Απορρίφθηκε το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας για συζήτηση του δημοψηφίσματος
11/07/2014 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απορρίφθηκε το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας για συζήτηση του δημοψηφίσματος

Το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την απουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκρινε ότι, βάσει Συντάγματος, δεν συντρέχουν οι λόγοι και δεν γίνεται παραδεκτό το αίτημά της, να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Νωρίτερα, η κυβέρνηση τόσο δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα εστίασαν τα πυρά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. καταγγέλλοντάς τον για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό, κατήγγειλαν τη διαδικασία ως άκυρη και αποχώρησαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑ avatar
  ΝΑ 11/07/2014 12:07:01

  Με αφορμή το νομοσχέδιο για την "μικρή ΔΕΗ", και την απόρριψη του αιτήματος "σύσσωμης" της αντιπολίτευσης για δημοψήσισμα, η απολυταρχική-ολιγαρχική κυβέρνηση απέδειξε ότι ουσιαστικά εκλέχτηκε για να νομοθετήσει για την μικρή Ελλάδα.
  Μία Ελλάδα που ανάμεσα στα δεκάδες δομικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει, συνεχίζει να φθίνει σε όλα τα επίπεδα.
  Μία Ελλάδα που νομοθετεί και αποφασίζει σοβαρά θέματα σε θερινά τμήματα, εν αγνοία των πολιτών που ζουν εν μέσω θερινής ραστώνης. Αυτή η πρακτική που ακολουθεί το κράτος, απαξιώνοντας δηλαδή την περιουσία των πολιτών μέσω κακοδιαχείρησης, συνδικαλισμού και ρουσφετιών, και στην συνέχεια να την πουλάει με την δικαιολογία της μεταρρύθμισης, και όλα αυτά με την στήριξη ή την μη αντίδραση των ίδιων των πολιτών, αναδεικνύει ανάγλυφα το μωσαϊκό της Ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων ετών. Πουλημένοι πολιτικοί και εξαγορασμένοι ή αδιάφοροι πολίτες.

  • IOANNIS avatar
   IOANNIS @ ΝΑ 11/07/2014 12:54:54

   Εύγε για το σχόλιο

  • Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
   Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά @ ΝΑ 11/07/2014 16:14:37

   Το νομοσχέδιο για τη ''μικρή ΔΕΗ'', είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις της κυβερνήσεως Σαμαρά.. Όλα τα υπόλοιπα είναι άκρατος λαϊκισμός..

   • ΝΑ avatar
    ΝΑ @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 11/07/2014 20:05:28

    Πολύ θα το εκτιμούσα, εάν μπορούσατε να μου το στοιχειοθετήσετε και τις δύο θέσεις σας.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΝΑ 11/07/2014 18:47:34

   Δεν υπήρξε σύσσωμη αντιπολίτευση η οποία να συμφωνεί σε ένα και μοναδικό ερώτημα δημοψηφίσματος. Χωρίς να υπάρχει συμφωνία 120 βουλευτών επάνω σε κοινό ερώτημα δημοψηφίσματος, δεν νοηματοδοτείται δημοψήφισμα. Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν πραγματική βούληση να σταματήσουν το νομοσχέδιο, θα έκαναν όλα υποχωρήσεις και θα κατέληγαν σε κοινή πρόταση, για το δημοψήφισμα. Είχαν την αριθμητική δύναμη, τους έλειπε η πολιτική βούληση και η υπευθυνότητα. Κανένα από αυτα τα κόμματα δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη, για ότι θα ακολουθούσε.
   Όλα τα άλλα περί απολυταρχίας είναι φαιδρές δικαιολογίες των "μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης" που είχαν την ευκαιρία τους, αλλά δείλιασαν. Εάν πραγματικά στηρίζετε τις ελπίδες και εμπιστεύεστε τα "μικρά αυτά κόμματα", θα είναι πιο χρήσιμο ίσως αυτά να μέμφεστε μήπως και εισακουσθείτε.

   • ΝΑ avatar
    ΝΑ @ roadrunner 11/07/2014 20:14:48

    Όπως ίσως παρατηρήσατε, το σύσσωμη το έχω σε εισαγωγικά. Οι πολιτικές σκοπιμότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμπλέουν απόλυτα με αυτές της κυβέρνησης, αφού έτσι παίζεται το παιχνίδι. Το ότι η διατύπωση ήταν εν μέρει διαφορετική, δε αναιρεί το αυτονόητο του κοινού ερωτήματος, και μην μου πείτε ότι δεν το αντιλαμβάνεσθε. Απλά η ουσία ηττάται από τους τύπους. Συμφωνώ λοιπόν σε όλα όσα γράφετε περί βούλησης, και θα συμπλήρωνα περί υποκρισίας από μέρους τους. Δεν μιλάω εκ μέρους κάποιου κόμματος, αλλά εκφράζω καθαρά προσωπικές και άρα υποκειμενικές απόψεις. Δεν είναι κακή λέξη η απολυταρχία και η ολιγαρχία, απλά είναι αντιδημοκρατικές εκφάνσεις του μαϊμού πολιτεύματός μας και της διακυβέρνησης που ζούμε, ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια.

 2. Βλάμης avatar
  Βλάμης 11/07/2014 13:10:43

  ε πώς "έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος" Σε 123 αθροίζονται οι βουλευτές που θέλουν να καταργηθεί ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος. 123 υπογραφές χωρίς αυτές της ακροδεξιάς -που για το Σύνταγμα είναι ξέρετε ίδιας βαρύτητας, είτε αρέσει σε μερίδα από πολιτικούς και πολίτες είτε δεν αρέσει- Νομίζω το αν συντρέχει επί της ουσίας (αλλά ΚΑΙ τυπικά) κατά το Σύνταγμα λόγος συζήτησης ή όχι, είναι φανερό. Δε μπορεί 40 άνθρωποι να λένε όχι δεν συντρέχει λόγος σε μια δηλωμένη κάθετη αντίθεση που συγκεντρώνει 140 υπογραφές.

  • Nik avatar
   Nik @ Βλάμης 11/07/2014 16:15:43

   Πολύ σωστά.

 3. Seagull avatar
  Seagull 11/07/2014 16:15:18

  Τόσα χατήρια κάνουμε στην τρόϊκα και αυτοί εκεί να μας πατάνε στο λαρύγγι, η επόμενη απαίτηση της τρόϊκας θα είναι κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος να καταθέτει σύνταξη και μισθό στην εφορία προς εξόφληση του χρέους, θα λαμβάνει κουπόνια για φαγητό & νερό (θα εξαιρεθούν οι δικαστικοί γιατί και να μην εξαιρεθούν θα αποφασίσουν μόνοι τους ότι γι αυτούς δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο), για ρεύμα δεν προβλέπεται αφού ο Ταμήλος δήλωσε ότι δεν είναι κοινωνικό αγαθό άρα δεν είναι απαραίτητο. Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα συναινέσει γιατί έτσι θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και η αντιπολίτευση θα κάνει μία ακόμη πορεία και θα καταδικάσει αυτές τις αποφάσεις ως πλήρως αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές.

 4. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 11/07/2014 16:29:44

  Παρέμβαση - Σοκ υπέρ του δημοψηφίσματος απο τον Αδωνι Γεωργιάδη! Γεωργιάδης: "Δημοκρατία, δίχως δημοψήφισμα, δεν υπάρχει!"

 5. Δημητρης Καμμενος/Πορτα Πορτα avatar
  Δημητρης Καμμενος/Πορτα Πορτα 11/07/2014 16:35:36

  Απλα να θυμισω οτι η "μικρη ΔΕΗ" ειναι εφευρημα Παπακωνσταντινου και Φωτοπουλου, οταν οι 2 τους εκαναν μπουκες στου Αθανασοπουλου. Ξαναλεω... δημιουργημα του ΠΑΣΟΚοζευγους ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ+ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ LOVΕ 4 EVER. α. Ποιος θα το θυμισει στον Βενιζελο ; β. Γιατι το εφεραν as such χωρις καμια αλλαγη ; γ. Ποια μοναδα βγαινει εκτος λειτουργιας το 2020 ; Να μην ξεχνιομαστε.... ακομη κυβερνα το ΠΑΣΟΚ. Ολες τις μπιζνες χρεους και ενεργειας τις χειρισθηκε το ΠΑΣΟΚ. Απο 1999 Σημιτης+Γιαννος+Παπαδημος+Σαρδελης(οδδηχ)+Χριστοδουλου, απο EcU/δρχ μετα Ευρω με swaps μετα χρεη Σημιτη που πληρωσε ο ΚΚ, χρηματιστηριο, Ολυμπιαδα με χρεη Βενιζελου..., μετα ΓΑΠ,Παπακωνσταντινου, Στουρναρας, Προβοπουλος,Χαρδουβελης, Γεωργιου(ΕΛΣΤΑΤ υπο διωγμο), Παπαδημος, Βενιζελος PSI, και Νεα Δανεια 245δισ. Μπιζνα ενεργειας ο Παπακωνσταντινου ( Αφου μας εβαλε σε Γυψο με χρεος και ΕΛΣΤΑΤ και εκανε αβαβα τη Λιστα Λαγκαρντ κλπ )...παρεδωσε σε Μανιατη=που μεχρι σημερα ο πλεον ασχετος αντιγραφεας, δεν ξερει αναγνωση σε αλλουνου ppt να χειρισθει Υδρογονανθρακες αξιας 1,3 τρις ευρω. (Με ΥπΕξ Βενιζελο να κανει τουμπες με τα μεμετια και ο Μπαιντεν να μοιραζει το Αιγαιο για ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!! καιντα 12 μιλια να τα ακνει 8,5 7 Βενιζελος) Ο Βενιζελος ως ΥπΕξ εκανε πλατες στην Αλβανια...ενω δεν εχουμε ΑΟΖ στα συνορα μαζι τους...κ εκει εχει πολυ πετρελαιο!! Μην ασχολειστε με τα επικοινωνιακα. Η ουσια ειναι στην ουγια και η ουγια γραφει ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.
  ΠΠ

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/07/2014 17:47:43

  Μπράβο στην καταπληκτική κυβέρνηση που και στη ΔΕΗ ...μεγαλούργησε Λες και αν πέρναγε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο και όχι στα θερινά δεν θα πέρναγε ...ενώ τώρα κατάφερε να δείχνει ότι φοβάται... Λες και αν έλεγε λάθος και άνοιγε την ολομέλεια θα μαζεύονταν 180... Λες και αν γινόταν συζήτηση έχει κάτι να κρύψει (;) ...ενώ τώρα μπορεί ο καθένας να δημιουργεί ...θόρυβο Αλλά στη χώρα του κροκόδειλου και της τηλεθέασης με τι να ασχολούμαστε; με την ουσία; Εδώ σφυρίζουν αδιάφορα και μας λένε επιτυχία η έξοδος στις αγορές....επιτυχία και η Πορτογαλία που το "Αγιο Πνεύμα" (Espiritu Santu) ...κατέδειξε την επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια και τα συγχαρητήρια... Πως το έλεγε η ταινία; ....Ξύπνα Βασίλη....κικιρίκου...

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 11/07/2014 23:52:02

  Ζω για τη μέρα που τα μέλη της τρόικας, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε κλπ, θα πάρουν τη σύνταξή τους και θα γράψουν τα απομνημονεύματά τους. Και ιδιαίτερα το κεφάλαιο με τις κρίσεις και τα σχόλια για τα άτομα των κυβερνήσεων αυτής της περιόδου. Για τη μέρα που η Γερμανική γλώσσα θα εμπλουτισθεί με νέες εκφράσεις περιφρόνησης και απέχθειας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.