#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Τα έγγραφα του ΣΔΟΕ για τον Αλέξη ΜητρόπουλοΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ήταν απ’ τους βουλευτές που απασχόλησαν την επικαιρότητα πριν κάμποσους μήνες για υπόθεση φοροδιαφυγής μετά από δημοσιεύματα που επικαλούνταν εισαγγελική έρευνα σε βάρος του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνα ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε εισπράξει στο εξωτερικό το 1999 ως δικηγορική αμοιβή το ποσό των 1.000.000 δολαρίων χωρίς να κόψει απόδειξη. Το ΣΔΟΕ για την υπόθεση αυτή έχει επιβάλλει πρόστιμο στον εν λόγω βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωσή του στις 15 Οκτωβρίου είχε παραδεχθεί την επιβολή του προστίμου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι υπεβλήθη παρανόμως απ’ το ΣΔΟΕ καθώς το ποσό είχε επαναπατριστεί με το νόμο του 2004 (νόμος Αλογοσκούφη) και είχε δηλωθεί στα εισοδήματά του το 2005.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε «Είναι αληθές ότι η Δ' ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:

α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,

β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),

γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και

δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α

ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα».

Η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου απασχόλησε και την επιτροπή ελέγχου της βουλής η οποία αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο ΣΔΟΕ καθώς «στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης».

Το antinews φέρνει στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2013 και στα οποία αναφέρεται παράβαση μη έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών για το ποσό των 1.000.000 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 25/11/2013 08:45:51

  Αριστερές τσέπες δεν φορολογούνται,τι τζάμπα τα έχουμε τα γαλονια αριστερά

 2. αλ avatar
  αλ 25/11/2013 09:10:22

  Ασχέτως προέλευσης αριστερά ή δεξιά ,αυτά έιναι μεγάλες βλακείες του Θεοχάρη. Στις ΗΠΑ και παντού σχεδόν στο εξωτερικό δεν μαθαίνει κανείς τίποτα παρά μόνο το υάμεσα ενδιαφερόμενου και του διαπραγματευτή από το κράτος. Λέει ο ένας 3 εκ. πρόστιμο ό ενδιαφερόμενος προτείνει 1,5 διακανόνίζεται στα 2 εκ. και τέλος . Ούτε δημοσιοιποίηση ,ούτε διώξεις , ούτε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση του να τρέμουν για το αν θα έχουν δουλεία αύριο διαβάζοντας για το αφεντικό τους. Και μόνο έτσι τελικά εισπράτεις, αυτή είναι η αλήθεια.Τώρα εδώ είναι διαφορετική περιπτωση γιατί ο κύριος είναι βουλευτής και μεθαύριο μπορεί να είναι υπουργός για παράδειγμα,οπότε υπάρχει ηθικό θέμα για τον ίδιο και τη σχέση του με τον πολίτη που τον εμπιστεύτηκε αλλά αυτό είναι δικό του θέμα και του πολιτικού του φορέα.

 3. gonzilaus avatar
  gonzilaus 25/11/2013 12:24:27

  Πραγματικά έχετε διαβάσει τι γράφει το έγγραφο; Χρήματα που αποδόθηκαν σε τρίτους πως ακριβώς θεωρείται αυτό εισόδημα. 1 εκ. έλαβε και το παραχώρησε σε τρίτους. Ποιος φορολογείται σε αυτήν την περίπτωση; Ο μεσάζοντας ή ο τελικός πελάτης;;;;;;; Τα χρήματα δεν ήταν δικιά του αμοιβή αλλά συνεργάτη του. Άσχετα αν παρακρατήθηκαν παρανόμως. Αυτό το κομμάτι το έχει λύσει η δικαιοσύνη. Ή ήταν δικιά του αμοιβή και έπρεπε να κόψει απόδειξη οπότε κακώς καταδικάστηκε είτε ήταν των συνεργατών του οπότε αυτοί έπρεπε να κόψουν την απόδειξη.

  • Zeno avatar
   Zeno @ gonzilaus 27/11/2013 07:48:14

   Αγαπητέ gonzilaus, το παραμύθι με τους συνεργάτες πρέπει να σταματήσει... Δεν φοροδιαφεύγω εγώ, ο συνεργάτης μου φταίει...Ντροπή! Το ΣΔΟΕ έκανε σωστά την δουλειά του. 1 εκατ. δολάρια είναι τεράστιο ποσό και δεν μπορεί να τα αποκρύπτει από το ελληνικό κράτος. Έπρεπε να είχε κόψει απόδειξη και να δηλωθούν στην φορολογική του δήλωση. Ντροπή να υπερασπιζόμαστε την φοροδιαφυγή...

 4. Eva avatar
  Eva 25/11/2013 12:26:50

  Με μικρο υποθεσούλες ασχολείται βλέπω...

 5. DIGENHS avatar
  DIGENHS 25/11/2013 19:06:33

  Από αριστερούς με δεξιές τσέπες χορτάσαμε και μετά πεινάσαμε

 6. Draco avatar
  Draco 26/11/2013 15:26:08

  Θεωρώ ότι η παραπάνω υπόθεση ωχριά μπροστά στην απάτη που έγινε από το γραφείο του Μητρόπουλου (ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ) το 2008 εις βάρος δασκάλων, στρατιωτικών και νοσοκομειακών οι οποίοι διεκδικούσαν ένα επίδομα 176 Ευρώ που σε αντίθεση με άλλους ΔΥ αυτοί είχαν εξαιρεθεί. Την υπόθεση ανέλαβαν κάποια δικηγορικά γραφεία και ΚΥΡΙΩΣ το Γραφ. Μητρόπουλου. Συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες 20 ευρα από τους ενδιαφερόμενους, αλλά η ομαδική αγωγή δεν κατατέθηκε ΠΟΤΕ. Οι ενδιαφερόμενοι για 1-2 χρόνια τηλεφωνούσαν για νεώτερα και τους αράδιαζαν διάφορες δικαιολογίες. Η υπόθεση έμεινε εκεί. Υπολογίζεται ότι το Γραφ, Μητρόπουλου εισέπραξε πάνω από 200.000 Ευρώ τα οποία φυσικά ουδέποτε επιστράφηκαν. Διαβάστε την τότε ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) εδώ: http://www.doe2.gr/rarticle.php?id=431&lan=0

 7. Ήρων avatar
  Ήρων 28/11/2013 10:06:28

  Το παραμυθάκι με τον Μητρόπουλο καλά κρατεί... Ένας άνθρωπος που εξαργύρωσε την θητεία του στα τηλεπαράθυρα με βουλευτικό έδρανο. Φανταστείτε, αν ο κυριούλης αυτός δεν είχε εκλεγεί βουλευτής, τι ακόμα θα είχε να κρύψει... Όσο για τον Θεοχάρη, τι να πω αγαπητέ φίλε... Τελικά, όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είτε είναι απατεώνες η τα παίρνου. Νοοτροπία που μας έχει καταστρέψει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.