#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2013 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποσταθεροποίηση της χώρας, μέσω αποσταθεροποίησης της κυβέρνησηςΑποσταθεροποίηση της χώρας, μέσω αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ο στόχος ήταν πολύ έξυπνα επιλεγμένος. Έχουμε και λέμε:

α) Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν μονόδρομο ολικής σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή. Έκανε πλήρη, έως και ακραία, χρήση του νομικού οπλοστασίου που είχε στην διάθεσή της για να τα βάλει με την Χ.Α. Παράλληλα, εξαπέλυσε πλήρη επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του κόμματος αυτού, με σκοπό να την τοποθετήσει στην θέση του απόλυτου θύτη, μετά την δολοφονία Φύσσα.

β) Έχοντας εγκλωβιστεί η κυβέρνηση σε μια (απόλυτη, πλέον) ανάγκη να κερδίσει το παιχνίδι με την Χ.Α., το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί, θα ήταν μια μετατόπιση της Χ.Α. από την θέση του θύτη, στην θέση του θύματος. Αυτό ήδη συνέβαινε, στα μάτια των οπαδών της Χ.Α., λόγω της συνολικής θεσμικής και επικοινωνιακής επίθεσης που το κόμμα αυτό δεχόταν μετά την δολοφονία Φύσσα. Ωστόσο, τώρα πια θα είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί η θεσμική επίθεση, και μάλλον απολύτως αδύνατον να συντηρηθεί η επικοινωνιακή επίθεση.

γ) Άρα, η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σε μια σχεδόν αναπόφευκτη πολιτική ήττα έναντι της Χ.Α., πολιτική ήττα σχεδόν υπαρξιακών διαστάσεων. Η Χ.Α. αποτελούσε μια πολύ σοβαρή πολιτική απειλή στα δεξιά της, προς στιγμήν φάνηκε μετά την δολοφονία Φύσσα ότι αυτή η απειλή τουλάχιστον ανασχέθηκε, όμως τώρα πια κινδυνεύει να ηττηθεί χωρίς να χρειάζεται η Χ.Α. να κάνει σχεδόν τίποτα. Ας αναλογιστούμε μόνον τι θα σημαίνει για την κυβέρνηση μια αρκετά πιθανή, πλέον, αθώωση του Μιχαλολιάκου και των λοιπών από τις (έτσι κι αλλιώς όχι ιδιαίτερα θεμελιωμένες) κατηγορίες που τους αποδίδονται.

δ) Αυτά συμβαίνουν ακριβώς την στιγμή κατά την οποία το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας έπεσε κάτω από το 8% στο 7,9%, για πρώτη φορά από το 2010. Μια εξέλιξη δηλαδή που έγινε με καλά μεθοδευμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά και που έφερνε την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής από την έξοδο στις αγορές. Για την ακρίβεια, θα την βγάλει στις αγορές σε έναν-δυο μήνες, εάν συνεχιστεί.

ε) Εάν λοιπόν κάποιοι θέλουν την πολιτική ήττα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίησή της, την ανατροπή της πορείας εξόδου από το Μνημόνιο, στην οποία είχε μπει σχεδόν αμετάκλητα (πλην “ατυχήματος”) η χώρα και την συντήρηση της κρίσης στην Ελλάδα, αυτό που συνέβη την Παρασκευή ήταν ένας ιδανικός τρόπος για να επιτευχθεί: Μοιάζει με αριστερίστικη “αντεκδίκιση” για την δολοφονία Φύσσα, στριμώχνει άγρια την κυβέρνηση χωρίς να γίνει αντιληπτή η στόχευση αυτή, και δεν κάνει καθόλου ορατό τον τελικό στόχο, που είναι η συντήρηση της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησαν ο ΓΑΠ και τα αφεντικά του.

Συμπέρασμα: Το χτύπημα είναι ή 1) τυφλό χτύπημα μίσους από αριστεριστές τρομοκράτες ή 2) “χειρουργικό” χτύπημα αποσταθεροποίησης με στόχο οικονομικό εις βάρος της χώρας. Αν δεν ισχύει το πρώτο (και ο επαγγελματισμός των δραστών δείχνει ότι μάλλον δεν ισχύει το πρώτο), τότε η στοιχειώδης πολιτική ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι η στόχευση δεν μπορεί να ήταν η έναρξη ενός άτυπου εμφυλίου μεταξύ χρυσαυγιτών-αριστεριστών, ακριβώς λόγω της καταγεγραμμένης συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν, αλλά και λόγω της στοιχειώδους κοινής λογικής που υπαγορεύει στην Χ.Α. να “κάτσει στ’ αυγά της” και να επωφεληθεί από αυτούς που δουλεύουν γι’ αυτήν.

Θα πρέπει λοιπόν να ιδωθεί η (πιθανότατη) εκδοχή του αποσταθεροποιητικού χτυπήματος στις σωστές της διαστάσεις, που είναι η πολιτική ήττα της κυβέρνησης έναντι της Χ.Α., μέσω της ηθικής πριμοδότησης που δίνει το χτύπημα στην Χ.Α.

Εάν ισχύει η εκδοχή της αποσταθεροποίησης, από μια άποψη είναι καλό αυτό που συνέβη: δείχνει ότι οι εχθροί της χώρας δεν είχαν τη δυνατότητα (ή την βούληση) για κάτι περισσότερο, στην κρίσιμη αυτή καμπή των δημοσίων οικονομικών. Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να βρει τρόπους πολιτικής αντίδρασης απέναντι στην Χ.Α., και να προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί από τις κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου της πολιτικής “Δένδια” (ας την πούμε έτσι) έναντι της Χ.Α.

Αυτό προϋποθέτει βέβαια συνολικότερο πολιτικό σχεδιασμό και συνολικότερο αναπροσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής στρατηγικής. Ίσως π.χ. κάποια στιγμή θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί και εκείνη η έρμη “μία και μόνη εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο”. Αν είναι ο Σαμαράς να βγει στις αγορές, άρα να πάει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις που θέλουν παράταση του Μνημονίου για την Ελλάδα, γιατί να μην πάει σε συνολική σύγκρουση με αυτούς; Η πορεία αυτή μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα πολιτικά ασφαλέστερη για τον Σαμαρά από την πορεία υπαρξιακής σύγκρουσης με την Χ.Α., στην οποία μπήκε με την σύλληψη Μιχαλολιάκου και λοιπών. Πρέπει όμως και να δικαιολογηθεί πολιτικά το γιατί όλον αυτόν τον καιρό ο Σαμαράς ήταν αναγκασμένος να συμμαχεί με τον διάβολο των δυνάμεων του Μνημονίου.

Η ουσία είναι ότι κάπου εδώ που πλησιάζει στο στόχο της η κατ’ ουσίαν αντιμνημονιακή πολιτική Σαμαρά, πρέπει να αρχίσει να το λέει κιόλας ο Σαμαράς ότι είναι κατά βάθος αντιμνημονιακή η πολιτική του, και να πάψει να προσποιείται πόσο πολύ του αρέσει η μνημονιακή πολιτική του, υπό την πίεση της “πολιτικής δέσμευσης στις μεταρρυθμίσεις” που του έχει επιβάλλει η τρόικα. Έλεος πια. Λες και θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν δεν της το επέβαλε η τρόικα

Διογένης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Α avatar
  Α 04/11/2013 11:11:26

  Το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα, δεν απαλάσσει την Χ.Α. από τις εγκληματικές της ενέργειες και είναι λάθος να θεωρείται πολιτική ήττα της κυβέρνησης, με προσπάθεια συμψιφησμού των εγκληματικών ενεργειών. Πρόκειται για δύο εγκληματικές ενέργειες και ως τέτοιες πρέπει ν΄αντιμετωπισθούν.
  Η προσπάθεια αποσταθεροποίησης , είναι το μείζον θέμα και αυτό πρέπει ν΄αναδειχθεί στην κοινή γνώμη.
  Δυστυχώς πάντα ίσχυε και τώρα φαίνεται πεντακάθαρα, ότι τα μεγαλοσυμφέροντα είναι αδίστακτα, θεωρούν τις κοινωνίες και τους ανθρώπους αναλώσιμους, μόνη αξία είναι γι΄αυτούς η δύναμη και το ¨δίκαιο¨ του ΙΣΧΥΡΟΥ.
  Αλλά ¨ισχυρός¨ δεν είναι μόνο αυτός που διαθέτει όπλα και χρήματα, είναι και οι κοινωνίες που αντιλαμβάνονται το ¨παιχνίδι¨τους, είναι οι κοινωνίες που διαφυλάττουν την Δημοκρατία και την δικαιοσύνη.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 04/11/2013 11:27:32

  "Αν είναι ο Σαμαράς να βγει στις αγορές, άρα να πάει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις που θέλουν παράταση του Μνημονίου για την Ελλάδα, γιατί να μην πάει σε συνολική σύγκρουση με αυτούς; "
  Πολύ σωστά αναρωτιέσαι όπως κάθε σκεπόμενος Ελληνας αγαπητέ Διογένη. Μέχρι πότε ο Σαμαράς θα το παίζει Μνημονιακος και τι κερδίζει η Πατρίδα απ' αυτό?
  Στό κάτω κάτω δεν καταλαβαίνει, οτι το μημόνιο τον παίρνει στον τάφο μαζί με την Ελλάδα? Η πιστεύει ακόμα οτι οι " εταίροι" δεν το κάνουν για τα λεφτά των τραπεζιτών, αλλά απο φιλελληνικα αισθήματα για να δικαιώσουν το λαό μας απέναντι στις ανισότητες που δημιουργεί σε βάρος του το σπάταλο και διεφθαμένο Ανατολίτικο κράτος μας?

 3. Mariana avatar
  Mariana 04/11/2013 11:40:34

  Α, γεια σου, η πολιτική Σαμαρά είναι κατ' ουσίαν αντιμνημονιακή, ο Βενιζέλος είναι σοσιαλιστής και ο Τσίπρας αριστερό άκρο. Για να μπουν επιτέλους τα πράματα στη θέση τους!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ Mariana 04/11/2013 13:45:06

   Μαριάνα λατρεύω το χιούμορ σου. Στό ΄χω ξαναπεί...

 4. peloponisios avatar
  peloponisios 04/11/2013 11:52:07

  Δενδιας και Αθανασιου ηδη επρεπε να αποτελουν παρελθον.
  Εξεθεσαν και παγιδευσαν σε τετοιο βαθμο τον Σαμαρα με την "παρασταση" διωξης της ΧΑ που εστησαν, ανοιγοντας τους ασκους του Αιολου χωρις κανενα λογο.
  Εκτος και αν ειχαν λογο....
  Πως θα συμμαζευτει αυτη η κατασταση και αν μπορει πλεον να συμμαζευτει ειναι αποριας αξιο.

 5. Hawk avatar
  Hawk 04/11/2013 12:18:38

  Ας τα σκεφτότανε η κυβέρνηση και η ΝΔ πριν αρχίσει τους εναγκαλισμούς και τα παντρολογήματα με τον Βενιζέλο και το πασόκ του, εσείς πιά τι πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι τόσο ζώα που δεν έχει καταλάβει το παιγνίδι εις βάρος του? Επειδή λοιπόν έχει καταλάβει έχει γυρίσει την πλάτη του και στρέφεται είτε στην ΧΑ είτε στον σύριζα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Hawk 04/11/2013 13:38:01

   ᾿Εσεῖς πρός ποῖο ἄκρο στρέφεστε;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Hawk 04/11/2013 18:56:03

   Αν στρέφεται σε αυτούς ο λαός, χαθήκαμε οριστικά ως Ελλάδα λόγω έλλειψης μυαλού στο λαό. Καλύτερα να πάψουν να ψηφίζουν όλοι παρά να ψηφίζουμε μόνο με συναίσθημα. Αυτό είναι τρέλα και αυτοκτονία το λιγότερο...

 6. Νικολας avatar
  Νικολας 04/11/2013 12:45:03

  "της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησαν ο ΓΑΠ και τα αφεντικά του" Αυτο θα πει παραφραζω τα γεγονοτα συμφωνα με τις εμπάθειες μου (στην καλλιτερη περίπτωση!)!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Νικολας 04/11/2013 15:39:13

   ῎Αν τήν ἀλήθεια τήν ὀνομάζετε ἐμπάθεια, τότε περαστικά σας!!

   ῎Ερωτά μου ἀγιάτρευτε. :D

 7. Superdoctor avatar
  Superdoctor 04/11/2013 12:58:40

  Εν ολίγοις, "μάγκες το κορόιδο ότι και να σας κάνουμε για να μη χαλάσει η σούπα των αγορών και των οικονομικών δεικτών".
  Η χώρες κατοικούνται από ανθρώπους και όχι από αριθμούς.

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/11/2013 13:24:42

  Το 1967 ,οι συνωμότες που σχεδίασαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, έκαναν ένα εγκληματικά βλακώδες λάθος: Αντί να αφήσουν τους Παπανδρέου να κερδίσουν τις εκλογές του Μαίου 1967 , μετά τις οποίες θα ξεφούσκωναν σαν τα μπαλόνια γεμάτα με αέρα κοπανιστό που ήταν (αφού αναπόφευκτα θα απογοήτευαν τους οπαδούς τους , που τους είχαν τάξει λαγούς με πετραχήλια), επέλεξαν την εκτροπή!

  Το αποτέλεσμα το ξέρουμε: Ηρωοποιηση των Παπανδρέου και αποενοχοποίηση της Αριστεράς για τα εγκλήματά της. Τις συνέπειες , ιδίως του πρώτου ,τις πληρώνουμε ακόμα.

  Κάτι αντίστοιχο – τηρουμένων των αναλογιών βέβαια ,συνέβη με αφορμή τη δολοφονία Φύσα. Και δόξα το Θεό να λέτε , που η Χ.Α δεν έχει έναν χαρισματικό ηγέτη σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

  Η Χρυσή Αυγή είχε φτάσει στην οροφή της. Κανείς δεν την έβλεπε σαν κόμμα εξουσίας ,παρά σαν επιλογή διαμαρτυρίας. Με μια πιο δυναμική αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης , θα είχε αρχίσει να ξεφουσκώνει.

  Και τι θα συνέβαινε ακόμα και αν ο Κασιδιάρης κέρδιζε τον Δήμο της Αθήνας; Με τις περιορισμένες έως ανύπαρκτες αρμοδιότητες που έχει ο Δήμος σε θέματα Δημόσιας Τάξης ,δεν θα μπορούσε να επιτύχει τίποτα από αυτά που θα περίμεναν οι οπαδοί του.

  Αντι γι’ αυτό, επιλέγεται «ο μονόδρομος ολικής σύγκρουσης» όπως το περιγράφετε. Έρχονται καπάκι και οι δολοφονίες, και το αποτέλεσμα, μην τα πολυλογούμε, το ζούμε όσοι κυκλοφορούμε ανάμεσα στον κόσμο , και όχι στους κομματικούς διαδρόμους.

  Και η τραγικότερη ειρωνεία ,ο Αντώνης Σαμαράς, ο μοναδικός ΕΝΤΙΜΟΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ από τους πολιτικούς της πρώτης γραμμής ,στη σέντρα , στα μάτια του κόσμου, σαν συνεργάτης Μπομπολάδων και Βενιζέλων!

  Αναρωτιέμαι ,οι μεγαλοφυΐες που τον συμβούλεψαν προς αυτή τη κατεύθυνση , μπαινοβγαίνουν ακόμα στου Μαξίμου;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 04/11/2013 18:59:23

   θα ξεφούσκωνε η ΧΑ; Σε ποια μέτρηση είχες δει κάτι τέτοιο; Με το αν δε γίνεται πολιτική. Μόνο με το παρόν. Και στο παρόν οι Έλληνες είχαμε εκτεθεί λόγω του ότι κόμμα με αποδεδειγμένους πλέον φονιάδες είχαν 10% ποσοστό και ανέβαινε κατά τόπους. Αν δεν έκανε τίποτα θα είχε χάσει και τους καλόπιστους μη δεξιούς που θα τον έλεγαν δειλό ή κρυπτοφασίστα μετά από τέτοια γεγονότα. Και τότε χαίρετε...

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/11/2013 13:42:07

  Η Κυβέρνηση (δηλ. η ΝΔ) θα μπορούσε να φέρει νόμο κατά τον οποίο απαγορεύεται ρητά οποιοσδήποτε κομματικός σχηματισμός έχει εγκωμιαστικές αναφορές σε καθεστώτα ολοκληρωτικού και εγκληματικού χαρακτήρα ή σε εγκληματικές πράξεις. Με τον νόμο αυτό θα έβγαινε εκτός νόμου η ΧΑ, ενδεχομένως όμως και άλλα κόμματα, από την Άκρα Αριστερά αυτή τη φορά....
  Αλλά με τον νόμο αυτό:
  1. Θα θιγόταν η Αριστερά καίρια. Εκτός και αν βλέπαμε το διαστημικής φαντασίας σενάριο να βγαίνουν σωρηδόν τα αριστερά κόμματα να καταδικάζουν τα γκουλάγκ, τα σοβιετικά ψυχιατρεία, τα εγκλήματα του κομμουνισμού εν γένει, τα Δεκεμβριανά 2008....Δεν θα προλάβαιναν να πρωτοκολληθούν οι "δηλώσεις μετανοίας".....
  2. Θα δινόταν η ευκαιρία στη ΧΑ να αλλάξει όνομα και καταστατικό, να "εκπολιτιστεί" και να "αστικοποιηθεί" σε κάποιο βαθμό, να κρατήσει έναν ακτιβισμό λιγότερο προκλητικό, να παρουσιαστεί ως ένα μη ναζιστικό-νορμάλ ακροδεξιό κόμμα. Και τότε θα λεηλατούσε τη δεξιά πλευρά της ΝΔ, δίχως να υπάρχουν οι αναστολές των παραδοσιακών δεξιών έναντι ενός φασιστικού μορφώματος.
  Η ΝΔ επέλεξε να αφήσει η ΧΑ στην ημι-παρανομία, αφαιρώντας αστυνομική προστασία, κόβοντας λεφτά (δηλ. χτυπώντας το πελατειακό σύστημα που πήγε η ΧΑ να εγκαθιδρύσει αλά ΠΑΣΟΚ 80's, βλ. περίπτωση οικογένειας Ρουπακιά).
  Η δολοφονία (εν πολλοίς αναμενόμενη, μόνο από τον κ. Δένδια δεν ήταν αναμενόμενη, γι' αυτό και την βάφτισε θρασύτατα "ξεκαθάρισμα λογαριασμών") χαλάει το σχέδιο.
  Πόνταρε στη δεύτερη λύση η ΝΔ και έχασε. Αν πάει στην πρώτη λύση, πάλι θα χάσει...
  Η πιθανότητα να ΜΗΝ είναι ο γιαλός στραβός, ούτε καν πέρασε από το μυαλό της ΝΔ...

 10. ΝΚ avatar
  ΝΚ 04/11/2013 14:01:55

  Ας είμαστε ειλικρινείς.

  Μια χώρα

  - χωρίς κτηματολόγιο,
  - χωρίς ληξιαρχείο,
  - χωρίς αστυνομία (έρχεται μόνο κατόπιν εορτής να μαζέψει τα πτώματα),
  - χωρίς σύνορα,
  - χωρίς δικαστήρια (επικρατεί αρνησιδικία),


  δεν είναι καν Τρίτος Κόσμος. Εκεί όλα αυτά υπάρχουν, απλά οι άνθρωποι είναι φτωχοί.

  Είναι failed state.

  Οπότε μέχρι να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει, δηλαδή Σομαλία, με κατά πλειοψηφία Σομαλούς κατοίκους, έχουμε πολύυυυ δρόμο ακόμα.

 11. Γιάννης avatar
  Γιάννης 04/11/2013 15:22:31

  Θα πρέπει κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση να στείλει το μύνημα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από την κοινωνία ο βίαιος & αδόκητος θάνατος πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης,φύλου,φυλής,θρησκείας,κοινωνικής ή οικονομικής θέσης! Και θα πρέπει να συμαζέψει και τα ΜΜΕ διότι καλιεργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα! Για παράδειγμα, σήμερα 04.11.2013 στο in.gr , υπάρχει ανάρτηση με υπογραφή από το Newsroom ΔΟΛ με τίτλο "Κηδεύτηκε ο χρυσαυγίτης Μανώλης Καπελώνης"!!! Υπάρχει, νομίζετε, περίπτωση να έγραφε "Κηδεύτηκε ο πασόκος/νεοδημοκράτης/συριζαίος/ομοφυλόφιλος/μαύρος Μανώλης Καπελώνης";;; Ενδεχομένως η ανάρτηση να εμπίπτει στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου! Δηλαδή αν το αίμαι που χύθηκε είναι "χρυσαυγίτικο", δικαιολογείται;;; Επιπλέον, γιατί ο Δένδιας είναι ακόμα στην θέση του μετά την ΆΤΟΠΗ δήλωσή του περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών-ουσιαστικά προτρέχοντας να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες των αρχών ασφαλείας-μετά την διαπίστωση ότι ο τρόπος δράσης μόνο σε ξεκαθάρισμα δεν οδηγεί!
  ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΜΜΕ & ΤΗΛΕΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!

 12. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 04/11/2013 16:59:06

  Η νηπιακή κοινωνία μας πήρε ήδη ένα μηνυμα, κάτι σαν τα προσεχώς των κινηματογράφων ,πάλαι ποτέ, για το πλαν Β.
  Η επιλογή μας για μικρό αλέξη ή για όρκ του μιαχαλιόλια θα ήταν αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο μήνα..Μαχαίρια, κουμπούρια και εφαρμογή των απλοικών πολιτικών.η είσαι με μάς ή δεν μπορείς να υπάρξεις.
  Τα ξαναπεράσαμε και άλλοτε, αλλά τα ξεχασαμε γρήγορα.
  Οσοι θεωρούσαν την χρυσή αυγή τρέντυ και έπαιζαν πόλεμο με ρακένδυτους εχθρούς, κραυγάζοντας αίμα-τιμή, διαπίστωσαν έντρομοι ότι κάποιοι άλλοι το πήραν στα σοβαρά και άρχισαν να τους σκοτώνουν.
  Ενα βίαιο πολιτισμικό σόκ υπέστη η κοινωνία μας με τους πρόσφατες ανανδρες δολοφονίες κάποιων ενηλίκων συμπολιτών μας(δεν είναι παιδί ένας άνδρας 25-30 χρονών).
  Τα παιχνίδια με φρουρές, σκοπιές και λοιπές βλακείες με μπρατσαράδες δεν μπορούν να θεωρηθούν πολιτική, γιατί κάποια άλλα όρκ αντί μπράτσα αρπάζουν κουμπούρια και όποιον πάρει ο χαρος.
  Και ο χάρος αρπάζει τα μπράτσα φυσικά που δεν μπορούν να σταματήσουν τις σφαίρες ,ούτε με τα ρόπαλα,ούτε με τις κραυγές αίμα-τιμή.
  Δεν υπάρχει τιμή στο αίμα,όταν αρχίσει να ρέει πραγματικό.
  η κοινωνία, και ιδίως όσοι χαλαρά και χαρωπά επένδυαν στα μπράτσα της χρυσαυγής, αφυπνίστηκε και διαπίστωσε πια έντρομη ότι δεν μπορούμε να αναγάγουμε την βία σε μορφή πολιτικής, ούτε τα μπράτσα να σταματήσουν τα όρκ που έχουν κουμπούρια.
  Ούτε μπορούμε να αρπάξουν όλοι κουμπούρια και αντί ψήφους να μοιράζουν σφαίρες δεξιά και αριστερά.
  Κάποιοι αποτρελαμένοι μπορεί να το πιστέυουν όμως η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να το αποδεχτεί ..Το θλιβερό αδιέξοδο που οδηγούσε η μορφή αντίδρασης της χρυσής αυγής μέχρι σήμερα, αναδύθηκε τρομακτικό σε ένα σταυροδρόμι και βάφτηκε με το αίμα κάποιων συμπολιτών μας.
  Η θα γίνουμε συρία και θα σκοτωθούμε όλοι στους δρόμους ή θα σοβαρευτούμε όλοι και θα αρχίσουν να σκέφτονται το αύριο, όλοι πολίτες και πολιτικοί.
  Αν το πολιτικό σύστημα και η ελίτ ,τρομάρα της, της χώρας δεν αποφασισουν επιτέλους να σοβαρευτούν και να συνεργαστούν (οι κακοί γερμανοί μετά τις εκλογές αποφάσισαν ότι σε 1 μήνα θα έχουν κυβέρνηση και θα το κάνουν) για να μπεί μια τάξη στο μαγαζί ,ο λίβανος θα μοιάζει με νηπιαγωγείο.
  Οι ολίγιστοι που μας διαφεντεύουν ,και δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, θα έχουν άσχημο τέλος αν δεν σοβαρευτούν.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ορεσέιβιος 04/11/2013 18:15:29

   Συμφωνώ απολύτως, αυτός είναι ο λόγος που έπεσαν οι τόνοι μονομιάς, και γίνανε όλοι Παναγίες και μετριοπαθείς δημοκρατικοί πολίτες!

   Μακάρι οι εντυπώσεις να διαρκέσουν λιγάκι περισσότερο αυτή τη φορά, μήπως και προχωρήσει μισό βήμα η συλλογική αυτοσυνείδηση ... Τουλάχιστον δεν θα έχει χυθεί άδικα και αυτό το αίμα ...

 13. Διογένης avatar
  Διογένης 04/11/2013 17:24:12

  Προς όσους αναρωτιούνται γιατί είναι κατ' ουσίαν αντιμνημονιακή η πολιτική Σαμαρά:

  Αντιμνημονιακή είναι μια πολιτική που σε βγάζει από το Μνημόνιο. Που σε βγάζει από την υποτέλεια του να σε κυβερνούν οι ξένοι, για την ακρίβεια, οι ξένοι δανειστές.

  Η πολιτική Σαμαρά, λοιπόν, είναι στην ουσία της αντιμνημονιακή, παρά το ότι εφαρμόζει (κατά γράμμα...) το Μνημόνιο, διότι ως τελικό στόχο έχει την άρση της εξάρτησης της χώρας από τα Μνημόνια και από την υποτέλεια που αυτά συνεπάγονται.

  Αντιθέτως, η πολιτική του ΓΑΠ στόχο είχε εξαρχής την υποταγή της χώρας στην υποτέλεια των Μνημονίων. Και μάλιστα, την δημιουργία των πολιτικών εκείνων συνθηκών που θα επέτρεπαν διαιώνιση των Μνημονίων. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο ΓΑΠ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να παραδώσει την σκυτάλη της εξουσίας είτε σε μια μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Ιούνιος 2011 και "υποβολής παραίτησης" προς τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Σαμαρά), είτε σε μια μνημονιακή τεχνοκρατική κυβέρνηση (Παπαδήμου).

  Ο ΓΑΠ δεν αποσταθεροποίησε την οικονομία μόνον κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2009 - Απριλίου 2010, οπότε και ζήτησε "υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης". Αντιθέτως, ολοκλήρωσε το αποσταθεροποιητικό του έργο και μια ακόμη κίνηση που έχει διαλάθει της προσοχής των περισσοτέρων, σχεδόν όλων, τον Οκτώβριο του 2010. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ανέλπιστα εξαιρετικά επιτυχή αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, το ελληνικό spread είχε πάρει την κατηφόρα για δυο-τρεις εβδομάδες, φθάνοντας στιγμιαία μέχρι και τις 645 μονάδες (δείτε τα διαγράμματα εδώ: http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseisHDATWeeklyReport/Hdatwr20100927-20101001.pdf, http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseisHDATWeeklyReport/Hdatwr20101004-20101008.pdf, http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseisHDATWeeklyReport/Hdatwr20101011-20101015.pdf, http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseisHDATWeeklyReport/Hdatwr20101018-20101022.pdf και εδώ: http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseisHDATWeeklyReport/Hdatwr20101025-20101029.pdf), περίπου δηλαδή όσο και σήμερα, που προσδοκούμε πρωτογενές πλεόνασμα. Η εκπλητική εκείνη πορεία των ελληνικών ομολόγων του Οκτωβρίου 2010 μετά την αμκ της Εθνικής καταδεικνύει ένα πράγμα που λείπει από τις δημόσιες αναλύσεις για το χρέος: Ότι η πρόσβαση ή μη πρόσβαση στις αγορές χρήματος είναι μια υπόθεση που εξαρτάται καθ' υπερβολή από την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αντίληψη των αγορών.

  Ο ΓΑΠ και τα αφεντικά του, έχοντας πλήρη επίγνωση της υποκειμενικότητας των αγορών, "σκότωσαν" με μεθοδευμένες κινήσεις την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα στο επτάμηνο 10/2009 έως 4/2010, αποτέλεσμα που οριστικοποιήθηκε με την υπαγωγή στον "μηχανισμό στήριξης" - που για την υποκειμενικότητα των αγορών, ήταν καθαρή ομολογία χρεωκοπίας. Όμως η Ελλάδα δεν ήταν χρεωκοπημένη ούτε τότε, ούτε βέβαια πριν από την κυβέρνηση ΓΑΠ. Αυτό το απέδειξε περίτρανα η αμκ του Σεπτεμβρίου 2010 της Εθνικής, που απέδειξε δηλαδή ότι, αφού μπορούσε η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα να αυξήσει με απρόσμενη άνεση και για σχετικά υψηλό ποσό το μετοχικό της κεφάλαιο, άρα ενυπήρχε μη αρχικώς ορατή θετική διάθεση για τοποθέτηση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

  Τι έκανε τότε ο κος. ΓΑΠ; Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα θυμόμαστε όλοι ότι απείλησε με εθνικές εκλογές για την περίπτωση που θα "έχανε" τις εκλογές εκείνες - κάτι καθόλου απίθανο, υπό τις πολιτικές συνθήκες της συγκυρίας. Αμέσως, η εξαγγελία εκείνη λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και το θετικό μομέντουμ των ελληνικών ομολόγων χάθηκε, οριστικά, όπως θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει μερικούς μήνες αργότερα. Διότι μερικούς μήνες αργότερα ήλθε το εγκληματικό PSI που έθαψε μια για πάντα την ελληνική πιστοληπτική αξιοπιστία.

  Το PSI βέβαια ήταν πια τότε αναπόφευκτο, εάν κάποιος δεν ήθελε να εξετάσει την εκδοχή/επιλογή της επίσημης χρεωκοπίας και ίσως δραχμής. Ωστόσο, το PSI είχε τόσες κακές πτυχές, ώστε ακόμη και η εκδοχή της χρεωκοπίας να φαντάζει ελκυστική τόσο σε βραχυπρόθεσμο και μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο. Αυτή που δεν ήθελε όμως με τίποτε να εξετάσει την εκδοχή της χρεωκοπίας ήταν η ελληνική πολιτικο-οικονομική ελίτ. Η γνώμη μου είναι, ότι δεν ήθελε να την εξετάσει διότι δεν γνώριζε πώς να την διαχειριστεί προς το συμφέρον της. Θα ήταν δυνατόν να την διαχειριστεί προς το συμφέρον της.

  Ο Σαμαράς δεν ήταν ο επαναστάτης που θα τα έβαζε με το σύνολο της ελληνικής ελίτ. Γέννημα-θρέμμα του ελληνικού συστήματος, ανδρώθηκε μέσα από αυτό και όχι σε αντιπαράθεση με αυτό. Δεν μπορεί κανείς να αναμένει από έναν αστό πολιτικό να γίνει από την μια μέρα στην άλλη επαναστάτης. Πολλοί τον κατηγόρησαν για αυτό (δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου), αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Σαμαράς επάναστάτης δεν ήταν.

  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Σαμαράς συμβιβάστηκε με το Μνημόνιο. Μπορεί να ανέλαβε την δέσμευση απέναντι στους δανειστές της χώρας να το εκτελέσει - από τη στιγμή που επέλεξε να αποφύγει την πολιτική της επίσημης χρεωκοπίας - όμως η όλη του πολιτεία από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία και μετέπειτα δείχνει ότι ο Σαμαράς ανέλαβε να εκτελέσει το Μνημόνιο με βαθύτερη στόχευση να ξεπεράσει και όχι να συντηρήσει την κρίση.

  Ας αναλογιστούμε πόσα εμπόδια είχε σε αυτή την πορεία: Μια χώρα με πλήρως αναξιόπιστη εικόνα απέναντι στους δανειστές της, τις "αγορές", τον διεθνή τύπο και την διεθνή κοινή γνώμη. Μια εσωτερική κοινή γνώμη δύσπιστη και μονίμως στα όρια της κοινωνικής εξέγερσης. Μια αναγκαστική συμμαχία με ό,τι αμοραλιστικότερο γέννησε ποτέ η ελληνική πολιτική (το ΠΑΣΟΚ), καθώς και με έναν φύσει αναξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο (ΔΗΜΑΡ). Ένα κόμμα εν πολλοίς εχθρικό απέναντι στον ίδιο, ιδίως τα διάφορα καπετανάτα του. Ένα ταπεινωτικό εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου 2012 να τον κυνηγάει και να του υπενθυμίζει ότι εξελέγη πρωθυπουργός με την λαϊκή ανοχή και όχι με την λαϊκή υποστήριξη - που τόσοι και τόσοι πρωθυπουργοί απήλαυναν γενναιόδωρα στα πρώτα χρόνια των θητειών τους. Κυριότερό του στήριγμα έναν διαπλεκόμενο τύπο που τον στήριξε λυσσωδώς όχι επειδή τον πίστευε, αλλά επειδή σε αυτόν έβλεπε την τελευταία αχνή ελπίδα σωτηρίας των προνομίων του (τα οποία έβλεπε να απειλούνται από την επικείμενη χρεωκοπία). Στήριγμα που, βέβαια, κάθε άλλο παρά έξωθεν καλή μαρτυρία αποτελούσε στα μάτια του κόσμου. Και κυρίως: Μια οικονομία αποσταθεροποιημένη και σε κατάρρευση, χωρίς αχτίδα ανάκαμψης και χρηματοδότησης από πουθενά.

  Ειπώθηκε από ορισμένους σχολιαστές αυτές τις ημέρες ότι η πτώση των σπρεντς είναι αποτέλεσμα κινήσεων "σπεκουλαδόρων". Αναμφίβολα. Μόνον που, ενώ στον καιρό του ΓΑΠ οι σπεκουλαδόροι έκαναν σπέκουλα με την ελληνική χρεωκοπία, τώρα οι σπεκουλαδόροι κάνουν σπέκουλα (και ελπίζουν να κερδίσουν χρήματα ρισκάροντας το κεφάλαιό τους) με την προοπτική ελληνικής ανάκαμψης! Για την οποία οι σπεκουλαδόροι έχουν περίπου πλήρως πεισθεί, ενώ τα 11.000.000 άπιστοι Θωμάδες θέλουν με τη μία διαγραφή των τρεισίμησι ολέθριων ετών μνημονίων.

  Πόσο τυφλός πρέπει να είναι κανείς για να μην βλέπει ότι αύριο-μεθαύριο η χώρα ανακτά την οικονομική της ανεξαρτησία; Πόσο τυφλός πρέπει να είναι κανείς για να μην βλέπει ότι η πρόσβαση στις αγορές θα έχει άμεση επίπτωση στην τσέπη του, από την στιγμή που θα πάψει πια η κυβέρνηση να είναι έρμαιο της τρόικας και της μόνιμης ολέθριας απαίτησης "κόψτε άλλα 2 δις που (λέμε εμείς ότι) σας λείπουν". Πόσο τυφλός πρέπει να είναι για να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτά οφείλονται στο τόσο λοιδορημένο πρωτογενές πλεόνασμα που κερδίσαμε όχι μόνον με το αίμα μας, αλλά και χάρη στην επιδέξια σταθεροποίηση που πέτυχε ο Σαμαράς με τις βαριές αλυσίδες του Μνημονίου στα χέρια του; Πόσο τυφλός πρέπει να είναι κανείς για να μην αντιλαμβάνεται πού οδήγησε η (μνημονιακή) πολιτική του ΓΑΠ και της παρέας του, και πού οδηγεί η (μνημονιακή κι αυτή) πολιτική του Σαμαρά;

  Αλλά και πόσο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ όμως πρέπει να είναι κανείς για να μην αντιλαμβάνεται τα όσα πρόσφερε στην ελληνική οικονομία μέχρι σήμερα αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο ένας άνθρωπος, ο Σαμαράς;

  Όλα αυτά τα λόγια προέρχονται από έναν άνθρωπο που ΔΕΝ ψήφισε τον Σαμαρά σε καμία από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, λόγω της μνημονιακής στροφής. Αλλά που δεν δέχομαι παράλληλα να κλείνω τα μάτια μου στο ανέλπιστο αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτής εδώ της κυβέρνησης Σαμαρά, ένα αποτέλεσμα που κανένας άλλος εν ενεργεία πολιτικός δεν ήταν σε θέση να επιτύχει για την ελληνική οικονομία.

  Δοκιμάστε οι γκρινιάρηδες τον Αλέξη ή τον Καμμένο. Να δούμε πού θα οδηγήσει η "δοκιμή" σας. Εκ του ασφαλούς, με τα επιτεύγματα του Σαμαρά να κρατούν την χώρα όρθια στο τεντωμένο σκοινί που βαδίζει από τον Ιούνιο του 2012, μπορείτε να γκρινιάζετε όσο θέλετε. Δεν έχετε το δικαίωμά, όμως, να ταρακουνήσετε την χώρα στην πορεία της αυτή, λίγο πριν βγει από την περιοχή του τεντωμένου σκοινιού και βαδίσει ξανά στο σταθερό έδαφος της πρόσβασης στις αγορές.

  • Α avatar
   Α @ Διογένης 04/11/2013 17:59:37

   Υπό τις συνθήκες που ανέλαβε ο Σαμαράς, έκανε το ανέλπιστο. Κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και να κοντέψει να μας βγάλει στις αγορές, τερματίζοντας τα μνημόνια.
   Αυτό το κατόρθωμα όμως δεν του το συγχωρούν ... κάποιοι, γιατί έτσι θα εδραιωθεί για πολύ καιρό και γιατί η Ελλάδα θα μπορεί πλέον να διαπραγματεύεται τον πλούτο της προς δικό της όφελος.
   Δεν είναι καθόλου τυχαία όλα αυτά που διδραματίζονται τις τελευταίες μέρες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Διογένης 04/11/2013 18:17:35

   Εξαιρετικός.
   Για δημοσίευση.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 04/11/2013 20:46:12

   Διογένη,

   By far, the best political analysis I have ever read on this site! CONGRATS!!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Διογένης 05/11/2013 11:53:38

   Αγαπητε Διογένη όμορφα λόγια μας λες, αλλά απ' την αρχή είναι ολοφάνερο οτι ξεκινάς απο λάθος βάση. Ξεχνάς οτι η κρίση στην Ευρώπη δεν οφείλεται καθόλου στον ηλίθιο Γκιωργκάκις με το κανό του και τις Τίνες...Ξεχνάς ότι πριν την ανέκαθεν παράγκα της Ελλάδας , χρεωκόπησε και επίσημα το πιό προηγμένο κράτος συνδεδεμένο τότε και υπο ένταξιν στην ΕΕ, με κινητήρια ενέργεια το υδρογόνο, η ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Και μια βδομάδα (αφού περίμενε τις ηλιθιότητες του ΓΑΠ) μετά την Ελλάδα, που ο Παπάκ κατόρθωσε να δείξει το έλλειμά της στο 13,5% η Ιρλανδία, η "τίγρις" του Βορρά ουσιαστικά χρεωκόπησε ανακοινώνοντας έλλειμα 34%!!! . Ξεχνάς επίσης οτι η κρίση αυτή που είναι μεγαλύτερη απο εκείνη του 1929 ξεκίνησε το 2007 απο την Αγγλία με την χρεωκοπία της Northrock bank. Πέρασε στις ΗΠΑ με τις μεγάλες χρεωκοπίες Leehman brothers, AIG, GM και εκατοντάδες τράπεζες και ασφαλιστικές. Η Fed αντέδρασε πολύ σωστά σύμφωνα με τη δοκιμασμένη συνταγή του Κέυνς, τυπώνοντας αφειδώς χρήμα. Και ενώ όλοι ανέμεναν απο την Ευρωζώνη να κάνει το ίδιο, μιας και οι τράπεζές της ήταν γεμάτες απο τα ίδια τοξικά
   παράγωγα, οι Γερμανοί απαγόρεψαν στην ΕΚΤ που ελέγχουν απόλυτα, να κάνει το ίδιο για να σωθεί η Ευρωζώνη, όπως οι ΗΠΑ. Προτίμησαν να φέρουν στην ΕΕ το ΔΝΤ (Η Μέρκελ επέμενε σθεναρά να έρθει, δεν της το επέβαλλε ο ΓΑΠ) και να εφαρμόσουν την αποτυχημένη πολιτική λιτότητας του Χούβερ. Βεβαίως δεν το έκαναν οπως απεδείχθη απο βλακεία. Τα PIIGS είχαν ήδη στοχοποιηθεί απο τις αγορές απ' τον Ιούνιο του 2009, ήτοι ΠΡΙΝ αναλάβει Πρωθυπουργός ο ΓΑΠ. Εφαρμόζαντας σ' αυτά την λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση, οι Υπερτραπεζίτες που ελέγχουν τις 12 Παγκόσμιες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και οι δικοί μας "αρχικοί δανειστες" (Societe Generale, BNP Paribas, Budensbank, Deuchebank), αφού o Bernanki τους έκεισε την πόρτα στο πραγματικό χρήμα πληρώνοντάς τους με φωτοτυπίες, βρήκαν πηγή άντλησης Πραγματικού χρήματος απο τις περικοπές του Νότου που πληρώνονται κυριολεκτικά με ΑΙΜΑ. Ετσι απο τότε που άρχισαν να απομυζούν τα PIIGS+C έπαψαν να σκάνε και οι μεγάλες τράπεζές τους.(Για κάθε 1,5 δις που παίρνουν απο την Ελλαδα οι Τραπεζίτες εγγράφουν στα βιβλία τους 100 περίπου δίς). Αλλωστε όλοι ξέρουμε οτι το δικό μας χρέος στους αρχικούς δανειστές-Υπερτραπεζίτες, με την παρέμβαση των Γερμανών μετατράπηκε σε χρέος κρατικό που καλούνται να πληρώσουν με το κούρεμα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. ('Οσοι βεβαίως δεν διαθέτουν Offshore).
   Φυσικά οι Γερμανοι "δίνοντας" τα PIIGS+C στους Υπερτραπεζίτες, εισπράττουν τη μίζα τους (153 δίς μόνο απο την Ελλαδίτσα μέχρι στιγμής) και κρατούν για τον εαυτό τους το πλεόνασμα που προκύπτει απ τη διαφορά των επιτοκίων (7-8% οι " Νότιοι-ραγιάδες", 1-2% οι "Αριοι" Γερμανοι).
   Το παραμύθι οτι εμείς οι Ελληνες δημιουργήσαμε την κρίση και ο ΓΑΠ ήταν ο Μέγας "εγκέφαλός" της δεν το πιστεύουν πλέον ούτε τα νήπια .
   Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καν η Ελλάδα, τα υπόλοιπα PIIS +C θα πλήρωναν αυτή την κρίση απ' τη στιγμη που η (Ανατολικο)Γερμανία πούλησε την Ευρωζώνη στους τραπεζίτες όπως δήλωσε κατ' επανάληψιν ο σπουδαιότερος εν ζωή Δυτικογερμανός ηγέτης ο Χέλμουτ Σμίτ...

 14. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 04/11/2013 17:49:18

  1.Aποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση που όμως κατά περίεργο τρόπο κάποιοι πριν 2-3 βδομάδες την είχαν προαναγγείλει. Να υποθέσω δηλαδή πως η Πυθία ζει ακόμα;
  2. Μήπως -λέω εγώ τώρα- υπάρχει και κίνηση αποσταθεροποίησης του κόμματος της Ν.Δ? Οι εσωκομματικές εκλογές πλησιάζουν και ακούγονται πολύ περίεργα πράγματα, όπως πχ τηλέφωνα απο τα #κεντρικά# να εκλεγουν ως πρόεδροι στις ΝΟΔΕ μόνο όσοι είναι κάτω απο τα 45, κάνοντας έξαλλη την βάση- όση δηλαδή απέμεινε.
  Γνωρίζει τίποτα ο πρόεδρος περί τούτου; Αμφιβάλλω γιατί αν γνώριζε όχι μόνο θα είχε ξηλώσει τα τηλεφωνα αλλά θα είχε πάρει ήδη κεφάλια! Η βάση θέλει να ξαναπάρει τον λόγο...είτε το θέλουν μερικοί καρεκλοκένταυροι είτε οχι..

 15. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 04/11/2013 19:12:41

  Εξαιρετική επιλογή ανάρτησης σχολίοι.
  Και δίδει ευκαιρεία στον Διογένη να στοιχειοθετήσει μοναδικά την ...πίεση του χρόνου και το ...μαχαίρι στο κόκκαλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.