22/04/2009 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαιτείστε το δίκαιό σας από της Τράπεζες


_______________________________________________________________________________________________
Άμεσα εφαρμοστέες θα είναι πλέον οι υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες απαγορεύεται στις τράπεζες να εφαρμόζουν όρους που έχουν κριθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ως καταχρηστικοί.

Οι όροι αυτοί αφορούν στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, τήρηση καταθετικών λογαριασμών κ.λπ. Έπειτα από προσφυγές καταναλωτικών οργανώσεων, και κυρίως της ΕΚΠΟΙΖΩ, εκδόθηκαν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, που χαρακτήριζαν καταχρηστικούς τους όρους των συμβάσεων, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην έκδοση απόφασης που υποχρέωνε τις τράπεζες να συμμορφωθούν. Ωστόσο οι τράπεζες συνέχιζαν να μην εφαρμόζουν την απόφαση στο σύνολό της, ενώ προσέφυγαν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της υπουργικής απόφασης.

Με την απόρριψη της προσφυγής, οι υπουργικές αποφάσεις αυτής της κατηγορίας ισχύουν. Έτσι, οι τράπεζες κατά τις συναλλαγές τους με καταναλωτές απαγορεύεται να εισπράττουν ποσά τα οποία αφορούν

Διαβάστε περισσότερα εδώ΄: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=37065

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 22/04/2009 13:53:58

  Αυτό που προτείνω είναι να επανέλθει η φορολογία ιδικά στις τράπεζες στο 40%.-

  Έχει παραγίνει το κακό τους.

 2. leon avatar
  leon 22/04/2009 14:51:43

  Θα στα παρει διπλα οτι και να κανεις Κασσανδρα...

 3. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 22/04/2009 15:03:28

  ...και να μου τα πάρει διπλά θα εμφανιστούν ως κέρδη οπότε το 40% των κερδών θα επιστρέψει στο κράτος.

  Πάντως με την λογική που κινούνται οι τράπεζες σήμερα το 40% των κερδών είναι η λιγότερη φορολογία που μπορείς να τους επιβάλεις.

  Ελπίζω έστω και τώρα ο νέος υπουργός να εξαιρέσει τις Τράπεζες από την μείωση φορολογίας και να επανέλθουν στο 40%, για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καλός μειώνεται η φορολογία για να πιάσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

 4. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 22/04/2009 18:18:12

  ασπιρίνες για καρκίνο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.