#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2010 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλή από τον ΉλιοΤο 1859 σημειώθηκε μια μεγάλη ηλιακή θύελλα, που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να καούν όλα τα τηλεγραφικά καλώδια της Ευρώπης και της Αμερικής, και να φωτιστεί περίλαμπρα ο ουρανός. Ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ηλιακή έκρηξη στην ιστορία της αστρονομίας. Μέσα σε 24 ώρες, το περίφημο Aurora Borealis (Βόρειο Σέλας) πυροδότησε τους ουρανούς, χρωματίζοντας τους κόκκινους, πράσινους και μοβ, τόσο έντονα, που η νύχτα έγινε μέρα, ακόμη και σε γεωγραφικές περιοχές  στο νότο (Κούβα), που ήταν απίστευτο. Ο απόκοσμος  αυτός φωτισμός του πλανήτη μας  οφείλονταν στα ηλεκτρομαγνητικά ενεργειακά πεδία που δημιούργησε το πλάσμα των ηλιακών ανέμων, καθώς συγκρούονταν με την γήινη ανώτερη μαγνητόσφαιρα

Το τηλεπικοινωνιακό σύστημα της εποχής (τηλέγραφος) αποσυντονίστηκε για αρκετές ώρες. Οι χειριστές του έπεφταν θύματα ηλεκτροπληξίας, ενώ τα χαρτιά τους έπιαναν φωτιά. Ακόμη και όταν οι τηλεγραφητές αποσύνδεαν τις μπαταρίες, οι ηλεκτρικές εκκενώσεις συνέχιζαν να τροφοδοτούν το σύστημα  με ρεύμα, στέλνοντας τα τηλεγραφήματα! Μέχρι και οι απλές μαγνητικές πυξίδες έπαψαν να δείχνουν προς βορρά για πολλές ώρες.

Η σχετικά πρωτόγονη κοινωνία του 1859 δεν έδωσε τη σημασία που θα δίναμε σήμερα σε ένα ανάλογο φαινόμενο. Το τηλεγραφικό σύστημα που βασίζονταν στον κώδικα Morse, ήταν μόλις 15 χρόνων. Δεν υπήρχαν δορυφορικές επικοινωνίες, ΑΤΜ, διαδίκτυο, κινητή τηλεφωνία, iPads, ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, GPS, κλπ. Υπήρχε μόνο ο τηλέγραφος.

Σήμερα όμως ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος μας εξαρτάται άμεσα από τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες προκειμένου να λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, η υγεία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, καθώς και ένα απέραντο δίκτυο παραγωγής ενέργειας που εξυπηρετεί δισεκατομμύρια ανθρώπων. Μια ηλιακή έκρηξη μεγέθους ανάλογου με αυτήν του 1859, θα μπορούσε να διακόψει τον πολιτισμό μας για μέρες, εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες, ανάλογα με το μέγεθος της έκρηξης μέσα στην ηλιακή κηλίδα. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί ως μια παγκόσμια καταστροφή, που συμβαίνει σε λιγότερες από 24 ώρες και που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων.

Τέτοιες γιγαντιαίες ηλιακές καταιγίδες αναμένονται μία κάθε 500 χρόνια, όμως οι επιστήμονες δεν διαθέτουν τρόπους να τις προβλέψουν, παρά μόνο να τις παρατηρούν λίγες ώρες πριν ο ηλεκτρισμός τους αγγίξει τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας. Μπορεί να υπάρξει αρκετός χρόνος ώστε να κλείσουν μερικές εκατοντάδες από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά, όμως το πιο πιθανό είναι πως θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση, και θα πέσουν οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών και των σέρβερ, αν δεν προστατεύονται από τα μαγνητικά πεδία.

Christian Science Monitor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. st.takis avatar
  st.takis 11/08/2010 19:36:48

  αλουμινοχαρτα

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/08/2010 21:12:11

  «Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος, όταν του επέβαλα τις επιθυμίες μου. Και όταν μάλιστα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και ούτε ήταν έτοιμος ο άνθρωπός, ακόμα και αν αυτός ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ μια άλλη ζωή και έβλεπα γύρω μου ότι τα πάντα μού έλεγαν να μεγαλώσω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, κατάλαβα ότι σε κάθε περίσταση ήμουν στο κατάλληλο μέρος και πάντα στην κατάλληλη στιγμή. Αυτό με έκανε να γαληνέψω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο μου χρόνο και να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Σήμερα κάνω μόνο ό,τι μου αρέσει και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά. Με το δικό μου τρόπο και με τους δικούς μου ρυθμούς. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ειλικρίνεια.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιεινό για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και οτιδήποτε με απομάκρυνε από τον εαυτό μου. Παλαιά αυτό το έλεγα «υγιή εγωισμό». Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΑΓΑΠΗ.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, έπαψα να έχω πάντα δίκιο. Έτσι έσφαλα πολύ λιγότερο. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΠΛΟΤΗΤΑ.
  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν μου και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω κάθε μέρα την κάθε στιγμή που ξέρω ότι ΟΛΑ συμβαίνουν. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, συνειδητοποίησα ότι οι σκέψεις μου με έκαναν ένα άτομο μίζερο και άρρωστο. Όταν επικαλέστηκα τη δύναμη της καρδιάς μου, η λογική μού βρήκε ένα πολύτιμο σύμμαχο. Σήμερα αυτό το λέω ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

  Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, πραγματικά, κατάλαβα ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε με τον εαυτό μας ή με τους άλλους. Αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

  Ξέρω ότι από τις εκρήξεις στο Σύμπαν γεννιούνται νέα αστέρια. Σήμερα ξέρω ότι… αυτή είναι η ΖΩΗ.


  ο Τσάρλι Τσάπλιν στα 70στά γενέθλιά του

  ή έχουμε πολλά να μάθουμε για τον κόσμο που νομίζουμε ότι κυριαρχούμε ...λαθρεπιβάτες του αγνώστου είμαστε που το παίζουμε κυβερνήτες του εφήμερου.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/08/2010 21:19:58

  Ενημερωσαμε τη ΝΑΣΑ για τον Ηλιο του ΠΑΣΟΚ π μας εχει καψει 25 χρονια τωρα??

  ΠΠ

 4. rage avatar
  rage 11/08/2010 23:20:50

  μακάρι να γυρίσουμε με μιας στο 1859 με τον τηλέγραφο. θα πάρουμε μια πίστωση χρόνου

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ rage 12/08/2010 16:54:57

   (Με τα δάχτυλα σταυρωμενα) Ας καουν τα πισιά των τραπεζών, ας καουν τα πισιά των τραπεζών, ας καουν τα πισιά των τραπεζών...

 5. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 12/08/2010 00:46:35

  όταν καταλάβουμε πόσο μηδαμινά ασήμαντα πλασματάκια είμαστε ίσως εκτιμήσουμε την αληθινή μας θέση στον κόσμο που ζούμε.....
  όμως η σκέψη μας είναι ατελής και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αντιλαμβανόμαστε πως το κέντρο του κόσμου είμαστε εμείς , λόγω μειωμένης συνειδητότητας , και λόγω της χαμηλής ποιότητας νόησης που διαθέτουμε.....

  αν καταφέρουμε να γλυτώσουμε απ'τον εαυτό μας και τις συνέπειες των αστοχιών των ενεργειών μας, ίσως κάποια γενιά στο μακρυνό μέλον να γίνει και σοφή.....

 6. γεοργε avatar
  γεοργε 12/08/2010 12:14:14

  τελος καλο ολα καλα,ας καουμε να τελειωνουμε....η αλλοιως ας καψουμε κατι για να ευχαριστησουμε τον θεο ηλιο...!!!!!!γεια σου ρε Αμον Ρα ατελειωτε!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.