#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η ΤρόικαΑπολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητά επιμόνως η Τρόικα, η οποία απορρίπτει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και θέτει παράλληλα υπό αμφισβήτηση τις προβλέψεις της κυβέρνησης για εξοικονόμηση δαπανών σε τέσσερις κρίσιμους τομείς, με αποτέλεσμα να βρίσκονται «στον αέρα» 2-4 δισ. ευρώ από τα 11,8 δισ. ευρώ του πακέτου περικοπών για τη διετία 2013-2014. Οι ενστάσεις των εκπροσώπων της τριμερούς δρομολογούν περικοπές ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις, μεγαλύτερες μειώσεις μισθών σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ειδικά μισθολόγια, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων.

 

Διαφωνούν

 

Οπως προέκυψε από τη χθεσινή δίωρη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη με τους επικεφαλής της Τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για ορισμένα μέτρα. Μάλιστα, οι αντιρρήσεις τους δεν κατέστη δυνατό να κατευναστούν μέσα από τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων τα οποία είχε επεξεργαστεί η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έθεσε προς συζήτηση προτάσεις για μέτρα άνω των 17 δισ. ευρώ, προκειμένου να προκύψει το επιδιωκώμενο «καθαρό» αποτέλεσμα των 11,8 δισ. ευρώ.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η Τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για κάποια μέτρα που δεν τα πολυκαταλαβαίνουν και θέλουν να τα εξειδικεύσουμε». Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση να απορριφθούν τα επίμαχα μέτρα αφού εξειδικευθούν, η ίδια πηγή δεν άφησε περιθώρια εφησυχασμού, καθώς απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Η δήλωση αυτή φαίνεται να «φωτογραφίζει» τις αντιδράσεις των ελεγκτών της τριμερούς για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, την οποία η Τρόικα αντιμετώπιζε εξαρχής με σκεπτικισμό. Πλέον, τα στελέχη της χαρακτηρίζουν «ανεπαρκώς τεκμηριωμένη» την πρόβλεψη για δημοσιονομικό όφελος 167 εκατ. ευρώ μέσω εργασιακής εφεδρείας νέου τύπου και επανέρχονται δριμύτερα και πιεστικότερα στην απαίτησή τους για απολύσεις. Το ζήτημα των απολύσεων έθεταν μετ’ επιτάσεως εδώ και καιρό τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, ενώ είχαν ανακινήσει ακόμα και θέμα εκ περιτροπής απασχόλησης (paid furlough) σε οργανισμούς του Δημοσίου, όπως αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» στις 8 Αυγούστου.

 

Ενστάσεις

 

Οι ελεγκτές της τριμερούς εντόπισαν ακόμη τέσσερις «γκρίζες ζώνες» στο βασικό σενάριο μέτρων:

 

1 Η πολυετής αστοχία στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής έχει κάνει τα στελέχη της Τρόικας ιδιαιτέρως επιφυλακτικά ως προς τη ρεαλιστικότητα των σχετικών στόχων. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί μέσα από σταδιακή αύξηση των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη χθεσινή σύσκεψη. Πριν από ένα μήνα είχε γίνει γνωστό ότι η Τρόικα ζήτησε να περιοριστεί στο μισό -από τα 3,8 στα 1,9 δισ. ευρώ- ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) σχετικά με την άντληση εσόδων από την περιστολή της φοροδιαφυγής το διάστημα 2013-2016.

 

2 Ο στόχος για εξοικονόμηση 750 εκατ. ευρώ από την κατά 25% μείωση στις ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου (λειτουργικά και καταναλωτικά έξοδα) αντιμετωπίζεται ως υπεραισιόδοξος. Τα στελέχη της τριμερούς ζητούν αναλυτική εξήγηση για το πώς θα προκύψει το ποσό αυτό.

 

3 Ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων κατά 911 εκατ. ευρώ αποτελεί ζητούμενο για την Τρόικα, αλλά τα στελέχη της εκτιμούν ότι δύσκολα θα μπορέσει να επιτευχθεί τόσο μεγάλη εξοικονόμηση.

 

4 Η μετάθεση πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων δεν οδηγεί σε εξοικονόμηση αμυντικών δαπανών, όπως παρατηρούν οι δανειστές μας.

 

Συνέπειες

 

Το μείζον πρόβλημα είναι βεβαίως πως αν η Τρόικα απορρίψει οριστικά τα μέτρα αυτά, τότε είναι άμεσος ο κίνδυνος για ακόμα σκληρότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με το όριο των κλιμακωτών περικοπών στις κύριες συντάξεις να «συμπιέζεται» πολύ κάτω από τα 1.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, η καχυποψία της Τρόικας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με την υστέρηση ύψους 2,24 δισ. ευρώ που καταγράφηκε στα έσοδα το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων φορολογικών μέτρων.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σχολίασε χθες πως «είμαστε ακόμα στην αρχή του δρόμου και η Τρόικα θα μείνει αρκετό καιρό στην Αθήνα».

Μάριος Ροζάκος στον Ελεύθερο Τύπο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 10/09/2012 07:36:44

  ΤΙ θα πει "κίνδυνος περικοπών"; Τι αηδίες είναι αυτές; Μα καλά, τόσο πωρωμένοι είμαστε ως λαός με το ρημάδι το "δημόσιο"; ΑΠΟΛΥΣΤΕ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ!

 2. GO avatar
  GO 10/09/2012 07:53:36

  Μη ...μασήσει κανείς Δ.Υ.
  Τα περί απολύσεων, εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικών καταστάσεων και όλων των σχετικών, είναι όλα Α Ν Τ Ι Σ Υ Ν Τ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Α ! ! !
  Τα Διοικητικά Δικαστήρια δικαίωσαν όσους προσέφυγαν στην προηγούμενη εφαρμογή της "εφεδρείας" και θα δικαιώσουν όλους όσοι προσφύγουν στο μέλλον.

 3. 1kris avatar
  1kris 10/09/2012 08:28:18

  Καπου εχουν δικιο.δεν μπορει η ανεργεια να πλησιαζει το 30 % και ολοι αυτοι οι ανθρωποι να ειναι απο τον ιδιωτικο τομεα.φτανει πια.οτι μειωση μισθου και να γινει στον δημοσιο τομεα καθε τελος του μηνα πληρωνονται λιγα η πολλα.οταν κλειση μια επιχειρησι εισαι ΑΝΕΡΓΟΣ αρα χωρις χρηματα.αυτη ειναι η αληθεια η αρε σει η οχι .

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ 1kris 10/09/2012 12:39:24

   Οπότε τι προτείνεις; Να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να νιώσεις ικανοποίηση μέσα στην κακία σου;

 4. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 10/09/2012 10:09:59

  Μόνη λύση η εθελούσια έξοδος από το δημόσιο με την παροχή άτοκου δανείου και φορολογική ασυλία για μια πενταετία ως κίνητρα.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ Δεξιόχειρας 10/09/2012 20:53:26

   Αυτό το θέλω και εγώ που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.Γίνεται?

 5. elli avatar
  elli 10/09/2012 11:06:51

  Για να "βγει" το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα. Η επίμονη προστασία των κομματικών στρατών (κατά 90 τοις εκατό του ΠΑΣΟΚ, γι'αυτό ο Μπέννυ επιμένει για συναντήσεις πολιτικών αρχηγών πριν τις συναντήσεις με την Τροικα κάθε φορά, για να ασκεί βέτο στις απολύσεις του κομματικού του στρατού και να ξεζουμίζει τους υπόλοιπους πολίτες για να προστατευτούν οι Δημόσιοι) , θα ξετινάξει την Ελλάδα.

  • nestrom avatar
   nestrom @ elli 10/09/2012 12:05:51

   Για την ακρίβεια, μεταξύ υπεράριθμων ΔΥ και καρκονοπαθών,νεφροπαθών κλπ, επιλέγουν ως προτεραιότητα τους πρώτους.
   Ο κομματικός προστατευσιμός γεννά τον κοινωνικό αυτοματισμό.

   • armageddon avatar
    armageddon @ nestrom 10/09/2012 17:16:25

    Αυτοί που έχουν δουλειά ,πληρώνουν φόρους...Με την λογική των απολύσεων , η κατάρευση είναι θέμα εβδομάδων,αφού κανείς απολυμένος δε θα πληρώνει τίποτα

    • nestrom avatar
     nestrom @ armageddon 10/09/2012 17:51:12

     Aμα δεν καταλαβαίνεις ότι οι ΔΥ δεν πληρώνουν φόρους, επί ποιας βάσης να επιχειρηματολογήσεις..

 6. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 10/09/2012 11:32:42

  Αυτό δηλαδή που έπρεπε να γίνει από την αρχή, ο δημόσιος τομέας είναι κατά 200 χιλιάδες άτομα παραπάνω, ακόμη πληρώνονται κάποιοι και δεν ξέρουν που δουλεύουν. Ο ιδιωτικός τομέας σήμερα πληρώνει το φρικτό αυτό λάθος συν την κρεπάλη των μισθών στις ΔΕΚΟ.
  Αλλά έχει κότσια καμία κυβέρνηση να δώσει λύση, μόνο τι κάνει η ΧΑ τους μάρανε όλους και κανένας διορισμός ημέτερου σε πρωτοκλασάτες θέσεις.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 10/09/2012 17:28:26

   200.000 παραπάνω; Έχεις δει τα στοιχεία της απογραφής και που δουλέυουν αυτοί; Δε νομίζω. Αλλιώς προσθέτεις λανθασμένα ένα μηδενικό μετά το 2.

 7. Μάνος avatar
  Μάνος 10/09/2012 12:03:57

  Μην αγγίζετε την ΙΕΡΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΓΕΛΑΔΑ μας ή άλλως το ΔΗΜΟΣΙΟ.

  Ἐχει θρέψει/θρέφει στράτιες και στρατιές κομματόσκυλων και σπουδαίων γλειφτών ρουσφετολάγνων.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ Μάνος 10/09/2012 20:57:13

   +1000!

 8. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/09/2012 12:40:12

  Ως γνωστόν, οι ΔΥ δεν παθαίνουν νεφροπάθειες ούτε καρκίνους. Τους προστατεύει ο βουλευτής τους.

  • nestrom avatar
   nestrom @ Γιάννης 10/09/2012 14:05:40

   Δημόσιε, διαφωνείς ότι ο άρρωστος ΔΥ είναι σε προνομιούχο θέση σε σχέση με τον άρρωστο ΙΥ ή άνεργο?
   Η εγκυμονούσα ΔΥ δεν υπερτερεί της αντίστοιχης ΙΥ (σε παροχές)?

   Κόψε την ειρωνία και κοίτα να γλυτώσεις από το κύμα των απολύσεων που έρχεται.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ nestrom 10/09/2012 17:27:11

    Εσύ κόψε τη φιλοσοφία και κοίτα να γλιτώσεις από το χάος που μας περιμένει όλους στην Ελλάδα. Μόνο ο Θεός είναι δυνατόν να μας γλιτώσει από αυτό που θα δούμε. Θυμήσου το και άσε τις πονηρές και εξυπνακίστικες συμβουλές...

    • nestrom avatar
     nestrom @ Γεώργιος Τ. 10/09/2012 21:05:55

     Εγώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου προσπαθώ να γλυτώσω. Τις προτροπές σου να τις θέσεις στους δημόσιους υπάλληλους που νοιάζονται δήθεν για την παιδειά μας, την υγεία μας, την ασφάλειά μας κλπ και όχι για τον μισθουλάκο τους.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ nestrom 10/09/2012 21:38:17

      Δεν είναι ιδίωμα του Έλληνα να αδιαφορεί και μάλιστα να θέλει ή να επιδοκιμάζει πράξεις εναντίον των διπλανών του. Και μόλις αυτοπροσδιορίστηκες μετ τα παραπάνω επαληθεύοντας τη γλώσσα στην οποία γράφεις το προσωνύμιό σου.

 9. TARAMAS avatar
  TARAMAS 10/09/2012 13:01:59

  Προς θεού, μη διώξετε κανένα υπεράριθμο ΔΥ, κόψτε τη σύνταξη από τους γεράκους, και δώστε μισθό 600 ευρώ στον νέο εκπαιδευτικό.

 10. S.R. avatar
  S.R. 10/09/2012 13:29:59

  Τι γελοια λογικη ειναι αυτη ; Περισσευουν ,λεει, Δ.Υ. αλλα δεν τους απολυουμε "για να μην αυξηθη η ανεργια" !!!! Αρα πληρωστε οι υπολοιποι για να εχουν δουλεια οι υπεραριθμοι !!! Σωπατε, ρε, τοτε γιατι να μην προσλαβουμε και καμμια 200.000 απο τον ιδιωτικο τομεα , να ριξουμε την ανεργια ; Η να διορισθουμε ολοι για να την μηδενισουμε ; Η γελοιοτητα της Συριζαιας "λογικης", σε"μπλε" κρατικοδιαιτες αποχρωσεις.....

 11. rollin avatar
  rollin 10/09/2012 13:46:55

  Απολυσεις δεν γινοντε τους ξαναφερνουν πισω με ασφαλιστικα μετρα δικαστικως. Μπορουν ομως να ανεβασουν ανετα την ανεργια στο 30% Μπορουν ανετα να κανουν χατηρια του Πασοκ κ να προστατευουν Δεκο. Μπορουν ανετα να ταιζουν λαθρομεταναστες 3 φορες την μερα ενω ο Ελληνας σλωνιζει τα φαρμακεια για τα φαρμακα του.Μπορουν πιο ανετα να εξαγουν επιστημονες κ Επιχειτησεις π.χ. στη Ρουμανια φορολογια 15% παρακαλω οπου απολυσαν 70.000 Δ.Υ. τα παλληκαρια εκει.

 12. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 10/09/2012 14:21:25

  Τι κατάντια, να μην μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τα αυτονόητα. Τι παράγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι? Το μόνο που κάνουν είναι να διαπεραιώνουν μια αέναη γραφειοκρατία. Το ποιος φταίει για την κατάντια δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, η να παραιτηθεί. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Μια ζωή μας λένε στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα.

 13. Atlas avatar
  Atlas 10/09/2012 14:41:12

  Πότε θα αναθεωρηθεί αυτό το ρημάδι, ΔΥ, Παιδεία, ποινική ευθύνη υπουργών, ασυμβίβαστα και τόσα άλλα. Εδώ βέβαια με το ζόρι βγαίνουν 151, τι συζητάμε...
  Πάντως, αν πέσει η πρόταση "να απολυθούν μόνο ΑΣΕΠίτες, όλοι θα συμφωνήσουν".

 14. panos avatar
  panos 10/09/2012 16:01:13

  Δυστυχως τα αυτονοητα με τις απολυσεις Δ.Υ. επρεπε να γινουν το 2010, αλλα ποιος θα το εκανε? ο ΓΑΠ που το κομμα του δεκαετιες τωρα με δανεικα μοιραζε θεσεις στο δημοσιο για τα ψηφαλακια(πολυ λιγοτερο η Ν.Δ. περιπου 80/20 αναλογικα). Δεν ειναι ΤΑΜΠΟΥ οι απολυσεις αλλα και ο Αντωνης φοβαται σημερα να το κανει γιατι προχωρησε πολυ η υφεση λογω των δυο χαμενων χρονων απο το πασοκ. Πεστε μου σε ποιο ευρωπαικο κρατος το 10% του ενεργου πλυθησμου ειναι Δ. Υ. Και τωρα πρεπει αμμεσα να γινουν κατα τη γνωμη μου απολυσεις επιορκων δ.υ. οργανισμων που θα κλεισουν, κατι στις! ΕΡΤ(3 καναλια- καναλι βουλης ,μαλιστα καποιοι εκει πληρωνονται και ειναι αορατοι) στις ΔΕΚΟ-ΟΤΑ. Να μη μακρυγορω και φανω εναντιος των Δ.Υ. υπαρχουν εντιμοι κρατικοι λειτουργοι και καταρτισμενοι και καποιοι δεν ξερουν ουτε απο νεες τεχνολογιες και στερουν καποιες θεσεις απο νεα ταλαντουχα παιδια με πολλα πτυχια που θα παρηγαγαν τρομερο εργο. Και μια προταση για μερικους χωρις αντικειμενο δ.υ. καλο θα ηταν να τους βαλουν(μετα απο εξιδεικευση) στον ελεγχο της φοροδιαφυγης-εισφοροδιαφυγης-παραοικονομιας κ.λ.π. Ας βρει μια λυση αμμεσα το οικον.επιτελειο για αποχωρησεις μερικων εκατονταδων δ.υ.γιατι διαφορετικα καθε 6 μηνο θα εχουμε και νεα μετρα.

 15. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/09/2012 17:06:12

  Άντε πάλι από την αρχή.Διώξτε επιτέλους 450.000 Δ.Υ. να ησυχάσουμε γιατί από αυτά που είπε η τροϊκα αυτό συγκράτησαν μερικοί.Η μείωση των δαπανών για φάρμακα και παιδεία φαγώθηκε αμάσητη, η φοροδιαφυγή δεν άγγιξε κανέναν, με την μείωση των συντάξεων σε ανθρώπους που πρέπει να αγοράσουν φάρμακα δεν ασχολείται κανείς.Η αιώνια καψούρα του Έλληνα είναι πως θα μπει στο δημόσιο και η δεύτερη καψούρα του πως θα βγάλει τους άλλους που είναι μέσα.Εδώ πέρασαν τόσα Κ.Π.Σ. και δεν ξέρουν που έχει πάει τόσο χρήμα στην έρμη Ελλάδα και τα μυρμήγκια τσακώνονται για το δημόσιο.Διώξτε τους επιτέλους να δούμε πως θα λυθεί το πρόβλημα.Εδώ διαλύεται το σύμπαν και μερικοί πιστεύουν ότι θα σωθούν με τις απολύσεις των άλλων.Όταν το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα ισοπεδώνεται κυριολεκτικά και η τροϊκα έχει αλώσει τα πάντα οι Έλληνες συμπεριφέρονται κλασικά ως Έλληνες μέχρι τελικής πτώσεως. Αν έπαιρνε κάποια από τα μέτρα που έχει πάρει η τρόικα πίσω (π.χ. στην υγεία, στην παιδεία, στην άμυνα) και η κυβέρνηση μάζευε όλα τα χαράτσια (μόνο ο αέρας και το νερό έχουν μείνει για να υπολογιστούν φόροι) τότε να τους απολύσει όλους να μην μείνει ούτε ρουθούνι στο δημόσιο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ίωνας 10/09/2012 17:32:45

   Διαφωνώ φίλε! Οι Έλληνες που συμπεριφέρονται έτσι δεν είναι Έλληνες στην ψυχή. Μόνο στα έγγραφα. Ποτέ Έλληνας δε θέλει κακό για άλλον άνθρωπο. Μείναμε λίγοι. Για αυτό πάμε κατά Ισραήλ...

  • panos avatar
   panos @ Ίωνας 10/09/2012 17:41:46

   Φιλε Ιωνα δεν διαφωνω αλλα η γνωστη προπαγανδα οτι εχουμε τους λιγοτερους δ.υ. στον ΟΟΣΑ απετυχε, καθως ναι μεν εχουμε λιγοτερους αλλα κατ αναλογια και παραγωγικοτητα και κοστος λειτουργιας ειναι συνταγη καταστροφης. Με λιγοτερους γιατρους και περισσοτερες καθαριστριες λιγοτερους εκπαιδευτικους αι περισσοτερους διοικητικους, κρατικα καναλια και λιγοτερα κεντρα υγειας δεν ειναι μονο μια κρατικη ελλειματικη μηχανη, αλλα ο ορισμος του βολεματος με λεφτα αλλων. Το μοντελο ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ απετυχε γιατι με τις οριζοντιες περικοπες εξουθενωνουν και τους Δ.Υ. που ειναι σε κρισιμες θεσεις και εργαζονται με ζηλο. Αρα ρεαλιστικα πρεπει να γινει το αυτονοητο, οχι απο μειωσεις μισθων αλλα απο απελευθερωση τομεων της κρατικης μηχανης. Το κρατος πρεπει να παψει να ειναι νερουλας εμπορος ηλεκτρολογος μπουκερ και.....και....Οι λογικες του 1950 περασαν και οι απολυσεις πρεπει να ειναι αμμεσες και καθαρες γιατι τα πρωτοκολλα οι κλητηρες και οι οργανισμοι για τη κωπαιδα........περασαν ανεπιστρεπτι. ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και ενα Κρατος δικαιου και παραγωγικο

   • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
    Εμμανουήλ Πρόιος @ panos 10/09/2012 21:00:40

    Μπράβο ρε φίλε!

 16. armageddon avatar
  armageddon 10/09/2012 17:10:06

  Και 400000 Δ.Υ. να απολύσετε ,δε θα κάνετε κάτι.Θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση,μεγαλύτερη μαύρη τρύπα στα έσοδα,και τελική κατάρευση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ armageddon 10/09/2012 17:31:15

   Ακριβώς! Και αυτό θέλει η τρόικα. Την κατάρρευση είτε με σταμάτημα της παροχής βοήθειας είτε από ακατάσχετη αιμορραγία στομάχου από το φάρμακο-δηλητήριο που μας δίνουν. Θέλουν το θάνοατό μας και τρωγώμαστε μεταξύ μας. Καλά σκέφτομαι πως λίγοι Ελληνόψυχοι μείναμε στον τόπο. Και οι Ελληνόψυχοι ποτέ δε θέλουν κακό για άλλον όσο χάλια και να είναι οι ίδιοι. Γιατί είναι μεγαλόψυχοι. Όσο κανείς στον πλανήτη! Και όχι στενόμυαλοι και μικρόψυχοι όσο όι περισσότεροι που γράφουν με την εμπάθεια στον ουρανό!

 17. MCMLII avatar
  MCMLII 10/09/2012 17:32:16

  Ελπίζω πρώτοι στη λίστα απολύσεων να είναι κάτι κόρες και κάτι συγγενείς Πολύδωρα, Τραγάκη και λοιπών, τους οποίους ο Σαμαράς δείλιασε να στείλει σπίτι τους (κι έτσι φορτώθηκε το ρεζιλίκι τους).

 18. Tsol avatar
  Tsol 10/09/2012 19:30:35

  Μάλιστα, αφού κάναμε χωρίς να έχουμε τις δυνάμεις ολυμπιάδα για να το κονομήσουν οι εθνικοί εργολάβοι, αφού φτιάξαμε δρόμους, γεφύρια 4 και 5 φορές ακριβότερους απ' όσο κοστίζουν στην ευρώπη, αφού ξεκοκκαλιάσαμε 3 πακέτα στήριξης από την ευρωπαική ένωση χωρίς να πιάσει τόπο σχεδόν ούτε ένα ευρώ, αφού σχεδόν 600 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγαλμετίες δήλωναν λιγότερα στην εφορία απ' όσο οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αφού όποιος τροφοδοτούσε το δημόσιο από ενέσεις,στυλό μέχρι πύραυλους και αεροπλάνα υπερκοστολογούσε δεκάδες φορές προς τα επάνω την τιμή, αφού το τραπεζικό σύστημα χρεοκόπησε δανειοδοτώντας τόσα χρόνια με θαλασσοδάνεια απατεώνες και κόμματα φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι θα σωθεί η ελλάδα σήμερα αν απολυθούν 200 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο, σίγουρα υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί που τίποτα δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, άλλοι τα φάγανε και άλλοι την πληρώνουν και θα την πληρώσουν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tsol 10/09/2012 21:41:50

   Ολόσωστο και τα έχουμε γράψει πολλοί όλα τα παραπάνω. Η εμπάθεια όμως ως γνωστόν τυφλώνει. Και μάλιστα όταν το 90% του χρήματος το έχουν το 10% του πληθυσμού και η εισφορά στους φόρους είναι η αντίθετη από την αναλογία με βάση το ύψος του εισοδήματος, είναι απολύτως τρελό να ρίχνουμε ευθύνες σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

 19. nestrom avatar
  nestrom 10/09/2012 23:36:55

  Αν και δεν βολεύει την αριστερίστικη οπτική σου, βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων (των αρχαίων) είναι ότι ήταν ή μάλλον δεν σήκωναν τσαμπουκάδες. Οι σύγχρονοι νεοέλληνες προσκυνούν τον μπερέ του Τσε...

 20. πολίτης avatar
  πολίτης 11/09/2012 00:13:18

  Όπου πάει το ΔΝΤ γίνονται απολύσεις στο δημόσιο. Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία που το ζητούν τώρα έχουν κι εκεί υπερτροφικό δημόσιο τομέα;
  Δεν αρνούμαι τις παθογένειες του δικού μας κράτους, οι απολύσεις όμως αυτές έχουν γι' αυτούς συμβολικό χαρακτήρα. Είναι δείγμα της φιλοσοφίας και της πολιτικής τους και πριν βιαστεί κανείς να χειροκροτήσει ας διαβάσει καλύτερα τι ζητούν για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
  Το διάβασα στο capital.gr , έχει γραφεί όμως παντού και είναι στο τραπέζι.
  Μια σιδερένια μπάλα στο πόδι προορίζουν για μας. ΕΟΖ με μετανάστες γιατί εμείς ούτε εκεί δε θα δουλεύουμε. Ξυπνήστε και πάψτε να τρώγεστε...ο εχθρός είναι αλλού.

 21. Ίωνας avatar
  Ίωνας 11/09/2012 00:33:03

  Μειωμένο εισόδημα κατά 50% , συγκριτικά με το 2008, για μισθωτούς και συ-
  νταξιούχους. Επίσημη ανεργία στο 28% και πραγματική στο 34% και αγοραστι-
  κή δύναμη των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 1978 - 1979. Την εικόνα
  αυτή αποτυπώνουν για τη νέα χρονιά οι εκτιμήσεις της ετήσιας έκθεσης του Ιν-
  στιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ,η οποία παρουσιάστηκε στη Θεσσαλο-
  νίκη. Ειδικότερα η στατιστική ανεργίαεντός του 2013 αναμένεται να φτάσει
  το 28% με 29%, δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα, ενώ η
  πραγματική ανεργία, θα αγγίξει το 34%.
  Κατά το Ινστιτούτο, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το
  2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020. Στην
  έκθεση σημειώνονται τα εξής:
  ➤ Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο
  μισθό έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1978- 1979.
  ➤ Οι μέσες αποδοχές των ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ
  και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013.
  ➤ Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000
  ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.
  ➤ Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση και των ασφαλιστικών ταμείων:
  Η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις
  στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως.
  Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της
  μαύρης εργασίας και της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
  Αυτή είναι η πραγματικότητα με την οποία δεν ασχολείται η τροϊκα.Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υπαλλήλων του Δ.Ν.Τ. και για αυτά αμοίβονται πλουσιοπάροχα.Και έπεται συνέχεια φέτος όπως η Εσθονία σε δύο χρόνια όπως η Ουγκάντα.

 22. Γιάννης Δοβλέτης avatar
  Γιάννης Δοβλέτης 11/09/2012 00:58:33

  Για όσους τα έχουν με τους Δ.Υ. έχω να πω τούτο! Εργάστηκα από το 1994 έως το 2009 ως Ι.Υ. με επιτυχία και προαγωγές και πολύ αίμα και θυσίες! Πλήρωνα φόρο πάνω από 5 χιλ. το χρόνο! Το 2009 απολύθηκα ως ακριβός πολύ...ενώ η αξιοκρατία του ιδιωτικού τομέα κράτησε στην εργασία ανηψιούς και γλύφτες και γυμνοσάλιαγκες. Μπήκα στο δημόσιο χωρίς να πλησιάσω γραφείο βουλευτή, κοματάρχη κλπ που τους συχαίνομαι ούτε από χιλιόμετρο, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός και μου βγαίνει το λάδι να είμαι άξιος της αποστολής μου γιατί κάποιοι σαν κι εσάς που με κατηγορείτε ότι (και) εγώ ευθύνομαι για το χάλι της χώρας, μου έχετε εμπιστευθεί το παιδί σας! Έχω δάνειο μεγάλο για το σπίτι 120 τ.μ. (και μεγάλη οικογένεια επίσης), όπως κι εσείς! Κάθε 6 μήνες που τα νούμερα δεν βγαίνουν χάνω 300 ευρώ από τον μισθό μου! Προσεχώς δεν θα μπορώ να πληρώσω το δανειό μου διότι δεν υπολόγισα σωστά τα πράγματα και για τιμωρία θα μπω στον Τειρεσία ως άλλος ένας που έζησε πάνω από τις δυνάμεις του κι ας μην ευθύνομαι εγώ που μου έχει αφαιρεθεί πάνω από το 50% του εισοδήματός μου από το 2009!! Νομίζετε ότι θα με τρομάξετε με το να σας ακούω να λέτε "να απολυθούν οι Δ.Υ"; Ή η αξιολόγηση; Όσοι τα λέτε αυτά μάλλον είστε βολεμένοι! Από την άλλη πιστεύω ότι και να με απολύσουν σε 12 ώρες εγώ θα βρω δουλειά γιατί δεν φοβάμαι να εργαστώ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, ενώ πολλοί άλλοι ναι! Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά! Τα πρώτα 4 χρόνια εργασίας κανονικής εργάστηκα ανασφάλιστος!!! Που αλλού; Στον ιδιωτικό τομέα!!! Όχι καλέ! Δεν γίνονται αυτά! Ο ιδιωτικός τομέας ματώνει στην κρίση! Και τότε, που ήταν '93-'97 κρίση θα είχε! Θα μου πάρουν το σπίτι; Θα φτιάξω άλλο! Γιατί μπορώ να σχεδιάσω και να υλοποιήσω με πίστη και θυσίες ένα μακρόπνοο σχέδιο! Μερικοί από εσάς δεν μπορείτε! Και κυρίως δεν μπορούν όσοι δεν έχουν συλλογική συνείδηση! Η πληγή του νεοελληνικού πολιτισμού! Το υπερτροφικό ΕΓΩ έναντι του άλλου, του απέναντι! Το ΕΓΩ που ευθύνεται από το τροχαίο ατύχημα μέχρι την κατάρευση του κοινωνικού κράτους και της συνοχής του Ελληνικού Λαού! Ξυπνάτε αδέλφια! Όλοι μαζί μόνο θα τα καταφέρουμε!! Σε έναν οργανισμό, χώρα κλπ, δεν περισεύει κανένας, από την καθαρίστρια μέχρι και τα ανώτερα κλιμάκια! Ο καθένας έχει το ρόλο του και όλοι μαζί συγκροτούμε μια αλυσίδα που μας κρατάει στη ζωή! Αν κόψεις την αλυσίδα σε κομμάτια τότε παύει η χρησιμότητά της, είναι σκράπ. Καλή δύναμη σε όλους! Υ.Γ. Συγνώμη αν πλήγωσα κάποιους...

 23. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 11/09/2012 01:43:46

  Δεν είμαι ΔΥ και έτσι δεν με αγγίζει άμεσα το θέμα (αν και θα έπρεπε αλλά δυστυχώς έχουμε γίνει χοντρόπετσοι μηδέ εμού εξαιρουμένου). Είμαι μαθηματικός με μεταπτυχιακό στα στοχαστικά χρηματοοικονομικά, δηλαδή ότι πιο μοντέρνο στην αγορά, και αμοίβομαι στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα με 700 ευρώ χάριν της εξυγίανσης και της κυοφορούμενης "ανάπτυξης".... (μη χ...σω) Θέλω όμως, όταν θα γίνουν οι απολύσεις, με στόχο όπως ισχυρίζονται (και ισχυρίζεσαι) την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, να δω τι θα πείς (εσύ που .... καταλαβαίνεις ....) όταν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ η ύφεση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο (αν έχεις τελειώσει οικονομική σχολή θα έχεις διδαχθεί στο πρώτο ή δεύτερο έτος τους λόγους) και η κοινωνική δυστυχία θα ενσκύψει. Από ΕΣΕΝΑ ειδικά θα περιμένω απάντηση φωστήρα !!!! Α, και κάτι ακόμα : το βασικό χαρακτηριστικό των αρχαίων Ελλήνων ΔΕΝ ήταν ότι "δεν σήκωναν τσαμπουκάδες" όπως γράφεις πιο πάνω. Αυτά είναι τρίχες στον ... "μπερέ του Τσε". Σε παραπέμπω στο τρίτομο έργο του Σαράντου Καργάκου "Η ιστορία των αρχαίων Αθηνών" για να μάθεις ΕΚΕΙ για τα βασικά χαρακτηριστικά των αρχαίων Ελλήνων (εν προκειμένω Αθηναίων) και τα οποία αν είχες μελετήσει δεν θα έγραφες τα παραπάνω....

  • nestrom avatar
   nestrom @ Μαθηματικός 11/09/2012 13:52:28

   Δεν γνωριζόμαστε, οπότε οι κρίσεις σου βασίζονται στα λίγα που αναφέρω παραπάνω. Μπορεί να πέφτεις μέσα ή να είσαι εντελώς εκτός.

   Οικονομολόγος δεν είμαι, ούτε ιστορικός, μηχανικός είμαι.

   Για τη ιστορία: αν πιστεύεις ότι ο Αλέξανδρος ήταν εκπολιτιστής και όχι σπουδαίος στρατηγός πάω πάσο. Προφανώς, οι ασιάτες προσκήνυσαν το σπαθί του και όχι τον πολιτισμό που κουβαλούσε.

   Για την οικονομία: o φόρος εισοδήματος του ΔΥ είναι ποσοστό (έστω 15%) του εισοδήματός του. Ο μισθός του είναι επομένως 85 (αν ο ακαθάριστος είναι 100).
   Άρα στο κράτος κοστίζει 85. Αν τον απολύσει, γλυτώνουμε 85. Απλό είναι. Το πράγμα θα μπερδευόταν αν παρήγαγε ένα προιόν με προστιθέμενη αξία. Αν συσκεύαζε ζάχαρη πχ, στη λιανική θα πουλούσε ακριβότερα παράγοντας έτσι εισόδημα. Μόνο που οι ΔΥ είναι (όσοι δουλεύουν) γρανάζια της γραφειοκρατίας και όχι παραγωγείς προιόντος με προστιθέμενη αξία, άρα νέου πλούτου.

 24. noemis avatar
  noemis 12/09/2012 14:48:40

  Είμαι Δ.Υ. Μέχρι το 2000 δεν ήθελα να μπώ στο Δημόσιο. Οι συνθήκες με ανάγκασαν να το κυνηγήσω μέσω ΑΣΕΠ πάντα. Ο ιδιωτικός τομέας απαρτίζεται από αρπακτικά που θέλουν χρήμα, χρήμα, όλο και περισσότερο χρήμα πατώντας επί πτωμάτων. Δούλεψα και στον Ιδιωτικό Τομέα. Ζεί κυρίως παρασιτικά από το Δημόσιο. Το 2006 μπήκα μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. Αμέσως μετά αρχίσαν τα γεγονότα. Δεν έχω κλέψει. Μου μπήκε η ρετσινιά από κομπλεξικούς που δεν είχαν τα προσόντα να μπούν στο Δημόσιο (αν είχαν την ευκαιρία να μπούν από την πίσω πόρτα θα το έκαναν). Όσοι μπήκαν από την πίσω πόρτα στην πλειοψηφία τους είναι τα άχρηστα παιδιά των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Επίσης πολλοί μιλάτε εδώ μέσα από τη θέση του επιχειρηματία. Ο μπαμπάς δεν έδωσε τα λεφτά ή δεν σας κληροδότησε την επιχείρηση; Γι΄αυτό μιλάτε. Γιατί δεν πεινάσατε και θέλετε αίμα. Θα έρθει όλων σας η σειρά. Μη νομίζετε ότι θα γλυτώσετε...

 25. alexia avatar
  alexia 12/09/2012 16:11:48

  Αφου κλείσουν όλα τα ιδρύματα που έχουν όλοι οι πρωην πρωθυπουργοι,και γλυτώσει το κράτος από ενοίκια ,μισθούς υπαλλήλων,και άλλα λειτουργικά εξοδα , και αφού απολυθούν όλοι οι υπαλληλοι της βουλής που διορίστηκαν μετα το ξεσπασμα της κρίσης(2009 και μετά),και αφού μηδενιστεί η επιχορηγηση στα κομματα ,(πολλα εκατομυρια ευρώ το χρόνο) τότε να απολυθούν και δημόσιοι υπαλληλοι που κρινονται υπεραριθμοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.