#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2013 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απερίφραστη πλέον η αμφισβήτηση των επιλογών του Τσίπρα από στελέχη της Αριστερής ΠλατφόρμαςΟ Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον ξεφύγει και στο όνομα της μικροπολιτικής παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα ποντάροντας στην οργή του ελληνικού λαού κατά των Γερμανών και των λοιπών δανειστών.

Είναι δεδομένο ότι αν κάνουν σήμερα δημοσκόπηση σε Ελλάδα και Κύπρο δε θα βρεθεί ούτε ένας που θα στηρίξει τις απόψεις του Σόιμπλε και της Μέρκελ, εκτός ίσως από κάποιους πληρωμένους κονδυλοφόρους και έμμισθους οικονομολόγους. Αυτό ακριβώς επιχειρεί να εκμεταλλευτεί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει ψηφαλάκια ως το κόμμα της… αντίστασης και οι επαναστάτες της φακής.

Να δώσουμε 2 δις ρευστότητα στην Κύπρο, αποφάνθηκε ο οικονομολόγος Τσίπρας ώστε να τους στηρίξουμε και να μην εκβιάζονται από τους Ευρωπαίους.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαίοι εταίροι απόψε, δεν έχουν στόχο μόνο να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αλλά «και να εκδικηθούν για το περήφανο ΟΧΙ του κυπριακού κοινοβουλίου».

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας τονίζει την ανάγκη, «τούτες τις κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και τον ελληνισμό, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πέρα και έξω από μικροπολιτικά παιχνίδια» και προσθέτει ότι αποτελεί «εθνικό μας καθήκον να συμπαρασταθούμε στον κυπριακό λαό. Να δώσουμε, έστω και την ύστατη ώρα, κάθε δυνατή βοήθεια στη κυπριακή κυβέρνηση».

Καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να αποφασίσει άμεσα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο, ώστε τουλάχιστον η διαπραγμάτευση να μην διεξάγεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του απειλητικού χρονοδιαγράμματος που λήγει τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κ. Σαμαρά να ζητήσει από τη Τράπεζα της Ελλάδος, να παράσχει μέσω του ελληνικού ELA, έκτακτη πρόσθετη ρευστότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αρθεί ο εκβιασμός της άμεσης χρεοκοπίας, αλλά και να προστατευτεί ταυτόχρονα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις συνέπειες μιας καταστροφικής απόφασης για την Κύπρο.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν αυξάνει το ελληνικό δημόσιο χρέος, δεν συνεπάγεται νέα μέτρα για την Ελλάδα, αποτελεί μικρό μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα και το κυριότερο αποτελεί ηθική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στον κυπριακό λαό, σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Και ύστερα ο Τσίπρας ξύπνησε. Από πού να τα δώσει η Ελλάδα; από τον ελληνικό ELA; Έχουμε και τέτοιο και δεν το ξέρουμε; Μήπως να βάλει μπροστά τις μηχανές το Νομισματοκοπείο και κρυφά να κόψει ευρώ;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα να ακούγονται αυτά από αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ασφαλώς κι όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε τους Κύπριους, αλλά δυστυχώς το παιχνίδι είναι έτσι στημένο που αν το κάνουμε με 2 ή 22 δις ευρώ, την άλλη μέρα η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει γιατί θα της κόψουν τη χρηματοδοτική ροή. Ετσι είναι τα πράγματα κι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο απλά έχουν ως δεύτερη επιλογή την επιστροφή στη δραχμή και την κυπριακή λίρα.

Ανοιχτή αμφισβήτηση επιλογών

Ο ατέλειωτος βερμπαλισμός του κ. Τσίπρα  επιχειρεί μεταξύ των άλλων να συγκαλύψεις την ευθεία και απερίφραστη πλέον η αμφισβήτηση των  επιλογών του από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ο κ. Γ. Σαπουνάς (μέλος και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος σε αρθρογραφία του στο iskra.gr σημειώνει μεταξύ των άλλων, όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ:

- «οι επιλογές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα - πέρα από το μείζον πρόβλημα της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, καθώς αυτές οι πρωτοβουλίες δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν από συλλογικά όργανα - κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και δεν βοηθούν στην υπόθεση της ανατροπής».

- «Η θέση πως "το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα", η οποία εκφωνήθηκε μεν δημόσια αλλά δεν υπάρχει σε κανένα κείμενοαπόφασης του ΣΥΡΙΖΑ,φαντάζει πως πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο όταν κανείς ακούει αυτές τις ώρες τις δηλώσεις των κύπριων πολιτικών πως η Κύπρος καταστράφηκε αλλά ... τουλάχιστον έμεινε μέσα στην ΟΝΕ».

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο αμφισβητείται και η επιλογή της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς σημειώνεται: «Σ' αυτή λοιπόν την συγκυρία, όπου η ανάγκη για την αριστερά είναι μεγαλύτερη από ποτέ να αναδείξει τα αιχμηρά χαρακτηριστικά του δικού της ανατρεπτικού, ταξικού εναλλακτικού σχεδίου, (…) ήρθε η πιο παράδοξη και ακατάλληλη επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: η "σύγκλιση" με τους Ανεξάρτητους Έλληνες! Αυτούς που δεν είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν στην Βουλή με τους χρυσαυγίτες, που πρότειναν τον Κ. Καραμανλή ως πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλεγμένο από τον λαό, αυτούς που ονειρεύονται, όπως το πρόγραμμά τους λέει, αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας στην θέση των υπουργών... Σαν νάταν το κερασάκι στην τούρτα μιας σειράς αριστεροδέξιων επιλογών όπως η παρέμβαση στο ίδρυμα Καραμανλή, η κατ' ουσία "συνδιοργάνωση" του διημέρου με τα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠαΣοΚ γύρω από τον Γ. Αρσένη, την Λ. Κατσέλη αλλά και με το αμερικάνικο ινστιτούτο Levy - όπου ο Α. Τσίπρας δήλωσε ευθαρσώς πως το σύνθημα για Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι ακατάλληλο και μάλιστα στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου! - οι επισκέψεις στους διάφορους μεγαλοεκδότες, ταυτόχρονα με την παρουσία του προέδρου στην κηδεία του Τσάβες και τις κορώνες περί γκάγκστερ - ηγετών του Eurogroup».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/03/2013 17:30:51

  Τα λένε μόνοι τους αυτοί! Έ ρε τι γέλιο έκανα ο άνθρωπος! Ο Κεδίκογλου δε χρειάζεται να ασχολείται με το σύριζα πια. Να στέλνει απλά τις αναδημοσιεύσεις των συνιστωσών στα μμε...

 2. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 27/03/2013 17:43:15

  Αυτά που είπε ο σαπουνάς, ούτε ο κεδίκογλου θα τα έγραφε τόσο καλά.

 3. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 27/03/2013 19:08:02

  Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Πάντα είχε απόλυτη επιτυχία ένεκα της απερισκεψίας και αμάθειας του εκλογικού σώματος :
  1ον : Υπόσχομαι και εξαγγέλλω αυτό που θέλει να ακούσει ο παντοδύναμος λαός ασχέτως του πόσο εφικτό είναι. Μπορώ να πω οποιανδήποτε παπαρολογία, φτάνει να χαϊδεύει τα αυτιά του πάνσοφου λαού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικοινωνιολόγοι έχουν διορθώσει μία βασική παράμετρο. Όταν ο παπαρολόγος ομιλεί σε ξένο ή εξειδικευμένο ακροατήριο, αλλάζει την ατζέντα του και κόβει τις μπαρούφες.
  2ον : Εγκλωβίζω το εκλογικό σώμα σε συνθήματα του στυλ, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, εκσυγχρονισμός του κράτους, επανίδρυση του κράτους, λεφτά υπάρχουν, Ζάππειο 1,2,3 κλπ. Κλέβω την ψήφο του λαού.
  3ον : Καταλαμβάνω την εξουσία έχοντας έτοιμο το άλλοθι της κοροϊδίας. "Παραλάβαμε καμμένη γη !!!".
  4ον : Καταληστεύω το κράτος με μίζες, διορισμούς, τράπεζες κλπ.

  Όλη, μα όλη η μεταπολίτευση, χαρακτηρίζεται από το παραπάνω πολιτικό σύστημα.

 4. Στρυμών avatar
  Στρυμών 27/03/2013 19:14:02

  Δυστυχώς όμως , ο λαϊκισμός διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και ολόκληρη σχεδός την ελληνική κοινωνία.
  Μια σταλιά χώρα και ψάχνουμε μεταξύ μας να βρούμε τους ναινέκους , εμείς οι μεγάλοι απόγονοι ενός Μ.Αλέξανδρου , ενός Κολοκοτρώνη , ενός...
  Τι κρίμα όμως η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς εμάς κι εμείς
  "...μες σε υπόγειες ταβέρνες , μες στους καπνούς και τις βρισιές..." θα συνεχίσουμε σαν κλαψομπανιέρες να μιξοκλαίμε για τα άλλα παιδάκια δεν μας παίζουν...

 5. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 27/03/2013 19:24:20

  Διάβασα το άρθρο Σαπουνά ολόκληρο και από άποψη επιχειρηματολογίας ήταν άρτιο, και φαντάζομαι όσοι διαφωνούμε με τα όσα προτείνει και το διαβάσαμε του το αναγνωρίζουμε. Ο άνθρωπος μιλάει καθαρά χωρίς να λέει ουρανοκατέβατες ανοησίες όπως το κόμμα του. Μακάρι η αντιπαράθεση με τους Συριζαίους να γινόταν σε τέτοιο πλαίσιο ιδεολογικής και αξιακής πρότασης για το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία.

  • Νικος avatar
   Νικος @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/03/2013 21:37:09

   Ντροπή να επαινείς τους αριστερούς !!

   Συριζαίος είσαι μου φαινεται !!

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Νικος 27/03/2013 21:41:10

    Φανατικός!! Με ομιλίες του Τσίπρα ξυπνάω με ομιλίες του Τσίπρα κοιμάμαι...

 6. fe avatar
  fe 27/03/2013 21:08:45

  Αυτος ο συριζας ειναι απαραδεκτος.Ειναι δυνατον σε ενα κομμα να υπαρχουν ιδεολογικες διαφωνιες και μαλιστα να εκφραζονται και δημοσια;Να υπαρχουνε διαφορετικες ομαδες νομης της εξουσιας το καταλαβαινω αλλα οχι και ιδεολογικα.Τελειωσε ...ειναι επικινδυνοι και λαικιστες.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ fe 27/03/2013 21:38:14

   Σωστά το να διαφωνείς στο νόμισμα της χώρας σου είναι συνηθισμένη διαφορά σε όλα τα κόμματα της γης, το παράξενο είναι που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές και καθαρές πάντα απόψεις του...

 7. Α avatar
  Α 27/03/2013 21:54:08

  Εγώ ένα έχω να πω:
  Αλοίμονο αν ... κατά λάθος βρεθεί , ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ....
  Η καταστροφή θα είναι περισσότερο από βέβαιη....

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/03/2013 22:29:43

  Το πρόβλημα των πολιτών δεν είναι η παιδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ...
  Το πρόβλημα είναι η κατάντια της χώρας που κάνει τις παιδικές χαρές λύσεις: αγανάκτησης / εκδίκησης / απελπισίας /διεξόδου.

  Τα σκουπίδια ως επιλογή εστίασης, η διαμονή στα αστέρια, η ανεργία είναι η πραγματική αμφισβήτηση κάθε επιλογής / λύσης....με τους πολιτικούς να εμφανίζουν την όποια αντίθεση ως καταστροφή...

  "Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «27», όπως δείχνει συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) και ξεπερνά μόνον τις Βουλγαρία και Ρουμανία.
  Σύμφωνα με την Deutsche Welle συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας για τη φτώχια στις «27» χώρες της ΕΕ κατατάσσει την Γερμανία στην 7η θέση της σχετικής κατάταξης. Ενώ στις λιγότερο φτωχές χώρες περιλαμβάνονται οι Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, αλλά και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Στην 25η θέση βρίσκεται η Ελλάδα και στις δύο τελευταίες η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
  Η έρευνα του IW προσδιόρισε τη φτώχια βασιζόμενη σε τέσσερις βασικούς δείκτες: τη σχετική εισοδηματική φτώχια, η οποία πλήττει όσους διαθέτουν εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, την υποκειμενική εισοδηματική φτώχια, που βασίζεται στην ατομική εκτίμηση, τον λεγόμενο παράγοντα της στέρησης (χαμηλό επίπεδο διαβίωσης) και τέλος την οικονομική στενότητα, η οποία δείχνει το βαθμό επάρκειας του εισοδήματος ενός νοικοκυριού.
  Βάσει της έρευνας πιο έντονο είναι το πρόβλημα της φτώχιας στις νεότερες χώρες-μέλη της ΕΕ, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία, στις οποίες έρχεται να προστεθεί η Ελλάδα."

 9. firiki2010 avatar
  firiki2010 27/03/2013 22:38:32

  Εχω την άποψη πως οι εξ αριστερών διαφωνίες προς τις πρακτικές και την εν γένει τακτική του κ Τσίπρα είναι βούτυρο στο ψωμί του.
  Τι καλύτερη απόδειξη να προσκομίσει ο κ Τσίπρας στους αφελείς ηλίθιους που λοξοκοιτάζουν προς στην κάλπη του για το ότι είναι "μετριοπαθής" και ότι "κινείται προς το κέντρο" από την εξ αριστερών κριτική;;;;;
  Ακόμα και η συγκυριακή "συμμαχία" του με τους ΑΝΕΛ σε ένα θέμα άνευ ουσιαστικού νοήματος σε αυτό αποσκοπεί

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 27/03/2013 23:46:41

  Οι εξ αριστερών κριτικές στις πρακτικές του κ Τσίπρα είναι βούτυρο στο ψωμί του. Τι καλύτερη απόδειξη να παρουσιάσει ο κ Τσίπρας στους "χρήσιμους ηλίθιους" που λοξοκοιτάζουν στην κάλπη του για να τους πείσει ότι κινείται προς το κέντρο;;;;

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 28/03/2013 10:08:13

  Σέ άρθρο του στον ιστότοπο protagon.gr ο Νίκος Μαραντζίδης αναφέρεται σε ένα βασικό χαρακτηριστικό της Ελληνικής Αριστερής Σκέψης στην ικανότητα να σκέφτεται ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα σε παγκόσμιο και σε εθνικό, σε θεωρητικό και σε εμπειρικό. Παράλληλα αυτό το γνώρισμα της Αριστερής Σκέψης δεν το συναντούσες στο χώρο της Δεξιάς ο οποίος και ήταν εγκλωβισμένος στα όρια του έθνους και των εμπειριών του. Αυτό πραγματικά ίσχυε και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την μεταπολίτευση

  Είναι αλήθεια επίσης ότι οι εξελίξεις σε χώρες πρότυπα για την Ελληνική
  Αριστερά οι οποίες και προκάλεσαν την κατάρρευση των κοινωνικό-οικονομικών συστημάτων τους στέρησαν την Αριστερά απο σημεία αναφοράς της σε διεθνές επίπεδο.Ομως είναι επικίνδυνο να υποστηρίζεις πως αυτό παρήγαγε και ιδεολογική αναδίπλωση και τούτο γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να ενσωματώσει την διεθνή εμπειρία και να καταστήσει τον εθνικό χώρο- που κάποιοι τον θεωρούν ως μίζερο- ως προνομιακό της χώρο.

  Δεν θεωρώ την υποστήριξη της έννοιας Εθνους-Κράτους ως δείγμα ξεπεσμού.Ισως πολλοί ξεχνούν το τι Ιστορία κουβαλεί η Ελληνική Αριστερά και αναφέρομαι αποκλειστικά στον ηγέτη της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) Ηλία Ηλιού και στην πολιτική του σκέψη Είναι ο Ηγέτης ο οποίος απαρέγκλιτα διακήρυττε πιστή στους Δημοκρατικούς θεσμούς , πίστη στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του Συντάγματος (άρθρο 114), πιστή υπακοή στους νόμους του κράτους και αποφυγή κάθε μορφής βίας πέρα από την αυστηρά επιβαλλόμενη εκ των συνθηκών ανάγκη προσωπικής άμυνας.Ετσι ή Αριστερά χάρις την ΕΔΑ ήταν ο πολιτικός χώρος της συνταγματικής και πολιτικής νομιμότητας. Διεκδικούσε την εξουσία αποκλειστικά μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες με την αναζήτηση συμμαχιών με τους συγγενείς χώρους.

  Σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω στοιχεία της Πολιτικής σκέψης του Ηλία Ηλιού: Σαλβαδόρ Αλλιέντε , Χιλή , Στις 4 Νοεμβρίου του 1970 ο εκελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. της Χιλής ,με έναν σχεδόν εμμονοληπτικό σεβασμό στην Δημοκρατία και τους θεσμούς, αφιέρωσε την ίδια την ύπαρξη του στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της πατρίδας του.Για τον Αλιέντε οι δημοκρατικοί κανόνες ήταν απαραβίαστοι. Έπρεπε να πολεμήσει τους αντιπάλους του με νόμιμα μέσα, να κερδίσει χρόνο για να πείσει τον κόσμο. Πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για τον σεβασμό του νόμου την αγάπη του για την Δημοκρατία. .

  Απο τις παραδόσεις της ιταλικής Αριστεράς (Γκράμσι και Μπερλιγκουέρ) κληρονομήσαμε πως η «ηγεμονία» αναφέρεται σε μια διεργασία ηθικής και πνευματικής καθοδήγησης και διοίκησης μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η απόσπαση της συναίνεσης των κυριαρχούμενων ή υποτελών τάξεων στη διακυβέρνησή τους από τις εκάστοτε κυρίαρχες τάξεις και είναι τόσο περισσότερο εξασφαλισμένη όσο λιγότερη είναι η χρήση ή η απειλή χρήσης της βίας και του εξαναγκασμού.Στην βάση αυτή γεννήθηκε ο Ιστορικός Συμβιμβασμός .Η διεξαγωγή δηλαδή της πολιτικής πάλης με δημοκρατικές και συναινετικές μεθόδους όπου περιλαμβάνονταν όχι μόνο η λειτουργία του κόμματος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού συστήματος με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς του αλλά και η συνεργασία του με τα αστικά κόμματα. Στις δεδομένες ιστορικές συνθήκες, πίστευε ο Μπερλινγκουέρ ότι η γραμμή αυτή ήταν η μόνη που μπορούσε να ακολουθήσει το κομμουνιστικό κόμμα για την κατάκτηση της εξουσίας ή τουλάχιστον για την αποφασιστική συμμετοχή του στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε κυβερνητικό επίπεδο.

  Δεν έχει λοιπόν ανάγκη η Αριστερή πολιτική σκέψη απο Δεσποτείες μπορεί και χαράζει αυτόνομη πορεία ενσωματώνοντας τόσο χαρακτηριστικά της διεθνούς πολιτικής σκέψης και εμπειρίας μπολιάζοντας τα με τις Ελληνικές Παραδόσεις.Με κίνδυνο να φανώ γραφικός επαναλαμβάνω πάλι πως ο Ρήγας Βελεστινλής μέσα από το έργο του, την δράση του και την ζωή του εισήγαγε τον όρο δημοκρατικός πατριωτισμός.Αναφέρει δε ως βασικά του χαρακτηριστικά την Λαϊκή Κυριαρχία,την Εθνική ανεξαρτησία και την Κοινωνική απελευθέρωση.Ο Δημοκρατικός πατριωτισμός ορίζονταν ως πράξη αφοσίωσης του κάθε Πολίτη απέναντι στην αναγκαιότητα της ανασυγκρότησης του Έθνους με σεβασμό πρός το Σύνταγμα.Παράλληλα οι δημοκρατικοί Πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά και να υπερασπίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς θεωρώντας την υποχρέωση τους αυτή ως το πλέον ιερό απο όλα τα χρέη τους τ

  Είναι γνωστό ότι λέξεις και φράσεις αλλάζουν νόημα και σημασία, ανάλογα με την ανάγκη που υπηρετούν και τη στιγμή που τις ενέπνευσε. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο, όταν τις χρησιμοποιεί κάποιος, να γνωρίζει την ιστορία τους. Οι ημιμαθείς και ασεβείς κακοποιούν την πνευματική και πολιτική παράδοση χρησιμοποιώντας τέτοιες έννοιες με τρόπο βάρβαρο και ανιστόρητο ώστε να αντιστρέφεται στην πραγματικότητα η σημασία τους και να αλλοιώνεται η ουσία της συγκεκριμένης σκέψης.

  Απέναντι λοιπόν στο θα σας ταράξουμε στο ξύλο για μια ακόμη φορά αντιτάσσουμε το θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα.Απέναντι στην αντίληψη πώς η Αριστερά φτωχαίνει σε πλούτο αναλύσεων και επεξεργασιών , στην άποψη οτι αγκαλιάζει το συναίσθημα, και ιδιαίτερα το φόβο, εγκαταλείποντας το πεδίο του ορθολογισμού αντιτάσσουμε πως μπορούμε μπολιάζοντας την Διεθνή εμπειρία με τις ιστορικές παραδόσεις μας και τις αναγκαιότητες της Ελληνικής Κοινωνίας να ξαναχτίσουμε στις βάσεις αυτές μια νέα Ελληνική Αριστερή σκέψη.Απέναντι στην προσπάθεια να υπάρξει διείσδυση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, μέσα απο ένα φτηνό λαϊκισμό απαντούμε με την συναίνεση μέσα πο έναν γόνιμο διάλογο .Απέναντι στην ένδεια των εναλλακτικών προτάσεων η οποία διακρίνεται απο την ακόρεστη βουλιμία για εξουσία και ορίζεται ως αχαλίνωτη επιθυμία «να μπούμε και εμείς στο κόλπο απαντούμε με αποφασιστική συμμετοχή στις εξελίξεις σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν , απαντούμε με συνεργασίες με όλους εκείνους - όπου και ανήκουν- στην βάση της δημοκρατικής ιδεολογικής και πολιτικής διαπάλης με απόλυτο σεβασμό στό Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους  Ισως με το δίκηο σας πείτε πως η πραγματικότητα με διαψεύδει πώς η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει τέτοιες σκέψεις και αναφέρομαι στον ηθικό ξεπεσμό της Αριστεράς όπου κάθε λογής καρυδιάς καρύδι προσβάλλει βάναυσα την Ιστορία μας , τους θεσμούς, τις ηθικές αξίες και τον Πολιτισμό μας.Να θυμάστε πολύ καλά πως η Ιστορία μας έχει διδάξει πως κάθε αριστερός χώρος ο οποίος δεν δύναται να ασκήσει ηγεμονία ( ηθική και πνευματική καθοδήγηση) στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού συστήματος -με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς του -στο διάβα του χρόνου φυραίνει και τούτο γιατί πιστεύοντας ότι διαθέτει το μονοπώλιο της αλήθειας δεν ανανεώνεται σε επίπεδο ιδεών και θέσεων παρα μόνο προσώπων.Απο την άλλη πιστός στην πολιτική θεωρία των διαχωριστικών γραμμών δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές έχουν αντικατασταθεί απο νέους όρους.

  Σε ότι αφορά το αντιτάσσουμε χρησιμοποιήθηκε ο πληθυντικός γιατί απλούστατα δεν θεωρώ ότι κομίζω γλαύκας εις Αθήνας .Απο την άλλη ίσως και να μην υπάρχει μια αριστερή συλλογικότητα η οποία και να πληρεί τις ανωτέρω προυποθέσεις, αυτό δεν σημαίνει επ'ουδενί οτι δεν μπορεί να δημιουργηθεί όμως .Άλλωστε ως έχει ειπωθεί η Αριστερά στην Ελλάδα θυμίζει θερινό σινεμά , κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με το έργο που εναβαίνει και όλοι περιμένουν το επόμενο να είανι και καλύτερο.Με μια μικρή διαφοροποίηση , δεν περιμένουμε πασχίζουμε σε κάθε επίπεδο με κάθε τρόπο συμβάλλοντας ο καθένας πρώτιστα σε ατομικό επίπεδο και μετέπειτα σε συλλογικό να διατρανώσουμε πως τα όνειρα μας είναι ζωντανά, οι ελπίδες μας υπαρκτές, το πείσμα μας αχαλίνωτο απο έναν αδικαίωτο αγώνα Ελλήνων που η Ιστορία, η μοίρα και η ζω τους φέρθηκε σαν άγραφο χαρτί και που εκείνοι σε πείσμα όλων συνεχίζουν χωρίς να λυγίζει το βλέμμα χωρίς να σκοτεινιάσει η ματιά , όρθιοι μέσα στην ερημία του πλήθους ως όρισε ο Μανώλης Αναγνωστάκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.