17/02/2009 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολύθηκε φορέας του ΑΙDS

(Ανανεωμένο) Μια υπόθεση σπάνια για τα ελληνικά δικαστικά συζητήθηκε χθες στον Άρειο Πάγο. Εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση που δικαιώνει πρώην εργαζόμενο σε αυτήν, ο οποίος απολύθηκε λόγω του ότι είναι φορέας του ιού του ΑΙDS. Μάλιστα η εταιρεία επικαλείται ότι εξαναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση έπειτα από τις συνεχείς αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των συναδέλφων του, οι οποίοι δεν ήθελαν να βρίσκονται και να εργάζονται στον ίδιο χώρο με αυτόν, σε μια προσπάθεια να κατευναστούν τα πνεύματα. Πρωτόδικα αλλά και στο Εφετείο ο φορέας του AIDS είχε δικαιωθεί, καθώς τα δύο δικαστήρια δέχθηκαν ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική.

Ωστόσο, η εισηγήτρια, αρεοπαγίτης Ειρήνη Αθανασίου, πρότεινε χθες τη μερική αναίρεση της απόφασης του εφετείου, αναγνωρίζοντας ότι η εταιρεία ενήργησε για την εξασφάλιση της ηρεμίας των εργαζομένων. Η εισήγηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο νομικό κόσμο. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Στο μεταξύ, η εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει περίπου 7.500 ευρώ για μισθούς υπερημερίας και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 17/02/2009 21:53:37

  Ρατσισμος σε ολο του το μεγαλειο.
  Στη χωρα της ελευθερης σκεψης και της δημοκρατικης συνειδησης αποκλειονται και περιθωριοποιουνται μελη της κοινωνιας απο τον εργασιακο χωρο ως μαυρα προβατα.
  Ντροπη τους!

 2. Πάνος avatar
  Πάνος 17/02/2009 22:33:25

  Ότι και να πούμε κανένας δεν θα ήθελε να εργάζεται μαζί με κάποιον που είναι φορέας του AIDS (σε δελτίο άκουσα ότι είχε εκδηλώσει τη νόσο) και να πηγαίνει στην ίδια τουαλέτα ή να πίνει από τα ίδια ποτήρια (ακόμα και πλυμένα).
  Κανένας επίσης δεν θα έστελνε το παιδί του σε τάξη σχολείου που ήξερε ότι άλλο παιδί είναι φορέας.

  Το θέμα είναι πρακτικό , και οι παπαριές για ρατσισμό υποκρισία.

  Αυτοί που μιλάνε για ρατσισμό θα έκαναν κάτι από τα παραπάνω ; Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα λένε για τους άλλους.

  Ο Κουράκης έκανε ερώτηση γιατί δεν προσλαμβάνονται αποφυλακιζόμενοι χρήστες. Δεν έχει παρά ο ίδιος να προσλάβει στο Γραφείο του και στο σπίτι του για οικιακούς βοηθούς.

 3. Orestios avatar
  Orestios 18/02/2009 01:46:19

  Είστε υπερβολικοί με τους οροθετικούς. Αν ενημερωθείτε περισσότερο και βρεθείτε κοντά σε τέτοιους ανθρώπους θα βρείτε πολλά κοινά.

 4. Helmut avatar
  Helmut 18/02/2009 10:05:45

  Μπράβο, μπράβο.

  Το απίθανο σε όλη την ιστορία -αν αληθεύει- είναι ότι φέρεται να συμφωνεί με τη στάση της εταιρείας κοτζάμ αρεοπαγίτης!

  Στο όνομα της "ηρεμίας των εργαζομένων"

  Με το ίδιο σκεπτικό τα πογκρόμ της Νύχτας των Κρυστάλλων στη Γερμανία, το λιντσάρισμα μαύρων στις ΗΠΑ, ή ο λιθοβολισμός μοίχων γυναικών στη Σομαλία δικαιολογούνται καθώς έγιναν με σκοπό την "ηρεμία" των συμπολιτών.

  Να χαιρόμαστε την υψηλού επιπέδου δικαιοσύνη μας.

 5. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 18/02/2009 13:39:36

  Όταν συνέχεια (παρά τις αλληλοδιαβεβαιώσεις για το αντίθετο) εργαζόμαστε για την εδραίωση της κοινωνίας και της ισορροπίας του φόβου (του "τρόμου", αν προτιμάτε), αυτά είναι όχι απλά αναμενόμενα, αναπόφευκτα είναι.
  Σε αυτό συμβάλλει ΚΑΙ το "κράτος δικαίου", έτσι?

  Πρόκειται για θέμα που αν δεν αντιμετωπιστεί με την συνδρομή του θυμικού-συναισθήματος (ξου-κακά για τα σημερινά νεο-χ παπαγαλάκια), θα αντιμετωπισθεί με τον στο άρθρο περιγραφέντα τρόπο. Ο ανώνυμος#2 έχει δίκιο στο εξής: Αν δεν το λύσει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ του, με τον εαυτό του πρώτα, το θέμα, η "πολιτεία" θα το κάνει με τρόπο που μας ξυνίζει μεν, μας βολεύει δε...

 6. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 18/02/2009 18:06:38

  Δυστυχώς επαληθεύεται το παλαιό ρητό.
  Μακριά απο εμάς.......
  Είμαστε ανέτοιμοι να διαχειριστούμε τέτοιου είδους προβλήματα.
  Απλά συγκρίνετε τον αριθμό σχολίων σε σχέση με άλλα θέματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.