#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαραίτητες αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων


Είναι προφανές ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν φτάσει στα όρια αντοχής τους και αρκετοί μάλιστα τα έχουν ξεπεράσει. Ταυτόχρονα είναι αναγκαιότητα να υπάρξουν έσοδα, ώστε να καταφέρουμε γρήγορα να βγούμε από την κρίση που μαστίζει την Ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

Κάθε φόρος που επιβάλλεται ή αντικαθιστά παλιότερους φόρους πρέπει να διέπεται από την αναλογικότητα και το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων όπως αυτός παρουσιάστηκε.

1.  Στις περιπτώσεις που τα ακίνητα φορολογούμενου αποφέρουν εισόδημα από ενοίκιο έως 12000 ετησίως να υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση σε σχέση με όσα δεν ενοικιάζονται. Η κατηγορία αυτή των φορολογούμενων ελαφρύνθηκε σημαντικά από φόρο, λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης ενοικίων 10% για ποσό έως 12000 και 33% για το υπερβάλλον ποσό, ενώ παλαιότερα φορολογούνταν στην κλίμακα του συνολικού εισοδήματος.

2.  Σύνδεση του ετήσιου εισοδήματος, όπως και του ύψους της συνολικής ακίνητης περιουσίας με συντελεστή αύξησης του φόρου που πρέπει να πληρώσει ο φορολογούμενος. Δημιουργούμε δηλαδή έναν συντελεστή αναφοράς και αυτός αυξάνεται, ή μειώνεται όπως συμβαίνει σε ευπαθείς οικονομικά ή κοινωνικά ομάδες.

3.  Έκπτωση στο φόρο σε όσους μείωσαν το ενοίκιο του ακινήτου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% σε σχέση με το ενοίκιο του 2010. Έτσι δίνεται κίνητρο για την μείωση των ενοικίων όπου αυτό δεν έχει συμβεί.

4.  Αλλαγή στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης στο οικόπεδο και το ακίνητο πληρώνει λιγότερο από ότι το οικόπεδο που δεν έχει δομηθεί.

5.  Επανακαθορισμός των ομάδων που εξαιρούνται ή δικαιούνται μειωμένο φόρο. Είναι παράλογο να μην πληρώνει άνεργος, ο οποίος όμως ενοικιάζει ακίνητα και έχει εισόδημα από αυτά. Υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιων ανέργων με μεγαλύτερο εισόδημα από ότι όσων εργάζονται.

6.  Συσχετισμός του φόρου με τις καταθέσεις που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση. Διαφορετική αντιμετώπιση σε αυτόν που έχει ίδιο ακίνητο, αλλά έχει καταθέσεις σε σχέση με αυτόν που δεν έχει.

7.  Ελάφρυνση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας φορολογούμενου και επιβάρυνση των φορολογούμενων που διαθέτουν περισσότερα ακίνητα, ώστε να ικανοποιείται ο δημοσιονομικός στόχος.

8.  Ελάφρυνση στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια και επιβάρυνση στα μη εκμεταλλεύσιμα, ώστε να ωθήσουμε στον πρωτογενή τομέα, ή την ενοικίαση προς αυτό το σκοπό όλων των εκτάσεων.

Βασίλης Τσιαλιαμάνης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αύρα avatar
  αύρα 01/11/2013 12:21:53

  Σε μία χώρα με υπογεννητικότητα δεν μπορεί να αγνοούνται φοροαπαλλαγές με βάση τον αριθμό παιδιών ανά οικογένεια...
  Απο τα παιδιά αλλωστε, θα εισπράξουν τον φόρο κατοπινότερα από μεταβιβάσεις κληρονομιές κλπκλπ

 2. aliosa avatar
  aliosa 01/11/2013 12:29:27

  Η μονη απαραίτητη αλλαγη ειναι να μην επιβληθεί καθόλου. Δεν θα το καταπιουμε χρυσωμενο το χαπι.

  • νικος1610 avatar
   νικος1610 @ aliosa 02/11/2013 17:14:54

   Μπραβο μαζι σου σωστα ....

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/11/2013 12:46:10

  Το οτι υπαρχουν ανθρωποι, ειδικα στη Περιφερεια, και γενικα αρκετοι ηλικιωμενοι, οι οποιοι ζουν μονο απο καποια μικρα εσοδα απο ενοικια (ειδικα τωρα, που όποιος ειναι ανω των 45 και δεν εχει σταθερη εργασια, δεν εχει ελπιδα) , μαλλον δεν το εχει αντιληφθει ο αξιοτιμος κυριος κ. Βασιλης Τσιαλ/νης.

  Οτι το εσοδα απο ενοικια φορολογουνται πλεον απ το πρωτο Ευρω, και δεν υπαρχει το παραμικρο αφορολογητο (μονο) σε αυτη τη κατηγορια εισοδηματος, μαλλον ουτε αυτο το εχει καταλαβει ο κυρ Βασιλης.

  Οτι οι Αντικειμενικες Αξιες ειδικα για τα αστικα ακινητα, (σπιτια, μαγαζια) ειναι σχεδον 40% πανω απ τις πραγματικες αξιες (εμπορικες), μαλλον ουτε αυτο το εχει καταλαβει ο κυρ Βασιλης.

  Οτι με τετοιες επιβαρυνσεις στη μικρο-μεσαια και μεσαια ιδιοκτησια, η Ελληνικη Κτηματαγορα και ο κλαδοι της Οικοδομης (και τα συναφη επαγγελματα) εχουν παει κατα διαολου, μαλλον ουτε αυτο το εχει καταλαβει ο κυρ Βασιλης. Ας μεινει κι αλλος κοσμος στην ανεργεια, δεν τρεχει τιποτα, για το κυρ Βασιλη...

  Κατα τα αλλα, υγεια και καλα να ειμαστε...

  • Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
   Βασίλης Τσιαλιαμάνης @ Μικρασιάτης 01/11/2013 13:16:51

   1. Επειδή ο κυρ Βασίλης ζει και εργάζεται στην περιφέρεια, έχει σαφή άποψη για το τι συμβαίνει.
   2. Από το πρώτο ευρώ φορολογούνται και τα εισοδήματα όλων των ελ. επαγγελματιών και όχι μόνο της κατηγορίας που αναφέρετε.
   3. Στην περιφέρεια που αναφερθήκατε δεν ισχύει ότι οι αντικειμενικές είναι 40% πάνω από τις εμπορικές. Σαφώς έχουν μειωθεί οι εμπορικές αξίες αλλά στο συντριπτικό ποσοστό, στην περιφέρεια τουλάχιστον, είναι μεγαλύτερες ή κοντά στις αντικειμενικές.
   4. Επειδή ο κυρ Βασίλης έχει άριστη γνώση περί της οικοδομικής δραστηριότητας, δεν θεωρεί ότι η φορολογία στο ακίνητο ευνοεί αυτή τη δραστηριότητα. Όταν όμως αυτή είναι αναπόφευκτη από τις συνθήκες τότε μιλάει για αναλογικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
   ΥΓ. Ο κυρ Βασίλης είναι ενεργό μέλος μίας μικρής κοινωνίας, εργαζόταν και συνεχίζει να εργάζεται στον μη κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ως ελ. επαγγελματίας, αντιμετωπίζει όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης και συνεχίζει να μάχεται.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 14:35:59

    Αλήθεια, με τί ασχολείσαι επαγγελματικά, άν έχεις την καλοσύνη;

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 15:17:09

    6. Συσχετισμός του φόρου με τις καταθέσεις που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση. Διαφορετική αντιμετώπιση σε αυτόν που έχει ίδιο ακίνητο, αλλά έχει καταθέσεις σε σχέση με αυτόν που δεν έχει.

    Με την ίδια λογική όποιος εχει καταθέσεις να πληρώνει άλλη τιμή το ρέυμα, το τηλέφωνο, το ταξί, την coca-cola...

    Δεν πάμε καλά!

    • Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
     Βασίλης Τσιαλιαμάνης @ Jimakos 01/11/2013 16:22:04

     Έχουν την ίδια φοροδοτική ικανότητα κάποιος με καταθέσεις και κάποιος άλλος χωρίς καταθέσεις;

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 16:19:12

    Και μονο οτι αναφερετε το > (3) : οτι δηλαδη στη περιφερεια οι ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ειναι κοντα ή και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ (!!!!) απ τις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ, αυτο τα λεει ....ΟΛΑ.

    Κατα τα αλλα, εχετε αριστη ...γνωση του θεματος (4).

    Ενταξει, το κλεισαμε το θεμα. Τι αλλο να πει κανεις...

    (οι περισσοτεροι που γραφουμε κανα σχολιακι εδω μεσα, στον μη κρατικοδιαιτο ιδιωτικο τομεα ΕΙΜΑΣΤΕ...)

 4. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 01/11/2013 12:48:44

  Eχουμε τρελαθει τελειως : "είναι αναγκαιότητα να υπάρξουν έσοδα, ώστε να καταφέρουμε γρήγορα να βγούμε από την κρίση". Ωστε ετσι λοιπον, να υπαρξουν "εσοδα" τα οποια θα δοθουν αμεσως στους δανειστες για να μας .... λυπηθουν ! Οταν οι παντες παραδεχονται οτι το χρεος μας ειναι μη βιωσιμο κι οτι η συνταγη "σωτηριας" ειναι η θηλια που μπηκε σκοπιμα στον λαιμο της χωρας (συμφωνα με την παραδοχη ακομα και του ΔΝΤ) εμεις πρεπει εν τουτοις να συνεχιζουμε πανω στην ιδια καταστρεπτικη και εξευτελιστικη πορεια. Κι αυτος ο υπερτατος παραλογισμος εχει ακομα ανθρωπους που αρθρογραφουν υποστηριζοντας τον, με το να προτεινουν "διορθωσεις" σε μετρα, που δεν ειναι απλως αδικα αλλα και εντελως αναποτελεσματικα. Προσπαθουν λοιπον να μας πεισουν οτι η ηλιθιοτητα ειναι ο ενδεδειγμενος μονοδρομος κι οταν του το πεις σου πετανε το γνωστο "κι εσεις τι προτεινετε;" νομιζοντας οτι σε αποστομωσαν ! Προτεινουμε λοιπον ριζικη αλλαγη πολιτικης (οχι "διορθωτικες βελτιωσεις") και ριζικη αλλαγη του υπηρετικου προσωπικου που πρωτα μας κατεστρεψε και τωρα παριστανει οτι θελει να μας σωσει. Απο την κορυφη μεχρι τους τελευταιους "ναιναικους".

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Δαρβινος 01/11/2013 13:04:59

   Τα έσοδα δεν δίνονται στους δανειστές γιατί ακόμα έχουμε έλλειμμα.

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 01/11/2013 14:11:32

    Γι αυτο βιαζονται να τα αρπαξουν απο οπου βρουν, ωστε να τους τα δωσουν !

 5. Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
  Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 13:19:48

  Μοναδικό εργαλείο απεμπλοκής η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 14:15:45

   A, ωστε ηταν ψεμμα η υπαρξη αυτου του περιφημου "πλεονασματος" που θα αποτελουσε το τρομερο οπλο της
   "επαναδιαπραγματευσης" (που ΔΕΝ εγινε στο πενταλεπτο της συνομιληας του Σαμαρα με την Μερκελ !) Τελικα επαληθευεται ο Αϊνσταϊν που ελεγε οτι "το συμπαν και η ανθρωπινη ανοησια τεινουν προς το απειρο... και, προκειμενου για το συμπαν, δεν ειμαι απολυτως σιγουρος".

  • Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
   Δημήτριος ο Μυροβλύτης @ Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 14:16:27

   Γιατί; Φοβάστε μήπως δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

 6. blue nile avatar
  blue nile 01/11/2013 13:40:21

  Η ουσία του νέου νομοσχεδίου είναι μία.
  Να χάσουν οι περισσότεροι Έλληνες την περιουσία τους.
  Αλλιώς δεν εξηγείται η υπερφορολόγηση ακινήτων που δεν εκμεταλεύονται.
  Άλλο να φορολογείται το ενοίκιο ως εισόδημα και άλλο να φορολογείται το ακίνητο όταν δεν αποφέρει κέρδη.
  Στη δεύτερη περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν παίρνουν νοίκι θα τα παλαίψουν ένα-δύο χρόνια και μετά θα αναγκαστούν να τα ξεπουλήσουν μπιρ παρά ή θα τους βγουν στο σφυρί από την εφορία.
  Όταν δε μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων χαθεί και το πάρουν οι τράπεζες και οι μεγαλομεσιτικές εταιρίες θα δείτε για πότε η φορολόγηση θα πέσει.
  Αφού πολλοί συμπολίτες μας που πάλαιψαν τίμια θα χάσουν το βιος τους.
  Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτός ο νεοφιλελεύθερος μπολσεβικισμός ενός ανάλγητου κράτους που θέλει να φορτώσει την χρεοκοπία του στους πολίτες.
  Και καλά ότι ο Στουρνάρας είναι όργανο των τραπεζιτών και της διαπλοκής το ξέραμε.
  Ο Σαμαράς τι δουλειά έχει να μπλέκει;
  Να μην ξεχνάει ότι οι πολίτες τιμωρούν ακόμα και αν αυτοκαταστραφούν με αυτή τη τιμωρία.

  • Hawk avatar
   Hawk @ blue nile 01/11/2013 14:35:32

   Εχετε πέσει σε μία αντίφαση αγαπητέ, από την μία μιλάτε για νεο-φιλελεύθερους μπολσεβίκους και από την άλλη ότι ο Στουρνάρας είναι όργανο των τραπεζιτών και της διαπλοκής. Αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν, διότι ο νέος νόμος εκ του κυρίου Στουρνάρα εκπορεύθει...... τέλος πάντων αστειεύομαι. Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι οι μπολσεβίκοι έχτιζαν σπίτια και τα έδιναν στον κόσμο, εδώ οι δικοί μας νε-μπολσεβίκοι θα τα πάρουν, αν και δεν τα χάρισαν, ή μάλλον θα πάρουν και αυτά που χάρισαν στις πολύτεκνες οικογένειες, στους πρόσφυγες. Πάντως η ιστορία είναι αμείληκτη, κατηγορούσαν οι δεξιοί τους κομμουνιστές ότι θα πάρουν τα σπίτια των νοικοκυρέων και νάτο που ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσουν και φυσικά θα είναι και πραγματικότητα.

 7. Nik avatar
  Nik 01/11/2013 13:54:53

  Το στρέμμα που έχω στο νησί θα αποφέρει έσοδα που θα βγουν από το εισόδημα μου.

  ΟΛΟΙ οι φόροι από το εισόδημα πληρώνονται. Ο υπολογισμός βάσει της ιδιοκτησίας είναι βλακεία που θα μας πάει πίσω.

  Απαξιώνεται το μόνο σοβαρό κεφάλαιο που έχουν οι Ελληνες με αυτές τις βλακείες. Μειώνεται η αίσθηση ότι είμαστε Stake Holders στην χώρα και αυτό αυξάνει, δεν μειώνει, την κρίση. Και το χειρότερο, αντί να τονιστεί η προσωρινή φύση του φόρου, αφήνεται να πλανάται η αίσθηση ότι αποτελεί νέο σύστημα για πάντα. Και μετά σου λένε ότι η οικοδομή είναι βασικός μοχλός της οικονομίας κλπ κλπ.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Nik 01/11/2013 14:04:15

   Η φορολόγηση της ιδιοκτησίας αγαπητέ, δεν είναι βλακεία. Είναι μια πολύ έξυπνη κοντοπρόθεσμη φορομπηχτική ταχτική.
   Μακροπρόθεσμος στόχος όμως, είναι η συγκεντροποίηση(δια της δημεύσεως) του κεφαλαίου που λέγεται γη.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 01/11/2013 13:59:38

  Το από που θα βρούν τα έσοδα για να καλύψουν το χρέος, που παρεμπιπτόντως όλο και αυξάνεται εκθετικά σε άμεση συνάρτηση με τα δημοσιονομικά τους μέτρα, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και να κόψουν το λαιμό τους να το λύσουν.
  Δεν τα φάγαμε μαζί όπως υποστηρίζει ο ομοτράπεζός τους Πάγκαλος.
  Αυτοί τα φάγανε, όχι εμείς!

  • Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
   Βασίλης Τσιαλιαμάνης @ εναςάσχετος 01/11/2013 14:31:05

   Ο μηχανισμός παραγωγής του χρέους είναι το έλλειμμα.

  • daresome avatar
   daresome @ εναςάσχετος 01/11/2013 14:37:19

   Και το πιο σημαντικό : συνεχίζουν και τα τρώνε. Γι΄αυτό δεν βλέπουν τίποτ΄ άλλο μπροστά τους παρά μόνο την επιβολή φόρων, για να συνεχίσουν να τρώνε απερίσπαστοι.

 9. Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
  Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 14:29:34

  Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υπαρκτό. Άλλωστε υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογιζόταν το έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια. Όσο μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα τόσο μεγαλύτερη η ισχύς της διαπραγμάτευσης.

 10. ANTILOGOS avatar
  ANTILOGOS 01/11/2013 16:49:06

  Απλά πράγματα. Αν επιτρέψει ο Σαμαράς να επιβληθούν αυτοί οι φόροι, τρόπος του λέγειν φοροι, τότε η Ν.Δ. θα καταλήξει στο 5%. Οποιος θέλει βάζουμε και στοίχημα τώρα που κάτι υπάρχει πριν την οριστική υφαρπαγή.

 11. Γ.Ρ avatar
  Γ.Ρ 01/11/2013 16:56:36

  ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΑΠ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΩΣ ΕΣΟΔΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!ΟΤΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.26%ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ+23%ΦΠΑ=49+ΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΗ,ΤΕΚΜΑΡΤΑ,ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΚΙΝΗΤΗΣ,ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ,ΜΑ...ΚΙΑΣ =120% ΑΘΛΙΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ,ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΠ.ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΙΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ........... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ?ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΑΣΠΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΦΕ ΣΚΥΛΟΣ ΠΑΛΙ ΣΚΥΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 12. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 01/11/2013 17:06:31

  Oσες αναλύσεις και να κάνουν τα παπαγαλάκια οτι και να γράψουν ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.Ο φόρος επι κατοχής ακινήτου που απέκτησες από εισοδήματα
  που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ(και τα δάνεια ξεπληρώνονται απο τα εισοδήματα), έχεις πληρώσει και ενα κάρο ΈΜΜΕΣΟΥς φόρους κατά την απόκτηση, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑς , ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟς, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ . Και επίσης να σταματήσουν το θέατρο οι βουλευτές την ΝΔ ότι φταιει ο Στουρνάρας και οι σύμβουλοί του που........είναι Σημιτικοί.Τα μνημόνια τα ψηφίσανε στη Βουλή και βάλανε τους τεχνοκράτες να τα εφαρμόσουν ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

 13. mandi avatar
  mandi 01/11/2013 17:25:19

  Για να δούμε τους φόρους που θα πληρωθούν ποιός περιμένει να τους εισπράξει και μάλιστα για έργα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ. 67.8 εκ. και το ταβάνι οροφή δεν έχει
  βλέπε σελ. 2
  http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/thermaiki_odos_ekthesi_ds_2012_id5771741.pdf

 14. Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
  Βασίλης Τσιαλιαμάνης 01/11/2013 18:52:13

  Αντιλαμβάνομαι από τα σχόλια ότι υπάρχει μόνο η επιλογή να μην υπάρξει φόρος στην ακίνητη περιουσία. Προσωπικά είμαι κατά της υπερφορολόγησης και ακόμη περισσότερο στο ακίνητο. Όταν όμως παρουσιάζεται ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει προαναγγελθεί μάλιστα, έχω την υποχρέωση να καταθέσω την άποψή μου επ' αυτού με τη λογική της αναλογικότητας κατανομής φόρων και της κοινωνικής δικαιοσύνης που πρέπει να το διακρίνει. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι υπήρξε σαφής δέσμευση για αντικατάσταση του χαρατσιού και τον λοιπών φόρων που διέπουν το ακίνητο με έναν ενιαίο φόρο. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι προτάσεις μου.

 15. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 01/11/2013 20:17:37

  Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει ο Ελληνας να ζητα παντα ειδικη μεταχειρηση με την δικαιολογια της ιδιαιτεροτητας του. Ολοι πληρωνουν φορο εισοδηματος αναλογα με το υψος του εισοδηματος του. Εδω ισχυει η αναλογικοτητα του εισοδηματος. Ο φορος ακινητης περιουσιας ειναι κατι διαφορετικο (χρειαζεται μεγαλη συζητηση για να αναλυθει η σκοπιμοτητα αυτου του φορου, με τα υπερ και τα κατα) και γινεται επι τη βασει της αξιας του ακινητου, οχι του υπαρκτου η πιθανου εισοδηματος απο το ακινητο. Το (καθαρο) εισοδημα απο το ακινητο προστιθεται στο εισοδημα του φορολογουμενου και ετσι αυξανεται ο φορος εισοδηματος του.
  Τελεια και παυλα.
  Οποιος ακομη δεν καταλαβαινει η δεν πειθεται ας ρωτησει καποιον Αμερικανο, Καναδο, Αυστραλο..... να του εξηγησει πως λειτουργουν οι οργανωμενες καπιταλιστικες κοινωνιες (με μεγαλη δοση σοσιαλισμου, ασχετα αν ο κοσμακης νομιζει οτι σοσιαλισμος υπηρξε μονο στην Σοβιετικη Ενωση,....... και την Ελλαδα του Ανδρεα).

 16. Γ.Ρ avatar
  Γ.Ρ 02/11/2013 06:22:17

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΝΙΕΣ.ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ΄?ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ?

 17. Nik avatar
  Nik 02/11/2013 10:06:59

  Αγροφύλακα,

  Η φορολόγηση της κατοχής γης που δεν παράγει δεν είναι φόρος, είναι ποινή.

  Σκέψου του σε επίπεδο μετοχής σε εταιρεία: φορολογία για την απλή κατοχή μιας μετοχής άσχετα από τα έσοδα ή κέρδη είναι κατάσχεση.

 18. ADASK avatar
  ADASK 02/11/2013 16:15:23

  Αφού ο φορος επι των ακινήτων είναι φορος επι της αξίας και όχι επι του εισοδήματος που αποφέρουν, γιατί να επιβάλλεται κάθε χρόνο και να μην επιβάλλεται όταν πχ το ακίνητο πουληθεί, δηλαδή όταν η αξία του παίρνει σάρκα και οστά, ας επιβάλλουν φόρο μεταβίβασης και στον πωλητή του ακινήτου. Γιατί επιβάλλεται φορος σε μια άυλη αξία? Δηλαδή ένας σπουδαίος ποιητής για παράδειγμα, που όμως φέτος δεν εξέδωσε καμμιά ποιητική συλλογή, δεν εισέπραξε τίποτα απο τα βιβλία του, πρέπει να φορολογείται επειδή είναι σπουδαίος? Τέλος πάντων, αυτά είναι προφάσεις έν αμαρτίες, το θέμα είναι ότι χρωστάμε, μας αναγκάζουν να πληρώσουμε πολλαπλάσια λόγω τόκων και περίεργων λογιστικών εγγραφών, οι υπερηφάνες κυβερνήσεις μας το αποδέχθηκαν, είτε αυτοβούλως, είτε συνεργαζόμενες, είτε με το πιστόλι στον κρόταφο και παει λέγοντας. Το να συζητάμε για τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχει καμμιά σημασία. Αυτό είναι δουλειά των Τόμσεν, Στουρναρηδων, Καραβιτηδων, Θεοχαρηδων κλπ. Καμμιά φορά σκέφτομαι πως ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε είναι ένας πόλεμος, μια καταστροφή, κάτι.....να μηδενίςουμε το κοντέρ και να πούμε ξεκινάμε απο την αρχή.....και να αρχίσουμε να οικοδομουμε μια κοινωνία ανθρώπινη και ένα κράτος πραγματικά φιλελεύθερο και όχι βαθιά ολοκληρωτικό όπως είναι σημερα

 19. νικος1610 avatar
  νικος1610 02/11/2013 17:20:17

  1. Η περιφερεια έχει αντικειμενικες τιμες πολυ κοντα στις πραγματικες ! ενω στη Αθήνα ισως και Θεσ/νικη ειναι 30-50% υψηλότερες.
  2. Απο που προκυπτει οτι ο έχων καποιο/α ακίνητα ειναι πλουσιος? φορολογειται κατι που μπορει να μην αποφέρει ουτε ενα ευρώ εισόδημα.
  3.Διαμαρτυροντε οι αγροτες πως θα πληρώσουν 100-200 ευρω το χρονο !! δλδ τι να πει ο κατοχος ακινητου στην πόλη?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.