#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκλειστικό: Πως την πάτησε ο Λοβέρδος και δεν έκανε την 8η κοινοβουλευτική ομάδαΔεν του βγαίνει του Ανδρέα Λοβέρδου η ίδρυση νέου κόμματος ή της 8ης κοινοβουλευτικής ομάδας στην υπάρχουσα Βουλή και μάλιστα με κοινοβουλευτική παρουσία ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών.

Όμως, απορίας άξιο είναι πως αν και η πρωτοβουλία ήταν δική του, ο έγκριτος συνταγματολόγος Ανδρέας  Λοβέρδος δεν είχε εντοπίσει (;)  ένα σημαντικό λάθος  στη διαδικασία.

Η ιστορία έχει ως εξής: Οι 10 από τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υπέγραψαν  επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας  να αναγνωριστούν ως αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα με επικεφαλής τον …Θεόδωρο Παραστατίδη!.  Όλα ξεκίνησαν από τον επικεφαλής της «Συμμαχίας για την Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο οποίος κινήθηκε σιωπηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, συγκεντρώνοντας την υπογραφή των ανεξάρτητων βουλευτών σε ένα κείμενο που διακινήθηκε από χέρι σε χέρι.

Η επιστολή στη συνέχεια στάλθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη: « Κύριε Πρόεδρε, οι υπογράφοντες την παρούσα ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουμε ότι συγκροτούμε κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξαρτήτων Βουλευτών»  με πρόεδρο τον   Θεόδωρο Παραστατίδη. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής», αναφέρεται.

Το κείμενο εκτός από την υπογραφή του κ. Παραστατίδη που ήταν πρώτη συνυπέγραφαν κατά σειρά οι  Ανδρέας Λοβέρδος ( πρώην ΠΑΣΟΚ), Παρις Μουτσινας (πρώην ΔΗΜΑΡ), Μαρκος Μπόλαρης (πρωην ΠΑΣΟΚ), Νικόλαος  Σταυρογιάννης (πρώην ΝΔ),  Γιώργος Κασαπίδης (πρώην ΝΔ),  Χρήστος Αηδόνης (πρώην ΠΑΣΟΚ),  Οδυσσέας Βουδούρης (πρώην ΔΗΜΑΡ), Νίκος Νικολόπουλος (πρώην ΝΔ) ΚΑΙ Γιάννης Κουράκος (πρώην ΑΝΕΛ).

Και ενώ όλα έδειχναν πως  η συγκεκριμένη ομάδα των δέκα βουλευτών θα αποτελούσε  ουσιαστικά ένα  νέο κοινοβουλευτικό κόμμα, με όλα τα δικαιώματα που αυτό θα είχε (συμμετοχή στις συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως, η διάθεση ξεχωριστής αίθουσας για τον πρόεδρο  του , η πρόσληψη επιπλέον μετακλητών υπαλλήλων κ.λ.π), ο έμπειρος Βαγγέλλης Μειμαράκης  εντόπισε  ένα σημαντικό λάθος  στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ρητά στο άρθρο 16, παρ. 3 τα εξής : «Οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προηγούμενου άρθρου Κοινοβουλευτική Ομάδα , υποβάλλουν στο Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση που περιέχει τον τίτλο του κόμματος και τα ονόματα των μελών και του προέδρου της. Η δήλωση αυτή υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοινώνεται στην Βουλή και καταχωρίζεται στα πρακτικά»

Δηλαδή, ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως για να γίνει αποδεκτό το αίτημα συγκρότησης κοινοβουλευτικής ομάδας πρέπει προηγουμένως να υπάρξει ίδρυση κόμματος  με συγκεκριμένο τίτλο. Δηλαδή ενός κόμματος που θα έχει καταστατικό και θα έχει πάρει άδεια λειτουργίας από τον Άρειο Πάγο, όπως ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία.

Έτσι, λίγες μέρες μετά την υποβολή του αιτήματος από τους 10 βουλευτές, ο πρόεδρος της Βουλής απέστειλε μια ολιγόλογη επιστολή στον κ. Θεόδωρο Παραστατίδη με την οποία τον ενημέρωνε πως  δεν μπορούσε να το κάνει δεκτό αφού δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής…

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί η άγνοια (;) του Κανονισμού από τον πολύπειρο Ανδρέα Λοβέρδο  ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός με μακρά θητεία και κορυφαίος Συνταγματολόγος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλΈκτορας avatar
  αλΈκτορας 10/09/2013 14:10:20

  Τι; Αδιάβαστος κι αυτός; Που πάνε τα λεφτά μας αδέλφια!!

 2. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 10/09/2013 15:11:49

  Πως την πατησε; Λογω της επιστημονικης επαρκείας του, η οποία ειναι τοσαυτη ωστε να συγγραψει το "Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας 1828 - 1975" (εκδόσεις Σάκκουλα, 2000), το οποιο γεμει λαθων που και μαθητης γυμνασίου (αλλων καιρων και οχι μαθητης γυμνασίου επι πασοκαλητείας) δεν θα εκανε

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 10/09/2013 16:40:05

  Εξ ίσου κορυφαίος ήταν και ως ο υπουργός ο οποίος υποβάθμισε την Υγεία, διέλυσε τα Εργασιακά, ακύρωσε το Ασφαλιστικό. Επί υπουργίας, του «δεν υπάρχει σάλιο» υπουργού, οι γυναίκες με κατάπληξη μάθαμε ότι στα.. 70 μας θα μπορούμε να τεκνοποιήσουμε και να δικαιούμεθα Επίδομα.. Λοχείας -για τις 56 ημέρες Πριν και τις 63 Μετά τον τοκετό- δηλαδή, απαραιτήτως προσκομίζοντας τη Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως του παιδιού, βεβαίως.
  Να ζήσουμε να τον λησμονήσουμε τον ανεκδιήγητο.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/09/2013 17:56:49

  Μονο και μονο η αναφορα σας σ'αυτον ως''.. κορυφαίος Συνταγματολόγος'' του περιποιει τιμην που δεν δικαιουται.Να θυμισω κατι ραβασακια του για φοιτητριες του την εποχη της κηθηγητιας τους κλπ.Μαλλον ως τον ''Καιλα '' της πολιτικης σκηνης πρεπει να τον θυμομαστε με το κλαυσιγελο υφος του .

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 10/09/2013 19:08:31

  Δεν την πάτησε μάλλον. Ήξερε ότι δεν μπορεί να φτιάξει κόμμα με αυτούς και απλά το άφησε να υποβληθεί μήπως και γινόταν δεκτό με ευρεία ερμηνεία του ΚτΒ.

 6. Νικόλας Μ. avatar
  Νικόλας Μ. 10/09/2013 22:43:24

  Όχι ρε μαμώτο! Ο Ανδρέας Λοβέρδος αξίζει να ηγηθεί. Είναι και λαοφιλής και συνταξιουχόφιλος. Κουράγιο Ανδρέα, κάποια τρύπα θα βρεις κι εσύ για να σε ταϊζουμε.

 7. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 11/09/2013 08:19:18

  ΝΑ ρωτήσω κάτι ; Αυτός ήταν απο τους διαβασμένους η απο τους αδιάβαστους ? για το μνημόνιο εννοώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.