#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2008 14:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απορεί κανείς γιατί δεν μας παίρνουν στα σοβαρά;

Η Ελλάδα είναι (από όσα γνωρίζουμε) η μοναδική χώρα στον κόσμο που πλήρωσε τα μαλλιοκέφαλά της για τέσσερα υποβρύχια που …μπατάρουν, αλλά αυτή αρνείται επιμόνως να ζητήσει τα λεφτά της πίσω – έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής το 80% του συνολικού κόστους των τεσσάρων υποβρυχίων στην κατασκευάστρια γερμανική HDW, δηλαδή 1,6 δις Ευρώ. Και όχι μόνο «επιμόνως», αλλά και «γενναίως»,  θα μπορούσε να πει κανείς, επειδή θέλει όντως πολύ θάρρος για να γίνεται κανείς τόσο ρεζίλι διεθνώς. Έτσι μαθαίνουμε τώρα ότι ύστερα από τόσες και τόσες διαπραγματεύσεις, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκέφτεται (είναι κι αυτό… είδηση) να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Γερμανία προκειμένου να εξασφαλισθεί. Δηλαδή, δεν καταφέραμε να επιβάλουμε το δίκαιό μας στην HDW και θα το κάνουμε με το γερμανικό κράτος; Έτσι , εν έτει 2008, και με ανοικτά όλα τα εθνικά θέματα, η Ελλάδα διαθέτει, μεταξύ άλλων:


Υποβρύχια που δεν έχουν …ευστάθεια

Τεθωρακισμένα (Leopard) που δεν έχουν πυρομαχικά, εκτός του γεγονότος ότι κάνουν για τις ανοικτές πεδιάδες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι για τα ελληνικά στενά.
Αεροπλάνα - ραντάρ που δεν κάνουν για το λόγο που τα αγοράσαμε.
Αντιαεροπορικά συστήματα (ρωσικά TOR) που δεν δουλεύουν, εκτός του ότι δεν είναι συμβατά με τα υπόλοιπα
«Ηλεκτρονικό Πόλεμο» που είτε τα τεστ δεν περνάει και μόνο για να …μπερδεύονται οι δικοί μας κάνει.
Ελικόπτερα (Χιούϊ) από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ κλπ κλπ

Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας παίρνουν σοβαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wert01gf avatar
  wert01gf 28/03/2008 15:55:58

  Θέλω να πιλοτάρω και σάπιο υποβρύχιο

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 16:06:33

  Για να σε πάρουν στα σοβαρά πρέπει να είσαι οργανωμένη κοινωνία. Εμείς δεν είμαστε. Ποτέ δεν ήμασταν.Συν τοις άλλοις τα τελευταία χρόνια πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποθήκες που μας φόρτωσαν οι προηγούμενες γενιές οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για να χειροτερέψει η κατάσταση και τώρα πλέον η επιδείνωση τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς ενώ δεν διαφαίνεται τάση αναστροφής της γιατί απλά ο κόσμος δεν είναι έτοιμος. Το αγγούρι μεταφέρεται στην επόμενη γενιά που απλά θα τρέχει και δε θα φτάνει.

 3. Nick avatar
  Nick 28/03/2008 16:16:15

  Αν δεν κάνω λάθος, ένα U214 έχει κατασκευαστεί για την Ελλάδα, και αυτό μπατάρει. Τα άλλα 3 κατασκευάζονται. Μένει να δείξει ότι δεν θα μπατάρουν και τα άλλα.

  Για τα Leopard, συγγνώμη βρε factorx αλλά αυτό δεν βγήκε πρώτο το 1998 στο διαγωνισμό (συμμετείχε το σουηδικό Leopard 2A5 Strv122);
  Μάλλον εννοείς την έκδοση Leopard 2Α4 γιατί όντως αυτή η έκδοση κατασκευάστηκε για να αποκρούσει τα Σοβιετικά άρματα στη Πολωνία... Και για τα πυρομαχικά, αχ βρε Γιάννο, αχ...

  Αεροπλάνα Erieye: Τα παραλάβαμε ή ακόμη;; Βασικά καλύτερα αυτά πάρα τα Αμερικανικά Hawkeye (ξέρουμε πόσο ατσίδες είναι οι Αμερικανοί στο jamming...)

  Τα ΤΟR νομίζω συνδέθηκε με το σύστημα αεράμυνας. Τα S-300 είναι που λειτουργούν (;;;) χωρίς συμβατότητα.

  Ηλεκτορινό πόλεμο; Έχουμε τέτοιο σύστημα;;;

  Όσο για τα Huey, μάλλον θα πρέπει να πέσουν όλα για να ξυπνήσουν...

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 28/03/2008 16:56:06

  Προς Νικ. Για Σ-300. Τα συστήματα (ραντάρ-ηλεκτρονικά) που διαθέτουν αυτά τα αντιαεροπορικά δεν είναι συμβατά με του ΝΑΤΟ. Είναι σοβιετικής φιλοσοφίας, αφού θα έπρεπε να "πιάνει" ως εχθρικό στόχο κάθε στίγμα που θα εξέπεμπε ως "μη φιλικό" (άρα ΝΑΤΟϊκό). Τα ΝΑΤΟϊκά που πετούν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (αμερικανικά, τουρκικά, ιταλικά, κ.ο.κ.), καθώς και τα ισραηλινά, εκπέμπουν σε "δυτικούς" κωδικούς. Το πρόβλημά μας εμάς ποιό είναι; Τα τουρκικά μαχητικά. Ετσι δεν είναι; Μήπως λοιπόν, με το να κρατήσουμε κάποια συστήματα μέσου βεληνεκούς, όπως τα Σ-300, που πιάνουν σχεδόν μέχρι τη Ρόδο και την Κύπρο, θα έχουμε άμεση αφύπνιση-συναγερμό των συστημάτων μας; Μήπως, το να νοιώθουν και τα αμερικανικά αεροσκάφη ότι εγκλωβίζονται άμεσα από ένα "εχθρικό" (μη συμβατό σε αυτους) σύστημα, τους τσαντίζει περισσότερο;

  Τα Σ-300 λέγεται ότι θα ενταχθούν στο εννιαίο σύστημα αεράμυνας (αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα πήραν οι Κυπραίοι), όπως έγινε και με τα ΤΟΡ-Μ1. Οι αμερικανοί χρειάζονται και τα Σ-300, μαζί με τους "Πάτριωτ" να λειτουργήσουν στη ΝΑ Μεσόγειο στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής άμυνας που δημιουργούν διεθνώς. Λέγεται ότι Ρώσοι τεχνικοί πηγαινοέρχονται και άλλοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη για τους Σ-300. Δεν ξέρω μόνον αν η δουλειά τους είναι, απλά η λειτουργία του όπλου, ή η ενσωμάτωσή του...

 5. Swell avatar
  Swell 28/03/2008 17:09:33

  Έχουμε και ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2008 18:06:03

  Η HDW, αν θυμάστε, αγόρασε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επί υπουργείας Χριστοδουλάκη στο ΥΠΕΘΟ. Αν και το θέμα είχε περάσει στα ψιλά, ο έτερος υποψήφιος για την εξαγορά, το Νεώριο Σύρου, διαμαρτυρήθκε θεωρόντας ότι η HDW είχε υποβάλει υποδεέστερη προσφορά. Σημειωτέον ότι ο Σκαραμαγκάς ήταν προβληματικότατος με εξαίρεση κάτι παχυλές συμβάσεις για υποβρύχια που και ήταν και ο λόγος του ενδιαφέροντος και ο λόγος που ο Χριστοδουλάκης τότε έδωσε τα Ναυπηγεία στους Γερμανούς. Βέβαια τώρα όλα αυτά έχουν μπεί στο αρχείο και η ΕΤΒΑ που χειρίστηκε την υπόθεση ξαναβρήκε την παρθενία της στην Πειραιώς (πώς την λέγαν εκείνη την πηγή στην αρχαία ελλάδα που έκανες μπάνιο και ξαναγινόσουν παρθένα;)

  Τώρα που πλέον συζητιέται ανοιχτά τι ρόλο πληροφόρησης, παραπληροφόρησης και James Bond παίζουν τα blogs, o υποφαινόμενος παραπληροφορητής ξανακρούει το κουδούνι της ανησυχίας ότι εάν νομίζουμε ότι οι καιροί είναι ώριμοι να τα βάλουμε με την αυτοκρατορία, τα καθημερινά μας όνειρα θα έχουν μακεδονοβούλγαρους, βλαχορουμάνους, αλβανοτσάμηδες, αρβανιτοαθηναίους, τορυρκοκομοτηνούς, πομακοβουλγαροδάκες, λελγοκαρορόδιους, σλαβοπελοπονήσιους, βενετοτήνιους, και μπορεί να ανακύψει ότι στην Κρήτη και όχι στην Αιθιοπία πήγε η χαμένη φυλή του Ισραήλ.

  Μόνο να εικάζω μπορώ αλλά η προηγούμενη ανάρτηση περί εκβιαζόμενου Καραμανλή μοιάζει να "κολλάει".

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2008 18:12:12

  Και συγνώμη που επανέρχομαι, αλλά εύχομαι να μην είναι ο ελλαδικός χώρος ο τόπος δοκιμής ρωσσικών και ευρωπαϊκών συστημάτων... Πολύ θέλει;

 8. fantomas avatar
  fantomas 28/03/2008 23:55:38

  ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,
  ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΚΙΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΚΑΝΕ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΦΕΔΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΗ.
  ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΔΙΚΝΙΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗς ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ. ΣΤΟΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.