19/09/2008 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον Ταΰγετο

 

___________________________________________________________ 

Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από τις καταστροφικές πυρκαγιές πέρυσι το καλοκαρι στην Πελοπόννησο. Εκτός της χαροκαμένης Ηλείας, με τα γνωστά και άκρως σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση των σχεδίων για ανοικοδόμηση (!) της περιοχής, εξίσου αποκαρδιωτική είναι η εικόνα των τεράστιων καμένων εκτάσεων του περήφανου Ταΰγετου, στη Μεσσηνία. Όποιος διανύσει το δρόμο Σπάρτης-Καλαμάτας, εκτός από τις καμένες πλαγιές του βουνού, βλέπει στο πλάι πολλών σημείων του δρόμου, πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κορμών δέντρων. Πολλά καμένα δέντρα έχουν ήδη σταλεί σε ξενοδοχεία για τα τζάκια τους, αλλά, όπως λέγουν κάτοικοι των περιοχών, τα πιο πολλά δέντρα προορίζονται για πώληση ξυλείας. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Μήπως γίνεται συστηματική κοπή δέντρων (ακόμα και εκείνων που δεν πρέπει να κοπούν); Να σημειωθεί πως αντίστοιχες καταγγελίες για παρόμοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές έχουν κατ' επανάληψη γίνει και για τις καμένες περιοχές της Ηλείας.

Φωτογραφία από το Μεσσηνιακό Ταΰγετο, κοντά στην Αλαγονία. Στο βάθος διακρίνονται οι καμένες πλαγιές. Μπροστά οι κομμένοι κορμοί δέντρων, "ξεφλουδισμένοι", έτοιμοι για μεταφορά.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. jkr avatar
    jkr 19/09/2008 15:08:06

    Αλαγονία...
    ιερή γη, στην οποία ασέλγησαν κ ασελγούν οι δήθεν απόγονοί της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.