#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2008 22:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεργία στην ΔΕΗ και όποιον πάρει ο Χάρος

Ταλαιπωρήθηκα όλη τη νύκτα να αποκαταστήσω την κατάρρευση του συστήματος στο computer, από δυο συνεχόμενες απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος χθες. Ξέρετε τι μου έλεγαν από τον ΟΤΕ όταν αποκατέστησα μεν την δική μου βλάβη, αλλά δεν μπορούσα να μπω στον δικός τους server; «Δεν φταίμε εμείς, πρέπει να φταίει η γραμμή  στο σπίτι σας, ή κάποιος να κούνησε το …ΚΑΦΑΟ». Θα τρελαθούμε δηλαδή τελείως στη χώρα αυτή. Και μόλις τα έφτιαξα όλα και άρχισαν να γράφω, να και η καινούργια διακοπή, στις 7 το απόγευμα. Φτου κι από την αρχή δηλαδή. Ξαναμπήκα στο σύστημα, μόλις τώρα (9:45). Στο μεταξύ, πήγα λοιπόν να βγω στην Μεσογείων και νόμισα ότι ήμουν σε πολεμική ζώνη. Πανικός. Δεν υπάρχουν φανάρια, ουρές ατελείωτες, οι συναγερμοί να σφυρίζουν και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις να σε σκοτώσει ο κάθε ηλίθιος που πιάνει τιμόνι στα χέρια του. Ποιος την πληρώνει τελικά; Ο κοσμάκης, τα άλλα θύματα δηλαδή του ασφαλιστικού. Σε ποιον στρέφεται η αγανάκτηση; Στην κυβέρνηση, η στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ; Ρωτάω απλώς. Δικαίωμά τους και μπράβο τους των απεργών, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΟΥΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν μια στοχοποιημένη απεργία, που να πλήττει τους «εχθρούς του λαού» και όχι τον λαό; Εκτός βεβαίως αν όλα αυτά αποσκοπούν και στην απαξίωση της ΔΕΗ προς χάριν των επενδυτών. Δείτε στα σχόλια το ρεπορτάζ και τις εξελίξεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 06/03/2008 22:09:46

  Μην μπαίνετε στα ασανσέρ. Από χθες η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περίπου 1.000 κλήσεις για απεγκλωβισμού

 2. Factorx avatar
  Factorx 06/03/2008 22:11:24

  Εκτεταμένες διακοπές σημειώνονται σε Σποράδες, Θεσσαλία, Εύβοια και Στερεά Ελλάδα.
  Έως τις 10 το βράδυ, θα σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό, Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Χαλκηδώνα, Αγίους Αναργύρους, Φυλή, Άνω Λιόσια, Σεπόλια, Πλ. Αττικής, Κολωνό, Λένορμαν, Μεταξουργείο, Πλάτωνος, Βοτανικό, Ρούφ, Παγκράτι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Καρέα, Βύρωνα, Ιλίσια, Γουδί και Νέο Κόσμο. Καταναλωτές καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιοχές η διακοπή ρεύματος άρχισε νωρίτερα από την ώρα που είχε ανακοινωθεί.

 3. Factorx avatar
  Factorx 07/03/2008 03:13:25

  Σήμερα θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αγωγή της ΔΕΗ με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή .Η συζήτηση επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, αλλά οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν να ενημερωθούν επί του δικογράφου της Διοίκησης. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, πάντως, αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Ενισχύεται έτσι ο κίνδυνος για μπλακάουτ, καθώς 19 μονάδες παραγωγής βρίσκονται εκτός συστήματος λειτουργίας -3 για λόγους συντήρησης και 16 λόγω απεργίας- ενώ το έλλειμμα είναι 4.900MW. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη συνέχιση των εκ περιτροπής περικοπών της ηλεκτροδότησης και την κατάρτιση ενός συνεχώς ανανεούμενου προγράμματος περικοπών ηλεκτρονικού ρεύματος που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της. Ο πίνακας όμως είναι «απολύτως ενδεικτικός» ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκεια των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Η ΔΕΗ απευθύνει τέλος έκκληση προς όλους τους πελάτες της να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων κλπ όλες τις ώρες του 24ώρου και κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 10:00 έως 14:00 και από 18:30 έως 21:30.

 4. antidimosios avatar
  antidimosios 07/03/2008 08:28:41

  Την απεργία ξέρουν να την κάνουν πολύ καλά οι Δεητζίδες. Τη δουλειά τους δεν τους νοιάζει και πάρα πολύ γιατί την έχουν ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ και ΠΟΤΕ δεν θα τη χάσουν. Και βγαίνουν τώρα κι από πάνω! Πώς φαίνεται αυτό; Ας έρθουν στη θέση μας. Ολων αυτών των απλών ΜΗ προνομιούχων και ΟΧΙ δημοσίων αλλά ιδιωτικών υπαλλήλων με το αβέβαιο μέλλον. Ας έχουν και οι ΔΕΗτζίδες την απειλή της αβεβαιότητας πάνω από το κεφάλι τους και μετά να κάνουν απεργίες. ΟΧΙ να κρύβονται πίσω από τη μονιμότητά τους γιατί τέτοιες αντιλαϊκές συμπεριφορές μόνο ΖΩΑ μπορούν να τις κάνουν.

 5. Swell avatar
  Swell 07/03/2008 14:57:08

  Σήμερα 7/3 το πρωί δεν λειτουργούσε κανένα φανάρι στη Μαραθώνος και τη Μεσογείων. Αναμενόμενο λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Δεν υπήρχε όμως ούτε ένας τροχονόμος. Λες και δεν υπάρχει ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 6. loyk64 avatar
  loyk64 08/03/2008 02:05:10

  « Αγροτική πολιτική.
  Για την Μελίνα. »
  07 03 2008
  Απεργία ΔΕΗ.
  δημοσιευμένο από τον : g1980 στην κατηγορία Κοινωνία, Πολιτική

  Καταλαβαίνω απόλυτα, την ταλαιπωρία του κόσμου απο την απεργία των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Των ασθενών ειδικότερα και κατ’ επέκταση των επαγγελματιών και άλλων κοινωνικών τάξεων. Η ευθύνη δεν βαραίνει τους εργαζομένους, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρνει ο Καραμανλής και η κυβέρνηση του. Στόχος τους είναι να μην αφήσουν να περάσει η αδιαλαξία της κυβέρνησης, αν οι κλάδοι που έχουν δύναμη δεν αντιδράσουν, οι αδύναμοι θα πέσουν με μεγάλη ευκολία.
  Αρνείται να συζητήσει με τους απεργούς και να δώσει λύση μέχρι να αγανακτήσουν οι όλοι και να κατηγορούν τους απεργούς. Η ίδια τακτική πέτυχε και με την απεργία των δασκάλων και των εκπαιδευτικών, οπότε σύμφωνα με την αποκτηθείσα εμπειρία θα συμβεί το ίδιο.

  Εκτός και αν η Κυβέρνηση έχει τόσο μεγάλη "οικολογική συνείδηση" και θεωρεί την συνέχιση της απεργίας ως κυβερνητικό μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

 7. αντιδημόσιος avatar
  αντιδημόσιος 08/03/2008 14:58:58

  Αυτή δεν είναι απεργία που κάνουν οι ΔΕΗτζίδες. Εχει καταντήσει τρομοκρατία και με τους τρομοκράτες δεν διαπραγματεύεται κανείς. Οσο για την απεργία των εκπαιδευτικών δεν μπορείς να την συγκρίνεις γιατί δεν είχε τόσο μεγάλο λαϊκό αντίκτυπο. Αυτό που κάνουν οι ψευτοσυνδικαλιστές της πολυθρόνας της ΔΕΗ εκτός του ότι γυρίζει τη χώρα στη λίθινη εποχή έχει εξοργίσει τους απλούς πολίτες. Και σίγουρα τώρα πια οι πολίτες δεν θα ξαναδούν με το ίδιο μάτι τη ΔΕΗ ποτέ ξανά.

  Μια ομαδική αγωγή από όλους τους εμπόρους που θίγονται αλλά και από τους απλούς πολίτες που τους χάλασαν τα τρόφιμά τους και τις ηλεκτρικές συσκευές τους χρειάζεται.

 8. John avatar
  John 17/03/2008 23:24:48

  Την σκυτάλη των απεργιών από την επίσημη ΓΕΝΟΠ παραλαμβάνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ομοσπονδίας. Ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ, καθώς η κυβέρνηση απέστειλε ένα τελεσίγραφο στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων, του οποίου η προθεσμία λήγει στις 20/3/2008. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στο κατάπτυστο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης εφόσον διαπιστωθεί ότι οι απεργοί "καβαλάνε το καλάμι" σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Επίσης εξετάζεται το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί σε άλλους κλάδους εργαζομένων (ΟΜΥΛΕ/ΠΝΟ/ΟΒΕ/ΟΤΟΕ), στην περίπτωση που η χώρα "στεγνώσει" από καύσιμα και ρευστό χρήμα και νεκρώσουν οι διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές από την επίσχεση εργασίας των λιμενεργατών που αντιδρούν στην παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.