«Απασφάλισε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν θα αφήσουμε να βαφτίσουν το κρέας - ψάρι
05/03/2015 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Απασφάλισε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν θα αφήσουμε να βαφτίσουν το κρέας - ψάρι

Σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση, προκαλεί η «αυτονόμηση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία προκαλεί ενόχληση στο Μαξίμου. Μετά τη δημόσια αποδοκιμασία των απόψεών της για τη Χρυσή Αυγή από υπουργούς, η Πρόεδρος της Βουλής επαναστατεί κατά της κυβέρνησης

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow εξηγεί γιατί είπε «όχι» στο να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τη συμφωνία «συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων» και επισημαίνει ότι «η Βουλή δεν ψηφίζει ούτε επιστολές ούτε ανακοινωθέντα».

«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» σημειώνει η κα Κωνσταντοπούλου και συνεχίζει λέγοντας: «Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή», τονίζει.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/03/2015 00:47:16

  Αχ κοπέλα μου. Φαίνεται ότι τα πιστεύεις αυτά που λες. Από μια άποψη είναι τιμή σου. Αλλά από πολλές απόψεις είναι πλήρης και μάλιστα αυτοκαταστροφική ανοησία. Καταρχάς, την έχεις "δει". Δεν αποφασίζεις εσύ για την κυβερνητική πολιτική και ο ρόλος σου ως Προέδρου της Βουλής είναι κυρίως διαδικαστικός και διεκπεραιωτικός. Δεύτερον, δεν είναι κομματάρχης, ούτε επικεφαλής "των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση", αλλά Πρόεδρος της Βουλής. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Τρίτον, το τι θα ψηφίσει η Βουλή δεν θα το αποφασίσεις εσύ, αλλά η ίδια η Βουλή. Αν θέλει, η Βουλή μπορεί να ψηφίσει ότι προτιμάει τα ψυγεία μιας συγκεκριμένης μάρκας και όχι μιας άλλης. Πρόβλημά της. Έχει την απεριόριστη εξουσία να έχει όποια άποψη θέλει. Μείνε στα τυπικά καθήκοντά σου, φρόντισε να τα ασκήσεις όπως περίπου τα άσκησαν και οι προηγούμενοι (με τις αναγκαίες ή επιθυμητές βελτιώσεις) και άσε τα μεγάλα λόγια, διότι πολύ σύντομα θα βρεθείς πεταμένη και εξευτελισμένη με τρόπο που ούτε μπορούσες να το φανταστείς. Στο λέω, αν και δεν συμμερίζομαι τις θέσεις σου, διότι φαίνεται ότι έχουν μια εντιμότητα αυτές οι θέσεις και εκκινούν ίσως από ανιδιοτελή κίνητρα (με εξαίρεση βέβαια την αλαζονική διάθεση αυτοπροβολής και την αυτοαντίληψή σου ως μοναδικής σωτήρος της χώρας). Και στο λέω επίσης, διότι αυτές οι θέσεις θα κάνουν τελικά μεγάλη ζημιά στη χώρα, γιατί πολύ απλά είναι λάθος. Τελείως λάθος. Κάποτε θα το καταλάβεις, όχι πολύ μακριά από σήμερα.

  • George N avatar
   George N @ Διογένης 06/03/2015 00:55:19

   Χρόνια λέγαμε ότι πρέπει να υπάρξει σοβαρός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία. Αν υπήρχε θα είχε διαλέξει καριέρα στη Δικαστική κι όχι στην Νομοθετική εξουσία.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ George N 06/03/2015 01:12:45

    Ωχ, και μόνον στην ιδέα, κλαίω τους κακομοίρηδες που θα έπεφταν στα χέρια της! Για να μπορείς να κρίνεις σωστά τους άλλους (αν υποθέσουμε ότι είναι εφικτό αυτό), χρειάζεται πολύ μεγάλη σεμνότητα...

    • George N avatar
     George N @ Διογένης 06/03/2015 11:39:12

     Για εισαγγελέα την σκεφτόμουν :-)

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 06/03/2015 08:49:21

  Το πρόβλημα μας ως χώρα είναι κυρίως πολιτισμικό και δευτερευόντως πολιτικό και λίγο οικονομικό. Όταν ούτε οι πολιτικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι πρέπει να κυβερνήσουν μέσα σε πλαίσια και κανόνες που ρυθμίζουν την λειτουργία των θεσμών που ανήκουμε (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Δύση) υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ύπαρξης της ίδιας της κρατικής μας υπόστασης και δομής. Δεν μπορεί αυτό το τσίρκο που φτιάξαμε να συνεχίσει. Η συμμετοχή μας ως κράτος στους θεσμούς φέρνει στους άλλους περισσότερα προβλήματα από οσα δημιουργεί η αποχώρηση μας. Αυτό είναι πιά το επικίνδυνο. Οσο συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό θα πλησιάζουμε την πόρτα που μόνοι μας θα ανοίξουμε διάπλατα, εν χορδαίς και οργάνοις για να πηδήξουμε στο κενό. Δεν υπάρχει σωτηρία και λύση με συμβατές μεθόδους. Τελικά επιβάλλεται μάλλον να βιώσουμε την χρεοκοπία και της κοινωνίας πέρα από την κρατική για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Αλοίμονο σε όποιον κυβερνήτη την διαχειριστεί πόσο μάλλον όποιος την επιδιώξει με πράξεις ή παραλείψεις του. Δεν θα είμαστε εμείς εδώ να την σχολιάζουμε φυσικά.

 3. airman avatar
  airman 06/03/2015 11:50:58

  Κάπου είδα ένα εύστοχο σκίτσο. "ΖΩΗΘΕΙΑΑΑΑ" (Σπάω το κεφάλι μου αλλά .... )

  • Έτσι είναι avatar
   Έτσι είναι @ airman 06/03/2015 14:19:56

   Το σπας και είναι άδειο ε; :)

   • airman avatar
    airman @ Έτσι είναι 07/03/2015 10:06:41

    Το δικό μου ή της Ζωής; Γιατί της Ζωής κάτι έχει μέσα, ειδικότερα στο πίσω μέρος του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.