#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2011 09:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαιτούν νομοθετική ρύθμιση της περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα !!!Νέο εκβιασμό στα εργασιακά και μισθολογικά θέματα, δέχθηκε από την τρόικα η κυβέρνηση και αναγκάστηκε για ακόμη μια φορά να υποχωρήσει. Οι ξένοι κυβερνώντες απαίτησαν από τη Λ. Κατσέλη να γενικευτούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις μέχρι τον Ιούνιο αλλιώς θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμη και σε νομοθετική ρύθμιση που θα περικόπτει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση κατά μέσο όρο 20% η οποία πρέπει να επιτευχθεί είτε μέσω συνεννόησης εργοδοτών και εργαζομένων είτε ετσιθελικά.

Αν οι επιχειρησιακές δεν υπερισχύσουν τότε θα πρέπει να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση που θα καθορίζει τα επίπεδα και τον τρόπο που θα πέσει το ψαλίδι στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί που ουσιαστικά η κυβέρνηση δε θα έπρεπε να έχει κανένα λόγο. Για φανταστείτε να μην θέλουν κάποιοι εργοδότες να κάνουν περικοπές αλλά να έλθει η κυβέρνηση με νόμο να τους το επιβάλλει. Θα πρόκειται για το άκρον άωτον της ξεφτίλας.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στο μισθολογικό τομέα και ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος με σφραγίδα τρόικας και κυβέρνησης.

Τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι επίσης ήταν η απόλυση όλων των συμβασιούχων ακόμη κι αν δουλεύουν 2 και 3 χρόνια. «Λάβετε τα μέτρα σας για να μην έχετε δικαστικές περιπέτειες» είπαν στην κυβέρνηση οι τροικάνοι, οπότε μαύρο φίδι που τους έφαγε τους συμβασιούχους.

Επίσης, τέθηκε θέμα ελαστικοποίησης του ωραρίου εργασίας. Δηλαδή ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, δουλειά 10 και πλέον ώρες με υποχρέωση του εργοδότη να δίνει τις επιπλέον ώρες ως ρεπό όποτε αυτό το κρίνει σκόπιμο. Υπερωρίες και άλλα τέτοια ξεχάστε τα.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ανοίξει πάλι το θέμα του εργασιακού ενώ ακολουθεί το ασφαλιστικό καθώς οι αναλογιστικές μελέτες θα δείξουν σε ποια ταμεία θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις.

Στην κόλαση, λοιπόν, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Κάποιος να σταματήσει την κυβέρνηση από τον κατήφορο που έχει πάρει υπάρχει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 14/02/2011 10:02:20

  To μνημόνιο είναι ευτυχία δια τον τόπον.

 2. kakofonix avatar
  kakofonix 14/02/2011 10:04:06

  Αφού το γράφει η σύμβαση πρέπει να γίνει και θα γίνει.
  Εμείς ακόμα περιμένουμε από τον Σαμαρά, αντί να τρέχει για το... Ευρωομόλογο, να αναφερθεί στα αυτονόητα:

  1. Πως θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο
  2. Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, ποια είναι η εναλλακτική λύση (εντός ή εκτός ευρώ)

  Μέχρι τότε, στα γκάλοπ θα έχει αποχή.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ kakofonix 14/02/2011 10:07:18

   Πλέον δεν παίζει το σενάριο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Παίζει μόνο το σενάριο εξόδου από το μνημόνιο με κάθε κόστος γιατι αυτοί έχουν βαλθεί να σβήσουν από τον χάρτη την Ελλάδα και εμάς μαζί.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Ηλίας 14/02/2011 10:33:55

    "μόνο το σενάριο εξόδου από το μνημόνιο με κάθε κόστος "

    Ακριβώς όπως το πες.Με κάθε κόστος.
    Απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ επίσημος πολιτικός φορέας δεν υπερασπίζεται τον πολίτη και το Δίκαιο.
    Μπλέξαμε με την μεγαλύτερη συμμορία ληστών και απατεώνων του πλανήτη και εμείς εδώ πέρα έχουμε πολιτικούς "εμπορικούς αντιπρόσωπους" και μεσίτες.

    Να δω τι ακόμα πρέπει να γίνει για να ξεκολήσει και το τελευταίο συντηρητικό μυαλό από τον στόκο του καθεστωτισμού.

    Όποιος γουστάρει λογοτεχνία τρόμου ας διαβάσει τις πρώτες 25 σελίδες του βιβλίου του Masterton "Ο Άρχοντας του ψεύδους" για να καταλάβει τι ακριβώς συντελείται στον τόπο και πόσο αφελές και θανατηφόρο είναι να ελπίζεις ότι θα γίνει ένα θαύμα και η ζωή σου θα διασωθεί την τελευταία στιγμή.

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/02/2011 10:08:44

  Για πάνω από δύο δεκαετίες η συνταγή που εφαρμόζει το ΔΝΤ είναι ίδια. Βασική προϋπόθεση για την παρέμβαση του είναι η ύπαρξη χρέους, το οποίο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο προκειμένου να βάλει στο χέρι τις υποδομές, τις πρώτες ύλες και το ανθρώπινο δυναμικό των χώρων που δανείζει. Έτσι σήμερα πολλά αναπτυσσόμενα έθνη έχουν φτάσει σε σημείο να είναι στο χρέος και τη φτώχεια λόγω των πολιτικών του ΔΝΤ.
  Οι βασικοί κανόνες που προτείνει το ΔΝΤ είναι:
  -Μείωση της προσφοράς χρήματος
  -Δημοσιονομική λιτότητα, αύξηση φόρων και δραματικη μείωση των κρατικών δαπανών.
  -Ιδιωτικοποιήσεις, με ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  -Άρση κάθε περιορισμού σχετικά με την εισροή και εκροή του διεθνούς κεφαλαίου, καθώς και άρση των περιορισμών για την πρόσβαση ξένων επιχειρήσεων και τραπεζών.
  - Σημαντική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.
  Με άλλα λόγια το ΔΝΤ συστήνει μείωση του βιοτικού επιπέδου με περικοπές στην υγεία, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη που υπονομεύουν το κράτος και οδηγούν στη διαιώνιση της φτώχειας και των ανισοτήτων και από την άλλη πλευρά, την μονοπώληση των μέσων παραγωγής- πρώτων υλών από το διεθνές κεφαλαίο.
  Με βάση την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφισε αρχικά χωρίς μελέτη το νομοσχέδιο για την ελληνοποίηση των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και στη συνέχεια μείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τουλάχιστον κατά 30% τους μισθούς, ποδοπατώντας εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, οι 2 αποφάσεις ελήφθησαν κυρίως για να μειώσουν το κόστος εργασίας.
  Η κυβέρνηση στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστήριξαν ότι οι μισθοί είναι μια από τις βασικές πηγές των ανισορροπιών της ελληνικής οικονομίας. Για το ζήτημα οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα στην προ ημερών συνέντευξή τους δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι «αντιδρούν, προασπίζοντας προνόμια», αν και οι μισθοί στην Ελλάδα υπολείπονται κατά πολύ των μισθών στα κράτη- μέλη της ευρωζώνης.
  Στο πλαίσιο της διαδικασίας εφαρμογής των προτεινόμενων από το ΔΝΤ μέτρων είναι και το νέο μνημόνιο που ανακοίνωσε η τρόικα, το οποίο, κρίνοντας από τις δηλώσεις για τα διαδικαστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, ποτέ δεν διαψεύστηκε! από την κυβέρνηση και περιλαμβάνει:
  -Νέο «πακέτο στήριξης» για τις τράπεζες ύψους 30 δισ. ευρώ, έτσι η οικονομική βοήθεια του κράτους προς το τραπεζικό σύστημα θα φτάσει τα 98 δις ευρώ.
  - Πακέτο λιτότητας ύψους 18 δις για την επόμενη τριετία.
  - Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις.
  Aν τώρα προσπαθήσουμε, (μέσα απ όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια), να δούμε από μια διαφορετική οπτική γωνία τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας θα διαπιστώσουμε ότι η διεθνής κρίση επηρέασε ελάχιστα τη χώρα.
  Η κρίση του ελληνικού χρέους, ως αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου και της πίεσης που άσκησαν οι αμφιλεγόμενοι και πολιτικά ελεγχόμενοι οίκοι αξιολόγησης δημιούργησε και ταυτόχρονα μας παγίδευσε σε μια συστημική κρίση που όχι μόνο δυσκολεύει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αντίθετα δημιουργεί νέα και αξεπέραστα προβλήματα που είναι σίγουρο ότι ο αντίκτυπός τους θα είναι αισθητός για τουλάχιστον μια γενιά.
  Συνεπώς, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να στηριχθεί στις ασταθείς κινήσεις των διεθνών κεφαλαίων και στα μέτρα- μοντέλο που προτείνει το ΔΝΤ, από τη στιγμή μάλιστα που οι συνέπειες που προέκυψαν από την εφαρμογή του προγράμματος που έφερε το μνημόνιο ξεπερνούν κατά πολύ τα προβλήματα που υπήρχαν στην πριν το μνημόνιο εποχή.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ o βουνίσιος 14/02/2011 11:02:27

   Για να μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω, οι πρώτοι άστοχοι χειρισμοί ανήκουν αποκλειστικά στον Αλογοσκούφη με την ανοχή (;) του Καραμανλή.

   Μάθημα ιστορίας:
   Όταν έσκασε η βόμβα της Lehman, οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εκτεθειμένες σε τοξικά στεγαστικά.
   Παρένθεση: Η έως τότε πορεία της οικονομίας, πέραν από τις έως ένα βαθμό θεμιτές λογιστικές αλχημείες, ήταν σχετικά καλή και πλήρως ελεγχόμενη.
   Συνεχίζω:
   Οι τράπεζες, αδυνατώντας πια να δανειστούν από τη διατραπεζική, αντέδρασαν σπασμωδικά, κόβοντας μαχαίρι τις χρηματοδοτήσεις, ιδιαίτερα σε καταναλωτικά και στεγαστικά. Ως αποτέλεσμα, κατέρρευσαν χιλιάδες επιχειρήσεις των κλάδων οικοδομής και αυτοκινήτου και τα δημόσια έσοδα βάρεσαν κόκκινο, τινάζοντας το έλλειμμα στα ύψη. Ο Αλογοσκούφης ως γνήσιος θεωρητικός, έπεσε με τα μούτρα στην παγίδα. Πίστεψε αφελώς ότι αν στηρίξει τις τράπεζες θα επαναφέρει τις χρηματοδοτήσεις στο προηγούμενο σημείο και τα έσοδα στη θέση τους. Μάλιστα έπαιξε επιθετικά. Όχι μόνο στήριξε με εγγυήσεις (κρατικό χρήμα) τις τράπεζες, αλλά έβγαλε παγανιά και το μεγαλύτερο όπλο του το ΤΕΜΠΜΠΕ. Οι τράπεζες από την πλευρά τους, αντιμέτωπες με μια κάθετη πτώση του ενεργητικού (τιμές ακινήτων), κατακράτησαν τα χρήματα και δεν έβγαλαν ούτε σεντ στην αγορά. Προχωρώντας μάλιστα σε κανονικό πραξικόπημα, κατακράτησαν ακόμα και τα χρήματα του ΤΕΜΠΜΠΕ, αντικαθιστώντας ανοικτά δάνεια των επίφοβων πελατών τους, με δάνεια εγγυημένα από το δημόσιο. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες επιχειρήσεις να κηρύξουν στάση πληρωμών και να σφραγισθούν 3 δις επιταγές. Η επίπτωση στα δημόσια έσοδα ήταν μη αναστρέψιμη και αυτό άρχισε να γίνεται αντιληπτό από τους οίκους αξιολόγησης. Ο Αλογοσκούφης, τίμια και ντόμπρα, καταλαβαίνει αργά το μοιραίο λάθος του και εισηγείται στον Καραμανλή μέτρα σοκ τύπου μνημονίου. Ο Καραμανλής έχοντας εμπιστοσύνη στο συνεργάτη του αρχικά συναινεί, αλλά οι βαρόνοι γίνονται έξαλλοι. Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, ο Αλογοσκούφης καρατομείται και επιστρατεύεται ο yesman Παπαθανασίου. Τον Μάιο του 2009, η χώρα έχει ουσιαστικά πτωχεύσει, παρασυρόμενη από ένα ατίθασο έλλειμμα και κυρίως από ένα σάπιο τραπεζικό σύστημα - φούσκα. Βλέπετε οι τράπεζες αποκτούν ακόμα έναν εφιάλτη μετά την πτώση των τιμών των ακινήτων, που λέγεται πτώση των τιμών των ομολόγων. Ακολουθούν γρήγορα ακόμα δύο εφιάλτες, η μαζική απόσυρση καταθέσεων και η στάση πληρωμών των νοικοκυριών.

   Η ελληνική κρίση, ελάχιστα επηρεάστηκε από τη διεθνή συγκυρία (μόνο στην αρχή της). Ήταν κυρίως μια κρίση των τραπεζών, που επεκτάθηκε ως καρκίνωμα στην υπόλοιπη οικονομία και συμπαρέσυρε το κράτος.

   Στην πιο κρίσιμη καμπή τη κρίσης, η συμπαθητική κυβέρνηση Καραμανλή (αν εξαιρέσουμε βατοπέδια κλπ) έκανε ένα σοβαρό ιδεολογικό λάθος. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα φιλελεύθερα, το αντιμετώπισε σοσιαλιστικά.

   Αν είχε τότε αφήσει τις τράπεζες να καταρρεύσουν, η αγορά θα είχε αυτορυθμιστεί (με πολλές απώλειες φυσικά) μέσα σε έναν χρόνο το πολύ και χιλιάδες επιχειρήσεις (και θέσεις εργασίας) θα είχαν σωθεί.

   Από εκείνη την αποφράδα μέρα του Οκτώβρη του 08, δεν έχουμε σταματήσει να διοχετεύουμε φρέσκο χρήμα στη μαύρη τρύπα μερικών κρατικοδίαιτων τραπεζών, που έτσι κι αλλιώς θα τις χάσουμε το αργότερο σε μερικούς μήνες (παρέα με την αναδιάρθρωση).

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ kakofonix 14/02/2011 11:08:07

    Για να μην παρεξηγηθώ, με το παραπάνω πόνημα δεν βγάζω λάδι το ΠΑΣΟΚ και τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ χειρισμούς του αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης. Άγνοια, προχειρότητα, λεονταρισμοί, επικοινωνιακά παιχνίδια και από ουσία μηδέν. Η δε υπογραφή της επαίσχυντης σύμβασης, αποτελεί διαρκές έγκλημα.

    • ανωνυμος avatar
     ανωνυμος @ kakofonix 14/02/2011 11:23:44

     Μια καλη αναλυση για τα αιτια της κρισης
     ==
     Πολλά έχουν πάει στραβά και βρεθήκαμε εδώ σήμερα. Αρχίζοντας από νομοθεσίες που δεν έπρεπε να περαστούν, ανεπαρκή παρακολούθηση ρίσκου από τις αρχές και από τους ίδιους τους εμπλεκόμενος και πάνω από όλα η πτώση στις τιμές των κατοικιών που δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά.

     Το πρόβλημα σήμερα είναι μεν υπαρκτό, αλλά κατά βάση είναι λογιστικό. Επειδή το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στην Ευρώπη , θα πρέπει όλα αυτά τα δάνεια και χρεόγραφα να μπουν σε ειδικό σχήμα και καθώς περνούν τα χρόνια να πωλούνταν. Αν προκύψει χασούρα, αυτό θα το πάρουν οι κεντρικές τράπεζες.

     Κατά τα άλλα, τα εργοστάσια υπάρχουν ακόμα, η ζήτηση για καινούργιες υπηρεσίες και προϊόντα επίσης υπάρχει και η ανάπτυξη στην Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου δεν θα σταματήσει. Αυτό που θα σταματήσει βραχυπρόθεσμα είναι μεγάλη ρευστότητα από risk capital που είχαμε συνηθίσει. Αυτό νομίζω ότι θα ξεπεραστεί μόλις βρεθεί τρόπος να ξεμπλέξει η Ευρώπη και η Αμερική από αυτή τη κατάσταση και μόλις βρεθεί τρόπος να διαπραγματεύονται τα CDSs σε οργανωμένη αγορά.

     http://e-rooster.gr/11/2008/1001

   • ανωνυμος avatar
    ανωνυμος @ kakofonix 14/02/2011 13:20:11

    Όταν έσκασε η βόμβα της Lehman, οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εκτεθειμένες σε τοξικά στεγαστικά.
    ==
    Σύμφωνα με το Basel Accord, οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να έχουν το 8% της αξίας των δανείων που δίνουν για ενδεχόμενο μη πληρωμής. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες όμως χρησιμοποίησαν τα CDSs σαν παραθυράκι για να αποφύγουν τους κανόνες της κεφαλαιακής επάρκειας. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αγόραζαν από την AIG CDSs για να δείξουν στις νομισματικές αρχές ότι το ρίσκο των δανείων που έδιναν δεν το είχαν αυτοί πλέον αλλά η AIG και άρα, δεν έπρεπε να βάλουν στην άκρη το 8% των δανείων που έλεγε ο κανονισμός αλλά πολύ λιγότερα. Στην συνεχεία έδιναν περισσότερα δάνεια. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό ανέβαζε κατά πολύ την μόχλευση. Μάλιστα, η AIG έλεγε στις ίδιες τις τράπεζες ότι χρησιμοποιώντας CDSs μπορούν νόμιμα να βάλουν στην άκρη χρήματα αξίας μόνο το 1.6% των δανείων που δίνουν αντί του 8%.

    Όλα δούλευαν ωραία και καλά μέχρι που η AIG έχασε την ΑΑΑ πιστοληπτική της ικανότητα. Όταν έγινε αυτό οι πάντες ζήτησαν από την AIG να αύξηση τα κεφάλαια της για να καλύψει χασούρες. Την επόμενη μέρα η Fed έβαλε $85 δις στην AIG και στην συνέχεια άλλα $37 δις. Αν η Αμερική είχε αφήσει την AIG να πέσει, κατά πάσα πιθανότητα το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη θα είχε καταρρεύσει ολοκληρωτικά!

    http://e-rooster.gr/11/2008/1001

 4. katalytikos avatar
  katalytikos 14/02/2011 10:39:25

  Με τις δηλώσεις των ανθρώπων της εξουσίας μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα.
  Για τόσο......... μας περνάνε (βάλτε ότι λέξη θέλετε)
  Βέβαια το είπε πάλι η PUBLIC ISSUE!!

 5. butcher avatar
  butcher 14/02/2011 10:52:53

  Για φανταστείτε να μην θέλουν κάποιοι εργοδότες να κάνουν περικοπές αλλά να έλθει η κυβέρνηση με νόμο να τους το επιβάλλει. Θα πρόκειται για το άκρον άωτον της ξεφτίλας.
  ==
  Εχει ξαναγινει κατι τετοιο.
  Επι ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου.Δεν θυμαμαι ακριβως ετος,πρεπει ναταν 84 η 85 καπου εκει.
  Και μαλιστα τοτε θυμαμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι εκοψαν την ατελεια χαρτου και επεβαλλαν και προστιμο στο τοτε περιοδικο "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που πηγε κοντρα το "σταθεροποιητικο προγραμμα της κυβερνησης" (ετσι τολεγαν τοτε),και εδωσε αυξησεις στους εργαζομενους!!!
  Θυμαμαι επισης πολυ καλα οτι ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ και τις ναυτιλιακες εταιρειες να κοψουν τα "μπονους" στους ναυτεργατες και η εταιρεια που δουλευα ΤΟΤΕ τα εκοψε μεν ,αλλα μας τα εδινε "στα κρυφα" οταν ερχομασταν στην Ελλαδα.


  ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ απο τοτε.

 6. The Saint avatar
  The Saint 14/02/2011 11:35:03

  Αναδιάρθρωση τώρα!
  Θα μπουμε σε λούκι, αλλά με συνετή πολιτική και υπομονή απ'όλους θα καταφέρουμε να ξανανασταθούμε στα ποδια μας!
  Δεν γουστάρω άλλο πιά να τα δίνω στους νεοταξίτες εβραιοσιωνιστές!
  Τα παραδείγματα της Ισλανδίας και της Ουγγαρίας μας αρκούν!
  Επιτέλους να τελειώνουμε με αυτή τη ιστορία του κωλο-ΔΝΤ

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/02/2011 12:19:04

  Και την ίδια ώρα θέλουν να μειώσουν στο ήμισυ τα απαιτούμενα ένσημα ώστε κάποιος μετανάστης να μπορεί εύκολα να νομιμοποιηθεί.
  Δηλαδή, να βάλουν ένα ακόμα κίνητρο σε εργοδότες να απασχολούν λαθρομετανάστες.
  Η μόνη τους έννοια είναι οι λαθρομετανάστες και η μετατροπή των Ελλήνων σε δούλους.
  Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν για έναν προδότη που έγινε "κατά λάθος" πρωθυπουργός θα πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές για να πέσει απο την εξουσία. Εδώ δεν υπάρχουν απλά ενδείξεις ότι ο ΓΑΠ είναι πέμπτη φάλαγγα για τα συμφέροντα της Ελλάδας....

 8. juliet avatar
  juliet 14/02/2011 13:23:34

  προσυπογράφω θα πρέπει να περιμένουμε τις εκλόγες; η.......... προτού ψαχνούμε να βρούμε τα σύνορα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.