31/05/2010 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποσύρεται απο την Ελλάδα εταιρεία φαρμάκων για τον διαβήτη

Η υπ'αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρεία φαρμάκων για τον διαβήτη Novo Nordisk απέρριψε ελληνική εντολή για την περικοπή κατά ένα τέταρτο των τιμών στις σύγχρονες ινσουλίνες της λόγω των φόβων ότι οι περικοπές αυτές θα εξαπλωθούν και σε μεγαλύτερες αγορές από την ελληνική, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της δανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η Novo Nordisk είναι η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που αποσύρει φάρμακά της από την ελληνική αγορά λόγω της μεταρρύθμισης των τιμών στην οποία προχώρησαν οι ελληνικές αρχές εν μέσω της τρέχουσας κρίσης με το ελληνικό χρέος. Την εταιρεία αυτή ακολούθησε και η επίσης δανική φαρμακοβιομηχανία LEO Pharma, η οποία ανακοίνωσε και αυτή ότι θα αποσύρει ορισμένα από τα προϊόντα της από την Ελλάδα.

Ο διευθυντής της Novo Λαρς Ρέμπιεν Σόρενσεν δήλωσε σήμερα ότι έχει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή για περικοπή 25% στην τιμή των σύγχρονων ινσουλινών της εταιρείας.

"Αυτό που προτείνουν τώρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό", σημείωσε. "Θα έχει επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών και έχει έναν αντίκτυπο σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης όπου οι ελληνικές τιμές χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις", σημείωσε ο Σόρενσεν.

Η εταιρεία ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα χαμηλώσει τις τιμές των πιο πρόσφατων προϊόντων ινσουλίνης που διαθέτει, οι οποίες ονομάζονται σύγχρονες ινσουλίνες, και των ινσουλινών που χορηγούνται σε ενέσιμη μορφή με συστήματα στυλό.

Ως αποτέλεσμα οι χονδρέμποροι σταμάτησαν την παραγγελία των προϊόντων αυτών επειδή θα χρειαζόταν να τα πωλούν με ζημία, επισήμανε η Novo.

Σύμφωνα με τον Σόρενσεν, εντός λίγων εβδομάδων θα υπάρξει έλλειψη των σύγχρονων ινσουλινών της Novo στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 31/05/2010 18:14:59

  Ζήτω ο σοσιαλισμός.

 2. diasapollon avatar
  diasapollon 31/05/2010 19:35:05

  Σιγά τα φάρμακα ρε Δανοί,εμείς θα φέρομαι ινσουλίνες από το Αμέρικα ρε,σιγά μην κολόσσει ο Γιώργαρος ο Μέγας σρτατηλάτης και πει ναι στην ΝΟΒΟ,την Δανική εταιρεία που έχει καινούργια φάρμακα.Οι Αμερικάνοι έχουν ινσουλίνες κατασκευασμένες από την NASA στο διάστημα.Καταλάβατε ρε,και να πεθάνουν και μερικοί διαβητικοί σιγά το πράγμα,πόλεμο έχουμε υπάρχουν και απώλειες. Ο Μεγάλος.

 3. δημητρης avatar
  δημητρης 31/05/2010 19:57:54

  ΣΟΣ.
  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ.
  ΤΟ ΑΝΤΙΝΕWS ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ δημητρης 31/05/2010 21:55:02

   Δημήτρη όχι και άσχημα να ξαναδούμε την δραχμούλα μας ,δεν πιστεύω να φοβάσε μήπως γίνεις φτωχός ,εγώ προτιμώ φτωχός με την δραχμούλα παρά με το ευρώ

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ΓΙΩΡΓΟΣ 31/05/2010 21:58:29

    Προτείνω λιρέττα, καλή ισοτιμία 1 πρός 0,0000001

 4. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 31/05/2010 21:57:09

  Πέρα από τα συνθήματα τις εξυπνάδες και τις σαχλαμάρες μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει πόσο πουλιέται το φάρμακο σε άλλες ευρωπαϊκές ή μη χώρες. Ακόμα καλλίτερα το σκεπτικό της κοστολόγησής του.

 5. Michael avatar
  Michael 01/06/2010 11:33:57

  Συμφωνώ κι εγώ, Δραχμούλα και ξερό ψωμάκι. Μαζί με το € μακάρι να γκρεμοτσακιστούν και οι ΡΑΓΙΑΔΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.