#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 13:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απελπισμένος ο κ. Παπαχελάς συμβουλεύει τον κ. Παπανδρέου για την συναίνεσηΓράφει σήμερα ο  κ. Αλέξης Παπαχελάς (Μια ιστορική ομιλία)

για την επιδιωκόμενη συναίνεση απο τον Αντώνη Σαμαρά:

« Ο κ. Σαμαράς θα κάνει τους υπολογισμούς του και θα αποφασίσει ποια γραμμή θα ακολουθήσει. Οι σοβαροί άνθρωποι ελπίζουν, ακόμη, ότι δεν θα υιοθετήσει τη γραμμή εκείνων που θέλουν να κρεμάσουν έξω από τη Ρηγίλλης ένα τεράστιο πανό που θα γράφει «IMF GO HOME», και θα στηρίξει κρίσιμες δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις».Ερώτημα πρώτον: Τι την θέλει τη συναίνεση ο ΓΑΠ; Ο λαός δεν του έλυσε τα χέρια στις περιφερειακές; Δεν υπάκουσε στο δίλημμα που έβαλε ο Πρωθυπουργός;Το πανό κάτι μου θυμίζει, σε κάποιους αναφέρεται αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα και κοιτάξτε δεξιά. Πιέστε τον Φάκτορα να τον αντικαταστήσει με ένα κόκκινο βελούδινο χαλί και moto “IMF Welcome home”.Αλλά ας δώσουμε πάλι το λόγο στον κ. Παπαχελά«Σκεφθείτε, τον κ. Παπανδρέου να σηκώνεται στο βήμα της Βουλής και να μιλάει σταράτα: «Κύριε Σαμαρά, ξέρω πόσο δύσκολο είναι για εσάς να πάτε κόντρα στους κομματικούς σας παράγοντες, τους παραταξιακούς συνδικαλιστές κλπ., να στηρίξετε επώδυνες τομές και αλλαγές και να κατεβάσετε την αντιμνημονιακή σημαία. Δυστυχώς κι εγώ, όταν βρισκόμουν στη δική σας θέση, έκανα ακριβώς τα ίδια λάθη. Πρότεινα στους βουλευτές μου να περικυκλώσουμε το Ελληνικό αν ήταν να κτισθεί έστω κι ένα στρέμμα, κατέβηκα στους δρόμους για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ και αντιστάθηκα στην αλλαγή των κανονισμών εργασίας στις ΔΕΚΟ.Ήταν λάθος μου και δυστυχώς τυφλώθηκα κι εγώ από τον φόβο του πολιτικού κόστους, τις πιέσεις των δικών μας συντεχνιών, με αποκορύφωμα την αντίθεσή μου στην αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος για τα ιδιωτικά ή μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Είναι, συνεπώς, δύσκολο να σας ζητήσω τώρα να κάνετε ότι δεν έκανα εγώ στη θέση σας».Το πρώτο που θα σκεπτόμουν αν το άκουγα αυτό θα  ήταν η μετάλλαξη, η διάβρωση του ανθρώπινου εγκεφάλου από την εξαντλητική άθληση.


Αλλά, ο κ. Παπαχελάς συνεχίζει απτόητος:

«Σκεφθείτε ο κ. Παπανδρέου να κατέληγε και με μια ιστορική αυτοκριτική, να έλεγε δηλαδή: «Σας έχω επανειλημμένα πει ότι η ευθύνη του Κώστα Καραμανλή είναι τεράστια, και επιμένω. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να παραδεχθώ ότι όλοι μας φταίξαμε· δεν φτάσαμε έως εδώ μόνο λόγω των κυβερνήσεων Καραμανλή. Και η δική μας παράταξη λαΐκισε, εξέθρεψε ένα πελατειακό σύστημα, επέτρεψε στις συντεχνίες να συνδιοικούν τις ΔΕΚΟ, ανέχθηκε τη διαφθορά και έμπλεξε το κόμμα με τη διοίκηση. Έχουμε, λοιπόν, το δικό μας μερίδιο ευθύνης και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο κόσμος μάς τιμώρησε το 2004 και ζήτησε κάτι καινούργιο, το οποίο ο κ. Καραμανλής εξέφρασε αρχικώς, αλλά ουδέποτε τόλμησε στην πράξη. Έχουμε, λοιπόν, όλοι ευθύνες αλλά σημασία έχει τώρα να σωθεί η χώρα».

Δεν διαφωνεί κανείς ότι σημασία έχει η σωτηρία της χώρας. Αλλά γιατί πρέπει να πεισθούμε ότι ο νεοφιλελεύθερος δρόμος του ΔΝΤ και της τρόικας είναι ο μόνος  ενδεδειγμένος;

Ότι δεν έγινε μέσα σε 30 χρόνια να γίνει σε 30 μήνες;

Τα 3 δις λιγότερα που έδωσε σε μισθούς το Δημόσιο το 2010 δόθηκαν απλόχερα στα χρέη των ΟΤΑ.

Γιατί δεν περιορίζεται επί της ουσίας η σπατάλη των κρατικών φορέων και οδηγούμαστε πάντα στην εύκολη λύση της περικοπής μισθών;

Τα περιττά ταξιδάκια τα κόψαμε; Τις πολυτελείς διαμονές κρατικών αξιωματούχων;

Κάναμε κάτι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσία του δημοσίου;

Η λίστα της ΑΔΕΔΥ με τους  συγκεκριμένους κωδικούς, που θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση χωρίς περικοπές, τι απέγινε;

Ή μήπως ο στόχος δεν ήταν οι μισθοί αλλά το φρόνημα των κρατικών λειτουργών, η περαιτέρω διάβρωση της δικαιοσύνης, της διοίκησης, της υγείας, της παιδείας, των ενόπλων δυνάμεων.

Αν τα αφαιρέσεις όλα αυτά, τι απομένει σε ένα έθνος –κράτος;Καταλήγει λοιπόν ο αρθρογράφος: «Ξέρω ότι μια τέτοια ομιλία θα καθιστούσε πολύ πιο πειστική κάθε πρόταση συναίνεσης. Ξέρω, όμως, επίσης πολύ καλά ότι προσωπικοί και κομματικοί εγωισμοί καθιστούν μάλλον απίθανο να την ακούσουμε ποτέ...»Πρόκειται για μια ψυχολογική θεώρηση των πραγμάτων, λοιπόν. Η ουσία είναι ότι ευελπιστούν ότι ο Α. Σαμαράς θα δώσει έστω ένα ψήγμα συναίνεσης και θα τους σώσει. Επειδή θεωρούν ότι είναι δύσκολο να εκφράσει λαϊκές δυνάμεις και νομοτελειακά θα υποκύψει στις πιέσεις.

Η Κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση. Απαιτεί συμμόρφωση, επιθυμεί συνενοχή.

Στο χέρι του Α. Σαμαρά είναι να δείξει τον άλλο δρόμο.

Που φέρνει ανάπτυξη, που καταπολεμά την ύφεση που περιορίζει τις απολύσεις και σε βάθος χρόνου δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Το ζήτημα δεν είναι οι αντιπολιτευτικοί τακτικισμοί.

Αλλά τα ενδεδειγμένα μέτρα σε μια οικονομία σε ύφεση.

Το θέμα δεν είναι η συναίνεση. To μείζον είναι η κατάλληλη ένεση στην οικονομία, η ένεση ηθικού στην κοινωνία, που κινείται μεταξύ οργής, μιζέριας και κατάθλιψης.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bromoskylo avatar
  bromoskylo 12/12/2010 14:06:29

  Tα προεκλογικά ψέμματα του ΓΑΠ (όχι στις εθνικές εκλογές του 2009) αλλά στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου (πριν από 20 ημέρες!!!!!!) τα ξέχασε ο Παπαχελάς;
  Κι αυτός αλτσχάϊμερ;
  Το άρθρο προφανώς πάει πακέτο με τη σημερινή "επιστημονική" δημοσκόπηση της Public Issue.

  • χρυσηίς avatar
   χρυσηίς @ bromoskylo 12/12/2010 14:55:30

   Oι δημοσκοπήσεις αποτυπωνουν μια χρονικη στιγμή. Στο χέρι της ΝΔ -συνολικά - ειναι να δείξει υπεύθυνη στάση και σε καθε μέτρο της κυβέρνησης να αντιπροτείνει άλλο.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ χρυσηίς 12/12/2010 19:39:04

    Υπάρχει δέσμη ενεργειών κατατεθειμένη από τον Ιούλιο. Θεωρώ ότι στη συζήτηση για τον Πποϋπολογισμό θα υπάρξει εξειδίκευση και επικαιροποίηση

  • SERT avatar
   SERT @ bromoskylo 12/12/2010 16:35:33

   ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ PUBLIC ISSUE
   -ΠΕΡΙΣΥ Η ΝΤΟΡΑ ΗΤΑΝ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ
   -ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΗΤΑΝ 17 ΜΟΝΑΔΕΣ
   -ΤΟ ΜΑΙΟ ΗΤΑΝ 22 ΜΟΝΑΔΕΣ

   ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ......ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ SERT 12/12/2010 19:29:57

    Τον Οκτώβριο έδιναν 14 μονάδες διαφορά (42-28)

 2. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2010 14:10:35

  Factorx: ρε Ορεστιε, προβοκάτορας είσαι;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 12/12/2010 15:18:10

   Νοπ

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 12/12/2010 15:19:43

   Φάκτορα, σε αυτό που έρχεται κανείς δεν θα γλυτώσει.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/12/2010 14:10:59

  Έγραψες, Μικρέ Οδυσσέα!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Επώνυμος 12/12/2010 19:28:49

   Ευχαριστώ Επώνυμε, χαιρετισμούς

 4. usound avatar
  usound 12/12/2010 14:16:26

  Ρε καημό να συναινέσει ο Σαμαράς! Ουρά τα εξαπτέρυγα, βουνό οι τουφεκαλεύρηδες τής τηλεοπτικής αποχαύνωσης, τσούρμο τα συνδικάλια, άβυσσος τα κομματικά βολεψάκια, ανυπόμονοι οι πρώην γαλατάδες και νυν πατριάρχες τής ανάπτυξης. Ένας εσμός δήθεν πλειοψηφούντων και συγ-καιομένων απ' την έξαψη τής σωτηρίας τής χώρας αναζητούν το ελιξήριο καταπολέμησης τής εμμηνόπαυσης με την συμμετοχή τού Αντώνη. Μόνο που δαύτος προέκυψε πρωταγωνιστής ελληνικής ταινίας.
  "Το καπελλάκι μου και φεύγω, ξεφτίλες!"

  • Orestios avatar
   Orestios @ usound 12/12/2010 14:18:43

   Ο Σαμαράς είναι πανίσχυρος αυτή την στιγμή.
   Έχουν λυσσάξει τα σκυλιά του GAP.
   Όμως για όλους έχει σημειωθεί το αντίτιμο της αντεθνικής στάσης τους και απομένει να εισπραχθεί.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ usound 12/12/2010 14:20:12

   Ο Μηταρακης παντως σημερα στη ΝΕΤ ειπε κατι που εχουμε γραψει πολλες φορες εδω : ποια η εννοια της συναινεσης;κλεινουμε μηπως τους δρομους; κανουμε φασαριες;
   Εκει πεταχθηκε ο Παππας της Ελευθεροτυπιας και ειπε δεν εχετε παραδοση.Εχουμε,δεν εχουμε παντως πεζοδρομιο δεν αντιμετωπιζει η κυβερνηση απο τη ΝΔ.
   Επισης ανεφερε οτι ψηφισε το νομο για τον ΟΣΕ και τα φορτηγα.
   Προς τι η υστερια τελικα για συναινεση;

   • factorx avatar
    factorx @ ψυχραιμια 12/12/2010 14:38:36

    !!!

   • azxc avatar
    azxc @ ψυχραιμια 12/12/2010 14:39:33

    Μα για να μη δοθεί πολιτική ανοχή στα οδοφράγματα που έρχονται...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ψυχραιμια 12/12/2010 15:40:45

    Διαβάστε το πολύ καλό άρθρο του Κ. Ιορδανίδη, ενός από τους ελάχιστους σοβαρούς συντηρητικούς αρθρογράφους:
    "Ο ολετήρας του ΠΑΣΟΚ"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_12/12/2010_425692

    Πολύ σωστή η επισήμανσή του:
    Το Μνημόνιο, όπως είναι πρόχειρο-ξεπρόχειρο, το ΠΑΣΟΚ το έφτιαξε, η ΝΔ δεν το ψήφισε, αλλά δεν χρησιμοποιεί το πεζοδρόμιο, ενώ πολλά νομοσχέδια, όπως αυτό για τον ΟΣΕ, τα υπερψηφίζει.
    Άρα, τί είδους συναίνεση ζητούν;
    Μήπως η συναίνεση είναι μοίρασμα ευθυνών για την επικείμενη αποτυχία του φαρμάκου που μας έδωσε ο "εθνικός γιατρός" μας κ. Στρως-Καν;
    Ας μάθει, για μία φορά επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του. Και με πολλή χαρά θα παρευρεθώ στην κηδεία του και θα φορέσω και "πένθος" στο μανίκι...

 5. spiros avatar
  spiros 12/12/2010 14:30:02

  Στο ίδιο μήξος κύματος και η δημοσκόπηση της Καθημερινής. Πως τις βρήκε τις 9 μονάδες διαφορά και η ερμηνεία ," Το ΠΑΣΟΚ χάνει την ισχύ αλλά η ΝΔ δεν κερδίζει την φθορά του ΠΑΣΟΚ". Μήπως για τον λόγο αυτό πρέπει να συναινέσει ο Σαμαράς ; Δηλαδή εκεί που παέι να σταθεί στα πόδια της η ΝΔ να διαλυθεί όπως το ΛΑΟΣ; Και μετά ; Συνεχίζει ακάθεκτα ο GAP .

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ spiros 12/12/2010 20:37:34

   Η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που βγάζει σήμερα η Public Issue μέσω της Καθημερινής (9%) είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η. Πρέπει να καταγελθεί άμεσα ως κατευθυνόμενη και απάδουσα των επιστημονικών μεθόδων αναγωγής και ως προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Είναι επιστημονικώς Α Δ Υ Ν Α Τ Ο η διαφορά των 2% των τελευταίων εκλογών ή έστω των 4% που έδειξαν οι (επίσης μαγειρεμένενες) δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την δεύτερη Κυριακή των εκλογών ή έστω η τελευταία δημοσκόπηση της MRB, να έγινε 9 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ακόμα και αν δεχτούμε την ερμηνεία που βολεύει την αγαπημένη της Καθημερινής κυβέρνησης του Μνημονίου ότι (αντιγράφω από τη σημερινή Καθημερινή) "Η δυναμική που κατέγραψε ο α΄ γύρος, υπέρ της αντιπολίτευσης, εξουδετερώθηκε με το δυσμενές -εις βάρος της- αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής και τις ήττες που υπέστη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Κρήτη".

 6. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 12/12/2010 14:37:20

  Θέλω σχολιασμό για την πρώτη σελίδα του σημερινού ΕΘΝΟΥΣ.
  Ο Αβραμόπουλος τι ρόλο βαράει στη ΝΔ ; Ο Σαμαράς γιατί ανέχεται τον κάθε τιποτένιο βολικό νεοταξίτη ; Ο Αβραμόπουλος είναι ο "σοβαρός" άνθρωπος για τον οποίο γράφει ο Παπαχελάς ; Γιατί ο Σαμαράς δεν ξεκόβει καθαρά και ξάστερα το παραμύθι της συναίνεσης, να κρεμάσει και εκατό δέκα πανώ "IMF go home", να κατεβάσει το κόμμα στο δρόμο, να τους πάρει τα βρακιά και να γίνει μοναδικός και αδιαφιλονίκητος εθνικός ηγέτης ; Αν ο Σαμαράς βγεί αύριο πρωθυπουργός με σημαία τον πατριωτισμό του Φαήλου και τη γεωστρατηγική του της θαλάσσης κράτους, θα δώσει στον Αβραμόπουλο το Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικής Άμυνας ή το Εθνικής Παιδείας;
  Αντώνη ... ο πολιτικός πολιτισμός έχει και όρια.

  • Μisha avatar
   Μisha @ GRAEKUS 12/12/2010 15:57:02

   Είναι αυτά που λέμε εδω και μηνες, πως το ΟΧΙ του Σαμαρά στο Μνημόνιο είναι λειψό και θυμώνουν οι οπαδοί του.
   Όταν θέλεις να είσαι σαφής δεν αφηνεις Αρουληδες Χαχανούληδες, Καλοχαιρετες , Φαλακρους Επιτρόπους να στέλνουν άλλα μηνύματα από αυτά που θέλεις να εκπέμψεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μisha 12/12/2010 20:58:10

    Το θέμα είναι πολύ περίπλοκο Μίσα. Ο Σαμαράς κληρονόμησε ένα σάπιο κόμμα, που εκπροσωπεί μια σχετικώς καθαρή παράταξη. Η διαχείριση της σαπίλας είναι ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα. Εμένα αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο Αβραμόπουλος βρήκε μπάτζετ για να στήσει π.χ. το statesmen.gr. Που αν το δεις είναι ένα πολύ επαγγελματικό σάιτ. Ερώτηση: ΠΟΙΟΣ τον χρηματοδοτεί; Γενικά, για να κρατάει τη στάση που κρατάει, πα να πει ότι έχει πλάτες. Του κάνουν πλάτες. Και όλων το μυαλό πάει στο ποιοι είναι αυτοί...

    Τώρα, είναι δυνατόν αυτά που βλέπω εγώ ο Σαμαράς να μην τα βλέπει και να μην καταλαβαίνει ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο στόχος; Η υπονόμευσή του δηλαδή; Φυσικά και το βλέπει. Και τι να κάνει; Έχει μια πληγή ανοιχτή με τους Μητσοτακηδες, να ανοίξει κι άλλη; Κάποιοι μπορούν να πουν αδίστακτα 'ναι'. Όμως ίσως ο Σαμαράς σε αυτή τη φάση να μην θέλει να κάνει την παραμικρή λάθος κίνηση. Να μην δείξει π.χ. ότι βρίσκεται σε φάση εσωκομματικής αμφισβήτησης.

    Είναι ένα πολύ πολύπλοκο παζλ.

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 14:41:06

  Ο μεσιέ Αβραμόπουλος το γνώμη έχει? Κάτι ψελλίζει σήμερα στο Έθνος περί ανάγκης συναίνεσης και εθνικής συννενόησης. Μήπως θυμάστε αν ήταν το ίδιο λαλίστατος πριν από τις τελευταίες εκλογές?
  Να περιμένουμε ανάλογη δήλωση και του ετέρου αντιπροέδρου?
  Φαίνεται λοιπόν ότι το μέτωπο των "συναινούντων" μεγαλώνει. Οι πιέσεις είναι αφόρητες. Ε και? Αυτό το ξέραμε. Η συναίνεση σημαίνει συννενοχή. Δεν θα πάρουμε.

  Εύγε Οδυσσεύ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 16:23:12

   Έτσι μου 'ρχεται να ξεράσω. Αηδία...

   Απορώ, πώς υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν βλέπουν την πραγματικότητα και εξακολουθούν να υποστηρίζουν τέτοιους πολιτικούς.

   Θα μου πεις, εδώ υπάρχουν συμπολίτες μας (καθόλου λίγοι...) που είναι ακόμη ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν είναι το ίδιο, γιατί δεν έχει ο ΝΔτης την πολιτική υποκουλτούρα του Πασόκου...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/12/2010 19:34:46

   Γεια σου Φαιλτόριους.
   Πέραν των αναρίθμητων σφαλμάτων αύτής της κυβέρνησης, θέλουν και λευκή επιταγή. Απίστευτοι...
   Την τσακίσατε τη Λάρισα (άσχετο)

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/12/2010 14:43:56

  Συναίνεση σε ποιό πραγμα ακριβώς;

  Γιατί δεν μας λέει ο κάθε Παπαχελάς, συναίνεση σε τί; Εκώρηση κυριαρχίας; Aλέξη μου... με απογοητεύεις.

 9. factorx avatar
  factorx 12/12/2010 14:47:00

  δείτε και ένα βίντεο που μου έστειλαν και το έβαλα τώρα στην ανάρτηση. Φοβερό

 10. Dimos avatar
  Dimos 12/12/2010 14:50:17

  Ο ομότιμος συνδαιτυμόνας της λέσχης Bildemberg και μετρ της νέας τάξης, τι στάση περιμένατε να κρατήσει?Φίλος του Σόρος είναι ο κύριος...
  Η συναίνεση στην εκχώρηση κυριαρχικών διακαιωμάτων είναι το φόρτε του...

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2010 14:50:22

  Οι ελιγμοί τού Alexis και τών λοιπών ''εγκύρων'' είναι χρήσιμοι πάντα γιατί περνάν ''μηνύματα''.

  Δέν τούς βγαίνει τό ''Μουλάρι'' ο GAP πού έζεψαν γιά νά τραβήξει το Μνημονιακό κάρο πλέον και φοβούνται τό χοντρό ζεμάτισμα.
  Ελπίζω βέβαια νά μήν ξεχάσει ο λαός ολα αυτά τά ''εκσυγρονισμένα'' αθύρματα πού αναδείχτηκαν επί Σημίτη,ως υμνητές τών βομβαρδισμών τής Γιουγκοσλαβίας(πολλοί σημερινοί αστέρες έδωσαν τότε τίς εξετάσεις τους)και έως σήμερα υπηρετούν τό Καθεστώς και νά τά στείλει στό σκουπιδαριό τής δημοσιογραφίας..

  Κάποιοι άλλοι πολιτικοί πάντως δίνουν εξετάσεις πλέον στά περί συναίνεσης..

  Οψόμεθα.

  • kiki avatar
   kiki @ Σπύρος 12/12/2010 19:58:17

   @ Σπυρο,
   Δεν τους ξεχναμε , μην φοβασαι, ειναι μεγαλη η λιστα.
   Και εχωμεν αποδειξει οτι εχωμεν ελεφαντια μνημη.

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2010 14:51:46

  Οι ελιγμοί τού Alexis και τών λοιπών ''εγκύρων'' είναι χρήσιμοι πάντα γιατί περνάν ''μηνύματα''.

  Δέν τούς βγαίνει ο GAP πού έζεψαν γιά νά τραβήξει το Μνημονιακό κάρο πλέον και φοβούνται τό χοντρό ζεμάτισμα.
  Ελπίζω βέβαια νά μήν ξεχάσει ο λαός ολα αυτά τά ''εκσυγρονισμένα'' αθύρματα πού αναδείχτηκαν επί Σημίτη,ως υμνητές τών βομβαρδισμών τής Γιουγκοσλαβίας(πολλοί σημερινοί αστέρες έδωσαν τότε τίς εξετάσεις τους)και έως σήμερα υπηρετούν τό Καθεστώς και νά τά στείλει στό σκουπιδαριό τής δημοσιογραφίας..

  Κάποιοι άλλοι πολιτικοί πάντως δίνουν εξετάσεις πλέον στά περί συναίνεσης..

 13. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 12/12/2010 15:12:48

  Εξαιρετική η ανάρτηση Μικρέ Οδυσσέα, πολύ καλό το βιντεάκι Φάκτορα.
  Να είστε καλά.
  Αφού έχει 9% διαφορά γιατί δεν κάνει εκλογές; Αμ πως;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΒΡΑΧΟΣ 12/12/2010 19:36:42

   Ευχαριστώ Βράχε. Εκλογές; Είναι πιθανό να τις χάσει και το ξέρει

 14. Nikos avatar
  Nikos 12/12/2010 15:41:48

  Τί να την κάνει τη συναίνεση του Σαμαρά. Αυτό που του χρειάζεται είναι η συναίνεση του Φωτόπουλου.

 15. Μisha avatar
  Μisha 12/12/2010 15:43:30

  Η Καθημερινή σημερα έχει ένα 100% δοσιλογικό πρωτοσέλιδο , αβαντα στο ΔΝΤ με συνεντευξεις Στρος Καν και Ολι Ρεν , μαζί με τη δημοσκόπηση τους που βγάζει το Πασοκ 9% μπροστά ενω οι ίδιοι στις εκλογές εδιναν προβάδιμα στα όρια του στατιστικού σφάλματος , περι το 2%.

  Μη πω για το τελευταίο καταπτυστο εκδοτικό κατορθωμα αλά Ρεπουση-Δραγώνα, για τη «γέννηση ενός έθνους» το 1821.


  Όλο το συγκρότημα των μονοπύθμενων με μια δυο εξαιρέσεις , τιμούν το κατοχικό παρελθόν της Κ , όταν πανηγυριζε τις νικες των Ναζί κατά των Ρωσων.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μisha 12/12/2010 20:56:49

   Όταν στην Καθημερινή υμνούσαν τις νίκες των Ναζί είχε εκιωχθεί η οικογένεια Βλάχου που εξέδιδε την Καθημερινή και είχε επιταχθεί η εφημερίδα εις όφελος της προπαγάνδας του κατακτητή. Επομένως, οι δημοσιογράφοι της τότε Καθημερινής είχαν σώσει την τιμή τους τουλάχιστον. Σήμερα, Ο Ι Κ Ε Ι Ο Θ Ε Λ Ω Σ η Καθημερινή υποστηρίζει τους τύποις συμμάχους και ουσιαστικούς κατακτητές της χώρας και ειδικά τον γκάουλάϊτερ του δολαρίου - ΔΝΤ που ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ την κατάργηση της αντιπολίτευσης

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/12/2010 21:11:26

    Να έκλεινε η Καθημερινή

    Η εφημερίδα που έβριζε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες

    Δεν είναι δικαιολογία η εποχή για τη συνεργασία με τον κατακτητή, όταν όλος ο λαός πεινούσε

 16. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 12/12/2010 15:49:57

  μας παιρνουν για τελειως ηλιθιους?
  η συναινεση εχει μονο μια οπτικη: να τελειωνουν και με το ετερο παλαιο κομμα να φερουν τα δικα τους παιδια. για αυτο εχουν φαγωθει συναινεση και συναινεση

 17. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 12/12/2010 16:17:34

  Έτσι και απαντήσει καταφατικά, ακόμα και στα πιο αυτονόητα, όπως για παράδειγμα στην ερώτηση "Αντώνη αγαπάς την Πατρίδα;", η απάντησή του πρέπει να είναι λίαν προσεκτική. Το σκέτο «ναι», θα το κάνουν γαϊτανάκι και θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια ευθύς αμέσως, ως συναινούντα σε όλα, στις φυλλάδες τους και στα δελτία τους.
  Ο Αντώνης δεν έχει κανέναν λόγο να γίνει συνένοχος, στο ήδη διαπραχθέν έγκλημα! Άλλωστε δεν κιότεψε όταν ήταν νεώτερος, τώρα θα τρομάξει που έχει ψηθεί και σκληρύνει σαν ατσάλι; Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, το έργο το έχουμε ξαναδεί, γιατί αυτές γίνονται συνήθως στην είσοδο του Μαξίμου, στην οδό Αραβαντινού καθώς και στην Καλλιρόης!
  Ο εντολοδόχος πρωθυπουργεύων, έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση από τα συνένοχα εξαπτέρυγα. Αυτά του φτάνουν και του περισσεύουν.

 18. χ.... avatar
  χ.... 12/12/2010 16:33:57

  Οι σοβαροί άνθρωποι ελπίζουν, ακόμη, ότι δεν θα υιοθετήσει τη γραμμή εκείνων που θέλουν να κρεμάσουν έξω από τη Ρηγίλλης ένα τεράστιο πανό που θα γράφει «IMF GO HOME», και θα στηρίξει κρίσιμες δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις».

  ποσα χρηματα παιρνεις ποσα λεφτα εχεις πληρωσει εσυ σε φορους φετος και ποσα χρηματα σου εκοψαν?
  εχουν αποθρασυνθει ολοι
  ειναι απιστευτο αυτο συμβαινει
  βγαινει ο καθενας που βγαζει εξαψηφιο ποσο το χρονο και προσπαθει να μας πεισει πως οτι γινεται ειναι για το καλο της χωρας και το δικο μας
  ρε ουστ
  π.χ. Παπαχελας Πρεντερης Τσιμας Χατζηνικολαου Παγκαλος Δασκαλοπουλος Παναγοπουλος

 19. Tassos avatar
  Tassos 12/12/2010 16:36:04

  Αλαφούζε,Καθημερινή, Ψυχάρη, ΔΟΛ, Πήγασε, Μπόμπολα: ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

 20. Aris. A avatar
  Aris. A 12/12/2010 17:29:03

  Καλά η ΝΔ δεν είναι που υπολείπεται 9 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καθημερινής.

  Ο Σαμαράς δεν είναι κατά τα άρθρα τους λαικιστής και επικίνδυνος.

  Γιατί έχουν τόσο την ανάγκη μιας ανυπόληπτης και παρακμιακής ΝΔ όπως την θεωρούν.

  Μήπως φοβούνται μια πραγματικά πατριωτική ΝΔ τώρα που κατάλαβαν ότι το κόμμα της κουμπάρας Ντόρας που στόχο είχε να διεμβολίσει την ΝΔ πάει άπατο και ο κόσμος της ΝΔ μένει συσπειρωμένος γύρω από τον νόμιμα και καθολικά εκλεγμένο αρχηγό του.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Aris. A 12/12/2010 19:40:59

   Μήπως??!!!
   Κάπως έτσι είναι τα πράγματα Άρη

 21. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/12/2010 20:42:38

  Η ίδια εταιρία είναι που έβγαζε Σαμαρά και Ντόρα ισόπαλους μια μέρα πριν τις εσωκομματικές... Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα.

 22. bromoskylo avatar
  bromoskylo 12/12/2010 20:43:48

  Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ

 23. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/12/2010 21:03:43

  Κρίμα , κρίμα και πάλι κρίμα. Το κατάντημα της Καθημερινής δείχνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα εφημερίδα (από άλλους εκδότες) με όμοια αισθητική (γιατί αυτό μόνο κρατά την κυκλογορίας της κατά τ' άλλα νεοταξικής αυτής εφημερίδας: η νεοκλασσική και αστική αισθητική με καλλιεπή κείμενα) αλλά που να υποστηρίζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και όχι αυτά που προωθούν τα ΜΜΕ του Αλαφούζου δηλαδή τον νεοφιλελευθερισμό με δήθεν οικολογικές ευαισθησίες και τον αριστερισμό στα ανθρωπιστικά και θρησκευτικά θέματα με άλλοθι την παραμονή ενός ή δύο κεντροδεξιών δημοσιογράφων για υπάρχει δήθεν αντικειμενική ενημέρωση.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/12/2010 21:04:37

   αυτό μόνο κρατά την κυκλοφορία της κατά τ’ άλλα νεοταξικής εφημερίδας: η νεοκλασσική και αστική αισθητική με τα καλλιεπή της κείμενα

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/12/2010 21:42:35

   Εστία

 24. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 12/12/2010 21:08:22

  Μελοδράματα από το αγόρι που ενώ κόσμος υπέφερε, έγραφε πως η κρίση θα βαθύνει όταν οι ανώτεροι μεσοαστοί δεν θα μπορούν να στείλουν έξω για σπουδές όσα παιδιά τους απέτυχαν στις πανελλήνιες (εκεί που τα παιδιά πάμφτωχων μεταναστών που έχουν στην Ελλάδα 7-8 χρόνια, πετυχαίνουν πρωτιές), μαζί με το πολύτιμο συνάλλαγμα- δίδακτρα..

  Συναισθηματισμοί για το βαριετημένο κυριακάτικο πρωϊνό των εναπομεινάντων, ευκατάστατων αναγνωστών της "Καθημερινής".

  Α-νοησίες για έναν τάχα διστακτικό Παπανδρέου (έτσι ονομάζουμε τον καιροσκόπο και τον μαλ(θ)ακό στην Ελλάδα). Οι πρόγονοί ας, όποιον δρούσε έτσι, τον έλεγαν χέστη.

  Ταύτιση του λαϊκισμού του Παπανδρέου μετρην υπέυθυνη κριτική απέναντι στο Μνημόνιο (δεν εννοώ μόνο τον Σαμαρά,ούτε κυρίως τον Σαμαρά).

  Ο Παπαχελάς γράφει σε επίπεδο δημοτικού σχολείου.

  Γέμιζε σελίδες κύριε Παπαχελά. Έχει ο Αλαφούζος να σε πληρώνει και κάποιοι εισοδηματίες να σε διαβάζουν.

  Άλλος, κανένας.

 25. Κώστας avatar
  Κώστας 12/12/2010 21:15:33

  Την προηγούμενη Κυριακή ο "έγκυρος" Αλέξης χλεύαζε τον Μηταράκη. Πού έχει πέσει μέσα σε όλες τις αναλύσεις του. Μπροστά στον έλληνα Ανατόλι Τσουμπάις, στον ορκισμένο να αποτύχει υπουργό, στον πρωτομάστορα της ύφεσης Παπακωνσταντίνου όμως, ο Παπαχελάς υποκλίνεται. Και θέλει και ο Σαμαράς να συναινέσει στην ανερμάτιστη πολιτική του ΔΝΤ.
  Τα προσωπεία της αντικειμενικότητας και της εγκυρότητας πέφτουν και στην Καθημερινή. Και το παραμύθι του "δύσκολου αλλά ασφαλούς δρόμου" του ΔΝΤ σύντομα τελειώνει . Και έρχεται η Απόλυτη Υφεση και ο στασιμοπληθωρισμός. Και τα γραπτά του Παπαχελά μένουν. Θα τα θυμηθούμε στον απολογισμό της Μεγάλης Κατρακύλας που έφερε ο ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγά του.

 26. NIKOS avatar
  NIKOS 12/12/2010 21:27:13

  ποσα αρπαξανε οι γνωστοι δημοσιογραφοι απο τις ΗΠΑ για να περνανε την γραμμη της στα Ελληνικα ΜΜΕ ? θα μαθουμε ποτε ??

 27. Rotarmist avatar
  Rotarmist 12/12/2010 21:33:30

  Η Κ (ο Γ. Βλαχος)δεν ειχε απειλησει τον Γ. Παπαντρεου (αυτον με τα ξερονησια ντε) οτι αν πηγαινε στη Μοσχα δεν θα του επετρεπε να γυρισει στην Ελλαδα και καλλιτερα να εμενε εκει;
  Πουλαει Χ'δακι, ανεβαζει την κυκλοφορια της και περναει την μαυρη προπαγανδα της .

 28. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 13/12/2010 08:46:43

  Ο κ. Παπαχελάς είναι αναγνωρισμένος μεταφορέας πέραν του Ατλαντικού θέσεων. Οι πάτρονές του είναι πολύ γνωστοί. Στη χώρα μας δημοσιογράφοι σαν κι'αυτόν πρέπει να στηλιτίζονται καθημερινά. Κάνει πλύση εγκεφάλου ο κύριος.

 29. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/12/2010 12:56:21

  Aς τα πει όλα αυτά ο Παπανδρέου (που λέει ο Παπαχελάς αντ΄ αυτού) και βλέπουμε μετά για συναίνεση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.