#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2014 21:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτο: Γερμανική πρόταση για εφάπαξ χαράτσι στον πλούτο των πολιτώνΜια απίστευτη πρόταση, η οποία ωστόσο, δείχνει ότι οι Γερμανοί δεν έχουν το θεό τους, έκανε η γερμανική κεντρική τράπεζα. Η Μπούντεσμπανκ ζήτησε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις καταθέσεις και στον κινητό και ακίνητο πλούτο των πολιτών κρατών που απειλούνται με χρεοκοπία και ζητούν τη βοήθεια της τρόικας. Πρόκειται για έναν εφάπαξ φόρο που θα μπορούσε να είναι ακόμη και 10% επί του συνόλου της περιουσίας των πολιτών μιας χώρας.

Στη μηνιαία έκθεση της η τράπεζα αναφέρει με τη μορφή ερώτησης: «εάν σε περιπτώσεις έκτακτων εθνικών αναγκών, μαζί με τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και τις συμβατικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα μπορούσε να συμβάλλει ο ιδιωτικός πλούτος για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της κυβέρνησης». Προτείνεται μια εφάπαξ εισφορά επί του πλούτου (όχι του εισοδήματος) των πολιτών που “σε κατάλληλες συνθήκες θα μετέφερε πόρους από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα της χώρας”.

Η γερμανική πρόταση δεν προέκυψε από το... πουθενά, καθώς αντίστοιχες ιδέες έχουν καταθέσει στο παρελθόν επιφανείς Γερμανοί οικονομολόγοι καθώς και το ΔΝΤ. Τον Απρίλιο, έρευνα της ΕΚΤ είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς υποστήριζε ότι σε κράτη του Νότου ο πλούτος των νοικοκυριών είναι υψηλότερος του αντίστοιχου στη Γερμανία. Ένα επιχείρημα που προφανώς λειτουργεί υποστηρικτικά στην πρόταση για επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης επί των “πλούσιων Νότιων”, προτού αυτή δεχθούν τη “βοήθεια” των “φτωχότερων Βορείων”.

Πάντως, τέτοιες προτάσεις έχουν γίνει στο παρελθόν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζήτησε την επιλογή αυτή σε μια έκθεσή του τον Οκτώβριο και ανέφερε πως η μείωση της αναλογίας του χρέους στα επίπεδα του τέλους 2007 σε ένα δείγμα 15 χωρών της Ευρωζώνης θα απαιτούσε την επιβολή ενός φόρου περίπου 10% στα νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας υπολόγισε το 2012 ότι στη Γερμανία ένας φόρος 10% σε μια φορολογική βάση καθοριζόμενη από προσωπικό εισόδημα 250.000 ευρώ θα προσέθετε περίπου 230 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν ανακοίνωσε ανάλογους αριθμούς για τις χώρες που πλήττονται από την κρίση επειδή δεν διέθετε επαρκή δεδομένα.

Στη Γερμανία ωστόσο η Μπούντεσμπανκ δηλώνει πως δεν θα υποστήριζε την επιβολή ενός μόνιμου φόρου επί της περιουσίας, λέγοντας πως θα έβλαπτε την ανάπτυξη.

Πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και διορθώσεις σε χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα -Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Πορτογαλία- έχουν βελτιώσει τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρει η Μπούντεσμπανκ, αλλά εξακολουθεί να ανησυχεί για τα υψηλά επίπεδα του χρέους.

Λες και μας προετοιμάζουν για ένα «κούρεμα», όχι καταθέσεων μόνο αλλά συνολικά του πλούτου που μπορεί να έχει κάποιος. Δηλαδή καταθέσεις, ακίνητα, μετοχές, ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 27/01/2014 21:34:44

  Επιτέλους Δικαιοσύνη!
  Μέχρι τώρα μόνο η Κύπρος και η Ελλάδα πληρώνουν εφάπαξ χαράτσι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ πολύ πάνω απο 10% συνολικά στον πλούτο των πολιτών τους. Ας πληρώσουν τώρα και οι άλλοι που ακολουθούν σαν κότες τη Γερμανία και ιδίως η Γαλλία του "Σοσιαληστή" Ολλαντρέου...

 2. kritwn avatar
  kritwn 27/01/2014 21:37:13

  Καλύτερα 10% παρά τα ατελείωτα χαράτσια και οι φόροι που μας έχουν επιβληθεί την τελευταία τετραετία. Δυστυχώς έχουμε πληρώσει τα διπλά και τα τριπλά και ακόμα ζητούν να πληρώσουμε κι άλλα οι φωστήρες του ΥΠΟΙΚ.

 3. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 27/01/2014 21:43:24

  Η επόμενη πρόταση των Γερμανών είναι βέβαιο οτι θα είναι το οχτάωρο να γίνει δεκάωρο και να καταργηθούν τα Σάββατα και οι αργίες. Arbeit macht frei. Μόνο έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Πώς νομίζετε οτι η Γερμανία παραλίγο να γίνει κοσμοκράτειρα το 1945? Τη γλιτώσαμε φτηνά τότε χάρη στους τεμπέληδες Αμερικάνους, όμως τώρα φαίνεται οτι οι Γερμανοί με τους συμμάχους τους Παγκόσμιους τραπεζίτες επανέρχονται θριαμβευτές απ' το παράθυρο.
  Κι αν πάλι δεν επέμβουν οι τεμπέληδες Αμερικάνοι, θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε όπως οι Μεσσήνιοι όταν κατέβηκαν στη χώρα τους οι Σπαρτιάτες...

 4. Κωστας avatar
  Κωστας 27/01/2014 21:46:42

  Διαβασε το αρθρο πρωτα αντωνη.Μονο για οσες χωρες απειλουνται με χρεοκοπια.Λες η γερμανια να απειλειται με χρεοκοπια ?

 5. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 27/01/2014 22:03:27

  Η Γερμανία όχι προς το παρόν, διότι μεταφέροντας τα "σκασμένα" χρέη της Bundesbank και της Deuchebank στις πλάτες ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων μέσω των μνημονίων, τη γλύτωσε. Οταν όμως σκάσει η πχ. η J.P. Morgan δεν είναι βέβαιο οτι θα την ξαναγλυτώσει.
  * Αν πρόσεξες είπα "ας πληρώσουν τώρα και οι άλλοι που ακολουθούν σαν κότες τη Γερμανία".
  Η Γερμανία δεν ακολουθεί σαν κότα τη Γερμανία, αλλά τους 10-12 Μεγάλους Παγκόσμιους Τραπεζίτες...

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ ΑΝΤΩΝΗΣ 27/01/2014 22:13:12

   Δυστυχως οι λαοι ακολουθουν με την ψηφο τους.Οποτε την πλεοψηφια αρεσει αυτη η πολιτικη.Ας περιμενουμε και τις εκλογες του μαιου να δουμε.

 6. θηραία avatar
  θηραία 27/01/2014 22:10:19

  δώκαμαν...δώκαμαν!!!
  neeeeeext!

 7. George N avatar
  George N 27/01/2014 22:14:02

  Η ΕΖ πάει από την μία φαεινή ιδέα σην άλλη. Από το bail in τώρα πιστεύει ότι αν σε κάποιον που έχει ένα σπίτι αξίας 200Κ του βάλεις έκτακτη εισφορά 20Κ θα τα πάρεις. Ακόμα κι αν τα έπαιρνες αυτό φυσικά δεν θα είχε καμία επίπτωση στην οικονομία κι ο ταλαίπωρος θα συνέχιζε να καταναλώνει ή να πληρώνει το στεγαστικό του όπως πριν και η οικονομία δεν θα παίρναγε σε ένα πυρηνικό χειμώνα. Το να μην έχεις τράπεζες και να κάνεις ότι έχεις είναι κατανοητό. Το να θες να αποδεικνύεις κάθε τόσο πόσο δίκιο είχαν οι Αγγλοι που γελάγανε με το Ευρώ είναι μαζοχιστικό.

 8. ηλιας παπαδοπουλος avatar
  ηλιας παπαδοπουλος 27/01/2014 22:36:35

  Οταν λενε "εφ'απαξ",ενοουν "μια φορα καθε χρονο"?

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 27/01/2014 22:44:27

  Φως Ελληνικό, Ενατένιση, Διαλογισμός, Στυλ Βυζαντινό,
  είναι της μερκέλειας μιζέριας, το μόνο γιατρικό!
  http://youtu.be/eDJrTY03dGQ (σε πλήρη εικόνα)

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/01/2014 23:15:11

  Πολύ πλούτος στην Ελλάδα συσωρρεύτη με μαυρά. Πλούτος αφορολόγητος.
  Πρέπει να φορολογηθεί.
  Μην κάνουμε τις μωρές παρθένες.
  Καθημερινά διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε.
  Οι δε αγρότες είναι οι πιο προνομιούχοι της Ευρώπης. Αγροτική καταγωγή έχω. Γνωρίζω.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Μανιάτης 27/01/2014 23:50:06

   Δυό μέτρα και δυο σταθμά δηλαδή ! Ο "μαύρος πλούτος πολιτών" να "φορολογείται" μόνο στις υπο χρεωκοπία χώρες,
   αλλά να μένει αφορολόγητος στις εύρωστες οικονομίες !!!!
   Απλά σας θαυμάζω !

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ roadrunner 28/01/2014 09:05:30

    Προφανώς δεν γνωρίζεις πώς φορολούνται τα εισοδήματα στις χώρες μέλη της ΕΕ.
    Προφανώς δεν γνωρίζεις πώς εφαρμόζεται η αρχή του πόθεν έσχες στους πολίτες της Κ. και Β. Ευρώπης.
    Δεν γνωρίζεις ότι ο όρος "αυθαίρετα" δεν μεταφράζεται στις γλώσσες των χωρών της Κ. και Β. Ευρώπης.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Μανιάτης 28/01/2014 11:05:32

     Ούτε "εκτός σχεδίου"
     Είναι πατέντα της Γκρεκολάνδης. Οι δύο μόνες που ποτέ δεν παραβιαστηκαν, οι δύο μοναδικές που προστατεύει με νύχια και με δόντια το κράτος - οπερέττα (βλέπε "δώσε και σώσε" και άλλα κόλπα).

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Μανιάτης 28/01/2014 12:11:04

     Ανακρίβειες διακηρυγμένες με θρησκευτικό φανατισμό,
     ότι τάχα μου δεν υπάρχει η λέξη "αυθαίρετο" στα λεξιλόγια, των Βορειοευρωπαίων,
     ότι τάχα μου, ο Έλληνας είναι ο «καινοτόμος» που εισήγαγε την έννοια "αυθαίρετο κτίσμα" και ένα σωρό άλλα εκ του πονηρού υποτιμητικά.
     Δες λοιπόν στη Βρεττανία: "In the year 2005/06, planning authorities throughout Britain issued a total of 5,794 "enforcement actions" against illegally built properties. " Μέσα σε μια χρόνια 5.794 δηλωμένες περιπτώσεις παράνομα κτισμένων κτιρίων.
     Τα φθηνά και μη-ρεαλισικά επιχειρήματα προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο Έλληνας, ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης,
     δεν περνάνε έτσι εύκολα, πια..

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ roadrunner 28/01/2014 14:08:49

      Στη Βρετανία enforcement actions = ενέργειες επιβολής του νόμου.
      Εδώ που γράφει τους νόμους το ίδιο το κράτος - οπερέττα;

    • Jean-Claude DL avatar
     Jean-Claude DL @ Μανιάτης 28/01/2014 12:47:58

     Aν θέλεις, η αν σε βολεύει, να πιστεύεις (όπως και ο θείος SGTM παρακάτω) πως η Ελλάδα έφθασε σε αυτό το σημείο επειδή υπήρχαν αυθαίρετα ή δεν εφαρμοζόταν η αρχή του πόθεν έσχες, μπορείς. Οι αυταπάτες ή τα βολικλα ερμηνευτικά σχήματα, δεν απαγορεύονται ουτε από το νόμο, ούτε από τη δεοντολογία μίας συζητησης.

     Αλλά, το να θέλεις να το δεχθούμε και οι υπόλοιποι,πάει πολύ. Τα προβλήματα που είχε για δεκαετίες το ελληνικό κράτος είναι υπαρκτά, και αναμεσα τους είναι και αυτά που αναφέρεις - μιάς και κάθε ψέμα πρέπει να περιεχει και λίγη αληθεια για να είναι ευκολο να το πουλήσεις. Επ' ουδενί όμως οφείλεται η χρεωκοπια σε αυτά και η σημερινή παράδοση του κράτους σε ξένη εποπτεία. Το αυθαίρετο του καθενός ήταν ένα απαράδεκτο φαινόμενο, αλλά δεν χρεωκοπήσαμε γι' αυτό. Ούτε η φοροδιαφτγή του ψιλικατζή μας έριξε έξω - όσο και αν όλα αυτά έπρεπε να τα διορθώσουμε μονοι μας χωρίς καμμία τροικα. Απεναντίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες των 30+δις, τα εξοπλιστικά των 15 δις (δηλ: 10 δις μίζα), η ανακατανομή του πλουτου στο Χρηματιστηριο 1998-2000 (ατιμωρητη, έτσι;) η ατελείωτη διαφθορά μίας πολιτικής και επιχειρηματικής ελιτ, ηταν οι αιτίες που έμεινε έρμαιο της επίθεσης των "αγορών" η χωρα. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗ΅ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ (που πουλαγε οπλα, έπαιρνε έργα και αεροδρόμια, κτλ..). Μπροστά σε αυτά, το αυθαίρετο για το οποίο κομπάζεις, είναι η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας.

     Με ενδιαφερον παρατηρώ πως, 8 χρόνια σημιτικού εκσυγχρονισμού και 3 χρόνια μητσοτακικής λαιλαπας, μαζί με την "ευεργετική" επίδραση του παρακράτους των ΜΜΕ, δημιούργησαν μία Σχολή Σκέψης, την οποία αν αποκαλέσεις "εθελόδουλη", μάλλον κομπλιμέντο της κάνεις.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Jean-Claude DL 28/01/2014 14:45:18

      Δεν καταλαβαίνεις ότι αντιφάσκεις; Η ανομία στο σχηματισμό περιουσιών είναι παράγωγο αυτού που αναφέρεις περί διαπλοκής πολιικής και οικονομικής ελίτ.
      Πρόκειται για πλέγμα σχέσεων διαπλοκής οριζοντίως και καθέτως που πέραν της σπατάλης, φοροδιαφυγής και μίζας επέφερε την καταστροφή των υλικών και ηθικών προϋποθέσεων της παραγωγικής ικανότητας της χώρας μας.

     • Jean-Claude DL avatar
      Jean-Claude DL @ Μανιάτης 28/01/2014 17:35:41

      Δεν αντιφάσκω πουθενά. Τα δομικά προβλήματα που επικαλείσαι με ιερό δέος, υπήρχαν πάντα, σε όλο το μεταπολεμικό κράτος (για να μην σου πω σε όλη τη διαδροή του ελληνικού κράτους). Τα αυθαίρετα υπήρχαν από τη δεκαετία του '50 (τουλάχιστον), ο ψιλικατζής δεν έκοβε απόδειξη από τη δεκαετία του '70 που θυμαμαι καλά, οι διορισμοί στο δημόσιο είχαν πάντα τη χροιά του κομματικού προσανατολισμού. Το χρεος όμως δεν ήταν ψηλό πριν το 1985 και η Ελλάδα απείχε από τα όσα επακολουθησαν. Που είναι λοιπόν η αντίφαση; Η Ελλάδα πορευόταν για δεκαετίες με τα προβλήματα που κακώς είχε και θα έπρεπε να έχει λύσει.

      Δεν την χρεωκόπησαν ούτε τα αυθαίρετα, ουτε η φοροδιαφυγή της μαρίδας (που, επαναλαμβάνω,κακώς υπήρχαν). Τη χρεωκοπησε το παρτυ μιάς άθλιας πολιτικής και επιχειρηματικής ελιτ που έτρωγε τα κλεμμενα στη Μυκονο πετώντας αστακούς στα πάρτυ και βγάζοντας τα λεφτά στο εξωτερικό.
      Και σπεύδει τωρα, με αιχμή διάφορους με τα δικά σου μυαλά, να προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο στον απλό άνθρωπο. Και διαβαζουμε σχολια σαν τα δικά σου που επικροτούν αρπαγη του 10% της περιουσίας των ΕΛλήνων για να μην χρεωκοποήσουν οι τράπεζες και να μην θυμώσουν οι "αγορες".

      Βρε δεν μας χαιρετάτε που αντιφάσκουμε .... Λες και δεν ζήσαμε εμείς εδώ, λες και ήλθαμε από τα δάση της Πίνδου και δεν ξέρουμε τι γινόταν ....

     • Αρης. avatar
      Αρης. @ Jean-Claude DL 28/01/2014 20:31:06

      Φίλτατε Jean-Claude DL,
      Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση που ανακλύπτω τις αναρτήσεις σου. Είναι απίστευτο πως ταυτίζονται οι απόψεις μας. Να προσθέσω μόνο οτι ακόμα κι αν είχαμε εξαλείψει εντελώς τα δικά μας "κουσούρια" που ανάλογα διαθέτουν λίγο-πολύ ακόμα και "οι καλύτερες των οικογενειών" ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μπεί η Ιρλανδία σε μνημόνιο και οχι εμείς. Πρώτα στοχοποιήθηκαν τα PIIGS (με πρώτη την Ιρλανδία στη λίστα) και μετά εμείς, που λόγω ηλιθιότητος ΓΑΠ και Παπάκ. βγήκαμε μπροστά για να φάμε το περισσότερο ξύλο.

  • Jude Law avatar
   Jude Law @ Μανιάτης 27/01/2014 23:56:52

   Aπό αγροτική περιοχή είσαι, όπως λες.

   Της Ελλάδας ή της Γερμανίας; Έχει σημασία.
   Για να σου φαίνεται σωστή αυτή η πρόταση, κάτι τρέχει ....

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Jude Law 28/01/2014 19:09:40

    Κατ΄ αρχήν συμφωνούμε στην καταστροφική πολιτική των ντόπιων πολιτικών και οικονομικών ελίτ.
    Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στη δύστυχη τη χώρα μας πρέπει να δούμε και τις παγκόσμιες εξελίξεις στην παραγωγή την τεχνολογία και το εμπόριο.
    Γενικά, γνωστά τα περί παγκοσμιοποίησης και των συνεπειών της στην παραγωγή της Δ. Ευρώπης.
    Πρέπει να δούμε πως οι χώρες της Δ. Ευρώπης άρχισαν να προετοιμάζονται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ώστε με το μικρότερο δυνατό κόστος να αντιμετωπίσουν τη μεταφορά μέρος της παραγωγής τους στην Α. Ευρώπη και στη συνέχεια στην Κίνα, Ινδία και Απω Ανατολή.
    Οι ευθύνες των δικών μας ελίτ είναι τεράστιες διότι δεν έπραξαν τα αναγκαία για την προσαρμογή, παρά συνέχισαν το πάρτι του δανεισμού.
    Πέρα από το έγκλημα του κάλπικου life style και της αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος που αναφέρεις, κατέστρεψαν και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
    Το φαινόμενο των αυθαιρέτων και της δημιουργίας αφορολόγητου πλούτου τα τελευταία 30 χρόνια διαφέρει από τις αντίστοιχες καταστάσεις παλαιοτέρων περιόδων και ειδικά των δεκαετιών της φτώχειας του -50 και -60.
    Σίγουρα βέβαια δεν είναι αυτό αιτία της κατάρρευσης. Είναι παράγωγο ενός πελατειακού, διεφθαρμένου καθεστώτος. Όμως, το ίδιο αυτό καθεστώς μας οδήγησε εδώ που είμαστε.
    Και βέβαια οι αγορές λειτουργούν κερδοσκοπικά. Εννοώ στην ερώτηση μου ότι υπάρχουν οι σκληροί κανόνες των μαθηματικών και των αριθμών. Για να πληρώσει μία εταιρία ή ένα Κράτος πρέπει να εισπράττει. Πρέπει να υπάρχει παραγωγή εμπορεύσιμη.
    Αναφορικά με την συγκεκριμένη πρόταση των Γερμανών:
    1. Σπανίως τα ΜΜΕ μεταφέρουν επακριβώς τα λεχθέντα.
    Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο προσόν των πολιτικών, κύρια είναι των ΜΜΕ.
    2. Ο σχηματισμός ιδιωτικής περιουσίας πρέπει να φορολογείται.
    3. Τα Κράτη οφείλουν να ρυθμίζουν τα δημοσιονομικά τους, ώστε να μην γίνονται επαίτες αυτά και οι πολίτες τους. Πώς; Δουλειά των φιλόδοξων πολιτικών. Αν δεν μπορούν να φύγουν κι όχι να μετατρέπουν την εκλογή τους σε ιδιωτικό μαγαζί.
    4. Οφείλουμε ως Πολίτες να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε νοικοκύρευση της χώρας μας.
    5. Τα Κράτη δεν έχουν φίλους ούτε εχθρούς, παρά μόνο συμφέροντα. Οφείλουμε να δούμε που είναι τα συμφέροντά μας και να βρούμε τη θέση μας. Οι κραυγές και οι κενολογίες δεν βοηθούν.

   • anideos avatar
    anideos @ Jude Law 28/01/2014 19:25:49

    Απο τη Νικαια Λαρισας ειναι: καθε κλαδακι και πουλι καθε πουλι και κλεφτης.
    Καθε αυλη κι ενα καγιεν, καθε σπιτακι και πισινα!!!!
    Κι εγω απο αγροτικη περιοχη ειμαι!!!
    Καμπος γαρ...

 11. ΚΜ avatar
  ΚΜ 27/01/2014 23:25:27

  Τέτοιοι είναι. Κανένας δεν εκπλήσσεται. Όταν έρθει η σειρά τους, πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και ανελέητοι. Όχι όπως μετά τον Β' Παγκόσμιο.

 12. anergos avatar
  anergos 27/01/2014 23:27:53

  ΩΧ....πολυ σοσιαλιστικο που ακουγεται αυτο..απαλλοτριωση των εχοντων..διαβαζω.."αλλά συνολικά του πλούτου που μπορεί να έχει κάποιος. Δηλαδή καταθέσεις, ακίνητα, μετοχές, ομόλογα."
  Γερμαναραδες..εγω ημουν σοσιαλιστης στα νιατα μου..τωρα γερασα, αφηστε τις μπουρδες.
  Εμεις στο ελλαντα, τα παιρνουμε στις κρισεις μονο απο τους μη εχοντες, καταθεσεις ,ακινητα,μετοχες, και ομολογα.

 13. ΚΜ avatar
  ΚΜ 27/01/2014 23:35:42

  Τίποτα δεν γνωρίζεις. Το πολύ-πολύ να γνωρίζεις για την Μάνη, που πουλήσατε τα πατρικά σας τους Γερμανούς. Όσο για τον «πλούτο τον αφορολόγητο», η «λογική» σου ζέχνει συλλογική ευθύνη, γιατί κλέβεις περισσότερο από τους τίμιους παρά από τους φοροφυγάδες. Να πληρώσετε εσύ και οι Γερμανοί την λυπητερή για τις χρεωκοπημένες Γερμανικές τράπεζες που υποδύονται τις μωρές παρθένες, λες και δεν ήξεραν πως όταν δανείζεις, αναλαμβάνεις ρίσκο. Στην πατρίδα μου πληρώνω φόρο και με το παραπάνω. Δεν είμαι Γερμανός υπήκοος για να πληρώνω φόρο στην Γερμανία.

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/01/2014 23:44:02

  'Αν έχει :
  1. ένα εγγυημένο αφορολόγητο κάτω όριο συνολικής συσσωρευμένης περιουσίας (κινητής και ακίνητης) - συζητάμε το ύψος -
  2. εξαιρεί εντελώς την πρώτη κατοικία (μέχρι κάποιο όριο αξίας, οι πολυτελείς θα πρέπει να πληρώσουν),
  3. και φυσικά καταργηθεί το ετήσιο χαράτσι,
  θα ήταν δίκαιο μέτρο αναδιανομής συσσωρευμένου ιδιωτικού πλούτου.
  Φυσικά, όσοι δεν θέλουν μέτρα αναδιανομής του συσσωρευμένου ιδιωτικού πλούτου υπέρ των φτωχότερων και των δημόσιων αγαθών, θα είναι αντίθετοι.
  Ο Τσοχατζόπουλος και ο Μισέλ τι λένε;

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 27/01/2014 23:51:03

  «Ετοιμάζουν σχολή... νεκροθαφτών στη Θεσσαλία!»
  Νews.gr.msn.com/social | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2014 |

  Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Ανατομία, δίκαιο ταφής, γενική ψυχολογία, Βιολογία, ιστορία κηδείας, συμβουλευτική δύναμη, κοινωνιολογία κηδείας, λογιστικά, κηδεία: σκηνοθεσία και πρακτικές, λειτουργία και διαχείριση επιχειρήσεων, επαγγελματική ασφάλεια, κανόνες υγιεινής.

  Ευοίωνες δείχνουν οι προοπτικές να δημιουργηθεί στη Θεσσαλία Σχολή... Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας, καθώς ήδη η πρόταση προωθείται στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, προς συζήτηση. Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν μακάβριο, αλλά όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος κ. Μιχάλης Παναγιώτου: «Να υπάρχουν στον χώρο αυτό, μόνο άνθρωποι που θα μπορούν να κάνουν με τον απαραίτητο επαγγελματισμό τη δουλειά τους, σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή πόνου...».

  Η σχολή, που αναμένεται να λειτουργήσει σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, το οποίο έχει μελετήσει και συντάξει με κάθε λεπτομέρεια τη λειτουργία της, τόσο όσον αφορά στα μαθήματα που θα διδάσκονται όσο και στην πιστοποίηση που θα λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι, που θα κρίνονται ικανοί να μπαίνουν στον κλάδο και να ασκούν το εν λόγω επάγγελμα, αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία.

  «Υπήρχε πάντα ένα κενό σε αυτό το επάγγελμα. Κανείς δεν έχει εκπαιδευτεί για να το κάνει. Μπορεί κάποιος με μεγάλη ευκολία, απλά εκδίδοντας μια άδεια λειτουργίας γραφείου τελετών, να μπει στον χώρο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν σήμερα πολλοί ...άσχετοι, οι οποίοι λόγω κακών συμπεριφορών τους, από τη μία βεβηλώνουν τους νεκρούς και απ΄ την άλλη κάνουν κακό στον κλάδο δυσφημίζοντάς τον και δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις γι’ αυτό που είμαστε και κάνουμε...», τονίζει ο κ. Μιχ. Παναγιώτου, εξηγώντας για την ανάγκη που ώθησε στην πρόταση δημιουργίας της Σχολής Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας.

  «Πρέπει να προσφέρουμε στους νεκρούς μας, τις τιμές και τον σεβασμό που τους αξίζει, όπως αυτό μας δίδαξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Υπάρχουν άτομα στον χώρο που δεν δείχνουν τον ανάλογο επαγγελματισμό και κρίνεται επιτακτική ανάγκη να εκπαιδευτούν, ώστε να ανταποκριθούν τα μέγιστα σε αυτή τη δύσκολη και ιερή στιγμή του ανθρώπου...», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου.

  Τα μαθήματα που θα διδάσκονται και για τα οποία κρίνεται ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν αυτές τις γνώσεις, για να παρέχουν τις υπηρεσίες φροντίδας, είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Ανατομία, δίκαιο ταφής, γενική ψυχολογία, Βιολογία, ιστορία κηδείας, συμβουλευτική δύναμη, κοινωνιολογία κηδείας, λογιστικά, κηδεία: σκηνοθεσία και πρακτικές, λειτουργία και διαχείριση επιχειρήσεων, επαγγελματική ασφάλεια, κανόνες υγιεινής... κ.α.

  Οι εκπαιδευόμενοι θα πιστοποιούνται για τις γνώσεις τους, μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους και έπειτα θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα. Όσον αφορά στους εκπαιδευτές, που θα διδάξουν, προτείνεται να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως βιολόγοι, κοινωνιολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α.

  Να σημειωθεί ότι τον ερχόμενο μήνα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, με αρμόδιους των δύο Υπουργείων. Φέτος μάλιστα προγραμματίζεται να γίνει και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελμάτων Κηδείας, στον Βόλο.»

 16. Dal avatar
  Dal 27/01/2014 23:53:31

  Παιδιά ας το καταλάβουμε μια για πάντα. Τι στιγμή που δεν υπάρχει αντίδραση γεγονός που οι Γερμανοί το γνωρίζουν πολύ καλά, και τη στιγμή που το πολιτικό προσωπικό κάνει συνεχώς υποχωρήσεις ,οι Γερμανοί θα μας πάρουν και τα σώβρακα και δεν είναι τρόπος του λέγειν.Γιατί να μην το κάνουν, διαμαρτύρεται κανένας;. Πάντως συγχαρητήρια στο Antinews για την αντικειμενική πληροφόρηση.

 17. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/01/2014 00:34:44

  Δεν είναι υπέρ των φτωχότερων η επιδιωκόμενη (κατ'ευφημισμόν) «αναδιανομή» (χωρίς να σημαίνει ότι άν ήταν υπέρ των φτωχοτέρων, αυτό δικαιολογεί κατασχέσεις τέτοιου είδους). Όχι.

  Η επιδιωκόμενη «αναδιανομή» (μετάφραση: κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας, από δικαίους και αδίκους) γίνεται υπέρ των Γερμανών. Ως τέτοια, είναι εκ προοιμίου απορριπτέα. Germania delenda est.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ΚΜ 28/01/2014 11:03:00

   Το πρόβλημα σας είναι ότι είναι κατάσχεση ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ περιουσίας με κρατική παρέμβαση.
   Ενω όταν εκμηδενιζουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δεν βγάζετε κίχ. Αυτό δεν είναι κατάσχεση ιδιωτικής εργασιακής δύναμης με κρατική παρέμβαση (εκτός διαπραγμάτευσης κοινωνικών εταίρων);
   Αλλά για την εργασία δεν δίνετε και δεν δίνατε ποτέ ούτε τρύπια δεκάρα. Μόνον για την ιδιοκτησία σκοτώνεστε - ανεξαρτήτως του πως κτήθηκε - νόμιμα, παράνομα, ημινόμιμα, ηθικά, ανήθικα.
   Αυτη είναι η ιδεολογία σας και το κράτος - οπερέττα που έφτιαξε.
   Αυτή είναι η διαφορά - και γι αυτό φέρατε την Ελλάδα εδώ που την φέρατε, όσοι σκέφτεστε παρόμοια.

   • Jude Law avatar
    Jude Law @ Uncle Stgm 28/01/2014 13:09:59

    Για πες μας λοιπόν αγαπητέ, σε ποιό σημείο η πρόταση των γερμανών ενδιαφέρεται να μαθει αν η ιδιοκτησία που θα φορολογηθεί με 10% αποκτήθηκε "νόμιμα, παράνομα, ημινόμιμα, ηθικά, ανήθικα". Σε ποιό σημείο; Και γιατί αυτό δεν πληττει την εργασία, από τη στιγμή που όποιος τα απέκτησε εργασζόμενος θα πρέπει να καταβάλει 10% ακόμη και αν ήταν ο συνεπέστερος των φορολογουμένων, ενώ όσοι εχουν βγάλει τα μετρητά τους έξω δεν θα πληρώσουν δεκάρα;

    Εχω δει επιχειρήματα και επιχειρήματα, αλλά το παραπάνω (περί εργασίας και ιδιοκτησίας) παίρνει Οσκαρ. Μπράβο. Και εις ανώτερα.

 18. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/01/2014 00:48:07

  Τελικά, εδώ δεν θα χρειασθεί...
  Πήραμε, πήραμε, πήραμε, meine Damen und Herren.
  Πήραμε, από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Απο μικροσυνταξιούχους.
  Απο τους νέους (τον ξέρετε τον μισθό για νέους - κάποιο "δικό μας" εργοδοτικό Ινστιτούτο πρότεινε προχθές 130 ευρώ μισθό).
  Πήραμε, απο καλύβια, κοτέτσια και λαχανόκηπους στην αυλή.
  Πηραμε απο τον 18χρονο, απο τη γιαγια και τον παππού (...έ όχι και απο τους υψηλόβαθμους ένστολους ή δικαστικούς ή και ΔΕΚΟτζήδες - υπάρχουν και ταμπού).
  Ξέρετε κάτι, Γερμαναράδες μου (και άλλοι Βόρειοι, ιδίως εσείς οι Σκανδιναβοί που φορολογείτε απάνθρωπα τον πλούτο): Τον θέλετε και σείς "τον Έλληνά σας".
  Θα σας χρειαστεί, στα χρόνια που έρχονται. Αναδιανομή, ναι : Αλλά απο κάτω προς τα πάνω διάολε. "Α λα Ελληνικά".
  "Εκεί που είστε, ήμασταν - εκεί που είμαστε, θά 'στε".

 19. Γιώργος Χρυσάνθου avatar
  Γιώργος Χρυσάνθου 28/01/2014 03:39:38

  Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας μεταξύ κομμουνισμού και αστικής δημοκρατίας. Τι σημαίνει αναδιανομή του πλούτου για να καταλάβω? Που υπάρχει αυτή η έννοια εκτός των μπολσεβίκικων γραπτών?
  Δηλαδή εάν κάποιος νόμιμα ΑΦΟΥ φορολογήθηκε παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία του (δεν είμαστε όλοι λαμόγια που κλέψαμε) επενδύσει τα καθαρά μετά από φορολόγηση χρήματα του σε ακίνητο πρέπει να ξαναφορολογηθεί επι των φορολογηθέντων?
  Έχουμε χάσει πια κάθε λογική. Φορολογία σημαίνει κρατώ από αυτά που βγάζεις ένα ποσό για τις ΚΟΙΝΕΣ απολαβές που είναι ο στρατός, υποδομές, έξοδα διοίκησης και τα υπόλοιπα είναι τα καθαρά δικά σου.
  Έτσι νοείται τουλάχιστον στην Αμερική η φορολογία και όχι τα νεο-κομμουνιστικά της Ανατολικογερμανίδας και των συνοδοιπόρων της εδώ.
  Και τι έννοια τότε έχει η φορολογία εκτός από ανά πάσα στιγμή σου αρπάζω το μόχθο σου επειδή μου λείπουν τα λεφτά, τά έφαγα, ή έβαλα τους άσχετους κομματικούς να παίρνουν αποφάσεις?
  Αυτά όλα καμμία σχέση δεν έχουν με την αστική φιλοσοφία, που υποτίθεται ενστερνίζεται η ΝΔ, αλλά μεγάλη σχέση έχουν με το νεο-κομμουνισμό των πρώην αριστερών που ονομάζονται σήμερα νεο-φιλελεύθεροι και κυβερνούν την Ελλάδα και την Ευρώπη (βλέπε Μπαρόζο, Μέρκελ, διάφορους ανανείψαντες Μαοϊκούς, Τροτσικιστές, Πανελλαδικάριους κλπ.).

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Γιώργος Χρυσάνθου 28/01/2014 12:03:15

   Έχετε χάσει συνέχειες. Ακόμη και η Αμερική αλλάζει: Φορολογούν προσθετα για Health care. Αυτό που γράφετε για τις ΗΠΑ είναι η άποψη του Tea Party.
   (παρεπιμπόντως, δείτε πόσο η "αστική" φορολογική άποψη των τσαγάδων - και της ΝΔ - συγγενεύει πολύ με της μαοικής κομμουνιστικής Κίνας, με τους πάμπλουτους κομματικούς μογκούλους και με τους εργαζόμενους των 100 ευρώ - πρόσφατα, και εδώ το πρότειναν για τους νέους)
   Προσωπικά προτιμώ το Σκανδιναβικό μοντέλο φορολόγησης του πλούτου.
   Ως γνωστόν σε καμμιά Σκανδιναβική χώρα δεν υπάρχει κομμουνιστικό σύστημα. Και ξέρετε κάτι; Μπροστά στα σκανδιναβικά συστήματα, το Γερμανικό φαντάζει εντελώς νεοφιλελεύθερο και παλαιο-αστικό.

   • Jude Law avatar
    Jude Law @ Uncle Stgm 28/01/2014 13:14:57

    Φορολογούν πρόσθετα στην Αμερική, αλλά δεν βάζουν ξαφνικά σε μία οικονομία σε 7ετή ύφεση έναν φόρο ανα 3 ώρες!
    Έλεος! Έλεος με το σκανδιναυικό μοντέλο και κάθε μοντέλο.

    Ειλικρινά. Δεν σας ξέρω και δεν θέλω να σας μαθω ποιός είστε. Αλλά, το να συζητάτε για σκανδιναυικο μοντέλο ή άλλο μοντέλο φορολόγησης σε μία κοινωνια που έχει δείκτες καταστροφής της οικονομίας της χειρότερες από αντιστοιχους δείκτες πολεμικών περιόδων, κάτι δείχνει για την αντίληψη των πραγμάτων που έχετε και τη νοημόσυνη (σας, και μας, και όλων μας).

    Έλεος!!!!

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Jude Law 28/01/2014 14:51:30

     Αναρωτήθηκες γιατί ήλθε η καταστροφή; Την έκρυβαν από το 2007.
     Τα φορολογικά συστήματα δεν αντιγράφονται. Ομως, οι αγορές λειτουργούν με τους δικούς τους νόμους. Οποιος δεν σέβεται τους νόμους αυτούς, όπως οι ελικές ελίτ τα τελευταία 30 χρόνια, καταρρέει.
     Τελευταία στην Σκανδιναβία κυνηγούν τις δικές τους πολυεθνικές και επιβάλλουν επιπλέον φόρους διότι διαφεύγουν μέσω των θυγατρικών τους σε τρίτες χώρες.

     • Jude Law avatar
      Jude Law @ Μανιάτης 28/01/2014 17:24:32

      Οι αγορές λειτουργουν με έναν μόνο νόμο: της κερδοσκοπίας. Φυσικά και αναρωτήθηκα γιατί ήλθε η καταστροφή, ψάχνω συνεχώς να καταλάβω το γιατί. Και η απάντηση που μοιάζει πιό κοντα στην αλήθεια, είναι πως απλά, οι "αγορές" φορτώνουν στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων τη φουσκα που δημιούργησαν με τις "μοχλεύσεις", τα "παραγωγα" και αλλά προιόντα για αλογομουρηδες.

      Η σχέση των ελληνικών ελιτ με τους νομους των αγορών δεν είναι αυτή που υπαινίσσεσαι. Έπετέλεσαν (οι πολιτικοί μας) μια χαρά το ρόλο που τους ανετέθη, δεν έχω και πολλές αμφιβολίες για αυτό.

      Και όσο για τα φορολογικά συστήματα, εξακολουθω να πιστεύω πως η συζήτηση δεν αποτελεί τίτλο τιμής για τη νοημοσύνη μας. Είναι σαν να είσαι σε πολέμο, και στα χαρακώματα να συζητάς αν ακρίβηκε το χοιρινό στη Μελβουρνη ή πόσο κάνουν τα αθλητικά παπούτσια στη Στοκχόλμη. Εδώ καταστρεφόμαστε και βαδίζουμε σε μη αναστρεψιμο όλεθρο, και εσείς μου λετε πως φορολογουν οι ΣΟυηδοί. Λυπηθείτε μας.

 20. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 28/01/2014 03:47:07

  Αρχιζει και κουραζει αυτή η ιστορια. Αν συνεχιστεί αυτή η κατασταση, συντομα πολύ λιγο θα μας νοιαζει αν ειμαστε εντος ή εκτος Ευρω, αφου δεν θα εχουμε ουτε κερμα στη τσεπη μας.

  • Ανάστροφη πορεία avatar
   Ανάστροφη πορεία @ Μικρασιάτης 28/01/2014 11:07:35

   Ξέρεις, ήδη πάρα πολλοί, ήδη δεν έχουμε....

 21. epifanios avatar
  epifanios 28/01/2014 11:46:11

  κοροιδα Ευρωπαιοι καντε ενα εμπαργκο στα Γερμανικα προιοντα

 22. naruto avatar
  naruto 28/01/2014 11:54:38

  Ειναι ευκολη και ευχαριστη η αναδιανομη του πλουτου αρκει βεβαια να προκειται για το πλουτο των αλλων. Η παροιμια λεει ποσο πονανε εκατο ξυλιες σε ξενο ποπο.Κανενας δεν ρωταει πως αποκτηθηκε αυτος ο πλουτος με τι κοπο ποσες θυσιες ποσες στερησεις και δουλεια μερα νυχτα. Αμ το αλλο καλα που θα πανε αυτα τα λεφτα? θα προσλαβουμε και αλλους δημοσιους υπαλληλους?Του χρονου δηλαδη τι θα γινει αντε ξανα 10% ποτε θα τελειωσει αυτος ο κανιβαλισμος της ελληνικης κοινωνιας?

 23. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 28/01/2014 12:16:59

  Ο Μπιθικώτσης λέει στο Μακρύ Ζεϊμπέκικο του Σαββόπουλου: "Πού να σου εξηγώ..."

  • Jude Law avatar
   Jude Law @ Μανιάτης 28/01/2014 13:11:11

   Άσε, μην μας εξηγείς άλλο.
   Καταλάβαμε, καταλάβαμε ....

 24. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 28/01/2014 14:06:12

  Και τον Μάϊο θα τους έρθει η .... Ελληνική πρόταση. Ας αναμένουν στο ακουστικό τους λοιπόν.

  • Οι αστεφάνωτοι avatar
   Οι αστεφάνωτοι @ Μωρίας εγκώμιον 28/01/2014 15:05:12

   Δε θα είναι μόνο Ελληνικό το σκαμπίλι.

 25. Νιόβη avatar
  Νιόβη 28/01/2014 14:11:38

  Ε, όχι και απίστευτο. Για όνομα του Θεού. Όποιος διατηρούσε ακόμα ψήγματα αμφιβολιών για το πού πάει το πράγμα τα έχασε κι αυτά με το κούρεμα την περασμένη άνοιξη στην Κύπρο. Το ίδιο κούρεμα που στην αρχή πλασαρίστηκε ως «μεμονωμένο κι έκτακτο μέτρο» αλλά μετά αποφασίστηκε να είναι μόνιμο. Ήμαρτον πια, ας μην κάνουμε τις μωρές παρθένες όλη την ώρα. Για τελευταία φορά: η ιδιοκτησία είναι ελευθερία. Γι αυτό τον λόγο, ο εχθρός τώρα πια είναι ο «ιδιοκτήτης» και τα όπλα εναντίον του είναι οι χρεοκοπίες, οι δημεύσεις περιουσιών, οι φυλακίσεις, η επιβολή της θεωρίας της «συλλογικής ευθύνης» και η εκ προοιμίου καταδίκη του από φωστήρες του συστήματος, προπαγανδιστές και χρήσιμους ηλίθιους ως «κλέφτη», «ασυνείδητου» και «φοροφυγά». Λίγο-λίγο και μετρώντας κάθε τόσο τις αντοχές και την ευπιστία του μαντριού.

 26. Jude Law avatar
  Jude Law 28/01/2014 14:23:48

  μα εσείς δεν συμφωνούσατε πως "αυθαίρετο" και "εκτός σχεδίου" δεν μεταφράζεται σε γλώσσες της Βορειας Ευρώπης;

  το "illegally built properties", πως μεταφράζεται;

  τωρα το γυρίσατε στην εφαρμογή του νομου .... με άλλα λόγια, να αγαπιόμαστε ....

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Jude Law 28/01/2014 23:35:20

   Αυτό ακριβώς....

 27. Nik avatar
  Nik 28/01/2014 17:51:28

  Ευτυχώς που υπάρχουν Offshore τράπεζες και επενδυτικά ομόλογα. Εκεί και μάλιστα ολοταχώς οδηγούν αυτές οι παπαρολογίες των Γερμανών.

 28. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/01/2014 18:22:00

  Μιλάω με πολλούς ξένους (κυρίως με λοιπούς Νοτιοευρωπαίους, που μας παρακολουθούνε για να ξέρουν τί τους περιμένει σε δεύτερη φάση κι αυτούς) και όποτε έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων υπέρ Γερμανίας, αστειευόμενος, τους εξηγώ τί θα κάνω σε μια τέτοια περίπτωση:

  Θα πάω και θα πιάσω έναν τυχαίο Γερμανό (κατα προτίμηση, κάποιον που αποταμίευσε δουλεύοντας τίμια, όπως εγώ) και θα πάμε παρεούλα στο ΑΤΜ να κάνουμε λογαριασμό. Η συλλογική ευθύνη είναι δίκοπο μαχαίρι!

 29. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 28/01/2014 18:31:19

  Nik είπε:
  "Ευτυχώς που υπάρχουν Offshore τράπεζες και επενδυτικά ομόλογα."
  Με άλλα λόγια:
  "Ευτυχώς που υπάρχουν τα μαρούλια(νταλλαρζ γιουροζ παουντζ) για να δένουμε τα γαϊδούρια(Ισλανδία Κύπρος και προσεχώς Μάλτα Λουξεμβούργο)

 30. sender avatar
  sender 28/01/2014 20:05:40

  Αν είχαν επιστραφεί τα κλεμμένα,τότε αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν .Ενα είναι σίγουρο,οι παρούσες καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν είναι μαύρα χρήματα.Είναι ήδη δηλωμένες και φορολογημένες.Αν γίνει λοιπόν το κούρεμά τους, καλύπτεται το οικονομικό κενό που προκάλεσαν οι απατεώνες,που πάλι και πάλι θα την γλιτώνουν,οι ίδιοι και οι θησαυροί τους,γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τους δαιδαλώδεις δρόμους του χρήματος.Αυτούς προστατεύουν.Τέτοια ''κοινωνική''πολιτική την κάνω και εγώ.

 31. Jean-Claude DL avatar
  Jean-Claude DL 28/01/2014 21:32:44

  Συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχει μάλιστα και η άποψη πως πρώτα στοχοποιήθηκε η Ιρλανδία (λόγω τραπεζικού τομέα) στην οποία εστάλη επιστολή "πιστόλι-στον-κρόταφο" από τον Τρισέ. Ο τότε Υπουργός Οικονομικών της αντέστη με πείσμα. Οπότε, οι πιέσεις στράφηκαν στον επόμενο "μεγάλο ασθενή", με τον πιό ηλιθιο πρωθυπουργό όλων των εποχών (ψηφισθέντα από το 44% του λαού, να μην ξεχνιόμαστε).

  Η επιστολή αυτή στην Ιρλανδία ΔΕΝ δόθηκε ποτε στη δημοσιότητα. Την απεκάλυψε ο επόμενος Υπουργος Οικονομικών της Ιρλανδίας (ο αντισταθείς είχε πεθάνει εν τω μεταξύ, αν τα θυμάμαι και καλά διότι πάει καιρός ...), παραδέχθηκε η ΕΚΤ την υπαρξη της αλλά χρονολογώντας την (επίτηδες προφανώς) αργότερα. Άπαντες οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν να την δημοσιοποιήσουν.

  Και το παιχνίδι παίχτηκε με εμάς ....

 32. Κλεφτης βαθμων avatar
  Κλεφτης βαθμων 30/01/2014 22:29:16

  Χαχαχα! Οχι μονο φορο στην περιουσια αλλα και πωληση των μνημειων (τα εσοδα απο ιδιωτικοποιησεις που αναφερει) και στο πεζοδρομιο τους πολιτικους θα βγαζεις για να γλυτωσει μια χωρα την χρεωκοπια. Αυτα παθαινεις οταν (οικειοθελως μαλιστα!) παραδιδεις την νομισματικη σου κυριαρχια και υιοθετεις ενα ξενο νομισμα που δεν σου επιτρεπει να το ελεγξεις για να γλυτωσεις την χρεωκοπια, να μειωσεις την ανεργια, να αυξησεις την αναπτυξη, να μειωσεις τον πληθωρισμο, να μειωσεις το εμπορικο ελλειμμα, κτλ...

 33. Μοντεζούμα avatar
  Μοντεζούμα 30/01/2014 22:33:22

  "Ληστής" και "ληστοσυμμορίτης", είναι αυτός που σου παίρνει τα λεφτά σου φαναρά και με τη βία. Ο άλλος, αυτός που κρυφά και εν αγνοία σου σου κλέβει τα λεφτά απο την τσέπη της φορεσιάς σου, λέγεται "λωποδύτης". ("λώπη ή λώπος" σήμαινε στην Αρχαιότητα τη φορεσιά, το ένδυμα δηλαδή, και "δύω" σήμαινε "βυθίζω το χέρι μου, βουτώ κλέβοντας ρούχα"). Μετά την ετοιμολογία που σας έκανα, πάρτε τώρα έναν-έναν τους απέξω και τους παρ' ημίν εκπροσώπους τους στην πατρίδα μας που μας "κυβερνούν", και εντάξτε τους αναλόγως, στους ληστές ή στους λωποδύτες. Κι΄αν βρείτε κανέναν λωποδύτη, να με φτύσετε!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.