#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο της Τροϊκας: ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Στο έλεος των δανειστών της η Ελλάδα - Ανύπαρκτη η κυβέρνησηΣτο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει, κάτι που αναδείχθηκε και στη σημερινή συνέντευξη τύπου της τρόικας. Μετά από τα όσα ζήτησαν και είπαν οι τροικάνοι, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ξεκάθαρα και να παραδεχθούμε και επίσημα ότι δεν ελέγχουμε τη χώρα. Κυβέρνηση ελληνικής προελεύσεων δεν υπάρχει και κουμάντο κάνουν οι ξένοι δανειστές μας. Δεν ξέρουμε αν γίνεται αλλιώς, αυτό που ξέρουμε είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα χορεύουμε στο ρυθμό των εκπροσώπων της τρόικας που θα διατάσσουν κι εμείς θα υπακούμε σαν τις αρκούδες στα παζάρια.

Από τη συνέντευξη τύπου αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι το σχέδιο που τόσο καιρό εξυφαίνονταν στα υπόγεια του ΔΝΤ και της τρόικας. Δηλαδή το ξεπούλημα της όποιας περιουσίας έχει απομείνει στη χώρα.

“Πουλήστε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΤ, λιμάνια, ΟΠΑΠ” απαίτησαν οι τροικάνοι. Και να μιλάγαμε για ζημιογόνες εταιρείες που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά να επικροτήσουμε, να μπούμε και μπροστά στην προσπάθεια. Μιλάμε, όμως, για τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχει αυτή η χώρα. Μιλάμε για τα φιλέτα της Ελλάδας που πλέον θα περάσουν στα χέρια, σίγουρα ξένων, μετά το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες, όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Το ποσό των 50 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει από το πακέτο πώλησης των κρατικών εταιρειών. Κάνοντας το χατίρι ξένων και ελληνικών συμφερόντων που θέλουν να πατήσουν πόδι σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια και τράπεζες, οι τροικάνοι άνοιξαν τα χαρτιά τους.

Είπαν επίσης ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να απογαλακτιστούν από την ΕΚΤ γι' αυτό και θα πρέπει να πουλήσουν πάγια του ενεργητικού τους αλλά και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Προανήγγειλαν δηλαδή κινήσεις για την Αγροτική, την Alpha Bank, τη Eurobank, την Πειραιώς και γιατί όχι και την Εθνική.

Μίλησαν για πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτή την εννοούν, αλλά έκαναν λόγο και για μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει. “Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος. Εντούτοις παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα, που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη", επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση
Για το δημοσιονομικό τομέα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "οι ελληνικές αρχές, παρά τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, πέτυχαν δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 6% του ΑΕΠ εντός του 2010, μειώνοντας το έλλειμμα του ΑΕΠ κατά 9,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για εντυπωσιακό επίτευγμα, παρατηρήθηκαν όμως ορισμένα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ιδίως όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων και τον έλεγχο των δαπανών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί, ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα και σημειώνεται πρόοδος". Ουσιαστικά δηλαδή προανήγγειλαν σειρά μέτρων για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες που αποκαλύπτονται

Διαπιστώσεις σοκ και για το εργασιακό για το οποίο ζητούν νέα μέτρα. “Η νομοθεσία που καλύπτει πτυχές της αγοράς εργασίας, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της μεταρρύθμισης της υγείας, της αδειοδότησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Οι ελληνικές αρχές οφείλουν τώρα να εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή των νόμων αυτών, να διασφαλίσουν ότι το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν. Η οικονομική ανάκαμψη απαιτεί κυρίως ταχεία πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά φιλόδοξες και εκτεταμένες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις βαθιές διαρθρωτικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τα επόμενα βήματα θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας, την εξάλειψη διοικητικών φραγμών στις εξαγωγές και την ενδυνάμωση του πλαισίου, που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις".

Δηλαδή, λένε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές στους μισθούς.

Και μια είδηση που βγαίνει από οικονομικούς κύκλους. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (νέο πακέτο λιτότητας λαϊκιστί) δε θα είναι 14-15 δισ. όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Μπορεί να φτάσει τα 18 δισ. ευρώ η 8% του ΑΕΠ. Και μη χειρότερα να λέμε...

Το νέο κουστούμι που μας έραψαν κυβέρνηση – Τρόϊκα

Διαβάστε όλη τη συνέντυξη της Τρόϊκα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Afroula avatar
  Afroula 11/02/2011 18:42:44

  Έχω αρχίσει να πιστεύω αυτούς που κοπανιούνται στο youtube ότι μας ψεκάζουν αεροπλάνα. Μήπως ο Jeffrey μπέρδεψε τα συστατικά κι αντί για αποχαυνωτικό μας ρίχνει αντικαυ...κό διότι μόνο έτσι θα εξηγούνταν το γεγονός ότι δεν κινείται ούτε "πουλί" πετούμενο να κάνει τη δουλειά που μας κάνουν. Anti-viagra για να κοιμάται ο λαός δίχως να σκανδαλίζεται. Να σκανδαλίζεται, λέω. Στο χωριό μου πάντως λένε "γελάν τον κώλο της γριάς, μα στην κλανιά τον τρέμουν". (Με το συμπάθιο)

 2. nikos 1167 avatar
  nikos 1167 11/02/2011 18:53:14

  Τι διάολο μας ποτίζουν και μας ραντίζουν και μας έχουν σε καταστολή
  το πρωί πέρασα από τα ΤΕΙ στο Αιγάλεω και όλοι οι πιτσιρικάδες λιάζονταν με φραπέ. Αν δεν καταλάβουν οι φοιτητές που πάει η κατάσταση που είναι όλη μέρα μέσα στο ιντερνέτ και ενημερώνονται και εκτός ελληνικών ΜΜΕ ποιος θα καταλάβει. Κάποιοι πρέπει να κάνουν την αρχή θα μα εξαφανίσουν

  • anonymous avatar
   anonymous @ nikos 1167 11/02/2011 19:26:43

   Κατεβάζουν τσόντες ταινίες και τραγούδια.

 3. Rote Phane avatar
  Rote Phane 11/02/2011 18:54:38

  ΕΝΑΣ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΣ;

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 11/02/2011 19:02:24

  Πολύ αργά! Οι Εγγλέζοι λένε : don't cry over spillt milk!
  Χρόνια ψευδοφιλελεύθερης προπαγάνδας εναντίον του
  Δημοσίου, απο δεξιά,κεντροδεξιά,κέντρο, "κεντρο-αριστερά",
  κάποιες φορές και απο "ιδιότυπες" αριστερές θέσεις δεν
  πάνε στράφι.....Και μετά: φταίει ο "παλαιοπασοκικός" συνδικαλισμός....
  δεν έκαναν λίγα λάθη πολλοί συνδικαλιστές....άλλοι,όμως,
  κατεδάφισαν και ξέρουμε καλά ποιοί και πώς!
  Η νεοφιλελεύθερη αλητεία ξέρει πως χάνει και ψάχνει τις τελευταίες
  προσβάσεις της στη δύναμη των αγορών, ενισχυμένων κατα τι απο
  τις εναπομείνασες εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας.
  Σε περιφερειακές χώρες,και για καθαρά εθνικούς λόγους πλήν των
  αυτονόητων κοινωνικών, και να μήν υπήρχαν δημόσιες επιχειρήσεις
  έπρεπε να τις επινοήσουμε! Μετά το '90 οι καπιταλιστές αποθρασύνθηκαν....θεώρησαν ότι η
  πτώση των Σοβιετικών τους επιτρέπει τα πάντα...και δεν άφησαν
  τίποτε όρθιο, εκπροσωπούμενοι πολιτικά και απο μιά ιδιότυπη
  ανασύσταση νεοφιλελεύθερης δεξιάς-ελάχιστη σχέση με την
  παραδοσιακή Χριστιανοδημοκρατία-και απο την κατάπτυστη
  προσχώρηση "εκσυγχρονιστών" και σοσιαλφιλελεύθερων.
  Το κακό έχει γίνει και πολύ δύσκολα ανατάσσεται με παλιές ή
  νεο-κευνσιανές συνταγές, παρά την αναγνωρισμένη γραμμή
  κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής που εξασφάλιζαν.
  Οδηγούμαστε σε ανοιχτή κοινωνική σύγκρουση κεφαλαίου και
  εργασίας και μακάρι οι... θείες βουλές νά είναι με το μέρος της
  δεύτερης σε κέντρο και περιφέρεια....άλλοστε, όχι λίγες φορές
  βόηθησαν τους "κακούς"!

 5. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 11/02/2011 19:07:18

  Στο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει.
  Σωστά. Φθάνει και η ώρα τής δημοπρασίας τής επιχείρησης. Θα πουληθούν όλα σε εξευτελιστική τιμή και θα μάς μείνει και το χρέος εσαεί. Τί χρειάζεται; Δυό πράγματα.
  1. Επανίδρυση τού κράτους
  2. Επανάσταση τού αυτονόητου
  Τί έχει γίνει μέχρι τώρα;
  1. Επαναδιάλυση τού κράτους
  2. Επανάσταση τού δυσνόητου

 6. nasos avatar
  nasos 11/02/2011 19:21:32

  θα τα πάρουν όλα οι ξένοι και θα εξάγουν ύστερα τα κέρδη στο εξωτερικό,
  άμα δείτε ποτέ το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών να ισοσκελίζεται ποτέ,γράψτε μου
  εδώ το 2010 με τις εισαγωγές στα τάρταρα ήταν 10% του ΑΕΠ

 7. neotera avatar
  neotera 11/02/2011 19:27:04

  Ολη η ιστορία της τοκογλυφικής στοχοπροσηλωμένη είναι στο εμπράγματο ψαχνό, το λέμε από την αρχή αυτής της ιστορίας. Οι μεταμοντέρνοι "νταβάδες" μεσολαβούν με την πολιτική αλητεία αντάμα να "σπρώξουν" τη χώρα όλη με τις φυσικές ομορφιές και τα μνημεία της τρισχιλιετούς ιστορίας της στα σαγώνια της περιούσιας τραπεζαλητικής. Το σχέδιο άλωσης της χώρας υλοποιείται απο την εποχή που ο Αντρέας διακήρυξε το δικαίωμα στο "δωράκι" των 500 εκτ. δραχμών του διοικητή της ΔΕΗ καθηγητή Μαυράκη. Οταν προ 10ετίας ξεκίνησαν όλα τα μεγάλα μήντια να προωθούν τα εγγλέζικα κακοποιώντας με κάθε τρόπο τη γλώσσα μας ξέραμε ότι επετεύχθη ομοφωνία στην προδοσία. Οταν πυρπολήσαν την πελοπόννησο και όλη την ελλάδα, στη συνέχεια δε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων με την ανοχή του κράτους, ξέραμε ότι εχθρός μας είναι οι "σύμμαχοι". Κι όταν βγήκε ο γιωργάκης χαρωπός να φωνάξει σε όλον τον πλανήτη πως επίκειται η "χρεωκοπία" μας μάθαμε ότι περνάμε στο στάδιο της ρευστοποίησης, με ενυπόθηκο δανεισμό ΔΝΤ της πατρίδας. Ολοι οι εντός των τοιχών παροικούντες αντιλήφθηκαν τα ίδια, ασχέτως αν πολλοί έκαναν την "κοροϊδα" ! ))

 8. spiros1 avatar
  spiros1 11/02/2011 19:51:40

  Σήμερα οι διεθνείς τοκογλύφοι της Τρόϊκας, απαίτησαν ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας και νέα καρατόμηση των Λαϊκών στρωμάτων. Και όλα αυτά «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις» !Συγχρόνως όμως οι Τράπεζες ενισχύονται με επιπλέον 30 δις Ευρώ ! Σύνολον ενίσχυσης 60 δις Ευρώ επί ημερών της Σοσια-Ληστικής , Σοσια-Ληστρικής κυβέρνησης. Που είναι οι «Εθνικοί Εισαγγελείς» Ρόβλιας και Καρχιμάκης ? Γιατί, ο Ελληνικός Λαός είναι Βασικός Μέτοχος στις τράπεζες ? Ληστεύουν τον Λαό για να σωθεί το Τραπεζικό σύστημα ! Η κατοχική κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ, η υποτακτική κυβέρνηση Τσολάκογλου, τι τραγουδάει ? «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» ? «πάρε ότι θέλεις παλιατζή» ? «Τα πήρες όλα και έφυγες» ? ή λένε «το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει» ? Παράδοση «άνευ όρων». Ο Τσολάκογλου τουλάχιστον πολέμησε. Ο κατοχικός πρωθυπουργός των λιμοκοντόρων και χαρτογιακάδων της λεγόμενης Τρόϊκας, ο εισπράκτορας του ΔΝΤ καμαρώνει γι αυτό και ζει στον δικό του κόσμο. Με δυσκολία διαβάζοντας έναν στερεότυπο λόγο, θυμίζοντας γραμμόφωνο της 10ετίας του 40, που έχει κολλήσει η βελόνα, με ξύλινη γλώσσα, με χιλιοειπωμένα ψεύτικα ασυνάρτητα Λόγια, τι είπε ? «Την Τρόϊκα την έφερε Η Ν.Δ και λάκισε ! Πατριωτικό είναι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ (Παραδέχεται δηλαδή ότι έχουμε χάσει την Εθνική μας κυριαρχία και έχουμε μείνει με βασικά στοιχεία) ! Κανόνες ανομίας και αδιαφάνειας πληρώνει ο Λαός. Όλα αυτά τα χρόνια Υπήρχε ανομία ! (Το ΠΑΣΟΚ και αυτός προήλθε από παρθενογένεση. Δεν υπήρξαν ποτέ)». Ξέχασε ο πρωθυπουργός των «3 ΔΕΝ» και των «Λεφτά Υπάρχουν». Τι θα πει στον επόμενο ξύλινο λόγο του ? «Για όλα φταίει η Φρειδερίκη, η Επάρατη Δεξιά, έξω οι Βάσεις του Θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι,
  ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, ψωμί παιδεία ελευθερία». Οι συνάδελφοί σου Σοσια-Ληστές Μπέν Αλί και Μουμπάρακ σε περιμένουν.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ spiros1 11/02/2011 20:57:41

   Καί ο γιωργάκης πολεμάει. Είναι δύσκολο το περιβάλλον. Πρέπει να γίνει σωστή επιλλογή τών δυνάμεων πού θά στηρίξουν το κατοχικό καθεστώς. Τό Δίστομο καί τα καλάβρυτα θά επανέλθουν μέ πιό σύγχρονη μορφή. Θά κερδίσει η Τρόικα; ή όχι; καί Αν όχι μετά τί κάνουμε; Νά μάς στήσουν στόν τοίχο; Πολύ δύσκολη επιλογή

 9. panatha avatar
  panatha 11/02/2011 20:20:00

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ..

 10. Sofie avatar
  Sofie 11/02/2011 20:35:34

  ότι έγινε και στην αργεντινή και σήμερα δεν έχουν πηγές εσόδων ... μαύρη φτώχεια

 11. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 11/02/2011 21:14:39

  Από σχόλιο στήν Ελευθεροτυπία
  Ο/Η Μιχάλης έγραψε: (πριν 1 ώρα)
  Δέν εἶναι ἔκπληξη. Ἀφοῦ ἡ κυβερνήσεις εἶναι δέσμιες τοῦ πολιτικοῦ κόστους καί δέν τολμοῦν νά ἀγγίξουν διαφθορά καί φοροδιαφυγή καί τόν σπάταλο Δημόσιο τομέα, πρέπει ἀναγκαστικά νά τόν συντηρήσουν. Καί ἀφοῦ ἀνάπτυξη δέν ὑπάρχει (ἀντίθετα ὕφεση 5% καί αὐτοί πού ὑπονομεύουν τήν ἀνάπτυξη ἀποθεώνονται), ὁ μόνος τρόπος ἐπιβίωσης εἶναι ἡ πώληση τῶν ὑπαρχόντων μας.

  ΥΓ. Συμφωνώ με το σχόλιο. Πώληση τών υπαρχόντων μας γιά να συντηρήσουμε τον Δημόσιο Τομέα. Γιά να διασώσουμε τήν μεσαία μας τάξη, τώρα πού τελειώσαν τα δανεικά, άς πάει καί το παλιάμπελο. Ο Σαμαράς ποια τάξη θέλει να διασώσει; Ειλικρινά ακόμα δεν το κατάλαβα.

 12. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 11/02/2011 21:15:36

  Η αποδόμηση του έθνους-κράτους (συμπεριλαμβάνονται οι ενεργειακοί του πόροι και υποδομές) μέσω του ξεπουλήματός του στους τοκογλυφικούς αεριτζήδες τραπεζίτες έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία.

  Η αποδόμηση του έθνους-κράτους έχει εκφραστεί ανοιχτά από οικονομολόγους και πολιτικούς ενώ υπάρχει και ο αντίλογος στο Ευρωκοινοβούλιο εκφρασμένος από τον Nigel Farage: “Ο φανατισμός σας εκφράστηκε ανοιχτά.
  Είπατε ότι είναι ψέμα να πιστεύουμε…ότι μπορεί να υπάρξει έθνος-κράτος, στην παγκοσμιοποίηση του 21ου αιώνα!”).

  Η εξαθλίωση της πλειοψηφίας των πολιτών μπορεί να οδηγήσει σε ξεσηκωμούς και γι΄αυτό γίνεται προσπάθεια να δαμαστεί ο λαός με διάφορους τρόπους όπως τα ο έλεγχος της ζωής με ψηφιακά μέσα όπως οι κάρτα του σκλαβωμένου πολίτη και οι κάμερες, τα επικοινωνιακά μέσα, ο πολυφυλετισμός, οι χημικές ουσίες με σκοπό την επιβίωση των πολιτικών συμμοριών που θα μεταβιβάσουν την τυραννική τους εξουσία σε υπερεθνικούς οργανισμούς, τις τράπεζες και τις πολυεθνικές.

  Η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της Ελλάδας είναι η μόνη λύση για να αντιστραφούν οι προδοτικές ενέργειες ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 11/02/2011 21:38:33

   Η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της Ελλάδας είναι όντως μέρος τής λύσης. Καί η χρηστή διαχείρησή τους επίσης. Οχι στό όνομα της σωτηρίας τού εθνικού κράτους να ορίσουμε νέους εθνικούς εγχώριους ιδιοκτήτες.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 11/02/2011 21:42:40

   Υπάρχουν δυό σχολές σκέψεις. Τού Κολοκοτρώνη και τού Μακρυγιάννη. Οι υπόλοιπες είναι μιγάδικες. Δανείζονται και από τίς δυό. Εξαρτάτε πώς φυσάει ο άνεμος.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/02/2011 21:55:21

  Να σοβαρευτούμε;

  Κατ αρχάς δεν ξέρω εάν αυτά που λένε πιανου 50 δις.

  50 δις στα 350, αφήνουν 300. Σας λέω μαπακλίστικα ότι ούτε 300 εξυπηρετούνται. Αυτοί καλά κάνουν και λένε για τα 50.

  Εμείς;

  Μας έχει φέρει αυτή η αλητεία στην πιο απίθανα αδιέξοδη διαπραγματευτική θέση. Το δις ιζ Πάρτα, δεν είχε τα κότσια ή δεν το σκέφτηκε ο ΚΚ το 2008. Δεν τόλμησε ο ΓΑΠ το 2009. Δεν τόλμησε ο ΓΑΠ τον Απρίλιο του 2010.

  ΔΕΝ φτάνει η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και όλα αυτά που λένε για να λύσουμε το πρόβλημα. Γιατί συζητάμε;

  Βρείτε έναν ύπάλληλο σε τμήμα καθυστερήσεων τράπεζας, να σας το επιβεβαιώσει. Ξεγυμνώνουν το μαγαζί, και όταν έχουν πάρει ότι μπορουν, θα κάνουμε αυτό που ΦΩΝΑΖΩ να κάνουμε σήμερα, χτες, πέρυσι.

  Εκτός εάν γίνει κανένας πόλεμος και παραγραφούν όλα. Αλλα ακόμα και πόλενςο να γίνει, ΓΙΑΤΙ να δώσεις οτισήποτε εφ όσον πάλι στο μηδέν θα σε πάνε.

  Αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν ή απλά έχω αποβλακωθεί και λεώ βλακείες;

  • Misha avatar
   Misha @ archaeopteryx 11/02/2011 21:59:22

   Αρχαίε, και πόλεμος να γινει (που θα γίνει) αυτοί θα έχουν χρεώγραφα με υποθηκευμένη γη και θα μας τα επισείουν.
   Στις παρουσες συνθήκες θέλει εναν τρελάρα που θα στησει κρεμάλες στους δρόμους, όπως έκαναν οι μουλάδες στην Περσία μόλις εδιωξαν τον Σαχη.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Misha 11/02/2011 22:06:14

    αυτό δεν το βλέπω να γίνεται.

    Ούτε βλέπω κανέναν να ξυπνάει. Δεν έχει σημασία τι θέλει ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς, σημασία έχει τι θέλουν τα 4-5 ονόματα που κυβερνούν αό μέσα και οι 4-5 εφοπλιστές απ΄έξω. ΚΑΝΕΙΣ τους δεν μπορεί να δεχτεί την με δική μας πρωτοβουλία στάση πληρωμών. Τους καταλαβάινω, μεν, λάθος για την Ελλάδα, δε. C' est la vie.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ archaeopteryx 11/02/2011 22:08:52

   Η φωτό που έχει ο φάκτορας τα λέει όλα από μόνη της.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ archaeopteryx 11/02/2011 22:15:13

   Όχι Αρχαίε, δεν αποβλακώθηκες εσύ. Η αλητεία τους υπερκεράζεται απο την αδιαφορία για τον τόπο που γι΄αυτούς είναι απλά χώρος δράσης. Είναι, απλά, επικίνδυνοι και μερικοί βλακες.

 14. TED avatar
  TED 11/02/2011 22:14:59

  Άσχετο αλλα παραιτήθηκε ο Χόσνι. Βάλτε την είδηση!

 15. drider avatar
  drider 11/02/2011 22:18:24

  Αν γίνει επανάσταση τώρα, θα γίνει από τη μεσαία τάξη. Αν γίνει σε ορίζοντα δεκαετίας θα την κάνουν οι προλετάριοι - δεν θα υπάρχει πλέον μεσαία τάξη όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ θα μαίνεται πόλεμος μεταξύ του ντόπιου κεφαλαίου και του Ευρωπαϊκού/Διεθνούς. Αυτό έγινε με μεγάλη ένταση σε κάθε χώρα από όπου πέρασε το ΔΝΤ - εκχώρηση κοψοχρονιά βασικών υποδομών, υπηρεσιών, κρατικής περιουσίας και φαγωμάρα για ποιά πλευρά θα αρπάξει τα "φιλέτα". Εμένα βέβαια γιατί να με ενδιαφέρει αυτό, όταν ως απλός εργαζόμενος θα εξαθλιώνομαι συνεχώς και θα υπομονεύεται το μέλλον μου;

 16. Zio avatar
  Zio 11/02/2011 22:19:08

  "Το νέο πακέτο των 30 δις ευρώ θα ανεβάσει την συνολική βοήθεια του κράτους προς τις τράπεζες στα 98 δις ευρώ. "

  • Crocodile avatar
   Crocodile @ Zio 11/02/2011 18:51:54

   Τυνησία - Αίγυπτος. Μόνο έτσι στέλνεις στο διάολο τα τσιράκια των τραπεζών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.