#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2009 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαράδεκτες κυβερνητικές κωλυσιεργίες για Καραβέλλα

Η Ντόρα εκθέτει την κυβέρνηση

Με τα πόδια (των κλητήρων) πηγαινοέρχονταν τα σήματα


____________________________________________________________________________________________
Μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι η Ντόρα Μπακογιάννη γνώριζε από το προηγούμενο Σάββατο ότι ο υπόδικος προσπαθούσε να βγάλει λεφτά στην Ουρουγουάη, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την είδηση και δίνει διευκρινίσεις. Αναφέρεται συγκεκριμένα:

1.Το Σάββατο, 23 Μαΐου 2009 και ώρα 15:36, εισήλθε τηλεγράφημα στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών από την Ελληνική Πρεσβεία στο Μοντεβίδεο. Η Πρεσβεία ενημέρωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Υπηρεσίας Διώξεως Εγκλημάτων Ξεπλύματος Χρήματος της Ουρουγουάης επισήμανε εισαγωγή σημαντικής ποσότητας συναλλάγματος και αγορά ακινήτου εκ μέρους οικογένειας με όνομα Καράβελα ή Καράμπελα και παρακαλούσε για επιβεβαίωση κατά πόσο υπόθεση, ύποπτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και που μπορεί να σχετίζεται με υπόθεση Ζήμενς, ενδιαφέρει αρμόδιες ελληνικές αρχές και σε θετική περίπτωση ενεργοποίηση σχετικών νομίμων διαδικασιών. Σημειώνεται ότι με το ίδιο τηλεγράφημα η Πρεσβεία ενημέρωσε ότι οι Αρχές της Ουρουγουάης είχαν ήδη παγώσει τα μετρητά και το ακίνητο της ως άνω οικογένειας.

2. Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών έλαβε γνώση του τηλεγραφήματος τη Δευτέρα 25 Μαΐου το πρωί και ζήτησε οδηγίες από το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού. Η Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου το πρωί και σε συνέχεια εντολής της, το τηλεγράφημα εστάλη άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κλητήρα.

3. Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 το απόγευμα, η Εισαγγελία επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την άμεση μετάφραση του εντάλματος σύλληψης εις βάρος του κ. Χρ. Καράβελλα, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε το ίδιο απόγευμα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Ντόρα έκανε αμέσως ό,τι έπρεπε να κάνει, δηλαδή να ενημερώσει τον Δένδια στον οποίο μεταθέτει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για την καθυστέρηση από Τρίτη 26/5 μέχρι Πέμπτη 27/6 που σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του κ. Δένδια απαγορεύθηκε στον κ. Καραβέλα η έξοδος από τη χώρα.

Τώρα, πώς το τηλεγράφημα έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο και η υπουργός ενημερώθηκε την Τρίτη είναι ένα από τα μυστήρια της υπόθεσης. Μυστήριο είναι επίσης πώς δεν ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό. Εκτός αν της φάνηκε ασήμαντο...

Είναι δυνατόν τα αρμόδια υπουργεία να επικοινωνούν για έναν τέτοιο θέμα με ...κλητήρα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. XL avatar
  XL 30/05/2009 22:32:48

  Η ντόρα είναι της γνωστής οικογένειας που αγόραζε με ζεστά και μετρητά χιλιαρικάκια ψήφους στην μονοεδρική της Ευρυτανίας η πρόκειται για συνωνυμία;

 2. λαλάκης avatar
  λαλάκης 30/05/2009 22:45:10

  Μήπως χρειαζόμαστε "επανίδρυση του κράτους" ;

 3. daris avatar
  daris 30/05/2009 22:51:46

  Πως κανετε ετσι ρε παιδια. Απλα παραπλανηθηκε!
  Σε 3-4 μηνες θα το καταλαβει και ο καταλληλοτερος και θα αναλαβει την πολιτικη ευθηνη.
  Με μια συνεντευξη και με δυο συνθηματα θα καθαρισει...
  Το ΠΑΣΟΚ φταιει!!!

 4. tiramola avatar
  tiramola 30/05/2009 23:04:18

  Σενάριο...
  Ενημέρωσε πρώτα τον πατέρα της.
  Το βαμπίρ γνώριζε σίγουρα για την αποκάλυψη της εφημερίδας "πρώτο θέμα".
  Χρειάστηκαν 1-2 μέρες για να ετοιμαστεί το σχέδιο της φυγάδευσης.
  ....
  17 Απριλίου το είχες γράψει φάκτορα?....

 5. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:11:23

  Να τι εγραφες Φακτορα στις 17-04-09
  "Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία κάποιοι από τους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο Ζημενς, ετοιμάζονται να «δραπετεύσουν» κατά τη Λατινική Αμερική, όπου λέγεται μάλιστα, ότι ορισμένοι έχουν αγοράσει εκεί πολυτελείς κατοικίες, άραγε, ο εισαγγελέας θα βγάλει εντολή απαγόρευσης εξόδου για τους κατηγορουμένους;"
  Ο καταλληλοτερος δεν ηξερε λες;
  Ο Σανιδας μηπως;
  Καποιος απο την κυβερνηση τελος παντων;
  Φταιει το ΠΑΣΟΚ που τα βαζει με τη δικαιοσυνη;
  ΜΕΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ!!!

 6. Factorx avatar
  Factorx 30/05/2009 23:13:19

  @tiramola: ναι. Πρόσεξε και πως καίει το θέμα της Mayo, δεν βγάζει τίποτα καινούργιο απο αυτα που έχει γράψει η Μπουγάτσου κι εμείς εδω και καιρό

 7. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:21:51

  Μαυρα ολα ρε παιδια και πολυ μουγκα...
  Μηπως πρεπει να ανησυχουμε για κατι;

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/05/2009 23:22:33

  Δεν καταλαβαίνω τις θεωρίες συνωμοσίας, αφού τα πράγματα είναι απλά: η παθογένεια της Δημόσιας Διοίκησης φταίει, ...ο κλητήρας δηλαδή.

 9. Olympia avatar
  Olympia 30/05/2009 23:24:28

  Για δεύτερη φορά μεγαλοστέλεχος “βαλιτσάς” φεύγει σαν κύριος. Εδώ έρχεται ένα τεράστιο ερώτημα. Ποιός διάολο έχει τέτοιο παραμάγαζο και με ποιού τις πλάτες συνεχίζει να φυγαδεύει κατ’ ουσίαν τους φυσικούς αυτουργούς και βασικούς μάρτυρες τις μεγαλύτερης υφαρπαγής δημοσίου χρήματος μεταπολιτευτικά;

  Δημοσιεύουμε εδώ και καιρό τα στοιχεία για τους κατηγορουμένους. Το antinews μάλιστα δεν δίστασε να φωτογραφήσει, να αναφέρει ονόματα ακόμα και τους ενδεχόμενους προορισμούς διαφυγής! Άρα η άγνοια δεν είναι δικαιολογία, ούτε η πονηριά των κατηγορουμένων. Υπάρχει σαφέστατα συγκάλυψη. Ποιός όμως την έκανε;

  Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καρατομήσει όποιο στέλεχος εμπλέκεται με τη Siemens. Το απέδειξε στην περίπτωση Τσουκάτου (έχει ρίξει και το μπαλάκι στη δικαιοσύνη), στην περίπτωση Βερελή, Μαντέλη κλπ.

  Για τη ΝΔ αυτή θα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να φέρει στο φως το σκάνδαλο ιστορικά αφού σίγουρα το ΠΑΣΟΚ φέρει το βασικό μερίδιο (ποσοτικά) ευθύνης. Όλη η ΝΔ; Γιατί εδώ υπάρχουν καθαρά κυβερνητικές ευθύνες για το φιάσκο της φυγής, παρότι τα ΜΜΕ συστηματικά υποβάθμιζαν τις αποκαλύψεις του antinews.

  Η σημερινή αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος που εμπλέκει τους φυγάδες με εντολές πληρωμής στην περιβόητη λιβεριανή Mayo, ρίχνει τις μάσκες. Γιατί έρχεται το έγγραφο στη συγκεκριμένη στιγμή είναι άγνωστο, προφανώς για να επιφέρει μεγαλύτερο χτύπημα στην κυβέρνηση εν όψει Ευρωεκλογών. Σήμερα όμως μαθαίνουμε ότι η Ελληνική πρεσβεία της Ουρουγουάης είχε στείλει σήμα ΕΓΚΑΙΡΑ για περίεργες εισροές και αγορές από τον υπόδικο διευθυντή. ΓΙΑΤΙ το ΥΠΕΞ καθυστέρησε συστηματικά τη μεταβίβαση του σήματος προς το υπουργείο δικαιοσύνης; Γιατί κάποια παπαγαλάκια των ΜΜΕ έσπευσαν να κατηγορήσουν προσωπικά τον Δένδια χωρίς να κάνει τον κόπο να μελετήσει το ιστορικό;

  Γιατί για δεύτερη φορά το ΥΠΕΞ με την ανοχή του γίνεται αρωγός στη φυγή του δεύτερου και ΑΜΕΣΑ εμπλεκόμενου με την υπόθεση Mayo; Τα τιμολογιάκια τηλεφωνικών κέντρων είναι πταίσματα μπροστά σε μια διαφαινόμενη κινητοποίηση υπουργικών υπηρεσιών για ανίερους σκοπούς.

  Εμείς είμαστε περίεργοι εάν η κυρία Μπακογιάννη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη θέση της περί αποπομπής των “αμαρτωλών” από τα ψηφοδέλτια. Αίσθηση μας είναι πάντως πως η κυρία Μπακογιάννη τελείωσε από το πολιτικό σκηνικό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 10. Factorx avatar
  Factorx 30/05/2009 23:26:38

  @daris: θυμάσαι τι σου έλεγα στο ..καυγαδάκι μας στο προηγούμενo post για την Αγία Οικογένεια;

 11. bill avatar
  bill 30/05/2009 23:30:19

  Αγία οικογένεια και Αγία Τράπεζα.

 12. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:30:30

  Στη συζητηση μας θελεις να πεις Φακτορα.
  Καυγαδακια στα καφενεια και στις πλατειες, θα μου επιτρεψεις να σε διορθωσω ευγενικα.
  Και εγω θα προσθεσω και για μερικα ατομα του συστηματος Σημιτη για να μην νομιζεις οτι ειμαι κανενας χανος που δεν καταλαβαινει!!!

 13. osaperas avatar
  osaperas 30/05/2009 23:31:06

  Ασ βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρα.

  Το τηλεγράφημα έφθασε στην κρυπτογραφική υπηρεσία το σάββατο. Οι υπάλληλοι το είδαν την Δευτέρα. Άρα στην κρυπτογραφική δεν δουλεύουν σαββατοκύριακο. Χρειάζεται σχόλιο.

  Τη δευτέρα ρώτησαν (οι υπάλληλοι) τους παρατρεχάμενους της ντόρας και αυτοί (οι παρατρεχάμενοι) της το είπαν τη Τρίτη. χρειάζεται σχόλιο;

  Τη Τρίτη η Ντόρα έδωσε εντολή να σταλεί άμεσα με κλητηρα στο υπουργείο δικαιοσύνης. Δεν μα ςλέει το "άμεσα" τι σημαίνει; Τρίτη, Τετάρτη; Ορθώςπήγε με κληρήρα. Αλλιώς , με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και να πήγαινε (φαξ ταχυδρομικά κλπ) μπορεί και να χανόταν.

  Τη Παρασκευή "ξύπνησε" η εισαγγελία ( ο Δενδιας τραβούσε τον ύπνο του) και ζήτησε από τη ντόρα γρήγορη μετάφραση εντάλματος σύλληψης. Αυτό έγινε την ίδια ημέρα. Θερμα συγχαρητήρια για την ταχύτητα. Συνήθως πόσο καιρό παίρνει μία τέτοια ιστορία; Εβδομάδα δεκαπενθήμερο;

  Η Ντόρα δεν ενήμέρωσε τον Καραμανλή για ευνόητους λόγους. Προετοιμάζόταν για τη συνέντευξη με τον ντερμπεντέρη. Όπως και να το κάνουμε έπρεπε να γίνουν κάποιες πρόβες των δύο (ΚΚ-ντερμπεντέρης) πριν "ανέβει το έργο" στην συνέχεια.

 14. οκτώ avatar
  οκτώ 30/05/2009 23:31:31

  Φυγαδεύτηκε από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό και όλα τα άλλα είναι παιδικές δικαιολογίες.
  Ετσι ανταμείβονται όσοι είναι μάστορες στις βρωμοδουλειές και κρατούν το στόμα τους κλειστό.
  Κατά τα άλλα, ψήφο στους δεξιούς σκανδαλοπνίχτες για την επανίδρυση του κράτους.

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/05/2009 23:33:58

  ...που το άκουσα τις τελευταίες ημέρες:

  "Ο κ Μητσοτάκης δεν πήρε ποτέ ούτε μια δεκάρα"

  ΥΓ

  Ελπίζω αν παραιτηθεί κάποιος να μην είναι ο κλητήρας....

 16. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:37:09

  olympia το λες και μονη σου.
  Οτι θελουν τα ξεφτυλισμενα ΜΜΕ μαθαινουμε.
  Επιμενουν ακομα μερικοι εδω μεσα οτι ο ΚΚ χτυπιεται αλυπητα απο τα ΜΜΕ;
  Εχουμε τρελαθει σε αυτη τη χωρα;
  Εχω ξαναγραψει οτι το μονο που εχει μεινει στον ΚΚ ειναι η ευχη να σεβαστουν την υστεροφημια του οι επομενες γενιες και ειδικα οι δικοι του!!!

 17. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:38:10

  @15
  Ουτε ο Κωνσταντοπουλος πηρε δεκαρα τσακιστη!

 18. Factorx avatar
  Factorx 30/05/2009 23:41:48

  @osaperas: έχουμε δει όλα αυτα τα χρόνια οτι το παραμικρό ταξιδάκι της Ντόρας στο εξωτερικό γίνεται αφορμή για φωτογραφικά ενσταντανέ και πολυσέλιδες ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ. Και δεν βγήκε η Ντόρα να διεκδικήσει τα έυσημα για ένα τέτοιο θέμα απο την πρώ τη στιγμή; Να πει οτι εγώ τον βρήκα τον Καράβελλα - έχασε και την ευκαιρία μεταξύ άλλων. Καταλαβαίνεις δηλαδή τι γίνεται στο παρασκήνιο.

  Κατα τα άλλα: το θέμα βγήκε στο ΠΘ για να αδειαστεί η κυβέρνηση- στη λογική οτι κόσμος ακούει κυβέρνηση μόνο και δεν νοιάζεται για τα εσωτερικά. Ο κόσμος όμως έχει ψιλλιαστεί πλέον και νομίζω οτι η ιστορία θα έχει κακό τέλος για τη Ντόρα. Ηταν να μην σπάσει το απόστημα

 19. tiramola avatar
  tiramola 30/05/2009 23:43:21

  Και εδώ κλητήρας θα την πληρώσει αν δεν την κοπανήσει και αυτός...
  Πάντως αυτό που κάνουν , να βγάζουν τους υφιστάμενους τους στη σέντρα για να την γλυτώσουν οι ίδιοι θα έρθει η ημέρα που θα το πληρώσουν πολύ ακριβά...

  Πότε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα στείλουν οι πολίτες επιτέλους την "άγια οικογένεια" να βγάλει το ψωμί της δουλεύοντας...
  Πότε???????

 20. Factorx avatar
  Factorx 30/05/2009 23:43:25

  @οκτώ, δέχομαι την εκτίμησή σου. Πιστεύεις όμως οτι σε αυτό το μ.... που λέγεται κυβέρνηση, υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλο για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Πιστεύεις δηλαδή οτι η Μπακογιάννη μπορεί να συννενοήθηκε με τον Καραμανλή για ένα τέτοιο θέμα;

 21. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:47:16

  Εγω για χαρη της συζητησης να δεκτω οτι ο ΚΚ μπορει να μην ηξερε.
  Αυριο τι πρεπει να κανει;
  Και πως λεγεται ο διευθηνων ενα μ........;

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/05/2009 23:47:44

  Οταν ορισμένοι από εμάς λέγαμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν άμεσα οι πολιτικοί που τα έχουν πιάσει, ορισμένοι ανάλογα με το χρώμα της σημαίας που κουνούν, φώναζαν.
  Αν λοιπόν εδώ και δύο χρόνια:

  -ο Χριστοφοράκος
  -ο Καραβέλας
  -ο Γεωργίου
  -ο Σκαρπέλης
  -ο Τσουκάτος (όπου υπάρχει και ομολογία, μεταφοράς τουλάχιστον)

  είχαν προφυλακιστεί,
  είχαν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία,
  ή είχαν αθωωθεί από τη δικαιοσύνη,
  δεν θα μιλούσαμε για ...κλητήρες.Το πρόβλημα είναι ότι ίσως (υπόθεση...) κάποιος από αυτούς μιλούσε.Οπότε καλύτερα να ασχολούμαστε με κλητήρες, παρά με θεσμούς...
  Εξάλλου ότι έγινε το 1996 - 1997 το ίδιο θα γίνει και τώρα (πάμε στοίχημα?), μόλις πέσει ο κουρνιαχτός της κάλπης και αρχίσουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι τις αναλύσεις.
  Γιατί:

  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΟΥΔΕΊΣ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ΧΡΗΜΑΤΊΣΤΗΚΕ

  ΥΓ

  Αφιερωμένο στους γαλαζοπράσινους πολιτικούς μας:

  Σύντομα θα τους ξεχάσεις όλους, σύντομα θα σε ξεχάσουν όλοι γιατί Αξίζεις, όσο αξίζουν εκείνα που φρόντισες

  και για να το καταλάβετε το γράψιμο είναι μια αμφίδρομη διαδικασία ...κλητήρες ελπίδων και ζωών.

 23. daris avatar
  daris 30/05/2009 23:49:35

  tiramola αν θες να μαθεις τι σημαινει "αγια οικογενεια" ρωτα και κατα κατα δω (Κρητη) μερια.

 24. osaperas avatar
  osaperas 30/05/2009 23:50:56

  Φάκτορα,

  Για στημένες φωτογραφίες η ντόρα είναι καλύτερη κι από τον λαζόπουλο. Δεν πάιζεται η γυναίκα. Κολγκέιτ.

  Λογικό είναι αυτό που λες για τους λόγους που δόθηκε η ιστορία στο "πρώτο θέμα". Μα είναι όμως τόσο έξυπνη η ντόρα; Εγώ προσωπικά δεν την έχω τόσο έξυπνη. Αλλά από την άλλη θα μου πεις η ραδιουργία δνε είναι θεμα εξυπνάδας. είναι θέμα εμπειρίας. κι από εμπειρία σε θέματα ραδιουργίας η αγία οικογένεια...φθάνει και περισσεύει

 25. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/05/2009 23:54:02

  Αυτό είναι το πρόβλημά μας και πρόβλημα της χώρας:

  δεν έχουμε έξυπνους πολιτικούς, εφήμερους εξυπνάκηδες / πονηρούληδες έχουμε

 26. οκτώ avatar
  οκτώ 30/05/2009 23:55:49

  @20 Factorx
  Εάν τον ΚΚ β’ τον έχουν για διακοσμητικό στοιχείο, φαντάσου οι άλλοι για τι θα έχουν τον ΓΑΠ.

 27. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 30/05/2009 23:58:08

  Εγω, ο απλος πολιτης, ρωταω: Εκει, στο υπουργειο Εξωτερικων, δηλαδη, το κλεινουν το "μαγαζι" το Σαββατοκυριακο; Φαινεται πως ναι, το weekend ειναι απαραβιαστο, το υπουργειο παραμενει κλειστο, ο κοσμος να χαλαει. Tι νομιζετε ρε χαζοελληνες, θα χαλασουν τα καλομαθημενα πουλακια μας τη ζαχαρενια τους και την ξεκουραση απο την πολλη, εντονη και σκληρη δουλεια πεντε ημερες την εβδομαδα; Και πολυ ειναι που υποχρεωνουν τους ανθρωπους της κρυπτογραφικης υπηρεσιας να δουλευουν το Σαββατοκυριακο, ετσι κι' αλλιως, τα μηνυματα που αποκωδικοποιει θα τα δουν στην αρμοδια, κατα περιπτωση, υπηρεσια τη Δευτερα...
  Αλλα, γιατι, στη συγκεκριμενη περιπτωση επρεπε να ενημερωθει και ο επικεφαλης της διπλωματικης υπηρεσιας, η υπουργος, ντε, για να ξεκινησουν οι διαδικασιες; Ετσι γινεται παντοτε,για να αρχισουν οι οποιεσδηποτε κινησεις και ενεργειες πρεπει προηγουμενως να ενημερωνεται η κυρια υπουργος; Θα απαντησει καποιος, εστω ο λαλιστατος αλλες φορες εκπροσωπος, 'η, τωρα που ανοιξε ο δρομος και για την Ευρωβουλη δεν χαλαει και αυτος τη ζαχαρενια του;

 28. tiramola avatar
  tiramola 31/05/2009 00:02:13

  @23 daris
  Έχω φίλους στο Μάλεμε και από τις πολλές φορές που έχω πάει καλοκαίρι διακοπες στην περιοχή έχω ακούσει διάφορα...

  Αγαπητοί συνομιλητές ουρλιαχτά ακούγονται από το σπίτι των βαμπίρ...
  -Με κατέστρεψες με αυτά που κάνεις αγκρρρρρρρ
  -Για τα παιδία μου τα κάνωωωωωωωω αγκρρρρρρρρρ

  Ανατριχιαστικό....

 29. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/05/2009 00:06:11

  Εμ για αυτό δεν ασχολείτε κανείς με τη χώρα:
  :-)
  και πόλεμο να μας κηρύξει κάποιος πρέπει να είναι το FAX 07,30 - 15,00 πλην ΣΚ

 30. tiramola avatar
  tiramola 31/05/2009 00:10:24

  Ρε συ Ιθαγενή 17 Απριλίου λέμε το έγραψε ο φάκτορας.........
  Τι fax και Σ/Κύριακα....
  Ο δεύτερος που το έμαθε να ήταν έχουν περάσει τόσες μέρες.....

 31. daris avatar
  daris 31/05/2009 00:11:27

  Γιατι διακρινω μια ταση να βγει από το καδρο των ευθηνων ο "ανεξελεγκτος Καραγκιοζης της Ραφηνας" που παριστανει τον πρωθυπουργο;
  Ο χαρακτηρισμος "Καραγκιοζης" είναι πολιτικος και όχι προσωπικος.
  Η ΝΔ δεν πηρε ποτε χρηματα από την ΖΗΜΕΝΣ…..Ποσα κιλα ξεδιαντροπιας πρεπει να εχει καποιος για να λεει τοσο μεγαλα ψεματα χωρις αναστολες;

 32. αχβαχ avatar
  αχβαχ 31/05/2009 00:12:37

  Έπιασε το κόλπο Ιθαγενή. Όλο το ζήτημα έφτασε να συμπυκνώνεται στο ανεπαρκές δημόσιο και τους τεμπελχανάδες υπαλλήλους. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνούσε και η ίδια η Ντόρα...

 33. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 00:21:33

  @daris: μήπως εννοεί την ...δική του ΝΔ. Χα χα χαααα.

  Σοβαρά τώρα: είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο (θα το βρω και θα το βάλω) οτι τα λεφτά της Mayo δεν πήγαν ποτέ στα κομματικά ταμεία. Που χάθηκαν στον δρόμο; Θυmούνται οι παλιότεροι τις μάυρες τρύπες στο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη;

  Ο Le canard που γυρίζει; Αυτός τα ξέρει καλύτερα αυτα.

 34. daris avatar
  daris 31/05/2009 00:25:38

  @34
  Ας το διευκρινησει και ισως να τον πιστεψουμε.
  Οσο για τα ταμεια της ΝΔ...τι να πω, χαθηκε και ο ζωηρουλης Βαρθολομαιος (τον θυμαστε;)στα δικτυα του Ερωτα...και αντε να βρεθει ακρη.

 35. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/05/2009 00:25:54

  Το ίδιο λέμε:

  σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα:

  -ο ανακριτής
  -ο κ Σανιδάς
  -ο Υπουργός Δικαιοσύνης
  και
  -η υπουργός ΥΠΕΞ
  θα έπρεπε να είναι σπίτι τους,
  όχι για το αν κάποιος έκανε καλά ή όχι τη δουλειά του
  όχι γιατί ήταν ΣΚ, ή το έγραψε κάποιος πριν ένα μήνα.
  Απλά γιατί για άλλη μια φορά η χώρα έγινε ανέκδοτο, αυτό σημαίνει πολιτική ευθύνη, επικεφαλής, προιστάμενος.

  ΥΓ

  για όσους δεν καταλαβαίνουν το σαρκασμό και τις :-) δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
  Πάντως είναι παρήγορο, αν σκεφτεί κανείς ότι ειδοποιήθηκε από την πρεσβεία στην Ουρουγουάη το Κράτος άμεσα και για να πάει το μήνυμα 2 χιλιόμετρα κάναμε 5 ημέρες...
  Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει....

 36. daris avatar
  daris 31/05/2009 00:29:28

  Παντως, για να χαλαρωσουμε και λιγακι, οσο σκεφτομαι εκεινο τον Πολυζο της ΝΔ που εφυγε πρωτος απο την πυγμη του ΚΚ γελαω με δακρυα!!!

 37. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/05/2009 00:31:32

  Τυχερός ήταν, τόλμησε να πει το αυτονόητο και ο αδιανόητος τον διέγραψε...

 38. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 00:36:17

  @daris: νομίζω οτι τα πράγματα οδηγούνται στο ξεκαθάρισμα. Και επανέρχομαι σε αυτό που έλεγα και προηγουμένως για να είναι και ξεκάθαρη η θέση μας και να γίνεται ένας διάλογος επι πραγματικής βάση και οχι επι ιδεολογημάτων:

  Εδω που φτάσαμε και ελλείψει άλλης προοπτικής, δεν υπάρχει άλλη λύση απο το να εξυγιανθούν τα δυο μεγάλα κόμματα και να αντιπαρατεθούν στην διαπλοκή. Και η υπόθεση της Ζήμενς είναι μια καλή αφορμή.

  Μιλάμε για το "εφικτό" έτσι, που ειναι και η ουσία της πολιτικής. Μπορούμε φυσικά να κουβεντιάζουμε ώρες και αιώνες για το δεόν γεννέσθαι

 39. αχβαχ avatar
  αχβαχ 31/05/2009 00:37:07

  Ευτυχώς έκλεισε η βουλή και σταμάτησε η σκανδαλολογία. Αυτό πού το πας;

 40. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/05/2009 00:40:58

  Φίλε Factorx μιλάς για το εφικτό, όμως μήπως το... ρεαλιστικό είναι ότι δεν θέλουν να καθαρίσουν γιατί είναι πολλά....  και ο καημένος ο Ηρακλής για να καθαρίσει την κόπρο, ποτάμι χρησιμοποίησε τι να σου κάνει εδώ μια σκουπίτσα? άσε που αν είναι ηλεκτρική θα είναι και SIEMENS....

 41. daris avatar
  daris 31/05/2009 00:50:19

  Φακτορα επετρεψε μου να διαφωνησω στο αν υπαρχει ορατη προροπτικη αλλα αυτο ειναι το προσωπικο μου πιστευω.
  Συμφωνω σε καθε περιπτωση για την εξυγιανση των δυο μεγαλων κομματων αλλα ο ΓΑΠ εχει προτεινει πολλες φορες δημοσια στον ΚΚ να καθισουν και να "ματωσουν αν χρειαστει"(ακριβης μεταφορα λογου) για το σκοπο αυτο και γενικα για την εξυγιανση του πολιτικου συστηματος.
  Μαλιστα οπως ακριβως το αναφερεις με αφορμη την Ζημενς.
  Τωρα καποιος ισως να μην τον πιστευει και ειναι δικαιωμα του.
  Εγω εχω πειστει απο τα λεγομενα του και εχω δει και δειγματα γραφης.
  Επειδη πολυ ευστοχα ανφερεις το "εφικτο" απλα να σου αναφερω οτι το "εφικτο" ειναι αυτο που μεχρι τωρα εχει πετυχει και ο ΓΑΠ σε σχεση με την κατασταση στο κομμα του και την δυναμη που διαθετει.
  Αυριο με μια νεα δυναμικη και με αλλους συσχετισμους πιστευω οτι θα προχωρησει παραπερα παντα αναζητοντας ανταποκριση και απο απεναντι(ΝΔ) αφου μονος του δεν θα μπορεσει να καθαρισει αυτο το κρατος.
  Ομως σε καθε περιπτωση ειμαι εναντια σε μια συγκυβερνηση, οπως ισως καποιοι ονειρευονται, γιατι θα ειναι μια σουπα που θα οδηγησει σε σαλαμοποιηση υπο τις παρουσες συνθηκες στην Ελλαδα.
  Και να αναφερω οτι και τα μικροτερα κομματα πρεπει να εχουν ρολο σε μια τετοια προσπαθεια.

 42. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2009 00:56:48

  @Ο Ιθαγενής: πολλοί γκρινιάζουν κι εδώ και αλλού για την ¨σκανδαλολογία. Να όμως που έχει αποτέλεσμα. Η αποχή και η αδιαφορία είναι αποτέλεσμα και αυτής, για να μην πω κυρίως αυτής. Ασκέιται λοιπόν και απο αυτήν την πλευρά σοβαρή πίεση στις ηγεσίες των δυο κομμάτων

 43. daris avatar
  daris 31/05/2009 01:07:57

  Μπορει να αντιπολιτευομαι τον ΚΚ και μεταξυ μας να μην τον θεωρω Πρωθυπουργο με ουμπαλα,αλλα δεν θεωρω οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει λογος να φυγει απο την αρχηγια της ΝΔ γιατι με καθε αλλο ή αλλη θα ειναι χειροτερα.
  Μονο αυτος θα μπορεσει να την καθαρισει αρκει να φυγει απο την κυβερνηση που τον κραταει ομηρο.
  Ομηρος ξεκινησε και ομηρος εμεινε.
  Του χρειαζεται μια ευκαιρια αλλα μονο ως αντιπολιτευση θα μπορεσει να το κανει.
  Οταν δεν θα φοβαται και οταν θα εκλειψει η αδυναμια της εξουσιας.Γιατι η εξουσια δεν κρυβει μονο δυναμη αλλα και φοβο.
  Τοτε και μονο τοτε ισως απελευθερωθει ως πολιτικος.
  Πλαναται αν νομιζει ότι οντας στην κυβερνηση εχει δυναμη.
  Μεχρι τοτε όμως δεν μπορει να τιμωρει τον Ελληνικο Λαο με τις λαθος επιλογες του και τις αδυναμιες του. Φτανει πια!
  Καιρος να αφησει την Ελλαδα σε καλυτερα χερια τα οποια είναι στο χερι μας να επιλεξουμε.

 44. Orestios avatar
  Orestios 31/05/2009 02:12:33

  National Socialism brings: Peace, prosperity, jobs, and food

 45. kl avatar
  kl 31/05/2009 02:15:09

  Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς.

 46. Orestios avatar
  Orestios 31/05/2009 02:34:20

  We are socialists because we see the social question as a matter of necessity and justice for the very existence of a state for our people. It is a matter of forming a new state consciousness that includes every productive citizen.
  daris συνεχίζω για σένα τη σοσιαλιστική ρητορική του Χίτλερ.

 47. αχβαχ avatar
  αχβαχ 31/05/2009 05:25:46

  Orestios, μάντεψε ποιοί τσάκισαν τον Χίτλερ.

 48. sxoliastis avatar
  sxoliastis 01/06/2009 21:41:36

  Κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή
  Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών

  Όχι μόνο όλη η Ελλάδα αλλά και παντού στην οικουμένη όσοι μπορούν να διαβάσουν ελληνικά ή να ακούσουν ειδήσεις από την Ελλάδα ή για την Ελλάδα, έχουν μείνει έκπληκτοι από το γεγονός ότι η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και κόρη του βρυκόλακα Μητσοτάκη, σας ανέθεσε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί το τηλεγράφημα της Πρεσβείας μας στη Ουρουγουάη σχετικά με τον ύποπτο της υπόθεσης Ζίμενς, έφαγε τέσσερις (4) μέρες μέσα στο Υπουργείο Εξωτερικών, μέχρις ότου γίνει μια ενέργεια προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή, πέστε παρακαλώ στον ελληνικό λαό που σας παρακολουθεί, τι παραπάνω χρειαζόταν ο Πρέσβης μας στην Ουρουγουάει να κάνει, από αυτό που τελικά έκανε, δηλαδή την άμεση διαβίβαση του αιτήματος των ουρουγουανών αρχών στο δικό μας ρημάδι Υπουργείο Εξωτερικών της Ντόρας Μπακογιάννη με το χαρακτηρισμό "εξαιρετικώς επείγον - άκρως απόρρητο";

  Δηλαδή όταν παίρνουμε τηλέφωνο την πυροσβεστική και της λέμε ότι "το σπίτι μου καίγεται" πρέπει να ορίζουμε επίσης "άμεση επίδοση" ή "ή διανομή στην κυρία Μπακογιάννη" ή "ξυπνήστε τη σκύλα και διαβάστε της το";

  Κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή (γενική "του Αγαθοκλέους")γιατί η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περνάει τους Έλληνες πολίτες για ηλίθιους και δημοσιοποιεί το γεγονός ότι σας αναθέτει να κάνετε διοικητική εξέταση και μάλιστα ένορκη (που να διαρκέσει τουλάχιστο μέχρι τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών) ώστε να μη βγεί ποτέ αποτέλεσμα;

  Κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή, επειδή ο κοσμάκης ίσως νομίζει ότι όταν έρχεται στο Υπουργείο Εξωτερικών ένα τηλεγράφημα από Πρεσβεία μας στο Εξωτερικό, ίσως νομίζει ότι υπάρχει κάποιος ταχυδρόμος η διανομέας που διανέμει τα τηλεγραφήματα σε θυρίδες και έτσι μπορεί να γίνει καθυστέρηση, παρακαλώ πέστε ακριβώς τι γίνεται.

  Εξηγήστε κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή στον ελληνικό λαό ότι τα πανάκριβα συστήματα που υπάρχουν στο κέντρο επικοινωνιων του Υπουργείου Εξωτερικών διαβιβάζουν την ίδια στιγμή το εισερχόμενο τηλεγράφημα στους αποδέκτες τους μέσω κωδικών και οι οποίοι αμέσως ειδοποιούνται να παραλάβουν τα έγγραφα που τους αφορούν ιδιαίτερα όταν έχουν το χαρακτηρισμό "εξαιρετικά επείγον".

  Κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή, δεν είναι αλήθεια ότι στον κανόνα αυτό υπάρχει μία εξαίρεση, ότι δηλαδή οποιοδήποτε τηλεγράφημα όποιος και να είναι ο κωδικός διανομής του και όποιος και να είναι ο τυπικός αποδέκτης του, διανέμεται ΄"αμέσως" στα Γραφεία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπουργού Εξωτερικών, σε οποιδήποτε στιγμή της μέρας και της νύχτας ή και μετά τα μεσάνυχτα όπου το παραλαμβάνουν οι άνθρωποι της βάρδιας των γραφείων αυτών και έχουν την εντολή να ξυπνούν την Υπουργό ή τον Γενικό Γραμματέα;

  Επομένως κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή ακόμα και οι πέτρες και τα τούβλα στο Υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ίδια η Υπουργός Εξωτερικών και κόρη του βρυκόλακα Μητσοτάκη, γνώριζε από το πρωϊ εκείνου του διαβολικού Σαββάτου ότι παιζόταν χοντρό παιχνίδι με έναν καταζητούμενο για την υπόθεση της Ζίμενς, και έτσι προτίμησε να σφυρίζει σαν τσοπάνης.

  Είναι αλήθεια κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή ότι η κόρη του βρυκόλακα Μητσοτάκη σας ανέθεσε να κάνετε μία στημένη και σικέ ένορκη διοικητική εξέταση που να αθωώνει ουσιαστικά εκείνη, ίσως με μια επίπληξη κάποιου φουκαρά νεοδιορισμένου διπλωματικού υπαλλήλου της βάρδιας της υπηρεσίας επικοινωνιών του Υπουργείου της.

  Ακόμα και να δεχτούμε ότι μέχρι τη Τρίτη κανένας δεν τόλμησε να της δείξει το τηλεγράφημα, πάλι είχε τον καιρό χαλάσει τον κόσμο και να κινητοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξυπνώντας προσωπικά τον συνάδελφό της τον Δένδια (ο οποίος πάλι ξαφνιάστηκε όπως και με το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα). Θυμάστε με το αίσχος της υπόθεσης Κοσκωτά όταν ο παλιάνθρωπος βρισκόταν στη Βραζιλία και ξεκίνησε το ταξείδι του προς τις ΗΠΑ ενώ χάλαγε ο κόσμος στα κανάλια της τηλεόρασης για την μή διατύπωση αιτήματος σύλληψής του. Ο τότε Υπουργός Δημόσιας τάξης, ο Πέτσος, σφύριζε και αυτός σαν "αδιάφορος τσοπάνης" και έλεγε "μα εμείς στείλαμε ένα φαξ στην Ιντερπολ, και κάναμε την κίνησή μας..." Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο Κοσκωτάς συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές επειδή έτυχε και ο .... απρόβλεπτος Υφυπουργός Γιάννης Καψής πήρε τηλέφωνα στην Αμερική και χάλασε τον κόσμο μεταμεσονύκτια. Βλέπετε κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή, η υπόθεση δεν λύνεται με ένα διαβιβαστικό προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ... Παλαιοκώστα!

  Σε τι θέλετε κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή να πιστεύουμε ότι θα καταλήξει η ένορκη διοικητική εξέταση την οποία αρχίσατε;

  Γιατί κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή δεν ενημερώνετε τον ελληνικό λαό ότι "ποτέ ένορκη διοικητική εξέταση δεν κατέληξε στο να βρεθεί ένοχος" στο Υπουργείο Εξωτερικών;

  Όταν είχε βουήξει ο υφήλιος ότι ένας διπλωματικός υπάλληλος πούλαγε για λογαριασμό του βίζες σε Πακιστανούς και έχτισε σπίτι με τα λεφτά αυτά, η ένορκη διοικητική εξέταση που διενήργησε το Υπουργείο Εξωτερικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "ο εν λόγω υπάλληλος δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα" παρόλο που είχε η Γερμάνική Πρεσβεία είχε κάνει μέχρι και ρηματική διακοίνωση για να καταγγείλει το γεγονός αυτό στην Ελλάδα; Και είχε το θράσος βέβαια το ΥΠΕΞ να στείλει τον εν λόγω διπλωματικό υπάλληλο στη συνέχεια στην Γερμανία για να τους κάνει τη μούρη κρέας οπότε οι Γερμανοί χόντρηναν το παιχνίδι και έτσι επενέβη η Ελληνική δικαιοσύνη και του έβαλε χειροπέδες; (οι αναγνώστες μας μπορούν να βρουν τα σχετικά γεγονότα στη Google πατώντας τις λέξεις κλειδιά που το ΥΠΕΞ προσπαθεί να ξεχάσει)

  Μήπως πρέπει κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή να υπενθυμίσετε στον ελληνικό λαό μία άλλη περίπτωση διοικητικού υπαλλήλου που έφαγε τις προξενικές εισπράξεις με τις γκόμενες και όταν του έγινε έλεγχος δανείστηκε το ποσό των 250.000 από Έλληνες ομογενείς (δανεικά και αγύριστα) χωρίς απόδειξη, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε δώσει έγκαιρα τα ποσά αυτά η Ελλάδα και ότι το προξενείο θα έμενε με κομένο το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο; Και μήπως θα έπρεπε να προσθέσουμε κύριε Αγαθοκλή ότι οι επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας και εθνικοί ευεργέτες, που έχασαν τα λεφτά τους με τον τρόπο αυτό, δεν πηγαίνουν πλέον στην εκκλησία, δεν πηγαίνουν σε εθνικές συγκεντρώσεις της ομογένειας και δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για την Ελλάδα.

  Γιατί δεν λέτε κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή ότι αυτός ο υπάλληλος τιμωρήθηκε μόνο με την ποινή της "έγγραφης επίπληξης" δηλαδή στην ουσία δεν τιμωρήθηκε πειθαρχικά; (τον περίμενε όμως στη στροφή ο Εισαγγελέας)

  Εσείς κύριε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, που έχετε αρμοδιότητες γενικής φύσης στο Υπουργείο Εξωτερικών γιατί δεν εξηγείτε στον ελληνικό λαό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πρωτοτυπήσει και σε κάτι που ούτε ο Τζων Κάρπεντερ δεν θα είχε φανταστεί: "Κρίνει σε προαγωγές συνταξιούχους διπλωματικούς υπαλλήλους". Δηλαδή εκεί που κάποιος διπλωματικός υπάλληλος κάθεται στο σπίτι του ή παίζει τάβλι με τους φίλους του, παίρνει με το ταχυδρομείο ένα πρακτικό του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου με μέλη υψηλόβαθμους διπλωμάτες, τον ανθό του διπλωματικού σώματος, και πληροφορείται ότι τον έκοψαν στις προαγωγές επειδή πριν από 35 χρόνια ο προϊστάμενός του είχε γράψει "δεν είχε δείξει προθυμία σε κάτι". Και ο συνταξιούχος διπλωματικός υπάλληλος επεικοινωνεί με άλλους συνταξιούχους και πληροφορείται είτε ότι άλλοι "πήραν προαγωγή στον επόμενο βαθμό όντες συνταξιούχοι" ή ότι "έμειναν στάσιμοι συνταξιούχοι"; Έχετε το θάρρος να το διαψεύσετε κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή;

  Ο ελληνικός λαός προσβλέπει με ελπίδα και αγωνία στο πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης την οποία θα κάνετε κύριε Αριστείδη Αγαθοκλή και τα λέμε πάλι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.