#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2012 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολύσεις και στον "Ριζοσπάστη"Τα τελευταία δύο χρόνια της μεγάλης κρίσης και στα μέσα ενημέρωσης, έχουν χαθεί σχεδόν 5.000 θέσεις δημοσιογράφων ενώ χιλιάδες είναι οι θέσεις τεχνικών, διοικητικών, διαφημιστών κ.λπ. Κάθε απώλεια θέσης εργασίας ασφαλώς δεν είναι καθόλου καλό νέο. Το ίδιο λοιπόν λέμε και για το χαμό που γίνεται αυτή την περίοδο στο Ριζοσπάστη όπου το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ ανακοίνωσε στην... ΚΟΒ της εφημερίδας ότι θα κάνει απολύσεις γιατί τους χτύπησε η κρίση.

Τα προηγούμενα χρόνια, δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών, κι όχι μόνο, πήγαιναν στα μέσα ενημέρωσης που γίνονταν απολύσεις κι έβριζαν τους ανάλγητους κεφαλαιοκράτες που διώχνουν τον κοσμάκη. Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΜΕ, από τα σκληροπυρηνικά, έστηναν απεργίες, έβαζαν ομάδες περιφρούρησης, προπηλάκιζαν όσους ήταν εναντίον τους, έκαναν ντου σε εφημερίδες και κανάλια διότι τότε «έκαναν επανάσταση» στους άθλιους πλουτοκράτες των μέσων ενημέρωσης. Τώρα που οι σύντροφοι του πολιτικού γραφείου που δεν είναι κεφαλαιοκράτες, κάνουν απολύσεις, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι συνδικαλισταράδες που έκαναν την επαναστατική γυμναστική τους στου κασίδη το κεφάλι;

Μάλιστα, ο Ριζοσπάστης που υπερασπίζεται πάντα τα δικαιώματα των εργατών έχει το θράσος να δημοσιεύει και άρθρο εξαπολύοντας επίθεση σε όσους γράφουν για τις απολύσεις. Γράφει στο άρθρο:

«Μιλάνε και γράφουν για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» εκείνα τα ΜΜΕ που, με λύσσα υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, που τρέφεται από τη μαζική ανεργία, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει στους άνεργους μέτρα ουσιαστικής προστασίας, όπως ζητάει το ΚΚΕ και παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα" αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει ότι "κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ" εκείνοι που βρέθηκαν απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα, ενώ στις επιχειρήσεις τους έχουν σαρώσει κάθε εργατικό δικαίωμα.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τα ΜΜΕ των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών που επιτίθενται στο ΚΚΕ "είναι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, αφού ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εισηγμένους στο χρηματιστήριο, ενώ στα κανάλια και τις εφημερίδες τους οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι κάθε είδους εκβιασμοί".

"Ο «Ριζοσπάστης», ο «902», η «Τυποεκδοτική» δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δε λειτουργούν με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι επιχειρήσεις και Μέσα προπαγάνδας της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ. Το εκδοτικό του Κόμματος έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η φωνή του θα ακούγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αποκλεισμούς" αναφέρει το άρθρο, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει με δημόσιες παρεμβάσεις για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επιδεινώθηκε και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και "οδήγησε στην υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο του τηλεοπτικού «902» με τις αναγκαστικές αυτές επιλογές να ζημιώνουν πρώτα απ΄ όλα το ίδιο το κόμμα."

"Η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο «Ριζοσπάστη», η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ" επισημαίνεται στο κείμενο, το οποίο καταλήγει:

"Και η κρίση δείχνει πως το παλιό σάπισε και πως οι εποχές που ζούμε κυοφορούν το καινούργιο. ΄Όλοι εμείς που το κόμμα μάς χρέωσε στη δουλειά του ΄Ριζοσπάστη΄ ο οποίος επί 94 χρόνια στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε".

Βέβαια, ο Ριζοσπάστης ξεχνά τα προνομιακά συμβόλαια για εκτυπώσεις στα πιεστήριά του και τις «χορηγίες» κάποιων επιχειρηματιών. Αλλά όλα αυτά είναι καπιταλιστικά, δεν έχουν να κάνουν με το καλό ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 19/12/2012 16:50:58

  Η συμπαράσταση ήταν και παραμένει μόνο προς μέλη της ΕΣΗΕΑ. Οταν απολύεται κάποιος μπλοκάκιας τον έχουν κανονικά γραμμένο. Η πράξη δεν καταλογίζεται απόλυση, είναι απλή "καταγγελία σύμβασης"..
  Ρε ουστ!

 2. kotstak avatar
  kotstak 19/12/2012 18:34:00

  “Τα δικά τους παιδιά” τα διόρισαν στο δημόσιο.
  Γι’ αυτό υπερασπίζονται με πάθος τα συμφέροντα των “ρετιρέ” του δημοσίου.
  Τα συμφέροντα “των δικών τους παιδιών” υπερασπίζονται.

  Σιγά μην έβαζαν “τα δικά τους παιδιά” να δουλεύουν τις νύχτες στα τυπογραφεία για τρεις κι εξήντα.
  Καρφί δεν τους καίγεται γι’ αυτούς που εργάζονται στα τυπογραφεία.
  Μόνον η ψήφος αυτών που εργάζονται στα τυπογραφεία ενδιαφέρει τους αριστερούς.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ kotstak 19/12/2012 19:11:24

   Mην μπερδευεις τους αριστερους με τους κομμουνιστες. Προκειται για δυο εντελως αντιθετα πραγματα.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Μ.Γ 20/12/2012 12:21:04

    ...μπορεις να μας πεις 5-6 ουσιαστικες διαφορες που εχουν οι μεν με τους δε, για να εχουμε μια εικονα κι εμεις οι Δεξιοι...

 3. TARAMAS avatar
  TARAMAS 19/12/2012 20:03:11

  ... (δεν) είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε...

 4. ΜΑΙΚ avatar
  ΜΑΙΚ 19/12/2012 20:24:11

  Tο ΚΚΕ χρωστάει στις τράπεζες περίπου 12 εκατ ευρώ.Το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου είναι κοντά στο 1 εκατ ευρώ το χρόνο.Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης λόγω πτώσης του ποσοστού του κόμματος στις εκλογές και την πτώση των εισφορών των μελών,λόγω κρίσης και μείωσης της κομματικής επιρροής το κόμμα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.Και τι κάνει.Μπαίνει σε μνημόνιο.Ακούστε.1. Απολύσεις,2Ιδιωτικοποιήσεις(πουλάει τη συχνότητα του 902 σε κάποιον εκδότη-επιχειρηματία),3.Μειώσεις μισθών στα επαγγελματικά-κομματικά στελέχη,4.Λειτουργικές μειώσεις κόστους(ενοίκια,εκδηλώσεις).Τι διαφορετικό από την τρόικα δηλαδή;Τίποτα.Καλά τα λόγια αλλά η πράξη και η ανάγκη....αμείλικτη!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΜΑΙΚ 19/12/2012 20:46:54

   Αν είναι έτσι, αυτό να γίνει σημαία από την κυβέρνηση...

 5. Γιωργάκης Κουτσιούκης avatar
  Γιωργάκης Κουτσιούκης 19/12/2012 22:46:28

  Α ρε Μάνεση (της Χαλυβουργίας). Τι μειώσεις μισθών για να μην απολυθεί κανένας, είχες προτείνει; Κουμμουνιστή, ε κουμμουνιστή!
  Απολύσεις έπρεπε να κάνεις απευθείας κι εσύ, όπως το ΚΚ, και μετά να βγαίνεις να καυχιέσαι πως δεν έκανες μειώσεις.
  Καλά είχαν πράξει οι καπιταλιστές του ΠΑΜΕ. Κι άλλο τόσο έπρεπε να κρατήσει η απεργία τους. Ακούς εκεί μείωση μισθών για να μην απολυθεί κανένας!
  Από τρέλα σφύζουμε πάντως έτσι; Δεν πιστεύω να ΄χει κανείς παράπονο;

 6. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 19/12/2012 23:49:53

  Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ .
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ
  ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ , ΤΟΤΕ ΠΟΥ
  ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ .

 7. kokoras avatar
  kokoras 20/12/2012 06:51:17

  ΠΑΜΕ-λα...

 8. gurdian avatar
  gurdian 20/12/2012 16:37:55

  Το ΚΚΕ 94 ολοκληρα χρονια εκδιδει τον Ριζοσπαστη και τον διακινει σε ολα τα λαικα στρωμματα που βρισκονται σε ολο και μεγαλυτερη δυσκολια μερα με την μερα λογω της οξυνσης της επιθεσης που δεχονται προς οφελος την αναπτυξη των κερδων των μεγαλοεπιχειρηματιων. Το ΚΚΕ ηταν , ειναι και θα ειναι παντα διπλα στον λαο (ετσι βλεπω εγω) , σε μικρους και μεγαλους αγωνες ηταν διπλα μας..
  Δεν ειδα κανεναν αλλο site να μιλαει για τις απολυσεις και μειωσεις μισθων σε τοσες αλλες εφημεριδες , τηλεοπτικα καναλια και ραδιοφωνικους σταθμους.. Αλλα οπως ειναι επομενο το ΚΚΕ φταει..
  Καλα γιατι τοση βρωμα απεναντι στο ΚΚΕ αναρωτηθηκε κανεις ?
  Οταν ομως ειναι να ριξουν καποιοι λασπη για το ΚΚΕ ειναι πρωτοι και καλυτεροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.