#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 17:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απορρίφθηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφυγή για καταβολή αποζημίωσης για σφαγιασθέντες στο ΔίστομοΚατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή Σουντούρη και τριών άλλων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για τον σφαγιασμό των γονέων τους, το 1944, στο Δίστομο, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής Waffen-SS. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης, οι εν λόγω προσφεύγοντες και άλλοι 250 Έλληνες, άσκησαν αγωγή αποζημίωσης κατά της Γερμανίας το 1995 και δύο χρόνια αργότερα δικαιώθηκαν μερικώς.

Αν και -όπως σημειώνεται- η αξίωσή τους έγινε αποδεκτή και από το εφετείο, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης αυτής της απόφασης κατά της Γερμανίας.

Τα γερμανικά δικαστήρια, στα οποία άσκησαν παράλληλα αγωγή οι ενάγοντες, αναγνώρισαν ότι οι προσφεύγοντες είχαν υποστεί ανυπολόγιστο πόνο αλλά δεν έκαναν αποδεκτή την αξίωση τους για καταβολή αποζημίωσης, επικαλούμενα τις διεθνείς συμβάσεις και τον γερμανικό νόμο του 1953, υπογραμμίζοντας ότι το 1944 δεν είχε συναφθεί καμία διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, στις 15 Φεβρουαρίου 2006, το Ομοσπονδιακό Γερμανικό Δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει τη συνταγματική καταγγελία που υπέβαλαν οι προσφεύγοντες και οι τελευταίοι κατέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, όπου η προσφυγή τους κρίθηκε απαράδεκτη και απορρίφθηκε.

http://www.e-typos.com/content.aspx?catid=14&cid=24854

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 17:38:46

  O Υπουργος Δικαισυνης μας(σχετικό αυτο), ο οποιος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης αυτής της απόφασης κατά της Γερμανίας,
  ειναι ενας απ αυτους ???

  Γιώργος Κουβελάκης 13 Οκτωβρίου 1993 10 Φεβρουαρίου 1995 ΠΑΣΟΚ
  Αναστάσιος Πεπονής 10 Φεβρουαρίου 1995 15 Σεπτεμβρίου 1995 ΠΑΣΟΚ
  Ιωάννης Ποττάκης 15 Σεπτεμβρίου 1995 22 Ιανουαρίου 1996 ΠΑΣΟΚ
  Ευάγγελος Βενιζέλος 22 Ιανουαρίου 1996 30 Αυγούστου 1996 ΠΑΣΟΚ
  Αργύρης Φατούρος 30 Αυγούστου 1996 25 Σεπτεμβρίου 1996 ΠΑΣΟΚ
  Ευάγγελος Βενιζέλος 25 Σεπτεμβρίου 1996 20 Μαρτίου 2000 ΠΑΣΟΚ

  Να σας θυμισω οτι τα ακινητα του Δημου Διστομου ως (ΟΤΑ) θα περασουν στα χερια του ΤΑΜΕΙΟΥ TREUHAND ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.

  Αυτο το ποτισμενο με ΑΙΜΑ Χωμα, θα γινει Ομολογο, απο Εμπειρογνωμωνες της Τρόϊκας....!!!

  Ποιος θα αγορασει ??

  Παμε Πλατεια Διστόμου ?

  ΠΠ

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/07/2011 17:42:02

   Ήταν επί κυβερνήσεων Σημίτη και χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά νομίζω ότι ήταν ο Μιχ. Σταθόπουλος, γνωστός και από το θέμα των ταυτοτήτων.

   • kabisios avatar
    kabisios @ anonymous 06/07/2011 18:09:14

    Σωστά. Αυτός ήταν.

 2. The Saint avatar
  The Saint 06/07/2011 17:51:41

  Εγώ στέκομαι περισσότερο σε αυτό εδώ:
  "Τα γερμανικά δικαστήρια, στα οποία άσκησαν παράλληλα αγωγή οι ενάγοντες, αναγνώρισαν ότι οι προσφεύγοντες είχαν υποστεί ανυπολόγιστο πόνο αλλά δεν έκαναν αποδεκτή την αξίωση τους για καταβολή αποζημίωσης, επικαλούμενα τις διεθνείς συμβάσεις και τον γερμανικό νόμο του 1953, υπογραμμίζοντας ότι το 1944 δεν είχε συναφθεί καμία διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για το συγκεκριμένο θέμα."

  ...το οποίο μάλλον είναι σημαντικό γενικότερα γιά τις αξιώσεις μας απο τους Γερμανούς, και όχι μόνο γιά το Δίστομο.

 3. AZ avatar
  AZ 06/07/2011 18:02:29

  Μα ... δεν ηταν Εβραιοι. Μονο η ζωη του Εβραιου εχει αξια, ενω των γκοιμ (γουρουνιων) καμμια (Ταλμουδ).. Για να μην εχετε αυταπατες, αν δεν αντιδρασουμε παντι τροπω, ΤΕΛΟΣ!!!!

  ΑΖ

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/07/2011 18:52:00

  Να πιο είναι το ¨Συμβούλιο της Ευρώπης¨ και το ¨δικαστήριο του¨ , πια είναι η δήθεν ¨Διεθνής ( ιμπεριαλιστική ) Δικαιοσύνη¨ με τους ¨ανεξάρτητους¨ από τα Γερμανικό κονδύλια ( ¨Ευρωπαϊκά¨ ) δικαστές.

  Το Συμβούλιο της Ευρώπης που δεν χάνει τις ευκαιρίες να μας καταγγέλλει κατά διαστήματα για ¨καταπίεση μειονοτήτων¨ , σύμφωνα με τις εντολές των Γερμανών αφεντικών του…

  ΠΡΟΣΟΧΗ – Η ΕΠΑΙΣΧΙΝΤΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ¨Δ.Δ.της ΧΑΓΗΣ¨ βάση της προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλικής Δικαιοσύνης – ΑΛΛΑ ¨ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ¨ μετά από αυτό το ¨νομικό προηγούμενο¨ για να καταλάβουμε ποιος κυβερνά τον κόσμο. Ο ιμπεριαλισμός – ο νόμος του δυνατού- όταν οι Λαοί δεν είναι ενωμένοι , ιδεολογικά ξεκαθαρισμένοι ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

  Να δούμε τι θα γράψει το ¨Παρατηρητήριο Ουάσιγκτον - Βερολίνου¨ ( ΕΠΣΕ ¨Ελσίνσκι¨ ) που συνήθως αναπαράγει της αποφάσεις του Σ.τ. ¨Ευρώπης¨ , όταν αφορούν ¨καταπιεσμένους¨ Ρόμα , Τούρκους , Σλαβομακεδόνες , Βλάχους Κατσίβελους , Καθολικούς , Εβραίους , Τσάμηδες , Σουαχίλι κ.α .

  Είμαι περίεργος διότι ως γνωστόν ο ¨ιμπεριαλιστικός λαός¨ των Ελλήνων είναι εκτός της σφαίρας δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων , οφείλει μάλιστα σύμφωνα με τον ¨διεθνισμό¨ να αποζημιώσει όλες τις παραπάνω ¨δημοκρατικές δυνάμεις¨ που συνέβαλαν με τον ¨καλλίτερο τρόπο¨ στην μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών στον Β΄Π.Π. ...

  ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ¨Δ.Δ. της ΧΑΓΗΣ ¨ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ¨ ( ¨4-+2¨ ) ΚΑΙ DE-JURA ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ¨Β΄Π.Π. ¨ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ - ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΊ ¨ΑΥΤΟΜΑΤΑ¨ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΣΤΗΝ -ΜΟΝΑΔΙΚΗ- ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ -

  ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ¨ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨ ...

  Άμεσος συμψηφισμός των δανείων ¨μας¨ , τουλάχιστον απέναντι στην Γερμανία, με τις Γερμανικές Επανορθώσεις ( στο κράτος ) - Αποζημιώσεις ( στα θύματα και τους κληρονόμους τους ) και τα ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΝΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ¨Γ΄- ΡΑΪΧ¨ , του οποίου νόμιμος ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ κληρονόμος είναι η σημερινή ¨δημοκρατική¨ Γερμανία ( ¨4ο Ράιχ ¨ ).

  Κάθε άλλο ¨κλάψιμο¨ και ¨ηθική καταγγελία¨ είναι υποκρισία και κοροϊδία για ¨να περνάει η ώρα¨ , ακόμα και οι δικές μας ¨καταγγελίες¨ σε αυτό το φόρουμ.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 06/07/2011 22:02:52

   http://vimeo.com/24897716

   ΠΠ

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/07/2011 01:32:18

   Συμψηφισμός κατοχικού δανείου με χρεωστούμενα σε γερμανικές τράπεζες.

   Το γερμανικό κράτος να αγοράσει τα ομόλογα που κατέχουν τράπεζες της Γερμανίας μέχρι του ποσού που θα υπολογιστεί το κατοχικό δάνειο της Ελλάδας συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας και να τα παραδώσει άνευ ανταλλάγματος στην Ελλάδα.

 5. cheaplog avatar
  cheaplog 06/07/2011 19:06:31

  Δυστυχώς για μας τώρα και ευτυχώς γενικά για την.. ανθρωπότητα (που έμαθε από τα λάθη της στη συγκεκριμένη περίπτωση) μετά τον Β' Παγκόσμιο δεν επαναλήφτηκε το σκηνικό της διαβόητης Συνθήκης των Βερσαλλιών (που ουσιαστικά οδήγησε και σε παγκόσμια ύφεση και σε δεύτερο παγκόσμιο). Τα χρωστούμενα της Γερμανίας για τη _διάρκεια_ του Β' Παγκόσμιου καθορίστηκαν γενικά στη Γιάλτα, αλλά ούτε πολύ σαφή ήταν (από 20 μέχρι.. 320+ δις δολάρια) ούτε πολυκαταβλήθηκαν. Ακολούθησε άμεσα ο Ψυχρός Πόλεμος, ανατολικές και δυτικές δυνάμεις κατοχής στη Γερμανία κοιτούσαν από τη μια να την επανορθώσουν κατά το συμφέρον τους, και από την άλλη να τη ρημάξουν από τεχνολογία και επιστημονικό δυναμικό.

  Σε αυτό το σκηνικό υπογράφτηκε η Συνθήκη του Λονδίνου το 1953, ουσιαστικά για να μπορεί να αναγνωριστεί η Δυτική Γερμανία σαν ανεξάρτητο και υπέυθυνο κράτος. Αυτή η συνθήκη καθόριζε πως θα πλήρωνε η Γερμανία, κυρίως η Δυτική, όσα χρώσταγε _πριν_ και _μετά_ (από δάνεια επανοικοδόμησης) τον Β' Παγκόσμιο. Τώρα αυτή η συνθήκη αναγνωρίζεται γενικά σαν διορατική και υποδειγματική, και η Γερμανία την τήρησε. Σχετικό πολύ καλό paper στο www.econ.yale.edu/growth_pdf/cdp880.pdf

  Η Δυτική Γερμανία πλήρωσε με διμερείς συμφωνίες κι άλλους (τους Γιουγκοσλάβους π.χ.), και σαν ενιαία τήρησε και τα υπόλοιπα του '53. Η τελευταία σχετική αποπληρωμή έγινε πέρσι με σχετική φανφάρα.

  Αυτά, όπως αναφέρονται στα βιβλία της Ιστορίας και στα δημοσιεύματα, και μπορεί να επιβεβαιώσει ο καθένας πιστεύω. Με βάση αυτά, οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι φυσικά δίκαιες, ότι δε καθορίστηκε στη Γιάλτα και στο Λονδίνο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο άμα έχει όρεξη η Γερμανία. Και η χώρα έχει το επιχείρημα ότι προσφέρει ήδη αρκετά στην Ευρώπη, οπότε δεν εγείρει και κανένας πλην Ελλήνων το ζήτημα του "τελικού" διακανονισμού (των επανορθώσεων για τον Β' Παγκόσμιο), που είχε πάει στις καλένδες.

  • juliet avatar
   juliet @ cheaplog 06/07/2011 21:35:10

   Με την άδειά σας θα σας συμπληρώσω και εγώ ένα κομμάτι απο το παζλ των αποζημειώσεων .
   30 Ιουνίου 1948 ,η Ρουμανική κυβέρνηση τους καλεί να καταγράψουνε τις καταστροφές απο την Γερμανική κατοχή,και οι αποζημειώσεις ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.
   Το 1949 ο πατέρας μου έρχεται στην Ελλάδα ,πολιτικός πρόσφυγας και η Ρουμανική κυβέρνηση του αποστέλλει στη Ελλάδα το ποσό το οποίο του αναλογούσε ήτοι 1000 λίρες Αγγλίας ή 3000 δολλάρια Αμερικής.
   Θέλετε και την συνέχεια;έφτιαξαν ένα σύλλογο και το αποτέλεσμα; εμοίρασαν τα χρήματα σε γνωστούς και έφαγαν τα χρήματα των ανθρώπων που τα δικαιούνταν.
   Τους έδωσαν περίπου τα μισά ,σκεφτείτε ότι ο πατέρας μου πήρε κάποια όταν είχε πεθάνει ,το 1963 ,εγώ μικρό παιδί.
   Μεγάλωσα με αγάπη για τούτο το κομμάτι της γης που αν χρειαστεί δίνω και τη ζωή μου ,χωρίς υπερβολές ,αλλά υπάρχουνε πολλά αρνητικά στη νοοτροπία.
   Είναι ειρωνία να λέμε ηθική δικαίωση ,τώρα ;γιατί τώρα,πονά ποιό πολύ ο χαμός ,ο βίαιος θάνατος του γονιού σου ;Πριν η καλοπέραση δεν άφηνε περιθώρια ;συγγνώμη,ξέρω τι είναι να πονάς.Αλλά έχω να μάθει να πονώ την ώρα που πρέπει ,την ώρα που οι μνήμες είναι νωπές ,μετά .....δεν υπάρχει μετά.
   Το δίκαιο χάνεται ,γι'αυτό λέω ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ μόνο μπορούμε να πετύχουμε,να κερδίσουμε .Είμαστε Ελληνες ,τώρα αν έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες σε μια υγιή κοινωνία αυτό είναι φυσιολογικό,αλλά η ελευθερία και η ευημερία του λαού μας είναι υπόθεση όλων μας.Αν θέλουμε να υπάρχουμε σαν λαός ,θα πρέπει όλοι μαζί για την Ελλάδα ,ενωμένους μας φοβούνται,σκόρπιοι είμαστε εύκολη λεία.

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 06/07/2011 19:09:26

  Πολύ σημαντική είδηση και σχόλια. Με αυτή μπορεί να επαυξηθεί το σύνολο των στοιχείων που έχουμε περισυλλεξει τα τελευταία χρόνια τα οποία αποδεικνύουν ποιών τα συμφέροντα υπερασπίζουν οι "ελληνικες" κυβερνήσεις.

 7. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 06/07/2011 19:47:35

  @ΝΤΑΝΤΟΝ
  πολυ καλη προταση για τα κομματα,εχουν τα καρπουζια?
  Εκει καταΝΔ ξυπνηστε!!

 8. tpe avatar
  tpe 06/07/2011 20:23:44

  Χάλασε τελείως το κέφι μου...
  Κρίμα, γιατί είχα μια ελπίδα όχι τόσο για χρήματα, δεν είναι το καίριο, αλλά για την ηθική δικαίωση...

  • cheaplog avatar
   cheaplog @ tpe 06/07/2011 21:04:46

   Εγώ πιστεύω πως άμα θέλουμε να πάρουμε ποτέ πίσω το κατοχικό δάνειο, πρέπει να χτυπάμε τη Γερμανία σε ζητήματα οικονομικής αξιοπιστίας, όπως περίπου κάνει και ο Albrecht Ritschl στον Guardian και στον Spiegel. Χαρακτηριστικά, η Γερμανία μετά το '53 πλήρωσε και όσα χρώσταγε όταν χρεωκόπησε προπολεμικά, τυπικά για λόγους περηφάνειας αλλά ουσιαστικά για να να ενισχύσει την τεράστια πλέον αξιοπιστία της στις αγορές (που τότε ήταν φυσικά χειρότερη και.. από της Ελλάδας σήμερα). Ηθικά μας έχει δικαιώσει η Ιστορία, μας δικαιώνει και κάθε δικαστήριο, και έτσι όπως τις επαναξαναματαπαιτούμε τις διάφορες αποζημιώσεις, εμείς βγαίνουμε ανιστόρητοι το λιγότερο.

 9. anonymous avatar
  anonymous 06/07/2011 20:37:29

  Η απόρριψη της προσφυγής έγινε διότι αυτή ήταν απαράδεκτη. Το ΔΑΔ δεν έχει αρμοδιότητα για όλα. Προφανώς δεν είχε αρμοδιότητα να κρίνει και γι αυτό απέρριψε ως απαράδεκτη.
  Το θετικό είναι ότι δεν μπήκε στην ουσία και δεν την εξέτασε καν οπότε δε μας έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

  ΥΓ. Μια μικρή διόρθωση στην ανάρτηση. Ο ένας εκ των προσφευγόντων πρέπει να λέγεται Σφουντούρης και όχι Σουντούρης. Αργύρης Σφουντούρης.

  Μετά τον πόλεμο και την εκτέλεση των δικών του στο Δίστομο μεταφέρθηκε και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο της Ελβετίας. Μιλάει Γερμανικά σε επίπεδο μητρικής και ασχολείται συστηματικά με το θέμα του διστόμου. Υπάρχει και ταινία με το θέμα με τον τίτλο στα Γερμανικά Ein Lied für Argyris
  Παραθέτω και το σχετικό σύνδεσμο.
  http://www.imdb.com/title/tt0936485/
  Πριν από κανένα μήνα είχε εκπομπή στο ΕΤ1 για το θέμα και τον έδειχνε. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσαμε να είχαμε την εκπομπή και να την ανεβάζαμε στο youtube.

 10. zonitis avatar
  zonitis 06/07/2011 20:58:58

  Μια διορθωση μονο. Το ονομα του εναγοντος ειναι Σφουντουρης Αργυρης. Η ζωη του εχει γυριστει και ταινια με το ονομα «ενα τραγουδι για τον Αργυρη» στα ελληνικα.

  • mind trap avatar
   mind trap @ zonitis 06/07/2011 21:41:25

   http://www.youtube.com/watch?v=pUMbc2gWx5Y

   ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

 11. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/07/2011 21:47:57

  Η ιστορία του δεν είναι μόνο η ντροπή της Γερμανίας , αλλά αποτελεί -επιβεβαιώνει και την αιώνια ντροπή του μετά το 1832 Νεοελληνικού- Αντιλαϊκού κράτους και των σφουγγοκολλάριων του :
  *******************
  ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ-

  Όλο στα γερμανικά για ¨κατέβασμα¨ εδώ :

  http://www.sumotorrent.com/details/758582/Ein%20Lied%20fuer%20Argyris.html

  Το πρώτο μέρος και άλλα βασικά αποσπάσματα-μέρη του στα Ελληνικά :
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://www.youtube.com/watch?v=pUMbc2gWx5Y

  http://www.youtube.com/watch?v=hH_Gs4Cwzms

  http://www.youtube.com/watch?v=PWUtT5g84OE

  ΚΡΙΤΙΚΕΣ …( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ )
  http://www.fontanafilm.ch/DOKFILME/argyris/quotes_g.html

 12. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 06/07/2011 21:54:28

  Η μπυρα και το λουκανικο εχουν "λουσει" των εγκεφαλο
  των Γερμαναραδων και αποδεικνυονται σαδιστες μονο
  σε αμαχους με την ευρυτερη εννοια.
  Ενω εχουν πληρωσει και πληρωνουν τα μαλλιοκεφαλα
  τους ΚΑΙ σε "ψημενους" που επιναν εις υγειαν των κοροι
  δων μεχρι τα βαθεια γηρατεια τους , ξεσπουν με μοχθηρια
  στους Ελληνες.
  Αγνοουν οι κακομοιρηδες την ανακυκλιτικη πορεια της
  ιστοριας που θα τους πληρωσει ξανα με το ιδιο νομισμα.

 13. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 06/07/2011 23:04:11

  Το δίκαιον του ισχυροτέρου δεν ονομάστηκε τυχαίως και νόμος της ζούγκλας. Ο πολιτισμός όμως αποτελεί απόκτημα της ανθρωπότητος, το οποίο επιτεύχθηκε σε πορεία χιλιετιών. Οι άνθρωποι, επιτυγχάνοντας να εξέλθουν των σπηλαίων, σχημάτισαν αρχικώς πρωτόγονες κοινωνίες, οι οποίες επέτυχαν στην συνέχεια να εισέλθουν στο στάδιο της βαρβαρότητος. Το Προμηθεϊκό Πνεύμα ήταν εκείνο που οδήγησε τις κοινωνίες από την βαρβαρότητα στον πολιτισμό.
  Με την ανάπτυξη της βαρβαρότητας του καταναλωτισμού, του μιντιαλισμού και του εκμιλιταρισμού των κοινωνιών της σύγχρονης εποχής, καταρρακώθηκαν οι δημοκρατικές αξίες και στερήθηκαν οι πολίτες την κοινωνική τους χειραφέτηση, επειδή ακριβώς αυτή, όπως συγκροτήθηκε με τα κινήματα της Αναγέννησης και του Ανθρωπισμού, στηριζόταν σε πήλινα πόδια. Η αποδόμηση του πολιτισμικού υποβάθρου των κοινωνιών και η επιστροφή στην βαρβαρότητα της επικυριαρχίας των τραπεζομιλιταριστικών συμπλεγμάτων αποσκοπεί στην ανασύσταση της κοινωνίας των σπηλαίων, μέσω μιας τεχνολογικά υπερανεπτυγμένης προβιάς πλήρους ελέγχου και περιθωριοποίησης των ανθρώπων, στην οποία ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η θηριωδία θα αποτελούν την βάση των υπό βίαιη προώθηση ανθρωποειδών του μέλλοντος.
  Θα σταθεί όμως δυνατόν, το φυσικό είδος, το οποίο επέτυχε την ανάδειξή του από τα σπήλαια μέχρι το θαύμα του πολιτισμού, να επιστρέψει σε αυτά; Ή μήπως η διαδικασίες που επιβάλλονται σε βάρος μας, αποτελέσουν το έναυσμα ενός πολιτικού - αλλά κυρίως πολιτιστικού - επαναπροσδιορισμού της κοινωνικής μας χειραφετήσεως σε νέα, πολύ ουσιαστικότερη βάση σε σύγκριση μα τα προηγούμενα στάδια της ανάπτυξής μας;
  Δεν είμαι οπαδός κάποιας γραμμικής αντίληψης για την πρόοδο του ανθρώπου, όπως πρεσβεύει ο "Διαλεκτικός Υλισμός". Δει αρετής και τόλμης η ελευθερία. Όμως δεν είναι η πανουργία, αυτή που οξύνει τον νου του ανθρώπου, αλλά η αρετή.
  Το μέλλον δεν ανήκει στον Πολύφημο, αλλά στον Πολυμήχανο. Στον Κανένα. Σε αυτόν που δεν υφίσταται ως ατομική υπερύψωση του εγώ, αλλά ως προσωπικότητα, η οποία αναδεικνύει και προάγει την συλλογικότητα, ως φύραμα της κοινωνικής συνειδητότητας, ως πυροδότης της εντελέχειας του δημιουργικού μέλλοντος της ανθρωπότητος.
  Ας μην απατώμεθα: Η ανομία αποτελεί μόνο ενδιάμεσο στάδιο στην διαδικασία ωρίμανσης του ανθρώπου. Το μέλλον ανήκει στην ευνομία. Και όπως είπε ο ποιητής: "Σαν ατμομηχανές ξεχύνονται οι καρδιές μας στο μέλλον".

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Μποτίλια στο Πέλαγος 07/07/2011 01:50:06

   Μου αρέσει το κείμενο σου. Πάντως αυτό που ορισμένοι το ονομάζουν ¨ευνομία¨, αλλά το ονομάζουν δικαιοσύνη. Διαφορά ιδεολογικής αφετηρίας.

   Η ουσία όμως είναι η ίδια. Ναι ίσως η ¨αστική¨ αντίληψη της αναγκαίας ¨αρετής¨ στον άνθρωπο μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από την έννοια της ¨συντροφικότητας¨. Όποιος είναι συν-τροφός δεν έχει , πέρα από το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης , και κατά ανάγκη και αρετές.

   Ούτε οι αρετές του ανθρώπου μπορούν να αναπτυχθούν πάντοτε στην σφαίρα του ¨κοινωνικού - πολιτικού εποικοδομήματος¨ όταν δεν αλλάζει η ¨βάση¨, δηλαδή οι ¨παραγωγικές σχέσεις¨ .

   Με το που αλλάζουν όμως οι ¨παραγωγικές σχέσεις¨ , ιδιοκτησίας, διεύθυνσης και προγραμματισμού στην παραγωγή. Οι τρόποι , μέθοδοι και οι συνθήκες εργασίας , δεν σημαίνει πως χειραφετούνται ¨αυτόματα¨ οι άνθρωποι. Βασικό παράδειγμα οι άνθρωποι που ζήσαμε στην Ελλάδα από τις πρώην ¨σοσιαλιστικές χώρες ¨. ¨HASTA NA PANE ¨ ...

   Εύχομαι να μην βγήκα εκτός θέματος.

   • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο Πέλαγος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/07/2011 02:44:39

    Σε ευχαριστώ για την επιδοκιμασία του κειμένου.
    Η διαφορά ευνομίας και δικαιοσύνης δεν ανάγεται σε διαφορά ιδεολογικής αφετηρίας, αλλά έχει μόνον συστηματικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η δικαιοσύνη είναι ευρύτερη έννοια από την ευνομία και υπερκείμενη αυτής. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που διέπει την ευνομία, η οποία αποτελεί συγκεκριμένη έκφραση της δικαιοσύνης στο σύστημα των νόμων.
    Το αυτό ισχύει για την αρετή και την συντροφικότητα. Η αρετή υπέρκειται της συντροφικότητας. Και η συντροφικότητα έκφραση και είδος αρετής είναι. Δεν σχετίζεται, με ότι η μία είναι αστική ενώ η άλλη όχι. Η αστική ιδεολογία, ως στηριζόμενη στην ατομική αρχή της απόδοσης, έχει κάποιες σημαντικές δυσκολίες στην ανάπτυξη συντροφικότητας, χωρίς όμως να μπορούμε να αποκλείσουμε και αυτήν την δυνατότητα στα αστικά πλαίσια, δεδομένου ότι αυτά, υπό την ευρεία έννοια, περιλαμβάνουν πληθώρα εκφάνσεων.
    Η σχέση βάσεως και εποικοδομήματος δεν λειτουργεί μηχανιστικά, σύμφωνα με το σταλινικό μοντέλο, όπως αυτό ορίζεται στα "Προβλήματα Οικοδόμησης του Σοσιαλιασμού στην ΕΣΣΔ", και όπως ορθώς διαπιστώνεις. Ο Σαρλ Μπεττελέμ επισήμανε ότι το εποικοδόμημα διαθέτει σχετική αυτονομία και ελαστικότητα.
    Στην ουσία, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Πλατωνικού και Μαρξιστικού παραδείγματος έγκειται στο ότι συμφώνως προς τον Μαρξ, αυτά που δημιουργούν αξία είναι η εργασία, το κεφάλαιο και η γεωπρόσοδος, ενώ συμφώνως προς τον Πλάτωνα τον πλούτο δημιουργεί η αρετή.
    Η μαρξιστική θεώρηση είναι ποσοτικού χαρακτήρος, ενώ η Πλατωνική ποιοτικού. Θα μπορούσε βεβαίως να αντιτάξει κάποιος, ότι η μαρξιστική θεώρηση εδράζεται στην σφαίρα απτών, υπαρκτών δεδομένων, ενώ η Πλατωνική στη σφαίρα των προθέσεων και της συμπεριφοράς.
    Το θέμα της γενικότερης εκτίμησης αναφορικά με αυτά δεν είναι διόλου απλό και απαιτεί ένα μέτρο αξιολόγησης, ως αναλυτικό όργανο. Από την σύσταση ενός τέτοιου οργάνου προκύπτει και η λειτουργικότητά του, η οποία καθορίζει τι είναι βάση και τι εποικοδόμημα, στα πλαίσια μιας δομημένης οντολογίας, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί παρά να αποτελεί την αφετηρία. Γράφω "δυστυχώς", διότι η οντολογία κινείται στην σφαίρα του αφηρημένου, που είναι σχετικά δυσπρόσιτο. Για να αναφέρω όμως ένα εντοπισμό του Λένιν από το "Μαρξισμός και Εμπειριοκριτικισμός", το αφηρημένο αποδίδει καλύτερα το συγκεκριμένο από το ίδιο το συγκεκριμένο, διότι συμπυκνώνει τις βασικές του ιδιότητες, παραμερίζοντας τα δευτερεύοντα.
    Με αυτήν την λογική, δεν δυνάμεθα να χειριστούμε αυτό το πρόβλημα πρωτίστως σε ταξική ή μη βάση, δηλαδή με γνώμονα την κοινωνική ανάλυση, δεδομένου ότι αυτό εδράζεται στην οντολογία.
    Νομίζω λοιπόν, ότι κάθε άλλο παρά εκτός θέματος ήταν η αναφορά σου. Τουναντίον έθεσες κεντρικής σημασίας θέματα, τα οποία οπωσδήποτε αποτελούν πρόκληση όχι μόνο για μας και το παρόν ζήτημα, τα οποία θα παρουσιάζονται μονίμως πιεστικά, μέχρι να τύχουν διεξοδικού χειρισμού.

    • mayrh_trypa avatar
     mayrh_trypa @ Μποτίλια στο Πέλαγος 07/07/2011 20:19:44

     Τι υπέροχα που γράφεις φίλε μου

 14. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/07/2011 23:38:36

  ΤΟΥ ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
  Κοπέλες απ' το Δίστομο, φέρτε νερό και ξύδι…

  http://istrilatis.blogspot.com/2011/07/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_06.html

 15. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 07/07/2011 09:07:36

  Καταθέτω μια πρόταση, για όσους σκέφτονται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, από δω κι εμπρός. Πρέπει να εκπροσωπηθείτε από Ισραηλίτες δικηγόρους. Και αν έχουν έδρα στο Ισραήλ αυτοί οι δικηγόροι, ακόμα καλύτερα.

  • Aris lalidis avatar
   Aris lalidis @ ΙΩΝΑΣ 07/07/2011 14:05:15

   Eπιδοκιμαζω την σοβαρη και ρεαλιστικη προταση σου Ίωνα.
   Μονο μια μικρη διορθωση.Δεν υπαρχουν ισραηλιτες δικηγοροι.
   ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ δικηγοροι ναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.