09/06/2009 17:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλεί όσους τα πήραν ο Καράβελας


_________________________________________________________________________________________________
Οι εκβιασμοί και παζάρια του Καράβελα συνεχίζονται διαμέσου συνεντεύξεων και «συνομιλιών» του σε όλο σχεδόν το φάσμα του σημερινού Τύπου. Δεν παραλείπει βέβαια να εκφράζει την αγανάκτησή του επειδή  «η Δικαιοσύνη ξεσπά στην οικογένειά μου», αλλά δεν λέει να γυρίσει για να μην πληρώνουν τα καημένα τα παιδιά του τις επιλογές του. Αυτό και μόνον χαρακτηρίζει το ποιόν του ανθρώπου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το διαπραγματευτικό χαρτί του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις του, με τις οποίες γινόταν το μοίρασμα για τις μίζες και αναφέρονταν οι λογαριασμοί και οι κωδικοί των αποδεκτών των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία. Τα ντοκουμέντα αυτά παραδόθηκαν από την Εισαγγελία του Μονάχου στις ελληνικές δικαστικές, αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβια.

Σύμφωνα με τα Νέα τα σημειώματα έχουν ημερομηνία υπογραφής το 1998, αλλά ο ίδιος ο Καράβελας δηλώνει (απειλητικά) στο ΕΘΝΟΣ: «Ήμουνα στη Siemens από το 1968 μέχρι το 1998. Οτιδήποτε έχει γίνει σε σχέση με πολιτικούς, έχει παραγραφεί γι αυτούς».

Δηλαδή, δηλώνει καθαρά ότι δεν θα την πληρώσει αυτός για τους πολιτικούς που τα πήραν και καλά θα κάνουν να τον «καθαρίσουν» στη δικαιοσύνη. Απειλεί επίσης όλο το «πολιτικό σύστημα» που κυβερνούσε τον τόπο τις δεκαετίες που γινόταν η άλωση του ΟΤΕ από την Ζήμενς και την Ιντρακόμ.

Κατά τα άλλα Χρ. Καράβελας κάνει έναν νομικό ελιγμό, γνωστό από τις διώξεις κατά της Ιντρακόμ και ζητά «να γίνει πραγματογνωμοσύνη, γιατί είναι σίγουρο ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν βλάφτηκε». Να μπλέξει δηλαδή η ανάκριση με μαθηματικές αλχημείες περί του κόστους των συμβάσεων για να φύγει από το κατηγορητήριο η βλάβη του δημοσίου και ο «δόλος». Ενώ το ερώτημα είναι αν λαδώθηκαν ή όχι πολιτικοί και ποιοι.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προβοκατωρ. avatar
    Προβοκατωρ. 09/06/2009 23:00:25

    Ναι,αλλα ο νοος,ετσι ειναι.Πρεπει να υπαρχει βλαβη.
    Τι να κανουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.