09/10/2009 19:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολύσεις δημοσιογράφων κατά ριπάς από Ρέστη-ΔΟΛ.Άρχισαν τα όργανα στο ραδιόφωνο του City, όπου πέφτουν κατά ριπάς οι … τηλεφωνικές απολύσεις δημοσιογράφων. Ο σταθμός που πέρασε περιπέτειες αφότου του έβαλε λουκέτο το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου, αγοράστηκε, έναντι πινακίου φακής, από τον εφοπλιστή, Β. Ρέστη, ο οποίος είναι μέτοχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η διοίκηση του ΔΟΛ, έχοντας ως στόχο της να λειτουργήσει το σταθμό με δημοσιογράφους των Νέων και του Βήματος, στους οποίους απλά θα δίδει ένα αντιμίσθιο για να εργάζονται τόσο στις εφημερίδες του Συγκροτήματος, όσο και στο σταθμό, προχωρεί στις απολύσεις και εκείνων των λίγων δημοσιογράφων που είχαν απομείνει από την «εποχή» της Γιάννας.

Μια από τις πλέον γνωστές δημοσιογράφους στο χώρο του ρεπορτάζ Παιδείας, η Γιούλη Μανώλη, είναι μεταξύ των απολυμένων. Η ίδια, καθώς και άλλοι  δημοσιογράφοι προέβησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη διεύθυνση του City. Διευθυντής, ως γνωστόν, είναι πολυθεσίτης δημοσιογράφος των Νέων και της ΕΡΤ –μέχρι πρότινος (;) διευθυντής του 9,84- Γιάννης Πολίτης. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η επιστολή της κ. Γ. Μανώλη προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης νύχτας για την ελληνική δημοσιογραφία συνεχίζονται αδιαλείπτως οι βίαιες επιθέσεις κατά της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων. Ανεξέλεγκτοι εργοδότες –νεόκοποι και παραδοσιακοί- με την αποθράσυνση που τους επιτρέπει η πλήρης ανυπαρξία του συνδικαλιστικού μας οργάνου, παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες.

Η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού City ενημέρωνε χθες Τετάρτη τους δημοσιογράφους την ώρα που εκπροσωπούσαν το σταθμό στις τελετές παράδοσης των υπουργείων ότι λύεται η σχέση εργασίας τους. Προηγουμένως είχε εξαντληθεί κάθε ψυχολογική πίεση προκειμένου δημοσιογράφοι με βαριές προϋπηρεσίες έως και 25 χρόνων, στη διάρκεια των οποίων έχουν διακριθεί για την επάρκεια, το ήθος και την ανεξαρτησία της γραφίδας και της φωνής τους, να συναινέσουν στην επαγγελματική τους ταπείνωση προσφέροντας στη νέα ιδιοκτησία του σταθμού εκτός από το ρεπορτάζ και διάφορες εξωσυμβατικές υπηρεσίες. Με μοναδική αμοιβή τους πενιχρά επιμίσθια ακόμη και πολιτικοί συντάκτες πιέστηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες δακτυλογράφου απομαγνητοφωνήσεων για λογαριασμό του γραφείου Τύπου του σταθμού, παράλληλα με την κάλυψη του πολιτικού ρεπορτάζ (!!!) με δέλεαρ τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους. Η ιδιοκτησία του σταθμού διέρρηξε κάθε σχέση της με τη δεοντολογία θυροκολλώντας την απόλυση ενός από τους καλύτερους και εμπειρότερους δημοσιογράφους στον τομέα του, με διεθνείς διακρίσεις, την ώρα που ο συνάδελφος ήταν στο στούντιο και έγραφε την εκπομπή του κι ενώ είχε προηγηθεί η δημοσίευση διαφημιστικών καταχωρίσεων στο Βήμα και τα Νέα, όπου διατυμπανιζόταν –μετά φωτογραφίας- η συμμετοχή του συναδέλφου στο νέο πρόγραμμα του σταθμού. Αν όλα αυτά δεν συνιστούν ωμό κανιβαλισμό σε βάρος εργαζομένων που μόλις προ τριμήνου γονάτισαν υπό το βάρος του λουκέτου στον Ελεύθερο Τύπο και το City, τότε ακόμη και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Υ.Γ.: Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο City στη συγκυρία αυτή είναι το μοναδικό μέσο που δεν εκπροσωπείται στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Καληνύχτα και καλή τύχη.

Γιούλη Μανώλη

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.