#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτο: Στην Βουλή η κατάργηση φορέων του δημοσίου !!!Δε μπορεί να πει κανείς. Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια και γρηγοράδα στη λήψη αποφάσεων. Έτσι, παρ' ότι εδώ και δυο χρόνια ακούμε για καταργήσεις φορέων ή συγχωνεύσεις ώστε να μειωθούν οι δαπάνες το σχέδιο μένει μόνιμα στα χαρτιά. Από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το ακούγαμε, στον Πάγκαλο πέρασε η αρμοδιότητα, ο Ραγκούσης το έτρεξε υποτίθεται και τώρα η νέα κυβέρνηση. Χθες λοιπόν εδέησε να πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά μην είστε και τόσο σίγουροι για το πότε θα υλοποιηθεί. Την ίδια ώρα κόβονται μισθοί και συντάξεις σε ταχύτατους ρυθμούς. Διότι εκεί δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, όλα είναι εύκολα. Η λαιμητόμος δε θέλει χρόνο για να στηθεί.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι καταργούνται τα εξής νομικά πρόσωπα: «Ελληνική Θαλάσσια Ένωση», το «Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών», το «Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων», ο «Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού - Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς - Εθνικής Χαρτοθήκης».

Στους φορείς που συγχωνεύονται ανήκουν:

Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας» καταργείται, ενώ οι ανώνυμες εταιρείες «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης» και «Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης» (ΕΛ.Ο.Τ.) λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται και ασκούνται εφεξής από το συνιστώμενο Ν.Π.Ι.Δ., με την επωνυμία «Οργανισμός Διαπίστευσης, Τυποποίησης και Μετρολογίας».

Το «Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας» εντάσσεται στο «Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης»

Συγχωνεύεται με απορρόφηση η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης» από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών».

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών καταργείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και συγχωνεύεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Καταργούνται και συγχωνεύονται 29 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Προβλέπεται η συγχώνευση 20 φορέων σε 9, η κατάργηση 4 επιπλέον και η ενσωμάτωσή τους σε υφιστάμενες υπηρεσίες, καθώς και η αυτοτελής διατήρηση 5 φορέων λόγω της διεθνούς αναγνωσιμότητας, της μοναδικότητας των προστατευόμενων αντικειμένων, της οικολογικής και γεωγραφικής αυτονομίας και της ιστορικότητας των περιοχών αυτών.

Καταργούνται οι υφιστάμενες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας (Μ.Κ.Φ), οι οποίες λειτουργούν εφεξής ως αποκεντρωμένες διευθύνσεις των δεκατριών (13) νέων συνιστώμενων Μ.Κ.Φ. στην έδρα κάθε περιφέρειας της χώρας

Καταργούνται τα υφιστάμενα Κεφαλαία Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (Κ.Α.Φ) και συγχωνεύονται σε ενιαίο συνιστώμενο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ενιαίο Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών».

Καταργούνται οι υφιστάμενες Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων, και παραμένουν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα, εκείνες που εδρεύουν σε πόλεις, οι οποίες είναι και έδρες Εφετείων.

Συγχωνεύονται οι εταιρίες ΔΕΘ ΑΕ, HELEXPO AE και ΟΠΕ ΑΕ και ταυτόχρονα δημιουργείται με έδρα τη Θεσσαλονίκη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Εκθέσεων και Ανάπτυξης Εξαγωγών Α.Ε.

Όσο για τους εργαζόμενους, προβλέπεται η υποχρεωτική μετάταξή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως αυτές προκύπτουν από τα αιτήματα των φορέων (αποφεύγοντας έτσι τη σύσταση νέων θέσεων και τον χαρακτηρισμό των μεταφορών ως προσλήψεις), καθώς και η μεταφορά του προσωπικού από τους συγχωνευόμενους φορείς στους συνιστώμενους με το νόμο αυτό φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/10/2012 10:33:26

  Ολα αυτά θα είχαν κάποιο νόημα αν απολύονταν το προσωπικό ,έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας ,που είναι αυτό που τσακίζει το ταμείο του Δημοσίου.

  Αλλιώς ,τι θα εξοικονομήσουμε? Τα διοικητικά έξοδα? Το κόστος των κτηρίων? Γιατί, οι υπάλληλοι που θα μεταταγούν ,στον κήπο θα κάθονται?

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/10/2012 17:57:55

   Σωστοοο!!!

 2. papanikolis avatar
  papanikolis 02/10/2012 11:00:17

  Σοβαρό σφάλμα η διασύνδεση και η οποιαδήποτε σκέψη συγχωνεύσεως του ΟΠΕ με ΔΕΘ και HELEXPO.

  Η επίλυση του προβλήματος των πολύ χαμηλών ελληνικών εξαγωγών δεν μπορεί να συνίσταται στην κατάργηση ενός φορέα που αντίστοιχος του υφίσταται σε όλες τις χώρες της Ελλάδος και της Ευρώπης.

  Δηλαδή επειδή τα πρόσωπα που ηγούνταν του οργανισμού απέτυχαν στην αποστολή τους καταργούμε το φορέα.

  Συμφωνώ ως προς τα σοβαρά νομικά επιχειρήματα τα οποία προβάλλουν έτεροι συμμετέχοντες στη διαβούλευση.

  Είναι όμως λάθος πρωτίστως πολιτικό η κατάργηση του ΟΠΕ.

  Η προώθηση των εξαγωγών απαιτεί πέραν της διοργάνωσης εκθέσεων και σοβαρό συντονισμό στις προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι όντως επί χρόνια αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον ΟΠΕ και τη λειτουργία του.

  Το αν ο ΟΠΕ λειτουργεί σωστά, εάν το προσωπικό του βοηθά ή όχι δεν επιλύεται με την κατάργηση ή συγχώνευσή του.

  Ούτε πρέπει να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που η επιτυχία του να συνίσταται στη διοργάνωση 'ωραίας' ΔΕΘ, ούτε να ικανοποιεί μόνον τη Βόρειο Ελλάδα ή αποκλειστικά ή κατά προτεραιότητα τους εξαγωγείς της Μακεδονίας και της Θράκης.

  Αντίθετα θα έπρεπε στο δυναμικό ενός 'νέου' ΟΠΕ να ενταχθούν πιθανώς και οι Οικονομικοί και Εμπορικοί Ακόλουθοι της Ελλάδος ανά τον κόσμο.

  • ERASMUS avatar
   ERASMUS @ papanikolis 02/10/2012 11:48:54

   Τσσσσσ ... Τι είπες τώρα!!!!!!!! Και έχεις την απαίτηση σε αυτο το οικονομικό κλίμα να σε καταλάβει κανένας ???? .... Εδώ η συνταγή ειναι πονάει ποδι ... κοβει ποδι ..... Γλιτώνουν και την φαρμακευτική αγωγή έτσι και μικραίνουν και οι δαπάνες του φάρμακου ....................

 3. Jim Bim avatar
  Jim Bim 02/10/2012 11:16:31

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!

 4. armageddon avatar
  armageddon 02/10/2012 17:50:25

  Στις χώρες τους οι κύριοι της Τρόικας να κάνουν υποδείξεις.Να εφαρμόσουν όλα αυτά στην Γερμανία.ΩΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.