#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2007 16:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποδομείται και η εικόνα του Πρωθυπουργού, πλέον

 Η «ροζ εκδοχή» του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου Ζαχόπουλου γυρίζει ως μπούμερανγκ στα κεφάλια των ανεγκέφαλων που την ανακάλυψαν. Όλη η Ελλάδα αναρωτιέται σήμερα τι περιέχει το επίμαχο dvd. Ακούγονται και γράφονται οι πιο σκανδαλιστικές λεπτομέρειες, για το τι δείχνει και κυρίως τι ακούγεται. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε αυτές τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες, για λόγους προσωπικής αισθητικής και κανέναν άλλο (σιγά μην υπάρχει πλέον δημοσία αιδώς για να την σεβαστούμε). Αλλά, ακόμα κι αν είχαμε δει με τα μάτια μας το επίμαχο dvd, δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε αν θα ήταν το πραγματικό, ή το μονταρισμένο. Ούτε και μας ενδιαφέρει να το δούμε, επειδή μπορούμε να φανταστούμε και μόνοι μας την κατάντια. Εξάλλου, η ακριβής αποτύπωση των ερωτικών γούστων του κ. Ζαχόπουλου δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία, αν δεν ήταν από το 1989 κοντά στον σημερινό Πρωθυπουργό και κυρίως κοντά στη σύζυγό του. Θα ήταν κι αυτή μια συνηθισμένη περίπτωση κακομοίρη δημοσίου υπάλληλου που βρέθηκε μέσα στην εξουσία και το χρήμα και συμπεριφέρθηκε αναλόγως του επιπέδου και της αισθητικής του, αν ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δεν τον είχε διορίσει αντ΄ αυτού στο ΥΠΠΟ και σε πολλά άλλα, με την υπόδειξη, ή οχι, της συζύγου του. 

Εξαιτίας λοιπόν όλων αυτών των προνομιών που είχε αποκτήσει ο κ. Ζαχόπουλος, οι «ροζ ιστορίες» αποκτούν αυτομάτως πολιτική σημασία. Επειδή πλήττει και το κύρος του ίδιου του Πρωθυπουργού, η συμπεριφορά προσώπων που ο ίδιος επέλεξε να έχει κοντά του. Μονίμως, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος τους είναι εκείνα που "καίνε" τους πρωθυπουργούς. Αυτό το έχουν καταλάβει οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κώστα Καραμανλή  και γι αυτό βρίσκεται ήδη εν εξελίξει μια επιχείρηση αποδόμησης της δημόσιας εικόνας του . Με αποδέκτες κυρίως τα ήθη των μεσαίων στρωμάτων, που αποτελούσαν και τον μόνιμο στρατηγικό στόχο του. Τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων έχουν ανάψει σήμερα. Το περιβάλλον κορυφαίων πολιτικών της ΝΔ διαρρέει συνεχώς ότι τα βίντεο (όχι το «βίντεο») μπορεί να έχουν πολύ σκληρά πράγματα μέσα. Λένε επίσης ότι όλα αυτά είναι σε θέση να αποδομήσουν το προφίλ του πρωθυπουργού και ότι σε έξι μήνες «μπορεί να έχουμε άλλον πρωθυπουργό». Πώς θα τον έχουμε; «Μέσα από εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες» είναι η απάντηση. Καινούργιο κι αυτό.

Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να «τελειώσουν πολιτικά» τον Καραμανλή. Αλλά, ακόμα κι αν δεν το καταφέρουν αυτό, ακόμα κι αν ο ίδιος βρει έναν πειστικό τρόπο αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή μέσα στο κόμμα και την κυβέρνησή του και κερδίσει κι άλλο χρόνο, η πιθανότερη κατάληξη θα είναι ένας ακόμα συμβιβασμός. Όπως εκείνος που έγινε τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών, όταν το σύστημα των μεγαλοεκδοτών μπορούσε να τον τελειώσει πολιτικά, αλλά δεν το έκανε. Προτίμησε να συμβιβαστεί μαζί του. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα ολοκληρώσει την πολιτική καριέρα του συμβιβασμένος και με την διαπλοκή και με τα άλλα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Και είναι πράγματι κρίμα για έναν τόσο νέο πολιτικό. Που μόλις πριν από τρία χρόνια άλλα υποσχόταν  και είχε όλες τις ευκαιρίες για να το κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Spyros avatar
  Spyros 28/12/2007 17:54:50

  Ακούγεται έντονα ότι ο Ζαχόπουλος έχει ιστορικό αυτοκτονίας στον πολύ στενό οικογενειακό κύκλο του στο παρελθόν. Αυτό τον στενότατο συγγενή του τον συνέδεσαν με σκάνδαλο στους σιδηροδρόμους, αλλά, λέγεται, ότι δεν απεδείχθη. Στο μεταξύ ο άνθρωπος είχε πεθάνει.

 2. Aggouri avatar
  Aggouri 28/12/2007 18:44:58

  Κάποιοι ομιλούν και για λογαριασμό Ζαχόπουλου σε τράπεζα στη Ρώμη. Αγνωστο αν είναι ελληνική ή όχι.

 3. Quest avatar
  Quest 29/12/2007 16:11:41

  kapoioi lene oti o zahopoulos einai nefelim kai kiverna tis anokato xores
  tha sovareytei pote aytos o topos ?
  kathe vlakeia kathe efantastou i pliromenou dimosiografou tha tin trome stin mapa ?
  kai otan os sinithos xefouskonoun ta themata, rotane giati o kosmos theorei tous dimosiografous san tin xeiroteri ratsa

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.