Αποκαλυπτική κατάθεση πρώην υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α.
18/06/2014 18:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλυπτική κατάθεση πρώην υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α.

Ο μάρτυρας ο οποίος διετέλεσε πρώην επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή στην χειμαρρώδη κατάθεσή του έδωσε λεπτομερή στοιχεία, για την δομή και την δράση της οργάνωσης.

Νέα κατάθεση-φωτιά πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που δίνει στοιχεία για τον τρόπο λειτoυργίας και δράσης της οργάνωσης έχουν πλέον στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθε αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές και εισέφερε επωνύμως στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ήταν στέλεχος του κόμματος και είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή. Ο ίδιος, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή καθώς δεν συμφωνούσε, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του που αποτελεί πλέον μέρος της ογκώδους δικογραφίας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της κατάθεσης-φωτιά :

«Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

»Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία. Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.

»ΕΡ: Ποιες ήταν οι μέθοδοι πραγματοποίησης αυτού του στόχου;

ΑΠ: Εκτός από τις συνηθισμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα κόμματα, δηλαδή την χρήση προπαγανδιστικού εντύπου και ηλεκτρονικού κομματικού υλικού, πολλές φορές η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών. Για παράδειγμα από τη στιγμή που το κράτος, όπως θα επιθυμούσε η ΧΑ, δεν προέβαινε σε απέλαση των μεταναστών κάθε μέσο που θα τους έξανε τη ζωή δύσκολη, όχι απλά ήταν εκτός αλλά επιβαλλόταν για το καλό του έθνους.

»-...Δεν ήμουν ποτέ παρών να δοθεί ρητή εντολή για επίθεση, πλην όμως υπήρχε η γενικότερη άποψη ότι όταν εμείς επιτεθούμε σε αλλοδαπούς όχι μόνο δε θα υφιστάμεθα οποιαδήποτε συνέπεια αλλά αντίθετα θα επιβραβευόμασταν. Εξάλλου οι επιθέσεις αυτές αποτελούσαν ένα είδος παρασήμου.

»-Για να μετέχεις σε βίαιες ενέργειες πρέπει πρώτα να ενταχθείς σε έναν πυρήνα για να έχεις την κάλυψη των στελεχών ΧΑ. Η Ιεραρχία ήταν το μέλος στον πυρηνάρχη, ο πυρηνάρχης στον περιφερειάρχη, αυτός αν είναι μέλος Πολιτικού Συμβουλίου απευθείας στον αρχηγό, αν δεν είναι σε κάποιο μέλος του Π.Σ και εκείνος θα απευθυνόταν στον αρχηγό.

»-ΕΡ: Για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου κι στελεχών πως καταδικάζουν κάθε μορφή βίας, τι λέτε;

»ΑΠ: Θεωρώ αστείο ακόμα και να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Είναι εντελώς υποκριτικό.

»-Τόσο ο αγκυλωτός σταυρός όσο και ο χαιρετισμός με προτεταμένη τη δεξιά αποτελούν σύμφωνα με τη ΧΑ πολιτιστική κληρονομία της πατρίδας μας, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι μέσα στη ΧΑ, γνωρίζουν πως χρησιμοποιούνται σε απευθείας σύνδεση με την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.

»ΕΡ: Οι απόψεις αυτές ισχύουν μέχρι σήμερα, ή όπως λένε οι Μιχαλολιάκος και Παπάς, αποτελούν αντιλήψεις της νεότητάς τους;

ΑΠ: Όλες οι αντιλήψεις της ΧΑ σε κάθε επίπεδο, πολιτικό κοινωνικό και παραμένουν αναλλοίωτες από την ημέρα της ιδρύσεως τους μέχρι σήμερα. Ένα κόμμα σαν τη ΧΑ δεν αλλάζει ιδέες σας τα πουκάμισα.

»-Ζητησα εγγράφως τον Ιούνιο 2013 την απεμπλοκή μου από τον Γενικό Γραμματέα. Μου απάντησε με sms η Ουρανία Μιχαλολιάκου, ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν το επιθυμεί. Σας προσκομίσω το τηλέφωνό μου. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα έγινα συστηματικά δέκτης κάθε είδους απειλών για τη ζωή μου και ενός αμείλικτου ψυχολογικού πολέμου.

»ΕΡ: Ποια είναι η έννοια του αρχηγού στη ΧΑ;

ΑΠ: Στη ΧΑ η πίστη στον αρχηγό εκφεύγει του προσώπου του και ανάγεται σε ένα επίπεδο μεταφυσικής. Πρόκειται για τη λατρεία στον ίδιο το θεσμό του αρχηγού και επί της ουσίας για την εκδήλωση της απόφασης ενός προσώπου να θέσει όλη του την ύπαρξη υπό τις εντολές του. Τόσο του ιδίου όσο και των προσώπων που αυτός καθορίζει.

»ΕΡ: Ο αρχηγός έχει εποπτεία και γνώση των δράσεων των μελών;

ΑΠ: Έχει πλήρη εποπτεία υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώσουν το οτιδήποτε είναι άνθρωποι απολύτως πιστοί στον αρχηγό και δεν διανοούνται να κάνουν κάτι πέρα από τις εντολές του. Όχι λόγω φόβου για τυχόν συνέπειες αλλά λόγω της απόλυτης πίστης τους.

»-Οι άνθρωποι στη ΧΑ δεν ενδιαφέρονται για χρήματα και αξιώματα αλλά μόνο για την επικράτησή της ιδέας τους. Το κράτος ήταν για μας ο κομματικός μηχανισμός της ΧΑ. Από εκεί ακριβώς πηγάζει και η αντίληψη για αγώνα με σκοπό όχι μια κυβερνητική μεταβολή αλλά μια πολιτειακή μεταβολή».

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 18/06/2014 21:02:12

  Ούτε μεγενθυντικός φακός δύναται να ανιχνεύσει αμυδρό έστω στοιχείο που να συνδέει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόσωπο με ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αξιόποινη πράξη.Εάν τα στοιχεία''φωτιά'' της δικογραφίας είναι τόσο...''φωτιά'' όσο η εν λόγω κατάθεση,μάλλον το αναμενόμενο βούλευμα δεν θα είναι παραπεμπτικό.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΜΑΡΤΙΟΣ 19/06/2014 14:55:06

   ΜΑΡΤΙΟΣ, δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό δεν έχει ξεκινήσει καμία δίκη! Θα είχε ξεκινήσει ήδη με τυμπανοκρουσίες κτλ. αν υπήρχαν στοιχεία. Οι εισαγγελείς έχουνε πει καθαρά στην Αστυνομία ότι "ή φέρνετε στοιχεία ή στο 18μηνο είναι όλοι έξω πλην του Λαγού που διώκεται για μπραβιλίκια στα μπαρ του Πειραιά". Για εγκληματική οργάνωση ούτε λόγος. Για προπαρασκευαστικές εργασίες κατάλυσης του πολιτεύματος ούτε ίχνος. Για τη δολοφονία του Φύσσα απολύτως τίποτε! Θα έπρεπε να υπάρχει τηλεφώνημα που δίνεται ξεκάθαρη εντολή στο Ρουπακιά "πήγαινε να τον σκοτώσεις" και κατόπιν τηλεφώνημα του Ρουπακιά που να λέει "τον έφαγα όπως διατάξατε αρχηγέ". Τα μόνα τηλεφωνήματα που υπάρχουν είναι μετά το φονικό να παίρνουν τα στελέχη ο ένας τον άλλον και να λένε "ρε τι πήγε κι έκανε ο μ@λάκας", "μας κατέστρεψε το βλήμα" κτλ. Αυτά τα τηλεφωνήματα μέσα σε πανικό τουναντίον αποδομούν κιόλας τα περί οργανωμένης δολοφονίας. Όσον αφορά την κατάλυση του πολιτεύματος, θα πρέπει να βρεθούνε τουλάχιστον 4.000-5.000 καλάσνικοφ, μεγάλος όγκος πυρομαχικών, μεγάλος όγκος ειδικών οχημάτων, στρατός τουλάχιστον 10.000 ειδικά εκπαιδευμένων ανθρώπων κτλ. οι οποίοι θα προσπαθούσαν να καταλάβουν σε μια νύχτα το κοινοβούλιο, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το Μαξίμου, το προεδρικό μέγαρο, όλες τις ξένες πρεσβείες, τη ΓΑΔΑ, το ΠΑΛΑΣΚΑ, το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, το ναύσταθμο στη Σαλαμίνα, το στρατόπεδα ΑΥΛΩΝΑ με τα τεθωρακισμένα κτλ. κτλ. Ποιος θα τα έκανε αυτά;;; Ο Κασιδιάρης και τα 15αχρονα που τους μαθαίνουν KungFu στον Όλυμπο;;; Με τι θα τα έκαναν;;; Με τα 7-8 μανιάτικα καριοφίλια που βρέθηκαν στο σπίτι του Πάλλη;;; Με αυτά τα καριοφίλια θα πήγαινε ο Παναγιώταρος να καταλάβει το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων στο μεγάλο Πεύκο και τη ΜΑΛ;;;;;;; Γελάει ο κόσμος... Την πάτησε ο Σαμαράς αλλά δεν φταίει αυτός, φταίνε ο Δένδιας με τον Αθανασίου αποκλειστικά που του είπαν ότι "θα καθαρίσουμε εμείς με τη Χ.Α"...

 2. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 18/06/2014 23:40:59

  Πόσο πάει το "αυθορμήτως" ?

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 19/06/2014 09:03:32

  Νόμιζα πως ότι ήταν να ειπωθεί για την ΧΑ, το πόσο κακά και επικίνδυνα παιδιά είναι, έχει ήδη ειπωθεί. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ναζιστικό κόμμα. Και μετά;

 4. ΚΑΦΡΕΛΛΗΝ Ο ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ avatar
  ΚΑΦΡΕΛΛΗΝ Ο ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ 19/06/2014 10:48:24

  Εγώ ως γνήσιος κάφρος του ελλαδιστάν έχω κάποιες απορίες. 1. Η ΧΑ για να κυβερνήσει δεν πρέπει να ψηφιστεί πρώτα ανάλογα από το λαό; 2. Η ΧΑ κάνει ποτέ αντισυγκεντρώσεις σε άλλους; 3. Εκτός της ΧΑ ποιος άλλος πολιτικός φορέας παρέχει δωρεάν βοήθεια στους αδύναμους; 4. Εκτός από το να αποκαλούν στεντόρια τους "κλέφτες", κλέφτες και να τους ενημερώνουν ότι θα τους παραπέμψουν στη δικαιοσύνη με ό,τι συνεπακόλουθο, τί άλλο έκαναν εναντίον τους εντός του Κυνοβουλείου; 5. Πώς είναι δυνατόν κατά κάποιους να είναι το μακρύ χέρι του συσήματος και ταυτόχρονα ένοικοι στη μπουζού; 6............... Θα μπορούσα να απαριθμήσω άπειρα ερωτήματα προς λουομένους και μη αλλά φοβούμαι σφόδρα τα τάγματα εφόδου της ΧΑ μήπως μου επιτεθούν και: Μου αρπάξουν το 60% της σύνταξης και τα δώρα για τα οποία πλήρωνα επί 39 δύσκολα χρόνια. Επίσης φοβάμαι ιδιαίτερα μη μου αρπάξουν την ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη για την οποία πληρώνω 100 ευρά το μήνα. Τώρα αν ποτέ τα ορατά ή αόρατα αυτά "τάγματα" αποφασιστεί από δυνάμεις του πάνω ή του κάτω κόσμου να αναλάβουν δράση συνεπικουρούμενα από δυνάμεις Νεφελίμ, ενημερώνω τις κ.κ. Κλάπα, Δημητροπούλου καθώς και τον εισαγγελέα Ντογιάκο πως θα ήθελα να ήμουν κι' εγώ εκεί.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΚΑΦΡΕΛΛΗΝ Ο ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ 19/06/2014 14:32:30

   Φίλτατε, στο σημείο 5 τα είπατε ΌΛΑ. Οι "συστημικοί" είναι έξω και αλωνίζουν δεν είναι φυλακή... Έξω ο Ξηρός, έξω ο Μαζιώτης, έξω η Ρούπα, έξω και ο άλλος ο Ξηρός οσονούπω, έξω ο Κοντομηνάς, έξω ο Ψωμιάδης, έξω ο Λαυρεντιάδης (διώκεται μόνο για μπραβιλίκια ενώ για τα 700 εκατομμύρια της PROTON αποφυλακίστηκε!!!), έξω ο Παπακωνσταντίνου και όλοι οι συγγενείς του που σβηστήκαν από τη λίστα (!!!)... Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς λοιπόν ποιοι είναι οι συστημικοί...

   • μιστερ μαξ avatar
    μιστερ μαξ @ Marcelos 19/06/2014 15:57:29

    Τοτε γιατι τους λεγατε αντισυστημικους πριν καν μπουν στην μπουζου; βρεξει χιονίσει, αντισυστημικους τους ανεβάζετε, σας εκανε καλη πλυση εγκεφαλου ο κασσιδιαρης και ο χριστοδουλους

    • Marcelos avatar
     Marcelos @ μιστερ μαξ 19/06/2014 18:47:42

     Ο Κασιδιάρης δεν μπορεί να κάνει καμία πλύση εγκεφάλου. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, έχει αυτιά και ακούει... Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο μην τον σκοτώσουν να του πάρουν το κινητό και ακούει τα κόμματα, άλλο να λέει "πρέπει να τους δοθεί ιθαγένεια", άλλο να λέει "πρέπει να τους ενσωματώσουμε", άλλο να λέει "πρέπει να τους δοθούνε άδειες παραμονής", άλλο να λέει "πρέπει να τους δοθεί πολιτικό άσυλο", άλλο να λέει "πρέπει να τους φτιάξουμε τζαμιά"... Κι ακούει μετά ένα κόμμα (το μοναδικό) να φωνάζει νέτα σκέτα "έξω οι ΛΑΘΡΟμετανάστες". Μετά κάνει την επιλογή του και δεν χρειάζεται καμία πλύση εγκεφάλου για αυτό...

 5. BILCOP avatar
  BILCOP 19/06/2014 12:58:08

  Άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. - Η ανάκριση είναι έγγραφη. Η ανάκριση γίνεται πάντοτε εγγράφως και χωρίς δημοσιότητα• διενεργείται με την παρουσία δικαστικού γραμματέα ή δεύτερου ανακριτικού υπαλλήλου ή, αν δεν υπάρχουν αυτοί, με παρουσία δύο μαρτύρων που έχουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 150. Αν δεν είναι δυνατό να βρεθούν τέτοιοι μάρτυρες, όποιος διενεργεί την ανάκριση είναι υποχρεωμένος να την ολοκληρώσει και μόνος του. Για κάθε ανακριτική πράξη συντάσσεται έκθεση σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους.

 6. Marcelos avatar
  Marcelos 19/06/2014 14:28:06

  Έχω 5-6 μήνες που διαβάζω: "εικόνα διάλυσης στη Χ.Α" "εικόνα διάλυσης στο ΣΥΡΙΖΑ" Το αποτέλεσμα;;; Να έχει 10% η Χ.Α με ανοδικές τάσεις και να είναι 4% πάνω από τη Ν.Δ ο ΣΥΡΙΖΑ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.