#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολείπειν ο θεός Αντώνιον… ΜανιτάκηνΣχεδόν 10 μήνες στον υπουργικό θώκο που ουδέποτε φανταζόταν στη ζωή του, ο Αντώνης Μανιτάκης, είχε ένα και μόνο έργο να επιτελέσει. Τη διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο φυσικά του Μνημονίου και των πιέσεων για απολύσεις.

Ο μοναδικός φάκελος στα χέρια του κ. Μανιτάκη ήταν αυτός. Καυτός μεν και δύσκολος αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είχε με κάτι άλλο να ασχοληθεί.

Μέσα στη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει είναι και η απομάκρυνση των επίορκων του δημοσίου αλλά και όσων είναι αποδεδειγμένα κοπανατζήδες. Χίλιοι είναι αυτοί, δύο χιλιάδες είναι, πέντε χιλιάδες, η ουσία είναι ότι η απομάκρυνσή τους θα είχε και συμβολικό χαρακτήρα. Θα έδειχνε ότι η «ιερή αγελάδα» της Μεταπολίτευσης αγγίχθηκε. Δε μπορεί να κλαίμε για 2.000 υπαλλήλους που νόμιζαν ότι μια ζωή θα πληρώνοντας ότι κι αν έκαναν και να ξεχνάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα.

Η πρόταση που έκανε η τρόικα στον Μανιτάκη είναι η εξής: Απόλυσε σε δύο μήνες 1.000 επίορκους και πρόσλαβε μέσω του ΑΣΕΠ άλλους τόσους νέους. Το φαντάζεστε; Οι τροικανοί έφτασαν να μας λένε να κάνουμε προσλήψεις αρκεί να διώξουμε τους επίορκους, αρκεί να δείξει ο κ. Μανιτάκης ότι κάνει κάτι στο υπουργείο του, κι όχι μόνο δημόσιες σχέσεις.

Τι απάντησε ο υπουργός; Ότι δε μπορεί να το κάνει διότι είναι θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων τα οποία συγκροτούνται από δημόσιους υπαλλήλους και για συνδικαλιστικούς και «συναδελφικούς» λόγους δεν συνεδριάζουν ή παραιτούνται, μπλοκάροντας τις αποφάσεις για απολύσεις. Κι όμως, ο κ. Μανιτάκης επιμένει να τηρηθεί η διαδικασία που μπορεί να κρατήσει 5 χρόνια. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή.

Δέκα μήνες τώρα ζούμε τη συνέχεια του… Ρέππα ο οποίος ξεκίνησε το περιβόητο σχέδιο της διαθεσιμότητας το οποίο ναυάγησε. Συνεχίζει λοιπόν ο Μανιτάκης με την κινητικότητα, το πιο ...μακρύ ανέκδοτο σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Και το ερώτημα είναι: Αφού δεν κάνει τίποτε στο υπουργείο του, κι αφού δεν προχωρά τίποτε γιατί μένει; Η απάντηση είναι: Τον στηρίζει απόλυτα ο Φώτης Κουβέλης. Αποφάσισε λοιπόν η κυβέρνηση να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξ’ ολοκλήρου ο Στουρνάρας. Και ξαφνικά ο Μανιτάκης ξύπνησε και άρχισε τις διαρροές. «Ας βάλει τις υπογραφές του σε απολύσεις αυτός που κάνει τις διαπραγματεύσεις», είπε και καθάρισε. Πήρε και τον ευεργέτη του, τον κ. Κουβέλη να του κάνει παράπονα και ο τελευταίος μίλησε με τον πρωθυπουργό για το θέμα. Για την ουσία της υπόθεσης, όμως, τίποτε.

Θα γίνει καμιά απόλυση κλέφτη, λαμόγιου, εφοριακού που τα παίρνει; Στα πειθαρχικά συμβούλια για… το αυτονόητο, λέει ο Μανιτάκης. Άλλωστε, το να το παίζεις αριστερός με τη χώρα να διαλύεται είναι εύκολο. Κάνεις και μια ηρωϊκή έξοδο και σε θυμούνται -στο χώρο σου φυσικά- ως τον προστάτη των απανταχού εργαζόμενων. Δε λένε ότι ήσουν ανεπαρκής  και δεν μπόρεσες να διώξεις ούτε καν τους επίορκους.

Έτσι είναι η Ελλάδα της μεταπολίτευσης.Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι και ο Θεός εγκαταλείπει ήδη τον κ.Μανιτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 07/04/2013 10:19:11

  '' Δε λένε ότι ήσουν ανεπαρκής και δεν μπόρεσες να διώξεις ούτε καν τους επίορκους.΄΄
  Δεν υπάρχει δε μπορώ. Δε θέλω υπάρχει.
  Δεν είναι ανεπαρκής ο κ. Μανιτάκης που χαίρει της εμπιστοσύνης του κυρ Φώτη.
  Εκφραστής της σοβαρής....πολιτικής άποψης της Δημάρ, της κουτοπόνηρης υπηρετριούλας του συστήματος είναι ο άνθρωπος. Τη δουλειά του κάνει. Μικροπολιτικά συμφεροντάκια υπηρετεί, τ΄αυτάκια των αξιότιμων πελατών του χαϊδεύει.
  ''Αντώνη γερά, βάλε κι άλλο πλάτη, νόμος θα΄ναι πάντα το δίκιο του πελάτη!''

 2. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 07/04/2013 10:24:21

  Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παίρνεις έκτακτα μέτρα. Μας τα έχουν σπάσει με το 'Ότι δε μπορεί να το κάνει διότι είναι θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων τα οποία συγκροτούνται από δημόσιους υπαλλήλους και για συνδικαλιστικούς και «συναδελφικούς» λόγους δεν συνεδριάζουν ή παραιτούνται'. Προσπεράστε αυτά τα γελοία πειθαρχικά με διαδικασίες εξπρές και στείλτε τα λαμόγια σπίτιά τους σε 24 ώρες.
  Και πιστεύει κανείς πως αν πει ο Σαμαράς του μανιτάκη 'άντε τράβα να μαζέψεις κάνα τσάι μάστορα', ο μπαρμπα φώτης θα ρίξει την κυβέρνηση και θα πάει σε εκλογές ; Για να κάνει τι ; Για να πάρει 2,5% και να κοιτάει τη βουλή όπως ο καρατζαφέρης ;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Βούρδουλας 07/04/2013 10:35:16

   ...έλλειψη πληροφόρησης ελπίζω
   Τα πειθαρχικά δεν συγκροτούνται από συναδέρφους και συνδικαλιστές.
   Για ρώτα τους επιστήμονες και τους δικαστές ποιοι τα συγκροτούν

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Βούρδουλας 08/04/2013 13:43:34

   "Και πιστεύει κανείς πως αν πει ο Σαμαράς του μανιτάκη ‘άντε τράβα να μαζέψεις κάνα τσάι μάστορα’" Και αυτό να δούμε να γελάσει λίγο το χειλάκι μας! Να διώξει ο Σαμαράς ένα από τους λίγους σοβαρούς υπουργούς που διαθέτει! Πολλοί σαν και σένα δεν γνωρίζουν το κεφάλαιο Μανιτάκης. Μπορεί να ανήκει στην αριστερά αλλά δεν είναι ένας ακόμη καθηγητής του ΑΠΘ και οι νεοδημοκράτε,ς που τον παρακολουθούμε από μακριά, τον σεβόμαστε για τη σοβαρότητα του και τις γνώσεις του. Όσο για τους επίορκους που πολλοί "επαΐοντες" βρίσκετε λύσεις έκτακτες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν "στρατοδικεία". Άλλωστε η λύση για του επίορκους , που όπως λέγεται είναι μόνο 1000 άτομα ενώ η τρόικα ζητάει 25.000 απολύσεις, είναι να γίνουν τα δικαστήρια στην ώρα τους και να μην χρονίζουν. Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα και αντικείμενο ερωτήσεων του υιού, αν είναι δυνατόν βουλευτής της ΝΔ, Ψυχάρη.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/04/2013 10:26:34

  Απέλυσε σε δύο μήνες 1.000 επίορκους και προσέλαβε μέσω του ΑΣΕΠ άλλους τόσους νέους.

  Επειδή θα τρελαθούμε με τα επικοινωνιακά "παίγνια" των διαπραγματευτών:

  -το 1/5 δεν είναι ΝΟΜΟΣ;
  -χρειάζονται 25,000 αποχωρήσεις ή 1,000 επιπλέον προσλήψεις;
  -τα πειθαρχικά δεν τα στελεχώνουν δικαστικοί; ...λειτουργούν;
  -αν η Κυβέρνηση + Υπουργοί + Γ Γραμματείς έδιωχνε τους συνταξιούχους που έχει πάρει από το παράθυρο ως συμβούλους + επιστήμονες πόσα θα εξοικονομούσε; πόσοι είναι ξέρετε; πόσοι μη εκλεγέντες πληρώνονται ως Πρόεδροι + ΔΣ + υπάλληλοι της Βουλής + συνεργάτες;
  -οι Υπουργοί έστελναν στοιχεία στην πρώτη ...κινητικότητα;
  -η κυβέρνηση νομοθετεί και νομιμοποιεί αναδρομικά (ας το πω ευγενικά) παράνομες προσλήψεις ΙΔΟΧ + Συμβάσεων έργου;
  -πόσες προσλήψεις έχουν γίνει από ΜΚΟ το τελευταίο τρίμηνο που ....απασχολούνται στο Δημόσιο ...στενό και ευρύτερο

  Επειδή το δούλεμα έχει όρια...γιατί και δομές / λειτουργίες πρέπει να αποκτήσει το Δημόσιο και οι ανεπαρκείς να φύγουν και οι επίορκοι αν δεν φεύγουν ή ...μένουν σε 3 μήνες (έκδοση απόφασης) από το Α+Β πειθαρχικό να απολύεται το πειθαρχικό ...αλλά να μην μας δουλεύουν και μας μπερδεύουν οι ....κόκκινες γραμμές.

  Γιατί τα άλλοθι δεν μπορούν να καλύπτουν πλέον είτε την σκοπιμότητα είτε την ανικανότητα κανενός.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/04/2013 10:46:04

  O Mανιτακης ομως ειπε και κατι αλλο : οποιος νομιζει οτι αυτος διαπραγματευεται καλυτερα να βαλει την υπογραφη του.Γιατι αν απολυσεις καποιον χωρις να εχει αποφασισει το υπηρεσιακο συμβουλιο και χωρις να εχουν τελεσιδικησει τα δικαστηρια μονο και μονο επειδη τον κατηγορησες για επιορκο,ειναι τοσο σιγουρο οτι θα δικαιωθει απο το ΣτΕ οσο οτι ο ηλιος βγαινει απο την ανατολη.
  Και οταν επιστρεψει στη θεση του τι θα πεις στους τροικανους;

  • DIMX avatar
   DIMX @ ψυχραιμια 07/04/2013 13:08:08

   Να συμπληρωσω οτι οταν επανελθει στην υπηρεσια του ο απολυμενος ΔΥ θα δικαιουται ολους τους μισθους εντοκα για τα χρονια που θα ειναι εκτος εως την δικαιωση απο ΣτΕ , βεβαια τοτε Θα ειναι απο τον Συριζα ο ΥπΟικ. και προβλημα του να βρει τα λεφτα.

 5. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 07/04/2013 12:39:32

  Όταν είχε αναλάβει πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου χάρηκα γνωρίζοντας την ευαισθησία του στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν ανέλαβε υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. με πρόταση ΔΗΜΑΡ κατάλαβα σύντομα ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Μανιτάκης-Ρουπακιώτης πρέπει να αντικαταστάθουν στον ανασχηματισμό γιατί έχουν την ευθύνη 2 εκ των σημαντικότερων υπουργείων στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και αποδεικνύονται τραγικά ανεπαρκείς! κ.Σαμαρά στις μεταρρυθμίσεις δε χωρούν πολιτικές ισορροπίες εντός των κομμάτων της συγκυβέρνησης παρά μόνο βούληση να πάει μπροστά αυτή η χώρα, αλλιώς να βγει ο υπερκρατιστής Τσίπρας να ξέρουμε από τώρα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα...

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Συριζαλβανία του Χότζα 07/04/2013 13:43:41

   Λες να διώξεις και τους 2 της ΔΗΜΑΡ. Ποιον άλλο προτείνεις από τη ΔΗΜΑΡ να πάρει υπουργείο; Ή νομίζεις ότι θα κάτσει σαν το κορόιδο ο Κουβέλης να στηρίζει συγκυβέρνηση χωρίς να του δώσεις υπουργείο;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Γιάννης 07/04/2013 13:54:06

    Για να μην κοροιδευόμαστε όπως πχ διαπραγμάτευση / κόκκινες γραμμές / δεσμεύσεις χωρίς τη ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση έχει 150 βουλευτές...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Γιάννης 07/04/2013 14:41:14

    Α. Παπαδόπουλος, Μ. Γιαννακάκη, Γ. Πανούσης και ως τεχνοκράτης από το χώρο της ΔΗΜΑΡ ο Μ. Ματσαγγάνης

 6. Αλέξ avatar
  Αλέξ 07/04/2013 12:40:50

  Μπορεί να γίνει κατανοητή σε ένα γενικό πλαίσιο μια στρατηγική αναβλητικότητας στην υλοποίηση κάποιων απαιτήσεων της τρόικας... και την ανάγκη να υπάρχει ο "κακός" και ο "ανεπαρκής" Υπουργός... ούτως ή άλλως υποτίθεται ότι αν μπορούσε η κυβέρνηση θα έσκιζε αρκετές σελίδες του ημερολογίου για να φτάσει την επομένη των γερμανικών εκλογών...
  Είναι μια κάποια υπόθεση κι αυτή, ότι ειτε ικανοποιήσουμε την Τρόϊκα είτε όχι... δεν θα επηρρεάσουμε το περιεχόμενο των νέων απαιτήσεων που θα θέσει...
  Ωστόσο ακόμα κι αν δεχτούμε την αναβλητικότητα στην εφαρμογή κάποιων διατάξεων του μνημονίου... δεν θα μπορέσουμε να δεχτούμε την έλλειψη ή έστω την μη υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου για τη δημόσια διοίκηση. Από αυτά που παρατηρούμε στην καθημερινότητα ή μέσω του τύπου, γίνονται κάποια σημαντικά βήματα, αλλά δεν υπάρχει ακόμα η κινητοποίηση που θα έπρεπε να υπάρξει, όπως να τρέχουν μερικά μεγάλα εθνικά έργα στην δημόσια διοίκηση που σε βάθος χρόνου θα μπορούσουν να την περιορίσουν τόσο σε διαδικασίες και ταλαιπωρία στον πολίτη ή επιχειρηματία όσο και ως προς τις ανάγκες της σε ανθρώπινο δυναμικό... Ή αν τρέχουν, δεν γίνεται σωστή προβολή τους...

 7. fe avatar
  fe 07/04/2013 12:47:35

  Το κεφαλι του μανιτακη ζητησε η τροικα και θα το εχει.Τωρα τι θα κανει ο φωτης; τα συνηθησμενα....την παπια.Ολοι συμφωνουμε οτι αν γινουν αυριο εκλογες ο φωτης θα ειναι χαμηλοτερα του καρατζαφερη.Αλλα οταν βγαινουν ολες αυτες οι γελοιες δημοσκοπησεις και τον δινουν 6% δεν μιλαει κανενας.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ fe 07/04/2013 15:59:23

   Kανένας δε μιλά, αλλά ΟΛΟΙ γνωρίζουμε :-) !

 8. panas avatar
  panas 07/04/2013 12:51:32

  Επί της ουσίας. Ποιες ενέργειες θα μπορούσε να ακολουθήσει το υπουργείο για να είναι και εφικτή η επίσπευση των διαδικασίων ώστε όντως να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια ή να υπάρξουν άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις απονομής δικαιοσύνης;
  Να μην ξεχνάμε όμως και το βασικότερο: Τα στελέχη που παίρνουν αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες είναι προστατεύομενοι κατά 40% του πασοκ (πια...) και 30% ΝΔ . Υπάρχει και ένα 30% (κυρίως πρώην πασοκ..) που περιμένει που θα κάτσει επόμενη εκλογική μπαλίτσα γαι να τοποθετηθεί έγκαιρα...
  Και πως οι περισσότεροι (όχι όλοι...) επίορκοι έκαναν ότι έκαναν λόγω της ασφάλειας που τους παρείχαν αυτά τα κόμματα.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/04/2013 13:46:39

  Το είπαμε...απολύεις τα μέλη του πειθαρχικού και τον προιστάμενο του Διοικητικού (του αντίστοιχου Υπουργείου) αν δεν έχει εκδοθεί απόφαση σε 90 ημερολογιακές ημέρες από την παραπομπή υπόθεσης στο πειθαρχικό....μετά την πρώτη καρατόμηση με τυμπανοκρουσίες των δικαστών και των δ/ντων θα δεις πως τηρούνται οι προθεσμίες...απλά δεν θέλει η Κυβέρνηση να απολέσει τους συστημικούς καρεκλοκένταυρους που λειτουργούν το σύστημα...άσε που αν όσοι φύγουν ίσως αρχίσουν να μιλούν για τα γραφεία και τότε να δεις γέλιο...
  Θα πρέπει να κατανοήσει η κοινωνία ότι οι Δ. Υπάλληλοι βιώνουν (με μερίδα τους να έχουν ευθύνες και να τους εξυπηρετεί ) την αδιαφάνεια που οι έχοντες την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία καθορίζουν: οι πολιτικοί βολεύονται και εξυπηρετούνται από την απουσία κανόνων δομών και λειτουργιών....το να μιλάει πχ ο κ Ψυχάρης και ο κ Γεωργιάδης για τήρηση κανόνων είναι για γέλια....το να λες στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης ότι το Χ Υπουργείο δεν έδιωξε τους επίορκους είναι επιπέδου ....ιλαροτραγωδίας....

 10. Karenin avatar
  Karenin 07/04/2013 13:58:46

  Οταν όντως υπάρχει πολιτική βούληση να σπρώξεις καταστάσεις, πρώτα νομοθετείς στην βάση του τι επιδιώκεις και μετα προχωράς. Και να τελειώνουμε με την γάγγραινα των υπουργών που κάθε φορά που αλλάζουν θέλουν πέντε μήνες να ενημερωθούν για να κινηθεί κάτι. Και είναι δουλειά υπουργού να εκδιωχθούν επίορκοι και όχι αυτόματης διαδικασίας; Και τι εξήγησαν στην τρόικα όταν μπήκε το θέμα, α, περιμένετε έχουμε 2-3 χιλιάδες διαθέσιμους επίορκους που τους κρατάμε για τέτοιες περιπτώσεις;

 11. πολίτης avatar
  πολίτης 07/04/2013 14:09:26

  Σε όποια χώρα και να πάει η τρόικα απαιτεί απολύσεις. Τι στο καλό, όλες αυτές οι χώρες προβληματικό δημόσιο έχουν; Επίορκους που δεν απολύονται έχουν;
  Δεν πρόκειται λοιπόν για καμιά εξυγείανση, αλλά για συμβολική κίνηση, κοινώς το βίτσιο μου στο σεξ (το οικονομικό)
  Με το φιλοσοφικό μοντέλο που μας επιβάλλεται το δημόσιο αποσύρεται από παντού σχεδόν και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται σε ιδιώτες. Περί αυτού πρόκειται και όλα τα άλλα είναι προπαγανδιστικά.
  Τα δικαιώματα, οι μισθοί, το κοινωνικό κράτος εμποδίζει την επιχειρηματικότητα. Η κοινωνική πολιτική δε σε κάνει ανταγωνιστικό. Και κοινωνική πολιτική ασκεί το κράτος. Όχι ο ιδιώτης.
  Θα μου πεις το ελληνικό δημόσιο είναι ιδανικό; Απέχει πάαρα πολύ απ΄αυτό.
  Να κινηθούν οι διαδικασίες λοιπόν. Να γίνει σωστή κατανομή του προσωπικού .
  Αν ο υπουργός δεν τα καταφέρνει, ας αναλάβει άλλος.
  ΄Οχι όμως να χαρακτηρίζεται ανεπαρκής γιατί αρνείται να κάνει προγραφές. Πού ακούστηκε να καταδικαστεί κάποιος μόνο επειδή κατηγορήθηκε; Επειδή στον ιδιωτικό τομέα έχουμε ήδη περάσει αλυσίδα στο πόδι, θα δικαιώσουμε και τη δουλεία;
  Και να σκεφτείς ότι δεν χωνεύω τη ΔΗΜΑΡ. Το σωστό να λέγεται όμως.

 12. hgemwn avatar
  hgemwn 07/04/2013 14:36:42

  Ο κύριος Μανιτάκης αποτελεί ένα preview του πως θα διοικηθεί η χώρα αν έρθουν οι αριστεροί στην εξουσία. Αυτοί που μια ζωή φωνάζουν για διαφθορά αλλά όταν τους βάζεις σε θέσεις φροντίζουν να μη διαταράξουν τίποτα.

 13. WY avatar
  WY 07/04/2013 14:52:03

  ##Τι απάντησε ο υπουργός; Ότι δε μπορεί να το κάνει διότι είναι θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων τα οποία συγκροτούνται από δημόσιους υπαλλήλους και για συνδικαλιστικούς και «συναδελφικούς» λόγους δεν συνεδριάζουν ή παραιτούνται, μπλοκάροντας τις αποφάσεις για απολύσεις. Κι όμως, ο κ. Μανιτάκης επιμένει να τηρηθεί η διαδικασία που μπορεί να κρατήσει 5 χρόνια. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή.##
  ......................................................................................

  Σ΄αυτήν τήν περίπτωση,ΚΑΤΑΡΓΗΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ, ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ καί ΣΥΝΔΙΚΑΛ(Η)ΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ + τόν 1264/82, καί διά ν΄αποφύγης καί τήν ντρίπλα από τά αριστερά εξτρέμ ΚΑΤΑΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ........ΣτΕ.
  Όσον φορά δέ, διά τίς δικαιοδοτικές αποφάσεις,διά τίς ΑΜΕΣΕΣ απολύσεις/ποινικές ποινές τών ερπετών/λαμόγιων σκυλοκανθάρων τού δημοσίου (οί περισσότεροι, ρέμπελοι τής αριστεράς),όρίζεις στό Συμβούλιο,ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ....... ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΣ!!
  Άλλωστε ή Γυάρος κι άλλα ξηρονήσια,χρόνια τώρα έχουν έγκαταλειφθή!!Χρειάζονται δωρεάν εργατικά χέρια διά νά **πάρουν πάλι ζωή**!!!

  Σιγά καί μήν **δακρύσει** ή Δημοκρατία μας!!!
  Άλλωστε κι αυτή (ή Δημοκρατία) ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ,από τόν διαχρονικόν καί κατ΄ εξακολούθησιν βιασμόν της!!!!!!!!

  Άντε,διότι πλησιάζει κι ή 21η Απριλίου καί τά αίματα αρχίζουν νά κοχλάζουν!!!!

 14. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 07/04/2013 15:24:26

  Οπως βλέπω τελικά έχουν πετύχει τους σκοπούς τους .Οι περισσότεροι σχολιαστές έχουν αποδεχθεί οτι πλέον δεν χρειάζοντε νόμοι ναλλά απλώς ένα "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ" φυσικά οταν προκειτε για τους άλλους. Να σας δώ πως θα σκούζετε οταν τα μέτρα θα φτάσουν, με το καλό σας εύχομαι και σε σας.

  • WY avatar
   WY @ παπαδοπουλος ηλίας 07/04/2013 21:14:55

   ##....έχουν αποδεχθεί οτι πλέον δεν χρειάζοντε(-αι) νόμοι..... ##   Τά φακελάκια πού **τσεπώνουν** (εκτός τών άλλων ) οί ρέμπελοι-κηφήνες Δ.Υ. δλδ είναι ΝΟΜΙΜΑ καί ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ?

   Απολείπειν ό Θεός-Σαμαράς δημοσίους υπαλλήλους........................... ΤΩΡΑΑΑΑ!!

   Υ.Γ.

  • hgemwn avatar
   hgemwn @ παπαδοπουλος ηλίας 07/04/2013 23:53:45

   Τα μέτρα έχουν φράσει προ πολλού σε εμάς αγαπητέ.

 15. theo1611 avatar
  theo1611 07/04/2013 17:50:23

  Όταν επιλέγεις ως Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ένα διακεκριμένο ομότιμο Συνταγματολόγο, δεν αποσκοπείς σε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας πάση θυσία.

  Όταν βέβαια υλοποιείς μνημόνιο, στο οποίο έχεις δεσμευτεί για συνταγματικές αλλαγές (δηλαδή για παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος και εν συνεχεία νομιμοποίιησή της, όπως ακριβώς συμβαίνει στο δικό μας μνημόνιο), έχεις απόλυτη ευθύνη αν η επιλογή των προσώπων εξυπηρετεί αυτό το σκοπό.

  ΥΓ: Η δικιά μου προσωπική άποψη είναι ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλους τους τομείς, όσο σκληρές και αν ήταν. Αλλά δεν μπορώ να μην σέβομαι επιλογές και κυρίως ανθρώπους και την σταδιοδρομία τους. Εκεί, βγάζω φλύκταινες!!!

 16. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 07/04/2013 21:54:54

  Θα σας αναφέρω δύο περιστατικά πρώτον αναπληρωτής καθηγητής χειρουργός πιάστηκε με το φακελάκι στα χέρια αποτέλεσμα προήχθη σε τακτικό καθηγήτη και δεύτερον εφορος με επώνυμες καταγγελίες μετατέθη,από τήν μία πόλη στην άλλη στο ίδιο νομό για ένα χρόνο και επέστρεψε πίσω. Αυτή είναι η Ελλάδα και η αριστερά φέρει μεγάλες ευθύνες γι'αυτό το καταντήμα . Τώρα για τον κύριο Μανιτάκη και τον κύριο Κουβέλη λοιπάμαι το Σαμαρά ο άνθρωπός έχει μπλέξει άσχημα.

 17. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 08/04/2013 11:44:02

  Εαν με μια καταγγελια ενας ΔΥ γίνεται επίορκος είναι εύλογη η υπόθεση ότι οι ΔΥ φοβούμενοι την απόλυση ή τη διακοπή μισθού (μέχρι να ξεκαθαρίσουν με την καταγγελία) δεν θα ελέγχουν κανέναν και δεν θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

 18. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 08/04/2013 13:59:09

  Δε μπορώ να κατηγορήσω το Μανιτάκη για τη θέση του ότι αν απολύσει κάποιον ΔΥ χωρίς να έχει αποφασίσει το υπηρεσιακό συμβούλιο και χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει, θα δικαιωθεί από το ΣτΕ και θα επιστρέψει αυτοδίκαια. Τώρα για το αν έκανε ότι έπρεπε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, δεν παίρνω όρκο. Για μια ακόμη φορά πάντως το βραδυκίνητο και λατρεύον την αδράνεια Κράτος (υπηρεσίες, δικαστήρια) αποδεικνύεται τροχοπέδη. Η πραγματική δύναμη μιας χώρας είναι στην αποτελεσματικότητα των δομών της, στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. Μπορεί συζητήσεις για το ευρώ ή δραχμή να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά μια χώρα με αποτελεσματικές δομές δε θα χαθεί με οποιοδήποτε νόμισμα και οποιαδήποτε επί μέρους οικονομικά μέτρα. Φανταστείτε νομοθετική εξουσία, διοίκηση, εφορία, δικαιοσύνη να λειτουργούσαν όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη χώρα, πόσα προβλήματα θα είχαν εκ των πραγμάτων λυθεί.

 19. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/04/2013 14:56:48

  Αν θυμάμαι καλά, ολοι οι ΔΥ έχουν περάσει μια διαδικασία απογραφής στην οποία πέραν των άλλων δήλωσαν και τους τίτλους σπουδών τους..
  Πόσος χρονος χρειάζεται για να τυπώσουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα ΄πτυχία που έχουν δοθεί, να ελεχθούν ανα Υπουργείο, ανα περιφέρεια κλπ?
  Εξι μήνες είναι αρκετά...Ενας νόμος στην βουλή με ένα άρθρο.Οποιος χρησιμοποιησε πλαστά διακαιολογητικά για να διοριστεί στο Δημόσιο , τίθεται σε αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εκδικαστεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης(πλαστογραφίας) απολύεται οριστικά απο το δημόσιο και επιστρέφει τους μισθούς που πήρε και μάλιστα εντόκως.
  Μέσα στο διάστημα των έξι μηνών έχει ολοκληρωθεί..
  Στο επόμενο εξάμηνο, τίθενται σε αργία όσοι έχουν πλαστά στοιχεία, διορθώνονται τυχόν λάθη κλπ.
  Σε ένα χρόνο λήγει το θέμα...
  Σε 'ενα χρόνο παράλληλα μπορεί να τελειώσει η οποιαδήποτε μελέτη αναδιάρθρωσης του δημοσίου με δομές, οργανογράμματα κλπ. ακόμη και αν γραφτεί σκαλιστή με σκαρπέλο σε μαρμαλόπλακες...
  Ελεος...
  Τρια χρόνια κοροιδεύουμε τους κουτόφραγκους αλλά θέλουμε τα φράγκα τους ,όπως μάθαμε σχεδόν 200 χρόνια τώρα.
  Ολα τα υπόλοιπα για συντάγματα νομιμότητες κλπ είναι δικαιολογίες όσων δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στο μπαχαλιστάν μας...
  Λέμε καμιά υπερήφανη κουβέντα για ΟΧΙ, κούγκια, τρόικες κλπ, οι χρυσοκάνθαροι σιτίζονται ακόπως και ασκόπως μια και υπάρχουν 101 λόγοι που δεν μπορούμε να τους βρούμε ακόμη (ο 1ος είναι ότι δεν θέλουμε,δεν χρειάζεται άλλος να αναφερθεί..)

  ΥΓ
  Ακόμη δεν έχει κλείσει ο οργανισμός διεκδίκησης ολυμπιακών αγώνων... 2004.Οτι πιό υπέροχο έχει εφεύρει το υπέροχο κράτος μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.