15/08/2010 17:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποτρόπαιο το έγκλημα στη ΧιμάραΑποτροπιασμό προκαλεί σε όλη την Βορειοηπειρωτική Κοινότητα στην Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα, ο ακραίος και βίαιος ανθελληνισμός που εκδηλώθηκε από τους εθνικιστές Αλβανούς στη Χιμάρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, όλες τις προηγούμενες μέρες ακραία αλβανικά στοιχεία κυκλοφορούσαν στη Χιμάρα, ασκώντας βία, εκφοβισμό και απειλές κατά των Ελλήνων Χιμαριωτών.

Η κορύφωση της έντασης αυτής και του μίσους, εκ μέρος των Αλβανών κατά των Ελλήνων της Χιμάρας και ολόκληρης της Ε.Ε.Μ. κορυφώθηκε με την δολοφονία εν ψυχρώ ενός νεαρού Χιμαριώτη.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 13 Αυγούστου 2010, εθνικιστές Αλβανοί,  τυφλωμένοι από εθνικιστικό μίσος, και μη μπορώντας να αντέξουν την πραγματικότητα, ότι η Χιμάρα και οι Χιμαριώτες είναι Έλληνες, σκότωσαν με βάρβαρο τρόπο τον νεαρό Αριστοτέλη  Γκούμα του Ηλία.

Ο Αριστοτέλης ήταν μόλις  37 ετών. Και το «έγκλημά» του; Ήταν Έλληνας και μιλούσε ελληνικά στην πατρίδα του, μιλούσε την μητρική γλώσσα των Χιμαριωτών.

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε όλους τους οικείους του.

Ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη ανησυχία του και κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Χιμάρα και γενικότερα στη Βόρειο Ήπειρο.

Οι ανθελληνικές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία από ακραίους εθνικιστές Αλβανούς, δημιουργούν μια συνεχή κατάσταση ανασφάλειας για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Πολύ πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται με την ανοχή και την προστασία της αλβανικής εξουσίας, κυβέρνησης και αστυνομικών αρχών.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους με ρεαλισμό την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να αντιδράσει.

Η αδράνεια μπροστά σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εθνικιστικού μίσους, επιδεινώνει την κατάσταση.

Πρέπει επιτέλους η Ελληνική Κυβέρνηση να δείξει πυγμή και να προστατεύσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και προπάντων τους εναπομείναντες  Χιμαριώτες .

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην αλβανική κυβέρνηση πως με δολοφονίες Ελλήνων μειονοτικών, με καταπάτηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι κοντά.

Για τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας

Ο Γραμματέας

Γιώργος Αναγνωστάκος

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.