#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2010 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αποτυχημένος πλειστηριασμός Γερμανικών Ομολόγων» (χα χα χαααααα)Οι κερδοσκόποι, η αχλάδα και η ουρά

Με τα δικά μας άγχη, εμείς (εγώ) δεν το πήραμε χαμπάρι, αλλά οι «κερδοσκόποι» που έχουν σαν δουλειά να μην γίνουν «χασοσκόποι», το έγραψαν:  «Αποτυχημένος πλειστηριασμός  Γερμανικών Ομολόγων» (http://online.barrons.com/article/SB127193332870480995.html)

Πήγαν οι κηδεμόνες μας να δανειστούν €3 δις με ομόλογα για 30 χρόνια (αυτή είναι πολιτισμένη χρηματοδότηση), τούς ήρθαν €2,753 δις, και τελικά πούλησαν €2,485 δις με 3,83%.

Αν οι Δυτικές αγορές κακολογούν εμάς, τελευταία λένε ότι δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα, αλλά όλη η Νότια Ευρώπη και επομένως η Ευρώπη, και μπορεί τα Γερμανικά ομόλογα να ήταν μόνο λόξιγκας, αλλά η αγορά ομολόγων είναι σαν τα μάτια της Δικαιοσύνης που βλέπουν τα πάντα.

Για τους Γερμανούς το μαχαίρι είναι περίεργο. Αν μας στηρίξουν θα πρέπει να πληρώσουν άμεσα, αν δεν μας στηρίξουν θα πρέπει να πληρώσουν έμμεσα.  Ότι και να κάνουν είτε από την αγορά ομολόγων θα το βρίσκουν, είτε από την αγορά συναλλάγματος.  Όλα τείνουν στο να τσιγκλίζουν τους Γερμανούς να μην θέλουν όχι να μας βλέπουν, αλλά ούτε να μας σκέπτονται.

Βέβαια, η ιερή αγορά των ομολόγων δεν θα αφήσει και την Αμερική έξω από άγρυπνο βλέμμα της. Μπορεί οι τράπεζες της  Αμερικής  (και κάπως και της Αγγλίας) να μην έχουν Ελληνικό ρίσκο, αλλά έχουν άφθονο Ευρωπαϊκό ρίσκο. Το κλίμα ανασφάλειας περί τα Ευρωπαϊκά, πραγματικό ή φτιαχτό, διαχειρίσιμο ή μη, μάλλον θα ευνοήσει το δολάριο.  Κάτι τέτοιο προέβλεπα, σε τούτην εδώ την ιστοσελίδα, όταν έλεγα το φθινόπωρο του 2008, ότι η Δύση θα βγει  (μάλλον) κερδισμένη από την κρίση, κυρίως λόγω της πολιτικής ανυπαρξίας αυτού που λέγαμε τόσο καιρό Ευρώπη  (αν η Δύση δεν τα τσουγκρίσει με την Ανατολή).

Δεν τους λυπάμαι καθόλου τους Γερμανούς.  Αν δει κανείς το σημερινό  πρόβλημα της Ελλάδας από ψηλά, πχ από την Σελήνη , δεν είναι συνέπεια του καπιταλισμού ή της ελεύθερης αγοράς, απεναντίας. Είναι αποτέλεσμα στρέβλωσης, σε βάρος της ελεύθερης αγοράς:  Επιδοτηθήκαμε από την Ευρώπη με φτηνό χρήμα και σκληρό νόμισμα,  για να πουλήσει η Ευρώπη σε εμάς (με επιδοτούμενα δανεικά)  Αεροδρόμια,  Γέφυρες,  Καγιέν κλπ.  Κατσικοκλέφτες εμείς, το εκμεταλλευτήκαμε,  τώρα ήρθε η λυπητερή για εμάς, και ίσως και για αυτούς που μας επιδοτούσαν. Δυστυχώς για εμάς, μάλλον εμείς θα πληρώσουμε μεγαλύτερο τίμημα…

Δεν είναι μόνο η Goldman Sachs σε στόχαστρα… Έχουν αρχίσει να κοιτάνε λοξά και την  Deutsche Bank  (http://www.dialoginternational.com/dialog_international/business_and_economy/)

Α

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stasa avatar
  Stasa 25/04/2010 17:47:24

  Ναι!!! Δεν βρήκα σχεδόν τίποτα στον Ελλ. τύπο.. άλλα εγώ το είχα διαβάσει χθες στο ίντερνετ.. ΚΡΙΜΑ!!

  Πόσο λυπάμαι..... αλήθεια!!! :p :D :D :D :D :D

 2. PamizensSOK avatar
  PamizensSOK 25/04/2010 18:16:54

  ΑΧχχχχναι αυτο ειναι........ το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας Είναι αποτέλεσμα στρέβλωσης, σε βάρος της ελεύθερης αγορά....
  30 χρονια στρεβλωση ,στρεβλωσαν και τα μυαλα μας !!!

 3. donaE avatar
  donaE 25/04/2010 19:22:43

  Η αναδιαρθρωση του ελληνικου χρεους φοβιζει.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ donaE 25/04/2010 19:38:45

   μπά... η αναδιάρθρωση , καθ εαυτή, θα ήταν μια έξυπνη λύση που θα έγραφε λίγες ζημιές αλλά θα εκτόνωνε την κρίση. Καμία 30αριά διαγραφή, (δεν μηδενίζεις απλά επιμηκύνεις ληκτότητες και κάνεις και ένα κούρεμα στο κουπόνι) μειώνεις παρούσα αξία κατά 30, ανώδυνο in the grand scheme of things, που θα έλεγε και το Yorgo. Φτιάχνεις και άλλα +30-50 από αυξημένα έσοδα μαιωμένα έξοδα στην τριετία με πενταετία, παίρνεις και ένα χαμηλότοκο 30 με 50 από ΔΝΤ και σία, κάνεις και μία παραγματική market αναδιάρθρωση... Βρε τι τραβάω... τους τα λέω τσάμπα, αλλά ποιός να με πιστέψει.

   Α, και στέλνεις πολλούς άεργους που παριστάνουν τον υπάλληλο, στην επαρχία, να ζούν από την φύση, για πράσινη ανάπτυξη. Το καλό στο σενάριο αυτό είναι ότι δεν υπάρχει μία για επιδοτήσεις τρωκτικών και (πρώτα ο θεός) φεύγουν και πάνε αλλού.

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 25/04/2010 23:16:16

  Το σύστημα διεθνώς είναι σαθρό. Αργά ή γρήγορα θα έρθει όλων η σειρά.

  Τα λαμόγια δεν κυττάνε σημαίες, μόνο τη τσέπη τους.

 5. otiprepei avatar
  otiprepei 25/04/2010 23:22:24

  Ότι και να κάνουν είτε από την αγορά ομολόγων θα το βρίσκουν, είτε από την αγορά συναλλάγματος.

  Ας μας στηρίξουν με καλύτερους τρόπους γιατί χωρίς εμάς ακόμα θα παρίσταναν τα πιθήκια πάνω στα δέντρα. Να φχαριστάνε το θεούλη που δεν είχαμε τα δικά τους μυαλά να στήσουμε φάμπρικα να κόβουμε πολιτισμό και να τον πουλάμε με τη μονέδα τότε που μπορούσαμε γιατί αν θέλαμε κι αν είμασταν σαν κι αυτούς ολη τη γη σκλάβα θα την κάναμε με αντάλλαγμα να τους κρατάμε όλους δαύτους εκδημοκρατισμένους με τα κεφάλια στους ώμους τους.

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/04/2010 09:09:56

  Πάντως θεωρείται φυσιολογικό ΟΛΕΣ οι χώρες να δανείζονται από "τις αγορές".

  Ποιες είναι, πια, αυτές οι αγορές;

  Υπάρχει καμμιά χώρα που να μη δανείζεται; Ίσως η Ελβετία, ή το Μπαχρέιν, ή η σώφρων Νορβηγία;

  Μήπως θα έπρεπε οι κυβερνήσεις να εθνικοποιήσουν αυτές τις "αγορές" και να τελειώσουμε μια και καλή με αυτόν τον βραχνά;

  Καθόμαστε και τα βάζουμε με τους ΔΥ, με τους συνδικαλιστές, με τους αγρότες, με την Εκκλησία, με τον ένα, με τον άλλο, όχι ότι δεν έχουμε όλοι ευθύνες, αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

  Αυτοί που φταίνε για την κρίση είναι αυτοί που φορολογούνται με 1%-5% και επιδοτούνται με δισεκατομμύρια ευρώ από τους φόρους όλων μας για να υπονομεύουν συνειδητά την οικονομία μας: είναι οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια.

  Κι αυτό φαίνεται πως ισχύει σε όλες τις χώρες τής Γης, ακόμη και στη Γερμανία.

 7. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/04/2010 13:15:22

  Πρόκειται για πολιτική ασθένεια, όχι οικονομική, και οι δανειστές το έχουν μάθει: Η κυβέρνηση CDU/FDP είναι άρρωστη, μάλλον έρχεται "μεγάλος συνασπισμός" CDU/SPD. Καμμία σχέση με την Ελληνική ασθένεια, μην περιμένετε "μεγάλο συνασπισμό" κι εδώ.

 8. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/04/2010 15:00:46

  Η Deutsche Bank το έχει πνίξει το κουνέλι. Η Goldman της πούλησε ένα βουνό σκουπίδια.
  Goldman Charged With Fraud: Is Deutsche Bank Next?
  h**p://www.dailymarkets.com/stocks/2010/04/22/goldman-charged-with-fraud-is-deutsche-bank-next/
  Deutsche Bank suffers Goldman's fallout
  h**p://www.efinancialnews.com/story/2010-04-19/deutsche-shares-down-goldman-news

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.