21/11/2011 17:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαραίτητες οι γραπτές δεσμεύσεις λέει ο Παπαδήμος, εμμένει ο Σαμαράς

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νέα κυβέρνηση θα παράσχει ενυπόγραφες εγγυήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισήμανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν

Τα ελληνικά κόμματα είναι απαραίτητο να εκφράσουν, μέσω επιστολής, τη δέσμευσή τους στην κυβέρνηση, είπε ο κ. Παπαδήμος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, «προκειμένου να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητα και οι αμφιβολίες σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες των κομμάτων που μπορεί να είναι στην εξουσία». Πρόσθεσε πάντως ότι εξαρτάται από τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς το πώς θα εκφράσουν τη δέσμευσή τους αυτή.

«Θεωρώ απαραίτητη την επιστολή από τους ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση... όμως εκείνοι θα αποφασίσουν με ποιόν τρόπο θα γίνει η επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει», ανέφερε.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε εξάλλου ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης που της έδωσαν.

Οι βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, είπε, είναι η επίτευξη συμφωνίας επί του δεύτερου πακέτου χρηματοδότησης της Ελλάδας μέχρι τα τέλη της χρονιάς, καθώς και η ολοκλήρωση του σχεδίου ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI).

Αναφορικά με το PSI, σημείωσε ότι υπάρχουν «εξαιρετικές» προοπτικές να μειωθεί το ελληνικό χρέος, όπως προβλέπεται από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και ότι αναμένει στις επόμενες εβδομάδες να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες αυτές.

Επανέλαβε επίσης ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό και χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κοινή γνώμη στηρίζει τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Μπαρόζο: Απαραίτηση η εθνική συναίνεση

Τη θέση της Κομισιόν για βοήθεια στην Ελλάδα υπό ορισμένους όρους επανέλαβε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Όπως ανέφερε, η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, όμως και η Ελλάδα πρέπει να θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της. Υπογράμμισε ακόμη πως η χώρα χρειάζεται εθνική συναίνεση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε πως η έκτη δόση πρέπει να εκταμιευθεί το συντομότερο δυνατό και πρόσθεσε πως το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας πρέπει να έχει συμφωνηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα βάλει καμία υπογραφή

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει καμία υπογραφή … είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα των Βρυξελλών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο υπουργικό συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Σύννταγμα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως «ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τέλος, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα  την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στους ομολόγους του του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Ζοζέ Μπαρόζο, μέσω της οποίας εξηγεί την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διαβάστε στην επιστολή εδώ


ΚΚΕ: Ωμός εκβιασμός από το δίδυμο Παπαδήμου-Μπαρόζο

Για «ωμό εκβιασμό» σε βάρος του λαού από το δίδυμο Παπαδήμου - Μπαρόζο έκανε λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα οι κ.κ. Παπαδήμος και Μπαρόζο «απέφυγαν να τοποθετηθούν για τις εξελίξεις στην ΕΕ που αποκαλύπτουν πόσο μεγάλα παραμύθια ήταν όσα έλεγαν και αυτοί και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου περί της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας που οδηγούν στην «ευημερία των λαών, τη σύγκλιση και τη σταθερή ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 21/11/2011 17:47:02

  O ΓΑΠ είχε σαν αποστολή να ανοίξει την πόρτα στο ξεπούλημα της χώρας.
  Υπέγραψε το Μνημόνιο και ένα σωρό μέτρα διαλύοντας κάθε ελπίδα ανόρθωσης της χώρας.
  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξυπνήσει την λαϊκή οργή και να φτάσουμε στα επεισόδια της 28ης.
  Τότε ανακάλυψαν την ιδέα του δημοψηφίσματος για να σύρουν τον Σαμαρά και να συνεναίσει στην λύση Παπαδήμου.Η μεταβατική (ας γελάσω...) αυτή κυβέρνηση λειτουργεί σαν βαλβίδα ανακούφισης της αγανάκτησης των πολιτών δίνοντας περιθώριο στους εθνοπροδότες να πάρουν κι άλλα μέτρα.
  Το θέμα τώρα είναι αν συμφωνεί η ΝΔ με όλα αυτά.
  Θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό;
  Συμφωνεί στην νέα δανειακή σύμβαση;
  Συμφωνεί στις δηλώσεις Παπαδήμου;
  Κατά συνέπεια συνεχίζει να στηρίζει το κυβερνητικό μόρφωμα που έχει δημιουργηθεί;
  Εγώ σαν ψηφοφόρος της ΝΔ διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με τις τελευταίες επιλογές.

 2. Dark Angel avatar
  Dark Angel 21/11/2011 17:50:21

  Βravo Louka...
  Άξιος ο μισθός σας...Πως τους έλεγαν εκείνους που "συνεργάζονταν" με δυνάμεις Κατοχής,,εεεε συγγνώμη Δάνειες Δυνάμεις ήθελα να πω....
  Μου διαφεύγει...Factor ?

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/11/2011 17:51:19

  Όπως είπε και ο Μπαρόζο, η Ευρωπη είναι είναι το αντίδοτο της Δημοκρατίας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 21/11/2011 18:32:58

   Για τον Μπαρόζο και τους Σοσιαλιστές της ΕΕ η Δημοκρατία είναι δηλητήριο

 4. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 21/11/2011 17:53:50

  Να υπογράψετε και εσείς αυτό και πατσίσαμε!
  http://eu.greekreporter.com/2010/04/25/a-german-historian-says-%E2%80%9C5-cents-to-save-greece-%E2%80%9D/

 5. Panos72 avatar
  Panos72 21/11/2011 17:55:41

  Να μην υπογραψει τιποτα.....αρκετα με τους εκβιασμους.Η υπομονη εχει και ορια.......!!!!!

 6. Mara avatar
  Mara 21/11/2011 18:00:51

  Πώς... το είχαν πεί εκείνο.... ?
  "Να βρούμε κάποιον που να μιλάει Ελληνικά, αλλά να μην είναι.... με τους Έλληνες"
  Έ... δεν κουράστηκαν και πολύ να τον βρούνε...

  Άντωνη... κανόνισε.... Μόνο αυτό σου λέω....

 7. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 21/11/2011 18:01:11

  Μπορεί ο Σαμαράς να δεσμευτεί στην εφαρμογή, χωρίς αναπροσαρμογές, μιας πολιτικής που έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει οδηγήσει τη χωρα στην άβυσσο;; Στους εκβιασμούς της τρόικας ο Σαμαράς πρέπει να απαντήσει με απειλή αποχώρησης της ΝΔ από την κυβερνητική (λύκο)συμμαχία υπό τον Παπαδήμο. Ας αφήσει το ανάλγητο Πασοκ, τον καρνάβαλο του Λαός, και τους πρόθυμους "κολαούζους" του Παπανδρέου στην ΝΔ και περί αυτήν να "ξανασωσουν" την πατρίδα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάψει όλα τα χαρτιά της με υπογραφές υποταγής στους πιστωτές. Χρειάζεται μια εφεδρεία στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

 8. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 21/11/2011 18:03:03

  τα προδοτικα μμε , παιζουν συνεχεια το αν θα βαλει υπογραφη ο σαμαρας , αλλα ταυτοχρονα μουγκα για το οτι ο γαπ και ο κολοτουμπας , υπογραφουν την οριστικη παραδοση της πατριδας , χωρις δευτερη σκεψη.
  τα δοσιλογα μμε , παιζουν , λες και ενδιαφερει καποιον , εκτος απο το 6 % , αν ο γαπ θα φυγει , η , οχι απο την ηγεσια του πασοκ , για να δωσουν ταχα δηθεν μεγαλο θεμα.
  τα ασπονδυλα δημοσιογραφακια στηνουν για μια φορα ακομη σκηνικο , να μην γινουν εκλογες στις 19-02-2012 , με δηλωσεις σε εφημεριδες , ραδιο , tv , πουλημενες δημοσκοπησεις , καποιων που τους ξερουν , μονο οι ''αγορες'' και αυτες εξυπηρετουν.
  αληθεια , ποιος μας λεει , οτι δεν επιδιωκουν οι νταβατζηδες , να συρρουν τον σαμαρα να υπογραψει , ο γαπ να φυγει απο την ηγεσια του πασοκ και η υπογραφη που εβαλε να μην εχει καμια αξια ( οχι οτι εχει... ) και να βγουνε με αλλη ηγεσια στο πασοκ και με ταχα δηθεν καθαρση δικη τους και με αντιμνημονιακο λογο ;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΒΓΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΑΔΡΟ'' ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ.
  ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ.

 9. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 21/11/2011 18:08:16

  1. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νέα κυβέρνηση θα παράσχει ενυπόγραφες εγγυήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισήμανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.«Θεωρώ απαραίτητη την επιστολή από τους ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση… όμως εκείνοι θα αποφασίσουν με ποιόν τρόπο θα γίνει η επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει», ανέφερε.

  2. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει καμία υπογραφή … είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης

  Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ακόμα και το Δ.Ν.Τ. αναφέρεται σε κίνδυνο "civil unrest"!!!!

  ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ? ΠΟΙΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ? O TOΠΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

  1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?
  2. ΕΚΛΟΓΕΣ 19/2/2011: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Παυλος Βαφειάδης 21/11/2011 19:35:32

   Ρε Βαφειάδη, είσαι τόσο χαζός που ρωτάς πράγμα για το οποίο έσυ έχεις γράψει μια παράγραφο πριν την απάντηση.
   ΟΧΙ δεν θα υπογράψει γιατί το εξέφρασε μέσω του ΕΤ Μιχελάκη.

   Πλην των "αριστερών" οι οποίοι αρνούνται για την άρνηση και σε κουβέντα να βρίσκονται, όλοι οι άλλοι έχουν υπογράψει την υπαγωγή της Ελλάδος στο Αγγλικό Δίκαιο και το κατά προέκταση ξεπούλημά της.
   Ο Σαμαράς δεν το έχει κάνει (θες να σου πω ακόμα; ακόμα) και κοντεύετε να πνιγείτε στην ίδια σας την χολή.
   Ακόμα και τα "προσχήματα" να κρατάει, σε σχέση και σύγκριση με κάποιους άλλους ή που συνειδητά μας έφεραν εδώ ή που υπόγραψαν "χωρίς να διαβάσουν", ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ!

   έκοψε η αλεπού την ουρά της στο δόκανο και προσπαθούσε να πείσει και τις υπόλοιπεςν αν τις κόψους τις ουρές τους γιατί "είναι της μοδός"!

   Πρόδωσε την ΕΛΛΑΔΑ με το Μνημόνιο και τις επέσχυντες υπογραφές, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η ΝΤΟΡΑ με την ΔΥΣΗ και ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ με το ΔΗΑΡ, και ξαμποληθήκατε τα τσιράκια, να κάνετε ντόρο και αβάντα στους προδότες.

   Όταν ΘΑ προδώσει και ο Σαμαράς, ,b>ΘΑ οδηγηθεί τότε στου Γουδή.
   Σεφτέ και "βάπτισμα του πυρός" όμως, θα έχουν κάνει οι προαναφερθέντες!

 10. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 21/11/2011 18:51:40

  Ίσως είμαι λίγο παράξενος, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί το κεφάλι του Σαμαρά να ηρεμήσει ούτε στιγμή;
  Γιατί πρέπει να παραλάβει μια διαλυμένη χώρα σε συνθήκες φρικαλεότητας και στα όρια της κοινωνικής εξέγερσης;
  Τα κατάφερε ο Σαμαράς και μπράβο του να συμβάλλει στο να φύγει ο ΓΑΠ που πήρε μια χώρα σε νοσηρή κατάσταση και την πήγε στο χειρουργικό κρεβάτι χωρίς αναισθησία, την έσφαξε ξανά και ξανά αφήνοντάς την σε λιποθυμική κατάσταση λίγο πριν τη φάση του κλινικά νεκρού, με 20% ανεργία, με φτώχεια, με κοινωνική αδικία, με οριζόντια μέτρα, κοκ...
  Ήρθε επάνω ένας σοβαρός άνθρωπος για ένα μικρό χρονικό διάστημα, πέρα από ημερομηνίες, ας μην του ψήσουμε το ψάρι στα χείλη του χριστιανού!
  Ας μείνει για όσο χρειαστεί, έτσι και αλλιώς, εκλογές θα έχουμε σε μήνες και όχι σε χρόνια, ο ΓΑΠ μας τέλειωσε και θα είναι μια χρυσή ευκαιρία να παραλάβει η ΝΔ τη σκυτάλη με υγιείς όρους, με αυτοδύναμη πλειοψηφία και χωρίς να τρέχει και να μην φτάνει.
  Το θέμα είναι να παραμείνει η λαϊκή οργή μην τυχόν και ξεχαστεί ο ΓΑΠ, ή να πάρουμε την εξουσία μια ώρα αρχύτερα με κάθε κόστος;;;
  Η ΝΔ του Σαμαρά δεν λειτουργεί με όρους μαφίας, ειναι εκλεγμένη από το λαό και όχι τις πολιτικές συντεχνίες (πρόκειται άλλωστε για την τελευταία δημοκρατική έκφραση που συνέβη στη χώρα μας) και δεν θα πρέπει να υπάρχει η αντίληψη του στυλ: "οι συνέπειες για το κόμμα από την κυβέρνηση Παπαδήμου"!!!
  Είναι αποκρουστική αυτή η λογική και δεν την έχει ανάγκη ούτε η ΝΔ, αλλά πολύ περισσότερο εμείς οι πολίτες.
  Αν συνεχίσει ο και Παπαδήμος στο μοτίβο Παπανδρέου, χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές, εξόντωση της κοινωνίας, εδώ είμαστε να κράζουμε παρέα.
  Ευχαριστώ

 11. stam avatar
  stam 21/11/2011 18:52:28

  Ο παπαδημος τι παριστανει εκει???..ακουει τους εκβιασμους σαν ουδετερος παρατηρητης??

 12. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 21/11/2011 19:00:06

  Μηπως θελουν μαζι με την υπογραφη και τα δακτυλικα αποτυπωματα και την χαρτογραφηση της ιριδας του αρχηγου της ΝΔ,για ολα τους εχω ικανους.

 13. η γλωσσού avatar
  η γλωσσού 21/11/2011 19:16:55

  Από τον Καρατζαφέρη γιατι δεν ζητούν υπογραφή; την έχει βάλει; ή τον θεωρούν τελείως ανυπόληπτο! Γιατί ο Καρατζαφέρης δεν διαμαρτύρεται που τον αγνοούν;
  Όσο για τον υπάλληλο της trilateral η στάση του ήταν προδιαγεγραμμένη. Υπηρεσίαν εκτελεί, όπως είχε αναφωνήσει διαμαρτυρόμενος ο Πολύδωρας. Αυτός εδώ δεν είναι και διαμαρτυρόμενος.

 14. Idiot avatar
  Idiot 21/11/2011 19:28:34

  Ο Σαμαρας δεν υπογραφει..οι κολαουζοι του ΓΑΠ αποστατουν και συντασονται με το μπατσοκ για να στηριξουν την κυβερνηση του λαοπροβλητου ηγετη Παπαδημα.
  Κι εμεις στους δρομους,στα πεζοδρομια να γινει της ..Ταχριρ..
  Πως σου φαινεται Λουκα μωρο μου..

 15. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 21/11/2011 19:40:07

  Ρε παιδιά, γιατί από την πρώτη μέρα που ανέκυψε το θέμα της προσωπικής υπογραφής του Α.Σ., έχω την εντύπωση ότι η ιστορία ξεκίνησε από εδώ...?
  Μέχρι και στον ύπνο μου τυραννιέμαι και ψάχνω να βρώ την αιτία...?
  Ποιοί αντέδρασαν όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η λέξη "επαναδιαπραγμάτευση"... Πιστεύω οτι σ' αυτή την λέξη επάνω στήθηκε όλη αυτή η ιστορία με την υπογραφή, η οποία βέβαια εκδηλώθηκε μερικούς μήνες αργότερα...! Και αυτό επίσης πιστεύω ότι θέλουν να αποφύγουν!
  Αλλά ποιοί ? ? ? Οι Ευρωπαίοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διαπραγματεύονται, οι οι δικοίμας που συνηδειτά δεν έκαναν τίποτα?
  Η εξέλιξη του θέματος θα μας οδηγήσει και στην απάντηση.....

 16. saltcity avatar
  saltcity 21/11/2011 19:41:41

  We need a Greek governance and we need it fast.
  Ουφ...

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ saltcity 21/11/2011 19:57:11

   xaxaxaxaxa
   +1

 17. σίγουρος avatar
  σίγουρος 21/11/2011 19:47:38

  Πάμε για τελεσίγραφο. Κράτα γερά Τάσσο, συγνώμη... Αντώνη!!!

 18. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 21/11/2011 20:02:11

  Eπειδή μας έχουν ζαλίσει με το Αγγλικό δίκαιο, εγώ θα ήθελα ενα παράδειγμα.
  Αs υποθέσουμε λοιπόν οτι η Deuche bank έχει ένα ομόλογο Ελληνικού δημοσίου αξίας 1.000.000 ευρώ απ' τα καινούρια που υπάγεται στό Αγγλικό δίκαιο.
  Kαι η Northroc bank έχει ένα ομόλογο Ελληνικού δημοσίου αξίας 1.000.000 ευρώ απ' τα παλαιά που υπάγεται στό Ελληνικό δίκαιο.
  Η Ελλάδα παρά τις προσπάθειες των "εταίρων" φαληρίζει. Οι δύο τράπεζες βγάζουν στο σφυρί ενα παραθαλάσσιο οικόπεδο τησ ΚΕΔ αξίας 2.000.000 ευρώ για να αποζημιωθούν. Τί θα γίνει? Η Deuche bank παίρνει τα λεφτά της και η Northroc bank τά χάνει?
  Αν το Ελληνικό δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί την εκποίηση στην Northroc bank δεν μπορεί πχ. να κάνει το ίδιο όταν έρθει το Αγγλικό δικαστήριο να εφαρμόσει την απόφασή του για την Deuche bank τη στιγμή που δεν θα είμαστε πια΄στην ΕΕ? λέγοντας πχ. οτι πρέπει να αποζημιωθεί πρώτα η Ελλάδα για το Δίστομο?

 19. michael avatar
  michael 21/11/2011 20:38:21

  ΚΡΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
  ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΤΩΡΑ.
  ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ.
  ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 20. SAS avatar
  SAS 21/11/2011 22:28:06

  Στάση πληρωμών τώρα ...
  Ολες οι υποχρεώσεις που μας απειλούν ότι έχει το Ελληνικό δημόσιο για τον Δεκέμβριο είναι ομόλογα και γραμμάτια . Εάν ενδιαφέρονται πραγματικά οι Ευρωπαίοι για το ευρώ θα πρέπει να το σώσουν σεβόμενοι τους λαούς και όχι ξεφτιλίζοντας τους .
  Αρκετά .
  Ακόμα και ο Μεταξάς που ήταν δικτάτορας πρώτα έβαλε τα συμφέροντα του λαού του και μετά των δανειστών .
  Ούτε ίχνος ανδρισμού δεν έχουν οι κυβερνώντες ;

 21. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 21/11/2011 22:29:06

  H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Ε.Λ.Κ.

  κ. Wilfried Martens
  Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

  Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2011

  Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

  Όπως σας ανέφερα ήδη, θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

  Οι πρόσφατες εξελίξεις έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

  Η Νέα Δημοκρατία παρενέβη ενεργά για να εξουδετερώσει όλους τους επικείμενους κινδύνους: το «δημοψήφισμα» απορρίφθηκε, από τον κ. Γ.Παπανδρέου ζητήθηκε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, και μια νέα μεταβατική Κυβέρνηση σχηματίστηκε με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ.

  Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

  Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Λ.Παπαδήμος, -Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την προηγούμενη χρονιά– και η ευρεία πολιτική βάση της νέας Κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η νέα Κυβέρνηση απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς.

  Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: «συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

  Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

  Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

  Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

  Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει «εργαλεία» που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

  Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

  Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

  Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

  Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

  Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.


  Με εκτίμηση,

  Αντώνης Κ. Σαμαράς
  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

 22. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 22/11/2011 00:44:05

  Δέν καταλαβαίνω τι χρειάζεται ή υπογραφή του Α.Σαμαρά... όταν στις 13 Νοεμβρίου καθορίστηκαν όλα τα "τυπικά" από πλευράς της Ν.Δ. και στην βουλή με την πλειοψηφία πού πήρε ή νέα κυβέρνηση επισφραγίστηκε ή "υπογραφή του Αντώνη" στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου !
  Ό Λουκάς Παπαδήμος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις οποιαδήποτε υπογραφές...αφού έχει εξουσιοδοτηθεί από σχεδόν την πλειοψηφία όλης της Βουλής και πολύ καλώς ο Αντώνης
  Σαμαράς δέν υπογράφει αντιστεκόμενος στο κλίμα των Γερμανών εταίρων μας οι οποίοι μόνο το γόητρό μας θέλουν να θίξουν..
  Πάντως η εικόνα στην αγορά είναι απογοητευτική όπου παρά τη σύλληψη του Γιαννίκου πριν από λίγο για χρέη άλλη 16 εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχειρηματίες μπαίνουν στο άρθρο 19 ενώ άλλη 100 κάνουν φλερτ με την χρεωκοπία !
  Το χρηματιστήριο καταρρέει...χωρίς να αλλάζει το κλίμα λόγω της αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί...
  Ενώ κάποιοι κάνουν "μπίζνες" εκμεταλλευόμενοι το σύστημα...


  Σας ευχαριστώ πολύ

  Νίκος Κούτρικας
  Οικονομικός συντάκτης

 23. anideos avatar
  anideos 22/11/2011 02:43:06

  H δικη μου αποψη ειναι πως και να υπογραψει ο Σαμαρας θα βρεθει αλλο κολπο να στραβωσει η συνφωνια του Οκτωμβρη, η οποια μετα την Ιταλικη κριση ειναι πλεον ασυνφωφη για την ΕΕ.

 24. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 22/11/2011 21:51:44

  Κι αν πραγματοποιήσουν την απειλή τους ο Σαμαράς θα μπορέσει να σηκώσει στους ώμους του την χρεωκοπια της χώρας ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.