#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2011 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απέτυχε το Μνημόνιο - νέα μέτρα 29 δισ

Θα μας κάνουν… Φορογιώργαινα με μέτρα 29 διςΓια να λέμε και του στραβού το δίκιο, η κυβέρνηση δε θα αναγκαστεί να μας βάλει κοστούμι συνολικού ύψους 30 δις. Μόνο… 29 δις ευρώ θα κληθούμε να βάλουμε από την τσέπη μας μέχρι το 2015 προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να βγουν τα νούμερα του πρώτου Μνημονίου. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο Μνημόνιο σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχθηκε εμμέσως ότι έπεσαν έξω κι ότι το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου δεν έφτανε ούτε για πρόγευμα. Το κυρίως πιάτο θα είναι άλλα 29 δις ευρώ που θα εξοικονομηθούν πάση θυσία. Κατ’ αρχάς ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2011 από 17,035 δισ. ευρώ που προϋπολογιζόταν θα είναι τελικά 18,807 δισ. και απαιτεί έτσι πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. για φέτος ("πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ο στόχος του 2011". Επομένως ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Έτσι, για να μειωθεί το έλλειμμα στο 6 δισ. (ή 2,5% του ΑΕΠ) ως το 2014 και ακόμα περαιτέρω στα 3 δισ. (1% του ΑΕΠ) το 2015, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει συνολικά μέτρα ύψους πάνω από 29 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015.
Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής 2012-14, που θα αφορά μέτρα 8% του ΑΕΠ ή 19,2 δισ. ευρώ, για να μειωθεί κατά 6% του ΑΕΠ το έλλειμμα.

Επιπλέον, για την εξοικονόμηση άλλων 3 δισ. το 2015, θα απαιτηθούν έως και 9 δισ. μέτρα (καθώς για κάθε 1 δισ. προσαρμογής αντιστοιχούν με τα σημερινά δεδομένα μέτρα περίπου 2,5 δισ. ευρώ). Όλα τα μέτρα που θα απαιτηθούν την περίοδο 2012-2015 ισοδυναμούν δηλαδή με περίπου 27,5 δισ. Επιπλέον το 1.8 δις. που έπεσαν έξω για φέτος και φτάνουμε στα 29 δις.

Αλλά για να καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχίας, ήδη ο προϋπολογισμός του 2011 μπαίνει μέσα, μπάζει από παντού, οπότε ούτε τα πρόσθετα μέτρα μπορούν με ασφάλεια και θα κληθεί το υπουργείο Οικονομικών να βρει νέα «μαξιλάρια» ασφαλείας.

Ο υπουργός είπε ότι τα 2/3 θα βρεθούν από εξοικονόμηση δαπανών. Τι εννοεί, ότι θα κόψει και πάλι από το ΠΔΕ, από τα σχολεία και τα νοσοκομεία; Αδιέξοδη πολιτική με λίγα λόγια.

«Οι οποιεσδήποτε περαιτέρω παρεμβάσεις θέλουμε να έρχονται από την πλευρά των δαπανών και δεν μιλάω για περικοπές μισθών και συντάξεων. Σε μια χώρα, όπου το φορολογικό σύστημα έχει παθογένειες, όπως το δικό μας, δεν μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα σε έξι ή δώδεκα μήνες. Η εμπειρία δείχνει ότι αυτό θέλει 18 με 24 μήνες» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση για να μετατρέψει την Ψωροκώσταινα σε… Φορογιώργαινα, όπου Γιώργος και ο πρωθυπουργός και ο «τσάρος».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, σημειώνοντας «απλώς ο ρυθμός εξόδου, η ευκολία ή η δυσκολία του δρόμου εξαρτάται από το ευρύτερο πλαίσιο».

Όσο για την αποτυχία της κυβέρνησης να πετύχει ακόμη και τους στόχους που η ίδια βάζει, τα έριξε στη διεθνή συγκυρία. Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι εξαιτίας και προβλημάτων σε άλλες χώρες, αυτό που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο να διαφαίνεται ως γρήγορη αποκλιμάκωση των επιτοκίων, σταμάτησε. Δημιουργήθηκε αμφιβολία στις αγορές κατά πόσο θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει και σε αυτές τις απαντήσεις περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Στο σημείο της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας υπάρχει και η δεύτερη μεγάλη διαφοροποίηση στο νέο Μνημόνιο. Κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων απαλείφθηκε η φράση για 50 δις που είχε αναφέρει η τρόικα και γίνεται αναφορά για ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015, καθώς και για μεγιστοποίηση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας την περίοδο 2011 - 2015. Επίσης, η εντολή της τρόικας για εξεύρεση μέχρι το 2012 ποσού 15 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και κρατικά ακίνητα μετατέθηκε ένα χρόνο μετά, δηλαδή για το 2013.

Κατά τα λοιπά, για φέτος η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς προβλέπεται ύφεση 3% και πληθωρισμός 2,5%, καθώς και μείωση στο 8% του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για το 2011. Αλλά ακόμη κι αυτά τα νούμερα επισφαλή είναι αν φανταστεί κανείς ότι ο πληθωρισμός τρέχει πάνω από 5% και το πετρέλαιο κοντεύει να φτάσει τα 2 ευρώ.

Ιδιαίτερη σημασία είναι αυτό που είπε ο υπουργός για την επιμήκυνση με εμφανή την ανησυχία του ότι είναι ένα μέτρο που δε φτάνει. Σημείωσε

«πως αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα, γιατί διευκολύνει πάρα πολύ την περίοδο 2014-2015. Το αν αρκεί ή όχι, εξαρτάται από το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι αγορές. Εμείς ζητάμε την κατανόηση των αγορών ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, βάζοντας στο τραπέζι θέματα, όπως μείωση επιτοκίου και επαναγορά ομολόγων». Από τα λεγόμενά του διαφαίνεται μια απογοήτευση για τις διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν λύση για την κρίση χρέους με επαναγορά ομολόγων. Ισως δηλαδή να αποφασιστεί επιμήκυνση με μείωση επιτοκίων, για λόγους ισότητας με την Ιρλανδία, αλλά η επαναγορά μάλλον μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Rote Phane avatar
  Rote Phane 24/02/2011 17:22:45

  Μηδεν εις το Πηλικιον, ντε!!!

 2. Wolf avatar
  Wolf 24/02/2011 17:23:05

  Ok αυτο το παραδεχθηκε, σπίτι του γιατι δεν παει, μηπως γλυτωσουμε από την ανικανότητά του?

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Wolf 24/02/2011 20:07:55

   Στο σπίτι του δεν πάει γιατί εκτελεί τα καθηκόντα για τα οποία αμοίβεται για να πραγματοποιήσει.
   Το έχω γράψει 10 φορές.
   Αν ο Άκης με τον Κοντό φάγανε 50 εκατομύρια για τα 4 υποβρύχια,ο Γκιόργκος με τον Φοροκωνσταντίνου που υπογράψανε έργο 110 Δις και υποθήκη μια ολόκληρη χώρα ,πόση προμήθεια πήρανε;
   Είναι πολλά λοιπόν τα λεφτά και δεν νομίζω να τους αφήσουν τα αφεντικά τους να λοξοδρομήσουν.

   • σκαθάρι avatar
    σκαθάρι @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 25/02/2011 10:48:39

    Σε αυτή τη χώρα που λατρεύουμαι τις συνωμοσίες και που αυτοβακαυλιζόμστε ότι διάφοροι "μας έχουν στο μάτι γιατί μας ζηλεύουν" θα ήθελα να μου πεις πιά είναι τα αφεντικά με ονοματεπώνυμο (1,2,3 κλπ) και όχι γενικολογίες.

    • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
     ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ σκαθάρι 25/02/2011 14:48:48

     Το αφεντικό είναι αυτός που πληρώνει .
     Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΔΝΤ.

    • lampros avatar
     lampros @ σκαθάρι 25/02/2011 18:30:13

     @ΣΚΑΘΑΡΙ

     Σε αυτή τη χώρα που λατρεύουμαι τις συνωμοσίες και που αυτοβακαυλιζόμστε ότι διάφοροι “μας έχουν στο μάτι γιατί μας ζηλεύουν”

     Καλά, μας δουλεύεις; Τι «συνωμοσίες», το πράγμα είναι στημένο 100%, και προφανώς όχι επειδή μας ζηλεύουν αλλά επειδή υπάρχει ΚΕΡΔΟΣ.

     Έλεος, δηλαδή, άκου «συνωμοσιολογία» να μιλάς για τα συμφέροντα πίσω από το ΔΝΤ... Καλά, για το ρόλο του ΔΝΤ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ, και των ντόπιων που κάθε φορά το βοήθησαν, δεν έχεις διαβάσει ποτέ; Διάβασε για Χιλή, για Αργεντινή κλπ, για να μάθεις αν δεν ξέρεις.

     Τέτοιοι οργανισμοί έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό, εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και στελεχώνονται από τα κατάλληλα άτομα για να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους.

     Όπου παίζουν δις υπάρχουν και συμφέροντα και συνωμοσίες ―κανείς δεν δρα για την ψυχή της μάνας του...

     Όσο για τα ονόματα που θέλεις, μπορείς να τα βρείς άνετα με δέκα λεπτά ψάξιμο. Αρκεί να σκεφτείς «ποιός επωφελείται». Ο Σόρος ας πούμε, για να δώσουμε και ένα τριτεύον πρόσωπο της όλης φάσης, δεν σου γεμίζει το μάτι; Ο ίδιος που έριξε την οικονομία ολόκληρων χωρών της Ασίας, ακόμα και την λίρα της Αγγλίας για να βγάλει κέρδος;

 3. Έρεβος avatar
  Έρεβος 24/02/2011 17:24:37

  Τις εκατό χιλιάδες κόσμο χτες τις είδε ο κ.Παπακωνσταντίνου;
  Πιστεύει ότι θα προλάβει μέχρι το 2015 να μαζέψει αυτούς τους φόρους;

  Μέρες Σαιγκόν έρχονται κ. Παπακωνσταντίνου. Αν συνεχίσετε έτσι σας βλέπω ήδη στην ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου που θα έρθει να σας φυγαδεύσει από την ταράτσα της βουλής για να μην σας κάψει ζωντανους ο όχλος. Και μάλιστα σύντομα.

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ Έρεβος 24/02/2011 18:46:21

   Με το 1/100 των μέτρων που παρθήκαν εδώ, στην Πορτογαλία βγήκαν 600.000 στο δρόμο!

   Εδώ με αυτήν την λαίλαπα μέτυρων, βγήκαν 100.000...

   Πώς να μην πανηγυρίζει μετά ο Παπακωνσταντίνου κιαι ο ΓΑΠ να μην λέει οτι έχει "λαϊκή εντολή"...???

  • manos avatar
   manos @ Έρεβος 24/02/2011 21:56:47

   Εκατό χιλιάδες κόσμος δεν είναι τίποτα μπροστά στον πληθυσμό και στα μέτρα που έχουν περάσει.
   Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους αντίδρασης, ίσως οι πορείες να μην είναι πιά η δύναμή μας.

   • lampros avatar
    lampros @ manos 25/02/2011 19:07:21

    Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους αντίδρασης, ίσως οι πορείες να μην είναι πιά η δύναμή μας.

    Δηλαδή, τι, να γράφουμε καμμιά σαχλαμάρα στο διαδίκτυο ή να ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια;

    Άμα δεν υπάρχει και έμπρακτη αντίδραση σε πορείες και απεργίες, βράστα...

 4. man8os avatar
  man8os 24/02/2011 17:31:41

  Μηπως δεν περνουν μετρα?
  Μηπως μας περνουν τα μετρα?

 5. nick avatar
  nick 24/02/2011 17:32:06

  Το μνημόνιο όχι απλά απέτυχε, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη απ' ότι ήδη ήταν. Κανείς στόχος δεν πιάνεται, όλα επιδεινώνονται. Πρώτα θα χρεοκοπήσουν την κοινωνία και μετά και τη χώρα.
  Και επειδή προβλέπεται ύφεση 3% και πληθωρισμός 2,5% για φέτος, σας λέω να τα κάνετε τουλάχιστον χ2 (ύφεση 6%, πληθωρισμός 5%) για να είσαστε μέσα. Ο κατήφορος της ύφεσης θα συμπαρασύρει τα πάντα. Και να δούμε μετά το 2014, με χρέος 5οο δις ευρώ ποιές αγορές θα τον δανείσουν.
  Δυστυχώς για την πατρίδα, φαίνεται ότι η εκλεγμένη από τους εξαπατημένους Έλληνες κυβέρνηση μαζί με τους διεθνείς παράγοντες στέλνουν το καράβι σε μεγάλο παγόβουνο (για Τιτανικό δε μίλαγαν άλλωστε προφητικά;).
  Δυστυχώς...

  • Xm. avatar
   Xm. @ nick 24/02/2011 19:46:56

   Πόσο θα ήταν το ελλειμα φέτος αν δεν είχε υπάρξει η βίαιη υπαναπτυξη και ύφεση του Παπακ? και ποτέ θα γυρίσαμε σε πρωτογενή πλεονασματα?
   Αν και απλουστευτικη λογική η νδ πρέπει να κάνει σύνθημα ότι η πολιτική ς ύφεσης έχει καταφέρει και δις να κόβουμε και μεγαλύτερο ελλειμα να εχουμε ως ποσοστό της προηγούμενες χρονιές!
   Όπως είπε ο Σαμαράς μιλάμε για μαθητευόμενους μάγους που δεν έχουν πέσει ούτε σε ένα στόχο μέσα, το μόνο που απασχολεί είναι το χρέος να το αποπληρωσουν!
   Σημαία η προδοτικη λογική του Παπακ και γαμαπ τώρα!

 6. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 24/02/2011 17:35:16

  Επι της τελευταιας παραγραφου του ανωτερου ανεφερθεντος σχολιου:
  Δεν υφισταται ζητημα επαναγορας ΟΜΟΛΟΓΩΝ.Προκειται περι μιας --συνηθους--ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗΣ κουτοπονηριας, για να διαπιστωσουν οι διαχειριζοντες τα Ελληνικα Οικονομικα, ΕΑΝ,τα Ομολογα μας ειναι υπαρκτα στην βαση των εξωθεν χρεων μας, η, εγιναν σκουπιδοχαρτα που "κοσμουν" καποιες χωματερες.....Οι Ελληνες Κυβερνωντες-ΠΙΣΤΟΙ-στην "ευρωλιγουρια" με οτι καλο συνεπαγεται στις (προς ιδιων οφελος) εκφανσεις της, εξακολουθουν να ψευδολογουν και περαιτερω να πιστευουν οτι τα "υπολλοιπομενα" χρηματα βρισκονται στην κατοχη του χειμαζομενου Ελληνικου Λαου.Λανθανουν ομως για πολλοστη φορα.Δεν υπαρχουν τα χρηματα που αναζητουν.Επ'αυτων, διολου υπευθυνος ειναι ο Ελληνικος Λαος.Υπευθυνοι ειναι οι ιδιοι και οι ψευτιες τους.Υπευθυνοι ειναι οι ιδιοι, που υποβαλλοντας το Κρατικο γιγνεσθαι, στην διαδικασια της συνεχους και αμετρης ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, πιστεψαν οτι τα λεφτα θα ερχονται απο τους "κουτοφραγκους" οπως και'να ναι, παριστανοντας τους αρωγους της "μεταλλαξης" σε Ευρωπαικη μιας κοινωνιας με διαφορετικες απαιτησεις και δεδομενα.Το κακο ειναι οτι εξακολουθουν να πιστευουν οτι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.Αν εχουν τα ιδια μυαλα--μεμακρυσμενα της πραγματικοτητας και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ--, ενδεχομενως, να εχουν την τυχη του Μουμπαρακ...

 7. Orestios avatar
  Orestios 24/02/2011 17:53:57

  Οικονομολόγος της πλάκας.
  Απέτυχε και συνεχίζει τηνκαταστροφή.
  Φόροι παντού και όποιος αντέξει.
  Είναι οικονομική πολιτική σοβαρών ανθρώπων αυτή?
  Ποιός τους είπε ότι οι φόροι είναι η σωτηρία?
  Τί έμαθε ο Παπακωνσταντίνου στο LSE?
  Ότι και ο γιός του Καντάφι?

 8. Γιωργος Ασημενιος avatar
  Γιωργος Ασημενιος 24/02/2011 17:58:42

  καλα ο Παπακωνσταντινου δεν διαβεβαίωνε οτι δεν θα ληφθουν νεα μέτρα και αν παρελπίδα αυτά ληφθούν δεν θα είναι εκείνος που θα τα ανακοινώσει;

 9. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 24/02/2011 17:59:25

  Αυτή η θλιβερή κυβέρνηση θα μας καταστρέψει στο τέλος. Και άλλα μέτρα λιτότητας σε εποχή ύφεσης οδηγούν κατευθείαν στη χρεοκοπία.

 10. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 24/02/2011 18:12:38

  Ήθελα να ήξερα τους βαθμούς του και τα ονόματα τών καθηγητών που τον εξέτασαν στο LSE κι του έδωσαν το πτυχίο. Μήπως πρέπει κάποιος να τον ψάξει σε στυλ "zu Gutenberg"; Πλάκα θα είχε.....

  • Μήτσος avatar
   Μήτσος @ Ηφαιστίωνας 24/02/2011 18:24:01

   τι ψάχνεις... τους ίδιους που θα είχε και ο Αλογοσκούφης...

   τελικά βγάζει μεγάλους επιστήμονες αυτό το ίδρυμα...

   Βέβαια το όλο σκεπτικό είναι λάθος. Οι τύποι αυτοί δεν είναι "βλάκες" και φυσικά έχουν ξεπεράσει προ πολλού και το στάδιο των "υπόπτων".

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Μήτσος 25/02/2011 10:53:23

    Πιστέψτε με, δεν φταίει το ίδρυμα αλλά το άτομο. Εμείς οι Έλληνες έχουμε θρησκευτική προσήλωση σε ποιό πανεπιστήμιο πάμε. Γι΄αυτό λέω πάντα, μην κοιτάτε σε ποιό πανεπιστήμιο πάει καποιος, αλλα πόσο καλός είναι. Είναι το ίδιο σαν να λέμε ότι επειδή κάποιος εκκλησιάζεται, ας πούμε στην Αγιά Σοφιά, θα ευλογηθεί καλύτερα, απο το να εκκλησιάζεται, ας πούμε στον Αϊγιώργη ...παλιουρίου. Αυτό το ψώνιο με τα Χαρβαρντ, Μαρβαρντ κ.α. μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν. Ο καλός είναι καλός, όπου και να πάει.

 11. factorx avatar
  factorx 24/02/2011 18:24:31

  Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη:

  «Η αναθεώρηση του «Μνημονίου» αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής.
  Αναδεικνύει τις Κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα για το 2011, περικλείει περισσότερα «μη-καθορισμένα» μέτρα για το 2012-2014.
  Καθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη».

  • somebody, somewhere, sometime... avatar
   somebody, somewhere, sometime... @ factorx 24/02/2011 20:01:27

   Και ποιος σας είπε ότι η Ν.Δ θέλει να κυβερνήσει τη χώρα, υπό κατοχή Δ.Ν.Τ;;
   Καλύτερα που περιμένει, μήπως και ξεκάνει τελείως το Π.Α.Σ.Ο.Κ....

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ factorx 24/02/2011 22:02:41

   Καθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη
   δεν ντρεπονται πια καθολου..
   ουτε το 17% δεν προκειται να πιασει στις εκλογες

 12. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/02/2011 18:32:22

  Kαθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβέρνησης κ. Σταϊκούρα!
  Επιτέλους!

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Κώστας Ροδινός 24/02/2011 19:24:11

   ...ΠΟΤΕ επιτέλους θα το καταλάβουν αυτό;

  • Αντάμ Παπαντάμ avatar
   Αντάμ Παπαντάμ @ Κώστας Ροδινός 24/02/2011 19:35:17

   Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Κώστας Ροδινός 24/02/2011 20:20:29

   Για να τις ζητήσει τις εκλογές πρέπει και να θέλει να αναλάβει.
   Εσείς κ Ροδινέ ξέρετε πολλούς που θέλουν να αναλάβουν ένα χρεωκοπημένο μαγαζί πριν την τελική εκκαθάριση;
   Οι σωστοί παίχτες περιμένουν να δηλώσει το μαγαζί πτώχευση και μετά θα μπουν να το αρπάξουν κοψοχρονιά.
   Αυτό κάνει η ΝΔ .Επειδή ξέρει ότι και να γίνει κυβέρνηση θα τιμήσει τις υπογραφές της χώρας,και τα περιθώρια άσκησης διαφορετικής πολιτικής είναι ελάχιστα,περιμένει υπομονετικά το πασοκ να δηλώσει επίσημα την πτώχευση και μετά να μπει στο "μαγαζί" και να αναλάβει πανηγυρικά(ή αλλιώς κοψοχρονιά).
   Γιατί αν κάποιος πιστεύει ότι θα βγεί η ΝΔ και θα ξαναπάρουμε δώρα ή θα μειωθεί το ΦΠΑ ή θα μειωθούν τα διόδια ,ΑΠΑΤΑΤΑΙ.

   • hunter avatar
    hunter @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 24/02/2011 23:42:50

    Σωστός.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 25/02/2011 00:50:06

    @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

    Αν και είμαι 35 χρόνια Δεξιός , όσο δεν ακούω ξεκάθαρη θέση απέναντι στο Μνημόνιο με στόχους και δεσμεύσεις απο τον ΣΑΜ

    Ωφείλω να συμφωνήσω μαζί σου.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 25/02/2011 01:43:45

    ανεξαρτητα απο το αν υπαρχουν περιθωρια χειρισμων για μια αλλη κυβερνηση (εντος/εκτος μνημονιου) και απο την αναγκη για σκληρα μετρα κλπ ..η ουσια παραμενει η ιδια..
    η ΝΔ ανεχεται την κυβερνηση των επιορκων αφηνωντας τους να ολοκληρωσουν το ξεπουλημα της χωρας.
    θα περιμενε κανεις το καθηκον απεναντι στην Πατριδα να μπει πανω απο την λογικη των πολιτικων παιγνιων
    η ΝΔ εχει χρεωκοπησει ηθικα

 13. pikras57 avatar
  pikras57 24/02/2011 19:34:15

  Για να καταλάβουμε τι μας περιμένει, πρόκειται για νέα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μέτρα 6 δις κάθε χρόνο μέχρι το 2015!

  Και να σκεφθεί κανείς ότι οι μειώσεις των μισθών σύμφωνα με το αρχικό Μνημόνιο θα ήταν...μόλις 1,1, δις!

  Βοήθειά μας!

 14. pikras57 avatar
  pikras57 24/02/2011 19:46:48

  Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ!

  Οι ειδικοί των προβλέψεων ( Παπακωνσταντίνου,Τρόικα και σια) έχασαν την μπάλα!
  Οι προβλέψεις για την ύφεση του 2010.

  Μία άσκηση επί χάρτου!

  Τελικά μετά από πολλά «πονταρίσματα», η μπάλα θα καθίσει στο 4,6% ;


  Τα αποτελέσματα των μέτρων της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν αρνητικά και ανεξέλεγκτα.

  Και ακόμη δεν φθάσαμε στον πάτο!

  Όταν οι Αντι-μνημονιακές φωνές προέβλεπαν βαθειά οικονομική υστέρηση οι ειδήμονες , ντόπιοι και ξένοι, έπαιξαν το τοκογλυφικό παιχνίδι τους με την σύμπραξη της Κυβέρνησης και όλων των «προθύμων»  Έχει ενδιαφέρον να δούμε … την πορεία των προβλέψεων για την ύφεση το 2010 που ξεκινά από το -0,3% και δεν ξέρουμε που θα κάτσει (προς το παρόν ξεπερνά το -4,6% , απόκλιση που ξεπερνά το 1500%):


  (Οκτώβριος 2009)
  ΔΝΤ : -0,1%

  (Νοέμβριος 2009)
  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Φθινοπωρινές προβλέψεις): -0,3%


  (Νοέμβριος 2009)
  ΟΟΣΑ : -0,7%


  (Ιανουάριος 2010)
  Επικαιροποιημένο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης ΠΣΑ 2010 : -0,3%

  ( Μάρτιος 2010)
  ΠΣΑ αναθεωρημένο: -2%


  ( Μάρτιος 2010)
  Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου
  Η ύφεση στην Ελλάδα φέτος θα είναι υψηλότερη από το μείον 0,3% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός αλλά δεν θα φθάσει στο ύψος των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τραπέζης της Ελλάδος (που προβλέπουν αρνητικό ρυθμό κατά 1 έως 2%).

  (Μάιος 2010)
  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Εαρινές προβλέψεις): -3%  (Σεπτέμβριος 2010)
  Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου
  Τα στοιχεία του ρυθμού ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, "μας δίνουν την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα" από την πρόβλεψη του -4% της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Croix.


  (Σεπτέμβριος 2010)
  Εκτίμηση Παπακωνσταντίνου για μικρότερη ύφεση
  Ύφεση μικρότερη του 4% για το 2010 προέβλεψε μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος ενθαρρυντικά σημάδια στους βασικούς οικονομικούς δείκτες.


  (Νοέμβριος 2010)
  Προσχέδιο Προυπολογισμού: -4%


  (Νοέμβριος 2010)
  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Φθινοπωρινές προβλέψεις): -4%


  (Δεκέμβριος 2010)
  Προυπολογισμός: -4,2%


  (Ιανουάριος 2011)
  Eurostat: -4,6%


  ΣΗΜΕΡΑ: Παπακωνσταντίνου -4,5%

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ pikras57 24/02/2011 20:00:43

   βρε τι βλέπω? Πετύχαμε τον ΣΤΟΧΟ της eurostat -4,6%?

   EΠITYXIAAAAAAA......

 15. arxiloxos avatar
  arxiloxos 24/02/2011 20:02:57

  αυτο ηταν... μονο αν πουλησουν γη πλεον θα βρουν ολα αυτα τα λεφτα... εκει μας θελω

  • A.M. avatar
   A.M. @ arxiloxos 24/02/2011 21:50:38

   Για να πουλήσει κάποιος γή αυτή η γή αυτή πρέπει να του ανήκει.
   Η γή αυτή εδώ ΔΈΝ ανήκει στο πασοκ ούτε στα ημεδαπά λαμόγια!
   Ανήκει στους Έλληνες, αγοράστηκε με αίμα, κυριολεκτικά με αίμα! και ΔΈΝ παραχωρείται ούτε πωλείται σε κανέναν απολύτως! Ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στους Γερμαναράδες, ούτε στην ΕΕ ούτε σε δανειστές.

   Η γή αυτή είναι δική μας!
   Και ΔΈΝ την πουλάμε!
   Θα βγούν ο Κολοκοτρώνης ο Καραϊσκάκης και όλοι όσοι έδωσαν την ζωή τους γι αυτήν την γή απ τα μνήματα και θα μας κόψουν τα λαρύγγια αν την πουλήσουμε.

 16. Εnzo avatar
  Εnzo 24/02/2011 20:15:21

  Πρεπει ο Σαμαρας επιτελους να παρει ολη την χωρα επανω του και να ριξει αυτη την προδοτικη κυβερνηση.Δεν παει αλλο!Η Ελλας ξεψυχαει!
  Σαμαρα κατεβασε μας στους δρομους!

  • panos133 avatar
   panos133 @ Εnzo 25/02/2011 00:37:15

   ναι ναι απο βδομαδα!!!ακριβωσ αυτο ελεγα και εγω αλλα....μεταξυ μας μεταξα!!

  • JOHN avatar
   JOHN @ Εnzo 25/02/2011 01:04:10

   Ναι,καλα κρασια!

 17. anonymous avatar
  anonymous 24/02/2011 20:18:48

  Αθού αποτύχατε καιρός είναι να τα μαζεύετε να φύγετε.

 18. Maro avatar
  Maro 24/02/2011 20:23:12

  Πόσες δοκιμές θά κάνουν στήν πλάτη μας, ἀκόμα;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Maro 24/02/2011 21:55:15

   Δεν κάνουν δοκιμές. Σχέδιο εφαρμόζουν.

 19. A.M. avatar
  A.M. 24/02/2011 21:45:04

  This is parta! ... (τα νέα μέτρα)

  ή επί το ελληνοπρεπέστερον..

  «ούκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος!»

  Πάρτε όσα μέτρα θέλετε... λεφτά ΔΈΝ πρόκειται να δείτε!
  600 δίς ευρώ καταθέσεις ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες είπαμε;;;
  Τα δικά μας λεφτά είναι αυτά!
  Όπως κάνατε βολτίτσες κουβαλώντας χαρτοσακκούλες και μαύρες τσαντούλες για να τα πάτε ξανακάντε το ίδιο για να τα φέρετε.

  Εμείς ΔΈΝ θα πληρώσουμε αυτά που ΕΣΕΊΣ κλέψατε!

 20. aris. A avatar
  aris. A 24/02/2011 21:53:08

  Από που θα τα βρουν ρε παιδιά.

  Ολες οι εταιρείες χτυπάνε μύγες και θα είναι ζημιογόνες και το 2011 οι περισσότερες.

 21. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 24/02/2011 22:14:55

  H N.Δ. πρεπει να επιτεθει στην κυβερνηση Τσολακογλου με μαζικες κινητοποιησεις. Ακομα και αν κατηγορηθει απο το καθεστως για υποκινηση και λαικισμο το σημαντικο για μας ειναι να σωσουμε την πατριδα μας! Χωρις μαζικες κινητοποιησεις αυτα τα υποκειμενα δεν τρομαζουν!

 22. Maro avatar
  Maro 24/02/2011 22:17:30

  Γ.Τ. Δέν βλέπεις τί γίνεται στίς μαζικές κινητοποιήσεις; Εἰσβάλλουν οἱ ἀντιεξουσιαστές, ἀντεπιτίθενται οἱ ἀστυνομικοί καί τελειώνουν πριν προλάβουν νά ἀρχίσουν!

 23. μαρια avatar
  μαρια 24/02/2011 22:50:16

  Γιατί δεν τους "υποχρεώνουμε" να πουλήσουν και τίποτα δικά τους ακίνητα καθ΄ότι οι 300 της Βουλής κατέχουν δύο νομούς της Ελλάδος σε έκταση !!! Το να πουληθεί το Αεροδρόμιο και να πάρουν αξία και τα παραδίπλα οικοπεδάκια μερικών - μερικών σίγουρα ΔΕΝ αποτελεί λύση για τη χώρα .....

 24. karenin avatar
  karenin 25/02/2011 00:52:07

  Το χρέος θα αποπληρωθεί στο έπακρο, διαβεβαιώνει τους ξενους δανειστές η κυβέρνηση. Αν συμβεί αυτό τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι μαυρα και άραχνα. Δεν θα πεθάνουμε βέβαια, αλλά θα γονατίσουμε κυριολεκτικά.
  Αν πάλι δεν πληρώσουμε .............
  Νομίζω έχει έρθει αυτή η κρίσημη στιγμή που τα μισόλογα δεν βοηθάνε κανεναν. Παπανδρέου και Σαμαράς πρέπει να απευθύνουν διάγγελμα στον λαό, με λόγια ίσια και σταράτα να μας εξηγήσουν που βρισκόμαστε, ποιές λύσεις υπάρχουν, τι προτείνουν οι ίδιοι, και τι σνεπάγεται για την χώρα. Είναι η ωρα, αφου πληροφορηθεί σωστά, ο λαός να επιλέξει την μοίρα του και να πάρει τις αποφάσεις που τον αφορούν. Τέρμα στο τσίρκο του ανεύθυνου, ανεπαρκέστατου και ανέντιμου πολιτικού συστήματος. Κατέστρεψε την χώρα, ανάγκασε ενα περηφανο έθνος να ταπεινωθεί αισχρά βγαίνοντας κάθε τόσο στην ζητιανιά, και αφαίρεσε κάθε ελπίδα για το μέλλον απο εμάς και τα παιδιά μας . Σωστή πληροφόρηση λοιπόν και καθαρές κουβέντες χρειαζόμαστε για την ώρα. Και μετά κυριο μελημά μας πρέπει να είναι πόσο βαθειά πρέπει να θάψουμε όλο αυτό το μεταπολευτικό πολιτικό σύστημα που να μην μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι ποτέ. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. Σε δύσκολες στιγμές χωρίς πολλά πολλά ξέρουμε τι μας ενώνει, και τι πρέπει να πράξουμε. Ετσι για νάμαστε μια φορά εντάξει με τον εαυτό μας, και αντάξιοι της ιστορίας μας.

 25. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 25/02/2011 08:43:14

  Λογοκρισία

  Έτσι κάνουν οι παίχτες.
  Οι Πατριώτες αναλαμβάνουν την ευθύνη της καθημαγμένης τους Πατρίδας και με οποιοδήποτε κόστος προσωπικό αγωνίζονται να την οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι ή ίσως και σε ένα Οδυσσεϊκό ταξείδι.
  Έτσι ήταν πάντοτε οι Πατριώτες.
  Ξελάσπωναν την Πατρίδα κι ύστερα οι επίγονοι κατουρούσαν επάνω στους τάφους των, όπως κι εμείς σήμερα.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 25/02/2011 14:49:59

   Περιμένω να δω πατριωτισμό.

 26. nikosw avatar
  nikosw 25/02/2011 10:42:21

  Απομένει να φορολογηθεί και ο αέρας που αναπνέουμε!

 27. arxiloxos avatar
  arxiloxos 25/02/2011 10:58:30

  εγω ηθελα να ξερα ρε παιδια ενα πραγμα μονο. σε περιοδους κρισης οπως και αυτη, θα περιμενα μεριδες της κοινωνιας μας, οπως για παραδειγμα ο "πνευματικός" κόσμος (πανεπιστημιακοι κ.ο.κ) να εχουν ξεσηκωθει και αυτοί. Με εξαιρεση (κατα τη γνώμη μου παντα) τον Δ. Ιατρόπουλο όπου μονο αυτος κατι κανει και προσπαθεί να ξυπνησει όσο το δυνατόν περισσότερους, όλοι οι υπόλοιποι μούγκα. Δε σας κανει εντυπωση αυτο? (μη μου πειτε τωρα για σπιθες κλπ γιατι αντε τωρα!)

  εμεις έχουμε υποστει τα πάντα (απολυμενος και εγω με χιλια δυο προβληματα όπως και όλοι μας) και προσπαθούμε. Αλλα μας εχουν παρατησει όλοι τους. Οχι πως τους χρειαζομαστε δλδ αλλα αυτο δειχνει το μεγεθος της σαπίλας και το ποσο ο καθε ενας απο αυτους κοιταζει το τομάρι του και μόνο

  Κουράγιο σε όλους μας

  • Pikis avatar
   Pikis @ arxiloxos 25/02/2011 12:05:08

   Για ποιους πνευματικούς ανθρώπους μιλάς; Οι πανεπιστημιακοί; Ας γελάσω. Μετά την επιδρομή των άχρηστων το 1981 με ένα νόμο του Ανδρέα έγιναν πανεπιστημιακοί όλοι οι άσχετοι. Αποτέλεσμα: Σήμερα τα ΑΕΙ έχουν καθηγητές της φάπας. Οικογενειοκρατία, γκομενοκρατία και γενικότερα αναξιοκρατία. Από αυτούς περιμένεις να σωθείς; Οι "πνευματικοί" ξέρουν να πίνουν καφέ στο Κολωνάκι και να ζουν μπρούκληκα με λεφτά του δημοσίου πουλώντας κουλτούρα και φαμφάρα.

 28. tony avatar
  tony 25/02/2011 11:44:33

  Ελικόπτερο που θά πάνε με τό ελικόπτερο.
  Διαστημόπλοιο χρειάζονται.

 29. φοίνικας avatar
  φοίνικας 25/02/2011 11:59:46

  Εαν κάποιοι απο εσάς ακόμα , στο έτος 2011 , πιστέυετε ότι άνθρωποι απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα , ανεξαρτήτως κόμματος , έχουν την θέληση και τον τρόπο να αλλάξουν την σημερινή κατάσταση προς όφελος της χώρας και οχι για ιδίον συμφέρον , τότε φοβάμαι ότι έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε σαν λαός όσον αφόρα την συνειδητοποίηση των πραγμάτων . Οσο θα ακούω και θα διαβάζω για ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΚΚΕ , κ.λ.π τόσο θα απελπίζομαι....

 30. arxiloxos avatar
  arxiloxos 25/02/2011 12:15:30

  δε μπορω να διαφωνησω σε αυτο

 31. arxiloxos avatar
  arxiloxos 25/02/2011 12:16:22

  σωστος

 32. Λαζαρος avatar
  Λαζαρος 25/02/2011 15:01:47

  πως θα ακολουθησει ο κοσμος?τις επιχορηγησεις στα κομματα τις κοψανε?τους βουλευτες τους μειωσανε στους μισους?
  ποιοι φοροφυγαδες μπηκανε φυλακη?
  η κομματοκρατια ευνουχιστηκε?
  ποια νεα μετρα?

 33. tria_poylakia avatar
  tria_poylakia 25/02/2011 20:55:11

  Και ο Jeffrey είπει ότι λεφτά υπάρχουν...Λοιπόν υπάρχουν..? Π@@@ρια μάντολες. Έτσι και ο Υπουργός του LSE, των οικονομικώνε είπε μια "παπαρολογία", όπως επισήμανε κάποτε ο κ. Γ. Σουφλιάς. Είπε ξείπε. Η ουσία είναι ότι μας έχουν στα "τέσσερα" και αυτοί γουστάρουν και εμείς υποφέρουμε.Ο λαός ψάρωσε και στις εκλογές του Νοεμβρίου δεν πήγε να ψηφίσει. Αντίστοιχα τα ποσοστά σε δημοσκοπήσεις δείχνουν άγνωστη ή λευκό ή άκυρη ψήφο γύρω στο 45%. Και μετά κλαίγεται και διαμαρτύρεται ο κοσμάκης.Και δεν πηγαίνει να ψηφίσει και μετά διαμαρτύρεται. Μαζική ψηφοφορία και στα τάρταρα τα σοσιαληστ0ειδή και σου λέω αν θα ξανασηκώσουν κεφάλι.Ποσοστά εκλογών 1974 και παπαλά η πράσινη χλέμπα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.