#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2013 16:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχαιρέτα την Αλέκα που χάνεις


Ανέκαθεν λάτρευα την Αλέκα Παπαρήγα: ήταν μια εκπληκτική πολιτικός του «χώρου» της. Ευφυέστατη, ικανότατη, πολύ ετοιμόλογη, πολύ «διαβασμένη». Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν και ανιδιοτελής, δηλαδή υπέροχα ιδεοληπτική. Κατάφερνε να σου μεταδώσει την αίσθηση ότι τα έλεγε επειδή τα πίστευε βαθιά και μόνον γι’ αυτό: απολύτως conviction politician, ούτε σταγόνα consensus politician. Οι ρητορικές της ικανότητες σπάνιες και έκτακτες, στα πάνελ όπου εμφανιζόταν με εκπροσώπους ή αρχηγούς άλλων κομμάτων ήταν συνήθως η καλύτερη ή η δεύτερη καλύτερη, ο μόνος λόγος που αυτό δεν μετατρέπετο σε πραγματικό «πολιτικό ρευστό» ήταν το μονίμως και απολύτως απεχθές, αρτηριοσκληρωτικό, οπισθοδρομικό της ιδεολογίας και της πολιτικής του ΚΚΕ.


Ο παραγωγός του ξύλινου λόγου δεν έχει ο ίδιος ξύλινο λόγο: ξύλινο λόγο έχουν όσοι αναπαράγουν πληκτικά το πρωτότυπο. Κατ’ αυτήν την έννοια, το επίτευγμα της Αλέκας Παπαρήγα να γεννά πηγαίως τον κομματικό λόγο του ΚΚΕ με ευφράδεια και λαϊκότητα (καθιστώντας έναν λόγο βασισμένον σε δυσνόητες ιδεολογικές φόρμουλες πλήρως αποκομμένες από την πραγματικότητα, απόλυτα κατανοητόν στο ευρύ κοινό και πραγματικά «λαϊκό») είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο.


Το ΚΚΕ υπό την ηγεσία της ήταν ένα ακραία συντηρητικό και συστημικό μόρφωμα, μια προβλεπόμενη και πληκτική σταθερά του πολιτικού συστήματος, κάτι σαν ένας γερασμένος θείος που λόγω γεροντικής ανοίας λέει κάθε απόγευμα τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες χωρίς να θυμάται ότι τις έχει ξαναδιηγηθεί με τις ίδιες ακριβώς λέξεις. Όπως περιμένεις δηλαδή να είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εν έτει 2013, με αποκατάσταση του Στάλιν και όλα τα κομφόρ. Επίσης, απολύτως επιζήμιο για την χώρα, με εθιμοτυπικό εβδομαδιαίο αποκλεισμό των κεντρικών αρτηριών της πρωτευούσης κλπ. Η πολυετής επιμονή όμως σε αυτήν την λογική, σε αυτήν την νοοτροπία και στην αταλάντευτη στάση του «όχι σε όλα» είναι ουδόλως αξιομίμητη, μα απολύτως αξιοθαύμαστη: η συνέπεια φτάνει σε τέτοιο σημείο, ώστε το ΚΚΕ επί Αλέκας Παπαρήγα να λέει «όχι» ακόμα και στην ίδια την εξουσία: στο προεκλογικό τότε κάλεσμα του Τσίπρα για συνεργασία που μάλλον θα πραγμάτωνε όντως την εκλογική νίκη και την «κυβέρνηση της Αριστεράς», η στάση του ΚΚΕ ήταν αταλάντευτη: ΟΧΙ. Διατί; Διότι «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ». Ουδόλως αξιομίμητο, απολύτως αξιοθαύμαστο!


Η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι γεγονός άλλης τάξεως από τις αλχημείες των πάμπολλων κατακερματισμένων κομμάτων της Δεξιάς: με ένα της νεύμα, η Γενική Γραμματέας μπορούσε να γεμίσει την Αθήνα με στρατιές ερυθροσημαιοφόρων «συντρόφων», πλήρως παρατεταγμένων, με άψογη περιφρούρηση. Η Χρυσή Αυγή σίγουρα θα ζηλεύει την στρατιωτική υφή, την μαζικότητα, την οργάνωση και τον ηγετικό αυταρχισμό της παρουσίας της «κόκκινης στρατιάς» στους δρόμους των Αθηνών, δεκαετία μπαίνει-δεκαετία βγαίνει. Το γεγονός ότι σε όλα αυτά προΐστατο για είκοσι συναπτά έτη (!) μία γυναίκα στην ανδροκρατούμενη πολιτική σκηνή της Ελλάδας, με απόλυτον μάλιστα έλεγχο του «τιμονιού» του κόμματος, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο γεγονός, όσο κι αν διαφωνεί κανείς με την πολιτική και την ιδεολογία του φορέα της (όπως και με τον αυταρχισμό και ολοκληρωτισμό του).


Η εικοσαετής στιβαρή παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα στο τιμόνι του ΚΚΕ πραγματικά εκμηδενίζει, κατεξευτελίζει, γελοιοποιεί άλλες προσπάθειες Ελληνίδων πολιτικών να αυτοπαρουσιασθούν ως «δυναμικές» και «ικανές», είτε πρόκειται για προϊόντα κομματικής χαρτοκοπτικής όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, είτε για statesdaughters που φαντάστηκαν ότι είναι stateswomen όπως η Ντόρα Μπακογιάννη είτε για άλλες κληρονόμους φέουδων, εκπροσώπους οικονομικών δυνάμεων στο Κοινοβούλιο ή ευειδείς περσόνες των κομματικών νεολαιΐστικων φυτωρείων αγυρτείας.


Η αντικατάσταση της δυναμικής και μοναδικής Αλέκας Παπαρήγα στην Γ.Γ. του ΚΚΕ με ένα αδιάφορο προϊόν του «κόκκινου» κομματικού τροφείου θα σημάνει την περαιτέρω καθίζηση του ΚΚΕ. Όπως το ΠΑΣΟΚ, όπως η ΝΔ, όπως οσονούπω ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και το ΚΚΕ θα πεθάνει –ή θα καταλήξει να σέρνεται- ταυτοχρόνως με τον θάνατο μιας πολιτικής περιόδου όπου όλοι αυτοί ένιωθαν τόσο άνετα, της περιόδου της Μεταπολίτευσης. (Παρεμπιπτόντως: μόλις αποπερατωθεί αυτή η διαδικασία, η αποστράτευση του παλιού πολιτικού κόσμου και η αντικατάστασή του με έναν νέο, μάλλον θα εξαφανιστεί αυτοστιγμεί και η Χρυσή Αυγή. Δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης).


Επ’ ευκαιρία της αποχώρησής της από την ηγεσία του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα αξίζει τον ανυπόκριτο θαυμασμό μας.


Σωτήρης Μητραλέξης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orgilos avatar
  Orgilos 15/04/2013 17:11:56

  Οι «κακές γλώσσες» πάντως λένε ότι πίσω από τη «σιδηρά κυρία» του Περισσού βρισκόταν πάντοτε κάποιος επ' ονόματι Δημήτρης Γόντικας ο οποίος κινούσε τα νήματα στο κόμμα παραμένοντας αφανής. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ πιο πιθανή αυτή η εξήγηση από το να έλεγχε το ΚΚΕ η Αλέκα. Γενικά στο ΚΚΕ κατά κύριο λόγο κουμάντο δεν κάνει αυτός ο οποίος φαίνεται, αλλά αυτός ο οποίος δεν φαίνεται.

  Σχετικά τώρα με το ετοιμόλογον της συγκεκριμένης, όντως ισχύει καθώς μπορούσε τους δημοσιογράφους των καναλιών να τους κολλάει στον τοίχο με μία μόνο λέξη και να τους αποδομεί όλα αυτά με τα οποία προσπαθούσαν να πολεμήσουν το ΚΚΕ υπενθυμίζοντας προφανώς με κάποιον τρόπο τις υπόγειες συμφωνίες οι οποίες είχαν γίνει. Δε νομίζω πάντως ότι η Παπαρήγα ήταν στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από ένας Γιώργης Σιάντος σε θηλυκή έκδοση...

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 15/04/2013 18:39:26

  Ανεξάρτητα απο συμφωνίες ή ασυμφωνίες απόψεων, μια παρουσία πολιτικού προσώπου στιβαρή, αξιοπρεπής, έντιμη. Συναρτημένη με αξίες, όχι με πολιτικό εμπόριο εφήμερων.
  Άκαμπτη, αλλά όχι υπεροπτική. Δεν προσπάθησε ποτέ να ταπεινώσει τους πολίτες.
  Ένα σπάνιο φαινόμενο, μια εξαίρεση στην σαπισμένη πολιτική μας τάξη.
  Και κάτι άλλο: Τίμησε την παρουσία του γυναικείου φύλου στα ψηλά σκαλιά της πολιτικής. Ειδικά σε μια χώρα με έντονο την ανδροκρατικό σωβινισμό, που θέλει τις γυναίκες "γλάστρες".
  Θα μας λείψει, να το θυμηθείτε. Ελπίζω η αποχώρησή της απο το προσκήνιο να είναι βαθμιαία, αργή.
  Κύιε Μητραλέξη, συγχαρητήρια για την πολιτική σας ευαισθησία και την ικανότητα να διακρίνετε ότι αξίζει.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Uncle Stgm 15/04/2013 19:49:51

   Παρουσία,μέ τί ἀξίες συναρτημένη;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Κυθήριος Τ. 15/04/2013 22:20:54

    Αγαπητέ Κυθήριε, δεν μπορείς να τους καταλογίσεις πολιτική εξαπάτηση, κι αυτό κατάντησε δυσεύρετη αξία, βάσει του γεγονότος, ότι, όλος ο κατήφορος της Ελλάδας, στηρίχθηκε στην παραπλάνηση του λαού, από διάφορους πολιτικούς χώρους. Η καθαρότητα: "what you see is what you get" μπορεί ίσως, νομίζω να προσμετρηθεί θετικά ως αξία.

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ roadrunner 15/04/2013 23:22:05

     Συμφωνῶ ἀπολύτως ἀγαπητή μου roadrunner!
     Δυσεύρετη ἀξία ἡ πολιτική συνέπεια,ἡ ταύτιση λόγων καί ἔργων στή σημερινή ἐποχή.
     Δέν ἀντιλέγω στό ὅτι στό ΚΚΕ διακρίνονται γι' αὐτή τους τή στάση.Ἀπλά πιστεύω,ὅτι στό ἀξιακό τους σύστημα εἶναι ἡ μοναδική (ἀξία).

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Κυθήριος Τ. 16/04/2013 00:06:25

    Αγαπητέ Κυθήριε, είτε συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους (ξέρεις ότι στα περισσότερα και μεγαλύτερα διαφωνώ), το ΚΚΕ, επί ηγεσίας Αλέκας, δεν εξαπάτησε κανέναν πολίτη.
    Και μόνο αυτό, η πολιτική ειλικρίνεια και ευθύτητα, είναι πολιτική αξία πολύ μεγάλη. Και μάλιστα, όταν η χώρα διαθέτει ένα πολιτικό σύστημα, σκηνικό και κλίμα που ως "μέσος όρος" δεν επιδέχεται καμμιά αξιολόγηση - πλήν του μηδενικού βαθμού.
    Και υπήρξαν εποχές που το ίδιο Ελληνικό κόμμα, στη μακραίωνη ιστορία του, με άλλους ηγέτες, μόνον ειλικρινεια και πολιτική εντιμότητα δεν επέδειξε. Παράδειγμα η στροφή του 1946, ο Εμφύλιος, η θυσία χιλιάδων Ελλήνων για "ένα πουκάμισο αδειανό" - και στο τέλος, απλά και μόνον για να έχει ένα ακόμα "χαρτί" ο Στάλιν εναντίον του Τιτο μέσα στο διεθές κομμουνιστικό κίνημα.

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ Uncle Stgm 16/04/2013 07:26:40

     Ἀγαπητέ Θεῖε σ' αὐτό πού λές συμφωνῶ κι ἐγῶ,δές καί τήν ἀπάντησή μου πιό πάνω στή roadrunner.

 3. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 15/04/2013 19:23:57

  Αρκετά δομημένο και δίκαιο άρθρο κ. Μητραλέξη!
  @Uncle Stgm Η αποχώρησή της θα είναι σίγουρα αργή για να ισορροπήσει το πράγμα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στην κριτική σας στον ανδροκρατικό σωβινισμό. Όπως και να έχει, θα λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου από τις επόμενες εκλογές, εκτός αν κάνει την ''έκλπηξη'' και θέλει να συνεχίσει ως βουλευτής του κόμματος με πρόεδρο της κ.ο. τον Κουτσούμπα.

 4. aporon avatar
  aporon 15/04/2013 19:56:13

  ναι πήρε το ΚΚΕ ΣΤΟ 4% και το παρέδωσε στο 4%...
  (στο κείμενο αυτό αν αλλάξεις το όνομα Παπαρήγα με το όνομα Φλωράκης τότε πλησιάζει την αλήθεια)

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ aporon 15/04/2013 22:43:34

   Χωρίς να συμφωνώ με τις ιδέες του ΚΚΕ, στην Ελλάδα (με τους ψηφοφόρους του γνωστού επιπέδου) η ποιότητα ενός πολιτικού ανεξαρτήτως κόμματος δεν κρίνεται από τα ποσοστά που φέρνει.

 5. MCA avatar
  MCA 15/04/2013 20:13:17

  Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας, ότι η αποχώρηση της κας Παπαρήγα,από την αρχηγία του κόμματος θα προκαλέσει την καθίζηση του. Από πίσω της υπάρχει ένας ολόκληρος συσπειρωμένος οργανισμός.
  Θα διαφωνήσω επίσης για την εξαφάνιση της Χ.Α η οποία ακολουθεί παρόμοιο τρόπο λειτουργίας με το ΚΚΕ.
  Η αποστράτευση του παλιού πολιτικού κόσμου και η αντικατάστασή του με έναν νέο, είναι μεγάλη υπόθεση που δεν αφορά την αλλαγή προσώπων ,αλλά νοοτροπίας της ίδιας της κοινωνίας. Βέβαια για να γίνει η αντικατάσταση χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις από τον παλαιό πολιτικό κόσμο, πράγμα δύσκολo.

 6. leak avatar
  leak 15/04/2013 20:34:52

  Ασήμαντη προσωπικότητα, ηγέτης ενός προς εξαφάνιση χώρου.
  Μετά την Παπαρήγα, θα ακολουθήσει το ΚΚΕ.

 7. popaia avatar
  popaia 15/04/2013 21:28:54

  Η τρέχουσα και κλισαρισμένη οπτική για το ΚΚΕ είναι τα περί σταλινισμού, αρτηριοσκλήρωσης, συντηρητισμού....., ο γηραιός θείος μας που έχει άνοια και μας διηγείται κάθε απόγευμα τις ίδιες ιστορίες.... Πόσο ίδια είναι όμως η ιστορία της λαθρολαγνείας ας πούμε; Του ισλαμοεποικισμού; Του αντιρατσισμού με τη νεοταξίτικη έννοια; Της ενοχοποίησης του φτωχόκοσμου; Της αδιαφορίας, μην πω προώθησης της βαριάς εγκληματικότητας κατά του φτωχόκοσμου επίσης; Της αποδόμησης της κοινωνίας; Της αναχαίτισης κάθε αυθόρμητης λαϊκής αντίδρασης στα μνημόνια; Της υπόγειας σύμπλευσης με όλη την αριστεράντζα παρά τα βροντερά όχι στη συνεργασία; Της διαμόρφωσης συνείδησης κάφρων στους νεοέλληνες;
  Κλπ, κλπ, κλπ, ων ουκ έστι αριθμός.
  Δυστυχώς το μόνο κομμουνιστικό επάνω στην Αλέκα ήταν η περιβολή της. Όλα τα υπόλοιπα ήταν νεοταξίτικα υποπροϊόντα των καιρών, ειπωμένα βέβαια με αφάνταστη πειστικότητα και πνευματικότητα διότι η γυναίκα είχε ΤΟ χάρισμα.
  Εννοείται ότι δεν συγκρίνεται με καμία άλλη...σταρ της συμφοράς, είτε της πολιτικής είτε των μήντια, αλλά τη γοητεία της και τη δύναμη μυαλού και χαρακτήρα δεν τη χρησιμοποίησε για το λαό. Δεν μας προστάτεψε το ΚΚΕ στη Νέα Εποχή ούτε ενέπνευσε τον κοσμάκη, εξ ου και είμαστε εδώ που είμαστε. Ένα ιστορικό κόμμα σε μια τρομαχτική περίοδο, υπό το πέλμα του πιο κτηνώδους και χυδαίου καπιταλισμού που γνώρισε η Πλάση, και τί προσέφερε; Συνδικαλισμό! Τίποτα παραπάνω. Α, και αντιρατσισμό/αντιφασισμό, ξέχασα...
  Γι αυτό και τόσες συμπάθειες μεταξύ των καθεστωτικών και υπερσυστημικών μεγαλοδημοσιογράφων που τη λατρεύουν! Και το μόνο που της προσάπτουν είναι σταλινισμός και άρες, μάρες, κουκουνάρες, ενώ τρίβουν τα χέρια τους που τόσα χρόνια την πέρασαν μπέϊκα μ' ένα τόσο ανώδυνο ΚΚΕ.
  Μα κατ' αρχήν υπήρχε περίπτωση να ήταν επικίνδυνο και να μην είχε παρέμβει η Πρεσβεία με τον τρόπο που ξέρει να παρεμβαίνει;
  Είναι κι αυτό ένα ερώτημα.
  Χαρισματικότατη λοιπόν η Αλέκα, απόλαυση να την ακούς, απόλαυση να βλέπεις και το μοναστικό-κομμουνιστικό λουκ που έκανε σκόνη όλες τις κότες,
  αλλά τα φαινόμενα απατούν. Η περίπτωσή της είναι ο ορισμός αυτής της ρήσης: Τα φαινόμενα απατούν.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ popaia 15/04/2013 22:20:13

   Ποπαία, έσφαξες ως οφείλει κάθε σκεπτόμενος και βαλόμενος πολίτης αυτής της ρημαδιασμένης πλέον χώρας.
   Υποκλίνομαι. Η πλέον ανυπόκριτη και αξιοπρεπής παρέμβαση... (όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. κι εσύ προφανώς τον σέβεσαι)

   Να προσθέσω μόνον τούτο: την Αλέκα την άκουγα πάντα στις γεωπολιτικές της εκτιμήσεις, εκεί έπαιζε χοντρό παιχνίδι, ουσιαστικά τους έλεγε, ναι μεν με έχετε βάλει να φυλάω τα έρμα, αλλά και ξέρω και λέω, μη νομίζετε τάχα μου πως μ΄ έχετε του χεριού σας... (νομίζει... -πάντως τα έλεγε! και όποιος ήταν υποψιασμένος από την Αλέκα καταλάβαινε τα μελλούμενα στα εθνικά/διεθνή που πάντα ερχόταν...)

 8. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 15/04/2013 23:17:10

  Και ας μην ξεχνάμε τη συμπάθεια που της είχαν πάντοτε οι σεναριογράφοι κωμικών σειρών, από τους "Απαράδεκτους" και το "Πολυθρόνα για δύο" (αξέχαστοι οι διάλογοι κυρίας Ευανθίας-Αλέκας!), μέχρι "Το αμάρτημα της μητρός μου". Αλήθεια, γιατί μιλούμε γι' αυτήν σα να έχει ήδη αποδημήσει εις Κύριον (ή, όπου αλλού πιστεύουν οι ομοϊδεάτες της ότι αποδημούν;) Γερή να είναι η γυναίκα!

 9. Apistos avatar
  Apistos 15/04/2013 23:22:46

  Σαν νεκρολογία μου φαίνεται.Ιδέα μου είναι?

 10. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 15/04/2013 23:28:40

  Τό ρόλο της τόν ἔπαιξε καλά.Εἶχε ὁμολογουμένως ἰκανότητες.
  Σ' αὐτό τό κόμμα ὅμως καί ὁ πιό ἰκανός δέν θά φτάσει ποτέ νά γίνει ἀρχηγός,ἠγέτης.Μόνο μέχρι Γεν. Γραμματέας...

 11. αργατεία avatar
  αργατεία 16/04/2013 07:38:38

  το ΚΚΕ ήταν ο "αριστερός" ηθοποιός της στημένης παράστασης που λέγεται "ελληνικό πολιτικό σύστυμα" μετά το '74...με την παπαρήγα στο ρόλο πρωταγωνιστή.... έπαιξε και αυτή τον ρόλο της.
  αν Σαμαράς-Λαζαρίδης αναλάβουν πρωτοβουλίες για νέο πολιτικό κίνημα τότε υπαρχει ελπίδα, η παλιά κομματική ΝΔ είναι τελειωμένη μαλλον...για να δούμε

 12. B.Q avatar
  B.Q 16/04/2013 11:51:58

  Πράγματι, είναι αξιοθαύμαστο το πόσα πολλά κι ανεκτίμητα πρόσφερε η εικοσαετής ηγεσία της κ.Παπαρήγα σε όλους τους άλλους, πλην της αριστεράς!!!
  Φρόντισε η συμπαθής αυτή ...συνταξιούχος της πολιτικής επιμελώς, για τη...διακριτική, προσεκτική, σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία και συμμετοχή του ΚΚΕ στα δρώμενα, με τόση σπουδή και πάθος, που η αγάπη, η εκτίμηση και η αναγνώριση από δεξιούς, κεντροδεξιούς, ημιτασιόν αριστεράντζες και λοιπούς ευεργετηθέντες, να προκύπτει σήμερα αβίαστα και εκ του βάθους της καρδίας
  των !!!!!
  '' Επ’ ευκαιρία της αποχώρησής της από την ηγεσία του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα αξίζει τον ανυπόκριτο θαυμασμό μας.''
  Τον δικό σας ''θαυμασμό'' κ. Μητραλέξη μου. Όλων εσάς, που καμία σχέση δεν έχετε με την αριστερά. Αυτό ακριβώς, αποκαλύπτει και το ρόλο της κ. Αλέκας Παπαρήγα και την ....καταπληκτική της προσφορά!!!
  Στο καλό λοιπόν να πάει και να μη μας γράφει.
  Ας γράφει σ΄εσάς που .....αγάπησε :-)

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/04/2013 12:23:21

  Αυτό που θα σας πω είναι απολύτως αληθές.
  Σε κάποιο, ας πούμε, κέντρο φυσιοθεραπείας πήγαινε τακτικά η Αλέκα και στο ίδιο κέντρο πήγαινε ένας συμπαθής πολύ γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, άνθρωπος σεμνός, μετρημένος, με σοβαρότατο και χρόνιο πρόβλημα υγείας. Στενός συγγενής του επιχειρηματία ήταν και επιφανές μέλος της Εθνικής Αντίστασης με το ΕΑΜ, αλλά όχι κομμουνιστής, θα λέγαμε σοσιαλδημοκράτης. Αφού συναντιόντουσαν συνέχεια, έγιναν και φίλοι. Του λέει λοιπόν η Αλέκα, στα σοβαρά, όχι για πλάκα: "Κ. μου (τον προσφώνησε με το μικρό του), άσε, θα βγει ο Τσίπρας και θα πάρει τις περιουσίες όλων μας, θα τα κάνει όλα κρατικά. Θα καταστραφεί ο τόπος"!!!
  Αυτά....

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ ΒΙΣ 16/04/2013 16:49:45

   Χαχαχαχα ἐξαίρετο! Θὰ βγοῦν οἱ... ρεφορμιστὲς καὶ θὰ μᾶς πάρουν τὰ σπίτια!

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/04/2013 12:29:36

  Σωτήρη, με το καταπληκτικό "απολύτως αξιοθαύμαστο, ουδόλως αξιομίμητο", ξέρεις τι μου θύμισες;
  Αυτό που λέγεται στον εκκλησιαστικό χώρο, ότι τα κατορθώματα των αγίων είναι όλα αξιοθαύμαστα, όχι όμως όλα αξιομίμητα....
  Και για να παραμείνουμε στον εκκλησιαστικό χώρο, τον οποίο κατέχεις και εσύ καλά, το ΚΚΕ μου θυμίζει όχι απλά τους Παλαιοημερολογίτες (έτσι αποκαλεί το ΚΚΕ ο Γιανναράς), αλλά την ματθαιϊκή σέκτα των Παλαιοημερολογιτών, την πιο σκληροπυρηνική τους παράταξη. Θα μπορούσαμε, επομένως, να παρομοιάσουμε την Αλέκα με τη διάσημη ηγουμένη Μαριάμ της Κερατέας, της οποίας το όνομα ακούγεται και σε παλιά ελληνική ταινία (χιουμοριστικά, βεβαίως)...

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ ΒΙΣ 16/04/2013 14:41:22

   Φίλε ΒΙΣ,ἀπό τό ''τιμή ἁγίου,μίμησις ἁγίου'' φτάσαμε στό ''ἀξιοθαύμαστα τά κατορθώματα τῶν ἁγίων,ἀλλά ὄχι ὅλα ἀξιομίμητα'';
   Μεταξύ τῆς μίμησης καί τῆς ἀξιομίμησης δηλαδή,καταργεῖται τό δυσκολομίμητο;
   Ὁ ζηλωτισμός φαίνεται ὅτι παραδίδει σιγά σιγά τή θέση του στό θρησκευτικό φιλελευθερισμό...

 15. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 16/04/2013 14:36:22

  Σαφως και ειναι σπανιο - σπανιοτατο - πολιτικος (και δυστυχως περισσοτερο στην Ελλαδα) να μην αφηνει να εννοηθει αλλο απο οτι λεει.

  Επειδη αναποφευκτα οι συγκρισεις γινονται με....πολιτικα τσουτσεκια που ληστεψαν και πλανεψαν τον τοπο η Αλεκα Παπαρηγα εχει εξεχουσα θεση στην ελληνικη πολιτικη σκηνη.

 16. Το Πεταλο avatar
  Το Πεταλο 18/04/2013 03:26:14

  Λενε πως ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος της θλιψης,
  αραγε αυτη η γυναικα θα χαμογελασει ποτε ;

 17. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 18/04/2013 12:52:23

  Αντε παλι με αυτες τις "επιθεσεις φιλιας" προς το ΚΚΕ και την Αριστερα....
  Μα να μην βαζουμε μυαλο ποτε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.