#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2012 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεταξάμην τας κοινωνικάς ηλεκτρονικάς επαφάςΗ Αιτωλία, αγκαζέ με την Ακαρνανία δεν έχουν μόνο δοξασμένο βουλευτή, τον ιμιτασιόν «Καραϊσκάκη». Όπως αποδεικνύεται τα φωτισμένα πνεύματα επεκτείνονται και εις τους κόλπους της Εκκλησίας: Απαγόρευσε στους ιερείς της μητρόπολής του την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

 

Μέρος της ιερής ανακοίνωσης:«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβιν πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν» γράφει χαρακτηριστικά.

Αναπόφευκτα λοιπόν και για να προληφθούν οι πειρασμοί και οι ποικίλες βλάβες βγαίνει η εντολή του δεσπότη:

«Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον».

Την περίπτωση να εξακολουθήσουν να «τουιτάρουν» μέσω ψευδώνυμου λογαριασμού δεν αντιμετωπίζεται από την εγκύκλιο, καθώς είναι βέβαιο ότι όλοι θα υπακούσουν.

Θα βγει και σε ψαλμωδία για τα Χριστούγεννα, προκειμένου οι πιστοί αλλά και οι ιερείς να μπουν στο σωστό δρόμο: «απεταξάμην το MSN, τα SMS, το Facebook, τις τουιτιές και των λοιπών δικτύων τας χαρές…»

Κρύβεται μια βαθιά σοφία πίσω από την ανακοίνωση του Μητροπολίτη:

Μήπως δεν είναι πειρασμός το μέιλ;

Δεν είναι αμαρτία η συμμετοχή στα διάφορα φόρουμ;

Δεν προκαλεί βλάβες στα αυτιά το σταθερό τηλέφωνο;

Η κινητή τηλεφωνία είναι αθώα;

Τηλεόραση θα επιτρέπεται μόνο τις Κυριακές μέχρι την ώρα το φαγητού σε συγκεκριμένα ευλογημένα κανάλια. Λειτουργία και τσάμικα…

Στα συνδρομητικά κανάλια  επιτρέπονται τα σπορ και οι ταινίες σεξ, μόνο όμως  ως υποβοηθητικές της αναπαραγωγής.

Η τηλεομοιοτυπία, γνωστή και με τον ξενικό όρο φαξ, εκτός εξαιρέσεων επιτρέπεται.

Τα τηλεγραφήματα, τα ταχυδρομικά περιστέρια και οι καπνοί φωτιάς  κατά τη θερινή περίοδο θα αντικαταστήσουν  όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, οι οποίοι και ευθύνονται για το χάλι μας.

Ακανθώδες πραγματικά το όλο ζήτημα και αναμένουμε  με αγωνία την ανακοίνωση του μόνου αρμοδίου κόμματος, της ΧΑ, που τώρα τελευταία έχει εντρυφήσει με ιδιαίτερη θέρμη στα θρησκευτικά ζητήματα .

Οι αντίπαλοι της λένε ότι το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ζηλεύουν την επιτυχία της

Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά ότι επεξεργάζονται μια συνολική διευθέτηση των κοινωνικών και πολιτικών  ζητημάτων. Διαφωνίες μας λένε ότι επιτρέπονται μόνο στην παραγγελία πίτσας και άλλων εδεσμάτων. Εκεί ορθώς δεν υπεισέρχεται η οργάνωση, η οποία και ασπάζεται το αρχαίο φιλοσοφικό ρητό «περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα».

Από εκεί και πέρα όμως, οι απόψεις ελέγχονται. Η «πόρτα» θα πάει σύννεφο. Οι γνήσιοι Έλληνες  είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις φιλοσοφικές αναζητήσεις των διαλόγων του Συμποσίου του Πλάτωνα.

Παράλληλα θα διορθώσουν την ατάκα του Βολταίρου, που αυτός και οι όμοιοι του οδήγησαν την ανθρωπότητα στην έξοδο από τον Μεσαίωνα:

Διαφωνώ με αυτό που λες και θα τρως μπούφλες μέχρι να αλλάξεις άποψη…

Παρεξηγημένοι οι Μέσοι Χρόνοι: όλα ήταν απλά, ήσυχα, διευθετημένα…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/10/2012 18:58:25

  Εντάξει, ας μην χτυπάμε και τον Αιτωλίας Κοσμά, έναν ταπεινότατο κληρικό που δεν επιδιώκει καμία αυτοπροβολή και μόνο για δεσπότης δεν μοιάζει, αν τον γνωρίσεις από κοντά. Δεν είναι και τόσο άστοχο το μέτρο πάντως, γιατί υπάρχουν και πολλά παρατράγουδα με τα φατσομπούκ....

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ ΒΙΣ 13/10/2012 19:49:40

   Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, αλλά με την εγκύκλιο. Δεν κρίνουμε τον ιεράρχη, αλλά τις συγκεκριμένες απόψεις του.

 2. factorx avatar
  factorx 13/10/2012 19:29:15

  ΒΙΣ, οι πεποιθήσεις σου είναι αλά καρτ;

 3. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 13/10/2012 20:57:26

  Γιατί σας κάνει εντύπωση εδώ υπάρχουν πολιτικά κόμματα που δεν επιθυμεί να συμμετέχουν τα μέλη του σε κοινωνικά δίκτυα.

 4. RED avatar
  RED 13/10/2012 22:22:59

  Βρήκες ευκαιρία να πετάξεις την συκοφαντία σου. Το Κόμμα που αναφέρεις, δεν επιθυμεί τη χρήση των social media από τα στελέχη του, για άλλους λόγους, και όχι γιατί τα θεωρεί σατανικά ή ποιος ξέρει τι....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ RED 14/10/2012 11:43:45

   Ξέρετε για ποιό κόμμα μιλάμε. Αυτό που απειλούσε με τρομοκρατικές ενέργειες στους κινηματογράφους που θα έπαιζαν την "Ελένη" του Γκατζογιάννη για το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/10/2012 22:32:39

  Θίχτηκες ε; Και όμως. Το Κόμμα σας είναι μία καθαρά θρησκευτική σέκτα. Εχει τους θεούς του (ο ένας είναι βαλσαμωμένος, στην Ερυθρά Πλατεία), τη λατρεία του και τις ανθρωποθυσίες του (οι νεκροί στα πεδία των εκτελέσεων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα γκουλάγκ). Και έχει και τα μέλη της σέκτας. Επίσης, η σέκτα έχει το αλάθητο και κάθε απόφαση του ιερατείου δεν κρίνεται.
  Ήθελα να ήξερα μόνο, τόση περιουσία που έχει η σέκτα σας, όταν σβήσει από τον χάρτη, τι θα γίνει; Θα την κληρονομήσει το τελευταίο εναπομείναν μέλος;

  • RED avatar
   RED @ ΒΙΣ 13/10/2012 22:42:02

   Ρώτα τα στελέχη και τα μέλη. Εγώ είμαι ένας ταπεινός και μόνος ψηφοφόρος, που όμως θεωρώ ότι άλλο είναι η πολιτική κριτική προς τον Κομμουνισμό και άλλο ο υστερικός και κακόβουλος αντικομμουνισμός.
   ΒΙΣ, σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι, πέρα από τα φαινόμενα, υπάρχουν άτομα πολιτικά απεναντί σου, που όμως στο βάθος έχετε κοινές αξίες; Στο λέω για να καταλάβεις "τι δουλειά έχει ένας κομμουνιστής στο antinews"

 6. Παύλος avatar
  Παύλος 13/10/2012 22:44:13

  Υψηλάντη, με εκπλήσσεις με την αττική σύνταξη ! Μπράβο, δεν το περίμενα!

 7. Παύλος avatar
  Παύλος 13/10/2012 22:57:25

  Πάντως, Μ.Ο. , αν τύχαινε και γνώριζες από κοντά τον Μητροπολίτη Αιτωλ/νίας, έστω για πέντε λεπτά, θα άλλαζες γνώμη, για το αν ....άξιζε να γράψεις αυτό το άρθρο ! Πίστεψέ με !
  Όσο κι ' αν λες: "δεν κρίνουμε τον ιεράρχη", κακά τα ψέμματα, όλη αυτή η ειρωνεία κατευθύνεται στο πρόσωπό του και δεν το αξίζει, που να πάρει η ευχή !
  Καμιά φορά "πιανόμαστε" από επί μέρους στοιχεία, ακόμη και πραγματικές αστοχίες, ή ατυχείς εκφράσεις και ...διαπράττουμε λάθη , που μας εκθέτουν στα μάτια αυτών που γνωρίζουν κάτι περισσότερο .

 8. Παύλος avatar
  Παύλος 13/10/2012 23:01:04

  Το "κάνουμε" το εννοώ πραγματικά. Συμπεριλαμβάνω δηλαδή, πριν απ' όλους τον εαυτό μου !

 9. δημης avatar
  δημης 14/10/2012 02:35:39

  ++++++
  ΕΝΩ..... ΕΝΩ ΓΙΑΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ (ΓΙΑ ΤΟ..ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ).... ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΧ ΟΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ.... ΕΚΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ....
  ΟΙ..ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ..ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.... ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΛ ....ΤΟ...ΠΑΓΩΝΙ.....
  ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΊ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ.....
  ΕΙΝΑΙ Ο...ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ...ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..... ΟΙ...ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ...ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΩΝ....

 10. theoklitos avatar
  theoklitos 14/10/2012 09:12:14

  Που είσαι Θεοκλητε....

 11. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/10/2012 11:48:56

  Για να το εξέδωσε αυτήν την εγκύκλιο ο συγκεκριμένος μητροπολίτης ο οποίος είναι φωτεινή μορφή μάλλον στην περιφέρειά του θα υπάρχουν διάφοροι ιερείς που έχουν ξεφτιλιστεί με τη χρήση που κάνουν στο FB. Δεν είπε τίποτα για τη γενικότερη χρήση του Ίντερνετ παρά μόνο για τα κοινωνικά δίκτυα απευθυνόμενος σε συγκεκριμένους παπάδες.

 12. Φανη avatar
  Φανη 14/10/2012 13:16:28

  Ησυχαστε, σε λιγο δε θαχουμε καθολου internet ....ετσι οπως παμε.Ετοιμαστειτε για λαμπες θυελλης και για ψυγεια παγου.Ισως αυτο κανει καλο στους συγκεκριμενους ιερεις αλλα και σε πολλους αλλους.Παντως η εκκλησια δεν εχει να χασει και τιποτα, ισα ισα που εχει συνηθισει στα καντηλια.

 13. Παύλος avatar
  Παύλος 14/10/2012 23:34:46

  Απεταξάμην λοιπόν, ό,τι τεκμηριώνει την ....αστοχία του άρθρου !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 14/10/2012 23:56:10

  (Από παλαιότερη, μη σχετική με την σημερινή επικαιρότητα ομιλία του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου:)

  «Αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι νὰ ξέρετε, αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι, οἱ θρῆσκοι ἄνθρωποι εἶναι τὸ πιὸ ἐπικίνδυνο εἶδος μέσα στὴν ἐκκλησία. Αὐτοὶ οἱ θρῆσκοι ἄνθρωποι εἶναι ἐπικίνδυνοι. Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς φυλάει ἀπ'αὐτούς. Ἔλεγε ἕνας ἁγιορείτης ὅταν ἔκαμνα μία φορὰ λειτουργία καὶ λέγαμε «Κύριε σῶσον τοὺς εὐσεβεῖς» λέει ἀστειευόμενος «Κύριε σωσον ἠμᾶς ἀπὸ τοὺς εὐσεβεῖς» δηλαδὴ ὁ Θεὸς νὰ σὲ φυλάει ἀπὸ τοὺς θρήσκους ἀνθρώπους, διότι θρῆσκος ἄνθρωπος σημαίνει μία προσωπικότης διεστραμμένη ἡ ὁποία οὐδέποτε εἶχε προσωπικὴ σχέση μὲ τὸν Θεό. Ἁπλῶς μόνον κάμνει τὰ καθήκοντα τῆς ἀπέναντί Του, ἀλλὰ καμιὰ σοβαρὴ σχέση δὲν εἶχε γιὰ αὐτὸ καὶ ὁ Θεὸς δὲν λέει αὐτὸν τὸν ἄνθρωπο τίποτε. Καὶ σᾶς ὁμολογῶ καὶ ἐγὼ ἀπὸ τὴν πείρα μου ὅτι δὲν εἶδα χειρότερους ἐχθρούς της ἐκκλησίας ἀπὸ τοὺς θρήσκους ἀνθρώπους. [...] Γιὰ αὐτὸ οἱ θρῆσκοι ἄνθρωποι εἶναι τὸ πιὸ δύσκολο εἶδος μεσ' τὴν ἐκκλησία. Γιατί ξέρετε κάτι . Αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι καμιὰ φορᾶ δὲν θὰ θεραπευθοῦν. Γιατί νομίζουν ὅτι εἶναι κοντὰ στὸν Θεό. Ἐνῶ οἱ ἁμαρτωλοί, ξέρω ΄γῶ, οἱ χαμένοι ἂς ποῦμε, ἔτσι, αὐτοὶ ξέρουν ὅτι εἶναι ἁμαρτωλοί. Γιὰ αὐτὸ ὁ Χριστὸς εἶπε ὅτι οἱ τελῶνες καὶ οἱ πόρνες θὰ πᾶν στὴν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ, ἐνῶ εἶπε στοὺς Φαρισαίους: Ἐσεῖς, ἐσεῖς ποὺ εἴσαστε θρῆσκοι δὲν θὰ πάτε ποτὲ στὴν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Γιατί οὐδέποτε ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ἄλλαξε τὴν καρδιά τους. Ἁπλῶς ἀρκοῦνταν στὴν τήρηση τῶν θρησκευτικῶν τύπων.»

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/10/2012 08:24:26

  Ο Λεμεσσού με τον Κοσμά είναι από την ίδια πάστα. Μη γράφεις αν δεν ξέρεις το ποιόν του. Φιλικη συμβουλή.

  Ο ιερέας κανονικά δεν πρέπει να οδηγεί αυτοκίνητο, γιατί αν χτυπήσει άνθρωπο ακόμη και με ευθύνη τπυ άλλου και αυτός πεθάνει, δε θα ξαναιερουργήσει. Κι αυτό υπερβολή είναι για σένα αλλά δε φταίει ο Κοσμάς που δεν είσαι στο πνεύμα των κανόνων της εκκλησίας από μικρός για να χωνεύεις σωστά τέτοια βασικά πράγματα και σε πειράζουν στο ελευθεριάζον στομάχι σου.

  Ο Χριστός έχει θέσει αιώνιους πνευματικούς νόμους. Όποιος τους αγαπάει και τους τηρεί είναι μαζί του, όποιος όχι είναι μακριά του ή και εχθρός του, ανάλογα την εμπάθειά του.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Γεώργιος Τ. 15/10/2012 15:08:00

   Βάσει της εγκυκλίου γράφτηκε ένα σατιρικό κομμάτι, το οποίο και τόνισα ότι δεν στρέφεεται κατά του προσώπου, αλλά κατά της συγκεκριμένης άποψης. Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιο σημείο αναφέρεται ότι οι ιερείς θα είναι έξω από την σύγχρονη ηλεκτρονική επικοινωνία και άρα έξω από το κομμάτι αυτής της κοινωνικής διάδρασης. Κατά τα λοιπά το σχόλιο σας είναι εύγλωτο και δεν χρήζει παρερμηνειών...

 16. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/10/2012 15:15:29

  ΜΟ άφες αυτοίς...
  Ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέσει

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/10/2012 15:35:34

   Θα σου έκανα like αν επιτρεπόταν...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Μ.Ο. 15/10/2012 15:40:45

    Οι φατσούλες επιτρέπονται; :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.