#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2013 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκλειστικό: διετής παράταση στην έρευνα της λίστας ΛαγκάρντΠολλά έχουν ακουστεί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και με το πόσο η κυβέρνηση επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα και να την γλιτώσουν και πάλι όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, νόμιμα και παράνομα.

Ένα πρωτοσέλιδο σήμερα, ένα θέμα που δόθηκε από τους «πικραμένους» εφοριακούς που ήθελαν έτσι να προκαλέσουν πρόβλημα στο υπουργείο Οικονομικών, δημιούργησε αίσθηση καθώς αφηνόταν να φανεί ότι την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την πηγαίνουν στις κατά τόπους εφορίες για έλεγχο, οπότε… Ζήσε Μάη μου.

Έτσι, είναι λογικό να αναρωτιούνται οι απλοί πολίτες πότε θα την πληρώσουν τα λαμόγια όταν όλες οι κυβερνήσεις κρύβουν τέτοια μεγάλα σκάνδαλα.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου έτσι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του antinews, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας προωθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία δίνεται 2ετής παράταση στον έλεγχο υποθέσεων που στηρίζονται σε πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό. Όπως δηλαδή στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων λιστών με μεγαλοκαταθέτες. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση παραγραφής και οι έρευνες θα γίνουν.

Μένει μόνο να αποδείξει η κυβέρνηση ότι έχει την πολιτική βούληση να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά όσων βρίσκονται στις λίστες αυτές και να τιμωρήσει όσους έχουν παρανομήσει. Άλλωστε, ο κόσμος κοινωνική δικαιοσύνη ζητά και λογοδοσία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του τρόπου που την χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ πληγώνοντας  το πολιτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 09/10/2013 17:48:37

  Όταν ζητάς παράταση πρέπει να δικαιολογήσεις και γιατί δεν αξιοποίησες τον χρόνο που προηγήθηκε, έτσι δεν είναι;

  Αλλά όταν όμως μοναδική σου προτεραιότητα είναι να χαρατσώνεις τον απλό κόσμο αλλά όχι να κυνηγάς φορολογικά την "καλή κοινωνία" και τους κολλητούς σου, ζητάς παρατάσεις...

 2. ωρίων avatar
  ωρίων 09/10/2013 18:11:40

  Μα η διετής παράταση μόνο, είναι αφ' εαυτής σκανδαλώδης.
  Αν πχ. αποδειχθεί οτι η οικογένεια του Παπάκ. φοροέκλεψε 1 δίς και αυτό γίνει μετά από 25 και όχι 24 μήνες, την γλιτώνουν και μαζί τους και οι υπόλοιποι.
  Γιατί 2 χρόνια και όχι 10 ή και χωρίς χρονικό περιορισμό?
  Αν είσαι κλέφτης του κράτους μια φορά, είσαι για πάντα. Οχι μόνο για 2 χρόνια.
  Εμείς οι πολίτες απο τους οποίους τα φάγανε αυτοί που είναι στις λίστες μπορούμε να περιμένουμε, αρκεί να τα πάρουμε πίσω και σε περισσότερα απο 2 χρόνια...
  Το πλέον σκανδαλώδες όμως είναι οτι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες που είχαν παρόμοιες λίστες εισέπραξαν δις ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα. Οι δικοί μας ούτε σεντ μετά απο έναν χρόνο και δίνουν και παράταση άλλων 2 χρόνων...(Προφανώς είναι σίγουροι οτι είμαστε πρόβατα...)
  Μάλλον θέλουν να μας πουν να μην περιμένουμε λεφτά απο τις λίστες Λαγκάρντ αν δεν τους ψηφίσουμε για άλλα δύο χρόνια και βλέπουμε...

 3. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 09/10/2013 20:23:54

  Και μετα σου λενε πληρωνε φορους-χαρατσια.....με τι ανταποδοτικοτητα??? Προβλεπετε φουντωμα ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ και οχι αδικα, οταν τα ΛΑΜΟΓΙΑ ζουν και βασιλευουν.

 4. zagr avatar
  zagr 09/10/2013 21:27:57

  Όταν υπάρχει πολιτική βούληση είναι εμφανές, π.χ στο θέμα της ΧΑ οι διαδικασίες ήταν αστραπιαίες. Στο θέμα της λίστας λαγκάρντ - Λιχτενστάιν κλπ δεν κινείται φύλλο, προφανώς διότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, προφανώς διότι περιλαμβάνονται και ημέτεροι στις υπόψη λίστες. Αυτή είναι μία απλή εξήγηση γιατί τα ποσοστά της ΧΑ παραμένουν στο 7% παρά τη λύσσα του Συστήματος να την εξαφανίσει.

 5. δημης avatar
  δημης 10/10/2013 01:54:18

  "Μένει μόνο να αποδείξει η κυβέρνηση ότι έχει την πολιτική βούληση να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά όσων βρίσκονται στις λίστες αυτές και να τιμωρήσει όσους έχουν παρανομήσει. "......!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΤΙ ΤΙΙΙΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ...ΕΤΣΙ;;;;;;;

 6. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 13/10/2013 01:27:48

  Λίστες ή ληστές .... υπάρχει διαφορά στα ομόηχα; ..... Είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας απ' όπου κι αν προέρχεται.... Κι όμως , οι λίστες προστατεύονται και υποστηρίζονται με νοθ/κές διατάξεις, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κ.τ.λ., από τους εκάστοτε διορισμένους κι ακριβοπληρωμένους ανώτατους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ : τους υπουργούς, τον κ.Στουρνάρα και τους προκατοχους του..... . Πλήττεται η ισονομία , μία εκ των βασικών αρχών της Δημοκρατίας. Ποιοί δημιουργούν τριγμούς στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα η χρυσή αυγή , κάποιοι από τις συ νιστώσες της αξ/κής αντιπολίτευσης, και μόνο; ...... Πώς γίνεται η "Δημοκρατία μας " με τον κ. Στουρνάρα και τους προκατοχους του , να προστατεύει και να υποστηρίζει... όλους αυτούς που διάγουν προκλητικά πλουσιοπάροχη διαβίωση, οι οποίοι άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα καταδίκασαν και καταδικάζουν νοικοκυραίους , όχι επαρμένους (...), μισθωτούς και συνταξ/χους με αποδοχές εξαθλίωσης αλλά και τις επόμενες γενιές σε σκλαβιά με τον εργασιακό μεσσαίωνα που έχουν επιβάλλει; ...... Υπάρχει "Ελληνική Πολιτική Βούληση" αντιμετώπισης αυτής της μορφής βίας ή μόνο τρόποι "αντιμετώπισης" της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών από την υπερφορολόγηση εισ/των και περιουσιακών στοιχείων των εξαπατημένων νοικοκυραίων ... με τις αλυσιδωτές περικοπές που υπέστησαν με άκρως βίαιο τρόπο για την διάσωση, αλήθεια ποιών είπαμε; ....
  Στα .... όνειρά μας, μόνο θα παρηγορηθούμε; ...... Στα όνειρά μας και μόνο, καταδικαστέα η κάθε μορφή βίας απ'όπου κι αν προέρχεται ;.... Καταδικαστέα .... στα παραμύθια της Ελληνίδας γιαγιάς που κάποιοι πίστεψαν-φρόντισαν και πιστεύουν .... πως δεν θα γεννηθεί; ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.