#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2011 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτο, αλλά ο ΓΑΠ ετοιμάζει την δική του ... διαπλοκή !Οι Ευρωπαίοι μιλούν για χορήγηση αναπτυξιακού πακέτου ίσως και 50 δις ευρώ στην Ελλάδα.

Ο Μπαρόζο μας υπόσχεται ότι θα μας δώσει άμεσα 1 δις αν ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο. Ο Γιούνκερ μας υπόσχεται ότι τα έργα που έχουν κολλήσει θα χρηματοδοτηθούν μόνο με λεφτά από τα κοινοτικά ταμεία. Η κυβέρνηση ετοιμάζει αναπτυξιακό ταμείο.

Ξαφνικά αναπτυξιακή κοσμογονία, λες και τα επόμενα χρόνια θα φάμε με χρυσά κουτάλια από το νέο σχέδιο Μάρσαλ, όπως το λένε. Είναι όμως η πραγματικότητα ή μήπως πάμε σε ένα νέο μοίρασμα της πίτας, της τεράστιας πίτας που διεκδικούν παλαιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια, ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες;

Τα έργα υποδομών, δηλαδή οι αυτοκινητόδρομοι, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, το στοίχημα κι όλα τα παιχνίδια του τζόγου, οι πωλήσεις κρατικών εταιρειών φιλέτων και ακινήτων όπως το Ελληνικό, έχουν ανοίξει την όρεξη στο ξένο και εγχώριο επιχειρηματικό λόμπι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, η κυβέρνηση έχει σκοπό να κάνει τη μοιρασιά βάζοντας στο παιχνίδι νέες δυνάμεις, τις οποίες φιλοδοξεί να φέρει σε αντιπαράθεση με τις παλιές προκειμένου να εκβιάσει την στήριξή τους. Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν να πάρουν μεγάλα έργα, να αγοράσουν εταιρείες, να μπουν στην ελληνική αγορά. Μήπως πιστεύει κανείς ότι είναι τυχαία η δήλωση Σόιμπλε ότι η Ελλάδα έχει ήλιο και θα μπορούσε να τον «πουλήσει» στη Γερμανία σε μορφή ενέργειας και με γερμανικές εταιρείες να είναι οι βασικοί παίκτες; Από την άλλη μεριά, οι ξένοι που θα έλθουν θα θελήσουν να έχουν στην Ελλάδα συνεργάτες, οπότε οι συμμαχίες είναι προ των πυλών.

Μήπως  εξυφαίνεται  ένα νέο είδος διαπλοκής; Μήπως λέω…

Τι σκέφτονται όμως για την πολιτική κατάσταση τα “τζάκια” που τόσα χρόνια έκαναν κουμάντο στην οικονομική ζωή του τόπου και τι ... τρώνε οι παραδοσιακοί επιχειρηματίες;

Η πρώτη απάντηση είναι ότι "τρώνε" τον Γ. Παπανδρέου καθώς βλέπουν ότι όχι μόνο δε μπορεί να φέρει σε πέραν το έργο της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά επιχειρεί και να τους πάρει την πίτα και να τη δώσει αλλού. Κι αυτό πρέπει να το λαμβάνετε σοβαρά υπόψιν σας όταν παρακολουθείτε κάθε βράδυ τα κανάλια για να μην ...σπάτε την τηλεόραση όταν κάνουν θεαματικές κωλοτούμπες.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μοναδική ελπίδα του πρωθυπουργού να παραμείνει στη θέση του και στην ενεργό πολιτική σκηνή είναι να προλάβει να φτιάξει το δικό του σύστημα διαπλοκής. Να στηριχθεί δηλαδή σε επιχειρηματίες που θα τους δώσει δουλειές κι αυτοί θα του δώσουν στήριξη. Να παραμερίσει τα παραδοσιακά επιχειρηματικά τζάκια δίνοντάς τους ψίχουλα και να φτιάξει το δικό του μαγαζάκι.

Και όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόσφατη συνάντηση του Βαρδή Βαρδινογιάννη με τον Γιώργο Μπόμπολα στο γραφείο του δεύτερου στη Μεταμόρφωση. Προφανώς δεν ξέρουμε τι συζήτησαν αλλά μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συζήτησαν για την πώληση του Mega. Τέτοια θέματα λύνονται με ένα τηλέφωνο: Πουλάς, πόσο και τελείωσαν. Η συνάντηση δύο από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του Μνημονίου 2 δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Δυναστεία Γιώργου Παπανδρέου !!!

Έχουμε γράψει και άλλες φορές για το πολιτικό σχέδιο του Γιώργου που θα εφαρμοστεί αν κατορθώσει  να περάσει « το μεσοπρόθεσμο και διασωθεί από την λαϊκή αγανάκτηση. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι/ήταν να διαμορφώσει ένα πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, χωρίς δημόσια κριτική, μηχανισμούς ελέγχου, λαϊκής έκφρασης και κοινωνικής παρέμβασης. Έτσι το administration του Μαξίμου θα διοικεί τη χώρα κατά βούληση και ανεξέλεγκτο.

Έτσι από το φθινόπωρο και μετά θα αρχίσει να χτίζει το πολιτικό σύστημα που θέλει ο Γιώργος, αν τα καταφέρει. Και θα το κάνει με δημοψήφισμα, που δεν θα έχει ερώτημα για την οικονομία, το ευρώ ή τη δραχμή, αλλά τον εκλογικό νόμο, τις εκλογικές περιφέρειες κ.λπ.

Είναι γνωστοί εξάλλου, οι επιτελείς του Γιώργου του λένε επίσης ότι το πολιτικό σύστημα τον εγκλωβίζει και ότι εκείνος οφείλει να το ανατάξει προκειμένου να διαμορφώσει ένα πολιτικό και οικονομικό-επιχειρηματικό σύστημα που θα τον βοηθά να περνά τις επιλογές του

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 27/06/2011 10:41:29

  "Μήπως εξυφαίνεται ένα νέο είδος διαπλοκής; Μήπως λέω…"...
  Είναι για 'ρώτημα;

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 27/06/2011 10:51:40

  Εδώ σε θέλω Αντώνη, τώρα, πώς θα το διαχειριστείς αυτό.

  Το βέβαιο είναι ότι η παλιά διαπλοκή θα τον πουλήσει, μόλις βρει κάποιον δίκο τους. Εξίσου όμως απευκταία για τον ίδιο είναι και η επικράτηση αυτής της "νέας" διαπλοκής, για την οποία μια πατριωτική πολιτική θα είναι κόλαφος.

  Άρα, δεν μπορεί να προτιμήσει ούτε τη νέα ούτε την παλιά διαπλοκή.

  Από την άλλη, αν η σημερινή διαπλοκή του προσφέρει τη συμμαχία της, πρέπει να τους κλείσει την πόρτα και να τους πει από τώρα "φύγετε, είστε η διαπλοκή, δεν σας θέλω"; Πολλοί θα πουν "ναι", άλλοι θα πουν ότι δεν τον παίρνει να αγνοήσει τη συμμαχία τους.

  Η δική μου γνώμη είναι να δεχτεί κάθε βοήθεια, αλλά να μην υποσχεθεί τίποτα. Και όταν με το καλό βγει πρωθυπουργός, να ξεκαθαρίσει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις από δω και πέρα θα κινείται έντιμα και ότι θα ΠΑΤΑΞΕΙ κάθε φαινόμενο διαπλοκής. Κι αν θέλουν οι σημερινοί διαπλεκόμενοι να παίξουν έντιμα το επιχειρηματικό παιχνίδι, τόσο το καλύτερο. Αν δεν θέλουν, τότε να τους περιμένουν οι συνέπειες του νόμου...

 3. George_Ch avatar
  George_Ch 27/06/2011 11:06:31

  Δημοψήφισμα για τον εκλογικό νόμο με τι δίλλημα; Και πως θα τον βοηθήσει αυτό; Δεν το καταλαβαίνω

 4. Απορία avatar
  Απορία 27/06/2011 11:26:18

  Πασοκ χωρίς δανεικά, παροχές και δημόσιους υπαλλήλους δεν υφισταται.

  Το ερώτημα είναι κατα πόσον γερμανοί γάλλοι, αμερικάνοι θέλουν να μισθοδοτούν μέσω των δανεικών τους πρασινοφρουρούς του πασοκ.
  Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα προς το παρόν είναι αρνητική.

  Το μόνον που έχει να κάνει σήμερα το πασοκ είναι να κερδίζει χρόνο με τα διάφορα "μεσοπρόθεσμα" έτσι ώστε κάποια στιγμή να γίνει η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του χρέους μας μήπως και μπορεσει να ξανανοίξει λιγάκι την στρόφιγγα των παροχών και διασωθεί στις επόμενες εκλογές.

 5. kiki avatar
  kiki 27/06/2011 12:39:42

  Το Πινοσετ τον στεναχωρει καλα.
  Αντε Τρουχιγιο ειναι.

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 27/06/2011 12:41:39

  Είναι αργά για τον Παπανδρέου. Είναι αργά και για την ελέω Σημίτη διαπλοκή. Αναγκαστικά θα υποστεί και αυτή την οργή του κόσμου. Η διαπλοκή τελειώνει όπως την ξέραμε. Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης και λοιποί συγγενείς ας μην ξερογλείφονται γιατί έρχεται καταιγίδα (για τα συμφέροντά τους) από τον Σαμαρά.

  Πρόβλεψη: Οι διαπλεκόμενοι θα κάτσουν στ' αυγά τους και θα περιμένουν να δουν. Το δημοψήφισμα Παπανδρέου επειδή θα είναι είτε διχαστικό είτε κενό περιεχομένου θα το σαμποτάρει ολόκληρη η αντιπολίτευση οπότε θα καταντήσει παρωδία. Επομένως, για πιο νέο πολιτικό σύστημα στα μέτρα του Παπανδρέου μιλάμε; Δεν υπάρχουν αυτά, ούτε πρόκειται να υπάρξουν όσο και να το σχεδιάζουν ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Κόκαλης, ο Βαρδινογιάννης και οι λοιποί εγχώριοι συμπατριώτες μας πλούσιοι και συναγελαζόμενοι μέχρι πρότινος με την πασοκική εξουσία που παραπαίει

 7. δημης avatar
  δημης 27/06/2011 12:59:18

  "Έτσι από το φθινόπωρο και μετά θα αρχίσει να χτίζει το πολιτικό σύστημα που θέλει ο Γιώργος, αν τα καταφέρει. Και θα το κάνει με δημοψήφισμα, που δεν θα έχει ερώτημα για την οικονομία, το ευρώ ή τη δραχμή, αλλά τον εκλογικό νόμο, τις εκλογικές περιφέρειες κ.λπ."
  ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ....
  ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΧ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ,ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ...(ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΑΛΛΟΣ ,ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...)
  ΔΗΛ .ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ..........
  ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ...ΓΑΪΔΑΡΟ....

 8. Polux avatar
  Polux 27/06/2011 14:14:08

  ...Ξαφνικά αναπτυξιακή κοσμογονία, λες και τα επόμενα χρόνια θα φάμε με χρυσά κουτάλια από το ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ…

  Ξαναδιαβάζοντας αυτές τι μέρες την Εκθεση Porter:
  «... πίσω από την κυβέρνηση υπάρχει μία μικρη εμπορική και τραπεζική κλίκα, της οποίας ηγείται ο Πεσματζόγλου, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ένας πανούργος και αποτελεσματικός παίκτης. Αυτή η κλίκα είναι αποφασισμένη, πάνω απ´όλα να προστατεύσει τα οικονομικά της προνόμια, όποιο κι αν είναι το κόστος σε ότι αφορά την οικονομική υγεία της χώρας. Τα μέλη της θέλουν να διατηρηθεί ένα φορολογικό σύστημα που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Αντιτίθενται στου συναλλαγματικούς ελέγχους διότι αυτοί ενδέχεται να τους εμποδίσουν να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε τράπεζες στό Καίρο ή στην Αργεντινή. Δεν διανοούνται καν να επενδύσουν αυτά τα κέρδη με στόχο την ανάκαμψη της χώρας,(Αυτό γιά όσους ονειρέυονται "ανάπτυξη" στην Ελλάδα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης).
  …Τα ναυτιλιακά συμφέροντα βρίσκονται σε ιδιαίτερα σκανδαλώδη θέση… τα κέρδη των πλοιοκτητών παραμένουν, στην πλειονότητά τους στο εξωτερικό… Είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι κάθε επιχείρηση θα όφειλε να αποδίδει τους ανάλογους φόρους στην κυβέρνηση κάτω από την προστασία της οποίας δραστηριοιποιείται… »κτλ, κτλ.

  Οπως έχει γραψει και ο Τ. Κατσιμάρδος στο Εθνος:
  Η «έκθεση Πόρτερ» (ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1947 και αποτελούνταν από 190 σελίδες) ήταν καταπέλτης για το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της εποχής. Διεφθαρμένοι και αντιδραστικοί πολιτικοί, κερδοσκόποι επιχειρηματίες, κοινωνικά ανάλγητη ολιγαρχία, που ζούσε με προκλητική πολυτέλεια, ενώ η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού υπέφερε από ανέχεια...
  Το «καθεστώς της Αθήνας» περιγραφόταν ως «αυταρχικό», η δημόσια διοίκηση αναποτελεσματική, διαβρωμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα, υποταγμένη πλήρως στο πελατειακό πολιτικό σύστημα. Οι κρατικοί προϋπολογισμοί περιείχαν μόνο ενδεικτικά μεγέθη, οι λογιστικές πρακτικές του δημοσίου ήταν παντελώς αναξιόπιστες. Το κράτος αδυνατούσε να απαντήσει σε στοιχειώδη ερωτήματα, όπως λόγου χάρη πόσους υπαλλήλους είχε... Οι διαπιστώσεις αυτές, κι άλλες πολλές παρόμοιες, εξηγούσαν την πλήρη αποτυχία των προηγούμενων προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας. Ενώ είχαν δαπανηθεί 700 εκ. δολ., η οικονομία δεν είχε ανακάμψει και παρέμεινε δέσμια της εξωτερικής βοήθειας...

  Γιά να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα...!
  Aux armes citoyens !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.