#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2010 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχαρακτηρίζουν από «εχθρικά» τα τουρκικά, για λιγότερες αναχαιτίσεις !Η«Ε» αποκαλύπτει έγγραφο του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, από το οποίο προκύπτει ότι η τωρινή ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων είχε δρομολογηθεί από το 2009.

Το ίδιο άλλωστε αναφέρθηκε και από την τουρκική εφημερίδα «Zaman», στις 22 Οκτωβρίου, η οποία σημειώνει ότι από τις 14 Οκτωβρίου τα ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα τουρκικά, όταν αυτά αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009:

«...Το τελευταίο διάστημα η τουρκική πρόκληση έχει φτάσει σε μάλλον επικίνδυνο σημείο, με τα τουρκικά αεροσκάφη να υπερίπτανται των ελληνικών νήσων, απέναντι στην οποία η Ελλάδα αντέδρασε με προσεκτικό και υπεύθυνο τρόπο. Επιπροσθέτως, σε μια επιπλέον ένδειξη καλής θέλησης, προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι ελληνικές αρχές επανεξέτασαν την πολιτική χαρακτηρισμού (σ.σ. των τουρκικών αεροσκαφών) ως Χ-Ray (σ.σ. ύποπτα-εχθρικά) και έχουν κατά την άποψή τους πράξει μια λειτουργική λύση...».

Κωδικός Χ-Ray

Σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθείται, η Πολεμική Αεροπορία χαρακτηρίζει-διευκρινίζει τα τουρκικά μαχητικά με τον κωδικό Χ-Ray, που δηλώνει ότι τα αεροσκάφη αυτά θεωρούνται ύποπτα-εχθρικά. Λόγω αυτού του χαρακτηρισμού η Πολεμική Αεροπορία αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά όταν αυτά προβαίνουν σε παραβιάσεις προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα της ελληνικής κυριαρχίας.

Η ελληνική πρόθεση επανεξέτασης του χαρακτηρισμού Χ-Ray και αντικατάστασής του από άλλο ηπιότερο χαρακτηρισμό, ο οποίος όμως δεν επιβάλλει πλέον αναχαίτιση, ή ακόμα η όποια προφορική εντολή για αποφυγή αναχαίτισης αποτελεί ένδειξη πρόθεσης υποχώρησης και παραχώρησης κυριαρχίας.

Η Τουρκία από την πλευρά της είχε επιχειρήσει και το 2000 να πετύχει... «τον υποβιβασμό» των αεροσκαφών της από την Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ, με αντικατάσταση του Χ-Ray με άλλο ηπιότερο χαρακτηρισμό ώστε να μην υπάρχουν αναχαιτίσεις. Η προσπάθεια αυτή όμως είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.

Αμφισβήτηση

Η εξέλιξη αυτή, που καταγράφεται στην επιστολή της 13ης Μαΐου 2009, έρχεται σε συνέχεια των δύο εντολών-διαταγών του ΝΑΤΟ του 2006 με τις οποίες απαγορεύεται σε ελληνικά μαχητικά να προσεγγίζουν τα νησιά του Αν. Αιγαίου πλησιέστερα των 6 ν.μ. και να προσγειώνονται σ' αυτά. Στην πραγματικότητα, αυτές οι κινήσεις οδηγούν σε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ενώ απειλούν ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά και οικονομικά δικαιώματα και συμφέροντα επί της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Με άλλα λόγια, οι έμπρακτες ελληνικές παραχωρήσεις στο Αιγαίο -που μπορεί να αγγίζουν και την εθνική βλάβη μακροπρόθεσμα- δεν έχουν καταλήξει σε κάποιες κινήσεις της Τουρκίας που εμπεριέχουν εθνικό όφελος για την Ελλάδα.

Το θέμα καθίσταται ακόμα πιο σοβαρό στην παρούσα περίοδο, όταν ομολογείται ότι Αθήνα και Αγκυρα έχουν προχωρήσει ιδιαιτέρως τις διμερείς συνομιλίες για ρυθμίσεις στον εναέριο χώρο, τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι συζητά με την Τουρκία το θέμα της υφαλοκρηπίδας «στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας», αλλά την ίδια στιγμή η διεθνής νομιμότητα δεν υφίσταται για την Τουρκία. Η Αγκυρα εξακολουθεί πεισματικά να μην αποδέχεται το Δίκαιο της θάλασσας και επομένως να μη δέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και να αμφισβητεί εμπράκτως ότι τα νησιά ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου δεν έχουν ελληνική κυριαρχία.

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

enet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/10/2010 17:34:43

  και δεν κουνιέται φύλο... Μπας και Τούρκεψε ο Ψυχάρης εκεί στο Άγιον Όρος;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 27/10/2010 18:31:56

   Οθωμανικο Δικαιο...

   ΠΠ

 2. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 27/10/2010 17:40:34

  Ημερομηνία εγγράφου CAOC7: 13 Μαι 2009.
  Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ και τότε Α/ΑΤΑ (CAOC7) δεν διέψευσε την ύπαρξη του εγγράφου ούτε διέψευσε την ουσία του δημοσιεύματος.
  Σταθερή, αταλάντευτη, μεθοδική, σταδιακή και προπαντώς ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ διολίσθηση των εθνικών θέσεων έναντι της τουρκικής απειλής και επιβουλής.
  O από το ΠΑΣΟΚ μηδενισμός εμπλοκών και οι εκ του μακρόθεν αναγνωρίσεις - αναχαιτίσεις ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Το επόμενο λογικό βήμα είναι να μην απογειώνονται καν τα μαχητικά μας. Αφήστε που θα κάνουμε και οικονομία στα καύσιμα.
  Συγχώρεσέ μας τρελο-Καμπέρο για την κατάντια μας.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ GRAEKUS 27/10/2010 18:44:52

   Τα είπες όλα.

 3. Σελάνος avatar
  Σελάνος 27/10/2010 20:02:02

  Οι"έμπρακτες ελληνικές παραχωρήσεις στο Αιγαίο;;;;;!!!!!"
  Δηλαδή τα Ελληνικά μαχητικά να μην πετούν πάνω από τον Ελληνικό εναέριο χώρο , ούτε να προσγειώνονται στα νησιά μας , ενώ τα Τουρκικά θα αλωνίζουν όλο το Αιγαίο-πέρα από τις φρεγάτες - αν αυτό δεν λέγεται Εθνική προδοσία τότε τί λέγεται; ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ(ΟΧΙ ΧΛΙΑΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΛΕΣ....) . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ;

 4. A.M. avatar
  A.M. 27/10/2010 21:34:02

  Η Ν.Δ. τι λέει;
  Το ΚΚΕ τι λέει;
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρω τι λέει όπως και το πασοκ και λοιπά παρακλάδια οπότε δεν ρωτάω.
  Το ΛΑ.Ο.Σ; στηρίζει το πασοκ και στην εθνική μειοδοσία;

  Μήπως είναι όλοι μιλημένοι;
  Και ποιούν απαξάπαντες την νήσσαν;

 5. kiki avatar
  kiki 27/10/2010 21:44:49

  Η μεν ΝΔ,ζητησε ενημερωση απο τον ΓΑΠ,
  το δε ΚΚΕ ηταν το μονο ξεκαθαρο στις θεσεις του,λογω και της σταθερης θεσης ΕΞΩ απο το ΝΑΤΟ,και δικαιως,διοτι και ο Ρασμουσεν τι μας ειπε,να τα βρουμε μεταξυ μας,και τα δωσανε ηδη ολα στην Τουρκια.
  Το ΛΑΟΣ,παιδια μην παιζουμε,κομμα της καρπαζιας ειναι.Διαφοροι βλαμμενοι,και περιθωριακοι,με τον προαγωγο "ιδεων" μπορεις να κανεις συζητηση σοβαρη,ας τον φαει το ΠΑΣΟΚ,που τον εχει δεκανικι του.
  Η ΝΤΟΡΑ το ειχε ξεκινησει ηδη απο υπουργος Εξωτερικων,το να υποχωρει.

 6. Misha avatar
  Misha 27/10/2010 21:55:47

  Η Κύρα Αδάμ ...ναναι καλά η γυναίκα

 7. leftayparxoyn avatar
  leftayparxoyn 27/10/2010 23:16:27

  Δηλαδή όταν σου λένε να μην πλησιάζουν τα μαχητικά σου πλησιέστερα των 6 ν.μ. και να μην προσγειώνονται στα νησιά του Αν. Αιγαίου στην ουσία σου δηλώνουν ότι δεν είναι δικά σου.
  Όπως στα Τουρκικά νησιά (Ίμβρο-Τένεδο) δεν έχουμε δικαίωμα να πλησιάσουν τα μαχητικά μας κοντύτερα των 6 ν.μ. και να μην προσγειωθούν έτσι και στα νησιά του Αν Αιγαίου.
  Απλός λογικός συνειρμός!
  Ωραία τα ξεπούλησαν και δεν το πήραμε χαμπάρι!
  Ο Σαμαράς τι κάνει!
  Οφείλει να παρέμβει άμεσα και να ενημερώσει τον Λαό ή μήπως φοβάται να μην παρεξηγηθούν οι φίλοι μας στο ΝΑΤΟ.

 8. A.M. avatar
  A.M. 27/10/2010 23:28:57

  @leftayparxoyn
  Συμφωνώ ότι ο Σαμαράς πρέπει να τους κράξει άγρια.
  Αλλά μάλλον δεν θα το κάνει, τουλάχιστον όχι προεκλογικά.
  Ελπίζω μετά τις εκλογές να βγεί πιο ξεκάθαρος στα εθνικά θέματα.

 9. pastel avatar
  pastel 28/10/2010 07:00:05

  Τα "ευχάριστα" θα τα μαθαίνουμε σιγά σιγά. Μαζί με τις οικονομικές σφαλιάρες που μας καθιστούν ημιπαράλυτους, μας κάνουν χωρίς αντιδράσεις το κλύσμα με "γαρμπίλι οδοποιίας" που λέει και ο Φαήλος

 10. deldio avatar
  deldio 28/10/2010 11:31:58

  Ψάξτε για τη χθεσινή είδηση που "θάφτηκε" κανονικά. Μετά την τελευταία επίσκεψη Ερντογάν συνεδρίασε επί 4,5 ώρες το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας με τί θέμα λέτε; Την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από 7 σε 8 μίλλια!!! Ναι ναι καλά καταλάβατε το αποφασίζουν οι Τούρκοι!!! Αντί μόνοι μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλλια όπως έχουμε κάθε δικαίωμα από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλλασας του 1982 που έχουμε κυρώσει ή έστω να θέσουμε βέτο στην ΕΕ για να την κυρώσει και Τουρκία προτού γίνει οποιαδήποτε άλλη συμφωνία μαζί της, εμείς αποδεχόμαστε την επέκταση σε 8 μίλλια, και γι' αυτό δεν οριοθετούμε την υφαλοκρηπίδα (ΑΟΖ) όπως έχουμε κάθε δικαίωμα ως χώρα. Μάλλον ο Ρασμούσεν λοιπόν κάτι θα ξέρει που έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα από το ΝΑΤΟ η πτήση πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, η "γκριζοποίηση" δηλ. όλου του Αιγαίου με στόχο την μείωση της κυριαρχίας μας και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, μάλλον έτσι θα μειωθεί και το FIR από 10 σε 8 μίλλια ώστε να ταυτίζεται ο χώρος ελέγχου θάλασσας και αέρα, και μάλλον το ΝΑΤΟ θα έχει τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου (έλεγχος πτήσεων, έρευνας και διάσωσης κλπ) και οι δύο πλευρές (δηλ. οι δύο ελίτ) τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίο, ενν. υπό τη σκέπη αμερικανικών πολυεθνικών κολοσσών που θα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος. Να γιατί δεν ακούσαμε τίποτε από τα βρωμοκάναλα που είναι τσάτσοι της κάθε κυβέρνησης, επειδή πρόκειται για εθνική μειοδοσία που συμφωνεί η αμερικανοκίνητη κυβέρνηση Τσολάκογλου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.