06/09/2009 21:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαισιόδοξοι οι Γάλλοι για την οικονομία και το κοινωνικό κράτοςΗ Γαλλία είναι η χώρα που αποτελεί το πρότυπο αυτού που οι ΗΠΑ ονομάζουν «ευρωπαϊκό μοντέλο», και που συμβολίζει το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια της εργασίας καθώς και τα διάφορα δίχτυα κοινωνικής και κρατικής  πρόνοιας. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη η πρόσφατη δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού, πως η μορφή αυτή του «κοινωνικού κράτους»,  ίσως να μη μπορέσει να διατηρηθεί πλέον, λόγω της στασιμότητας των οικονομιών της ηπείρου.

Όπως δήλωσε ο Francois Fillon, μιλώντας σε ακροατήριο επιχειρηματιών και πολιτικών, «η στασιμότητα στην ανάπτυξη μας οδηγεί στην αδυναμία διατήρησης του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους καθώς και στην αδυναμία της μείωσης του δημοσίου χρέους». Συνέχισε λέγοντας «το επίπεδο των ελλειμμάτων απειλεί τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της οικονομίας μας».

Η συνέχιση της παγκόσμιας ύφεσης οδήγησαν τη Γαλλία, αλλά και τη Γερμανία, σε πολύ μικρά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης (περίπου 0.3%) στο τελευταίο τρίμηνο. Όπως τόνισε ο  Fillon, οι προβλέψεις μιλάνε για ανάπτυξη της τάξης του 1% στη ζώνη του Ευρώ για το 2010, αλλά ακόμη και αυτό το ποσοστό είναι το μισό της προβλεπόμενης ανάπτυξης για την Αμερική ενώ στην Ασία, τα αντίστοιχα ποσοστά αναμένεται να αγγίξουν το 4%.

 ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.