#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2012 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαλύνετε τα χαράτσιαΤα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας αποτυπώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, που είναι τα θύματα της πρωτοφανούς φοροκαταιγίδας που εξαπολύθηκε εναντίον τους την προηγούμενη διετία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δύο στους τρεις φορολογουμένους, που παραλαμβάνουν σημειώματα φόρου εισοδήματος, καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά χαράτσια, τα οποία αδυνατούν να καταβάλουν. Οι ίδιοι οι εφοριακοί εκφράζουν, μάλιστα, φόβους ότι, με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται μια νέα, πολυπληθέστερη γενιά οφειλετών του Δημοσίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, εξαιτίας των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αυξήσεων στους φορολογικούς συντελεστές, τη «νύφη» θα πληρώσουν οι οικογενειάρχες, ακόμα και οι πολύτεκνοι, καθώς και όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα που μέχρι πέρυσι ήταν αφορολόγητα. Με άλλα λόγια, τα νέα χαράτσια οδηγούν τα νοικοκυριά σε πλήρη οικονομική ασφυξία, σε μια περίοδο κατά την οποία οι μισθοί συρρικνώνονται, η ανεργία αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς και πολλοί δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ακόμα και τη στοιχειώδη καθημερινή διαβίωσή τους. Και το χειρότερο είναι ότι όσοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν όλους αυτούς τους, υπέρμετρα αυξημένους, φόρους, θα βρίσκονται μόνιμα αντιμέτωποι με κατασχέσεις στα εισοδήματα και στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η νέα κυβέρνηση έχει χρέος να αντιμετωπίσει με ευνοϊκό τρόπο τα προβλήματα των περισσότερο επιβαρημένων ελληνικών νοικοκυριών. Όχι μόνο για να τα ανακουφίσει από το τεράστιο βάρος που έχουν κληθεί να σηκώσουν, αλλά και γιατί είναι προφανές πως το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να εισπράξει τις οφειλές με δεδομένο ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Πέραν της αύξησης των αφορολογήτων και της μείωσης των συντελεστών, για τις οποίες έχει ήδη υπάρξει δέσμευση, θα πρέπει να απαλυνθούν τα χαράτσια και να ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών, ώστε και στον κόσμο να δοθεί ανάσα και το κράτος να καταφέρει να εισπράξει έσοδα.

Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/06/2012 10:44:47

  Το θέμα είναι ότι οι τροϊκανοί κατακτητές δεν δίνουν δεκάρα για τις επιπτώσεις. Πιστοί στις νεοφιλελεύθερες ρετσέτες της εξαθλίωσης, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 29/06/2012 11:17:26

  Ο Έλληνας πολίτης έχει,οικονομικά,ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ από φόρους,χαράτσια,μειώσεις μισθών,απολύσεις....Εάν δεν γίνει κάτι και μάλιστα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ γρήγορα,τότε αυτές οι εικόνες,που ζούμε,θα είναι τίποτα μπροστά σ'αυτές που θ'ακολουθήσουν....

 3. Aris avatar
  Aris 29/06/2012 13:12:43

  ο στόχος είναι η προσωπική περιουσία, αν θελαν να έχουμε δυνατότητα να πληρώσουμε θα υπήρχε προοπτική εργασίας, αλλά αν θυμάστε η μαζική ανεργία ήταν πρώτη

 4. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 29/06/2012 15:05:23

  Δώστε φοροαπαλλαγές και καταργήστε τα χαράτσια.Κόψτε το φαύλο κύκλο που οδηγεί στην ύφεση την αγορά και εξυγιάνετε την επιτροπή ανταγωνισμού ώστε νανπέσουν οι τιμές.

 5. Ιξίων avatar
  Ιξίων 29/06/2012 17:08:10

  Αυτή την Φορολογική Αθλιότητα μπορεί να τη
  σταματήσει η σημερινή κυβέρνηση άμμεσα ;
  Δε βλέπουν πόσο εξοντωτικό είναι το μέτρο ,
  και κυρίως πως δεν αποδίδει;
  Αλλους δύο μισθούς κάτω ένα ζευγάρι με περιουσία
  ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, και τα παιδιά του να
  έχουν τεκμήριο Πόρσε ;

 6. llila avatar
  llila 29/06/2012 20:04:16

  Κάτι ξέρεις εσύ!!

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 01/07/2012 09:03:17

  Κάτι τό χαράτσι μέσω ΔΕΗ, κάτι τά 'ενεργειακά πιστοποιητικά", κάτι οι απανωτοί φόροι ακινήτων σέ μιά περίοδο ύφεσης-ανεργείας- μετανάστευσης, κάτι οι σεισμοί, οι ληστείες, τά καύσιμα, η ασφάλιση καί ο ΦΠΑ, όλα αυτά μαζί έχουν φέρει απόγνωση στούς πρώην "προνομιούχους ιδιοκτήτες" πού είτε κληρονόμησαν είτε επένδυσαν τούς κόπους τους, κάποια παληότερα καί καλύτερα χρόνια, στό εγχώριο "κεραμίδι" καί βούλιαξαν οριστικά καί αμετάκλητα έναν ολόκληρο κόσμο πού ζούσε από τήν 'οικοδομή'.
  Γενικό αδιέξοδο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.