#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/09/2011 16:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλούν να στείλουν τον τουρκικό στόλο στην ΚύπροΣτον ισχυρισμό ότι είναι παράνομο να κάνει η Κύπρος έρευνα για πετρέλαιο σε ύδατα που δεν της ανήκουν επανήλθε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν", εκτοξεύοντας εμμέσως νέες απειλές.

«Γι' αυτό υπάρχει ο στόλος», είπε ο Μπαγίς και πρόσθεσε ότι "στο παρελθόν η Ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε".

«Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει στο έπακρο χρήση όλων των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία», σημείωσε.

Στην παρατήρηση του συντάκτη ότι κατά τις έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου είχαν σπεύσει στην περιοχή, ο Μπαγίς είπε: «Γι΄αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yiannos avatar
  yiannos 02/09/2011 16:42:16

  Το θλιβερό είναι ότι μόνο Ισραήλ και ΗΠΑ είναι σε θέση να καλύψουν την Κύπρο - ασφαλώς εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα. Κάποιο άλλο (πρώην) κράτος δεν είναι.

 2. Lampros avatar
  Lampros 02/09/2011 16:52:41

  Αυτό σαν απάντηση σε όσους πιστευουν πως οι Τουρκοι μπορουν να γίνουν φίλοι μας. Δειτε το βραδυ Εζελ κορόιδα. Πστεψατε πως θα διαλυαν την στρατιά Αιγαίου κιολας!

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 02/09/2011 17:11:28

  Ωραία προχωρά το σχέδιο για την ¨Νέα -Μέση Ανατολή¨...

  Στο σχέδιο αυτό προβλέπονται σίγουρα και ¨πολεμικές εμπλοκές¨ , όπου στην συνέχεια έρχονται οι ¨επιδιαιτητές και οι σωτήρες¨ για τις ¨τελικές λύσεις¨ , αλλαγές , με νέα ¨ψηφίσματα υποτέλειας¨ προς τους προστάτες μας.

  Και στην κυβέρνηση έχουμε πραίτορες της ¨ομογένειας¨ και πρώην υπαλλήλων ¨διεθνών¨- οργανισμών. Μια χαρά πάμε.

 4. Lampros avatar
  Lampros 02/09/2011 17:19:44

  Σε κάθε πολεμική επιχειρηση προηγούνται επιχειρήσεις (καταδρομικές ) για να καθαρίσουν τα προσχώματα. Ετσι και εδώ, εβγαλαν απο την μέση κάποιους που θα ενοχλουσαν, και έβαλαν υπαλλήλους. Συμφωνω απόλυτα με το σχόλιό σου.

 5. Κτησιας avatar
  Κτησιας 02/09/2011 17:24:34

  Έτσι είναι, με μια διαφορά όμως , όλα αυτά τα χρόνια με τους περιθωριοποιηθήκαν οι υγιείς δυνάμεις του έθνους, ίσως μια σύγκρουση τις απελευθερώσει.

 6. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 02/09/2011 17:25:55

  Η Ελλάδα εδώ και χρόνια έχει πάψει να είναι κράτος.Πιο πολύ μοιάζει με ΜΚΟ όπου κυβερνούν γνωστοί και φίλοι.Εδώ δεν μπορεί να αστυνομεύσει την Ομόνοια όπου οι λαθρομετανάστες κάνουν οτι θέλουν,θα ασχοληθεί η παρέα του τζέφρυ με την Κύπρο και το Αιγαίο;Ούτως ή άλλως λεφτά υπάρχουν στη Δανία του Νότου με πρωτεύουσα την Καμπούλ

 7. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 02/09/2011 17:53:08

  Αν δεν κάνω λάθος ο Μπαγίς είναι ο υπουργός πριν από ένα περίπου χρόνο έλεγε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι δεν χρειαζόμαστε τους εξοπλισμούς, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ότι η Ελλάδα άδικα δαπανά τόσα χρήματα για όπλα,κλπ.
  Μάλλον κάποιος θα πρέπει να του πει ότι υπάρχει και ελληνικός στόλος .
  Ή μήπως όχι λόγω περικοπών;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλήθωρος 02/09/2011 18:39:28

   αυτός είχε απαιτήσει να γίνει τέμενος εδώ

 8. avanti avatar
  avanti 02/09/2011 18:00:52

  Μήπως όμως το σκηνικό που στήνεται βολεύει τον Γαπ? Πρώτον το θέμα των εκλογών θα πάει περίπατο, δεύτερον θα κερδίσει χρόνο και στα οικονομικά θέματα και τρίτον θα κοπάσουν οι όποιες κοινωνικές αντιδράσεις. Το θέμα γίνεται απελπιστικά πολύπλοκο και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το παιγνίδι του είναι εντελώς μα εντελώς βρόμικο και προδοτικό, ανησυχώ πάρα μα πάρα πολύ τώρα πιά.

 9. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 02/09/2011 18:02:36

  Οι εντόπιοι πολέμαρχοι δεν βγάζουν κιχ ,πάλι η Κύπρος τους πέφτει μακριά.
  Τουλάχιστον ας μιλήσει η Αντιπολίτευση, όπως παλιά.

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/09/2011 18:03:02

  Μὲ τὶς ΗΠΑ καὶ τὸ... εὐέξαπτο Ἰσραὴλ στὸ πόδι, ἂς κοπιάσουν. Ἡ ΓΑΠελλάδα στὸ ντάτσουν μιᾶς φυλῆς ποὺ ζεῖ φευγάτη ἀπ`ὅ,τι Ἑλληνικὸ στὸν κόσμο αὐτό...

  Κι ἂς ναρκῶσαν τὴ βόρεια αἴσθησή σου δένοντάς σε μὲ θάλασσες τουριστικές
  βλέπω πάλι φωτιὰ στὴν ἔκστασή σου, τοῦ βορρᾶ σου ἀκτῖνες οἰκουμενικές.
  Ὁ Βορράς σου εἶναι 'κεῖ στὴ Λευκωσία, στὸν Χρυσόστομο πλάι στὴν πράσινη γραμμὴ
  καὶ δὲν δέχεται ἄλλη ὁμοσπονδία μόνο τῶν Βαλκανίων τὴ Βυζαντινή

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 02/09/2011 18:09:33

  «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.»

  «Τι εννοείτε Γέροντα;» ρώτησε ο προσκυνητής

  «Οταν κάποιος είναι ετοιμοθάνατος, αυτό λέμε στη πατρίδα μου.
  Θα το δείτε. Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες.»

  ~"Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994"
  Ν. Ζουρνατζόγλου, Eκδόσεις: Αγιοτόκος Καππαδοκία

 12. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 02/09/2011 18:32:24

  Και ρωτάω τώρα εγώ. Είναι ή δεν είναι ευκαιρία να τους φτάσεις στην Αντιόχεια.
  Αλλά θέλει να έχεις απ' αυτά που είχαν οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
  Υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία;

 13. East avatar
  East 02/09/2011 18:43:30

  Ο Νταβούτογλου κάνει επαγγελματικό το στρατό και φτιάχνει αμυντική βιομηχανία, και εμείς κοιμόμαστε!!!

 14. Nik avatar
  Nik 02/09/2011 18:51:27

  Οι Τούρκοι είναι πολύ πιο καραγικόζηδες από εμάς. Απλά έχουν μια δόση κυνισμού και θράσους που καλύπτει την κομική διάσταση τους.

  Το βιομηχανικό τους θαύμα είναι μια φούσκα ολκής, που εξαρτάται από τις παχυλές επιδοτήσεις και επιστροφές φόρων στους εξαγωγείς.

  Οι Αμερικάνοι τους κατάλαβαν και τους σχολίασαν δεόντως όπως είδαμε στα Wikileaks: "Φιλοδοξίες Ρόλς Ρόις, δυνατότητες Ρόβερ". Μόνο εμείς τους παίρνουμε σοβαρά.

  Νικ

  • anetos avatar
   anetos @ Nik 02/09/2011 19:05:13

   “Φιλοδοξίες Ρόλς Ρόις, δυνατότητες Ρόβερ”. Μόνο εμείς τους παίρνουμε σοβαρά.

   ετσι ειναι !

  • akis avatar
   akis @ Nik 02/09/2011 19:17:19

   Ε ναι γιατι τους εχουμε διπλα και ηδη την εχουμε παθει μερικες φορες...
   Παντως το οτι ειναι καραγκιοζηδες ...ειναι!

 15. Aris. A avatar
  Aris. A 02/09/2011 19:26:24

  Εχω σοβαρές απορίες κατά πόσο είναι τόσο καλοσχεδιασμένη όσο πιστεύουμε η Τουρκική εξωτερική πολιτική:

  Για παράδειγμα στο θέμα της Συρίας ενώ τους συμφέρει η παραμονή Ασσαντ προβαίνουν σε δηλώσεις εναντίον του όταν η Συρία είναι ο καλλύτερος σύμμαχος του Ιραν και της Χεζμπολαχ που ερωτοτροπεί η Τουρκία.

  Τα ίδια και στην Λιβύη στην αρχή με τον Καντάφι ανοικτά στο τέλος αγκαλιά με το επαναστατικό συμβούλιο.

  Με την Αρμενία προσπάθησε να εξομαλύνει τις σχέσεις της αλλά και με το Αζερμπαιτζαν παραλίγο να χαλάσει τις σχέσεις της και με την Αρμενία δεν έκανε κάτι σοβαρό.

  Μόνο στα βαλκάνια Κόσσοβο και Αλβανία της αναγνωρίζουν τον ρόλο που επιθυμεί.

  Η Τουρκία νοιώθει να απειλείται από το Ισραήλ σε δύο κρίσιμης σημασίας ζητήματα για αυτήν την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενίσχυση που δίνουν οι Ισραηλινοί στους κούρδους.

  Η ιστορία της Γάζας είναι προφανές η ευκαρία για να εκφράσει την επιθετικότητας της στο Ισραήλ.

  Δεν ξέρω τελικά είναι τόσο επιτυχημένη διπλωματικά η Τουρκία;;

  Θα είχε ενδιαφέρον κάποιος να δώσει μια ερμηνεία της αμφιλεγόμενης πολιτικής της.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Aris. A 02/09/2011 23:12:12

   Τά έχει φέρει πάνω κάτω η φιλοισλαμική πολιτική του Ερντογάν. Τα έχει μπερδέψει.
   Πάντως, πείτε με κακό, αλλά πολύ θα ήθελα μια 3ημερη σύρραξη Τουρκίας Ισραήλ.
   Μα πολύ θα το ήθελα.....

 16. liotsos avatar
  liotsos 02/09/2011 20:27:41

  Τι στολο να στειλουν οι Τουρκοι? Αυτοι διακοπτουν τις ναυτικες ασκησεις μολις πιασουν μπωφορ.Ασε που αν ολοκληρωθει η ασκηση μετρουν θυματα.

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 02/09/2011 20:43:16

  "Οι θαλασσινοί λένε πως για να τα πας καλά με τη θάλασσα, πρέπει «να πας με τα νερά της». Κανείς, όσο εμείς, δεν γνωρίζει τόσο καλά τα νερά της Μεσογείου. Aρα, οφείλουμε όχι μόνον εμείς «να πηγαίνουμε με τα νερά της», αλλά αυτό που ξέρουμε οφείλουμε να το διδάξουμε και στους άλλους.

  Αλλιώς η Μεσόγειος θα μας πνίξει. Ηδη αρχίζει να αφρίζει. Αλλά οι πολλοί «δεν ακούουν την βοήν των πλησιαζόντων γεγονότων», όπως λέγει ένας μεγάλος μεσογειακός ποιητής, ο Αλεξανδρινός Κωνσταντίνος Καβάφης."

  "Τό βυζαντινό ναυτικό παραμένει ἐν πολλοῖς terra incognita γιά τό εὐρύ κοινό. Στόχος τοῦ βιβλίου αὐτοῦ δέν εἶναι νά δειχθῆ ἁπλῶς μιά ἑν πολλοῖς ἄγνωστη πτυχή τῆς πολύπτυχης βυζαντινῆς ἱστορίας, ὅσο τό νά τονιστεῖ τοῦτο τό συγκλονιστικά ἁπλό: μπορεῖ ἡ ἄνοδος καί ἡ ἀκμή τῆς αὐτοκρατορίας νά ὀφείλονταν σέ πλῆθος παραγόντων -φυσικά καί στό ναυτικό-, ὡστόσο ἡ βαθμιαία παρακμή, ἡ πρώτη πτώση (1204) καί κυρίως ἡ δεύτερη, ἡ γνωστή ὡς ἅλωση (1453), ὀφείλεται ἀποκλειστικά στήν παραμέληση καί σχεδόν διάλυση τοῦ βυζαντινοῦ ναυτικοῦ.

  Τέλος, ἀφοῦ ἐξ αἰτίας πολλαπλῶν γεγονότων, ἀπό γεωπολιτική καί γεωστρατηγική ἄποψη, ἡ Μεσόγειος ἀνακτᾶ καί πάλι τήν πρωτοκαθεδρία στόν πλανήτη, ἡ μελέτη τοῦ βιβλίου αὐτοῦ καθίσταται ἀπολύτως ἀναγκαία γιά μία σφαιρικώτερη ἀντίληψη τῶν πολιτικῶν προβλημάτων τοῦ παρόντος μέσῳ τῆς γνώσης τοῦ παρελθόντος."

  Σαράντος Καργάκος (αποσπάσματα) | «Mεσόγειος: Η υγρή Μοίρα της Ελλάδος και της Ευρώπης» και, «Το Βυζαντινό Ναυτικό: H επίδραση της θαλάσσιας ισχύος στην ακμή και την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» (2007 Εκδ. Σιδέρης)

 18. tpe avatar
  tpe 02/09/2011 22:22:36

  Για πρώτη φορά, πιστεύω πως δεν θα γίνει κάτι. Νομίζω πως διαφορετικό βάρος έχει η δήλωση σε σχέση με τον αν την είχε κάνει ο Νταβούτογλου. Εκεί, θα ανησυχούσα. Τώρα όχι. Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη του Μπεγλίτη, εκτός κι αν πάει μόνο για μίζες στο Τελ Αβίβ.
  Από την άλλη με προβληματίζει, η αναβολή της κοινής άσκησης με τους Ισραηλινούς. Πιστεύω πως το Ισραήλ ΔΕΝ θα συντρέξει υπέρ της Κύπρου, γιατί είναι πολλά τα λεφτά που χάνει από τους Τουρκικούς εξοπλισμούς που παγώνουν.

  Η δική μας οπερέτα, δε νομίζω να δοκιμάσει κάτι, ενώ από καθαρά στρατιωτική άποψη, ΔΕΝ έχουμε τις απαραίτητες μονάδες στόλου για κάλυψη τέτοιας επιχείρησης (Ναι, δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά η κοινή λογική λέει πως πρέπει να έχεις 2-3 μονάδες επιφανείας με Α/Α δυνατότητες ΚΑΛΕΣ.)

 19. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 02/09/2011 22:35:50

  Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ.

 20. ΤK avatar
  ΤK 03/09/2011 00:03:02

  Προς Νταβουτογλου και Σια: Μολών Λαβέ

 21. yiannos avatar
  yiannos 03/09/2011 01:34:20

  με την Ελλάς υπέρ ποιανού;

 22. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 03/09/2011 02:06:35

  Η Αμερική είπε ότι θα προστατέψει την αμερικάνική εταιρεία που συνεργάζεται με τους κυπρίους, όπως κάνει με κάθε μεγάλη αμερικανική εταιρεία.
  Δηλαδή αν στείλει στόλο η τουρκία θα τον στείλει εναντίον:
  1)Της Κύπρου
  2)ασφαλώς της Ελλάδος
  3)του Ισραήλ με την συνεργασία του οποίου ξεκίνησε η όλη ιστορία
  4)της Αμερικής

  Είπαμε να κάνεις μπάφους ανατολίτικους τουρκία μου αλλά όχι κι έτσι. Είσαι νινί ακόμη.

 23. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/09/2011 02:37:50

  Μάλτα γιοκ!

 24. Pluto avatar
  Pluto 03/09/2011 08:13:12

  Ενώ η Ελλάδα,αν καί έχει ακόμα στόλο, δεν προτίθεται (λόγω Κυβέρνησης καί Στρατιωτικής Ηγεσίας) να σταματήσει την Τουρκία , κάποιοι εδώ παλληκαρίζουν με ξένα κόλλυβα (Ισραήλ καί ΗΠΑ).
  Θέλουμε να ζουμε με δανεικά καί να μας υπερασπίζουν άλλοι : η τέλεια συνταγή της ευθανασίας....
  ΥΓ: η Ιστορία διδάσκει πως οι Τούρκοι ό,τι πουν το κάνουν κιόλας.Γιαβας-γιαβάς πιάνουν τον λαγό με τον αραμπά!

 25. A avatar
  A 03/09/2011 16:22:16

  Εχετε τους γειτονες για ηλιθιους... γιατι θα πρεπει να εισαι ηλιθιος για να κανεις κατι στην Κυπρο τετοιες εποχες!
  Αντι γι'αυτο, γιατι να μην κινηθουν προς Καστελλοριζο και να βαλουν ποδι και στη μεταφορα του "φορτιου" προς Ευρωπη που "καιει" αεριο, αλλα και να χωρισει στα δυο τις ΑΟΖ Ελλαδας-Κυπρου (και την αμυντικη ζωνη επισης!) και τριτον, να αποκτησει λογο και στα Ελληνικα κοιτασματα?
  Σ'αυτη την περιπτωση, περιμενετε Ισραηλ & ΗΠΑ ν'αντιδρασουν?
  Εμεις, με ιδιες δυναμεις μπορουμε να κανουμε ανασχεση, και με τον στολισκο των ΗΠΑ παρον?
  'Η μηπως υπαρχουν αλλοι ενδιαφερομενοι που θα αντιδρασουν σ'αυτη την περιπτωση???

  • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ @ A 03/09/2011 18:51:38

   ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ....ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ 74, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ!!!

   ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.