15/05/2008 15:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πμανιπσήτετο του Κμτρπιαιζ, δεν πεαίζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετηνα τα γτάμαμρα μσέα σε μία λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς και να μροπετίε να τις δαβαιάστε χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γιατί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά την λξέη σα σνύλοο.
Ατίπτσυεο;

http://orfni.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 15/05/2008 16:31:27

  Καπλα τησ καπλα οτ βαδιασα ριχως βληπρομα!!!

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/05/2008 16:42:28

  European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

  As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as "Euro-English".

  In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard "c" will be dropped in favour of "k". This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

  There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome "ph" will be replaced with "f". This will make words like fotograf 20% shorter.

  In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where! more komplikated changes are possible.
  Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

  Also, al wil agre that the horibl mes of the silent "e" in the languag is disgrasful and it should go away.

  By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v".

  During ze fifz yer, ze unesesary "o" kan be dropd from vordskontaining "ou" and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensi bl riten styl.

  Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

  Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

  If zis mad you smil, pleas pas on to oza pepl.

 3. wert01gf avatar
  wert01gf 15/05/2008 16:56:50

  Φανταστικό!

 4. πεινάκος avatar
  πεινάκος 15/05/2008 17:02:05

  Αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Αριστοτέλη. Το αναφέρει στα πολιτικά

 5. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 15/05/2008 17:56:22

  πάλι καλά που δάβασα λίγο παρακάτω γιατί ετοιμαζόμουν να σου στείλω μήνυμα ότι πάλι έχεις πρόβλημα με τις γραμματοσειρές!!!!

 6. το αριστερό μου μάτι avatar
  το αριστερό μου μάτι 15/05/2008 19:02:55

  είπα να το ξεχάσω το γεγονός, αλλά είδα "διαβάζει" και λειτούργησα συνειρμικά


  Το οφθαλμιατρείο του Κυρ Θανάση
  Αναφέρομαι αποκλειστικά στα εξωτερικά ιατρεία – τακτικά κι επείγοντα, παραπάνω και πιο μέσα δεν είδα, δεν γνωρίζω κι εύχομαι να μην μάθω.
  Δεν ξέρετε τον κυρ Θανάση? Χάνετε! Το κουμάντο του οφθαλμιατρείου! Φαρμακερός γλυκόξινος, επιτηδευμένη ευγένεια που δεν ενσωματώθηκε, ξένο σώμα σ’ αυτόν σαν το ξένο σώμα στο μάτι μου! Και μην του φέρετε αντίρρηση, σας παρακαλώ δηλαδή.
  Διότι μετά τις κυρίες στην γραμματεία που παλεύουν κι αυτές με τον ενικοπλυθυντικό, ο Θανάσης είναι τα πάντα. Θα σου πει ποιος αριθμός είσαι, ότι αυτή εκεί είναι «καρεκλίτσα» και να κάτσεις και μόλις ακούσεις « επόμενο», να μπεις στην πορτούλα. Και σου λέει κι επιτημητικά ο κυρ Θανάσης, άμα αδειάσει η εκ των δεξιών σου καρέκλα, να κάτσεις πιο κεί να κάτσει και κανείς άλλος δηλαδή. Τακτοποιημένος, στητός μετά μας ελέγχει όλους λές και μόλις «ξεφύγαμε» από κάπου. Σούζα λοιπόν στον κυρ Θανάση, κι όταν πρόκειται να φύγετε, όχι από την πόρτα, προς Θεού! «ΠΠΟΥ ΠΠΠΑΣ» θα πει ο κυρ Θανάσης κι αναρωτιέσαι κι εσύ ο έρμος από πού στο διάολο να φύγω αν όχι από την πόρτα αφού αυτή βλέπω μπροστά μου κι από κει μπήκα. «ΑΠΟ ΚΕΙ» σου λέει και σου δείχνει κάτι σκαλωσιές…..γιατί την πόρτα την κλειδώνω!!!!γιατί χαθήκαμε μετά.
  Εγώ συμπληρώνω, ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΗΔΗ!!!
  Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι σακάκι του κυρ Θανάση σκίζει.
  Στο επιστημονικό προσωπικό τώρα. Χαίρετε, καλημέρα, άγνωστες λέξεις. Ψελλίζουν ένα τι έπαθες, τους λες πονάει το μάτι μου, κι αρχίζουν από το δεξί χωρίς να σε ρωτήσουν κι αφού δεις την απορία τους κι ότι ετοιμάζονται να σου πουν ότι δεν έχει τίποτα, τους ψελλίζεις τότε κι εσύ…το άλλο είναι.
  Ακούς ένα «γρέζι» είναι, ρωτάς τι είναι «γρέζι», αλλά αυτός σε έχει πάει σε άλλο δωμάτιο και λέει σε έναν άλλο, θα καθαρίσεις ένα «γρέζι»? Ξαφνικά έρχεται άλλος , σ’ αρπάζει, σε ρωτάει τι έχεις, κι εγώ όλο περηφάνεια απαντώ «γρέζι» .Που το κονόμησες? –Άντε τώρα απάντα εσύ!
  Το βγάλαμε το «γρέζι» λοιπόν, αλλά δεν ορκιζόμαστε κιόλας. Γιατί την άλλη μέρα που επιστρέψαμε ένας αξιολάτρευτος νέος και περιζήτητος τηλεφωνικά, μου είπε «ναι μεν αλλά συνεχίστε την θεραπεία που σας δώσαν κι ελάτε να σας ξαναδούν οι ίδιοι, λες κι εσύ είδες τα ονοματά τους στα ταμπελάκια του πέτου τους η σου συστήθηκαν!
  Επίσκεψη Τρίτη κατά προτροπήν! Τους λές ότι κάτι έχει ακόμη το μάτι, αλλά εκείνοι επιμένουν ότι ναι μεν έχει γρατζουνιές γιατί κάτι το γρατζουνάει αλλά δεν βλέπει τίποτα.
  Τι να κάνω έφυγα η παντέρμη αφού δεν είχα ισχυρά επιχειρήματα για να τους πείσω μόνο τον πόνο μου που είναι κι αόρατος!
  Επιστρέφω στην δουλειά μου κι αρχίζω να χοροπηδάω όχι βέβαια από τη χαρά μου. Να μην σαν τα πολυλέω τρείς άνθρωποι είδαμε ένα κομμάτι μέταλλο να κόβει βόλτες στο μάτι μου. Επιστρέφω στο ιατρείο. Η κυρία απ’ έξω μου λέει πως δεν μπορούν να με ξαναδουν, το ξεπερνάμε γιατί φωνάζω άμα θέλω και μόλις ανοίγει η πόρτα (η κλειδωμένη) να σου ο ΚΥΡ ΘΑΝΑΣΗΣ, τον οποίο έπρεπε να πείσω ντε και καλά ότι είχα μέταλο στο μάτι γιατί κατ’ αυτόν αποκλειότανε αφού το πρωϊ με είχαν δει οι γιατροί Του. Τελικά είπε με γλυκόπικρο χαμόγελο σ’ έναν γιατρό να με δεί γιατί ΤΑΧΑ έχω μέταλλο στο μάτι. Όντως με είδε ο γιατρός ο οποίος υποτιμητικά πριν ακόμη δει το μάτι μου λέγε εγώ δεν βλέπω τίποτα, δεν έχετε τίποτα για να ξαναδώ καλύτερα ΟΠΑ τι είναι τούτο! «Γρέζι» του λέω. «Μέταλλο» μου λέει. Και συμπληρώνει μόνος «άντε ρε!»
  Φεύγοντας τον ακούω να λέει στον Κυρ Θανάση! Ρε συ Θανάση, η γυναίκα είχε όντως μέταλλο στο μάτι! Ευτυχώς τελικά, που δικαιώθηκα στα μάτια του κυρ Θανάση, γιατί έχω και κάτι αϋπνίες τελευταία!
  Τελευταίες εντυπώσεις η μοναδική λέξη με μεγάλη συχνότητα που ακούς εκεί μέσα είναι «επομενο!» σφαίρα πάν τα ραντεβού.
  Κι η καθαριότητα, τρελή καθαριότητα, τα χέρια απ’ τις τσέπες στα μάτια σου κι απ’ τα μάτια του ενός ασθενή στα μάτια του άλλου!
  Μια μικρή σημερινή ιστορία ενός απλού φορολογούμενου πολίτη .
  Τ’ ακούς Θανάση! Αι σιχτίρ!

 7. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 15/05/2008 20:04:02

  @το αριστερό μου μάτι
  συγγνώμη μην το πάρεις προσωπικά, αλλά τελικά έμαθες τι είναι το "γρέζι?"

 8. Factorx avatar
  Factorx 15/05/2008 20:35:17

  @το αριστερό μου μάτι: Περαστικά

 9. Λεμόνι avatar
  Λεμόνι 15/05/2008 23:41:52

  @το αριστερό μου μάτι
  γρέζι είναι το μεταλλικό τρίμμα...

 10. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 16/05/2008 03:22:02

  Γέλασα αρκετά με τον καθηγητή Στούρνα και τις αποδείξεις του. Σε όποιον θυμάται στοιχειωδώς φυσικοχημεία του Γυμνασίου είναι σαφής η απάτη: τα βενζινάδικα μετράνε την ποσότητα της βενζίνης σε λίτρα, στη θερμοκρασία που έχουν τα καύσιμα κάθε φορά, όπως ακριβώς τους επιβάλουν οι ισχύοντες νόμοι και κανονισμοί. Ο Στούρνας μετράει λίτρα με αναγωγή στη θερμοκρασία των 15 βαθμών Κελσίου, δηλαδή χρησιμοποιεί ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Είναι αδύνατο να μετρήσεις βάρη σε κιλά και σε οκάδες και να καταλήξεις στο ίδιο νούμερο, γι' αυτό και με τη μέθοδο Στούρνα η μόνη περίπτωση να μη σε "κλέψει" το βενζινάδικο είναι να βρίσκεται η θερμοκρασία του καυσίμου την ώρα που το παραλαμβάνεις στους 15 βαθμούς και κάτω (όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία, τόσο συστέλλονται τα υγρά). Γιατί νομίζετε ότι ο Ευαγγελάτος δεν έκανε το πείραμά του το χειμώνα, αλλά περίμενε να το κάνει τώρα, με θερμοκρασίες 20-35 βαθμούς (στον ήλιο); Αν το έκανε το χειμώνα, το φοβερό "μοντέλο Στούρνα" θα έδειχνε ότι οι καταναλωτές κλέβουν τους βενζινάδες!!!
  Γεγονός είναι ότι με το ισχύον σύστημα οι μετρήσεις των καυσίμων στην πώληση στους καταναλωτές είναι πάντα λάθος. Συνήθως, λόγω ζεστού κλίματος στην Ελλάδα, οι βενζινάδες "πουλάνε διαστολές", επειδή οι περισσότερες πωλήσεις γίνονται πρωινές και μεσημεριανές ώρες, και σε θερμοκρασίες που συχνότερα ξεπερνούν το σημείο αναφοράς των 15 βαθμών. Στη Γερμανία συμβαίνει το αντίθετο, επίσης για λόγους κλίματος. Αν θέλαμε να λύσουμε το πρόβλημα θα έπρεπε να εγκατασταθούν σε όλα τα πρατήρια πανάκριβα ηλεκτρονικά συστήματα (αναγωγείς), όπως αυτά που χρησιμοποιούνται όταν μετρούν τα καύσιμα στο διυλιστήριο, για να πουληθούν από τις εταιρείες εμπορίας στους πρατηριούχους. Το κόστος, όμως, είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις όπως είναι τα πρατήρια καυσίμων.
  Υ.Γ. Ο Στούρνας και η ομάδα του έχουν στήσει παραμάγαζο στο Πολυτεχνείο και τα αρπάζουν από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Οι εταιρείες θέλουν να λυθεί το πρόβλημα της "κλοπής" των καταναλωτών, επειδή θα λυθεί με ακριβό τρόπο: τα ηλεκτρονικά συστήματα που μπορούν να μετράνε λίτρα καυσίμων με αναγωγή στους 15 βαθμούς είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Αν το κράτος υποχρεώσει τους βενζινάδες να τα εγκαταστήσουν, οι μισοί θα χρεωοκοπήσουν και θα τους πάρουν τα πρατήρια οι εταιρείες εμπορίας. Έτσι το καρτέλ θα καθετοποιηθεί πλήρως, για να ελέγξει και τη λιανική πώληση.
  ΥΓ2: Ας μας πει ο κ. Στούρνας πόσα του δίνει κάθε χρόνο η ΕΛΙΝΟΙΛ για την άθλια εκχώρηση του κύρους του Πολυτεχνείου σε μια εταιρεία καυσίμων. Και πού πηγαίνουν, αλήθεια, τα λεφτά;

 11. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 16/05/2008 04:17:05

  Κάπως έτσι δεν είναι και με την συμμετοχή της λιγνίτης τέφρας στο τσιμέντο που «παπάρεται» στα εργοστάσια τον ιδιοκτήτων μας στη Θεσσαλονίκη ,Βόλο κλπ ως υπεραξία .
  Το άλλο (περισσότερο )ως απόβλητο διασκορπίζετε-διαχέετε δια μέσου ταινιόδρομου από Αγ. Δημήτριο –Ορ.Ν. Πεδίο με διπλασία ταχύτητα από την επιστημονικά επιτρεπτή (λόγο ειδικού βάρος)
  Ναι αλλά και για τα δυο έχουν γίνει σχετικές «ομελέτες» «εισηγήσεις» καθηγητών π.χ. Ζερεφου ,Ζιωμα Α.Π.Θ.(1983)κοστους 70 εκ ,μηχανικών(δεη ,αν.καθ.Πολ.Κρ.)τζάμπα κλπ και βρήκαν εφαρμογή .Τέτοια έβλεπα και έγινα Άτακτος της ΔΕΗ .

 12. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 16/05/2008 04:20:22

  συγγνωμη 1993

 13. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 16/05/2008 04:53:36

  ke i ergolabia kala krata
  http://www.kozani.net/kozani.php?table=NEA&p_id=9686

 14. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 16/05/2008 04:54:57

  τωρα παω για Νεα Υορκει και δεν περιμενω απο την βουλη ΤΙΠΟΤΑ !!!!

 15. Swell avatar
  Swell 16/05/2008 14:04:31

  Τσωση η ποτρησα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.