#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/03/2013 10:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχαιρέτα την Ευρώπη που ίσως νόμιζες ότι υπάρχειΣχεδόν 9 στις 10 γερμανικές επιχειρήσεις λένε σε δημοσκόπηση ότι πρέπει να αφεθεί η Κύπρος να χρεοκοπήσει. Τα στελέχη των επιχειρήσεων αυτών δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης στο αρχικό σενάριο και τις μετέπειτα εξελίξεις και διαπραγματεύσεις.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 64% αυτών των στελεχών υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να επιτρέπουν να τους ασκείται πίεση από την Κύπρο, ενώ το 22% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Μόνο το 10% εκφράζει φόβο ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας συνιστά μεγάλο κίνδυνο για το κοινό νόμισμα και κατά της εναλλακτικής της χρεοκοπίας της Κύπρου τάσσεται μόλις το 3% των 220 ερωτηθέντων, υποστηρίζοντας ότι ο πληθυσμός του νησιού δεν είναι υπεύθυνος για την κακοδιαχείρηση και, επομένως, αξίζει την αλληλεγγύη των εταίρων.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όταν 97 στους 100 Γερμανούς επιχειρηματίες λένε ουσιαστικά ότι οι Κύπριοι άξιζαν ότι έπαθαν και μόλις 3 ότι έπρεπε να βοηθηθούν από τους εταίρους, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για Ευρώπη.

Η αλαζονεία της Γερμανίας έχει πλέον περάσει από τους πολιτικούς στους επιχειρηματίες και είναι εύκολο να περάσει και στους πολίτες.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά για το πώς οι Βόρειοι βλέπουν το Νότο, πώς οι ισχυροί βλέπουν τους αδύναμους. Όποιος είχε κάποια αμφιβολία για την ταυτότητα της Νέας Ευρώπης, τώρα είναι σίγουρος γι’ αυτήν.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Τόσο οι συγκεκριμένοι Γερμανοί επιχειρηματίες όσο και οι επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη αλλά και οι θεσμικοί γνώριζαν ότι η Κύπρος ήταν πλυντήριο. Το είχαν αποδεχθεί διότι και οι ίδιοι είχαν λερωμένη τη φωλιά τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2007 η έκθεση σύγκλισης της ΕΚΤ περιείχε αναφορές σε μεγάλη ροή κεφαλαίων προς την Κύπρο. Όπως αναφέρεται, αν και οι μεγάλες ανισότητες εντός του ΑΕΠ ήταν μια ωρολογιακή βόμβα η οποία ήταν εύκολο να αναγνωριστεί από κάθε φοιτητή μακροοικονομίας, όχι μόνο από τους τραπεζίτες της ΕΚΤ, «ο γενικός κανόνας στις Βρυξέλλες ήταν "αφήστε τους", ίσως λόγω της διαμάχης με την Τουρκία ή επειδή η οικονομία του νησιού ήταν πολύ μικρή». Οι Κύπριοι μεγάλωσαν σαν παιδιά που ήξεραν ότι κάποιες φορές οι γονείς τους θυμώνουν μαζί τους, αλλά ποτέ δεν τα διώχνουν από το σπίτι».

Αντίστοιχη άποψη διατυπώνει και ο Πέτερ ντε Κάιζερ, επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη ήταν κυρίως πολιτική απόφαση και λιγότερο οικονομική. Δηλώνει δε έκπληκτος που «μετά το φιάσκο με την Κύπρο προτίθενται τον επόμενο χρόνο να εντάξουν στην Ευρωζώνη και την Λετονία».

Η σκληρότητα των Γερμανών επιχειρηματιών με την αποκάλυψη ότι οι Ευρωπαίοι είχαν βολευτεί με την κατάσταση στην Κύπρο, δείχνει αυτό ακριβώς που λέμε πιο πάνω. Ότι η Ευρώπη που ίσως πιστεύαμε ότι υπάρχει έσβησε.

Ωστόσο, την αλαζονεία κάποτε την πληρώνουν οι αλαζόνες. Η Γερμανία θα πληρώσει σύντομα τα εγκλήματά της και τότε θα ικετεύει για μια πιο δίκαιη, πιο κοινωνική, πιο αλληλέγγυα Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 24/03/2013 10:33:41

  Εξακολουθουμε να αγοράζουμε Γερμανικά προιόντα;

  • George avatar
   George @ Σωκράτης 24/03/2013 10:45:21

   Ναι, εξακολουθούμε διότι και οι Γερμανοί αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα όπως επίσης αγοράζουν τουρισμό. Ας μην ξεκινήσουμε το παιχνιδάκι αυτό διότι είναι λάθος τακτική και δεν θα μας βγει σε καλό.

   • Μιχάλης avatar
    Μιχάλης @ George 24/03/2013 12:35:54

    Εμάς θα μας βγει σε καλό.
    Στους άλλους δε θα βρει σε καλό.
    Ένα εμπάργκο τους χρειάζεται.
    Απλά σταματάς να αγοράζεις οτιδήποτε γερμανικό.
    ΜΑΣ Έχουν Ανάγκη, Εμείς ΔΕΝ Τους Έχουμε.

   • Vee avatar
    Vee @ George 24/03/2013 12:46:55

    Αγαπητέ George, πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι έχω δικαίωμα να αγοράζω με τα χρήματα του κόπου μου οτι προιόντα νομίζω εγώ και να ΜΗΝ επιλέγω τα προιόντα που επίσης εγώ αποφασίζω. Φοβικές προσεγγίσεις όπως η δική σου ανήκουν σε άλλες εποχές. Προσωπικά δεν αγοράζω ΠΟΤΕ γερμανικά προιόντα, εκτός αν δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Οι καταναλωτές (ακόμη και οι Έλληνες καταναλωτές) έχουν περισσότερη δύναμη στα χέρια τους από αυτή που νομίζεις.

   • *Mara* avatar
    *Mara* @ George 24/03/2013 12:47:02

    Ναί... τον είδαμε πέρυσι τον τουρισμό που αγόρασαν...
    30% μειώθηκαν το 2012 οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών.
    Και για φέτος, δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλά τα πράγματα.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ *Mara* 24/03/2013 17:16:03

     Και εξάλλου, 5 Γερμανοί μια σαλάτα. Κατεβαίνουν με τα βανάκια τους γεμάτα κονσέρβες αγορασμένες στην Γερμανία και αντί να αφήσουν λεφτά, αφήνουν μόνο τις ακαθαρσίες τους.

 2. Α avatar
  Α 24/03/2013 10:47:58

  Ευτυχώς ακόμα τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί και όχι οι επιχειρήσεις ούτε οι τεχνοκράτες.

  • aliosa avatar
   aliosa @ Α 24/03/2013 18:38:26

   Χα! Το ανέκδοτο του αιώνα. Τα θες και τα γραφεις;

   • Α avatar
    Α @ aliosa 24/03/2013 20:57:08

    απ΄όσο ξέρω στο γιούρογκρουπ παίρνονται αποφάσεις από πολιτικούς. Εσύ αν ξέρεις κάτι άλλο πέστο μας και μας.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 24/03/2013 10:51:13

  Εμείς που υποστηρίζουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση την είχαμε αποχαιρετίσει την Ευρώπη που ξέραμε ήδη από το 2009.

  Αν είχαμε γυρίσει στη δραχμή, το 2010 θα ζούσαμε όπως τώρα, με το κράτος πτωχευμένο, αλλά χωρίς να συσσωρεύει χρέη στις πλάτες του. Από το 2011 θα άρχιζε η ανάκαμψη και το 2013 θα ήμασταν χειρότερα από ό,τι το 2009 μεν, αλλά πολύ καλύτερα από ό,τι τώρα δε.

  Όσοι μας κατηγορούσαν για λαϊκισμό σιγά-σιγά διαπιστώνουν ότι η ΔΙΚΗ μας άποψη είναι η μόνη ρεαλιστική και η μόνη που εξασφλαίζει εθνική αξιοπρέπεια.

  Αλλά ο περισσότερος κόσμος τρομοκρατήθηκε από ΜΜΕ, τραπεζίτες και πολιτικούς, δηλαδή από τους ΜΟΝΟΥΣ που θα έχαναν τα προνόμιά τους αν πηγαίναμε στη δραχμή.

  • Μιχάλης avatar
   Μιχάλης @ Στέργιος 24/03/2013 12:32:07

   Σωστός !!!!

 4. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 24/03/2013 10:54:20

  Καιρός να μη μιλάνε πια δημοσίως και οι αγαπητοί μας πολιτικοί ταγοί περί Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, Ευρωπαϊκού οράματος, εταίρων, συμμάχων και μεγαλόψυχων δανειστών... Η τραγικότητα των πρόσφατων γεγονότων, αφαίρεσε τις μάσκες των αδίστακτων οικονομικών δολοφόνων, των χυδαίων συμφεροντολόγων εκβιαστών και των αισχρών καιροσκόπων που αποτελούν το μαφιόζικο κονκλάβιο της Ε.Ε.
  Εύχομαι να έγινε κατανοητό σε όλους. Έστω και με βαρύ τίμημα, καλό είναι να διαλύονται οι αυταπάτες που σε κρατάνε ''δέσμιο'', σε άρματα εγκληματιών......

  • euagelos avatar
   euagelos @ Queen For The Black Side 24/03/2013 11:11:37

   Εγώ πάντως βλέπω πολύ "αλληλεγγύη" του στυλ: "βόηθα με φτωχέ μη σου μοιάσω".

   23/3/2013
   "Η ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες της χώρας να συνεισφέρουν εκτάκτως το ποσό των 2 δισ. ευρώ, μέσω των καταθέσεων σε αυτές, στο Ταμείο Εγγύησης Kαταθέσεων, με σκοπό να βοηθηθούν περί τους 300.000 επενδυτές, οι οποίοι αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης."

   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=219856&catID=4

 5. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 24/03/2013 11:11:29

  Aλήθεια, ο Σόιμπλε ( ή κάποιος εκ των απολογητών του) θα δώσει καμιά εξήγηση για την συμμετοχή της Deutsche Bank στη χειραγώγηση των διατραπεζικών επιτοκίων euribor και libor; Πάλι ανακετεμένοι σε απατεωνιές;

  Το άρθρο του Bloomberg δείχνει γιατί η Γερμανία θα έπρεπε να σιωπά, αντί με θράσος να προκαλεί:
  "Hey, Germany: You Got a Bailout, Too"
  http://www.bloomberg.com/news/2012-05-23/merkel-should-know-her-country-has-been-bailed-out-too.html

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/03/2013 11:12:15

  Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στά τεκμαινόμενα τής Κύπρου.
  Αντιγράφω:

  Του Γιάννη Αγγέλη

  "Η Κύπρος την επόμενη ημέρα της συμφωνίας δεν θα διαθέτει ούτε ένα ευρώ …δικό της". Την εκτίμηση αυτή μετέφερε στο Capital.gr διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο κύπριος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης, σε αναζήτηση λύσης απέναντι στο "αδιέξοδο" που δημιουργήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα λόγω των νέων απαιτήσεων του ΔΝΤ.

  Η τελική μορφή συμφωνίας θα πρέπει να συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. στην συνάντηση του Eurogroup με την παρουσία της κας Λαγκάρντ και του κ. Ντράγκι. Είναι αμφίβολο, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ότι θα τελειώσει γρήγορα η συνάντηση αυτή. Το ΔΝΤ με υποστήριξη του κ. Σόιμπλε επανέρχεται και επιμένει στην οριστική και εξ αρχής ενοποίηση του "καλού" τμήματος της Λαϊκής Τράπεζας με την Τρ. Κύπρου, με την προϋπόθεση ότι η νέα τράπεζα θα πάρει πάνω της και τις υποχρεώσεις (περί τα 9 δισ. ευρώ) της Λαϊκής προς τον ELA. Και αυτό αφού «κουρευτούν» οι καταθέσεις της Κύπρου με 20% (με ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού αυτού έως και το 25%).

  Το θρίλερ αυτό μοιάζει να είναι επανάληψη των ανάλογων σήριαλ που είχαμε δει δύο και τρεις φορές στην Αθήνα στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα: συμφωνίες που φτάνουν σε οριακό σημείο και στην συνέχεια επιστροφή στο σημείο μηδέν με κάποιον από τους διαπραγματευτές – συνήθως το ΔΝΤ – να φέρνει κάποια νέα απαίτηση στο τραπέζι.

  Ενδεικτική της αντίληψης που υπάρχει για τις διαπραγματεύσεις αυτές είναι η ακόλουθη «περιγραφή» που κάνει στο Capital.gr έμπειρος Βρετανός διπλωμάτης στις Βρυξέλλες.

  Πρέπει να καταλάβετε, λέει στο Capital.gr, ότι δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σ’ αυτή την διαδικασία. «Θυμηθείτε πως γίνεται το κυνήγι. Τα «σκυλιά» πολιορκούν το θήραμα μέχρι να το φέρουν εκεί που το θέλει ο κυνηγός για να το χτυπήσει. Όσο πιο καλά εκπαιδευμένα είναι τα «σκυλιά» τόσο πιο γρήγορα παρασύρουν το θήραμα στον τόπο που πρέπει. Αφού πριν το εξαντλήσουν βέβαια και αφού καταφέρουν να αποκλείσουν κάθε δυνατή διέξοδο. Γιατί δεν αναγνωρίζεται αυτή την διαδικασία σε ότι γίνεται τώρα στην Κύπρο ;…».

  Οι Βρετανοί βέβαια εμφανίζονται θεατές σε ότι γίνεται στην Κύπρο, αλλά είναι ίσως αυτοί που γνωρίζουν και τα περισσότερα για το νησί από …δική τους πείρα.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, όποια τελικά εκδοχή και να επικρατήσει στην τελική συμφωνία η εικόνα είναι αρκετά ξεκάθαρη από τώρα: Κάθε «κουμπαράς» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία την επόμενη ημέρα, είτε θα έχει σπάσει και θα έχει «κουρευτεί», είτε θα έχει δεσμευτεί υπό την εποπτεία της ΕΚΤ και της τρόικα, είτε θα είναι υποθηκευμένος για την αποπληρωμή του δανείου των 10 δισ. ευρώ.

  Οι καταθέσεις και οι κουμπαράδες των κυπρίων στην Λαϊκή τράπεζα, μαζί με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών Ταμείων καταλήγουν στην Bad Bank δηλαδή στην «μαύρη τρύπα». Τα ελάχιστα που θα μείνουν διαθέσιμα θα είναι αυτά τα χρήματα που δεν ξεπερνούν τα 100 χιλ. ευρώ και αυτά αφού απομειωθούν κατά το ποσό των υποχρεώσεων που έχει ο καταθέτης στην τράπεζα από δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις!

  Το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τρ. Κύπρου διαγράφει επίσης το 20% με 25% για τα ποσά πάνω από τις 100 χιλ. στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις ή άλλους οργανισμούς πράγμα που αν το συνδυάσει κανείς με τις τρέχουσες εντός και εκτός Κύπρου υποχρεώσεις οδηγεί σε πρωτοφανή οικονομική «ασφυξία».

  Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται και το «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων ύψους 4,5% του ΑΕΠ (όπως είχε προειδοποιήσει από χθες το Capital.gr) το οποίο μεταφράζεται σε μια ανάλογα δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

  Με άλλα λόγια η Κύπρος υποχρεώνεται να κάνει μέσα σε λίγες εβδομάδες και μήνες την διαδρομή που έκανε η Ελλάδα μέσα από τρία μνημόνια σε δυόμιση χρόνια ! Η προσαρμογή είναι τρομακτικά βίαιη. Δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα. Ορισμένοι αναλυτές στην Κύπρο επιχειρούσαν τις τελευταίες ημέρες να εντοπίσουν τους πόρους που θα έχουν μείνει στο νησί για να σχεδιάσουν την «ανάκαμψη» από την επόμενη ημέρα.

  Το σοκ είναι πρωτοφανές καθώς διαπιστώνουν ότι σε καμία από τις εκδοχές της συμφωνίας που ετοιμάζεται για σήμερα δεν μπορούν πλέον να βρεθούν αυτοί οι πόροι, ούτε στην πραγματική οικονομία μπορούν να βρεθούν πλέον, ούτε στην περιβόητη «γκρίζα οικονομία», αφού το νομοσχέδιο που πέρασε η ΚτΚ προχθές στην Βουλή, δίνει υπερεξουσίες στην ΕΚΤ (μέσω της ΚτΚ) να δεσμεύσει την διακίνηση κάθε ευρώ από όπου και αν προέρχεται. Ενδεικτικό της αυστηρότητας αυτών των δεσμεύσεων είναι ότι ο έλεγχος αυτός επιτρέπει στην ΚτΚ να σταματά την διακίνηση οποιουδήποτε ποσού ακόμα και από το ένα τμήμα σε άλλο της ίδιας τράπεζας!

  Υπ’ αυτούς τους όρους ακόμα και αν δεν σταματήσει την χρηματοδότηση η ΕΚΤ την Δευτέρα μέσω ELA, όπως έχει απειλήσει, η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων έχει ήδη σταματήσει ακόμα και από την μία «τσέπη» της ίδιας τράπεζας στην άλλη… Και να σκεφτεί κανείς ότι η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, προϊόντων, υπηρεσιών και προσώπων αποτελούσε μαζί με την εγγύηση των καταθέσεων και του κρατικού αξιόχρεου, τους πυλώνες για την οικοδόμηση του ευρώ.

  Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας, σε οποιαδήποτε πλέον εκδοχή της σήμερα το βράδυ, έχει ήδη αφήσει την Κύπρο χωρίς ούτε ένα ευρώ δικό της…

  Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο, το πειραματικό εργαστήριο του ΔΝΤ με εντολή της ευρωπαϊκής τρόικα.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Ιαπετός 24/03/2013 11:21:10

   Αγαπητέ Ιαπετέ, έτσι όπως περιγράφεται η πραγματικότητα, μόνη διέξοδος η Κυπριακή Λίρα, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.
   Την οριστική παράδοση της χώρας απαιτούν.

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ Ιαπετός 24/03/2013 11:26:33

   είναι ωραίο να κατηγορούμε γερμανούς και άλλους ξένους, κανείς δεν λέει τίποτα για τον αναστασιάδη, τον γιωργάκη της κύπρου και τις ευθύνες των ντοπιων κομματαρχών...τους βολεύει να τα ρίχνουν στους εξω και να ξεθυμένει ο κοσμάκης και αυτοι να την βγάζουν λάδι και να το παίζουν και αγωνιστές.

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ αργατεία 24/03/2013 11:35:18

    Και τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη και τους λοιπούς άχρηστους Χατζηαβάτηδες, μια χαρά τους ξέρουμε.
    Αλλά δεν είναι η ώρα....

    • cyprusnet avatar
     cyprusnet @ Queen For The Black Side 24/03/2013 12:25:48

     Διαπιστωση μετα μελαγχολιας εχθες απο Πολιτικους... Οταν οι Ευρωπαιοι κουβαλουν μαζι τους 20 ΟικονομικοΤεχνοκρατες και ηθελημενα μας κρατουσαν μακρια απο τις Βρυξελλες, εμεις ασκουμε ακομα την Παραδοσιακη Ιδεολογικη Πολιτικη...
     Το καλο ειναι οτι, γινονται γρηγορες ενεργειες για να στιθεί Κυπριακος μηχανισμος με Πισσαριδη/ Πασσιαρδη και μια Αγγλικη ομαδα στην Κεντρικη τραπεζα και στο Οικονομικων... Αυτοι θα εισηγουνται στην Οικονομικη Επιτροπη της Βουλης(αναβαθμιζεται) και για τελικες αποφασεις στο Προεδρικο..

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/03/2013 11:23:44

  Ο Σαμαρας και λεφτα εδωσε για τα υποκαταστηματα των κυπριακων τραπεζων στην Ελλαδα και συνεστησε να ψηφισθει το αρχικο σχεδιο που ηταν καλυτερο ολων.
  Η κυπριακη Βουλη ειπε το ηρωικο ΟΧΙ υπο τους αλαλαγμους των αντιμνημονιακων.Τοτε γιατι πανε και διαπραγματευονται;Ε;E;Γιατι δεν λενε οπως εδω αντε στο διαολο στη Μερκελ και δεν μιλαμε μαζι σου.
  Τι ψαχνουν δηλαδη;Τολματε και μιλατε για το Σαμαρα οι αντιμνημονιακοι της πλακας;Τι να κανει ο Σαμαρας;Η Βουλη ειπε το ηρωικο ΟΧΙ και περιμενουμε τις αποφασεις της.
  ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ;NA ΒΑΛΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ;
  Εχετε ρε το θαρρος απαξ και πειτε οχι να πειτε δεν θελουμε τα λεφτα σας και τερμα.Ζουμε μονοι μας και δεν σας εχουμε αναγκη.

  • Ο Πειρατής avatar
   Ο Πειρατής @ ψυχραιμια 24/03/2013 12:38:06

   Τι να σου απαντήσει κανείς εσένα; Καμένος εγκέφαλος. Και μην ανακατεύεις τον Σαμαρά για να βρεις ευκαιρία να ξεράσεις το δηλητήριό σου για την Κύπρο. Πάρε ένα επίκαιρο :
   Ο Πήλιος Γούσης ήταν ο άνθρωπος που το 1803 οδήγησε τον Αλή Πασά να κυκλώσει τους αδούλωτους Σουλιώτες.
   - Να, τι γράφει η Ιστορία του Ελληνικού Εθνους: "Με τη βοήθεια ενός Σουλιώτη προδότη, του Πήλιου Γούση, ο Αλής κατέλαβε τη στρατηγική θέση του χωριού Αβαρίκο και κύκλωσε τους Σουλιώτες. Μερικοί τότε κατέφυγαν στο λόφο του Κούγκι, όπου βρίσκονταν πολλά γυναικόπαιδα από την αρχή της πολιορκίας. Από τις οχυρές αυτές θέσεις οι πολιορκημένοι απέκρουσαν με σθένος τις επιθέσεις των Αλβανών. Στο λόφο του Κούγκι είχε κατασκευάσει ο θρυλικός μοναχός Σαμουήλ ένα μικρό φρούριο, απ' όπου αμύνονταν οι 400 περίπου υπερασπιστές του λόφου, ενώ η περισσότερο απόκρημνη Μπίρα αποτελούσε οχυρό απόρθητο για τους επιτιθέμενους".
   - Η έκβαση του αποκλεισμού αυτού είναι επίσης γνωστή. Ο Σαμουήλ αναγκάστηκε να πυρπολήσει το κάστρο και να σκοτωθούν όλοι όσοι ήταν κλεισμένοι εκεί για να μην πέσουν σκλάβοι στα χέρια του Πασά. Ακολούθησε για το ίδιο ιδανικό ο χορός του Ζαλόγγου.

   Αιδώς αχρείοι !

   • Storm.1a avatar
    Storm.1a @ Ο Πειρατής 24/03/2013 12:53:53

    Ψύχραιμος σαν Γερμανός...ο ψυχραιμίας.
    Κατά τα άλλα όσοι δεν τους υποστηρίζουν είναι συναισθηματικοί...

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 24/03/2013 11:24:49

  Σε περιόδους κρίσεων κα ισχυρων αναταράξεων αποτελεί αναγκαιότητα η διατήρηση της ψυχραιμίας και της νηφαλιότητας.Παράλληλα δε αναγκαία συνθήκη αποτελεί η προσήλωση στον στρατηγικό στόχο.Η Συνέπεια και η συνέχεια, το να συνοδεύεται η Πολιτική απο την Ηθική και πράλληλα να μην υπάρχει απόκλιση Εργου και Πράξης απο τον Λόγο αποτελούν εχέγγυα μιας σοβαρής πορείας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

  H Κρίση της Ελλάδας και της Κύπρου κατέδειξε πως τα γερμανικά συμφέροντα δεν είναι πάντα ταυτόσημα με τα Ευρωπαικά.Πως η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη και ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, επιδιώκει να επιβάλει μια γερμανική τάξη πραγμάτων στην Ευρωζώνη.Είναι γνωστή η κυνική δήλωση του τέως Καγκελαρίου Κολ: «Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει τους συνεταίρους της Γερμανίας και η Γερμανία τον εαυτό της». Βρισκόμαστε λοιπόν απέναντι σε μια Γερμανική Εθνική περιχαράκωση καθώς μάλιστα ως σωστά εχει επισημανθεί η Γερμανία βγαίνει πολλάκις ωφελημένη απο την κρίση στην Ευρωζώνη

  Το χάσμα Βορρά-Νότου είναι υπαρκτό και παρά τις πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης που εφαρμόστηκαν διαχρονικά το χάσμα στάθηκε αδύνατο να γεφυρωθεί.Είθισται δε το Μοντέλο της Συμμαχίας να αποτελείται απο την Μητρόπολη και την περιφέρεια της.

  Θεωρώ αναγκαίο η Πολιτική σκέψη του Ελληνισμού να συγκεντρωθεί τόσο στην αναζήτηση ενναλακτικών επιλογών εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, εντός του ΝΑΤΟ όσο και στην αποφασιστική διεκδίκηση των ζωτικών συμφερόντων.Για να πραγματωθεί το δεύτερο θα πρέπει να υπάρξει μια βασική παραδοχή πώς τίποτα δεν είναι δεδομένο, πως η ισοτιμία και οι όποιες ισορροπίες αποτελούν απόρροια της πραγματικής ισχύος που διαθέτει ο Ελληνισμός.Μια ισχύς η οποία θα βασίζεται τόσο στην φερεγγυότητα μας όσο
  και στην καθημερινή σκληρή προσπάθεια της διεκδίκησης και γόνιμης αντιπαράθεσης, μια ισχύς η οποία πρέπει καθημερινά να αναβαθμίζεται και της οποίας πυλώνας θα αποτελεί η Εθνική Στρατηγική.

  Στο πλαίσιο της εφαρμογής , όταν το Εθνικώς απαράβατου και απαραβίαστου θα έχει οριστεί , όταν ης στήριξης της απο ολάκερο το Εθνος θα συνοδεύεται απο την συνεχώς διογκουμένη κοινωνική συναίνεση να γνωρίζετε πως τότε κανείς δεν θα έχει την πολυτέλεια με ελαφριά την καρδία να παραγνωρίζει τον Ελληνικό παράγοντα

  Τα περί αποχώρησης απο την Ε.Ε.,Ευρωζώνη και ΝΑΤΟ αποτελούν την νέα οδό του Εθνικού Αφανισμού.Δεν χρειάζεται να ξεγράψουμε τίποτα, να διαγράψουμε τίποτα και κανέναν, χρειάζεται το πλέον ισχυρό πλεονέκτημα του Ελληνισμού να αναγεννάται απο τις στάχτες του να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο σημείο του.

  Οταν η Αλαζονεία Γεννά την Υβρι η Νέμεσις ακολουθεί κατά πόδας.Μια ρήση η οποία έχει απληθευτεί διαχρονικά.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Δρόλαπας 24/03/2013 12:51:58

   Μπορεί να υπάρχει ζωή μετά θάνατον αγαπητέ, αλλά κανείς δε βιάζεται να το διαπιστώσει. Όταν σου βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο για να σου περάσουν τις χειροπέδες, είναι πια η τελευταία σου ευκαιρία.
   Ή δρας βιαίως και τους αφοπλίζεις, ή συμβιβάζεσαι με μια άθλια ζωή (ξέρουμε εμείς), και σέρνεσαι ισόβιος δούλος, καταναλώνοντας φρούδες ελπίδες .....ανάκαμψης, ανάπτυξης και... ανάστασης, χωρίς αντίκρυσμα.
   Πέφτεις στον άγριο ωκεανό και κολυμπάς, ή βουλιάζεις πειθήνια στο βρωμερό τους οχετό, υποχωρώντας σε άθλιες απειλές;
   Αυτό είν το δίλημμα. Τα λοιπά, είναι δυστυχώς ωραία λόγια, στρογγυλεμένες δικαιολογίες και απατηλά προσχήματα....

 9. panas avatar
  panas 24/03/2013 11:26:38

  Είναι επιτακτική η ίδρυση μιας νέας «φιλικής εταιρeίας» από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες και διανοητές που θα εξετάζει και θα προωθεί κάθε οικονομική πράξη που γίνεται στην Ελλάδα ως προς το βασικό κριτήριο: ΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ Ή/ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ .
  Οποιαδήποτε οικονομική ή πολιτική πράξη που λειτουργεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αντίρροπα στο παραπάνω κριτήριο να δέχεται έμμεσο, πλην όμως ανελέητο πόλεμο. Στον ανταρτοπόλεμο είμαστε καλοί. Μπορεί να τα καταφέρουμε καλύτερα και στον οικονομικό ανταρτοπόλεμο…

  • Vee avatar
   Vee @ panas 24/03/2013 12:50:23

   Συμφωνώ απόλυτα! Επίσης οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε μαζί σας για να βοηθήσουμε!

 10. Hans avatar
  Hans 24/03/2013 11:44:19

  Μην ανησυχείτε, έχασαν δύο φορές τον πόλεμο. Όταν έρθει η ώρα, θα χάσουν και τον τρίτο.

  • Ελευθερία avatar
   Ελευθερία @ Hans 24/03/2013 12:35:41

   Από ποιον ακριβώς...;

 11. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 24/03/2013 11:47:26

  Οι Γερμανοι μονο μια απειλλη φοβουνται την οποια την προβαλλουν
  παραδοξως σαν φοβητρο.
  ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
  Αυτο τρεμουν.
  Γιατι αμα φυγει μαι χωρα απο το μαντρι θα φυγουν και αλλες.

  • Vee avatar
   Vee @ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 24/03/2013 12:51:51

   Μην είσαι τόσο σίγουρος...

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 24/03/2013 12:52:27

   + 100000

 12. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 24/03/2013 11:59:27

  Για να υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους,η λύση είναι Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

  • Storm.1a avatar
   Storm.1a @ Σχετικά Ασχετος 24/03/2013 12:57:54

   Πολιτική Ένωση χωρίς πολιτική Ασφάλειας και απαραβίαστο των συνόρων δεν υπάρχει.
   Σκέφτονται να βάλουν μέλος της ΕΕ, "χώρα" που απειλεί με πόλεμο μία άλλη χώρα, αν ασκήσει κυριαρχικά της δικαιώματα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο(ωραίο ανέκδοτο το Διεθνές Δίκαιο...) και δεν αναγνωρίζει μία ακόμα.
   Αστεία πράγματα, ευρωπαϊκά...

 13. ΛΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΛΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 24/03/2013 12:19:05

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!! ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ

 14. mara avatar
  mara 24/03/2013 12:22:31

  Η Κύπρος μετα την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, πετρελαίου και την επιτυχία τη ΑΟΖ βρέθηκε απο το ζενιθ το ναδίρ οπως και η Ελλάδα.
  Η Γερμανία το 2018 θα έχει τεράστιο ενεργειακό πρόβλημα. Φημιζόμενοι για την προνοητικότητας τους βαδίζουν βάσει ενός καλά μελετημένου σχεδίου για να υφαρπάξουν το ενεργειακό πλούτο. Οσο πιο αδύναμες και εξαθλιωμένες είναι αυτές οι χώρες και οι λαοί τους τόσο και πιο ευκολο το έργο τους. Αυτο που δεν ξέρουμε ακόμα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι άλλοι μνηστήρες Αμερική Ρωσία γι'αυτο η υπόθεση έχει πολύ μέλλον ακόμα. Παίζονται πολλά γεωπολιτικά παιχνίδια Προσωπικά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν υπήρχε ξαφνικά σταθεροποίση στη Συρία, μιας κρίσης που η Ευρώπη δημιουργησε, εκεί που έχει τις βάσεις η Ρωσσία, σε αντάλαγμα το άδειασμα στην Κύπρο.
  Δεν είναι τυχαίο ότι μικρές χώρας εκβιάζονται απροκάλυπτα ενώ σε άλλες μεγάλες όπως στην Ισπανία γίνεται ανακεφαλαίωση τραπεζών χωρίς όρους.
  Με πρόσχημα την οικονομική κρίση η Γερμανία πατάει τη μπότα της στην Ευρώπη κάτι σαν Δ' ράιχ γιατί προσωπικά καθόλου δεν με πείθει ότι θέλει να συνετίσει τους άτακτους νότιους. Τρανό παράδειγμα η Κύπρος. Εκεί έπεσαν οι μάσκες φάνηκε πεντακάθαρα η εκδικητική και τιμωρητική διάθεσή της απέναντι σε εναν λαό που τολμησε να πεί όχι στη "Μεγάλη Γερμανία"κι εδω έρχονται στη μνήμη τα λογια ενός φίλου τότε που όλοι πανηγύριζαν τη ένωση τη Γερμανίας "μη χαίρεσαι φοβού τη Γερμανία ενωμένη". Προς το παρόν η υπόλοιπη Ευρώπη και δεν εννοώ τους δορυφόρους της μοιάζει απόλυτα παραδομένη και τρομαγμένη.
  Η μικρή Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα που τόλμησε να πει ΟΧΙ στην πολιτική που μετατρέπει τα κράτη σε αποικιοκρατίες. Και φυσικά ήταν αδύνατον να το δεχτούν οι καίσσαρες Μέρκελ και Σόιμπλε παρενέβησαν παντού εκβιάζοντας συνεχώς για να υποτάξουν τον Κυπριακό λαό, σε μας το έκαναν αμέτρητες φορές, στις επιταγές τους . Τώρα ζούμε το δικό τους ανοσιούργημα, τη δικτατορία των τραπεζιτών και της Γερμανίας. Καιρός να ξαναβρούμε τη το δικός μας δημιούργημα τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
  Στη δημοκρατία αγαπητοί δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε μονόδρομοι.
  Αυτά που γράφτηκαν στην ιστορία ήταν τα μεγάλα ΟΧΙ που ειπώθηκαν με την καρδιά και το συναίσθημα.
  "ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ mara 24/03/2013 12:35:49

   “μη χαίρεσαι φοβού τη Γερμανία ενωμένη”.

   Πόσοι το είπαν, τότε, αγαπητή Μάρα...! Πόσοι το είπαν...! Αλλά ποιός να ακούσει; Και ποιός να προβληματιστεί, εκτός των άλλων, για το πού θα έβρισκε να αναπληρώσει η τότε Δυτική Γερμανία τα τρισεκατομμύρια που έριξε στην αναστήλωση της Ανατολικής; Ήταν, βλέπεις, πολύ συγκινητικές οι σκηνές που εκτυλίσσονταν στο Τείχος...

   • mara avatar
    mara @ Νιόβη 24/03/2013 13:21:43

    Eτσι ακριβώς!!! Οπως είπε κι ο Οδυσσέα Ελύτης :
    "Προσοχή στη συγκίνηση αν είναι γόησσα δεν παύει νάναι και ρουφιάνα"

    • mara avatar
     mara @ mara 24/03/2013 13:39:16

     Οδυσσέας

 15. δημης avatar
  δημης 24/03/2013 12:24:02

  "Σχεδόν 9 στις 10 γερμανικές επιχειρήσεις λένε σε δημοσκόπηση ότι πρέπει να αφεθεί η Κύπρος να χρεοκοπήσει".....
  -ΕΝΩ....
  ΤΟ 45...ΕΠΡΕΠΕ 10 ΣΤΟΥΣ 9 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ..ΝΙΚΗΤΩΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ;;;;;;;;;
  ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ..ΤΕΙΧΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝΕ 11 ΣΤΟΥΣ 9... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;;;;;;
  ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ....ΣΤΙΣ.."ΕΠΑΡΧΙΕΣ "ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚ;;;;;

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ δημης 24/03/2013 13:01:00

   Τελικά, μάλλον έπρεπε.....

 16. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 24/03/2013 13:04:42

  Από αρχαιοτάτων χρόνων η ΧΩΡΑ ΜΑΣ δεν άφησε κανέναν να μπει σ αυτή, ή έστω κι αν μπήκε, να μείνει σ αυτή.
  Καμιά άλλη χώρα δεν το έκανε αυτό, ( Όλες παραδόθηκαν με το κεφάλι κάτω ) παρά μόνο περίμενε κάποιους συμμάχους να τη βοηθήσουν. ( Όχι πως δεν είχαμε κι εμείς κάποια βοήθεια )
  Αλλά και τώρα οι υπόλοιπες υποδουλομενες χώρες περιμένουν και πάλι έμας να αντιδράσουμε πρώτα και να ξεσηκωθούν κι αυτές.
  Σκεπτόμενες πως ( Αν δεν αντιδράσουν οι ΈΛΛΗΝΕΣ βάση της ιστορίας τους, εμείς τι να κάνουμε )
  Πάντα είχαν το τσαμπουκά να αντιδρούν οι πρόγονοι μας και να επαναστατούν.
  Και τωρα έχουμε 300 @ρχιδια που την έκαναν την πόρνη της Ευρώπης με πρώτο και καλύτερο πελάτη την Γερμανία. ( παλιός έρωτας κι απωθημένο βλέπετε ).
  Μη τρώτε παραμύθι πως στο ευρώ θα μαστε καλά κι αν βγούμε και χρεοκοπήσουμε θα πεινασουμε, και τώρα πεινάμε.
  Κι αν μείνουμε στο ευρώ πάντα θα πεινάμε μέχρι να διαλυθεί στο τέλος.
  Όταν Ζεις σε μια πολυκατοικία και γίνει ένας σεισμός τα θύματα Είναι περισσότερα απ ότι σε μονοκατοικία.
  Σκεφτείτε το λίγο

  • Μιχάλης avatar
   Μιχάλης @ Μιχάλης 24/03/2013 15:44:44

   Διορθώνω Το Τελευταίο Ως Εξής :
   Όταν Ζεις σε μια πολυκατοικία και γίνει ένας σεισμός Οι Πιθανότητες Να Σκοτωθείς Είναι Μεγαλύτερες απ ότι σε μονοκατοικία.

 17. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 24/03/2013 14:46:35

  Έτος 2010 η Γερμανία βρίσκεται σε αδυναμία δανεισμού και η Ελλάδα ως η πρώτη εξαγωγική χώρα στον κόσμο βρίσκεται σε δίλλημα τι να κάνει. Να χρηματοδοτήσει τη σταδιακή μείωση ελλειμμάτων της χρεοκοπημένης Γερμανίας με το τρισάθλιο κράτος ή να την αφήσει να χρεοκοπήσει ατάκτως. Κύματα συμπαράστασης Ελλήνων φορολογουμένων καλούν τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου όχι μόνο να χρηματοδοτήσει ελλείμματα με στόχο να μειωθούν σταδιακά αλλά και να παράσχει βοήθεια δισεκατομμυρίων για την αναθέρμανση της γερμανικής οικονομίας.Στη συνέχεια οι Έλληνες φορολογούμενοι με ενθουσιασμό εφαρμόζουν την ίδια συνταγή και σε Ιρλανδία, Πορτογαλία. Όλα αυτά μέχρι το Μάρτιο του 2013 όπου το τραπεζικό σύστημα του Λουξεμβούργου έχει ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης τότε ξαναδοκιμάζεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ο νεός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Σαμαράς, μεταβαίνει μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη και τους υπ.οικ. των 2 κρατών Στουρνάρα και Σαρρή στο eurogroup με θέμα τη σωτηρία του Λουξεμβούργου.Εκεί οι Έλληνες φορολογούμενοι με ατσάλινη αλληλεγγύη απαιτούν από τον Πρωθυπουργό τους να πληρώσει όσο όσο για τη σωτηρία καταθέσεων Ρώσων ολιγαρχών και ένα τεράστιο πακέτο βοήθειας για ανάπτυξη της λουξεμβουργιανής οικονομίας. Η ΕΕ σώζεται από την κρίση χρέους, Ελληνισμός θριαμβεύει και όλος ο πλανήτης καταλαβαίνει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΑ ΓΚΡΕΚΑ, ο Κέυνς αναστένεται και η γη σταματά να γυρίζει...

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ Συριζαλβανία του Χότζα 25/03/2013 01:26:26

   ...ο Σμιθ γινεται βρυκολακας, ο Μαρξ καταλαβαινει πως η κοινωνικη παγκοσμιοποιηση που υποστηριζε φερει και την οικονομικη και φτωχαινει τους αναπτυγμενους καπιταλιστες προς οφελος των παγκοσμιων καπιταλιστων, η Γερμανια που τωρα ξεκινα να αποπληρωνει τα δανεια προς την Ελλαδα ξαναφερνει ολα τα εργοστασια της απο την Κινα και πειθει το ιδιο και τις ΗΠΑ, οι αναπτυγμενοι χωριζονται απο τους αναπτυσσομενους με σιδηρουντα παραπετασματα, ο καπιταλισμος ξαναγινεται "εθνικος" και οικονομικα συνορα ξαναυψωνονται, ο Ολαντ πλεον μπορει και βαζει φορο 99% και δινονται αυξησεις μισθων 50% σε ολους, οι καπιταλιστες χανουν την δυνατοτητα τους να "τα παιρνουν και να φευγουν" και αναγκαζονται να μοιραστουν τις αμυθητες περιουσιες τους με τον λαουτζικο και τις πολιτικες ηγεσιες.

 18. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/03/2013 16:20:04

  Αυτό που ξέρω για τους Σκανδιναβούς είναι ότι δαπανούν 20 φορές λιγότερα για αμυντικές δαπάνες και επιδοτούνται το ίδιο με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, έχοντας 100 φορές λιγότερους λαθρομετανάστες !!
  Επίσης οι ανοχές που δείχνει όλος σχεδόν ο Ευρωπαϊκός κόσμος, για χάρη τους, είναι παροιμιώδεις, σε αντίθεση με την αντίστοιχη αντιμετώπιση των Ελληνικών δρώμενων , που δεν διστάζουν να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία (έμμεση ή άμεση), με το πρώτο δακρυγόνο που θα πέσει στο Σύνταγμα!!

 19. ΚΜ avatar
  ΚΜ 24/03/2013 17:23:58

  Οι καταθέσεις πάνω από τα 100 χιλιάρικα, σου διαφεύγει ότι δεν είναι όλες τους αποταμιεύσεις πλουσίων. Πολλές από αυτές είναι εταιρικά κεφάλαια. Οι εταιρείες αυτές θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητος.

  Ενδεικτικά, είχα δει στην τηλεόραση έναν χριστιανό που δανείστηκε εντόκως για οικογενειακή του υπόθεση και καπάκι του κουρέψαν τα λεφτά του δανείου που είχε στην τράπεζα! Τα οποία θα έπρεπε, παρόλα αυτά να αποπληρώσει πληρώνοντας τόκους για το ακούρευτο ποσό! Φαντάσου να είσαι εταιρεία τώρα, και να τα έχεις εκεί για να ξεπληρώσεις προμηθευτές!

 20. Νιόβη avatar
  Νιόβη 24/03/2013 21:53:35

  Εγώ πάντως τρία χρόνια τώρα διαβάζω και ακούω για τις αποφάσεις των πολιτικών που λαμβάνονται με κριτήριο και γνώμονα τις αντιδράσεις των αγορών. Το αυτό ομολογεί και ο Χέλμουτ Σμιτ σε πρόσφατες δηλώσεις του.

 21. Νιόβη avatar
  Νιόβη 24/03/2013 21:59:45

  Οι Σκανδιναβοί έχουν πει και κάτι ξεγυρισμένα ΟΧΙ στην ΕΕ (η Νορβηγία δεν καν είναι μέλος). Από τις Δανία, Σουηδία και Φινλανδία που είναι μέλη της ΕΕ, η Δανία και η Σουηδία δεν συμμετέχουν στην Ευρωζώνη. Αν θέλεις, κράτησε κι αυτή την πληροφορία.

  Οι Σκανδιναβοί δεν χρησιμοποιούν αιρκοντίσιον. Φαντάσου αν κάνει κανένα καύσωνα, πόσοι θα πεθάνουν κι εκεί. Αυτό δεν είναι επιχείρημα, αγαπητέ φίλε. Κάθε κοινωνία έχει δομήσει τις συνθήκες ζωής της σύμφωνα με αυτά που έχει και που ισχύουν κατά κανόνα, συμπεριλαμβανομένου και του κλίματος.

 22. Νιόβη avatar
  Νιόβη 25/03/2013 11:55:11

  Ειδικά εγώ δεν υπεραμύνομαι κανενός μοντέλου, αλλά δεν αποθεώνω και κανένα και, κυρίως, δεν συγκρίνω μοντέλα. Τα μοντέλα είναι προϊόντα των ιδιαιτεροτήτων αυτών που τα φτιάχνουν και δημιουργούνται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες που δεν είναι ίδιες από χώρα σε χώρα. Όπως δεν έχει προβλέψει το Ελληνικό μοντέλο για θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 0 βαθμούς Κελσίου το μισό χρόνο, έτσι δεν έχει και το Δανικό ή το Φινλανδικό για καύσωνες. Οι προτιμήσεις είναι ελεύθερες, φυσικά, αλλά οι συγκρίσεις τόσο ανόμοιων πραγμάτων επίτρεψέ μου να σου πω ότι πολλές φορές οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Αν, τώρα, οι Έλληνες ξοδεύουν τα τριπλάσια από τους Φινλανδούς, αλλά και πάλι κρυώνουν, αυτό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και σίγουρα δεν είναι και το «κράτος» ανεύθυνο. Το σπίτι μου στην Σκανδιναβική χώρα που έχω ζήσει πολλά χρόνια έχει τοίχους πάχους 40 εκ., εκ των οποίων τα 20 εκ. είναι μόνωση (αυτός είναι και ο πιο πρόσφατος κανονισμός αν δεν κάνω λάθος). Όταν το συγκρίνω με το μέσο καινούριο Αθηναϊκό διαμέρισμα, νομίζω ότι οι τοίχοι του τελευταίου είναι φλίδες. Εδώ, ναι, μπορούν και πρέπει να θεσπιστούν ορισμένες προδιαγραφές και να γίνονται σεβαστές μέχρι κεραίας από μηχανικούς, εργολάβους και λοιπούς. Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στη ζέστη. Ναι, από τους 20 βαθμούς και κάτω (καλοκαίρι στην Σκανδιναβία) κρυώνουμε. Δεν ξέρω πώς προέκυψε η έρευνα που αναφέρεις, αλλά λογικά θα πρέπει να έχει συνυπολογίσει και αυτό το στοιχείο.

  Από την άλλη, αν εσύ υπεραμύνεσαι του Σκανδινδιναβικού μοντέλου, σε παρακαλώ να συνυπολογίσεις στη σύγκριση που κάνεις με το Ελληνικό και τις 4 εξαιρέσεις που με ωραιότατο τσαμπουκά πέτυχε η Δανία στην τελική μορφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ - αφού πρώτα με τσαμπουκά την είχε απορρίψει στο σύνολό της με δημοψήφισμα το 1992 - η αποδοχή της οποίας ξανατέθηκε στην κρίση των Δανών με δεύτερο δημοψήφισμα το 1993. Με ένα τρίτο δημοψήφισμα απέρριψαν οι Δανοί και τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωζώνη το 2000. Δημοψηφίσματα με το κιλό και ΟΧΙ, αυτά κάνει το Σκανδιναβικό μοντέλο που το συγκρίνουμε όλη την ώρα με το Ελληνικό του ΝΑΙ σε όλα, μόνο που για κάποιο λόγο αυτά τα συστατικά του δεν έχουν τονιστεί όσο θα έπρεπε στις συγκρίσεις. :) Τα ελαττώματα του Σκανδιναβικού μοντέλου (ουδείς τέλειος) τα αφήνω για άλλη συζήτηση. Χαιρετώ. :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.