19/10/2009 12:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχαιρετιστήρια ομιλία Καραμανλή«Θα είμαι διαρκώς στις επάλξεις, στην πρώτη γραμμή για τα δίκαια του τόπου», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεδριάζουμε σήμερα για πρώτη φορά μετά το οδυνηρό για ολους μας εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Σεβόμαστε όλοι την απόφαση του λαού, δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας ως αντιπολίτευση».

«Αναλαμβάνοντας της συνολική ευθύνη για την ήττα», συνέχισε, «δρομολόγησα τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Απόφαση μου ήταν να αποχωρήσω το ταχύτερο δυνατό».

«Η εκλογή του επόμενου προέδρου από τη λαϊκή βάση είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Ενισχύει εκ των προτέρων τη νέα ηγεσία και λειτουργεί ως αρμός ενότητας και συνέχειας», σημείωσε, ωστόσο όπως επεσήμανε, δεν αρκεί μόνο αυτό. «Στο δρόμο για το συνέδριο μοναδική επιλογή είναι η πορεία σε ένα υψηλό επίπεδο αλληλοσεβασμού και προσήλωσης στις αξίες και αρχές της παραταξης, δεν υπάρχει ελάχιστος χώρος για αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, για αντεγκλήσεις για προσωπικούς χαρακτηρισμούς που υπονομεύουν τις σχέσεις. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για εικόνες εσωστρέφειας προφάσεις και αιτιάσεις που προκαλούν πικρία και αποδυναμώνουν την παράταξη», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Καραμανλής.

«Όλοι δίπλα στο νέο πρόεδρο την επόμενη μέρα της εκλογής του»

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως τα κόμματα διακυβέρνησης υποχρεούνται να κοιτάζουν το αύριο, να απαντουν με πολιτικά και όχι με παραπολιτικά ή προσωπικά επιχειρήματα. «Η βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για να διαδραματίζει ουσιαστικό αποφασιστικό ρόλο η παράταξη συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: ενότητα, συνοχή αλληλεγγύη», υπογράμμισε και έκανε λόγο για ατομική ευθύνη απέναντι στη συλλογικότητα.

«Έχει έρθει η ώρα από τις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης να αναδειχθεί ο νέος προέδρός της, στον οποίο θα σταθείτε όλοι δίπλα την επόμενη μέρα της εκλογής του, τον οποίο θα στηρίξουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής προκαλώντας το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ.

Το όπλο της υπευθυνότητας είναι το ισχυρό μας όπλο»

«Είμαστε η παράταξη που προεκλογικά τολμήσαμε και μιλήσαμε με ωμή ειλικρίνεια για τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ο χρόνος δουλεύει για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΝΔ. Μακροχρόνια θα κερδίσουμε πολιτικά, οι στάσεις μας θα δικαιωθούν, η τόλμη μας θα αναγνωριστούν. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα ευχάριστα που υποσχόταν», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Και λάθη έγιναν και λάθη έκανα, όμως ο λαϊκισμός η ανευθυνότητα οι μικροκομματικές σκοπιμότητες παρέμειναν ξένες προς την παράταξη μας. Είμαι περήφανος για την πορεία αυτή, πραγματικά περήφανος. Το όπλο της υπευθυνότητας είναι το ισχυρό μας όπλο».

«Μακάρι», συμπλήρωσε, «τα δύο μεγάλα κόμματα να εργάζονται σε ένα κοινό πεδίο, σοβαρότητας υπευθυνότητας και αξιοπιστίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eleftheros avatar
  eleftheros 19/10/2009 13:56:31

  Εσυ Κώστα σίγουρα θα δικαιωθείς, την Ελλάδα όμως θα τη φάει η μαρμάγκα με αυτά τα πολιτικά ψημάρια.
  Εάν σοβαρά το λές:
  «Μακάρι τα δύο μεγάλα κόμματα να εργάζονται σε ένα κοινό πεδίο, σοβαρότητας υπευθυνότητας και αξιοπιστίας» σημαίνει ότι δεν έμαθες ακόμη τί σημαίνει το επώνυμο Παπανδρέου.
  Υπομονή, όσο ζώ . . . μαθαίνω!

 2. donaE avatar
  donaE 19/10/2009 14:04:39

  Τωρα θα τους παιζει μια στο καρφι και μια στο πεταλο!Ο ΚΚ τελικα ειναι πονηρος και πιο χαλκεντερος απο οτι δειχνει.

 3. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 19/10/2009 14:11:21

  Ούτε ένα βλέμμα δεν του έριξε. Πάει για Λαζόπουλο το βίντεο, δεν τίθεται.

 4. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 19/10/2009 17:04:18

  Εντάξει, είναι όπως λέμε "_Ο_ πολίτης".

 5. Χρήστος avatar
  Χρήστος 19/10/2009 17:26:38

  το μόνο σίγουρα είναι πως ο ΚΚ θα ξαναγίνει πρωθυπουργός...
  ενδεχομένως μάλιστα να τον καλέσει ο λαός "μετά Βαΐων και κλάδων"...

 6. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 19/10/2009 17:42:27

  Το σενάριο παίζει. Το κακό είναι ότι αυτό προυποθέτει ότι
  1 Το ΠΑΣΟΚ θα καθήσει καμμιά 5ετία τουλάχιστον
  2 Θα τα κάνει απολύτως ..... (κατάλληλη λέξη με πέντε γράμματα -άλλη βοήθεια δεν έχει -ούτως ή άλλως την βρήκατε)
  3 Η ΝΔ δεν θα καταφέρει να βρει αρχηγό που θα συσπειρώσει τον κόσμο.

 7. Τέα avatar
  Τέα 19/10/2009 19:46:58

  Δεν χρειάζονται εξειδικευμένες δημοσιογραφικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς οτι ο Καραμανλής βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Και ποιος δεν θα ήτα, άλλωστε. Προσέξτε όμως πως εφαρμόζουν το "Ουαί τοις ηττημένοις" οι παρακοιμώμενοι της Αγίας Οικογένειας. Τους πείραξε πολυ το ανοικτό συνέδριο:

  "Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ένας Καραμανλής κουρασμένος, απογοητευμένος και ψυχικά φορτισμένος, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη συντριβή της παράταξής του και προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσης. Δεν ήταν τόσο η ομιλία του που προκάλεσε συγκίνηση στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο η γενικότερη παρουσία του μέσα στην αίθουσα σήμερα. Όποιος βρέθηκε εκεί μπορούσε να διακρίνει τους πρώην υπουργούς του και βασικούς συνεργάτες του να προσεγγίζουν τους υποψήφιους διαδόχους του προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά την επόμενη μέρα. Στα «πηγαδάκια» μετά το τέλος της ομιλίας του όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα και να προσέξει ιδιαίτερα την υγεία του.
  Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός θα «εξαφανιστεί» και θα επανέλθει λίγο πριν από το έκτακτο Συνέδριο. Άλλοι , όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λένε ότι όπως και να έχει η κατάσταση του σε προσωπικό - οικογενειακό επίπεδο, θα πρέπει να παραμείνει στη Ρηγίλλης και να ασχολείται με τα προσυνεδριακά καθώς γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε το κόμμα και τον μηχανισμό τον οποίο και έφτιαξε από την αρχή στα 13 χρόνια κοντά της προεδρικής του θητείας στη Ν.Δ. Πληροφορίες αναφέρουν , όπως και χθες έγραψαν τα parapolitika.gr και αναπαρήγαγε σήμερα το σύνολο των εντύπων, ότι ορισμένοι βουλευτές θα ζητούσαν εξηγήσεις για την συναινετική γραμμή απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε να τηρήσει ο Καραμανλής. Δεν το έκαναν όμως σεβόμενοι την κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος κυριολεκτικά ήταν αγνώριστος"

  απο το parapolitika

 8. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 19/10/2009 19:52:36

  Ένας statesman με όλη την σημασία της λέξης. Ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν

 9. trellakias avatar
  trellakias 21/10/2009 12:57:12

  Το σίγουρο είναι πως το μόνο που μπορούμε να του καταμαρτηρήσουμε είναι πως δεν έκανε σωστή επιλογή των συνεργατών του, και μόνο. Η ηθική του τα εθνικά του πιστεύω, ο πολιτικός του λόγος, το σεμνά και ταπεινά που μόνο αυτός πίστεψε και έπραξε είναι η παρακαταθήκη του για το μέλλον. Η διάλυση του επίσημου κράτους όπως είναι σήμερα έρχεται με καλπασμό απο τις πράσινες μπούρδες-συγγνώμη ανάπτυξη ήθελα να πω- οπότε πάλι τον σοβαρό Καραμανλή θα καλέσουν. Υπομονή!!!!!!

  • tiramola avatar
   tiramola @ trellakias 21/10/2009 13:05:30

   @Τρελλάκιας
   Ποιός θα τον καλέσει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.