#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2012 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαιτούνται νέες λύσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσηςΗ ευαισθησία όλων μας για το θέμα των λαθρομεταναστών και των προβλημάτων που δημιουργούνται για την ελληνική κοινωνία, είναι γνωστή. Όπως επίσης έχουμε υποστηρίξει, ο νόμος Ραγκούση πρέπει να καταργηθεί διότι δίνει λάθος μηνύματα στους μετανάστες από όλη τη γη, ότι στην Ελλάδα μπορούν με ευκολία να παίρνουν την ιθαγένεια.

Όμως, μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών έρχεται να καταρρίψει πολλούς μύθους για τη λαθρομετανάστευση και κυρίως το βασικό μύθο της μαζικής ελληνοποίησης κάθε καρυδιάς καρυδιού.

Και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, κυρίως την κυβέρνηση για το ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος και ποιες οι λύσεις που πρέπει να αναζητηθούν. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση:

Μετά την ψήφιση του ν.3838/2010, δηλαδή του «νόμου Ραγκούση» οι ιθαγένειες που χορηγούνται είναι σχεδόν οι μισές συγκριτικά με το 2009 (είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα 375 αλλοδαπών, ενώ ο αριθμός των πολιτογραφήσεων το 2011 με βάση τη νέα διαδικασία ανέρχεται σε 155).
Η συντριπτική πλειοψηφία των χορηγήσεων ελληνικής ιθαγένειας αφορά ομογενείς, ενώ πολύ λίγες αιτήσεις αλλογενών έχουν ικανοποιηθεί.
Στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών και του Ευρωπαϊκού Νότου τα παιδιά παίρνουν ιθαγένεια πριν τα 18 .Ταυτόχρονα, έχει θεσπιστεί ήδη με το «νόμο Ραγκούση» η δυνατότητα αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας από παιδί, που συμπληρώνει τα 18 χρόνια, οι γονείς του οποίου είχαν λάβει την ιθαγένεια μόλις γεννήθηκε.
Το 99,9% των νόμιμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 χρόνια νόμιμης διαμονή. 'Αρα, λοιπόν, οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και προβλέπουν αύξηση του χρόνου παραμονής από τα επτά στα 10 χρόνια δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Έως και το 2006 ο αριθμός των πολιτογραφούμενων κατ` έτος από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν σταθερά χαμηλός και κυμαινόταν μεταξύ 1.007 και 2.141 αποφάσεων. Από το 2007 και μετά παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση του αριθμού των πολιτογραφήσεων η οποία κορυφώνεται το 2009 με τον αριθμό των εκδοθέντων αποφάσεων πολιτογράφησης να αγγίζει τις 13.000 για να μειωθεί στη συνέχεια σε 6.537 το 2010 και σε 5.863 έως και το Νοέμβριο του 2011.


Έως και το 2006 ο αριθμός των πολιτογραφούμενων ομογενών κυμαινόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι εκδοθείσες σχετικές αποφάσεις κυμαινόταν από 464 έως και 690 κατ` έτος. Κατά την ίδια περίοδο οι αποφάσεις πολιτογράφησης που αφορούσαν σε λοιπούς αλλοδαπούς κυμαινόταν από 543 έως και 1.696. Από το 2007 και μετά αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των αποφάσεων πολιτογράφησης ομογενών, με τον ανώτατο αριθμό σχετικών αποφάσεων να καταγράφεται σε 12.354 το 2009, (σ.σ. πριν το νόμο Ραγκούση δηλαδή) ενώ για τους λοιπούς αλλοδαπούς παρατηρείται μια σχετική μείωση των εκδοθεισών σχετικών αποφάσεων με το χαμηλότερο αριθμό να καταγράφεται σε 375 το 2010. Σημειώνεται ότι με τις νέες διατάξεις του ν. 3838/2010 οι πολιτογραφήσεις ομογενών διενεργούνται ταχύτερα πλέον με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Άρα στον παραπάνω αριθμό για την ίδια περίοδο πολιτογραφηθέντων ομογενών θα πρέπει να προστίθεται και η σχετική παραγωγή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων - 9.878 αποφάσεις πολιτογράφησης κατόχων ΕΔΤΟ, κυρίως ομογενών δηλαδή από την Αλβανία.
Ως προς τις αποφάσεις απόρριψης, ο μεγαλύτερος αριθμός σε απόλυτα νούμερα καταγράφεται το 2008 όταν εκδίδονται 132 απορριπτικές αποφάσεις σ` ένα σύνολο 10.976 αποφάσεων (ποσοστό 1,20%), ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ως ποσοστό επί των εκδοθέντων αποφάσεων καταγράφεται το 2011 όταν, μέχρι το Νοέμβριο του έτους, έχουν εκδοθεί 102 απορριπτικές αποφάσεις σ` ένα σύνολο 5.949 αποφάσεων, ήτοι ποσοστό 1,73%.
Ο αριθμός των αποφάσεων πολιτογράφησης που έχουν εκδοθεί με βάση τη νέα διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών που εισήγαγε ο Ν.3838/2010 ανέρχεται σε μόλις 155, εκδοθείσες όλες εντός του 2011-12, καθώς καθυστερεί ακόμη η διεκπεραίωση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί με τις νέες διατάξεις λόγω ανασυγκρότησης πολλών επιτροπών μετά τον Καλλικράτη. Πρόκειται για αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από εισήγηση των Επιτροπών Πολιτογράφησης του Ν.3838/2010 που λειτουργούν σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ο αριθμός των 155 αυτών αποφάσεων προφανώς και δεν συνιστά «μαζική ελληνοποίηση».
Ο αριθμός των παιδιών των μεταναστών που έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με βάση τις ρυθμίσεις του Ν.3838/2010 ανέρχεται έως τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή εντός 2 ετών εφαρμογής του νόμου, σε 6.074. Ο αριθμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά «μαζική ελληνοποίηση», ιδίως μάλιστα συγκρινόμενος με το αριθμό των περίπου 15.710 ομογενών κατόχων ΕΔΤΟ (δηλαδή από Αλβανία) που την ίδια περίοδο απέκτησαν την Ελληνική ιθαγένεια από τις ίδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που είναι αρμόδιες και για τις διαδικασίες ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών.Τι δείχνουν αυτά τα στοιχεία; Ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μαζικές ελληνοποιήσεις, την ίδια στιγμή που τα ελληνικά σύνορα έχουν γίνει ξέφραγο αμπέλι. Πάνω από 150.000 ξένοι μπαίνουν λαθραία κάθε χρόνο στην Ελλάδα και πάνω από 1.5 εκατ. είναι οι μετανάστες που ζουν χωρίς χαρτιά στη χώρα μας, επιτείνοντας την κοινωνική βόμβα και την εγκληματικότητα.

Η χώρα έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση γιατί δε μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της, γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση και γιατί έχει αφεθεί η χώρα, και κυρίως η Αθήνα στο έλεος των κυκλωμάτων που φέρνουν ανεξέλεγκτα ξένους στην Ελλάδα. Εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης κι όχι να καθυστερούμε με μύθους για το νόμο Ραγκούση ή οτιδήποτε άλλο.

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει λέει ο σοφός λαός. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ειδικά η κυβέρνηση Παπανδρέου, το μόνο που έκανε είναι να μιλά για ανθρωπιστική κρίση και να παίρνει μέτρα σαν το νόμο Ραγκούση που δε λύνει κανένα πρόβλημα. Άφησε τη χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι και μόνο προεκλογικά αποφάσισε να κάνει κάτι με τα κέντρα κράτησης και το φράκτη στον Έβρο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, δε πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη, ούτε να αποπροσανατολιστεί από τη στόχευση. Που είναι η ενίσχυση των συνόρων, τα αστυνομικά μέτρα για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

 Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 17/07/2012 15:43:24

  Και παράλληλα:

  http://news.google.gr/news/story?q=FT+Deutschland&hl=el&client=firefox-a&hs=9rS&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvnsu&biw=814&bih=845&um=1&ie=UTF-8&ncl=dRI9c8YHHwQpYsMf8OqH-DTcMVFyM&sa=X&ei=6lsFUODpM4aG4gTbsr3rCA&ved=0CCwQqgIwAA

 2. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 17/07/2012 15:53:10

  το θέμα είναι να πάρουμε την χώρα πίσω...η αθήνα δεν είναι η πρωτεύουσα των ελλήνων πολιτών,αλλά των λαθρομεταναστών και του εγκλήματος...
  αν δεν κάνουμε το κέντρο ξανά ελληνικό,την χώρα ολόκληρη ,δουλειά δεν γίνεται...
  θα πρέπει να ενσωματώσουμε τα γκέτο στην πόλη και μετά να βάλουμε πλώρη για ένα μεγαλειώδες έργο ανάπλασης του κέντρου,με γκρέμισμα των πολυκατοικιών και χτίσιμο νεοκλασικών(αν είναι ανάγκη να προτρέξουμε σε φωτογραφίες του παρελθόντος και να αντιγράψουμε τα νεοκλασικά της εποχής στην πόλη όπως ακριβώς ήταν)οι δε κάτοικοι του απαλλοτριωμένου κέντρου θα μεταφερθούν σε νεόδμητες περιοχές των προαστίων με γραμμή μετρό...δεν έχουμε ,λοιπόν ,ανάγκη ολυμπιακών αγώνων κτλ...έχουμε ανάγκη απο έργα μεγαλόπνοα σαν την παραπάνω πρόταση...
  η αθήνα το κέντρο της πρέπει να μετατραπει σε θεματικό πάρκο αλλοτινής εποχής που θα δένει με το περιβάλλον,όπως ακριβώς έγινε με την σαντορίνη μετα τον σεισμο,απλά τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα και τον σεισμό τον προκαλούμε εμείς...ΕΤΣΙ θα δοθεί(μιλάμε για βάθος 10+ χρόνων) ανάσα στην βιομηχανία της οικοδομής,θα έχουμε ανάπτυξη,πολυς κόσμος θα βρεί δουλειά
  και ΚΥΡΙΩΣ με την περάτωση του έργου θα επέλθει πραγματική και δαιχρονική ανάπτυξη μέσα απο την εισροή συναλλάγματος απο τα εκατομμύρια των τουριστών που θα θελήσουν να επισκεφτούν αυτήν την πρότυπη ιστορική πόλη...
  ανάλογα πρέπει να κινηθούμε και με την θεσσαλονίκη που είναι και πλησιέστερα στα βαλκάνια καισ την πόλη...η παραλία πρέπει να γκρεμιστεί να χτιστούν κατασκευές απο το παρελθόν,βοηθός οι φωτογραφίες κτλ κτλ...η θεσσαλονίκη πρέπει να έχει 4 εκατομμύρια τουρίστες...είναι στο επίκεντρο της περιοχής,είναι συμβασιλεύουσα,παραλιακή πολη ...πρωτεύουσα της μακεδονίας...τα έχει όλα...θα μπορούσε όλο το παραλιακό μέτωπο να μετατραπεί σε παραδοσιακές μονοκατοικίες εποχής και σε μια παραλία με άμμο

  • avanti avatar
   avanti @ ο αποτέτοιος 17/07/2012 16:34:25

   Ονειρα, όνειρα, όνειρα.... συμφωνώ βεβαίως!

 3. avanti avatar
  avanti 17/07/2012 16:38:32

  Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να θέσει φραγμούς στην είσοδο νέων λάθρο, το δεύτερο είναι να βρει τρόπους να διώξει άμεσα τους 1,5 και πλέον εκατομμύριο λάθρο που ζουν ανάμεσά μας.
  Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε να καταβάλουμε φόρους, εντάξει το καταλάβαμε, τουλάχιστον ας κρατήσουμε το δικαίωμα να ζούμε φτωχικά στην χώρα μας, Ελληνες με Ελληνες.

  • llila avatar
   llila @ avanti 18/07/2012 01:51:30

   Μπορείς να μας πεις πως μπορείς να απελάσεις άμεσα 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες ;
   Ούτε σε 10 χρόνια μπορεί να γίνει αυτό που λες για τεχνικούς και πρακτικούς τρόπους, και με την προϋπόθεση να σφραγίσεις τα σύνορα για να εμποδίσεις την εισροή καινούργιων.
   Δυστυχώς το παιχνίδι χάθηκε. Όλοι αυτοί που τώρα βρίσκονται στην χώρα σε 10 χρόνια από τώρα θα είναι Έλληνες πολίτες και η Ελλάδα του 2030 δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν την Χώρα που ξέραμε.
   Αυτές οι ράτσες γεννοβολάν σαν τα ποντίκια και οι γάτες μας τελείωσαν.
   Η Αθήνα δεν θα διαφέρει σε τίποτα από το Κάιρο η την Ισλαμαμπάντ , και η μπούργκα θα πάει σύννεφο στο Ζάππειο.
   Υπερβολή θα πείτε κάποιοι , απλή λογική απαντώ εγώ.

 4. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 17/07/2012 17:06:14

  Το προβλημα με την λαθρομεταναστευση ξεκινησε την δεκαετια του 90,γιγαντωθηκε επι κυβερνησεως Σημιτη.Ενα ψεμμα που εχει ειπωθει ειναι περι ευθυνης της νεας δημοκρατιας για το ζητημα των Αλβανων λαθρομεταναστων.

  Πριν από το 89 και συγκεκριμένα στο 1985 επί διακυβερνησεως ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργιας του Αντρεα Παπανδρεου, ο τοτε υπουργος εξωτερικων Καρολος Παπουλιας εκανε αρση του εμπολεμου Ελλαδας-Αλβανιας και αυτο αποτελεσε την αρχη της ανεξελεγκτης εισοδου των Αλβανων στην χωρα μας στα πλαισια της Ελληνο-Αλβανικης φιλιας.
  Το προβλημα γιγαντωθηκε επι Σημιτη την περιοδο που οι μεγαλοεργολαβοι ειχαν αναγκη απο φθηνα εργατικα χερια,μια εποχη που ειχε υπογραφει η συμφωνια του Δουβλινου ΙΙ.Και τοτε ειχαμε τις ελληνοποιησεις πολλων που παρουσιαζονται ως ομογενεις απο την Ρωσια και την Γεωργια και ειναι πολλοι αυτοι.Ο ρολος επισης των μκο εχει συζητηθει αρκετες φορες αλλα λιγα εχουν γινει.
  Ο Καθηγητης Θεωδορος Κατσανεβας εχει δηλωσει οτι τα λεφτα απο την λαθρομεταναστευση πηγαινουν σε ορισμενα Μη κυβερνητικες οργανωσεις.

  Θα πρεπει λοιπον να ελεγχθουν οι ΜΚΟ και να σταματησει η χρηματοδοτηση πολλων απο αυτες που παρουσιαζονται ως ανθρωπιστικες οργανωσεις.
  Πανω από 100.000.000 ευρω εχουν διατεθει για επιχορηγησεις σε Μη Κυβερνητικες Οργανωσεις, ΜΚΟ.Πολλοι μιλανε για μεγαλυτερα ποσα.Το προβλημα της λαθρομεταναστευσης συνδεεται σε μεγαλο βαθμο με αυτο.
  Η φυλαξη συνορων δεν αρκει για να λυθει το προβλημα.Και δεν ειναι μονο ο Εβρος το προβλημα αλλα κυριως τα ΕλληνοΑλβανικα συνορα.

 5. αλκέτας avatar
  αλκέτας 17/07/2012 17:12:21

  Mε την ΔΗΜΑΡ στην παρέα όχι την Αθήνα αλλά ούτε και τον ¨Εβρο αγαπητοί νεοδημοκράτες δεν θα πάρετε πίσω . Αλήθεια την κ Γιανάκου την ρωτήσατε την γνώμη της για την λαθρομετανάστευση ??

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ αλκέτας 17/07/2012 20:33:20

   Προσωπικά, την θεωρώ ξένο σώμα στην παράταξη και δεν με ενδιαφέρει η γνώμη της ούτε για την λαθρομετανάστευση ούτε για τον «συνωστισμό» ούτε για τίποτα. Άλλωστε, δεν είδα να της εμπιστεύτηκε κανα πόστο ο Σαμαράς. Και ούτε θεωρώ ότι θα τολμήσει ποτέ να ξανακατέβει υποψήφια σε εκλογές με σταυρό.

 6. manos avatar
  manos 17/07/2012 17:31:43

  Στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας τα φόρα και οι θεσμοί δεν λειτουργούν κατά το δοκούν:

  http://www.enikos.gr/international/62695,Katadikasthke_h_Ellada.html

  Το να σε λένε, να σε δείχνουν ή να είσαι φτωχός μπορεί και να (εξακολουθεί να) είναι ελληνικό.

  Το να κλέβεις ή να δέρνεις τον ανήμπορο δεν έχει καμία σχέση μ' εμάς!

 7. Scarface avatar
  Scarface 17/07/2012 18:53:14

  Το προβλημα της λαθρομεταναστευσης και της εθνολογικης αλλοιωσης της χωρας ειναι πολυ πιο σοβαρο απο την οικονομια. Το ΔΝΤ και η τροικα θα φυγουν καποια στιγμη, τα εκατομμυρια των λαθροορκ ποτε. Εκτος και το παρουμε αποφαση οτι η Ελλαδα θα πρεπει να παραμεινει ελληνικη και αφησουμε στην ακρη τις "ανθρωπιστικες" ευαισθησιες μερικων.

  Η λυση του λαθρομεταναστευτικου μπορει να ερθει μονο μετα απο δημοψηφισμα. Αυτα που πρεπει να γινουν, μαζικες απελασεις, ανακλησεις αδειων παραμονης, αφαιρεση ιθαγενειας απο εκεινους που δεν επρεπε να την παρουν, απαιτουν νομιμοποιηση που μονο οι πολιτες αυτης της μπορουν να δωσουν. Ετσι θα καμφθουν και οι οποιες "προοδευτικες" φωνες, μεσα απο την συντριπτικη απορριψη της "απελληνοποιησης" της Ελλαδας.

  Εχει καποια κυβερνηση τα...κοτσια να στραφει στο λαο? Εχουμε δημοκρατια (και οχι μονο κοινοβουλευτισμο) σε αυτη τη χωρα? Αν ειναι να γινουμε μειονοτητα στον τοπο μας, τουλαχιστον ας μας ρωτησουν πρωτα...

  • manos avatar
   manos @ Scarface 17/07/2012 22:29:19

   Μπορεί ένας πρωθυπουργός, να χρειαστεί να συμμαχήσει και με τους Τσάμηδες του '21 -αν με εννοείτε- εφόσον η πατρίδα του εξαφανίζεται πληθυσμιακά και ασφαλιστικά αλλά και θρησκευτικά.

   Οι φανατικοί Ελληναράδες θα τσιρίξουν πάλι "κωλοτούμπας"?

   http://buchanan.org/blog/were-all-greeks-now-4802

 8. elli avatar
  elli 17/07/2012 19:03:44

  Ακόμα και οι υποτιθέμενοι νόμιμοι πρέπει να ξαναπεράσουν από έλεγχο. Στο κέντρο της Αθήνας λειτουργούν κυκλώματα, στα οποία σίγουρα είναι εμπλεκόμενοι και Έλληνες διεφθαρμένοι υπάλληλοι Δημόσιων υπηρεσιών, τα οποία εκδίδουν πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης αλλοδαπών.
  Αυτά τα ξέρει ο απλός κόσμος, δεν είναι δυνατό να μην τα γνωρίζει η πολιτεία!

 9. Συμεών avatar
  Συμεών 17/07/2012 19:58:05

  Μα ποιός θα βάλει χέρι στους λαθρομετανάστες?Το σημερινό υπουργείο Δημοσίας Τάξεως?Μα δεν είναι ικανό να κάνει στοιχειωδώς κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάτες είναι χρόνιο και έχει να κάνει τόσο με την ελλιπή αστυνόμευση όσο και με λάθη και παραλείψεις των ηγεσιών του υπουργείου δημοσίας τάξεως και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.Τεράστια ευθύνη έχει το σύστημα πασοκ που έχει αλώσει την ελληνική αστυνομία και έκανε όργια τα τελευταία δύο χρόνια προβάλλοντας και τον γνωστό ψευδοαριστερισμό που θέτει το δίλλημα ανθρωπισμός,ατομικά δικαιώματα και δημόσιο συμφέρον -δημόσια τάξη και ασφάλεια..Ερχεται ο Δένδιας στο υπουργειο Δημοσίας Τάξης και αντί να σπάσει το απόστημα της πασοκοκρατίας και των ημετέρων αποστρατεύει το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών αξιωματικών και προάγει στο όνομα δήθεν αξιοκρατίας αξιωματικούς που περιέργως και χωρίς κριτήρια ανελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα επί πασοκ.Κύριε Σαμαρά αν ο υπουργός σας δεν είναι ικανός να επιβάλλεται και να δημιουργεί αντικειμενικά κριτήρια τόσο σε κρίσεις όσο και στην εξέλιξη των αξιωματικών τότε παρατείστε τον.Αντικειμενικότητα και αξιοκρατία δεν αποτελεί η συντήρηση του αποστήματος της πασοκικής αναξιοκρατίας που τόσο έβλαψε τις δομές και την οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με τον εκφυλισμένο συνδικαλισμό της και την προαγωγή των ημετέρων

 10. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 17/07/2012 20:57:32

  "Ερχεται ο Δένδιας στο υπουργειο Δημοσίας Τάξης και αντί να σπάσει το απόστημα της πασοκοκρατίας και των ημετέρων αποστρατεύει το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών αξιωματικών και προάγει στο όνομα δήθεν αξιοκρατίας αξιωματικούς που περιέργως και χωρίς κριτήρια ανελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα επί πασοκ."

  Λυπᾶμαι πού τό πάθημα τοῦ ΚΚ δέν ἔγινε μάθημα! ῎Αφησε (ΚΚ) τό βαθύ πράσινο κράτος ΑΝΕΓΓΙΚΤΟ!!! Μέχρι πού κατάφεραν νά φέρουν τό κόμμα τους καί τόν ἡλήθιο γαπ στήν ἐξουσία.

  Τελικά οὐδείς καταλαβαίνει ὅτι ὁ δήμιος τῆς ῾Ελλάδας ἔχει ὀνοματεπώνυμο!!!

 11. anonymous avatar
  anonymous 18/07/2012 00:12:01

  Το βασικό πρόβλημα του νόμου Ραγκούση ήταν και είναι ότι έδινε υπηκοότητες στα παιδιά με βάση τυπικά και όχι ουσιαστικά κριτήρια. Αν ένας Πακιστανός έφερνε γυναίκα από το Πακιστάν κι έβγαζε ταλιμπανάκια μετά από 20 χρόνια αυτά θα ήταν Έλληνες υπήκοοι χωρίς κανένα έλεγχο.

  Υπάρχουν κι άλλα θέματα όπως πχ. διατάξεις που υπάρχουν στον Καναδά με βάση τις οποίες αν κάποιος έχει γεννηθεί από Καναδούς κι έχει φύγει από τη χώρα κρατάει την υπηκοότητα αλλά πρέπει να επιστρέψει για κάποιο χρονικό διάστημα ως ενήλικος διαφορετικά τη χάνει.

  Πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ ομογενών και αλλογενών κλπ.

 12. ΕΛ avatar
  ΕΛ 18/07/2012 00:17:07

  Λύσεις υπάρχουν. Μπορούμε να τους μαζέψουμε όλους και να τους στοιβάξουμε στην Γερμανική πρεσβεία μέχρι να λύσουν το πρόβλημα.Άλλωστε οι Γερμανοί μας κάνουν θρασύτατα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπότε ευκαιρία να τα δούμε στην πράξη. Άλλη λύση είναι τους μαζεύουμε όλους και αρχίζουν καθημερινά δρομολόγια με c-130 και c-27 για Ασία,Αφρική και Αλβανία.Ο λογαριασμός πάλι στην Μέρκελ...

 13. ANORFOGRAFOS avatar
  ANORFOGRAFOS 18/07/2012 01:41:13

  λύση είναι μια και απλή.. καλύτερο φύλαγμα στα ανατολικά σύνορα.. καθόλου φυλάξει στα σύνορα προς τι δύση..και φυσικά να πάρει πίσω την υπογραφή της η Ελλαδα απο την συνθηκη που επιτρέπει τους φίλους μας δυτικό Ευρωπαίους να στελνουνε τους λαθρομετανάστες που έτυχε να περασουνε και απο την Ελλαδα στο δρομο τους προς Βερολίνο , Παρισι Λονδινο, Άμστερνταμ Βρυξέλλες οι ανθρωποι αυτοι(λαθρομετανάστες εκεί θελουνε να πανε οχι στην Ελλαδα) γιατι να εχουμε Ιρακινούς εδω Αφγανους εδω Λίβυους Πακιστανούς Σουδανόυς Παλαιστινίους???ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΜΒΆΡΔΙΣΑΝ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ αυτων των ανθρωπων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝΕ ΤΙ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΊΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ετσι την επομενη φορά που πολιτικοί τους τύπου Μπλερ Αρμουσεν να μην τολμήσουν να εξαγουνε πολεμο καθως οι αντιδρασοις των πολιτων θα ειναι διαφορετικες (τώρα γιατί να αντίδρασή ενας Δανεζος η ενας Ολλανδός σε βομβαρδισμό πχ του ιραν θα το δει μια φορά στης ειδήσεις μετΑ θα κανει βολτα με το ποδήλατο θα δει της αγελάδες του της παπαρούνες του θα καπνίσει και τίποτα νο προβλεμα

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ANORFOGRAFOS 18/07/2012 11:49:49

   Το έχουμε ξαναγράψει τόσες φορές εδώ: Η συντριπτική πλειονότητα των λαθροορκ εδώ είναι από χώρες στις οποίες η Δύση δεν έχει καμία εμπλοκή. Το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη και την ίδια ώρα εξάγει φανατισμένα λαθροορκ σε όλο τον κόσμο. Και οι Αφγανοί εδώ είναι Μογγόλοι Χαζαρά (δες τα πρόσωπά τους) που είναι αντίπαλοι των Ταλιμπάν που είναι της φυλής Παστούν. Η απλουστευτική σου λογική είναι κατάλληλη για φόρουμ του Σύριζα.

 14. llila avatar
  llila 18/07/2012 02:18:12

  Η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα είναι η λύση στο πρόβλημα των λαθρο.
  Γιατί και η κουτσή Μαρία έρχεται στην Χώρα;
  Για δύο κύριους λόγους
  α) Σαν πύλη εισόδου για την προώθηση του στην Ε.Ε.
  β) Για το ευρώ.
  Λόγω Δουβλίνου ΙΙ είμαστε αναγκασμένοι να τους κρατάμε εδώ , οπότε μένουν στην χώρα και λόγω ευρώ δεν επιστρέφουν στις χώρες τους.
  Κάθε λαθραίος μπορεί να βγάλει χαλαρά την ημέρα 2ο ευρώ μόνο απο τα φανάρια (και παραπάνω βγάζουν οι περισσότεροι αλλά ας υποθέσουμε 20 ερώ)
  20 ευρω Χ 30 ημερες = 600 ευρώ.
  τα μισά να χαλάσει για φαγητό και στέγη του μένουν 300 ευρώ να στείλει στην οικογένεια του στο Πακισταν Ιράκ Νιγηρία η που αλλού .
  300 ευρώ είναι σχεδόν το ετήσιο εισόδημα σ'αυτες τις χώρες.Εσείς στην θέση του τι θα κάνατε;
  Επιστροφή της χώρας στην δραχμή θα σημάνει και το τέλος αυτής της πρακτικής.
  Τι να τις κάνει τις Ελληνικές δραχμές η Φατμέ στον Νίγηρα;
  Μόνο για προσάναμμα στην φουφού θα κάνουν .
  Έτσι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια απομυζούν την ελληνική οικονομία θα φύγουν αναγκαστικά για άλλη γη άλλα μέρη.
  Όσο για το τι θα κάνουμε εμείς με την δραχμή , ας το σκεφτούν αυτό και κάποιοι άλλοι , μην τα περιμένετε όλα από εμένα!!

 15. εν δυνάμει Διγενής Ακρίτας avatar
  εν δυνάμει Διγενής Ακρίτας 18/07/2012 08:50:21

  Θέλω να μου δώσει το κράτος κίνητρα να πάω στην μεθόριο να προστατεύσω την πατρίδα μου. Είμαι νέος, άνεργος, και δεν έχω που να πάω. Ας βγάλουν ένα νομοσχέδιο, να μου δώσουν ένα καλύβι και λίγα μέτρα γης στον Εβρο και να πάω να κρατήσω την Ελλάδα αξιοπρεπή. Βαρέθηκα να "πολεμάω" με το πληκτρολόγιο.
  Πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδείξω ότι είμαι αληθινός πατριώτης, ότι αγαπάω κάθε σπιθαμή γης της πατρίδας μου και θα μπορούσα κάλλιστα ως άλλος Διγενής Ακρίτας να ζήσω και να διαπρέψω προστατεύοντάς την στις εσχατιές των συνόρων της.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/07/2012 11:45:28

  Ο συντάκτης του άρθρου κάνει ένα θεμελιώδες σφάλμα. Δεν είναι το θέμα η ιθαγένεια μόνο, είναι το θέμα η νομιμοποίηση του παράνομα εισελθόντος, που είναι προπομπός για την ιθαγένεια. Οταν ο Πακιστανός που μπήκε παράνομα μπορεί να νομιμοποιηθεί, η απόκτηση ιθαγένειας είναι ζήτημα χρόνου. Το θέμα, λοιπόν, είναι να θεσπιστεί το "ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ" για τους λαθροεισβολείς, κάτι που έχω γράψει εδώ 1000 φορές τουλάχιστον...
  Και ναι, υπάρχει θέμα με τον νόμο Ραγκούση, όταν είναι από τους χαλαρότερους σε όλη την Ευρώπη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κανακεύουμε παιδιά μεταναστών. Ας γίνουν 18 και ας αποφασίσουν μόνα τους, αφού διαλέξουν μεταξύ της γονεϊκής τους ιθαγένειας και αυτής του τόπου μόνιμης διαμονής τους.
  Υποψιάζομαι, επίσης, ότι η "σφιχτή" πολιτική στις ελληνοποιήσεις δεν οφείλεται τόσο στον νόμο Ραγκούση, αλλά στο φιλότιμο διαφόρων υπαλλήλων που προφανώς βρίσκουν παραθυράκια για να σταματήσουν την άκρατη πολιτογράφηση Αλβανών και άλλων μη Ελλήνων.

 17. ΕΛ avatar
  ΕΛ 20/07/2012 12:24:20

  ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΜΙΝΗ, ΤΟΝ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΗΝ Κ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ; ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ; KAI META ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ , ΜΚΟ, EYΡΩΠΑϊκΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤHN ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ; ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ; ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ, Η ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ, Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.