#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2011 02:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατεΈνα καλό νέο και ένα πολύ κακό, βγήκε από τις πρώτες συναντήσεις του Ευ. Βενιζέλου με τον Σόιμπλε και άλλους παράγοντες στην Ουάσιγκτον.

Το καλό είναι ότι, όπως μας υποσχέθηκαν, δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, κι εννοούμε δεν θα χρεοκοπήσει οριστικά και αμετάκλητα, ανεξέλεγκτα και με το ευρώ να αποτελεί παρελθόν. Θα μείνουμε στο ευρώ, έστω και αν οι μισθοί που θα παίρνουμε και το γενικότερο εισόδημά μας θα είναι υποτιμημένοι, τουλάχιστον κατά 50%.

Θα μείνουμε στο ευρώ, πιθανότατα με ένα σενάριο για κούρεμα του ελληνικού χρέους (όσο απομείνει από το rollover που είναι σε εξέλιξη). Υπολογίστε πάνω από 250 δις ευρώ να μπουν στη διαδικασία επαναγοράς από τον EFSF, προφανώς με διασφαλίσεις που θα ζητήσουν οι ξένοι. Εγγυήσεις την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche, το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' που θα ελέγχει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Στην εταιρεία θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά". Δε θα μας πάρουν δηλαδή τον Παρθενώνα ή το Σούνιο, αυτά μας τα αφήνουν…

Αν λοιπόν το παραπάνω σενάριο είναι το καλό έρχεται και το κακό. Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε. Ο Σόιμπλε και οι άλλοι το Σάββατο, η Λαγκάρντ και οι υπόλοιποι την Κυριακή θα μας ζητήσουν κι άλλα μέτρα, επιπλέον από αυτά που μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατ΄αρχάς απαιτούν μέχρι τον Δεκέμβρη, δηλαδή σε δύο μήνες να έχουμε εισπράξει 2 δις ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Ξεπουλάμε, λοιπόν, τα πάντα για να βρούμε αυτά τα 2 δις.

Κατά δεύτερον οι τροικάνοι ζητούν νέο πακέτο παρεμβάσεων στο δημόσιο τομέα. Απολύσεις, πάνω από 100.000 τα επόμενα χρόνια, γερό τσεκούρι στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο, μικρότερες συντάξεις με καταργήσεις επικουρικών και νέες περικοπές.

Το ίδιο σενάριο και στον ιδιωτικό τομέα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Να γίνετε ανταγωνιστικοί» λένε οι ξένοι κι εννοούν φθηνά εργατικά χέρια και φθηνή περιουσία για να την αγοράσουν.

Όσο για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, το είχαμε γράψει και παλαιότερα. Ουσιαστικά ξαναγράφεται από την αρχή, όπως και το Μεσοπρόθεσμο το οποίο γίνεται μακροπρόθεσμο με νέα μέτρα.

Ενδιαφέρον, έχουν πάντως οι προβλέψεις για την πορεία του χρέους αν επιτύχει το rollover και ξεπεράσει το 90%. Σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου με επικεφαλής τον γνωστό Τσ. Νταλάρα, ως απόρροια της μείωσης των επιτοκίων, των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος και της επιστροφής της χώρας σε πορεία ανάπτυξης, το χρέος θα μειωθεί στο 122% του ΑΕΠ το 2015 και το 98% το 2020.

Αλλά είπαμε, όλα αυτά με θυσίες και ξεπούλημα. Κι εδώ που μας έφτασαν με τα τραγικά τους λάθη, ίσως είναι η μόνη διέξοδος.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/09/2011 02:22:08

  κι όμως, δεν συμφέρει εμάς να μείνουμε στο ευρώ... Αυτούς συμφέρει. Ούγε συμφέρει εμ.άς να μην χρεοκοπήσουμε. Αυτούς συμφέρει. Θα πάρουν τα πάντα. Κάτι σαν αύξηση κεφαλαίου σε υψηλή τιμή έναντι χρεών (για να μην γραψουν ζημιές).

  Θα μας πουν ότι θα χάσουμε μισθούς και συντάξεις εάν βγούμε από το ευρώ. Και εάν μείνουμε θα τις χάσουμε, και δεν θα χάσουμε μόνο αυτές. Θα χάσουμε την ελευθερία μας (για να πάω στην προηγούμενη ανάρτηση του Νταντόν)

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 25/09/2011 04:48:39

   +10000

  • JOHN avatar
   JOHN @ archaeopteryx 25/09/2011 07:39:08

   @archeopteryx+1000 και απο εμενα

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 25/09/2011 08:13:26

   +1000 λες και δεν έχουμε ήδη χρεοκοπήσει, δεν χάνονται θέσεις εργασίας μισθοί και συντάξεις.

   Προς όλους που επισείουν την έξοδο από το € μπορούν μα αναφέρουν τη νομική φόρμουλα εξόδου; ...μόνο αν φύγουμε μόνοι μας για να αγοράσουν τζάμπα κάποιοι...

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 25/09/2011 08:51:29

   +10000
   Οι ξένοι παίζουν μπάλλα μόνοι τους.
   Δεν έχουμε εθνική κυβέρνηση.
   Τέτοιο κατοχικό ευρώ...δεν το θέλω.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 25/09/2011 02:44:29

  Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
  (Χάρρυ Κλυνν)

  ...
  Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…

  h__p://axinosp.blogspot.com/2011/09/blog-post_1412.html

 3. alex2010 avatar
  alex2010 25/09/2011 03:43:05

  http://www.economonitor.com/nouriel/2011/09/22/full-analysis-greece-should-default-and-abandon-the-euro/

 4. Kostas avatar
  Kostas 25/09/2011 03:44:40

  Τόσες και τόσες λύσεις υπήρχαν, στην χειρότερη θα μας πάνε, ό,τι φτιάξανε οι πρόγονοί μας με τόση δουλειά και θυσίες, θα τα ξεπουλήσουν αυτοί με τόση ευκολία. Τόσος πλούτος για ένα κομμάτι ψωμί.
  Θα μπορούσε το κράτος να φτιάξει μια εταιρεία holding μεταφέροντας σε αυτήν όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές, ακίνητα, εκτάσεις, δικαιώματα εκμεταλλεύσεων από δρόμους έως ορυκτό πλούτο, να την μετοχοποιήσει και να πουλήσει τις μετοχές αποκλειστικά σε Έλληνες, απανταχού της γης και με ανώτατο όριο σε ποσοστό συμμετοχής το 1/10000.
  Και θα ξεπληρώσει όλο το χρέος αμέσως, και θα είμαστε πλέον όλοι συνιδιοκτήτες.
  Και για να το εξειδικεύσω ακόμα περισότερο, θα μπορούσε αυτή η κρατική holding να εκδόσει 300δις μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η καθεμία, από τις οποίες το 10%, 30δις μετοχές θα μοιραστούν δωρεάν ανά 1000 σε κάθε Έλληνα της Ελλάδας και της διασποράς, καθώς και σε κάθε παιδί ελλήνων που γεννιέται. Τα υπόλοιπα 270 δις θα τα πουλήσει πάλι σε Έλληνες….
  Έτσι πλέον όλοι θα νοιώσουμε ιδιοκτήτες και προπαντώς υπεύθυνοι για την διαχείριση της κρατικής περιουσίας, η οποία φυσικά αν αυγατίζει, θα μοιραζόμαστε όλοι την υπεραξία και τα μερίσματα..

  Ποιος όρισε όλους αυτούς αφεντικά μιας περιουσίας που δημιουργήθηκε από γεννιές και γεννιές Ελλήνων ώστε να την διαχειρίζονται κατά το δοκούν;

  Απλά το ανεχόμαστε επειδή δεν την θεωρούμε δική μας,
  Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ξεσηκωθεί!
  Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο καθένας μας θα πληρώνει ένα μηνιαίο ενοίκιο τον χρόνο στους Γερμανούς για κάθε σπίτι που έχει;
  Όυτε ο Χίτλερ δεν το τόλμησε αυτό!

  Αν δεν ξυπνήσουμε από την νάρκη στην οποία μας έβαλαν με τις φοβέρες, τα παπαγακάκια, τα διαπλοκοκάναλα κλπ, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνουμε σκλάβοι στην ίδια μας την πατρίδα.

 5. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 25/09/2011 05:37:48

  Η εξοδος απο το ευρω μια μονο ταξη συμφερει:αυτους που εβγαλαν 150+δις εξω και θα αγορασουν την Ελλαδα (και ολους μας) παμφθηνα. Ο λαος μονο να χασει εχει οπως εχουν γινει τα πραγματα. Και απο οσο ξερω κανενας μικρομεσαιος δεν εχει offshore και καταθεσεις στην Ελβετια

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Αθωος Περαστικος 25/09/2011 11:02:58

   ενώ καταλαβαίνω απόλυτα τι λές, σκέψου τι θα κάνουν οι ίδιοι σε καθεστώς ευρώ. Θα εξκακολουθήσουν να μπαινοβγαίνουν, ανακυκλώνοντας ελεύθερα αυτά που μάζεψαν αλλά σε επιδοτούμενες δουλειές που συμφέρουν άλλους. Οι επιδοτούμενες δουλειές είναι αυτό που μας έφερε εδώ, είναι ξένων συμφερόντων βασικά (σε επιδοτώ να βγάλεις τα αμπελια σου) και θα συνεχίζουν να μας μαστίζουν όσο το παίζουμε ευρωλιγούρηδες.

   Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Και έχω ταχθεί ΥΠΕΡ της απρόσκοπτης κίνησης κεφαλαίων και υπέρ της κατάργησης ΚΑΘΕ πόθεν έσχες. Το αντίθετο λειτουργεί σαν ενισχυτικό του φαύλου κύκλου (δες το ομοιπαθητικά, χε χε χε).

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αθωος Περαστικος 25/09/2011 11:47:42

   Αθώε, ενώ τώρα που έχουμε ευρώ θα αγοράσουν πανάκριβα.

 6. AZ avatar
  AZ 25/09/2011 08:49:30

  Κριτηριο του τι πρεπει να γινει αποτελει μονο το συμφερον της χωρας και του λαού. Το τι συμφερ3ει αυτούς τους διεθνεις αποατεωνες δεν μας αφορά. Ξερουμε οτι θελουν οτι παραγει πλουτο σ' αυτή τη χωρα και εμας δουλοπαροικους. Απ' οτι φαινεται θα το επιτυχουν. Εχουν στρωσει το χαλι εδω και χρονια προσεκτικά. Οταν το υπεδεικνυες γινοσουν γραφικός. Τωρα όμως??????

 7. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 25/09/2011 09:15:54

  Αγαπητέ Γιάννο, καλημέρα όσο γίνεται με αυτά!
  Θα θυμάσαι ασφαλώς τότε, πως ο πρόεδρος Κάρολος ακούγοντας την τότε πρόεδρο της Βουλής να του λέει εκείνα τα προφητικά, δεν έβγαλε άχνα! Εν τέλει δεν ήταν από ευγένεια, προς μία κυρία! Ήταν γιατί ήξερε πως θα πιει το αμίλητο νερό, όταν θα ερχόταν αυτή η ώρα. Άραγε το γάντζωμα στην υψηλή καρέκλα είναι πολύ δυνατό για ορισμένους. Κρίμα που μας κυβερνούν τέτοιοι «ορισμένοι»!

 8. GAETANO avatar
  GAETANO 25/09/2011 09:28:39

  Όλα καλα στην θεωρητική ανάλυση . Μείωση αξίας ακινήτων , μείωση μισθών στο 50% , και βεβαίως μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων .
  Πχ , απο
  τζίρο 30 εκ € ο τζίρος πέφτει στα 50 εκ € , η
  η αξία ενός σπιτιού απο € 200.000 σε € 100.000
  Τι γινεται με το ιδιωτικο τραπεζικό χρέος . Θα αποπληθωριστει και αυτο ;
  Δάνειο κατοικίας €200.000 αξία σπιτιού απο € 200.000 σε € 100.000 . Η Τράπεζα θέλει τα χρηματα της .
  Τζίρος απο € 30 εκ σε € 15 εκ αλλα το χρέος παραμένει στα € 20 εκ . Αυξάνει η πραγματική αξία του χρέους .
  Το Ιδιωτικό τραπεζικό χρέος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αποτελεί την πλάκα που θα γίνει και η ταφόπλακα της Ελληνικης επιχειρηματικότητας αν ο αποπληθωρισμος επιτύχει τους στόχους του στους επόμενους τομείς της οικονομίας .

 9. !@#$%^&*() avatar
  !@#$%^&*() 25/09/2011 10:16:15

  Το παράδειγμα της Ισλανδίας .... Αν κάποιος πιστεύει οτι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πεί πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία: Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος. Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση. Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια; Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα; Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία: 2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση. 2009.Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ.Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο. 2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία. Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων. H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα. Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα. Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες. Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ! Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο. Εμείς εδώ περί άλλα τυρβάζουμε..... (Σημ: επειδή όμως αυτό το "σφάλμα" (δημοψήφισμα στην Ισλανδία) "δεν πρέπει να επαναληφθεί" στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσό θα εισπραχθεί τμηματικά από τους έλληνες -(βλ. εισφορά αλληλεγγύης, έκτατες εισφορές κλπ) - με κάθε πρόσχημα - (επίκληση πατριωτικού συναισθήματος, εθνική ανάγκη, κίνδυνος χρεωκοπίας , προυπόθεση για την λήψη της εκάστοτε ...επόμενης δόσης μνημονίου κλπ κλπ και εάν ζοριστεί λίγο περισσότερο το πράγμα υπάρχουν και …τα θερμά επεισόδια με τους Τούρκους για να επιβεβαιωθεί η εθνική ανάγκη). Ολα αυτά πρό της έτσι κι αλλώς επίσημης κήρυξης αδυναμίας πληρωμών χρέους και τοποθέτησης "λουκέτου" !!!, σε χρόνο που οι πιστωτές θα έχουν ήδη αποκομίσει τα περισσότερα δυνατά ποσά, με τις λιγοτερες δυνατές γιαυτούς απώλειες, με ενεργοποιημένο πλέον μηχανισμό απορρόφησης των εκτιμωμένων κραδασμών από τον επερχόμενο κλυδωνισμό) ......

  • of8almos avatar
   of8almos @ !@#$%^&*() 25/09/2011 11:05:52

   Εαν δεν είμασταν απο πάντα τσάμπα μάγκες δεν θα είχαμε τους Τούρκους 400 χρόνια στο κεφάλι μας
   Και τότε έλεγαν καλύτερα οι τούρκοι απο πάνω να μας έχουν και σε μια σειρά όπως είπε και ο πατάτας.
   Η ξυχολογία της πόρνης πολυτελείας που αφού την υιθοτησαν στα σπίτια και στην προσωπική τους ζωή την επιβαλλουν στον μαλθακό ελληνικό λαό που κάνει την επανάσταση του σε κάθε εκλογική διαδικασία με τον φραπέ στο χέρι...

 10. φωνη avatar
  φωνη 25/09/2011 10:19:38

  Αίσχος! όλα όσα του είπαν να κάνει είναι άθλια και εφιαλτικά. Δεν υπάρχει κανέναν καλό σενάριο. Και τα κουρέματα δεν τα κάνουν για μας, τα κάνουν γιαυτούς, επομένως μη λέμε ότι είναι καλό σενάριο τα κουρέματα, αυτά να τα πει ο Βενιζέλος και να πει ότι είναι και εθνική επιτυχία. Αν είναι να παραδώσουμε γη και ύδωρ και να εξαθλιωθούμε όλοι οι πολίτες με μισθούς πείνας τι να το κάνω που δε "χρεοκόπησα";

 11. BlackWhite avatar
  BlackWhite 25/09/2011 10:27:07

  Εγώ πάντως δεν συμμετέχω σε αυτά τα σχεδία,δεν πληρώνω τίποτα,δηλώνω άνεργος και δουλεύω μαύρα και επιδεικνύω πλήρη ανυπακοή στην χούντα του Πασοκ και τους ξένους κατακτητές,τέλος.Συνένοχος σε αυτό το έγκλημα και το ξεπούλημα της πατρίδας δεν γίνομαι,ας έρθουν εδώ οι ξένοι να δουν τι θα πει Έλληνας όταν πάρει ανάποδες.

 12. drider avatar
  drider 25/09/2011 10:47:05

  Επαναλαμβάνω, ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ευρωζώνη εφόσον επιλέξουν κάτι τέτοιο οι Έλληνες πολίτες. Όμως, δεν μπορεί να της επιβληθεί κάτι τέτοιο βάσει των συνθηκών της ΕΕ...

  Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των Γερμανικών ελίτ και των Ελληνικών ελίτ. Οι πρώτοι πιέζουν (αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν άμεσα) για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προκειμένου να "εξαφανιστεί" το πρόβλημα (αν είναι φυσικά κάτι τέτοιο δυνατόν). Το όχημα πίεσης τους είναι η απαίτηση για επιβολή όλο και πιο αυστηρών μέτρων λιτότητας γεγονός που μπορεί να οδηγήσει 1) να στραφούν οι Έλληνες εναντίον των ελίτ τους και 2) να αποκλίνει ακόμα περισσότερο η Ελληνική οικονομία από τις νόρμες της ευρωζώνης.

  Όπως φαίνεται, η γερμανική ελίτ έχει χάσει μια σημαντική μάχη, μετά την από "μηχανής θεού" παρέμβαση των αμερικάνικων ελίτ. Από την άλλη έχει επιτύχει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εσωτερικής κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα για ανάπτυξη, τοποθετώντας με επιτυχία τη γνωστή επιτροπή. Φυσικά και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ήττα των Ελληνικών ελίτ που στήριζαν μέχρι τώρα την επιβίωση τους στον απευθείας έλεγχο της κατανομής αυτών των κονδυλίων. Επίσης, πρέπει να προσθέσουμε και την αναμενόμενη απώλεια του ελέγχου των ελληνικών τραπεζών από τις ελληνικές ελίτ.

  Συμπερασματικά, οι Γερμανικές ελίτ θα πρέπει να συνεχίζουν να ζουν με την ιδέα μιας "συντεταγμένης" ελληνικής χρεοκοπίας μέσα στην ευρωζώνη. Παρόλο που αυτό μπορεί να συνεπάγεται τη δαπάνη ακόμα περισσότερων χρημάτων των Γερμανών φορολογούμενων, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει το Γερμανικό λαό να στραφεί εναντίον των ελίτ του.

  Αυτά που περιγράφω ατελώς, είναι οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις για τις οποίες μιλάει το ΚΚΕ. Είναι προφανές ότι ο ελληνικός λαός συμπιέζεται στο όνομα της εξυπηρέτησης των ελίτ (των ντόπιων αλλά και των ξένων). Για αυτό και συμφωνώ με την ουσία της θέσης του που είναι "αυτοί να πληρώσουν για τη κρίση τους και όχι ο ελληνικός λαός".

  Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου και η ειδοποιός διαφορά με τη θέση της ΝΔ, που μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εννοώντας την διασφάλιση καλύτερων όρων επιβίωσης των Ελληνικών ελίτ...

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 25/09/2011 11:02:07

  Xρωστάω κι ‘γω 40.000 ευρώ. Γιατί ;;
  Ρωτάει κλαίγοντας το απορημένο βρέφος.
  http://news.gr.msn.com/world/gallery.aspx?cp-documentid=159253478

  Και Ποιά είναι η απάντηση των ασυγχώρητων και μέχρι σήμερα ατιμώρητων
  και κατά συρροή κοινωνικο-οικονομικών κακούργων ;;

 14. Aris avatar
  Aris 25/09/2011 11:20:01

  Εθνικοποιηση των παντων αμεσα και τωρα! Μας λενε οτι εαν χρεοκοπησουμε δεν θα μπορουμε να κανουμε εισαγωγες. Δηλαδη δεν θα μπορουμε να εχουμε Miele και Siemens και λεμονια Αιγυπτου. Πολυ ωραια! Επειδη η Ελλαδα μπορει να παραγει σε προιοντα τα ΠΑΝΤΑ και επειδη τα γερμανικα προιοντα που εχουμε ολοι λιγο πολυ σπιτια μας, αντεχουν για πολλα χρονια δεν εχουμε αναγκη τις εισαγωγες. Χρεοκοπια τωρα, εσωτερικη στηριξη με παραγωγη δικων μας προιοντων και επιστροφη σε εθνικο νομισμα. Μην απορρησετε εαν δειτε μετα απο λιγο καιρο στηιρξη στην Ελλαδα απο καποιες χωρες που και αυτες εχουν αντισταθει στην καταλυστευση των λαων! ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν εχουμε αναγκη κανεναν τους.
  Οι Δανοι ζητουν την Κω για εγγυηση... Αυριο οι Ολλανδοι θα ζητησουν και τις γυναικες μας! Και οι Σουηδοι τις κορες μας! Ε, οχι...! ΑΡΚΕΤΑ! Σε οτι αφορα τον Αντωνη, το 2021 ειναι πολυ κοντα και οι εξελιξεις τρεχουν τοσο πολυ που σε λιγο θα ειναι πολυ αργα για να σωσεις την Ελλαδα... Πολυ φοβαμαι οτι σε εκεινη την επετειο μαλλον θα κλαιμε! Εκτος και αν γινει τοτε η δευτερη επανασταση!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Aris 25/09/2011 11:32:21

   Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δούμε και ν' ακούσουμε ώστε να αντιληφθούμε την έννοια της ''Εθνικής Προδοσίας'';;; Υπήρξε ποτέ πιο λαομίσητη κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος;

   • Aris avatar
    Aris @ ΕΥΑ 25/09/2011 11:39:38

    Το πασοκ ειναι η καταρα της Ελλαδας... Χειροτερη και απο την δικτατορια.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Aris 25/09/2011 11:45:38

     Θα πρέπει να γίνει τώρα η Επανάσταση που γράφεις..

     • Aris avatar
      Aris @ ΕΥΑ 25/09/2011 12:17:20

      Από ποιους; Επανάσταση χωρίς ηγέτη δεν υπάρχει. Ποιος θα ξεσηκώσει τον λαό; Το 1821 υπήρξαν πολλοί ηγέτες και οδήγησαν τον λαό στην επανάσταση. Τώρα δεν υπάρχει ούτε ένας! Δηλαδή, τι νομίζεις; Ότι θα ξεκινήσω εγώ από το Περιστέρι και εσύ από εκεί που μένεις και θα κατέβουμε στην επανάσταση; Δεν γίνεται έτσι αγαπητή...

 15. A.M. avatar
  A.M. 25/09/2011 11:43:48

  «...οι τροικάνοι ζητούννέο πακέτο παρεμβάσεων στο δημόσιο τομέα.
  Απολύσεις, πάνω από 100.000 τα επόμενα χρόνια,
  γερό τσεκούρι στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο, μικρότερες συντάξεις με καταργήσεις επικουρικών
  και νέες περικοπές.»

  Ζητούν λοιπόν παρεμβάσεις στον ΔΗΜΌΣΙΟ τομέα.
  Μια χαρά το βρίσκω!
  Εκεί χρειάζονται όντως άγριες παρεμβάσεις.
  Επειδή ζούμε σε μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς και ΌΧΙ σε καθεστώς σοβιετικής ένωσης όπου όλοι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.
  Αν βέβαια θέλουμε τέτοιο καθεστώς τότε να κρατικοποιηθούν τα ΠΆΝΤΑ και να γίνουμε ΌΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς και παροχές δημοσίων υπαλλήλων.
  Και ο οικοδόμος, και ο υπάλληλος σούπερ μάρκετ και ο βενζινοπώλης και ΌΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι!
  Και όλοι με τους ίδιους μισθούς.
  Δεν .. βγαίνει;
  Λυπάμαι πολύ.
  Τότε θα πάμε σε συνταγές ...τρόικας.

  «Απολύσεις πάνω από 100.00» τα επόμενα πόσα χρόνια;
  Γιατί αν δεν γίνει καμμία πρόσληψη στο δημόσιο 100.000 θα έχουν συνταξιοδοτηθεί στα επόμενα χρόνια χωρίς να απολυθεί κανένας

  «γερό τσεκούρι στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο»
  Για τον ΔΗΜΌΣΙΟ τομέα μιλάμε πάντα έτσι;
  Σαφώς και χρειάζεται γερό τσεκούρι στους μισθούς!
  Δεν γίνεται να δουλεύουν 9 εκατομμύρια Έλληνες σαν σκλάβοι για να ταΐζουν 1 εκατομμύριο προνομιούχους!
  Αυτά τελείωσαν!
  Και ήταν και αυτά (εκτός των άλλων) που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν σαν χώρα.
  Με την «πολιτική» ΠΑΣΟΚ που απ το 1981 και μετά μετέβαλλε τους δημόσιους υπαλλήλους από υπαλλήλους σε βαρβάτα καλοπληρωμένους τεμπέληδες αυλικούς του συστήματος και με τις ευλογίες της ΝΔ.
  Αυτά τελείωσαν και ΚΑΛΏΣ η τρόικα ζητάει ότι ζητάει
  Και εγώ αυτό θα έκανα και νομίζω πως και η ΝΔ αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει όταν ήταν στην κυβέρνηση.
  Α ... και ΜΗΝ μου πείτε ότι θάρθει και η σειρά του ιδιωτικού τομέα για μειώσεις κλπ
  Αυτή έχει έρθει εδώ και 2ο χρόνια τουλάχιστον και οι δημόσιοι σφύριζαν αδιάφορα.
  Τώρα ήρθε η δική τους σειρά.. να γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι.
  Έχουν οι καιροί γυρίσματα βλέπεις.

  «μικρότερες συντάξεις »
  Για τον ΔΗΜΌΣΙΟ τομέα μιλάμε πάντα...
  Σαφώς και επιβάλλεται να παίρνουν ΜΙΚΡΌΤΕΡΕΣ συντάξεις οι δημόσιοι υπάλληλοι!
  Ακούς 2.000€ σύνταξη! 3.000€ σύνταξη! όταν ο συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα με δεκαετίες ΒΑΡΈΑ ένσημα και ΕΡΓΑΣΊΑ και όχι αραλήκι να μην φτάνει ούτε τα 700€! λές και είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας!
  Και τις πληρώνει το «κράτος» αυτές τις συντάξεις.
  Ποιό κράτος;
  Ο κάθε φορολογούμενος Έλληνας πολίτης!
  Είτε με τις κρατήσεις που του γίνοντας ως εργαζόμενος, είτε με τον φόρο που πληρώνει, είτε με το ΦΠΑ που πληρώνει αγοράζοντας από μια φρατζόλα ψωμί μέχρι αυτοκίνητο.
  Ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης όμως λέει:
  «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ το κράτος και ΔΕΝ πληρώνω περισσότερο απ όσα εγώ εισπράττω τους δημοσίους υπαλλήλους! Ότι πλήρωσα .. πλήρωσα! Τέρμα το νταβατζηλήκι των δημοσίων!Τελεία και παύλα._»

  Και αφού οι εδώ κυβερνώντας δεν τόλμησαν τόσα χρόνια να βάλουν τους δημοσίους υπαλλήλους στην θέση τους έρχονται οι .. Γερμανοί να τους βάλουν.
  Τι να κάνουμε;
  Όταν δεν βάζεις μόνος σου όρια στην ασυδοσία, την τεμπελιά, την αρπαχτή, κ.ο.κ. τότε έρχονται άλλοι και σου βάζουν τα δικά τους όρια και δυστυχώς με τους δικούς τους όρους.

  Με λίγα λόγια .. ήρθε το μπουγιουρντί!
  Και πρέπει τώρα να πλερώσουμε.
  Και αν δεν έχουμε να πλερώσουμε .. θα πλύνουμε πιάτα!
  Και κυριολεκτώ.

  Και δυστυχώς εκτός απ όσους τάτρωγαν επί τρείς δεκαετίες - και αναφέρομαι σε πολιτικούς, διαπλεκόμενους, μέσα παραπληροφόρησης, κρατικοδίαιτους εργολάβους δημοσίων έργων, δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους τοπικής αυτοδιοίκησης, διευθυντές νοσοκομείων, «πρυτάνεις και καθηγητάδες της Παντείου» κλπ κλπ - θα την πληρώσουμε και όλοι εμείς που ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί τους.

  Ας μην κλαιγόμαστε επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τους καλούς τους μισθούς και τις καλές τους συντάξεις.
  Δεν τρέχει μία!
  Όπως επιβιώνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εδώ και είκοσι χρόνια θα επιβιώσουν ΚΑΙ οι δημόσιοι!
  Θέμα αλλαγής ... νοοτροπίας είναι απλά.
  «Περιορισμός του εγώ» ονομάζεται αυτό στην ψυχιατρική.
  Θα κατανοήσουν τα καλομαθημένα παιδάκια ότι ΔΕΝ είναι τίποτε περισσότερο από έναν οποιονδήποτε άλλον Έλληνα εργαζόμενο.
  Και αν δεν χωνεύεται εύκολα αυτό στην αρχή.. λίγη σοδίτσα θα βοηθήσει.

  Α .. και ΔΕΝ κινδυνεύει η πατρίδα εάν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων!
  Ένας απ τους μεγαλύτερους κινδύνους για την πατρίδα ήταν και είναι οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων!!!

  Δεν νομίζω πως το να παίρνει 700€ τον μήνα αντί για 2.000€ θα κάνει τον καθηγητή / δάσκαλο / ιερέα / αστυνομικό / πυροσβέστη / και κάθε δημόσιο υπάλληλο λιγότερο .. πατριώτη.
  Γιατί αν ο πατριωτισμός του εξαρτάται απ το πόσα παίρνει τότε είναι γιαλαντζί πατριώτης.

  • m.s avatar
   m.s @ A.M. 25/09/2011 13:34:53

   Αν και μέσα στην οικογένειά μου υπάρχουν πολλοί ΔΥ και οι ζωές τους θα σαρωθούν έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που λες.
   Αλλά αυτό το ‘’ κόντεμα’’ της ζωής που περιγράφεις σε καμιά περίπτωση μη θεωρήσεις ότι θα περιοριστεί μόνο στο Δημόσιο.
   Θα απλωθεί παντού και θα πλήξει με πολλαπλασιαστική δύναμη όλες τις δράσεις του ιδιωτικού τομέα.
   Και για να μιλήσουμε απλά αν θέλαμε να περιγράψουμε τι συνέβαινε στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό , το κράτος δανειζόταν χρήματα για να συντηρεί ένα μεγάλο δημόσιο που με τη σειρά του στήριζε μια εσωτερική αγορά που πουλούσε προϊόντα που δεν παράγονταν εδώ φοροδιαφεύγοντας ταυτόχρονα.
   Γι αυτό ,όσο και αν σε πνίγει το δίκιό σου, ο ‘’συνετισμός’’ των ΔΥ σε μια πιο λογική οικονομική βάση θα σημάνει και την εξαφάνιση πολλών ιδιωτών, δυστυχώς.

  • Kostas avatar
   Kostas @ A.M. 25/09/2011 14:32:26

   Καλά ποιος είσαι, ο Πρωτοσαλταρισμένος του Φαλήρου;
   Όλα αυτά που περιγράφεις αφορούν ένα ποσοστό ούτε ίσο με το 10% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάτι Στρατηγούς, Δικαστικούς και γενικά στυλοβάτες του συστήματος που υπερασπίζεσαι.
   Βλέπω πως η προπαγάνδα του ΝεοΠασόκ και του Αλαφούζειου συγκροτήματος έχει πιάσει τόπο!

   Άκου εκεί 3000 σύνταξη οι Δ.Υ. καλά ρε φίλε που ζεις; Η μάνα μου 30 χρόνια Δ.Υ., διοικητικός διευθυντής σε νοσοκομείο, την έδιωξαν οι εκσυγχρονιστές το 2000, όπου παρέδωσε το Νοσοκομείο με πλεόνασμα!!! παίρνει μεταβίας 1000 ευρώ σύνταξη! Και αυτή πριν τις περικοπές...

   Σταματήστε πια την παπαγαλία και το ψέμα, και προς τους moderators του site, σας παρακαλώ αυτούς τους πονηρούς βαλτούς να μην τους παρέχετε βήμα για τα ψέματά τους! Έχουν ήδη όλα τα mainstream κανάλια δικά τους για να ακούγονται, ας προστατεύσετε την αλήθεια!
   Μακριά από αυτές τις δηλητηριώδης φωνές που προσπαθούν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία η οποία πλήτεται αφάνταστα.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Kostas 25/09/2011 18:59:43

    @Kostas έγραψε:
    «Καλά ποιος είσαι, ο Πρωτοσαλταρισμένος του Φαλήρου;»

    Όχι και του .. Φαλήρου! έλεος!
    Συνομιλείς με τον George Soros μικρούλη μου.
    Τιμή σου!

 16. καβουρας avatar
  καβουρας 25/09/2011 11:43:51

  ο κ. Αρης (Aris) επιθυμεί την χρεωκοπία με την λογική ότι έιμαστε έτοιμοι να επιτύχουμε την άμεση μαζική παραγωγή όλων των αγαθών που η μέση ελληνική οικογένεια χρειάζεται για να επιβιώσει. Μα εσείς που ζείτε ?? Μήπως μας γράφετε από το εξωτερικό ή έχετε να έρθετε στην Ελλαδα καμιά 30 αριά χρόνια ??? Αντί να διορθώσουμε την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε σε πρωτοφανείς καταστάσεις- πάλι να την κάνουμε σαν εξυπνάκηδες με ελαφριά πηδηματάκια ??? Τώρα θα πληρώσουμε όλοι είτε με ευρώ είτε χωρίς -------.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ καβουρας 25/09/2011 11:49:53

   1.Δηλ. η σημερινή κυβέρνηση διορθώνει παθογένειες;
   2.Όταν λες ''αγαθά για να επιβιώσει η ελληνική οικογένεια'' ποια εννοείς, και τα οποία δεν μπορεί να παράξει η Ελλάδα;

   • A.M. avatar
    A.M. @ ΕΥΑ 25/09/2011 11:57:33

    @EYA έγραψε:
    «1.Δηλ. η σημερινή κυβέρνηση διορθώνει παθογένειες;»

    ΌΧΙ!
    Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και ΌΛΕΣ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - και δυστυχώς με τις ευλογίες της ΝΔ - ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΑΝ τις παθογένειες! εδώ και τριάντα χρόνια.
    Και επειδή σήμερα ΔΕΝ μπορούν να διαχειριστούν ένα κράτος γεμάτο παθογένειες ήρθαν ΞΈΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΈΣ να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.
    Δυστυχώς για μάς με το αζημίωτο γι αυτούς.
    Αν ήταν στο χέρι της σημερινής κυβέρνησης θα άφηνε στο διηνεκές αυτές τις παθογένειες να διαωνίζονται επειδή αυτό την βολεύει.
    Δυστυχώς όμως για το ΠΑΣΟΚ το πράγμα δεν πάει άλλο.
    Και αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να βρεθεί αντίπαλο με το τέρας που αυτό το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα τελευταία τριάντα χρόνια.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ A.M. 25/09/2011 12:19:56

     Συμφωνώ μαζί σου στα γενικά, διαφωνώ στο ''ήρθαν ξένοι διαχειριστές''..τους έφεραν ύπουλα..

     • A.M. avatar
      A.M. @ ΕΥΑ 25/09/2011 12:38:24

      Συμφωνώ στο ότι τους έφεραν και ότι δεν ήρθαν μόνοι τους.
      Τους δώσαμε - όσοι τους ψήφισαν δηλ. εγώ δεν .. - όμως και εμείς το δικαίωμα.

      Και ξέρεις γιατί δεν βλέπεις και κάποια σοβαρή αντίσταση απ τους Έλληνες μέχρι σήμερα;
      Επειδή οι περισσότεροι από μάς ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς ευθύνη που αφήσαμε την χώρα να φτάσει ως εδώ.
      Είτε επειδή ψηφίζαμε για δεκαετίες ανάξιους να κυβερνήσουν την χώρα
      είτε επειδή ανεχόμασταν και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε ανάξιους κυβερνώντες
      είτε επειδή ψιλοβολευόμαστε μέχρι σήμερα με αυτήν την διεστραμμένη κατάσταση της χώρας
      είτε .. είτε .. είτε..
      Έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ A.M. 25/09/2011 14:29:32

      Όχι ενοχικά σύνδρομα ΑΜ..πολλοί από μας ψήφιζαν με αγνότητα πιστεύοντας σε πολιτική ιδεολογία..δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος καταληστεύτηκε, συνεχίζει να καταληστεύεται κι αυτή τη φορά έχουν ''συμμάχους'' κι ευρωπαίους λήσταρχους..

  • Aris avatar
   Aris @ καβουρας 25/09/2011 12:22:59

   Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να αγοράζεις κρεμύδια από τη Συρία και πατάτες από την Αίγυπτο... Επίσης μπορείς να καταφύγεις στο εξωτερικό για να συνεχίσεις τη ζωούλα σου με όλες τις ανέσεις σου και να μη σου λείψει τίποτα. Εγώ θα συνεχίσω να παλεύω ΕΔΩ για να ταίσω τα δύο παιδιά μου, δουλεύοντας όπου μπορώ γιατί απολύθηκα τον Ιανουάριο από τη δουλειά μου, αλλά την ΕΛΛΑΔΑ δεν πρόκειται να την παραδώσω σε ξένους, στη μορφή που θέλουν κάποιοι, διότι οι εξελίξεις στη χώρα μας επηρεάζονται ούτως ή άλλως από ξένα κέντρα αποφάσεων. Αφού διαβάζεις τις εγγυήσεις που ζητάνε οι "φίλοι" μας ευρωπαίοι και δεν ανατριχιάζεις, άντε πήγαινε να διαβάσεις λίγη Ελληνική ιστορία, για να καταλάβεις τι έχουν θυσιάσει κάποιοι στο παρελθόν για να μπορείς εσύ να κάθεσε στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και να γράφεις αμέριμνος...

   • drider avatar
    drider @ Aris 25/09/2011 12:36:18

    Συμφωνώ απολύτως, φαίνεται ότι ακόμα αντιλαμβανόμαστε μυωπικά και αποσπασματικά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Λες και η απαξίωση του δημοσίου τομέα δεν έχει άμεση σχέση με την απαξίωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα...

    Αφήνοντας τις ιδεολογικές αφετηρίες στην άκρη, πρέπει να παραδεχθούμε ότι μεγάλο μέρος των "ισχυρών" του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ήταν και παραμένει κρατικοδίαιτο. Οπότε μοιραία ότι "κακό" συμβαίνει στους εργαζομένους του δημοσίου θα "περνάει" κατά αναλογία και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

    Ενδιαφέρον έχει η ανάλυση του techie chan για την εικόνα που έχουν επιμέρους μικροεπιχειρηματικές τάξεις για τις σχέσεις "ανεξαρτησίας" τους από το κράτος, όπως π.χ. αυτή των εστιατόρων.

    h**p://techiechan.com/?p=1309

    • A.M. avatar
     A.M. @ drider 25/09/2011 12:45:29

     @drider έγραψε:
     «Λες και η απαξίωση του δημοσίου τομέα δεν έχει άμεση σχέση με την απαξίωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα…»

     ΑΝΆΠΟΔΑ μας τα γράφεις όμως..
     ΠΡΏΤΑ απαξιώθηκε εντελώς ο εργαζόμενος στην ιδιωτικό τομέα και επί είκοσι χρόνια ΔΕΝ άκουγα κανένα κλαψούρισμα από κανέναν!
     Και ξαφνικά τώρα που ήρθε η σειρά των δημοσίων - όχι βέβαια να απαξιωθούν απλώς να παίρνουν όσο και ο ιδιωτικός υπάλληλος! - μιλάμε για ...απαξίωση!!

     Γιατί αποτελεί απαξίωση η ίση αμοιβή και παροχές για ίση εργασία;;;

     Δηλαδή με βάση τα γραφόμενά σου ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν είναι απλώς απαξιωμένος αλλά εντελώς φτυσμένος!
     Και όχι σήμερα αλλά εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια!

     Δεν είδα όμως δάκρυα σε κανένα φόρουμ και σε κανένα blog για τους σκλάβους του ιδιωτικού τομέα.
     Αυτό εγώ το ονομάζω υποκρισία.
     Εσύ δεν ξέρω πως το ονομάζεις.

     • drider avatar
      drider @ A.M. 25/09/2011 13:07:28

      Απλώς κατέληξα στο όχι παράλογο συμπέρασμα ότι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα ακολουθεί από καινούργιο κύκλο μείωσης των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα.

      Αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν και εφόσον δεν ακολουθηθεί από ακόμα περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

      Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα φταίνε σε ένα βαθμό γιατί τόσα χρόνια δεχόντουσαν να δουλεύουν μαύρα, να μην πληρώνονται υπερωρίες, να δέχονται την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας τους κτλ... Δυστυχώς το αποκούμπι σε αυτές τις "παραχωρήσεις" ήταν η εύκολη πρόσβαση σε δάνεια και "φτηνό" χρήμα.

      Οπότε για πολλά χρόνια η πραγματική (αγοραστική) αξία των μισθών έφθινε. Ο δανεισμός συμπληρωνόταν από τα διαθέσιμα κεφάλαια από την αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων... Ήταν το τέλειο καπιταλιστικό όνειρο: γιατί να δώσεις αύξηση στον εργαζόμενο εφόσον μπορείς απλώς να του τα δανείσεις και με επιτόκιο;

      Οπότε επιμένω ότι πραγματικό αποκούμπι για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα είναι η συνειδητοποίηση της κοινής τους μοίρας με τους υπαλλήλους του δημοσίου και όχι η προσχώρηση σε λογικές "κοινωνικού αυτοματισμού".

 17. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/09/2011 12:29:36

  Κανένα καλό δεν προέκυψε. Όπως έγραψε και ο Αρχαιοπτέρυξ και άλλοι, εδώ, τόσο η παραμονή στο Ευρώ, όσο και η μη πτώχευση γίνεται για περαιτέρω εκμετάλλευση των διαθεσίμων πόρων μας. Είναι καλό να δίνεις ένα ποσοστό στον σχεδόν εξηρτημένο πελάτη σου (εισαγωγές από ΕΕ=70%), παρά να τον αφήνεις να δοκιμάσει και άλλες αγορές. Στην πιάτσα των επιχειρήσεων αυτό καταγράφεται σαν "bonus διαχειριστικών εξόδων", "bonus συνεργασίας", ή και "bonus στόχου πωλήσεων". Δοκιμασμένη τακτική. Πόσο μάλλον, που εδώ δεν χαρίζεται τίποτα, αλλά δανείζεται με ψηλό επιτόκιο και (για πρώτη φορά) εμπράγματες εγγυήσεις.

  Η εσωτερική υποτίμηση (μειώσεις πάσης φύσεως απολαβών και αξιών), όπως και στην Αργεντινή, ήδη, δεν θα πετύχει και θα είναι απίσευτα πιό οδυνηρή από μια "κλασσική". Είναι θέμα "επιπέδου οριακής δυσαρέσκειας" (Κέυνς). Πως θα πείσεις τον υπάλληλο να πάρει, αδιαμαρτύρητα, 400 Ευρώ/μήνα, όταν ο δικηγόρος (που βλέπει τις δουλειές του να αυξάνονται, τώρα στην κρίση) θα εξακολουθεί να θέλει 600 για ημίωρη παρουσία σε απλό ποινικό (μια εξύβριση, π.χ); Τον δικαστικό κλητήρα, που νοιώθει τον αυτό αντίκτυπο; Πως θα πείσεις τον γιατρό (που ούτε με Κατοχή δεν αλλάζει η ζήτησή του) να μειώσει κατά 30% την επίσκεψη; Στην ΕΕ, αναγκαστική επιβολή αποδοχών δεν επιτρέπεται, για να νομοθετήσουμε τις αλλαγές.
  Και, να μην ακούω για τους "πονηρούς", που έβγαλαν τα ευρώ τους έξω και θα μας αγοράσουν τζάμπα. ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Αλλά τα λεφτά τους είναι, πλέον, ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ. ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, Η ΟΧΙ; Ας διαλέξουμε ανάμεσα στο να μας αγοράσει ο γείτονας, η ο Ρώσος, ο Σεΐχης, ο Γερμανός... Αν το καταλάβατε ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ, υπόλογο είναι το Ευρώ. Με δραχμή, η εξαγωγή δεν θα ήταν και τόσο εύκολη, ή συμφέρουσα.

  Τελικά, αν μείνουμε στο Ευρώ, θα ισορροπήσουμε στο επίπεδο της Βουλγαρίας (δεν υπερβάλλω), αλλά δεν θα έχουμε δικό μας νόμισμα, ώστε να ευνοείται και η διείσδυση των ξένων στην αγορά μας. Είμαστε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ της "Παγκοσμιοποίησης" (ο όρος είναι ψευδεπίγραφος -εννοεί την άνευ συνόρων ιδιωτικοποίηση).

 18. Ίωνας avatar
  Ίωνας 25/09/2011 17:52:33

  Τρία πράγματα είναι ανίκητα. Το Σύμπαν, οι ηλίθιοι και οι κοινωνικοί αυτοματιστές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.