21/09/2009 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλύπτεται η κοροϊδία με το … «σβήσιμο των χρεών» από το ΠΑΣΟΚΝα πως παρουσιάζει το ΠΘ το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ

«Ανάσα ζωής σε περίπου 100.000 νοικοκυριά και 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις Tο «Π.Θ.» παρουσιάζει σήμερα το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου (εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία) και αφορά στην ουσία την οριστική απαλλαγή από τα χρέη που έχουν όσοι τα προηγούμενα χρόνια υπερδανείστηκαν αλλά στη συνέχεια -εξαιτίας είτε της οικονομικής κρίσης είτε επειδή μειώθηκαν δραματικά τα εισοδήματά τους είτε επειδή έχασαν τη δουλειά τους- δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Προϋπόθεση είναι το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα. Το νομοσχέδιο έχει ήδη επεξεργαστεί από τον τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, του οποίου επικεφαλής είναι η κυρία Λούκα Κατσέλη….

 O δικαστής θα αποφασίζει

 …ΣΗΜΕΡΑ τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν χορηγήσει περίπου 120 δισ. ευρώ σε δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες), εκ των οποίων τα 10 δισ. έχουν περάσει στις επισφάλειες, ενώ από τα επιχειρηματικά δάνεια των 100 δισ. ευρώ από τις ίδιες τις τράπεζες θεωρούνται «χαμένα» περίπου τα 10-11 δισ. Πρακτικά δηλαδή ακόμα και οι ίδιες οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών το έχουν διαγράψει. Βασική προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να κάνει χρήση των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου είναι ο δανειολήπτης, εφόσον δεν συμφωνήσει με την τράπεζα εξωδικαστικά για τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη (στα Ειρηνοδικεία της χώρας) και οι δικαστές να αποφασίζουν αν το αίτημά του θα γίνεται δεκτό ή όχι» http://www.protothema.gr/content.php?id=44857

Τι κάνει στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ; Τα δάνεια στα οποία αναφέρεται έχουν «κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα». Δεν αφορά δηλαδή αυτά που χρωστάμε εγώ κι εσείς και μας κυνηγάνε οι Τράπεζες, αλλά εκείνα που δεν μπορούν να εισπράξουν πλέον,  επειδή οι οφειλέτες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία να τους τα πάρουν, να τους βάλουν φυλακή δεν μπορούν κλπ κλπ. Δηλαδή τα δάνεια αυτά (120 δις) είναι «χαμένα» για τις τράπεζες οριστικά

Έρχεται λοιπόν τώρα το ΠΑΣΟΚ και αίρει το αδιέξοδο για τις τράπεζες υποκινώντας τους οφειλέτες να διαπραγματευθούν μαζί τους – να δώσουν δηλαδή ένα ποσοστό από τα χαμένα για τις τράπεζες. Και αν δεν τα βρουν με την Τράπεζα να πάνε στα δικαστήρια και να συμφωνήσουν σε ένα ποσοστό , 10, 20, 30%, όσο βγει.

Την ίδια στιγμή που οι Τράπεζες παρακαλάνε τις εισπρακτικές εταιρείες να τους εκχωρήσουν τις ίδιες οφειλές με ένα 10 -20%.

Όπως εξάλλου επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του πρόκειται στην πραγματικότητα για «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα».

 «…Στην πραγματικότητα, οι δήθεν «χαριστικές» ρυθμίσεις δανείων του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο παρά δαιδαλώδη κίνητρα προς εκείνους τους δανειολήπτες, των οποίων το δάνειο έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την Τράπεζα, να αποπληρώσουν μέρος του δανείου, που για την Τράπεζα θεωρείται οριστικά χαμένο κι έχει διαγραφεί» (!!!)

...Σε μια περίοδο όπου τα επισφαλή και μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν υπερδιογκωθεί,- τείνουν να προσεγγίσουν το 9% και 5% αντίστοιχα-  και απειλούν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, ρυθμίσεις σαν κι αυτές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατεξοχήν ευθύνεται για την τραπεζική λεηλασία και ληστεία της χώρας και των πολιτών, μπορεί να θεωρηθούν επί της αρχής τους ως «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα.

 Τα συμπεράσματα δικά σας

 Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 21/09/2009 14:13:18

  Μετά τον ''υπαρκτό σοσιαλισμό'', τον ''δημοκρατικό σοσιαλισμό'', τον ''γλυκύ βραστό σοσιαλισμό'΄, ήρθε η ώρα και του ''τραπεζικού σοσιαλισμού''... Αυτό είναι το καλό με τις ''σοσιαλιστικές'' ιδέες - φοριούνται κι ανάποδα...

  • ambrosiac avatar
   ambrosiac @ Σπατζιώτης 21/09/2009 17:37:44

   Μηπως προκειται για "μηδιακο σοσιαλισμο";


   Και ποσοι οι... μηδισαντες; :)

 2. rs avatar
  rs 21/09/2009 14:45:47

  Ειναι πλέον γνωστό σ' όλους οτι τώρα στο τέλος της προεκλογικής περιόδου κανείς δεν ακούει η δεν σκέφτεται!! Όλα θυμίζουν αρένα την στιγμή που το έξαλλο πλήθος έχει στρέψει τον αντίχειρα προς τα κάτω.
  Τώρα έξω από τις πύλες (της εξουσίας) συνωστίζεται η "μετακινούμενη πλειοψηφία" που κατά την διάρκεια του έτους μεταλλάγχθηκε σε "κοινωνική απαίτηση" να φύγουν οι ανίκανοι.Είναι έτοιμοι για το "ρεσάλτο" με τα μαχαίρια στο στόμα!Πως φωνάζανε παλιά στα γήπεδα την απειλή "θα μπούμε μέσα"; Έτσι ακριβώς. Μπροστά λοιπόν στην προοπτική του "μέσα" ποιός θα καθίσει να σκεφτεί ή να ψάξει οτιδήποτε;
  Υπάρχει μια καταπληκτική σκηνή σε μιά παλιά κωμωδία με τίτλο "Η περιπέτεια είναι περιπέτεια"
  Κάτι θλιβεροί "τυχαίοι" δήθεν επαναστάτες φυγαδεύονται σε μία "μπανανία" της Αφρικής και επειδή πλασάρονται σαν επαναστάτες, πρέπει να βγάλουν λόγο σε ακροατήριο από άτομα που όμως δεν μιλούν όμως την ίδια γλώσσα.
  Μέσα στα διάφορα "επαναστατικά" πετάγεται και κάποιος λέγοντας "Πουλάω μια Μερτσέντες με 10.000 χιλμ" Κανείς δεν καταλαβαίνει αλλά πέφτει ΤΟ χειροκρότημα.

 3. Smash Direct avatar
  Smash Direct 21/09/2009 15:00:49

  Διαβαστε το νομοσχεδιο που καταθεσε το Πασοκ και που το δευσμευει καιμ αγηστε τα δημοσιευματα για να κανετε σπεκουλα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Smash Direct 21/09/2009 15:16:09

   Δεν πρόκειται να το διαβάσει κανένας αγαπητέ γιατί δεν τους ενδιαφέρει...
   Η πλειοψηφία των σχολιαστών αλλά και οι ίδιοι οι διαχειριστές όπως έχεις καταλάβει έχουν έναν κοινό εχθρό , μόνο τον Παπανδρέου...
   Πάνε με όλους εκτός από ΓΑΠ...

   • Factorx avatar
    Factorx @ tiramola 21/09/2009 15:20:32

    Τιραμόλα μας, άν είχε πολλούς άλλους σαν κι εσένα ο ΓΑΠ η ΝΔ θα έπρεπε να καταβάλει πολύ πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες απο ο,τι τωρα για να χάσει.

   • rs avatar
    rs @ tiramola 21/09/2009 15:29:34

    @ Tiramola είσαι απίθανος!Υποθέτω οτι είσαι αρκετά νέος ώστε να θυμάσαι την κινέζικη παροιμία που έλεγαν παλιά για τους κνήτες: " όταν οι άλλοι έδειχναν προς την σελήνη .... αυτοί κοιτούσαν το... δάχτυλο"

 4. anagnostis avatar
  anagnostis 21/09/2009 15:16:26

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ Η ΚΟΚΚΑΛΗΣ;

  Μπορεί ν αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ο Γιώργος Μπόμπολας και να πληρώνει απο τη τσέπη του τις ακριβές προσφορές της εφημερίδας, αλλά το πραγματικό Αφεντικό είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Κι αυτό γιατί το μυαλό και ο απόλυτος Αρχων στην εφημερίδα, είναι ο Θέμος Αναστασιάδης-απο την αρχή, εκείνος έκανε κουμάντο, γι αυτό δεν έγινε αισθητή η απουσία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο Θέμος Αναστασιάδης, ιδιοκτήτης θαλαμηγού και συλλέκτης πανάκριβων αυτοκινήτων (φέτος κυκλοφορούσε με “Φερράρ” με μαύρα φιμέ τζάμια στην περιοχή της Μάνης-τον είδα με τα μάτια μου σε βενζινάδικο), παραμένει διαχρονικά ένας απο τους κολλητούς του Σωκράτη Κόκκαλη. Απλά που και που δημοσιεύει στην εφημερίδα για ξεκάρφωμα και κάποια κείμενα δήθεν επιθετικά στον Κόκκαλη. Μιλάμε για πραγματικό ξεκάρφωμα μια και ο Θέμος Αναστασιάδης έχει πολλούς λόγους να ξεκαρφώνεται απο την σχέση του με τον Σωκράτη Κόκκαλη-το πραγματικό Αφεντικό της εφημερίδας.Μέσω του Θέμου, ο Κόκκαλης παγιδεύει και το ΠΑΣΟΚ, απο το οποίο σύντομα θα ζητήσει ανταλλάγματα…
  http://olympia.gr/

 5. Factorx avatar
  Factorx 21/09/2009 15:18:48

  έχεις πολύ θράσος να κατηγορείς εμάς για σπέκουλα. Θα σου στείλουμε νερό του καματερού

 6. tiramola avatar
  tiramola 21/09/2009 15:33:18

  Εντάξει Φάκτορα ίσως να ήμουν υπερβολικός...
  Διέψευσέ με λοιπόν και ανέβασε ποστ με τις δημοσιογραφικές σου πληροφορίες για το τι ακριβώς ψήφισαν ή δεν ψήφισαν οι ευροβουλευτές της ΝΔ την περασμένη Πέμπτη για τους αγωγούς.
  Εκτός και αν κρίνεις ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει μεγάλη σημασία...

  Υπ΄οψιν ότι τρέχει και αρνητική διαφήμιση για το θέμα στην τηλεόραση...

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 21/09/2009 15:42:38

   Αντιγράφω προς το παρόν απο τον Δελαστίκ και φυσικά θα επανέλθουμε. Το νόμισες Τιραμόλα; Εμεις καταδικάζουμε την στασή τη ΝΔ για το θέμα αυτό - αν είναι έτσι όπως τα γραφουν - όπως και σε δεκάδες άλλα όπως το γνωρίζεις καλά - ποιος έβγαλε τα ομόλογα; - και καλά να πάθουν με τα μυαλά που κουβαλάνε. Εσύ όμως καταδικάζεις την σταση του Γιώργου;

   "Την Πέμπτη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν στο Στρασβούργο υπέρ ενός ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που τασσόταν υπέρ της κατασκευής μόνο του αγωγού φυσικού αερίου «Ναμπούκο», ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων από την Κασπία και τον οποίο υποστηρίζει και προωθεί με πιεστικότητα αφόρητη η Ουάσιγκτον. Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την απόφαση αυτή, παρόλο που απορρίφθηκε τροπολογία της σοσιαλιστικής ευρωομάδας να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αναφορά και στον «Σάουθ Στριμ»!

   Είναι εξόφθαλμα πολιτικά ύποπτη η στάση της ΝΔ. Πώς γίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ να δίνει μάχη, υποτίθεται, υπέρ της κατασκευής του αγωγού «Σάουθ Στριμ» και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψηφίζουν στην Ευρωβουλή υπέρ του ανταγωνιστικού και μόνο αγωγού «Ναμπούκο» που προωθούν οι Αμερικανοί, αρνούμενοι να πιέσουν να γίνει έστω αναφορά και στον «Σάουθ Στριμ»;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Factorx 21/09/2009 15:50:09

    Μπραβισιμο Φάκτορ!
    Τι να καταδικάσω όμως εγώ?
    Επειδή είπε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί?
    Αυτό γιατί απαραίτητα σημαίνει όχι στον Σάουθ Στριμ και ναί στον Ναμπούκο?
    Θα μας το εξηγήσει κάποιος επιτέλους?????

 7. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 21/09/2009 15:33:34

  "Για να μάθει το παιδί σας σωστά ελληνικά" που έλεγε και η Μαλβίνα. Τί στο καλό...κολλητικό είναι; Πλειονότητα, όχι πλειοψηφία. Έλεος.

  • tiramola avatar
   tiramola @ καθρέφτης 21/09/2009 15:40:14

   Η πλειονότητα ....ok λάθος
   Πάντως νόημα έβγαλες...

 8. Smash Direct avatar
  Smash Direct 21/09/2009 15:39:24

  Το νερο του καματερου το αφηνω σε σενα για να ξεχασεις μετα τις εκλογες με τον κολλητο σου τον Ορεστιο.

 9. tiramola avatar
  tiramola 21/09/2009 15:46:03

  Το νερό του Καματερού δεν ήταν για την μνήμη.
  Ήταν για πάσα νόσο...
  Είχε πάει και η γιαγιά μου με δύο μπετόνια...
  Χιλιάδες λαού με τα παγούρια στα χέρια...

 10. rs avatar
  rs 21/09/2009 15:48:58

  Παραφράζω την απάντηση!
  ok λάθος (ή σκόπιμη διαστρέβλωση αν επιθυμείτε το ...νομοσχέδιο)
  Πάντως νόημα βγήκε...

  «A, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
  Tί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα»

 11. Factorx avatar
  Factorx 21/09/2009 16:06:00

  xa xa xaaaa ΄(στα αγγλικά)

 12. Factorx avatar
  Factorx 21/09/2009 16:10:09

  Μεταξύ μς τώ τρα, λές οι Αισνταιν οι γαλάζιοι να κάνουν άνοιγμα στο Αμέρικα, μπας και σωθούν;

 13. Factorx avatar
  Factorx 21/09/2009 16:10:09

  Μεταξύ μς τώ τρα, λές οι Αισνταιν οι γαλάζιοι να κάνουν άνοιγμα στο Αμέρικα, μπας και σωθούν;

 14. Συκοφάντης avatar
  Συκοφάντης 21/09/2009 16:14:36

  Το πως δεχθηκαν οι αγορες το δημοσιευμα για τις τραπεζες απεικονιζεται στο δεικτη του χρηματιστηριου.Δειτε που πηγε η μετοχη της Ε.Τ.Ε για να καταλαβετε.

 15. Smash Direct avatar
  Smash Direct 21/09/2009 16:15:44

  Τωρα φακτορα μεταξυ μας οτι και να κανουν οι γαλαζιοι the game is over for ever-by the way-οπως θα ελεγε ο φιλος μας ο Κουλουρης..

 16. Orestios avatar
  Orestios 21/09/2009 17:22:25

  Για να κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό. Πόσα στρέμματα γης κοστίζει το 90% των οφειλών στις Τράπεζες?

 17. Χρήστος avatar
  Χρήστος 21/09/2009 17:28:39

  Θα λειτουργήσουν άραγε τα κοινωνικά και εθνικά αντανακλαστικά του Έλληνα πολίτη έναντι αυτού του φαινομενικά αθώου κυρίου, ο οποίος όταν μιλάει στο Reuters στα αγγλικά, εκφράζεται με άνεση και δεν κάνει κανέναν σαρδάμ, ενώ όταν μιλάει στη δική μας γλώσσα, οι μοναδικοί που τον αντιλαμβάνονται είναι οι μάγιστροι του πράσινου συνδικαλισμού;

 18. Χρήστος avatar
  Χρήστος 21/09/2009 17:35:41

  Tα καλά και τα κακά του google


  Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο κάποιοι, μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων επικρατείας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία περιείχαν αρκετά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ (ας είμαστε ειλικρινείς, έτσι;) ονόματα υποψηφίων, "ξεχύθηκαν" στο google, ψάχνοντας ... περισσότερα. Έτσι, ο http://atithasos.blogspot.com/ εντόπισε άρθρο της 2ης στο ψηφ.επ.του ΠΑΣΟΚ, κας Παναρίτη, στον Guardian
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/feb/23/us-economy-housing-market?commentpage=1

  στο οποίο, οι αναγνώστες παίρνουν "στο ψιλό" την κ.Παναρίτη, λέγοντάς της ότι δεν ξέρει τι γράφει κ.λ.π. Τα σχόλια είναι άκρως ειρωνικά. Τα υπόλοιπα δείτε τα, στον Guardian.

  http://taxalia.blogspot.com/2009/09/t-google.html

 19. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 21/09/2009 21:11:30

  Δεν ξέρω τι λέτε εγώ πάντως είναι υπερ των Δανέζικων μοντέλων:

  Ξανθιές, ψιλές με γαλανά μάτια...

  Τώρα μάλιστα που ο Γιωργάκης χαρίζει και τα χρέη θα την περάσουμε ζάχαρη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.