Αποκάλυψη: Δολοφονία μιας χώρας
03/08/2015 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Δολοφονία μιας χώρας

Πως το λόμπυ της δραχμής «έφαγε» τον Σαμαρά για να εφαρμόσει τα σκοτεινά σχέδιά του

H δραματική πτώση στο Χρηματιστήριο, η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών μπορεί για τους περισσότερους να μη σημαίνει και πολλά. Ποιος ασχολείται με τις μετοχές όταν δεν έχει ούτε τσιγάρα να αγοράσει; Ποιος ασχολείται με τον Γενικό Δείκτη όταν παίρνει 60 ευρώ από τις τράπεζες;

Έτσι είναι αν έτσι νομίζουμε. Το Χρηματιστήριο και η κατάρρευσή του είναι η σφραγίδα της διάλυσης της χώρας. Είναι οι τελευταίες ημέρες της οικονομικής Πομπηίας της χώρας η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τη στιγμή που πολιτικά ο κόσμος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, απερίσκεπτα και επηρεαζόμενος από το λόμπι της δραχμής.

Από πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησε η τελευταία επίθεση συγκεκριμένων επιχειρηματιών που κάνουν τρελές δουλίτσες στην Ελλάδα, αλλά έχουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό. Που ελέγχουν μίντια, κάνουν αγαθοεργίες και ταυτόχρονα παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τους νεόκοπους της Αριστεράς. Για σκεφτείτε πώς ξεκίνησε η κατηφόρα. Τότε που το συγκεκριμένο λόμπι αποφάσισε να τελειώσει με τον Σαμαρά, να εκμεταλλευτεί ασφαλώς τα λάθη της κυβέρνησής του και να αναγορεύσει τον Αλεξάκη των καταλήψεων σε μέγα Αλέξη που θα σαρώσει την Μέρκελ και τους Ευρωπαίους.

Σκεφτείτε ποιοι με εφημερίδες, περιοδικά και κανάλια και με συγκεκριμένους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους έκαναν μάγκες τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, τους έπαιρναν συνεντεύξεις κάθε τρεις και λίγο με εντολή ασφαλώς των… αφανών αφεντικών.

Τώρα που όλοι αυτοί τάχαμου ομνύουν πίστη στο ευρώ είναι οι ίδιοι που υπογείως αποθέωναν τους δραχμολάγνους και τους έκαναν γνωστούς στο κοινό. Για να μην πούμε ότι τους χρηματοδότησαν κιόλας αλλά γι’ αυτά δεν υπάρχουν έγγραφα. Όλα μαύρα δίνονταν…

Το λόμπι της δραχμής με μεθοδικότητα προωθεί τη διάλυση της οικονομίας. Ακόμη και το δημοψήφισμα ήταν ιδέα τους για να φέρουν την αναστάτωση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κατάρρευση της οικονομίας. Ο Τσίπρας ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, ήξερε για τα capital controls και για τις επιπτώσεις που θα προκαλούσε, ήξερε και ότι το χρηματιστήριο θα διαλυθεί μέσα σε μια συνεδρίαση. Όμως, όπως καλά ξέρουμε ο Τσίπρας και η παρέα των σοσιαλιστών της δραχμής δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα… εργαλεία του διαβόλου. Δεν πάει να καταρρεύσουν οι μετοχές και να εξαϋλωθούν τα χαρτιά; Δεν πάει να χάσουν τα λεφτά τους μικροί και μεγάλοι μέτοχοι, ας πρόσεχαν λένε στην κυβέρνηση.

Όμως, όλο το κλίμα δείχνει ότι συνολικά η οικονομία πνέει τα λοίσθια. Πρόκειται για μια σταθερή πορεία προς την έξοδο από το ευρώ και μια σειρά από στοιχεία το δείχνουν. Τεράστια ύφεση αναμένεται φέτος, το πρόγραμμα των δανειστών δεν μπορεί να βγει απλά και μόνο γιατί στηρίζεται σε προ δημοψηφίσματος στοιχεία. Τα μέτρα που ζητούνται είναι τραγικά και άκρως υφεσιακά οπότε τι νόημα έχει να μιλάμε για ανάπτυξη και για νοικοκύρεμα όταν κανένα νούμερο δεν μπορεί να βγει γιατί απλά η οικονομία βρίσκεται σε σοκ;

Άραγε έχουν υπολογίσει οι δανειστές και η κυβέρνηση ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα πληρώνει κανείς φόρους και άλλες οφειλές; Είτε γιατί δεν θα έχει είτε γιατί δεν θα γουστάρει να το κάνει; Και ότι το τέλος του έτους θα βρει τη χώρα σε πιο δεινή θέση απ’ ότι σήμερα;

Είναι σίγουρο ότι το λόμπι της δραχμής τρίβει τα χέρια του. Το σχέδιό του κυλάει ρολόι. Επέλεξαν τον Τσίπρα να κάνει την αρχή, ανακάλυψαν τον Βαρουφάκη να βάλει τα θεμέλια, έπαιξαν με την… καβάτζα τους τον Λαφαζάνη και σιγά σιγά ετοιμάζονται να δρέψουν τους καρπούς των προσπάθειών τους.

Βεβαίως για να το καταφέρουν αυτό έπρεπε να αποδυναμώσουν το ευρωπαϊκό μέτωπο το οποίο κατά κύριο λόγο εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία και το άλλοτε σοβαρό ΠΑΣΟΚ που τώρα είτε πήγε στο Ποτάμι είτε βρίσκεται στην Κουμουνδούρου.

Αυτοί αποδυνάμωσαν τον Σαμαρά, γιατί ήταν ο αστός που θεμελίωνε σταδιακά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτός ήταν που έδιωξε πέρυσι για τα καλά τον φόβο του Grexit από πάνω μας. Και να’ σου οι δήθεν λαϊκιστές της ΝΔ και φυσικά η αντιπολίτευση βγήκαν απηνείς διώκτες του Σαμαρά, του Στουρνάρα, των υπουργών που με συνέπεια οδηγούσαν το καράβι σε ασφαλές λιμάνι. Η ΝΔ άρχισε να κλυδωνίζεται, το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε και ενισχύθηκαν οι δυνάμεις των άκρων. Δηλαδή τα δύο «χέρια» του λόμπι της δραχμής που βοήθησαν όσο κανένας στο ξεχαρβάλωμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Και πόσο ωραία πλασάρεται ο Αλέξης ως ο μοναδικός νέος που πλέον είναι ώριμος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας. Ενώ η ΝΔ τι είναι; Όπως έχουμε γράψει μοιάζει με ταβέρνα όπου μαζεύονται όλοι οι παλιοί καλοί φίλοι, λένε αστεία και θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία. Ο ταβερνιάρης κερνάει, το κρασί ρέει άφθονο, οι καλοκάγαθοι σύμβουλοι τρώνε και πίνουνε, λένε και καμιά πολιτική… μα…α για να περνά η ώρα την ίδια στιγμή που ο Αλέξης κάνει πάρτι στις στάχτες της χώρας. Κι ενώ καίγεται ο τόπος κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει για το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας από τη συμμορία του Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με το λόμπι της δραχμής που ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στα ερείπια.

Στην ταβέρνα η «ωραία ΝΔ» περιμένουν τον καλό πελάτη με τα κοψίδια να γεμίσουν τα τραπέζια, περιμένουν τον σωτήρα που θα πάρει στα χέρια του το μαγαζί μπας και σωθεί τίποτε από τη δύσμοιρη Ελλάδα. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό το λόμπι των δραχμολάγνων θα έχει πετύχει την αποστολή του και θα είναι αργά. Πολύ αργά για δάκρυα για την Ελλάδα, το αστικό κόμμα, την ευρωπαϊκή πορεία και φυσικά την ίδια την κοινωνία.

Όσοι νομίζουν ότι ενδιαφέρονται έστω και για το ελάχιστο για το πώς θα ζήσουν οι πολίτες τα επόμενα χρόνια είναι γελασμένοι. Είλωτες ψάχνουν για τις νέες μπίζνες που θα ανοίξουν.

Για φανταστείτε τους. Οι αρχηγοί του λόμπι της δραχμής στρίβουν τις μουστάκες τους όλο αυταρέσκεια. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Να φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάμε εμείς να φύγουμε από την Ευρώπη κι όχι να μας διώξουν οι άλλοι…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/08/2015 20:05:23

  Xρειάζονται και ονόματα όμως.Και αδιάλλακτη θέση κατά της αριστεράς στην πολιτική αντιπαράθεση.Αυτό ειδικά αποσταθεροποιεί αυτούς στη ΝΔ που θέλουν να καλύψουν τον Τσίπρα και την παρέα του και είναι οι ίδιοι που τους κάλυπταν και όταν έκαιγαν την Αθήνα το 2008.

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ ψυχραιμια 03/08/2015 20:46:21

   Και βέβαια χρειάζονται ονόματα.......Και βέβαια πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος πως γίνεται ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας να δεχτεί μια θέση σε μια κυβέρνηση καταστροφική σε ότι έχει απομείνει στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και στην πραγματική οικονομία. Να μας πει κάποιος τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή αυτή τη στιγμή στην παράταξη και....γενικώς στην πολιτική επικαιρότητα. Ας μας πει κάποιος γιατί φαγώθηκε ο Σαμαράς εν μία νυκτί και τι κρύβεται από πίσω, ειδικά στη Ν.Δ. Δεν νομίζω να φταίει για όλα ο σοφός Λαός....

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φιλελεύθερος 05/08/2015 00:13:14

    Βουβοί ἀμφότεροι καί ᾿γώ σπάζω τό κεφάλι μου νά βρῶ ἀπαντήσεις στά ἴδια ἐρωτήματα, Φιλελεύθερε.

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 03/08/2015 20:20:10

  Ξεκαθαρο αρθρο. Με μεγαλες αληθειες και θαρρος στον συντακτη του. Η συμφωνια που υπεγραφει αυτη τη στιγμη ο τσιπρας ειναι συμφωνια γεφυρα προς την δραχμη. Ο σαμαρας ηταν η τελευταια ελπιδα το τελευταιο αναχωμα. οι διαφοροι χρησιμοι ηλιθιοι επαιξαν τον ρολο τους και διεσπασαν τον ευρωπαικο μετωπο που σχηματισε η ΝΔ ολη αυτη την τριετια στελνοντας τον κοσμο δεξια και αριστερα σε κομματα διαμαρτυριας παντως ειδους. -διαμαρτυριας που επιτελους εσπαζαν τα αποστηματα(ερτ, απεργιες μετρο, υγεια, προμηθειες κλπ) -απο την αλλη διαμαρτυριας που δεν εγιναν ολα σε 2 χρονια. Ο σταματης (β.επικρατειας) ειχε πει πριν 7 μηνες οτι ο λογος που εχασε η ΝΔ ειναι διοτι ο κοσμος που την στηριξε επαναπαυτηκε και ενιωσε ασφαλεια. Ασφαλεια απο το γεγονος οτι δεν θα εβγαζε ο συριζα την ελλαδα απο το ευρω ασφαλεια απο το γεγονος οτι τα χειροτερα περασαν και τωρα ακομα και στον αυτοματο τιποτε δεν μπορει να παει χειροτερα. (αρα ας δοκιμασω την πρωτη μου φορα σε λοιπους). Αυτο ακριβως εγινε στο λεγομενο ευρωπαικο μετωπο . Τωρα οι αλλοι του αγερωχου αγωνιστικου μαγκικου που διαμαρτυρονται σε οσες αλλαγες γινονται , ειναι οι λοιποι παλαβοι που εχουν παρει τη χωρα τα παιδια τους και την επιβιωση μας στο λαιμο τους διοτι ετσι το αποφασισαν στο καφενειο. ------ Ο κοσμος επρεπε να βαλει πλατη επρεπε να βαλει αμυνες στα οσα καλα πηγαν να γινουν. αντιθετως δεν εδειξε καμια αντοχη καμια αντισταση σε τιποτα. και φυσιολογικα οι λοιποι εκδοτες και λομπι της δραχμης τον διελυσαν.

 3. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 03/08/2015 22:37:06

  Οι ξένοι και οι ντόπιοι ολιγάρχες, δεν μπορούν μόνιμα να απεργάζονται την καταστροφή μας. Οικονομικά λόμπυ συγκρούονται και όποιος έχει τους πρόθυμους ηλίθιους να τον υπηρετεί με λίγο λαϊκισμό, ντυμένο με κορώνες εθνικοπατριωτισμού, πετυχαίνει το σκοπό του. Σ' αυτό συνεργούν αδιάντροπα τα συστημικά Μ.Μ.Ε. που διαστρεβλώνουν ενσυνείδητα την πραγματικότητα. Αλλά ο λαός έχει και κρίση και βαθύτερη εθνική συνείδηση. Σ' ένα κράτος αγκυλωμένο και παγιδευμένο ολοκληρωτικά από το αριστερό κατεστημένο, τα ληστρικά μέτρα του 3ου μνημονίου καμιά κεντροδεξιά κυβέρνηση δεν μπορούσε να τα ψηφίσει και να τα δρομολογήσει, γιατί θα καιγόταν ο τόπος και θα είχαμε εμφύλιο σπαραγμό. Τον ρόλο αυτόν τον παίζει με τις διάφορες παραλλαγές τους, ως προπέτασμα καπνού, η σημερινή επαίσχυντη κυβέρνηση των νεοπασόκων του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια και υπό την ασφυκτική πίεση των γεγονότων αργά ή ελπίζω γρήγορα θα μας αποχαιρετήσουν, πριν προλάβουν να μας καταστρέψουν. Για να θυμόσαστε την μασκαράτα τους, την αποκριάτικη κουστωδία της αλλοπρόσαλλης εξαλλοσύνης της αριστερής πανσπερμίας των ιδεοληπτικών, διαταραγμένων φασιστοειδών και την σαπίλα τους και εκ νέου να μην μας εξαπατήσουν.

  • ευαγγελία avatar
   ευαγγελία @ Σόλοικος 04/08/2015 08:43:35

   Mακάρι να είναι έτσι, να μην φτάσουμε στην απόλυτη καταστροφή για να καταλάβουμε κάποια πρεάγμαρτα! Πολύ καλό το άρθρο σας, άκρως κατατοπιστικό..

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 04/08/2015 07:02:17

  Μάχη τώρα για τη χώρα και όχι για το κόμμα Στα υπουργεία συσκέπτονται οι επικεφαλείς των θεσμών και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Γίνεται ένας αγώνας δρόμου "για να προκάμουμε" που έλεγαν οι παλιοί αριστεροί. Το ελληνικό κράτος, χωρίς δανεικά, θα κατέβάσει ρολά και πρόκειται περί μίας πραγματικότητας που αποδέχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ, "σκοτώνονται" (και κανονικά η λέξη δεν πρέπει να συνοδεύεται από εισαγωγικά). Ο Αλέξης Τσίπρας που έπρεπε μέρα και νύχτα να κυβερνά και να προσπαθεί να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο, έχασε μια ολόκληρη μέρα την Τετάρτη, για να τσακώνεται με συντρόφους του, με την υποστήριξη των οποίων εξελέγη πρωθυπουργός. Απ' ό,τι φαίνεται, θα χάσει και άλλες ημέρες και εβδομάδες, διότι η μάχη στο κόμμα για το κόμμα, θα είναι μέχρις εσχάτων. Στο μυαλό του μπήκε η ιδέα ότι αν δεν καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τους αντιμνημονιακούς, δεν θα πετύχει να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα, καθώς γνωρίζει πως πρέπει να περάσει και άλλα προαπαιτούμενα και σκληρά μέτρα από τη Βουλή και φοβάται πως ο αριθμός των ανταρτών θα αυξάνεται. Με τη λογική αυτή, να διώξει από το κόμμα τους διαφωνούντες, για να λυθούν τα χέρια του, οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Και το ερώτημα όσο πιό απλά μπορεί να τεθεί, είναι αυτό: αντέχει η Ελλάδα νέες εκλογές; H απάντηση είναι αρνητική. Και τι θα προσθέσουν οι εκλογές στη μάχη για τη σωτηρία της Ελλάδας; Απολύτως τίποτα.. Η χώρα θα βρεθεί σε πιό δύσκολη θέση από τη σημερινή και θα παρακαλάμε εμείς να μάς διώξουν από την Ευρωζώνη. Ο πρωθυπουργός χάνει τον καιρό του να τσακώνεται με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Είναι αργά τώρα να καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να το πράξει πριν από χρόνια, αλλά δεν τόλμησε, διότι χωρίς αυτούς που σήμερα κατηγορεί επειδή μένουν πιστοί στις θέσεις τους δεν θα υπήρχε πολιτικά. Για χρόνια οι τάσεις στο κόμμα πορεύτηκαν μαζί με τις διαφωνίες τους και τους καβγάδες τους. Κατάφερναν πάντα έξω να δείχνουν ενωμένοι. Η εξουσία έχει φανερώσει τις τεράστιες ιδεολογικές και άλλες διαφορές τους και η συνέχιση του καβγά δεν ωφελεί κανένα. Και πάνω απ' όλα, ΔΕΝ βοηθά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αφήσει στην άκρη το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τώρα η μάχη πρέπει να δοθεί για τη σωτηρία της Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περιμένει.. Μιχάλης Ιγνατίου | Έθνος Αρθρογραφία | 02-08-2015

  • airman avatar
   airman @ Δήμητρα Μ. 04/08/2015 10:39:25

   1. "... διότι χωρίς αυτούς που σήμερα κατηγορεί επειδή μένουν πιστοί στις θέσεις τους δεν θα υπήρχε πολιτικά." Κάθε κόμμα μπορεί να προσομοιαστεί με ένα παζλ, όπου τα διάφορα "κομμάτια" σχηματίζουν μια συγκεκριμένη εικόνα. Με το ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό το κόμμα (ο Θεός να το κάνει) μάλλον μοιάζει με μπριάμ, όπου κάθε είδους ζαρζαβατικό χωράει και στο τέλος με μπόλικο ζουμί για παπάρα η νοικοκυρά στρώνει τραπέζι! Τώρα λοιπόν που στρογγυλοκάθισαν στο τραπέζι της εξουσίας, ο καθένας διεκδικεί το σπουδαιότερο ρόλο. Άντε τώρα να ορίσεις αν οι πατάτες ή τα κολοκυθάκια ή οι μελιτζάνες ή οι πιπεργιές ή οι ντομάτες ή τα κρεμύδια είναι το συστατικό που χαρακτηρίζει το μπριάμ. Ότι και να αφαιρέσεις πάντως, μπριάμ παραμένει! 2. "Για χρόνια οι τάσεις στο κόμμα πορεύτηκαν μαζί με τις διαφωνίες τους και τους καβγάδες τους." Είναι γεγονός, αποδεδειγμένο πλέον, ότι αυτοί οι άνθρωποι συσπειρώνονταν μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους όσο ήταν στην αντιπολίτευση αλλά με την ανάληψη των ευθυνών - που τόσο επιτεκτικά επιζητούσαν - παρέλυσαν, με ότι αυτό κόστισε, κοστίζει και θα εξακολουθήσει για πολύ ακόμα να κοστίζει στον τόπο.

  • sirios. avatar
   sirios. @ Δήμητρα Μ. 04/08/2015 11:42:43

   Αγαπητη Δημητρα, ανατρεπεις πληρως το αρθρο. Αν οπως λες οΤσιπρας δινει μαχη για να αποβαλλει το λομπυ της δραχμης απο το κομμα του, τοτε ανηκει στο λομπυ του Ευρω και οχι της δραχμης οπως αποφαινεται σαφως ο αρθρογραφος.

 5. δημης avatar
  δημης 04/08/2015 09:56:24

  Η .."ταβέρνα ΝΔ "..... -Που ΔΕΝ κατάφερε να φτιάξει ΚΟΜΑ ΑΡΧΩΝ (κι ας είχαμε τις σωστότερες) ΚΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ .....(να θυμηθώ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ πριν χρόνια στο 1ο Συνέδριο της Χαλκιδικής τί λέγαμε σαν "κίνηση Βόλβης" "κόμα αρχών και ΟΧΙ κόμα κοματαρχών ";;;;) Που οι Γόνοι (ως κατέχοντες κληρονομικά χαρίσματα ) διώχνανε -απωθούσαν αντί να συσπειρώσουν;; Οι "ταβερνιάρηδες " ήσαν "μόνιμοι " την ίδια ώρα που κραύγαζαν εναντίον της μονιμότητας....υπέρ του ἱδιωτικού τομέα για αυτό και διορίζαμε στο Δημόσιο ΟΧΙ τους ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ Δικούς μας μα τους πρασινοκόκκινης νοοτροπίας για τα ψηφαλάκια... Που ενώ ψηφίζαμε κάτι αντί να δούμε πως θα ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ καλύτερα ποζάραμε στις Εφημερίδες κλπ μμε σαν εκπρόσωποι του "φιλολαϊκού -διαφορετικού -προοδυτικού -αριστερού και γενικά του ΑΡΕΣΤΟΥ " ΤΟΛΜΗΣΤΕ -ΑΛΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

 6. Ιερά Πόλη Μεσολογγίου avatar
  Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 04/08/2015 12:06:47

  Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το άρθρο. Δύο επισημάνσεις. 1. Ο κ. Τσίπρας οδηγεί την κατάσταση σε μία καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής μέσω περιόδου γέφυρας. Αυτό είναι τραγικό από την στιγμή που δεν παράγουμε τίποτε άρα και σε τίποτε δεν μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι. Σίγουρα εξυπηρετεί συμφέροντα η προοπτική αυτή. 2. Το παράδοξο η κυβέρνηση να το παίζει αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση να ψηφίζει νόμους πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να διαχειρισθεί σωστά από την δεξιά παράταξη ή κάτι να αλλάξει. Η εμπιστοσύνη του δεξιού ψηφοφόρου έχει κλονιστεί από καιρό...

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 04/08/2015 15:52:22

  Το ερώτημα που είναι στα δικά μου χείλη, τουλάχιστον, είναι: Γιατί ενέδωσε ο Σαμαράς και παραιτήθηκε; Δεν θα ήταν καλύτερα αν είχαμε έναν μαχητικό Σαμαρά στο τιμόνι της ΝΔ σήμερα; Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η "συμφωνία", όπως ψευδώς λέει το Ποτάμι (που υπόψιν ότι έχει μεγάλη απήχηση αυτό που λέει στο φιλοευρωπαϊκό κομμάτι του πληθυσμού). Να κάνουμε τάχα μια συμφωνία τώρα και τη βελτιώνουμε, λέει, αργότερα. Το πρόβλημα της χώρας είναι ο Τσίπρας. Είναι ότι η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή όμηρος του Τσίπρα, και μάλιστα και με τις ψήφους της ΝΔ. Ποιες ήταν αυτές οι δυνάμεις που αρνούνταν στη ΝΔ το δικαίωμα να καταψηφίσει τη συμφωνία και που αναγνώριζαν στη Ζωή και στο Λαφαζάνη το δικαίωμα να την καταψηφίσουν, κρατώντας έτσι στην πρωθυπουργία τον Τσίπρα; Ποιες ήταν αυτές οι δυνάμεις που επέβαλαν την αποχώρηση Σαμαρά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών την επόμενη ημέρα; Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις που ωθούν σήμερα πίσω στην άθλια, ηττοπαθή πολιτική του μεσαιοχωριτισμού; Ποιοι θέλουν να είναι η ΝΔ το μόνιμο συμπλήρωμα του πολιτικού τόξου και όχι ο πρωταγωνιστής; Σε αυτά όλα νομίζω ότι είναι ίδια η απάντηση. Που πρέπει κάποτε να την μάθουμε.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Διογένης 04/08/2015 16:08:10

   έχω την αίσθηση ότι σωστά παραιτήθηκε ο σαμαράς γιατί κάθε φορά που έβγαινε έπεφτε η δημοφιλία του ναι 2 μονάδες! Κι αυτό όχι γιατί έφταιγε σε κάτι αλλά γιατί ο ...σοφός λαός τον είχε για ...αντιλαϊκό και τον ψεύτο Che για ...σκληρό διαπραγματευτή !!! ίσως αν βγει τώρα κάπου και πει ¨για να δούμε ρε μάγκες εσωτερικοί και εξωτερικοί τι είπα εγώ που ήταν λάθος , αυτό δεν το είπα? βγήκε ? το άλλο δεν το είπα ?? βγήκε? αν κέρδιζαν αυτοί δεν σας είπα εγώ ότι θα γίνει αυτό κι αυτό??? εσείς εσωτερικοί φαγωμάρες γιατί με μαχαιρώνατε?? για να βγάλετε αυτόν??? δε μου λέτε καλύτερα είναι τώρα?? ξέρετε ότι ακόμα είμαστε καλά κι αν συνεχίσει έτσι θα μιλάμε για το ωραίο καλοκαίρι του 2015 και θα κλαίμε??? ξέρετε που σας πάνε οι τσιπρολασαφαζάνηδες και οι κλαμενογαβγίτες??? ¨ σε ένα κανάλι , πιστεύει κανείς ότι δεν θα ανεβεί η ΝΔ 10 μονάδες?? Εκτός κι αν ήπιε κι αυτός το αμίλητο νερό...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ λαέρτης 05/08/2015 00:24:19

    Μαζί σου, Λαέρτη. ῾Ο ΑΣ πρέπει νά μιλήση στούς 800.000 πού περίμεναν στήν οὐρά νά τόν ψηφίσουν. ΜΑΣ ΩΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ!

    • δεξιος  αγωνιστης avatar
     δεξιος αγωνιστης @ Φωτεινή 05/08/2015 22:51:49

     Αναρωτηθηκες Φωτεινη αν μπορει να την δωσει?Τι να πει χωρις φοβο και παθος?Για τους διωκτες του μεσα,η για τους εχθρους του εξω?Νομιζεις οτι δεν θελει να μας πει?Απλα δεν μπορει η δεν μπορει να το ρισκαρει.Σε γενικες γραμμες ολοι υποπτευομαστε την αληθεια.Σε κατανοουμε προεδρε,ομως μας λειπεις πολυ.Σου κανουμε εκκληση να μην αφησεις την παραταξη και την ΕΛΛΑΔΑ στα νυχια τους.Χαλασε τους τα σχεδια οσο ειναι καιρος,πριν τελειωσει ο χρονος και η αμαξα γινει κολοκυθα,και η πριγκιπισσα σταχτοπουτα.Συμφωνεις Φωτεινη? Αν θελεις περιμενω απαντηση.

   • Eva avatar
    Eva @ λαέρτης 05/08/2015 06:04:35

    Του Σαμαρα του χρεωσανε που εμενε, μετα του χρεωσανε που εφυγε, τωρα να του χρεωσουμε και που δεν...λεει αυτα που επιθυμει ο καθενας μας..............

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Διογένης 04/08/2015 22:57:59

   είναι οι ίδιοι που έστησαν το μαγαζάκι των Καμμένων και την Χρυσή Αυγή για να ουδετεροποιήσουν τα πατριωτικά ανακλαστικά του κόσμου και σε 2η φάση να τα χρησιμοποιήσουν για να μας οδηγήσουν σε εθνική καταστροφή εκτός Ευρώπης αλλά πάντα στο όνομα της εθνικής αξιοπρέπειας.. δεν με απασχολεί τόσο το ποίοι είναι αλλά το ο’τι παίζουν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/08/2015 16:00:54

  @ Διογένης Μετά το 62% ή θα παραιτείτο ή θα συνεργαζόταν αυτός με τον Τσίπρα.Η Ευρώπη έχει βαρεθεί τα κομματικά ελληνικά παιγνίδια.Ήταν απαίτηση όχι απλώς να ψηφισθεί η συμφωνία αλλά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία αλλιώς θα έπεφτε σουτ.

  • Eva avatar
   Eva @ ψυχραιμια 05/08/2015 14:33:51

   62% δεν υπάρχει, ήταν ασαφες, προκλητικό με τις γελοίες αγγλικουρες στην παρένθεση για επεξήγηση των ελληνικών. Δεν το αναγνωρίζουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.