#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2010 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απλά μαθήματα πολιτικής στρατηγικής για τη ΝΔΤο ΠαΣοκ είναι ένα τύποις δημοκρατικό και κατ’ ουσίαν ανελεύθερο καθεστώς. Στην πραγματικότητα οι τρόποι επιβολής του στην ελληνική κοινωνία μπορούν να προσομοιάσουν με μια “βελούδινου” τύπου ολιγαρχία (όπως συμβαίνει σε πολλούς τομείς της κοινωνικοπολιτικής ζωής και άλλων δυτικών χωρών) η οποία έχει αποκλείσει έως τώρα αποτελεσματικά την ανάκαμψη υγιών δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων κυρίως με τον σχεδόν απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ.

Όταν ψιθυρίζεις στο αφτί ενός πολίτη χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων (που έχει και διάφορα άλλα κοινωνικά κόμπλεξ μειονεξίας) ότι θα σε βολέψω στο δημόσιο για να μην είσαι πια ο παρασυναγωγός που σε είχαν κάνει δήθεν οι κακοί δεξιοί, τότε αυτόν τον άνθρωπο θα τον έχεις για ΠΑΝΤΑ δικό σου.

Έτσι, λοιπόν, ακόμα και αν απολυθεί ο βολεμένος πολίτης από το ίδιο το ΠαΣοκ, θα έρθει ο πράσινος κομματάνθρωπος να του πει ότι δεν φταίει το ΠαΣοκ αλλά η κακή η Τρόϊκα που ήρθε στην Ελλάδα από τα λάθη τάχα μου της ΝΔ και γι’ αυτό να κάνει υπομονή γιατί πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι και κάπου θα σε βολέψουμε, όταν και αν φτιάξουν τα πράγματα.

Αυτόν τον τύπο βολεμένου πολίτη να τον ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ! Αυτός πάντοτε θα υπάρχει και δεν θα ψηφίζει ΝΔ και θα στηρίζει το σάπιο καθεστώς. θα μου πεις, ακόμα και οι δικτατορίες δεν πέφτουν; Ναι, πέφτουν. Μια άτυπη δικτατορία είναι και το ΠαΣοκ και γι’ αυτό θα πέσει όπως όλα αυτά τα καθεστώτα: Όταν υπάρξει ιδεολογική αντιπρόταση που να ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΩΣ ΑΝΑΓΚΗ στην κοινωνία. Δηλαδή, ρεαλιστικά μιλώντας, μόνο όταν η ΝΔ κυριαρχήσει ιδεολογικά και αποτελέσει τον κύριο φορέα “αλλαγής παραδείγματος” στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ο πρώην Πασόκος θα είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα ψηφίσει ΝΔ και αυτό θα το κάνει μετά την πλήρη κυριάρχηση της ΝΔ.

Η ΝΔ, για όλους αυτούς τους λόγους, άμεσα θα πρέπει να προσεγγίσει τη δεξαμενή του 1.000.000 ψηφοφόρων (των δικών της) που έχασε το 2009. Αφού τους προσεταιριστεί και διαποτίσει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός τον πολιτικό λόγο του κάθε σκεπτόμενου πολίτη (και όχι μόνο των κομματικών στελεχών) σε τέτοιο βαθμό ώστε η αριστερίζουσα φρασεολογία και τα σοσιαλδημοκρατικά φληναφήματα να φαίνονται ανεπαρκή έως αναξιόπιστα, τότε και μόνο τότε θα μιλάμε κατ’ αρχήν για δυνατότητα επικράτησης στις εκλογές με αυτοδυναμία και δεύτερον για δυνατότητα (επιτέλους) επανίδρυσης του κράτους, αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή απαλλαγή από τον ποταπό τρόπο κοινωνικής δράσης και εν γένει συμπεριφοράς που εκπροσωπεί μέχρι σήμερα αυτό που λέμε “Σύστημα ΠαΣοκ”.

ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 11/12/2010 10:31:48

  οι εξελιξεις θα προλαβουν και τον Σαμαρα .

 2. Brain avatar
  Brain 11/12/2010 10:59:31

  Ο Σαμαράς και όλοι οι πολιτικοί πρεπει να αντιληφθούν οτι οι ταχυτητες που εξελισονται τα πραγματα στην Ελλαδα και τον κόσμο, είναι τετοιες που δεν περιμένουν κανεναν.
  Καποιους τους εχουν ηδη προλάβει και τους εχουν ξεπεράσει.
  Καποιοι άλλοι μπορουν -βλέπε Σαμαρά κι αυτο γιατι και ο ιδιος απ οτι φαινεται τουλαχιστον, ειναι αυτης της λογικης, δηλ. προχωραμε μπροστα και οσοι θελουν ακολουθουν- να δημιουργησουν τις εξελιξεις και να παιξουν καταλυτικό ρόλο σ' αυτές.

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 11/12/2010 11:20:51

  Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό ΔΕΞΙΟ λαικό κόμμα απαλλαγμένο απο την αρρωστια του νεοφιλελευθερισμου, υγιές, Ελληνικό και σκεπτόμενο, όσο ο Αντώνης ψαρεύει σε θολά νερά τόσο θα βλέπει την πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Αντώνη τόλμησε τώρα, απάλλαξε το κόμμα από τους ασπάλακες θυμίσου την εποχή του 1981-1984. Αυτοί ξαναστήσανε την ΝΔ στα πόδια τους.

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 11/12/2010 11:29:47

  Εξαιρετικό άρθρο φίλε και ιδιαίτερα περιεκτικό.

  Προς ενίσχυση των όσων γράφεις.

  Σε φιλική οικογένεια και τα τέσσερα άτομα είναι διορισμένα στο δημόσιο.

  Οταν τους λες για τα μέτρα που παίρνει ο Παπανδρέου απαντούν.

  " Αν δεν ήταν το Πασόκ δεν θα παίρναμε ούτε τους δώδεκα μισθούς που παίρνουμε τι έγινε που κόπηκαν δύο".

  Πράγματι το μυστικό είναι στην αποχή σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

  Και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που με πτυχία και προσόντα κάθονται σπίτι και βλέπουν το πρωί Μενεγάκη.

 5. aristotelis avatar
  aristotelis 11/12/2010 11:32:29

  Πολύ σωστό το άρθρο..Το θέμα είναι ακριβώς ότι η Νέα Δημοκρατία για να κυβερνήσει πρέπει να επανακτήσει αυτούς τους ψηφοφόρους και να δείξει την υπεροχή της. Αυτό δεν το πέτυχε την περίοδο 81-84 αλλά σε περιόδους όπου έδειξε ένα πρόσωπο προσανατολισμένο στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.Δηλαδή φίλε Ανώνυμε τι θέλεις να παραστήσει ο Σαμαράς...? Τον Αβέρωφ που όντως κατάφερε την επαναδιοργάνωση του κόμματος αλλά μέχρι εκεί και στην συνέχεια να έλθει ένας Μητσοτάκης του σήμερα για να κυβερνήσει. Εκτιμώ και είναι δική μου άποψη ότι πλέον να φύγουμε από τα στερεότυπα δεξιού και αριστερού και να εστιάσουμε στην κυβερνητική ικανότητα της κάθε παράταξης. Εκεί ακριβώς πρέπει να στοχεύσει η Νέα Δημοκρατία και να αποδείξει την ανωτερότητα της, αν θέλει να κυβερνήσει. Εγώ πάντως θέλω να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία πρώτα για το ατομικό μου καλό αλλά και για το συνολικό καλό καθώς μόνο επί διακυβέρνησης της εξασφαλίζονται συνθήκες ομαλής οικονομικής ανάπτυξης.

 6. dikigoros7 avatar
  dikigoros7 11/12/2010 11:46:24

  η χώρα χρεια΄εται μια κεντροδεξια στο πρότυπο των λαϊκών, κοινωνικών, χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της δυτικής ευρωπης, και όχι μια ακραία φιλελευθερη παραταξη. Χρειάζεται παράταξη με σεβασμό στον ρυθμιστικό ρόλο και τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους, αφήνοντας ελεύθερες τις δημιουργικές δυνάμεις της μεσαίας τάξης να αναπτυχθούν, χωρίς να καταργούνται οι κρατικές δομές. Απαιτείται ένα μείγμα πολιτικής κεινσιανου οικονομικού μοντέλου όπως το new deal του Ρούζβέλτ μετά το κραχ του 1929, σε συνδυασμό με μια πατριτική πολιτική στα εθνικά θέματα, ώστε να ανακ΄τησει ηθικό και αυτοπεπεοίθηση ο έλληνας πολίτς. Μόνον ο Αντώνης Σαμαράς μορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο, θα πρέπει όμως πρώτα να κυριαρχήσει επί της κρατούσας νεοφιλελεύθερης-νεοσοσιαλιστικής-μονεταριστικής ιδεολογίας που επέβαλαν οι πάνω από τον GAP. Πρέπει, ακόμη, να παρακάμψει και τα εξωνημένα ΜΜΕ, ιδιαίτερα αυτά που δήθεν πρόσκεινται στην κεντροδεξιά, και προπαγανδίζουν "μεταρρυθμίσεις" πάνω στα αποκαίδια της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.
  Σήμερα, δυστυχώς, η έννοια του κράτους, με την προληπτική και κατασταλτική του δύναμη έχει καταρρεύσει: η δικαιοσύνη πάσχει, καθυστερεί, και όταν αποδίδεται, έχει χαθεί το νόημά της για τον παθόντα. Η αστυνομία, απλώς παρευρίσκεται και εχει διακοσμητικό ρόλο. Η δημόσια υγεία είναι σύστημα που λειτουργεί τύποις, και όποιος δεν εχει λεφτά, καλύτερα να προτιμήσει να πεθάνει σπίτι του και όχι σε καποιο θλιβερό ράντζο. Οι εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εξελιχθεί σε δήμιο και βραχνά για κάθε επιχείρηση, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος. Οι φυλακές δεν χωράνε τους κρατούμενους, ούτε για να τους ταίσουν, και σε λίγο ανοίγουν τις πόρτες τους, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις απολύουν τους επαγγελματίες οπλίτες [ αυτούς που δουλέυουν περισσότερο και βγάζουν σκοπιες και βαρδιες] με αποτέλεσμα να μειωνεται η όποια αποτρεπιτκιή μας δυνατότητα ως ράτος. Αυτά δες Πρόεδρε, και ετοιμασου. Γιατί μου φαίνεται ότι σύντομα κάποιο super puma, να περιμένει με αναμμένη μηχανή τον GAP για να τον φυγαδεύσει στο εξωτερικό πρτού αναλάβεις.

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 11/12/2010 11:50:08

  Κατηγορούμε συχνά το ΠαΣοΚ, για την δημιουργία αυτού που ονομάζουμε "καθεστώς ΠαΣοΚ" και "σύστημα ΠαΣοΚ".

  Αυτό που παραγνωρίζουμε συχνά είναι ότι και η παράταξη που σήμερα εκπροσωπεί πολιτικά η ΝΔ, πριν την έλευση του ΠαΣοΚ στην εξουσία το 1981, είχε δημιουργήσει το δικό της καθεστώς.

  Και μάλιστα το "καθεστώς ΠαΣοΚ", ουσιαστικά πέτυχε ως εγχείρημα διότι λειτούργησε σαν η "απάντηση" στο προηγούμενο καθεστώς. Πινγκ και πονγκ.

  Και τις δύο φορές που ξαναήρθε η ΝΔ στην εξουσία αυτή την 30-ετία, δεν έδειξε να έχει αλλάξει νοοτροπία. Αυτό που έδειξε είναι ότι αναγνώρισε την "τεχνολογική υπεροχή" και την "τεχνογνωσία" του ΠαΣοΚ στον τομέα "δημιουργία καθεστώτος", και προσπάθησε εν πολλοίς να την αντιγράψει κιόλας.

  Και τώρα, με το μένος ορισμένων που βλέπω εδώ μέσα, υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας, φαντάζομαι πως με την έλευσή της στην εξουσία θα πάμε για την επόμενη φάση αυτού του ιδιότυπου "καθεστωτικού" πινγκ-πονγκ.

  Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω, λέει το ευαγγέλιο.

  Συμπέρασμα; Δεν είναι απλά ζήτημα ΠαΣοΚικής νοοτροπίας η δημιουργία καθεστώτος, στο δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο τομέα και στα συνδικάτα.

  Είναι ζήτημα πολιτικής νοοτροπίας που έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ολα λέμε. Ολα. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μας προβλήματα. Η καθεστωτική νοοτροπία τους. Μόλις το κόμμα γίνει κυβέρνηση θεωρεί το κράτος ιδιοκτησία του.

  Αλλη μια παρενέργεια της έλλειψης δημοκρατίας.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Φιλόσοφος avatar
   Φιλόσοφος @ Θραξ Αναρμόδιος 11/12/2010 13:29:58

   Μπράβο Θραξ, να ξεφύγουμε από αυτό το αιώνιο πινγκ-πονγκ.... όχι εγώ... εσύ... εγώ. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε τα βασικά μας προβλήματα και μετά ξαναμαλώνουμε με την ησυχία μας!!!!

 8. tiramola avatar
  tiramola 11/12/2010 12:05:08

  Πολύ αντικειμενικός ο Μανώλης Μ...
  Προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε μόνο το ΠΑΣΟΚ, για την άθλια οικονομική μας κατάσταση φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ και παρόλο που οι πολίτες ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια έχοντας δώσει πολλές ευκαιρίες και στην ΝΔ να κυβερνήσει, έχουμε καθεστώς ΠΑΣΟΚ.
  Μας δίνει δηλαδή απλά μαθήματα πολιτικής στρατηγικής για να περάσουμε σε καθεστώς ΝΔ, κάτι σαν αυτό που ζήσαμε την Καραμανλική 6ετία με αδέλφια, ξαδέρφια, κουμπάρους και πάσης φύσεως συγγενείς και κομματόσκυλα να λυμαίνονται το κράτος και να φορτώνουν με άλλες 130 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους το δημόσιο προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tiramola 11/12/2010 12:12:02

   ενα 80% των Δ Υπαλληλων ειναι ΠΑΣΟΚ.
   Το ΠΑΣΟΚ διευρυνε και την πελατειακη του βαση με παροχες τυπου Αντιστασιοακες Συνταξεις σε οποιον ζουσε σε βουνο !!! αλλα και στο Συνταγμα. Εφαγαν αδικα... πολλοι πολλα $$ και ειναι εντεταλμενοι ΠΑΣΟΚΟΙ πλεον για 2 γενιες.

   Η ΝΔ ειναι κυριλε... ντρεπονται !!! ακου που σου λεω !! εκτος ελαχιστων περιπτωσεων.
   ΠΠ

  • Enzo avatar
   Enzo @ tiramola 11/12/2010 12:21:20

   τι εζησες δηλαδη επι Καραμανλη λαστιχενιε?
   περασες ασχημα?φαε το κοκο σου τωρα να δεις τι ωραια ειναι.
   και μην μιλας για το δημοσιο, ολοι Πασοκ ειναι εκει, απο την κορυφη μεχρι τα νυχια!
   η ΝΔ ηταν τοση ανικανη στην τελευταια διακυβερνηση της που ουτε εναν εκφωνητη της ΕΡΤ δεν μπορουσε να αλλαξει!! το Πασοκ ειναι καθεστως και ειναι γεγονος! ειναι παντου!

 9. Aggelos avatar
  Aggelos 11/12/2010 12:16:00

  ο Παπακωνσταντινου ειπε οτι οι δεκο ειναι τα σπλαχνα του πασοκ..
  εμεις τι αλλο να πουμε?

 10. Rotarmist avatar
  Rotarmist 11/12/2010 13:11:42

  Συμφωνω οτι το Πασοκ διορισε το 70%-80% των Δ.Υ στο στενο και ευρυτερο Δημοσιο. Το αλλο 30% το διορισε η Ν.Δ. Γιατι τοσους λιγους; Γιατι ο Μητσοτακης και μετα ο Κ.Κ δενδιοριζαν Νεοδημοκρατεσ αλλα Πασοκουσ στο Δημοσιο για να εχουν κολλεγια στις αρπαχτες οι κλαδικαριοι της Ν.Δ με τα αρχιλαμογια τους Πασοκους στα Υπουργεια κλπ.
  Λοιπον να μην δυσανασχετει η Ν.Δ γιατι αυτη φταιει για την καταληψη του Δημοσιου απο το Πασοκ.
  Οι νεοδημοκρατες ηταν εξαλλοι που εβλεπαν να προαγονται σε Τμηματαρχεσ και Διευθυντες πασοκοι επι κυβερνησεων Ν.Δ και αυτοι να μην εχουν ουτε αντικειμενο.
  Το Πασοκ εκανε Δ/ντες στα υπουργεια αγραμματους, μαναβηδες ναι μαναβηδες καιψυχικα ανισσοροπους πασοκους. Υπαλληλοι με Διδακτορικα και ξενες Γλωσσες δεν ειχαν ουτε ενα χαρτι για να γραψουν κατι.
  Η ορασινη ταυτοτητα ηταν ειναι και θα ειναι το παν οσο καιρο η Ν.Δ δεν ξεριζωσει αυτη τη χολερα απο το Δημοσιο.
  Και λεω Νεα Δημοκρατια γιατι η Αριστερα δεν εχει καμμια ευθυνη ιδιως το ΚΚ γιατι μερικοι του Συνασπισμου εφαγαν ΚΑΛΑ> (Οι περισσοτεροι σημερα ειναι με την νεα Κυρκαινα .

  • Enzo avatar
   Enzo @ Rotarmist 11/12/2010 13:19:53

   οι κουκουεδες στο δημοσιο ηταν οι καλυτεροι του χωριου.
   ηξεραν οτι δεν θα επερναν ποτε προαγωγες οπως ηξεραν οτι δεν θα τους εδιωχναν ποτε επειδη ηταν στο δημοσιο.
   φτασανε στο σημειο να πηγαινουν με τις ρομπες και τις παντοφλες στην δουλεια και την αραζαν σε μια ακρουλα οπου δεν τους ενοχλουσαν ουτε ενοχλουσαν και αυτοι κανεναν. χαχα

 11. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 13:56:35

  Ιδεολογική κυριαρχία στην κοινωνία της Κεντροδεξιάς σημαίνει σαφείς θέσεις σε μεταναστευτικό, εθνικά ζητήματα, κοινωνική συνοχή, δημόσια ασφάλεια, εξωτερικές σχέσεις. Σημαίνει να σταματήσουμε να προσκυνούμε το γεροντικό είδωλο της Αριστεράς, η οποία πρέπει να αποδομηθεί, ώστε να απελευθερωθούν μάζες ψηφοφόρων και ώστε να αλλάξει το κυρίαρχο ιδεολογικό πρότυπο. Όταν αποκαθηλωθεί η αριστερίζουσα λογική, τότε η κατάσταση θα είναι ευνοική για την ΝΔ. Αυτό δεν θα συμβεί όσο δεν αποδομούμε συνειδητά την Αριστερά στο θέμα της ιδεολογίας, της πολυπολιτισμικότητας, της αντίθεσης στην εθνική ταυτότητα. Χρειαζόμαστε τη μεσαία και τη μικροαστική τάξη, τον στυλοβάτη της ελληνικής κοινωνίας. Με σαφή ευρωπαικό προσανατολισμό, υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας και της έννοιας του Κράτους, δηλαδή της Πατρίδας ως Republique, ως ισχυρής Δημοκρατίας, η οποία προτάσσει το Εθνικό Συμφέρον.

 12. zackii avatar
  zackii 11/12/2010 13:57:45

  Εγώ πάνω σ'αυτά που λέτε έχω να πω τα εξής.
  Το ΠΑΣΟΚ και κύρια ο Ανδρέας πάτησε στα εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα του Έλληνα στην αρχή. Όλων εκείνων που έβλεπαν το δέντρο και δεν έβλεπαν το δάσος, δηλαδή ότι αν επικρατούσε ο κομμουνισμός θα ήμαστε σήμερα Αλβανία και βάλε.
  Κατόπιν ως εξαίρετος κατανοητής της ψυχολογίας του Έλληνα επένδυσε σε αυτό που ήξερε ότι ήμαστε-και το έλεγε και ο ίδιος-ο λαός της ήσσονος προσπάθειας.
  Αυτό το βλέπετε και σήμερα ακόμα και απ'αυτά που γράφονται στο site.
  Τι νομίζετε ότι είναι όλοι αυτοί που επιτίθενται στους πάντες και ζητούν περικοπή όλων των δικαιωμάτων τους?-και κυρίως στους μορφωμένους, καθηγητές κλπ? Άχρηστοι τενεκέδες, τα παιδιά της κοπάνας και της λέσχης, όταν οι άλλοι έστρωναν τον κώλο τους και ξημερώνονταν στο βιβλίο-δεν εννοώ αυτούς με το μέσο φυσικά. Οι άνθρωποι που θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού!!
  Μετά επένδυσαν στην παροχή άφθονου χρήματος, το οποίο κυρίως οφέλησε τους εμπόρους που γιά μιά 20ετία σχεδόν έζησαν ζωή χαρισάμενη. Ξέρω ακραιφνείς Δεξιούς που από την κονόμα που έκαναν επί Ανδρέα πίνουν ακόμα νερό στο όνομά του, και αυτόν ψηφίζουν ακόμα-όχι το γελοίο ΓΑΠ.
  Έστησε μιά λαμπρή προπαγάνδα αναγορεύοντας το ΠΑΣΟΚ σε προοδευτικό κόμμα και απαξιώνοντας τα υπόλοιπα κόμματα, με τη βοήθεια των μεγαλοεκδοτών, πράγμα που δυστυχώς-ακόμα και μετά τις τελευταίες οδυνηρές γιά τη χώρα και τους εργαζομένους εξελίξεις-ισχύει και σήμερα.
  Δυστυχώς η προπαγάνδα και οι εντυπώσεις έχουν βαθειές ρίζες.
  Πηγαίνετε σε ένα καφενείο όπου συχνάζουν αυτοί που αποκαλούμε -οι μέσοι Έλληνες και ρωτήστε. Θα σας απαντήσουν. Η συντηρητική δεξιά, και το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ. Μην τους συγκρίνετε με σας που διαβάζετε και ενημερώνεστε.
  Και δυστυχώς αυτοί καθορίζουν το μέλλον μας, και όχι οι αναγνώστες των bloggs που είναι πολύ λίγοι-έστω..μέχρι τώρα.
  Αυτά έχει να αντοπαλέψει η ΝΔ και ο κος Σαμαράς..εύκολο? δε νομίζω.
  Η γνώμη μου? Πολεμάς τον αντίπαλο με τα όπλα του..και ο νοών νοείτω..

 13. Rotarmist avatar
  Rotarmist 11/12/2010 13:57:56

  Δεν χρειαζεται φιλε αν δεν εχεις απαντηση να προσφευγεις σε ανοησιες.
  Βλεπω οτι συμφωνεις με αυτα που λεω γιατι ειμαι μεσα στο συστημα .
  Γιαυτο η Ν.Δ δεν μπορει ποτε να ελεγξει το κρατος οπως παληα (60-70). καταλαβες η αλλα λογια ν'αγαπιωμαστε;

 14. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/12/2010 14:03:06

  Το ελληνικό δημόσιο στελεχώνεται κατά 70% από ανθρώπους του ΠαΣοκ. Δεν είναι όλοι φανατικοί (οι μισοί εξ αυτών είναι, ο σκληρός πυρήνας δηλαδή, ο οποίος κατέχει και τα καλά πόστα), αλλά είναι ΠαΣοΚ. Αυτό το - ας το πούμε - κόμμα (γιατί στην πράξη είναι φορέας εξυπηρετήσεως ατομικών συμεφρόντων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, με ελάχιστες εξαιρέσεις) αυτό λοιπόν το κόμμα τους βόλεψε, και μάλιστα χωρίς επαρκή προσόντα σε πολλές περιπτώσεις, όπως όλοι ξέρουμε και διαπιστώνουμε κατά την καθημερινή επαφή μας μες τις δημόσιες υπηρεσίες. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.). Τα αποτελέσματα των συνδικαλιστικών εκλογών είναι εύγλωτα. Ενδεικτικά και μόνο σας ενημερώνω - αν δεν το γνωρίζατε - ότι τον Φεβρουάριο του 2007 (επί ΝΔ δηλαδή), στις εκλογές δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ ως εκπροσώπων των εργαζομένων, η ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ πήρε το 44,05% και η ΔΑΚΕ ΕΡΤ το 6,54% !!!!! (βλ. hp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FWfq5b7n8GUJ:entaxy-hellas.blogspot.com/2010/12/blog-post_5176.html+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82+%CE%95%CE%A1%CE%A4+%CE%9D%CE%94&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a).

  Γιατί μιλάμε λοιπόν; Όποιος δεν βλέπει αυτήν την πραγματικότητα απλώς εθελοτυφλεί αν δεν είναι ο ίδιος βολεμένος. Αυτό το φαινόμενο, δηλαδή η ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ΠαΣοΚ στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει "φυσιολογικά" δημιουργήσει, ήδη από τη δεκαετία του 80, ένα κυρίαρχο "πρότυπο", ένα "κοινωνικό παράδειγμα" που αναπόφευκτα διαποτίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε σημείο που ακύρωσε την δημοκρατική αρχή της ισορροπίας δυνάμεων και αντιθέτως εδραίωσε ένα μονομερές καθεστώς που ονομάζουμε σχηματικά ως "σύστημα ΠαΣοκ".

  Το σύστημα ΠαΣοΚ έχει αναλυθεί ως φαινόμενο πολλές φορές από αυτόν τον ιστότοπο, θα περιοριστώ μόνο σε επιγραματικές αναφορές. Συντίθεται από την τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1) βόλεμα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο πατώντας επί πτωμάτων και με άλλοθι το "δημοκρατικό" δήθεν φρόνημα,

  2) ήσσων προσπάθεια,

  3) εκπαιδευτική και κυρίως μορφωτική ανεπάρκεια - ημιμάθεια,

  4) ανευθυνότητα και

  5) ευθυνοφοβία που είναι η μητέρα της γραφειοκρατίας,

  6) απομύζηση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα κλιμάκια από τον πιο μικρό υπάλληλο που παίρνει επιδόματα τα οποία ίσως δεν αξίζει μέχρι και το ανώτερο διοικητικό στέλεχος που επίσης παίρνει ένα σωρό επιδόματα που πολλές φορές δεν αξίζει και έχει μισθό καμμία φορά μεγαλύτερο και από τον πρωθυπουργό,

  7) μίζες όπουγκ λάχει από τον μικρότερο υπάλληλο μέχρι και τον υπουργό (ένα δωράκι 500 εκ. κ.λπ. πασοκικά όμορφα και ηθικά, παπανδρεϊκά) αλλά και μέχρι τον επιχειρηματία - εργολάβο ή εφοπλιστή - ιδιοκτήτη ΜΜΕ που στηρίζει έμμεσα ή άμεσα το ΠαΣοΚ με γαρνιτούρα ΖΗΜΕΝΣ ... και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (βλ. το alter ego του ΠαΣοκ δηλαδή το μητσοτακαίικο)

  7) άμβλυνση εθνικής συνείδησης (κατά το παγκάλειο "τη σημαία θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας" ή ότι παρόμοιο είπε)

  8) ψευτοτσαμπουκάς (κατά το ανδρεϊκό "βυθίσατε το Χόρα"),

  9) τζάμπα μαγκιά και ψευτογκλαμουριά (τύπου Πέτρου Κωστόπουλου κ.λπ. εκπροσώπων του πασοκικού λάϊφ στάϊλ)

  και το χειρότερο,

  10) Καταστροφή της εθνικής παιδείας και απαξίωση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης με την αριστερίστικη ιντελιγκέντσια που έπειασε τα πόστα στα ανώτερα κλιμάκια της εκπαίδευσης (και κυρίως της τριτοβάθμιας).

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/12/2010 14:08:08

  η οποία αριστερίστικη ιντελιγκέντσια αποτελεί κατά τον διανοούμενο Χρήστο Γιανναρά "το εγγράμματο τμήμα του ΠαΣοΚ ".

 16. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 11/12/2010 14:20:43

  Εξαίρετες οι παρατηρήσεις σας Μανώλη Μ. Εκεί ακριβώς έγκειται το πρόβλημα, στο ότι η Κεντροδεξιά εγκατέλειψε τον αγώνα των ιδεών εδώ και έτη και μόνο χάρις στον Αντώνη Σαμαρά έγινε και στο παρελθόν και γίνεται τώρα σοβαρή προσπάθεια να αποκατασταθεί έστω η ισορροπία στο θέμα της ιδεολογικής κυριαρχίας στην κοινωνία. Χρειαζόμαστε έναν γκραμσισμό της Κεντροδεξιάς, την ενεργητική προβολή των ιδεών μας στην κοινωνία. Πρώτα αποκτάς την ιδεολογική κυριαρχία και μετά αναπόφευκτα την πολιτική μας διδάσκει ο μαρξιστής Gramsci.

 17. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 11/12/2010 16:57:21

  Το πρωτο που πρεπει να κανει ο Σαμαρας ειναι να διαλυσει την νεολαια (οπως ειχε κανει ο παπανδρεου) και εξηγω το γιατι.

  Γιατι ειναι το πιο διεφθαρμενο κομματι της ελληνικης νεολαιας που λειτουργει ακριβως οπως το πασοκ της δεκαετιας του '80.Ο κουτσογιωργας ωχρια μπροστα σε αυτην την σοβιετικου τυπου οργανωση!

  Δειτε μονο ποιον ψηφισαν για προεδρο τους και θα καταλαβετε!

  http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=1263

  http://www.antinews.gr/?p=33781

  Το κατεστημενο των πρασινων μμε εχει μαζεψει τοσο υλικο για την διαφθορα και την διαπλοκη που κυριαρχει μεσα στην οννεδ και την δαπ ωστε σε περιπτωση προκυρηξης εκλογων μεσα σε δυο 24ωρα να ''καψει'' στην κυριολεξια την νεα δημοκρατια.

  Εαν θελει ο Αντωνης να δωσει οραμα στους νεους και να τους κερδισει πρεπει να διαλύσει αμεσα τα διεφθαρμενα ''σοβιετ'' της νεολαιας προτου αυτα στραφουν εναντιον του.

 18. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 12/12/2010 02:32:42

  Το ΠΑΣΟΚ είναι καθεστώς καλοριζωμένο, που δύσκολα θα ανατραπεί. Κι αυτό, γιατί έχει φροντίσει για τη σταθεροποίησή του καθώς και για την κυριαρχία του στο Δημόσιο, η ίδια η Ν.Δ. Εκτός κι αν κάποιοι επιθυμούν να διαγραφεί από τη μνήμη μας το θεάρεστο έργου του υπερυπουργού του Καραμανλή, Προκόπη Παυλόπουλου, που με το άρθρο 164 τακτοποίησε τους ομήρους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
  Θα μου πείτε δικαιολογημένα, γιατί λέω πως οι τυχεροί ήταν ΠΑΣΟΚ! Το λέω γιατί η κοινή λογική υπαγορεύει πως το 2005, τα 2 τουλάχιστον χρόνια αδιάλειπτης εργασίας που απαιτούνταν για την μετατροπή της σύμβασης ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θα πρέπει να την είχαν στη συντριπτική τους πλειονότητα τα δικά τους παιδιά!
  Άρα ο κος Παυλόπουλος, ως σύγχρονος Κρόνος, φρόντισε μεν γι αυτά, πετώντας όμως στον καιάδα τα γαλάζια παιδιά, που αναμφίβολα είχαν αρχίσει, από το 2004 και μετά, να παίρνουν κι αυτά καμιά από τις πολυπόθητες συμβασούλες. Εκείνος όμως, ως «ηθικός» και «αντικειμενικός» νομοθέτης, έβαλε επιπλέον και τον περιορισμό, από τότε και στο εξής να μην μπορεί κανείς συμβασιούχος να παραμείνει στην ίδια θέση πάνω από 2 χρόνια. Στόχος του, να αποτρέψει τη θεμελίωση εργασιακού δικαιώματος, ξεκάθαρα στα γαλάζια παιδιά. Έριξε λοιπόν η Ν.Δ. νερό στο μύλο του συστήματος ΠΑΣΟΚ, τρώγοντας τα δικά της παιδιά, ναι ή όχι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.