#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2011 23:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολύονται 30.000 δημόσιοι τώρα και ... 300.000 στο βάθος !!!Έφεδροι, ή πιο καλά, μελλοθάνατοι, ονομάζονται και επίσημα πλέον 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι απολύονται έπειτα από ένα χρονικό διάστημα που θα παίρνουν το 60% του μισθού τους.

Το υπουργικό συμβούλιο αποδέχθηκε το σχέδιο που συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με την τρόικα και βάζει μπροστά το σχέδιο της απομάκρυνσης από το δημόσιο τομέα χιλιάδων υπαλλήλων. Αν και θα μπορούσε κανείς να πει ότι έγινε δεκτή μια πιο… λάιτ εκδοχή καθώς δεν γίνονται άμεσα οι απολύσεις ακόμη και από φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα εξοικονομήσει 300 εκατ. το 2012 από το σχέδιο που θα ολοκληρωθεί φέτος ενώ ο μεγάλος χαμός θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Διότι 300 εκατ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό του χρέους. Από το 2012 θα έχουμε κι άλλες απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ που κάνει λόγο για λιγότερο κατά 30% κράτος. Άραγε και 300.000 λιγότερους υπαλλήλους;

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα υπάρξουν δύο φάσεις:

ΦΑΣΗ Α΄ (2011):

Δράση 1η: Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, και σε ΝΠΔΔ και σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας. Μετά το τέλος της περιόδου εφεδρείας οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δε θίγεται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Δηλαδή όσοι είναι κοντά στη σύνταξη πάνε σπίτι τους από τώρα.

    Δράση 2η: Οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ με σχέση δημοσίου δικαίου, οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αφού προηγουμένως τερματιστεί η υπαλληλική σχέση τους με κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν. Μετά την ολοκλήρωση της προσυνταξιοδοτικής περιόδου, οι παραπάνω υπάλληλοι λαμβάνουν πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δεν θίγεται από τη περίοδο του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Εδώ μιλάμε για τον στενό δημόσιο τομέα και τους υποψήφιους συνταξιούχους, κυρίως όσους είναι πάνω από 60 ετών. Από τις δύο αυτές δράσεις θα φύγουν 18-20 χιλιάδες υπάλληλοι.

Δράση 3η: Οι εργαζόμενοι στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται, και μέρος των εργαζομένων των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ των φορέων που απορροφώνται, συγχωνεύονται ή περιορίζονται, τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι που διαθέτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επαναπροσλαμβάνονται το ταχύτερο δυνατόν με βάση τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΠΔ. Θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα επανακατάρτισης, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, για όσους εργαζόμενους παραμείνουν στο καθεστώς εφεδρείας. Από τη δράση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός περίπου 1.000 εργαζομένων.

Εδώ υπάρχει μια πιο ευνοϊκή κατάσταση καθώς δε φεύγουν αμέσως αλλά μετά από μια χρονική διάρκεια όπου θα παίρνουν λίγα χρήματα. Παρηγοριά στον άρρωστο δηλαδή.

Δράση 4η: Τερματισμός του προνομιακού καθεστώτος που έχει δοθεί σε δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς εργαζομένους που έχουν ήδη δικαίωμα πλήρους σύνταξης να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία, παρατείνοντας το ηλικιακό όριο υποχρεωτικής αποχώρησης (δε θα ενταχθούν σε εφεδρεία αλλά σε άμεση συνταξιοδότηση).

Αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι στη σύνταξη ξεχνά τις θέσεις στο δημόσιο και πάει σπίτι του. Να φανταστούμε ότι αυτό ισχύει και για βουλευτές ή δικαστικούς ή άλλους συνταξιούχους που έχουν πάρει σύνταξη δηλαδή αλλά χρησιμοποιούνται στον κρατικό μηχανισμό;

Δράση 5η: Προβλέπεται ταχεία διαδικασία εντοπισμού υπηρεσιακών μονάδων φορέων της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού. Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με νομοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια που εφαρμόζονται αυτόματα. Από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις υπηρεσιακές μονάδες, θα ζητηθεί να αποδεχθεί μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες ή, αλλιώς, να ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας λόγω κατάργησης της οργανικής θέσης του.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με καθαρή κατάργηση θέσης και ουσιαστική απόλυση. Διότι για μετατάξεις πολύ δύσκολο να γίνουν. Αρα μπαίνουν σε εφεδρεία και αποχωρούν.
Δράση 6η: Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Για τους εργαζόμενους στους φορείς αυτούς θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα στη δράση 3.
Από τις δράσεις 5 και 6 εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός περίπου 6-7.000 εργαζομένων.

    ΦΑΣΗ Β' (2012-13):

Δράση 7η : Οργανώνεται διαδικασία αξιολόγησης της διάρθρωσης, των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των ευρημάτων της πρόσφατης μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση, με στόχο τη μείωση των υφιστάμενων υπηρεσιακών μονάδων (όχι των θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού) κατά περίπου 30%. Η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της Τεχνικής Βοήθειας της Ε.Ε., με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και του ΟΟΣΑ. Ειδικά ως προς την αξιολόγηση του προσωπικού, η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει και δεν θα είναι δυνατόν να απορροφηθεί παραγωγικά σε άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα, θα ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας και σε προγράμματα επανακατάρτισης και εναλλακτικής κοινωνικής απασχόλησης.

Τόμπολα, θα μειωθεί κατά 30% ο δημόσιος τομέας. Αστεία πράγματα όταν λένε ότι δεν θα μειωθούν οι θέσεις του προσωπικού. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να φύγει 1 στους 3 υπαλλήλους, ήτοι 300.000 εν δυνάμει έφεδροι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/10/2011 23:21:16

  Ave GAP.
  Morituri te salutant!

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ Strange Attractor 03/10/2011 10:54:08

   Και 'γω αγαπητέ Ξένε λέω για τον κενό κυβερνήτη: alea jacta est

 2. Orestios avatar
  Orestios 02/10/2011 23:28:12

  Ποιά εταιρία θα τα τσεπώνει για να αξιολογεί τους ΔΥ????

  • Αντίθετος avatar
   Αντίθετος @ Orestios 03/10/2011 09:35:07

   Το ΑΣΕΠ! Κάποτε επέλεγε προσωπικό, τώρα απολύει... Θα τρίζουν τα οστά του Πεπονή...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/10/2011 23:28:41

  Υποκλίνομαι για άλλη μια φορά στο επικοινωνιακό χάρισμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζω να γράφω σιγά μην ξυπνήσω τη ΝΔ.
  Λοιπόν:

  -δεν γράφω λέξη για τα ταμεία με τα δημοσιεύματα σχετικά με τις ορέξεις του κυρίου Κουτρουμάνη για τις περικοπές και στις επικουρικές θα έχουν και πλεόνασμα. Εγώ βέβαια προτείνω να πληρώνουν οι συνταξιούχοι πρόστιμο δεν φτάνει που κάθονται θέλουν και λεφτά;

  -οι άνθρωποι δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε τα ...κορδόνια τους. Last year ο κύριος Λοβέρδος άφησε άτομα να παραμείνουν ...εθελοντικά φέτος τους διώχνουν. (4)

  -δεν ξέρουν να κάνουν πρόσθεση...την απογραφή να ανοίξουν μέχρι 12/2013 φεύγουν 100,000+ άτομα. Από τις 30,000 έως τις 100,000 υπάρχει ένα κενό μια διαφορά βρε αδερφέ....θα καλυφτεί με μετακινήσεις και μετατάξεις; (1-7&3)

  -έξυπνο η κατάργηση της οργανικής θέσης και υπάλληλο διώχνεις και μείωση των θέσεων επιτυγχάνεις.Σε αυτό ειλικρινά υποκλίνομαι.(2)

  -δημιουργεί ένα λαμπρό πεδίο για τους βουλευτές ποιοι θα είναι σε εφεδρεία ποιοι θα μεταταγούν και που ποιοι θα διασωθούν κλπ κλπ κλπ.

  -για το εφάπαξ κουβέντα...όποιος αύριο πάει σε εφεδρεία τι θα γίνει με το εφάπαξ αφού είναι απόλυση με την κατάργηση και της οργανικής θέσης;

  Λυπάμαι που το λεω αλλά για το στενό δημόσιο τομέα μην περιμένετε πλέον τίποτα...δεν θα μείνει στρατιωτικός, εκπαιδευτικός, σώματα ασφαλείας, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ...αλλά μην ανησυχείτε θα γίνει ότι και στο ΥΠΠΟΤ θα σας εξυπηρετούν μηχανοδηγοί.

  Βέβαια κουβέντα για το open.gov και τους Προέδρους και ΔΣ των 5,000 Νομικών Προσώπων, τις Δημοτικές επιχειρήσεις και τα λοιπά παραμάγαζα.

  Επιτέλους είμαστε Ευρώπη.

  • factorx avatar
   factorx @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 23:33:45

   Βρε ΙΘαγενή, πιο "επικοινωνιακό χάρισμα", πλέον; Διάβασε τους τίτλους ακόμα των δικών της ΜΜΕ

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ factorx 02/10/2011 23:39:07

    Βάζεις ένα στοίχημα ότι από αύριο τα ΜΜΕ θα παίζουν ότι ορίστε δεν διώχνει κανέναν ...πλην τον προθάλαμο της σύνταξης;

    Η εφεδρεία είναι μια μπαρούφα και μισή και όποιος θέλει μπορούμε να πάρουμε οποιοδήποτε Υπουργείο να μειώσουμε 10% τη δαπάνη μισθοδοσίας του και 10% τις επιχορηγήσεις που μοιράζει και να δούμε τη διαφορά.

   • tpe avatar
    tpe @ factorx 03/10/2011 07:58:02

    Σας πληροφορώ πως έριξα γερό καυγά με οικογενειακή φίλη που θα βγει σε εφεδρεία από ΝΠΔΔ που καταργείται.
    -Βρε δεν το είπε η ΝΔ..
    - όχι το είπε, αφού όλοι στη δουλειά το λένε.
    - Άντε διάβασε κορίτσι μου τι λέει η ΝΔ-
    - Τι να διαβάσω, αφού το είπε, θα μας διώξει όλους.
    - Όχι δεν θα σας διώξει...
    - Μα θα μας βάλει σε εφεδρεία.
    - Ναι, αλλά μετά τη λήξη της εφεδρείας, δεν θα σας διώξει.
    - Και τι θα μας κάνει; Άσε, θα μας διώξει.
    - Βρε διάβασε στο site της ΝΔ τι είπε...
    - Τι στο κομματικό; Αυτοί λένει ότι θέλουν!

    Άντε μετά να βγάλεις άκρη. Με τέτοια, μην απορείτε για το 15,5% του μπατσόκ

  • Greekx avatar
   Greekx @ Ο Ιθαγενής 03/10/2011 05:58:50

   Υποκλίνομαι για άλλη μια φορά στο επικοινωνιακό χάρισμα του ΠΑΣΟΚ,.....
   Το Θασοκ απευθύνεται σε ηλίθιους και απατεώνες, το θέμα είναι τι κάνει η αντπολίτευση αγαπητέ!

 4. RYaN avatar
  RYaN 02/10/2011 23:33:35

  Η μελέτη του ΟΟΣΑ:
  h**p://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/Ekthesi_OACD.PDF
  Όντως, δε γράφει πουθενά ότι πρέπει να απολυθεί προσωπικό!

 5. Απορία avatar
  Απορία 02/10/2011 23:37:31

  Εγώ ξέρω ότι αν πάρουν την 6η δόση και μετά δεν προκηρύξουν εκλογές θα έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους που θέλουν να διαλύσουν συνειδήτα τη χώρα.

  Τότε η ΝΔ και η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλάβουν να τους ρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο και να πάμε σε εκλογές. Υπομονή κανένα δίμηνο ακόμα το πολύ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Απορία 02/10/2011 23:40:40

   Με τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν θα κάνει εκλογές άμεσα...τους δικούς του αφισοκολλητές του 80 διώχνει επί το πλείστον...αυτούς που πέρσι τους άφησε να μείνουν "εθελοντικά" παραπάνω.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Ο Ιθαγενής 02/10/2011 23:53:09

    Είναι και αυτό πιθανό, προσπαθώ πάντως να πιστέψω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί αν όντως δεν πάει σε εκλογές, με το νέο έτος τα πράγματα θα αγριέψουν πολύ, πάρα πολύ.

    Θα αντιστρέψω λίγο το τετριμμένο,
    η Ελλάδα δεν βγάζει το 2012 εαν μείνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τον άλλον χρόνο.
    Ελπίζω η αντιπολίτευση να το αντιλαμβάνεται αυτό.

    • RYaN avatar
     RYaN @ Απορία 02/10/2011 23:57:10

     Οι εκλογές φαίνεται να είναι μετά το Μάρτιο του 2012. Τότε λήγει το μεγαλύτερο πακέτο ομολόγων της τριετίας του μνημονίου. Οι τροικανοί θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πληρωθεί κανονικά.

     • Απορία avatar
      Απορία @ RYaN 03/10/2011 00:14:23

      Δεν προλαβαίνουμε μέχρι τότε.

      Η δύναμη της ΝΔ θα αρχίσει να συρρικνώνεται μετά τον Φεβρουάριο και θα είναι μάλλον αδύνατη οποιαδήποτε αυτοδυναμία.

      Αυτό σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας τύπου αχταρμά, με την κατάσταση του 80% του πληθυσμού σε συνεχώς όλο και πιο άθλια κατάσταση.

      Μέσα σε αυτό το 80% ανήκουν τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός και ο νοων νοείτω.

      Οι διάφοροι άτακτοι ληστοσυμμορίτες με τα καλάσνικωφ θα σταματάνε και θα ληστέυουν αμάξια ακόμα και σε δρόμους των Αθηνών και το δημόσιο θα έχει πλέον κάνει παύση εργασιών λόγω έλλειψης προσωπικού και κουράγιου.

      Ο κόσμος που θα αρρωσταίνει θα μένει να πεθάνει σπίτι του γιατί είτε πάει στο νοσοκομείο, είτε δεν πάει θα είναι το ίδιο πράγμα. Τα δε σχολεία και πανεπιστήμια θα είναι υπο μερική διάλυση.

      Η Θράκη πιθανόν να αποτελεί μια ωραία ανάμνηση, ενώ ο κόσμος στην δυτική Ελλάδα θα παίζει "paint-ball" με πραγματικά πυρά με τους ουτσεκάδες.

      Και όλα αυτά μέχρι τέλη του 2012 και πάντα εαν υποθέσουμε ότι μπει ο χρόνος και δεν έχει οριστεί μέρα εκλογών.

      Για πολλούς μπορεί να λέω μα... ή να είμαι υπερβολικός. Just wait and see. Δυστυχώς τα πάντα προβλέπονται από βασικές αρχές και δεδομένα των οικονομικών, της κοινωνιολογίας και της ιστορίας.

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ Απορία 03/10/2011 07:45:06

      Συμφωνω απολυτα !!

  • μαρικα avatar
   μαρικα @ Απορία 03/10/2011 11:53:33

   Απορια,
   εχουμε να κανουμε με επικινδυνους ανθρωπους που θελουν να διαλυσουν συνειδητα τη χωρα,αυτο το βλεπει και ενα μωρο παιδι,μονο εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου,ισως ξυπνησουμε μια μερα αλλα θα ειναι πλεον πολυ αργα για την πατριδα και τον λαο μας.

 6. noldor avatar
  noldor 02/10/2011 23:42:49

  Την ώρα που σφάζουν κόσμο, προσλαμβάνουν συμβούλους στα υπουργεία με 11000€ το μήνα.

  • RYaN avatar
   RYaN @ noldor 02/10/2011 23:54:47

   +1000
   Το γνωστό λίπος των "εξόδων εξουσίας".

  • Απορία avatar
   Απορία @ noldor 02/10/2011 23:56:22

   Αληθεύει ότι η Μπιρμπίλη καθαρίζει 200 χιλιάρικα το χρόνο; Είναι διασταυρωμένο;

 7. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 02/10/2011 23:56:10

  Φάση Γ'
  Δράση 8
  Οι διευθυντές των διαφόρων οργανισμών θα καταρτίζουν λίστες με το πλεονάζον προσωπικό, σύμφωνα με ακόλουθα κριτήρια:

  α. Ποιος/Ποια δεν τους έκατσε
  β. Ποιος/Ποια αρνήθηκε να καλύψει τις βρομιές τους
  γ. Ποιος/Ποια δεν είναι ΠΑΣΟΚ

  Στη συνέχεια το ανωτέρω προσωπικό θα μεταφέρετε στο ΟΑΚΑ, όπου υπό τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ θα καίγεται ζωντανό, θα παλουκώνετε και θα σταυρώνετε, καθότι ως κίνημα με ευαισθησίες δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την χρήση λεόντων ως δήμιου, μια και μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Στις εξέδρες θα παραβρίσκονται μόνο χαχόλοι, για τους οποίους θα ισχύουν εισιτήρια της εργατικής εστίας.

 8. trochalos avatar
  trochalos 02/10/2011 23:57:19

  Το ΠΑΣΟΚ είναι έδώ τι θέλετε να ήταν κυβέρνηση ο δεξιός ΚΚ;πως θα ζούσαμε με πάγωμα των μισθών;εμείς θέλουμε μείωση μισθών.Λεφτά υπάρχουν και θα μας τα δώσει ο ΓΑΠ σε λίγο καιρο.Είμαστε Ελληνες μ............ σοσιαληστές και όχι κουμμούνια που ήθελαν να μας πάρουν το σπίτι και να μας σφάξουν με το κονσερβοκούτι,είμαστε υπέρ της Αμερικής και όχι με τους αλήτες τους Ρώσσους.Πάνω από όλα ο 79ος σκεπτώμενος του κόσμου.Περαστικά μας,κατά τον λαόν και οι άρχοντες.Όσο γιά την ΝΔ κάντε ησυχία μην τους ξυπνήσετε και τρομάξουν,το φρούτο δεν έχει ωριμάσει ακόμα....

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ trochalos 03/10/2011 00:45:29

   +1000000000

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/10/2011 00:01:14

  Η Δράση 2 ...δεν καταργεί έμμεσα το Σύνταγμα;
  Δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα; (...& με την Δράση 1)
  Δεν προσωποποιεί και ενοχοποιεί ανθρώπους; Δεν τους στοχοποιεί; (...& με την Δράση 1)
  Να πάω αύριο στη δουλειά και να βάλω κίτρινο αστέρι σε όσους συνταξιοδοτούνται σε 12-24 μήνες;
  Να κρίνω κάποιον από πότε φεύγει και πόσο χρονών είναι ή από το τι προσφέρει;

  ΥΓ

  αλήθεια τους
  Υπουργούς
  Αναπληρωτές Υπουργούς
  Υφυπουργούς
  Γ Γραμματείς
  Γ Διευθυντές
  Διευθυντές
  και τμηματάρχες

  Τι τους θέλω;

  Αφού η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της Τεχνικής Βοήθειας της Ε.Ε., με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και του ΟΟΣΑ. ...και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

  Ορίστε σας βρήκα πάνω από 50,000+ έφεδρους ακόμα κύριε Πρωθυπουργέ.

 10. RYaN avatar
  RYaN 03/10/2011 00:06:10

  Περισσότερα θα παίρνει αν τελικά τοποθετηθεί και αν τελικά στον καβγά Παπανδρέου Βενιζέλου βγει νικητής ο Παπανδρέου. Αλλά αυτά τα λεφτά είναι από τον ΟΟΣΑ.
  h**p://www.tsantiri.gr/politiki/xafniki-emploki-me-tin-topothetisi-tis-tinas-birmpili-ston-oosa.html

  Δες όμως τι πληρώνουν οι Έλληνες στον Πάγκαλο μηνιαίως για να τους καθυβρίζει αισχρά:
  h**p://www.otyposnews.gr/archives/17863

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/10/2011 00:46:42

  εν τω μεταξύ, Θοδωράκης (Μέγκα) Καψής, Χριστοδουλάκης, Στουρνάρας, Δραγασάκης κλπ, ΄κυνηγάνε φοροφυγάδες και φτιάχνουν οικουμενικές, στο Μέγκα, εδώ και ένα μισάωρο

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ archaeopteryx 03/10/2011 01:26:37

   Ώπα ρε μεγάλε, ο Δραγασάκης φτιάχνει οικουμενική; Πόθεν προκύπτει αυτό;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ τηλέμαχος αναγνώστου 03/10/2011 01:45:54

    Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης φτιάχνει την ...οικουμενική... Ο Δραγασάκης είναι καλεσμένος στο σόου... Εγώ ο αφελής κατάλαβα από το σόου ότι η επιστροφή στην δρχ θα είναι χάλια, ότι η οικουμενική έίναι καλή, και ότι οι φοροφυγάδες είναι μελλοθάνατοι. Ο δε Χριστοδουλάκης, ερωτηθής εάν είναι ακόμα Πασόκος, είπε ότι αυτές οι έννοιες είναι λίγο ξεπερασμένες, χαχαχάααα. Και ο Καψής... ούου... ήταν σοβαρότατος.

    Τον Δραγασάκη σχεδόν δεν τον γνώρισα... Ξυρισμένος γαρ.

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/10/2011 01:04:36

  οι οικουμενικές είναι ωραίες γιατί το τραπέζι είναι στρογγυλό και δεν πέφτουν ψίχουλα στο πάτωμα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 03/10/2011 01:27:40

   +10000000000000000000000000

 13. κράτιστος avatar
  κράτιστος 03/10/2011 06:49:25

  Εάν ο Σαμαράς δεν κάνει κάτι ΤΩΡΑ (απόσυρση βουλευτών από τη Βουλή π.χ.) , σε λίγο θα είναι πολύ αργά τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του.

  και μετά ουαί κι αλλίμονο εάν υπερισχύσουν φωνές τύπου Καρατζαφύρερ ή Τσίπρα!!!!!!

 14. k avatar
  k 03/10/2011 07:35:16

  Η ΑΔΕΔΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.....

 15. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 03/10/2011 07:37:46

  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑ 10 ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ;
  ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ";
  ...ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΤΡΓΕΛΑΦΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ;.....ΜΗΔΕΝ!!!

 16. tzager avatar
  tzager 03/10/2011 07:52:19

  Ενα είναι σίγουρο... οτι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση των κρατικών δομών, επαναπροσδιορισμός του προσωπικού σε κάθε υπηρεσία και επιτέλους στοχοθέτηση και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!!!

  Αυτό είναι το ουσιαστικό και αυτό θα 'αναγκαστεί' να κάνει όποια κυβέρνηση προκύψει το 2012 ή το 2013...

  Και αυτό δε μου ακούγεται καθόλου μα καθόλου αρνητική εξέλιξη. Πρέπει να φτιάξουμε κράτος επιτέλους!!!! Το λυπηρό είναι ότι καλούμαστε να το κάνουμε βίαια και με πρωτοβουλία των 'ξένων'... Γιατί από μόνοι μας.... ούτε λόγος...

  • NoPain avatar
   NoPain @ tzager 03/10/2011 09:18:32

   +10000000000000000000000000 ... επιτέλους

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ tzager 03/10/2011 09:37:05

   Μαζί σου!

 17. mad dog avatar
  mad dog 03/10/2011 09:20:10

  Δράση 1 & 2 μεταθέτει το πρόβλημα των ελλειμάτων μισθοδοσίας στο δημόσιο στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Είναι σίγουρο πλέον ότι σε 3-5 χρόνια οι συντάξεις θα είναι το πολύ 500 ευρώ στην Ελλάδα. Κλασικοί πολιτικές κουτοπονηριές δυστυχώς με την συναίνεση ΟΛΩΝ των κομμάτων.

 18. Μάνος avatar
  Μάνος 03/10/2011 09:33:23

  Δεν το έχεται καταλάβει ότι έρχεται η ΣΥΓΚΛΙΣΗ 2013 όπου θα πρέπει να γίνουμε με μεροκάμματα Βουλγαρίας διότι έτσι και αλλιώς όλα τα Ελληνικά κεφάλαια επιχειρούν στην Βουλγαρία και άρα δεν χρειάζονται τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι αφ' ενός γιατί το κεφάλαιο δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα και αφετέρου γιατί υπάρχει αδυναμία πληρωμής.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Μάνος 03/10/2011 09:42:30

   η Βουλγαρία έχει φτηνό ρεύμα, οι φορολογικοί συντελεστές είναι χαμηλότεροι από εδώ και ο επιχειρηματίας δεν είναι εξ ορισμού "κακός". Τα μεροκάματα, στην Σόφια τουλάχιστον, δεν είναι πια φτηνά.

 19. ammos-mpaliagaios avatar
  ammos-mpaliagaios 03/10/2011 09:44:09

  Κε ΝΙΚΟ Χ δεν ειμαι οικονομολόγος, είμαι άνθρωπος της αγοράς με τεράστια εμπειρία 32 ετών σε πολύ μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ως στέλεχος πωλήσεων.Ολα ηταν προγραμματισμένα να πέσωμε στην αφερεγγυότητα μετά απο την χλιδή που μας πρόσφεραν αφειδώς μετά το 1981,το δια ταύτα απλά δεν προσφέρουν τίποτα αυτά που δρομολόγησαν απλά ειναι δια την σμίκρυνση της Ελλάδος,σε υποκρατίδια ελέγχου του ορυκτού μας πλούτου.

 20. Ταραχή avatar
  Ταραχή 03/10/2011 10:08:22

  Σσσσσσσσσσσσσσ......... Η Νέα Δημοκρατία κοιμάται......

 21. Krax avatar
  Krax 03/10/2011 10:26:46

  Το κράτος είναι κτήμα του ΠΑΣΟΚ.
  Η τρόικα δεν γνωρίζει ότι το κράτος που παρεμβαίνει,
  ονομάζεται πασοκικών και είναι ανάλογα στημένο από το 1981.
  Απολύονται 30.000 δημόσιοι,όχι όμως πασοκατζήδες.
  Η αντιμετώπισης της πασοκικής κρίσης που προκαλούν τα μνημόνια, γίνεται με σχέδιο φροντίδας των διορισμένων πασόκων
  Το πρόβλημα που προκύπτει είναι οι διορισμένοι πασοκατζήδες με τη ΝΔ την τελευταία δεκαετία,οι οποιοι έχουν περισσότερο ανάγκη φροντίδας.

 22. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 03/10/2011 11:20:13

  Το είπαν κάποιοι φίλοι παραπάνω. Στην κοινωνία τα πράγματα έχουν φτάσει στο όριο.
  Αν η ΝΔ δεν "ξεκουνήσει" φοβάμαι ό,τι θα υπάρξουν άλλες δυνάμεις που θα καλύψου το κενό.
  Δεν ξέρω τι όνομα θα έχουν και τι προσανατολισμό, αλλά ο κόσμος θα πιαστεί σε όποιον του δώσει το χέρι.

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 03/10/2011 11:59:50

  Έχω απορία τι κράτος και κοινωνία θα κληρονομήσει η κυβέρνηση ΝΔ;
  Προφανώς στάχτη.

  • m.s avatar
   m.s @ Γιώργος 03/10/2011 14:43:39

   εφεδρικό.

 24. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 04/10/2011 01:12:36

  Γιαυτούς που τσιμπάνε και θεωρούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ΔΥ, οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, κ.ο.κ, έρχεται η πρόταση βόμβα της Τρόϊκας να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων και η κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων
  Η τεχνητή ύφεση που δημιούργησαν με τη πολιτική που επέβαλλαν στον υποτελή και δικό τους άνθρωπο αποσκοπεί στην κινεζοποίηση της Ελλάδας σήμερα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών αύριο και το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και του εθνικού πλούτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.