#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2012 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλύπτουμε το παιχνίδι του Βενιζέλου με τον ΣτουρνάραΠρέπει να θίχτηκαν πολλά και διάφορα συμφέροντα (κυρίως κομματικά) από την αυτονόητη επιλογή του κ. Σαμαρά για το υπουργείο Οικονομικών, αφού τόσο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα όσο και σήμερα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του κ. Στουρνάρα, βγήκαν τα μαχαίρια...

Και τι δεν είπαν...Μέχρι και το ότι είναι άνθρωπος του Αλαφούζου  και όχι τυχαία αφού ως γνωστόν το συγκρότημα του Φαλήρου χτυπά την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά προσωπικά και εκτιμούν ότι έτσι θα ξεσηκώσουν τη βάση της Ν.Δ.

Και όλες αυτές οι άθλιες συμπεριφορές και φήμες προέρχονται από την ίδια πηγή που έκανε όλο το παιχνίδι, πριν ακόμα από τις εκλογές. Δηλαδή, από τα κομματικά επιτελεία της Ιπποκράτους και εκεί... τριγύρω, κατά Αιόλου μεριά, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο ακόμη το σύστημα Παπανδρέου.

Σ΄ αυτή την πολεμική φαίνεται να πρωτοστατεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η όποια αποτυχία της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, μέσω της συμμετοχής ενός στελέχους του στην κυβέρνηση. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι, προβληματίζει το γεγονός πως είναι δυνατόν ένας αρχηγός ελληνικού κόμματος να θεωρεί σίγουρη την αποτυχία της κυβέρνησης που ο ίδιος στηρίζει...

Άραγε δεν αντιλαμβάνεται ότι αν στους επόμενους τρεις μήνες η κυβέρνηση συνεργασίας (με κορμό τη ΝΔ και συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά δεν καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα με στοχευμένες κινήσεις στο τομέα της σταθεροποίησης και κυρίως της ανάπτυξης, να επαναδιαπραγματευθεί το δεύτερο μνημόνιο και να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και ειδικά στους ανέργους η Ελλάδα θα έχει οριστικά χάσει μια τελευταία ιστορική ευκαιρία;

Ακόμη και αν δεν το πιστεύει, δεν οφείλει να αγωνιστεί προκειμένου να αποτρέψει το εφιαλτικό ενδεχόμενο;

Εκτός και αν θεωρεί ότι αυτή την ιστορική συγκυρία, σημασία έχει να προβάλλει τον εαυτό του ή τους φίλους του. Αυτούς που έβαλε στην κυβέρνηση και επειδή τους είχε τοποθετήσει το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε χαμηλή θέση, θεωρεί ότι δεν συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ....

Κατανοούμε την ανθρώπινη φιλοδοξία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και την αγωνία του να επιβιώσει πολιτικά αλλά δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Για το καλό της χώρας.

Άλλωστε, η εμπειρία έδειξε ότι το ερμαφρόδιτο σύστημα Παπαδήμου -που οι ίδιοι προώθησαν με νύχια και με δόντια- απέτυχε παταγωδώς. Όπως προσωπικά και ο κ. Βενιζέλος που με τα... ταχύρρυθμα οικονομικά του, μας οδήγησε στη λαίλαπα των μνημονίων, αλλά απέτυχε να αντιληφθεί τι συμβαίνει, σε βαθμό που δεν εννοεί να πιστέψει ότι η χώρα μπορεί να σωθεί.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το άθλιο παιχνίδι που αποκάλυψε μάλιστα ο κ. Κουβέλης, το οποίο άρχισε πριν τις εκλογές και ξεδιπλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης όταν ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε – με τη σιωπή του- να στηρίξει την επιλογή Στουρνάρα για το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητούσε τρόπους να ρίξει την ευθύνη τη μια στον κ. Σαμαρά και την άλλη στον κ. Κουβέλη.

Αντί λοιπόν ο κ. Βενιζέλος να υποσκάπτει την υπερκομματική επιλογή Σαμαρά με τον κατά γενική ομολογία καταλληλότερο, - αφού ακόμα και το Ρώυτερς” τον εκθειάζει αποκαλώντας τον "ο κ. Ευρώ" - να αναλάβει τις οικονομικές τύχες της χώρας, καλό θα ήταν να δει τα λάθη του. Γιατί από αυτά μπορεί να μάθει...

Να σημειωθεί ότι  στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η Εθνική Διαπραγματευτική Ομάδα στην οποία επιμένει, πρέπει να λειτουργεί παράλληλα με την κυβέρνηση.

Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Βενιζέλος, προτού καλά – καλά αρχίσει να λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση θέλει να συγκροτηθεί μια... παρακυβέρνηση στην οποία πιθανότατα θα έχει κι αυτός λόγο ενώ θα πιστωθεί την πατρότητα της ιδέας.

Γίνεται όμως να λειτουργεί σοβαρά μια χώρα όταν έχουμε την κυβέρνηση, έχουμε και μια παρακυβέρνηση κι ο ένας μπλέκεται στα πόδια του άλλου;

Ως τρίτο κόμμα ο κ. Βενιζέλος πρέπει να καταλάβει ότι τον πρώτο λόγο στη διαπραγμάτευση τον έχει ο πρωθυπουργός. Αυτός χαράσσει τη γραμμή και υπάρχουν τα οικονομικά υπουργεία που θα υλοποιήσουν τις πολιτικές. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική ομοψυχία κι εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Όχι μια παρακυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 26/06/2012 18:31:31

  ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ANTINEWS.
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ 200-300 ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΤΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3-4 ΜΗΝΕΣ.

 2. knight rider avatar
  knight rider 26/06/2012 18:42:25

  Αντώνη μην αφήσεις τα ερπετά του ΠΑΣΟΚ να σε οδηγήσουν στην καταστροφή. Πάρε την μπάλα πάνω σου και αν σου κάνουν κόλπα, καταγγελεία στο λαό και εκλογές τον Οκτώβριο για αυτοδυναμία!

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 26/06/2012 19:21:30

  Ο Στουρνάρας είναι καλή και σώφρονα επιλογή από πλευράς Σαμαρά.

  Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς σε αυτή την θέση.

  Σχετικά με τον Βενιζέλο όποιος δεν κάθεται στην άκρη μετά από μια τέτοια ήττα με στόχο την προσωπική αυτοκριτική και περισυλλογή αλλά αντίθετα πανηγυρίζει νομίζοντας ότι έχει κερδίσει τον περιμένει στο μέλλον σίγουρα μια επόμενη μεγαλύτερη ήττα.

  Ο Βενιζέλος δεν αλλάζει όπως λένε και στην Βόρειο Ελλάδα είναι μεγάλος λεζαντιάρης.

 4. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 26/06/2012 19:38:13

  Το πρωί ο "αντικειμενικός" Νικόλας, έριξε μια ιδέα με τον γνωστό του τρόπο, λέγοντας πως άρχισε να συζητιέται και το όνομα της Ντόρας για Υπουργός Οικονομικών.
  Είπαμε, ο Νικόλας ρίχνει συνήθως ιδέες για την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη. Η αγάπη βλέπεις δεν κρύβεται.

 5. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 26/06/2012 19:50:48

  Αγαπητέ Φάκτορα είμαι φανατική επισκέπτρια αλλά δε τολμούσα να κάνω σχόλια. Σήμερα η επιλογή Στουρνάρα έσπασε όλα τα ταμπού. Ζητώ ακρόαση Θεού και αλλαγή πλανήτη .... που έλεγε ο μακαρίτης ο Στράτος. Με Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ, με ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, σαν ίωση που διαρκεί 35 χρόνια. Βοήθεια!!!

 6. βαγόνι avatar
  βαγόνι 26/06/2012 19:55:44

  Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας κλασσικός "συστημικός" οικονομολόγος, άν
  βέβαια αυτός ο στερεότυπος χαρακτηρισμός μπορεί κάτι να σημαίνει ακόμη.
  Είναι, όμως, ένα χρήσιμο πρόσωπο σ'αυτή τη συγκυρία: και τα ακαδημαικά
  του διαπιστευτήρια και η μακρόχρονη εμπλοκή του σε θέσεις του δημόσιου και
  του ιδιωτικού τομέα συγκροτούν ένα πολύ επαρκή φάκελλο.
  Οι ποικίλλες,συνωμοσιολογικού τύπου,προσεγγίσεις δεν έχουν καμμιά αξία.
  Σ΄αυτού του τύπου την συγκρότηση της Ευρωπαικής ΄Ενωσης και στο είδος
  των προσώπων που την πλαισιώνουν, ο κ. Στουρνάρας είναι the right man.
  Τα υπόλοιπα περιττεύουν.....δεν έχουμε κανένα περιθώριο παραφιλολογίας!

 7. neos agrotis avatar
  neos agrotis 26/06/2012 20:05:52

  Ο γιος ενος κομμουνιστη εγινε και υπουργός. Θα εχει να το λέει ο νεος υπουργός οικονομικών. Αφου για το τι εχει κάνει μεχρι σήμερα λέει και ξαναλέει ποσα πολλά κατάφερε ο γιος ενος κομμουνιστή. Τώρα ποιο κύκλωμα τον σπρώχνει σε αυτές τις επιτυχίες του ειναι γνωστό και μάλλον και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό.

  • ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ avatar
   ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ @ neos agrotis 26/06/2012 23:07:58

   ναι αναρχοκομμουνιστοσυμοριτης και λεπρος απο την σπιναλογκα... εε ρε το 2012... δεν παμε καλα..!!

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ 26/06/2012 23:39:10

    Αυτά που γράφω δεν ειναι δικά μου. Ειναι του ιδιου του νέου υπουργού οικονομικών και μάλιστα σε συναθροίσεις του ΟΠΕΚ.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ neos agrotis 27/06/2012 00:11:52

     ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΙ
     ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ,
     ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ κ.ΝΕΕ ΑΓΡΟΤΗ?
     ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
     60 ΧΡΟΝΙΑ . ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ.......

  • kas avatar
   kas @ neos agrotis 27/06/2012 09:19:41

   τα ίδια έλεγε και η Μπατζελή και τελείωσε πρώτη

 8. ΡΑ avatar
  ΡΑ 26/06/2012 20:24:33

  Φίλε μου .... ποια η διαφορά της λογικής που έβγαλε πρωθυπουργό ΠΑΠΑΔΗΜΟ με την επιλογή του ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ως υπουργού οικονομικών .
  Το βαθύ ΠΑΣΟΚ προκρίνει και τους δύο .... προβαλλοντας τους ως καταλληλότερους ....
  Μήπως ξεχάσαμε γρήγορα οτι το ΠΑΣΟΚ ανέθρεψε τους ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ και την ομάδα ΣΗΜΙΤΗ με τους κατ΄ εππάγγελμα υπουργούς ;
  Μου άρεσε η λέξη "συστημικός" γιατί την βλέπω να είναι η εξέλιξη των λέξεων ... "διαπλοκή" - "διαπλεκόμενος" .
  και εδώ είναι ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
  Ο κόσμος ζήτησε τουλάχιστον ... καθαρούς ανθρώπους και με την πρωτειά ΣΑΜΑΡΑ και την δευτερη θέση στον ΤΣΙΠΡΑ επέλεξε αντισυστημικούς πολιτικούς που μείνανε αρκετό καιρό εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής βάση ιδεών και απόψεων .-

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ ΡΑ 26/06/2012 21:15:14

   'Εχουμε διαφορά....ματιάς!
   Σ'αυτό το επίπεδο πολιτικής ανάδειξης δεν υπάρχουν "αντισυστημικά"
   πρόσωπα....ο κ. Τσίπρας.ειδικά. είναι συμβατικότατος πολιτικάντης
   αυτού που αποκαλείται σήμερα "αριστερά"!
   Ο όρος "αντισυστημικός" προυποθέτει, στην άσκηση εξουσίας,
   εμβληματικά πρόσωπα, διαφορετικά άστο να πέσει...δεν είναι για καλό.
   Ακόμη και ο εκπρόσωπος του κ. Καμμένου, ο κ. Κουίκ. βρίσκει τον
   κ. Στουρνάρα.... διαπλεκόμενο!
   Η...."αμφισβήτηση" είναι πλέον προνόμιο του...οποιουδήποτε!
   'Εχει χαθεί κάθε αίσθηση αναλογιών: του who is who και του what is what....!

 9. kanis avatar
  kanis 26/06/2012 21:36:19

  Το μόνο πρόβλημα του Βενιζέλου είναι να γίνει ΤΣΙΠΡΑΣ στη θέση του ΤΣΙΠΡΑ

 10. ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ avatar
  ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ 26/06/2012 23:15:08

  Με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κομματα που στηριζονται απο το διαπλεκομενο κατεστημενο τι περιμενουμε να δουμε δηλαδη? Τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ 26/06/2012 23:18:16

   Commun-Δούρου ή ΑΕροψεκασμένοι?

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ TopGunZ 27/06/2012 00:00:23

    Both of them !!!!!!!!!!!!!!

  • antonis avatar
   antonis @ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ 27/06/2012 15:14:28

   Αν και ανοιχτοματης.....μαλλον τα βλεπεις αναποδα....... Ποιο ραδιοφωνο , ποια τηλεοραση , ποια εφημεριδα εχει πει μια καλη κουβεντα για τον Σαμαρα ;;;;;;; Τα διαπλεκομενα , χρονια ολοκληρα , πολεμουσαν την Ν.Δ. Αν εχεις χρονο διαβασε και μαθε : ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ , τοτε θα δεις τι εστι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ 27/06/2012 17:07:24

   Από το τωρινό κατεστημένο μόνο ο Τσίπρας στηρίζεται ανοιχτά και δε χρειάζεσαι εγχείριση στο μάτι να το δεις, μόνο ανοιχτό μυαλό χωρίς εμπάθειες και κολλήματα...

 11. Παύλος avatar
  Παύλος 26/06/2012 23:55:52

  Αντώνη Σαμαρά,
  ο μόνος τρόπος να...... συντριβούν υπό τους πόδας σου πάσαι αι ενατιαι δυνάμεις, είναι ένας :
  Να κάνεις ρηξικέλευθες παρεμβάσεις και αλλαγές, σαν αυτές που κατά καιρούς σε ακούσαμε να εξαγγέλλεις !!
  Να δούμε π.χ. άμεση αλλαγή των φορολογικών συντελεστών, επαναπατρισμό κεφαλαίων, επανατακτισμό επενδύσεων, βγάλσιμο των κουκούλων από τους κουκουλοφόρους, ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και αποπομπή και του τελευταίου λαθρομετανάστη, εφαρμογή της πράγματι επαναστατικής, αλλά και απολύτως δικαίας ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία, αφού το κράτος δεν μπορεί να αποδώσει τις οφειλές του προς ένα πολίτη, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, ας προβεί σε στοιχειώδη συμψηφισμό μέσω αποπληρωμής των φόρων του από αυτά που του χρωστάει !!!!
  Επιτέλους, κ. Σαμαρά, αυτό θα συνιστά ένα minimum δείγμα δικαιοσύνης και πολιτισμού !!!!!!
  Πόση κρατική βαρβαρότητα και αδικία μπορεί να υπομείνει ένας πολίτης ;;;;;;;

  • Ικαρος avatar
   Ικαρος @ Παύλος 27/06/2012 22:08:53

   Πρώτα θα γίνει η δευτέρα παρουσία και μετά όλα αυτά που ζητάς.
   Οπότε περίμενε να πεθάνεις πρώτα,μετά τη δευτέρα παρουσία για να αναστηθείς και μετά θα ζήσεις σε κράτος δικαιοσύνης και πολιτισμού.
   Και δεν είναι και σίγουρο,παίζεται........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.